Plotkowy dla dietetyczek :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-11, 18:40   #2401
Djana
Zadomowienie

GG do Djana
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Ha Dziewczynki Jakiego super lekarza dziś miałam przyjemność poznać Nie dość że sprawiał wrażenie kompetentnego i zaangażowanego to jeszcze jakie ciacho no jak dla mnie SERNICZEK po prostu chyba zmienię lekarza pierwszego kontaktu bo wkurzają mnie te stare prukwy z którymi czasami mam do czynienia ;/ nie dość ze zrzędą jak sie do nich z bólem gardła przychodzi (no bo jak to tylko z gardłem!!??) to jeszcze takie moralizatorki że masakra (np. jak tata powiedział że chce skierowanie do kliniki dietetycznej to taka jedna powiedziała że nikt cudów nie zdziała tylko trzeba KORYTKO ograniczyć - masakra jakaś!! ) A ja dziś normalnie się poczułam jakbym w prywatnej klinice była (a to zwykła przychodnia w szpitalu powiatowym)... byłam babci po recepty, tylko on przyjmował, więc dawaj, a tu takie miłe zaskoczenie miły, kompetentny, jeszcze sie wypytał co i jak z tymi receptami i z leczeniem babci (a to nie jego pacjentka przecież)... na koniec mówię że od tygodnia się z gardełkiem męczę, niby nic takiego ale lekki kaszel tylko uporczywy czasem i że wszystkich do okoła zarażam - a on odrazu że mnie zbada, że do gardełka zaglądnie, zrobił porządny wywiad i ściągawke z lekarstwami dał i powiedział że jak kaszel nie ustąpi to za 7-10 dni trzeba prześwietlenie płuc zrobić... szok ale to dobrze że go spotkałam bo i tak musze lekarza 1 kontaktu zmienić
A do tego taaaaki fajny
Życzę Wam podobnie miłych przygód z naszą służbą zdrowia

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 18:45   #2402
Sahari
Raczkowanie

GG do Sahari

Djana gdzie takiego wyhaczylas? bo tak czytam, czytam.. Pattrrzee.. a Ty z Krakowa:PPP
Stary 2007-05-11, 18:47   #2403
Sathi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość

hm, na pierwszy rzut oka to faktycznie bardzo malo tych kalorii sie wydaje, ale jesli to pod kontrolą lekarza,to nie ma o czym dyskutowac - na pewno wie co robi przeciez. mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z efektow
Najgorsze jest to jak sie czlowiek sam bierze za obcinanie kalorii, nie znajac sie kompletnie na ukladaniu jadlospisu... a jak pod kontrolą dietetyka,to tylko sie stosowac do jego zalecen, a bedzie dobrze.

oj, ja też zdecydowanie koty ubóstwiam mrr mrrrrrrrrrr
Ojej, ale ja się nie odchudzam, ja tylko chciałam zobaczyć diete rozpisaną wg specjalisty
Nie zamierzam sie do niej stosować bo nie mam co zrzucać

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 19:00   #2404
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez Sahari Pokaż wiadomość
Djana gdzie takiego wyhaczylas? bo tak czytam, czytam.. Pattrrzee.. a Ty z Krakowa:PPP
No niby tak, ale pochodzę z Brzeska-Okocim i tam właśnie takie cudo się zdarzyło.

Stary 2007-05-11, 19:21   #2405
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
Atram wybacz ze pytam, wyprobowals sosik? czy skapitulowalas?
skapitulowalam bo nie mialam czasu zeby robic, ale zamierzam wyprobowac w najbliszym czasie zjadlam sam makaron z pieczarkami, cebulka i fasolka czerwona z puszki

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
własnie też bym sobie zjadła jakieś dobre pieczareczkiAtram- jak je dusisz?

Wróciłam z łąki, ale wiatr okropnie wieje. Zrobiłam sobie zdjęcie w rozwianych włosach
sliczne zdjecia
wrzucam je na patelnie, daje duzo wody, przykrywam i dusze ok 40 minut ( az beda dobre), jak widze ze wody jest za malo to dolewam na koniec, jak juz cala woda wyparuje pieke je chwile na samej patelni i lekko sie przypiekaja. aha i jeszcze dopieriam je sola albo jakas przyprawa

gujana, jak robisz te pieczarki w bialym winie? nie probowalam takich z piekarnika, dobre sa? wkladasz tam surowe?

aa, nie bylam dzis na basienie w koncu, bo okazalo sie ze zamkniety

uciekam do siostrzenicy, bede jutro rano
Stary 2007-05-11, 19:29   #2406
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

Ewuś nie zaspałam. To był zamierzony efekt Bo nie mogłam wstać wcześniej, bo to by się wiązało ze zjedzeniem śniadania, a po śniadanku z badań nici, więc musiałam się późno obudzić, żeby od razu wstać, ubrać się i na badania lecieć Choć po drodze w brzuszku burczało
czeka mnie to samo nie wyobrazam sobie wyjsc z domu bez jedzenia jakie badania robilas?

boska pierwsza fotka śliczny psiak i jaka miła wlaścicielka

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
przełozy? aphi! Ja jestem terminator i nic nie przekładam D: Już się lepiej czuję, bo tabletki wzięłam hyhy ;D

Cytat:
Byłam u lekarza Jutro do szpitala na badanie moczu i mam KONIECZNIE zadzwonić do niej na domowy z wynikami. jak bedą złe to szpital... Cholibcia! A ja jutro mam imprezę 18 , wszystko przygotowane a ja w takim satnie Trzeba miec prawdziwe szczescie..
oby bylo dobrze

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 20:16   #2407
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
właśnie się miałam Ciebie pytać czy obchodzisz juwenalia, bo wszyscy moi znajomi z Krakowa już od wczoraj balują
u nas dopiero w przyszłym tygodniu
Ja baluje niezbyt regularnie Dziś np. jestem zmęczona i nigdzie się z domku nie ruszam A juwenalia spędzam zazwyczaj w gronie znajomych, ale niekoniecznie na ryneczku

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
czeka mnie to samo nie wyobrazam sobie wyjsc z domu bez jedzenia jakie badania robilas?
Morfologia i OB Wyniki wyszły miodzio. No moze jedna wartość jest wyższa od normy o 0,5

Choć teraz tak sobie myślę, że jako osoba niejedząca mięsa może powinnam zbadać sobie poziom żelaza

Byłam w sklepie Mam jajka, mleko, budyń, twaróg i ... kupiłam jabłka. Pomyślałam, że zmiksuje je na papkę i dodam do mojego jutrzejszego serniczka Niestety moje plany legły w gruzach Zjadłam jabłko i kwaśne jak... a chciałam slodkie Jutro znowu idę po jabłka
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 20:22   #2408
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sathi Pokaż wiadomość
Ojej, ale ja się nie odchudzam, ja tylko chciałam zobaczyć diete rozpisaną wg specjalisty
aaa

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość

gujana, jak robisz te pieczarki w bialym winie? nie probowalam takich z piekarnika, dobre sa? wkladasz tam surowe?

uciekam do siostrzenicy, bede jutro rano
w winie wkoncu nie zrobilam - szukalam jakiegos przepisu ale nic mnie szczegolnego nie natchnęło... moze jutro..
a w piekarniku to albo na chlebku pokrojone w plastry, albo tak w calosci i troche przypiekam. ale ja ogolnie lubie tez surowe pieczarki,wiec jak wloze taka cala do piekarnika to w sumie jak zaraz zacznie brazowiec z wierzchu to wyciagam (mimo ze w srodku prawie surowa jest, a szybko z wierzchu brązowa).

BTW. zrobilam dzis sobie pierozki leniwe,pierwszy raz w zyciu sama je robilam. wyszly pyszniutkie ALE o ksztaltach pod tytulem: "chmury pierzaste"

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 20:26   #2409
Milka19
Zakorzenienie

Wink Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
o ksztaltach pod tytulem: "chmury pierzaste"
Świadczy to o bogatej wyobraźni kucharza
Stary 2007-05-11, 20:32   #2410
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Milko mozesz mnie oswiecic co to jest to ob? Ja chcę zrobić morfologię, OB właśnie, żelazo, magnez i cynk. Szukam przyczyn wypadania włosów

gujanko, ale mi narobiłaś ochoty na pierogi

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 20:33   #2411
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Uf Sathi,nawet nie wiesz jak mi ulżyło,aż musze Cie ucałować.

Cytat:
Jeżeli chodzi o morfologie,to moja pani hematolog uważa,że można jeść przed badaniami.

Cytat:

Byłam w sklepie Mam jajka, mleko, budyń, twaróg i ... kupiłam jabłka. Pomyślałam, że zmiksuje je na papkę i dodam do mojego jutrzejszego serniczka Niestety moje plany legły w gruzach Zjadłam jabłko i kwaśne jak... a chciałam slodkie Jutro znowu idę po jabłka
Ja dzisiaj upiekłam babke majonezową według przepisu Sylwii kolejny raz,tyle że z kakao i jak zwykle wyszła miodzio,rodzinka się zajada aż miło.A co do jabłek,to też dziś kupiłam niewiarygodnie kwaśne dobrze,że wzięłam tylko 3,bo pakowałam jeszcze sałate lodową ,ogórki kiszone,kapustke kiszoną,cebulke zieloną,pomidory (wyobraźcie sobie,że to wszystko rano znajduje się na mojej kanapce) i jeszcze świeżutki szpinaczek i brokuły kefirek też znalazłam fajny,ma tylko 2g tłuszczyku.
No i musze się pochwalić 4 ze sprawdzianu z chemii i 5- z kartkówki.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 20:39   #2412
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Świadczy to o bogatej wyobraźni kucharza
raczej za malo mąki dalam i dlatego podczas krojenia i brania w lapki w celu wrzucenia do wody zaczely sie rozlatywac

Cytat:
gujanko, ale mi narobiłaś ochoty na pierogi
ja mialam ochote najbardziej na kopytka, ale ze to wiecej babrania, bo trzeba jeszcze ziemniaki ugotowac itd. to zrobilam sobie wersje slodka - leniwe.
PS. ale to dosc zdrowe pierozki - duuuzo bialeczka przeciez

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj upiekłam babke majonezową według przepisu Sylwii kolejny raz,tyle że z kakao i jak zwykle wyszła miodzio,rodzinka się zajada aż miło.A co do jabłek,to też dziś kupiłam niewiarygodnie kwaśne dobrze,że wzięłam tylko 3,bo pakowałam jeszcze sałate lodową ,ogórki kiszone,kapustke kiszoną,cebulke zieloną,pomidory (wyobraźcie sobie,że to wszystko rano znajduje się na mojej kanapce) i jeszcze świeżutki szpinaczek i brokuły kefirek też znalazłam fajny,ma tylko 2g tłuszczyku.
gratulacje slicznych ocen

a coz to za babka majonezowa? juz sie kiedys mialam spytac

Stary 2007-05-11, 20:44   #2413
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o morfologie,to moja pani hematolog uważa,że można jeść przed badaniami.

Ja od zawsze byłam uczona, ze nic się nie je przed badaniem i tak mi już zostało. Jeszcze wczoraj zerknęłam na kilka stronek www i pisało, ze nalezy iść na czczo albo można coś przekąsić, byle nie było to sycące śniadanko Ale ja i tak wolę nic nie jeść przed. Jeszcze na widok tej szczykawki moze dojść do zwrotu zawartości żołądka

No to ładnie, pewnie po babce już ani śladu nie ma

A co to za kefirem

Gratuluje tak dobrych ocenek I to z chemii - moje przeklęństwo w liceum

noseknosek - ja OB robie, bo podwyższony stan oznacza między innymi anemie, więc tak z przyzwyczajenia zawsze sobie robię, bo u mnie w rodzinie anemia jest popularna A OB to szybkość spadania bodajże krwinek w osoczu, ale pewna nie jestem
Stary 2007-05-11, 20:54   #2414
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje slicznych ocen
dziękuje

Cytat:
a coz to za babka majonezowa? juz sie kiedys mialam spytac
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=81758 najpyszniejsza,najłatwiej sza i najszybsza babka

Cytat:
Ja od zawsze byłam uczona, ze nic się nie je przed badaniem i tak mi już zostało. Jeszcze wczoraj zerknęłam na kilka stronek www i pisało, ze nalezy iść na czczo albo można coś przekąsić, byle nie było to sycące śniadanko
Ja tam zawsze wcinałam owsianke przed badaniami i gitara
Cytat:
Jeszcze na widok tej szczykawki moze dojść do zwrotu zawartości żołądka
Oj tak zaraz robi mi się słabo.

Cytat:
No to ładnie, pewnie po babce już ani śladu nie ma
jeszcze troche zostało,chociaż resztki.

Cytat:
A co to za kefirem
Biedronkowy mleczna dolina

Cytat:
Gratuluje tak dobrych ocenek I to z chemii - moje przeklęństwo w liceum
Dziękuje uwielbiam chemie od kiedy zaczęłam się na nią uczyć

Nie wiem czemu ja mam ciągle takie sino-fioletowe ręce,niczym u trupiaka wyniki badań dobre,hm

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-11, 21:03   #2415
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czemu ja mam ciągle takie sino-fioletowe ręce,niczym u trupiaka wyniki badań dobre,hm
Też mam takie często. Zauważyłam, ze jak jest mi zimno to robią się fioletowe i czasami nawet mi drętwieją Może to niskie ciśnienie, problemy z krązeniem - no już sama nie wiem Ale obstawiam niskie ciśnienie, bo czytałam, ze aby je podnieść, należy regularnie ćwiczyć. Wiadomo, że ćwiczenia przyczyniają sie do wzrostu temperatury ciała i robi mi się ciepło, a jak jest mi ciepło to ręcę mają w miarę normalny kolorek Czyli wynika z tego, ze mam i niskie ciśnienie i niską temperaturę ciała Bo nie wiem jak to w inny sposób zinterpretować U mnie w sumie odkąd mała byłam, występowały problemy z zimnymi łapskami i stopami.

Lolcia
a Ty masz zawsze takie łapki, czy tylko jak Ci zimno
Stary 2007-05-11, 21:10   #2416
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam takie często. Zauważyłam, ze jak jest mi zimno to robią się fioletowe i czasami nawet mi drętwieją Może to niskie ciśnienie, problemy z krązeniem - no już sama nie wiem Ale obstawiam niskie ciśnienie, bo czytałam, ze aby je podnieść, należy regularnie ćwiczyć. Wiadomo, że ćwiczenia przyczyniają sie do wzrostu temperatury ciała i robi mi się ciepło, a jak jest mi ciepło to ręcę mają w miarę normalny kolorek Czyli wynika z tego, ze mam i niskie ciśnienie i niską temperaturę ciała Bo nie wiem jak to w inny sposób zinterpretować U mnie w sumie odkąd mała byłam, występowały problemy z zimnymi łapskami i stopami.
W 100% to samo! od zawsze sypiam w skarpetkach i nie wyobrażam sobie inaczej! bo wtedy zamarzam
Cytat:
Lolcia a Ty masz zawsze takie łapki, czy tylko jak Ci zimno
Nie,nie zawsze ale czasem tak mam,niekoniecznie jak jest bardzo zimno,ale w czasie 100% ciepłych dni nigdy mi się to nie zdarza,teraz taka pogoda,więc może to faktycznie coś z ciśnieniem.

Dziewczyny widziałyście to? toż to porażka!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (88,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (31,0 KB, 9 załadowań)

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-11, 22:25   #2417
Sathi
Zakorzenienie

Cytat:
Uf Sathi,nawet nie wiesz jak mi ulżyło,aż musze Cie ucałować
Heh, kochana jesteś
Łącze się w bólu z marznącymi.
Też mam zawsze nóżki i łapki zimne, fioletowe...ehhh, to pewnie wina ciśnienia i jakieś zaburzenia zw. z krążeniem

MIŁEGO DNIA
Stary 2007-05-11, 22:28   #2418
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuje

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=81758 najpyszniejsza,najłatwiej sza i najszybsza babka
hmmm, a ten majonez to ma byc slodki? czy zwykly "salatkowy"?
fajny przepis, jak dla mnie - talentu kulinarnego co widac bylo po dzisiejszych pierogach, idealny
mua, dzieki za link

Milka, Lolcia,ja tez tak mam! od zawsze w skarpetach spie...
jak kiedys poszlam spac bez skarpetek to TŻ mowil, ze jak go stopą dotknelam podczas snu, to myslal ze dostanie szoku termicznego i sie przerazil co mi jest
pozniej sie juz nie dziwil ze w skarpetach spie

Cytat:

Dziewczyny widziałyście to? toż to porażka!
a tej co sie stalo...

Stary 2007-05-11, 22:32   #2419
gujana
Wtajemniczenie

wyczytalam kiedys w ksiazeczce Tombaka ze na tego typu problemy z krazeniem nalezy brac naprzemienne prysznice. ponoc to tez pomaga na to jak ktos zle reaguj na zmiany pogody, i w tym drugim temacie pomoglo mi to troszke - jesienią "praktykowalam" te prysznice raz zimna raz ciepla woda... no ale jakos tak nadmiernie nie lubie polewac sie chlodem.. i zaprzestalam. poza tym nie wiem, moze wystarczy sobie wmowic i bez polewania sie zimna woda pomoze

Stary 2007-05-11, 23:04   #2420
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, kochana jesteś
Łącze się w bólu z marznącymi.
Też mam zawsze nóżki i łapki zimne, fioletowe...ehhh, to pewnie wina ciśnienia i jakieś zaburzenia zw. z krążeniem
Eh,cóż za cięzkie życia zmarzlucha
Cytat:
hmmm, a ten majonez to ma byc slodki? czy zwykly "salatkowy"?
fajny przepis, jak dla mnie - talentu kulinarnego co widac bylo po dzisiejszych pierogach, idealny
mua, dzieki za link

Milka, Lolcia,ja tez tak mam! od zawsze w skarpetach spie...
jak kiedys poszlam spac bez skarpetek to TŻ mowil, ze jak go stopą dotknelam podczas snu, to myslal ze dostanie szoku termicznego i sie przerazil co mi jest
pozniej sie juz nie dziwil ze w skarpetach spie

a tej co sie stalo...
Ja kupiłam majonez zwykły,tyle że dałam łyche majonezu i 3łyżki oleju przepis świetny,ciasto świetne,Sylwia moim góru jest (tak swoją drogą coś o nas ta nasza Sylwia zapomniała,kiedyś się tu jeszcze czasem odezwała ).Dokładnie ja ostatnio oglądałam z mamą film i leżałyśmy sobie w jednym łóżku zajadając ciasteczka,jak dotknęła swoją stopą moich nóg,to prawie wyskoczyła z łóżka. A te panie mają delikatny misz-masz w głowie

Cytat:
wyczytalam kiedys w ksiazeczce Tombaka ze na tego typu problemy z krazeniem nalezy brac naprzemienne prysznice. ponoc to tez pomaga na to jak ktos zle reaguj na zmiany pogody, i w tym drugim temacie pomoglo mi to troszke - jesienią "praktykowalam" te prysznice raz zimna raz ciepla woda... no ale jakos tak nadmiernie nie lubie polewac sie chlodem.. i zaprzestalam. poza tym nie wiem, moze wystarczy sobie wmowic i bez polewania sie zimna woda pomoze
Dla mnie kąpiel bez wrzątku,to nie kąpiel.Ja musze się tak wyparzyć() aż mi jest słabo,jakieś zboczenie .

BTW właśnie wcinam kolejne biedronkowe jabłko i co? jest słodkie jak miód!

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-11, 23:15   #2421
orzeszek01
Zakorzenienie

jutro rano maszerwuje na ta nieszczęsną tomografie.boje sie jak fixx.
orzeszku, bedzie dobrze, jestes zdrowa(no, poza paroma odchyłami;p to jets ok), bedzie dobrze, musi byc. prawda?..
dobranoc;*
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 23:19   #2422
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
orzeszku, bedzie dobrze, jestes zdrowa(no, poza paroma odchyłami;p to jets ok), bedzie dobrze, musi byc. prawda?..
dobranoc;*
Będzie dobrze,musi być,prawda. Ja jutro ide do szkoły gr8.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-11, 23:31   #2423
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Sathi dziękuję
Heh dziewczyny, ja to dopiero sopelek jestem... jak wchodze pod kołderke 3 minuty pozniej niz mój TŻ to mam karencje na przytulanie aż się zagrzeję. Zawsze - bez względu na pogodę mam lodowate ręce i stopy, czasami też nosek a także pupe i uda (właśnie mnei oświeciło dlaczego mi się tam najwięcej tłuszczyku odkłada :/ ) a co do kolorów to one przybierają kolor conajwyżej blado-siny, taki zielonkowaty bardziej, jak ktos mdleje to czasem tak wyglada na twarzy (oby mnie ktoś kiedyś za nieboszczyka nie wzią ) Jak Tż jest naprawde super miły i ma super chumorek i razem pod kołderke wchodzimy to on się poświęca i mnie przytula żebym się szybciej rozgrzała. Ale za to jak poleże te pół godzinki pod kołderką to grzeję jak piec kaflowy i TŻ albo ściąga ze mnie kołdrę a mi zostaje koc albo on włazi tylko pod koc (opcja znacznie rzadsza :/ ) bo mówi że ze mna się nie da pod kołdrą wytrzymać A jeśli już wytrzymuje to jego organizm włącza wodny system chłodzenia... co skutkuje suszeniem pościeli Pod tym względem to jesteśmy jakoś śmiesznie dobrani i ja tak od zawsze miałam, od maleńkości... Pamiętam jak mała byłam i u dziadków mnie rodzice zostawiali to Dziadek bardzo lubił jak z nim spałam bo mówił że mu super krzyże wygrzewam i go wtedy mniej bolą (do dziś pamiętam jak kiedys to mojej mamie mówił przy herbacie ) do dziś też uwielbiam spać przytulona do kogoś plecami tak jak z dziadkiem spałam

Lolcia gratuluje ocenek ja nie wspominam dobrze chemii bo miałam wstrętną babe na 1 semestr w liceum chciała mi dać 1 !! a ja w życiu nawet 3 na semestr nie miałam ale to dlatego że jej raz podpadłam a potem się na mnie uwzięła! Ale jak jej powiedziałam że "pani dobrze wie że ja na conajmniej 3 umiem i ja chce komisa pisać" to "w drodze wyjątku" (3h przed rada pedagogiczna - pamiętam jak dziś ) zrobiła nam sprawdzian ostatniej szansy, za który mogłam max 3 dostać. Ehhh taka odważna wtedy byłam bo bardziej od tego kamisa przed dyrem to się rodziców bałam
Zamierzchła przeszłość

tak się zastanawiam o czym ja to jeszcze miałam... ale już za długo stukam, więc musze na troche przestać Skoro to czytacie to jeszcze nie usnęłyście.. ufff

Stary 2007-05-11, 23:35   #2424
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Orzeszku co Cię aż na tomgrafie zagnało? Trzymaj się dzielnie będę o Tobie myślec jutro

Stary 2007-05-12, 06:37   #2425
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
dobranoc;*
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
Zawsze - bez względu na pogodę mam lodowate ręce i stopy, czasami też nosek a także pupe i uda (właśnie mnei oświeciło dlaczego mi się tam najwięcej tłuszczyku odkłada :/ )
U mnie pojawił się ten problem odkąd waga mi spadła. Wiecznie mi było zimno, a stopy i dłonie to już w ogóle.
Całą zimę spędziłam przy kaloryferze Wszyscy mieli mnie dość w domu bo zawsze w kuchni włączałam palniki i zamykałam się tam ^^ A że im zimno nie było to się gotowali.
W końcu poszłam do lekarza, przepisał mi leki na poprawę krążenia.
Nie wiem czy to leki pomogły czy to że zaczęłam jeść więcej - już nie 2 a 5 posiłków dziennie, w każdym bądź razie łącznie po pół roku katorgi - jest lepiej
Kupowałam sobie też kremy rozgrzewające do stóp, całkiem ciekawy efekt był.

No ale teraz lato idzie...

Jej a ja dzisiaj wstałam o 4 nad ranem (a poszłam spać około północy :/ ) bo brat miał wycieczkę dzisiaj, a że matula późno skończyła pracę to postanowiłam zrobić dobry uczynek i zgłosiłam się na ochotnika by go wyprawić i odprowadzić ^^ żeby nie musiała się zrywać o świcie. Młody zaczął się bawić w harcerstwo
Najlepsze jest to że ja wcale nie byłam zmęczona jak wstałam a może to za sprawą tej kawy ? wypiłam dzisiaj rano po raz pierwszy od... wieeelu miesięcy.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 07:03   #2426
Sathi
Zakorzenienie

Witam kochane
Ale dziś piekny dzień prawda?
Wstałam wcześnie, zaraz idę na śniadanie a potem na zakupy.
Potem wracamy z TŻ na obiad i jedziemy na rowerki może, jeśli nagle nie zacznie padać
Djana ale masz gadane, jerunie, ja nie nadążam za Wami dziewczyny!
Orzeszku będzie dobrze
Trzymam kciuki kochana!

MIŁEGO DNIA
Stary 2007-05-12, 07:25   #2427
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Eh,cóż za cięzkie życia zmarzlucha

Dla mnie kąpiel bez wrzątku,to nie kąpiel.Ja musze się tak wyparzyć() aż mi jest słabo,jakieś zboczenie .
Oj dla mnie też gorąca kąpiel to najlepsza rzecz na świecie Niestety nie mogę sobie pozwalać na to zbyt często ze względu na moje naczynka

Oj to widzę, że sam zmarźluchy się w tym wątku podobierały

Miłego dnia

Ps. Djana z tą chemią miałam podobną sytuacje jak Ty
Stary 2007-05-12, 08:04   #2428
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Uwielbiam gorące kąpiele Ale takie baaaardzo gorące ;D

Wczoraj miałam prawie 40 stopni gorączki, masakra. Dzisiaj już lepiej. 38 stopni, głowa boli no i nerka Samopoczucie świetne Uuu dzisiaj impreza :P Dam radę, dam radę, dam radę...
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 08:54   #2429
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
Śliczny psiak aczkolwiek ja jestem zwolenniczką kotów, wredne to bo wredne ale...
Przez 11 lat miałam kotkę Zapewne jeszcze wrócę do kotów Ale moim marzeniem było mieć beagla

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

właśnie się miałam Ciebie pytać czy obchodzisz juwenalia, bo wszyscy moi znajomi z Krakowa już od wczoraj balują
u nas dopiero w przyszłym tygodniu
U mnie Juwenalia zaczyanją się w przyszłym tyg, będzie BOYS ( ), Shazza, Myslovitz, Ira

Cytat:
Uwielbiam gorące kąpiele Ale takie baaaardzo gorące ;D

Wczoraj miałam prawie 40 stopni gorączki, masakra. Dzisiaj już lepiej. 38 stopni, głowa boli no i nerka Samopoczucie świetne Uuu dzisiaj impreza :P Dam radę, dam radę, dam radę...
Ojj kąpiele, gorąco najlepsza rzecz dla mnie po cięzkim dniu
Nefre widze , e choroba Cię nie złamie przed imprezą i dobrze baw się dopóki jesteś młoda

Mnie psiak dziś obudziła 0 6:30 bo chciał na spacerek, no to dobra Pańcia wstała i pobiegliśmy na łąke ;D Teraz śpi jak suseł, lecz nistety z bólem brzuszka
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 09:43   #2430
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Przez 11 lat miałam kotkę Zapewne jeszcze wrócę do kotów Ale moim marzeniem było mieć beagla

Mnie psiak dziś obudziła 0 6:30 bo chciał na spacerek, no to dobra Pańcia wstała i pobiegliśmy na łąke ;D Teraz śpi jak suseł, lecz nistety z bólem brzuszka
a mi sie dzisiaj snily koty, takie rude , byly z nami na woodstocku, a ja ciagle sprawdzalam czy sie nie zgubily i czy sa kolo namiotu..
ja to zawsze mam sny jakies zupelnie z kosmosu

tez mialam kiedys kotkę. moj TŻ ma super fajnego mega Kocura-arystokratę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości