Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 21:56   #3901
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Wróciłam było bardzo fajnie- wyśmiałam się strasznie i mój syn miał niezłą huśtawkę przez to.
Wiecie co- jak się nie pije to się cholera strasznie dużo w knajpach wydaje kasy mój rachunek był największy pomimo że nie piłam alko

Cytat:
Napisane przez miiitusia Pokaż wiadomość
Prawie 1,5kg. Wielki jest jak na 29tc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

o spory chłopak- będzie silny

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Hej.
Ja w szpitalu. Od wczorajszego wieczoru nie czulam ruchow dziecka. Wiem tyle ze jest tetno ale macica bardzo sie stawia. Praktycznie caly czas mam twardy brzuch.
Jestem zla na tutejsza opieke...

ojej- tylko się nie denerwuj- zdrówka życze i jestem pewna że wszystko będzie dobrze
Stary 2013-10-18, 21:56   #3902
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przyjechał kolega TŻ z Anglii i porwał mi męża na jakąś imprezę. Żeby mnie przekupić dostałam Merci, Ferrero Rocher, Rafaello i ... słoik ogórków kiszonych
Hehehe fajna mieszanka, mógł dorzucic jeszcze śledzie w oleju
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:56   #3903
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
A ja zawsze lubiłam alkohol a teraz nie mogę przebywać z osobami które piją bo mi się odruch robi

ja mam ślinotok tak mnie ciągnie do piwa i wina
Stary 2013-10-18, 21:59   #3904
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Hehehe fajna mieszanka, mógł dorzucic jeszcze śledzie w oleju
Nieee w oleju nie lubię

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:00   #3905
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Nieeee Na szczęście nie pojawiła mi się skłonność do dziwnego łączenia smaków
Mi też nie bardzo.

A nie wiem czy wam pisałam jak ostatnio jadł Eryk: chleb z salami i ketchupem i zagryzał bananem
Stary 2013-10-18, 22:03   #3906
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie martw się,ja i z Wiki i z Erykiem miałam mały brzuch.
Przecież nie musisz mieć wielkiego dziecka,ważne aby zdrowe było.

dokładnie

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Hej, właśnie wróciłam z wizyty

Z Aleksem wszystko ok., rośnie jak szalony, waży prawie 1500g a to 29 tydz.
Pytałam gina o te bóle po bokach i na dole brzucha, powiedział, że jeśli macica nie robi się twarda przy tym to jest to jak najbardziej naturalne, bo wszystko się rozciąga. Natomiast gorzej jak twardnieje , w szczególności w równych odstępach czasu, wtedy mam jechać do szpitala, ale u mnie nic takiego się nie dzieje.

Dobra biorę się za nadrabianie

super- naważniejsze że wszystko OK

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamy czy można się jeszcze przyłączyć do wątku? Podczytuję od początku,bardzo sympatycznną atmosferę tu macie Pisałam tylko raz dawno dawno temu,potem miałam ciągle plamienia i nie chciałam za bardzo wczuwać się w wątek. Teraz wszystko jest już ok,termin mam na 30 stycznia i spodziewam się synka Mam już córeczkę Emilkę(2 lata 5 mscy) a w grudniu przed samymi świętami straciłam 7 tyg. ciążę
Nie mam jeszcze prawie nic przygotowane czeka nas remont pokoiku dla małego,zakup komody,jakiegoś fotela-na wszystko brak czasu Przy pierwszym dziecku bardziej się wszystko przeżywało a teraz to na lajciku

Pozdrawiam i do następnego
witaj

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Z takiego założenia wyszłam na wizycie i nawet sie smialam, ze to super, ze nie będę rodzic 4 kg dziecka.
Ale potem oczywiscie zaczęły mi się klebic myśli, ze dzieci z tą nieszczesną trisomią 13 są mniejsze Eh...

a co to za głupie myśli !!!
Stary 2013-10-18, 22:04   #3907
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja mam ślinotok tak mnie ciągnie do piwa i wina
Ja lubie alkohol ale ten slabszy. Od wodki mnie zawsze odrzucalo, zazwyczaj na imprezach pilam piwo i to potrafilam go wypic naprawde sporo A teraz od piwa mnie odrzuca, ale takiego drina to bym siupnela....... np.Polska wisniowa z sokiem bananowym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 22:04   #3908
Ważka
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie też nie były dobre i wcale ich nie zabrałam. Miałam właśnie bawełniane zwykłe majtki. U mnie jest pełna dowolność co się ma mieć,w sumie to i tak nikt nie zagląda między nogi po porodzie.
U mnie akurat zaglądali codziennie na porannym obchodzie,ale ja byłam nacinana więc kontrola musiała być

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sorki, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy pytam, ale mam potrzebę - kupujecie rożek dla dzidziusia? Jeśli tak to usztywniany, czy nie?
Ja dla córy miałam rożek z wyjmowanym wkładem ale tak naprawdę był dla mnie zbędny,po prostu było mi nie wygodnie trzymać dziecko i mała też nie lubiła być niczym opatulana. Przyda się gdy ktoś będzie chciał potrzymać na chwilę dziecko

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was kupiła może, bądź używała irygatora Tantum Rosa? Bo moja przyszywana mama mi wysłała taki razem z opakowaniem Tantum Rosa, żebym po porodzie się tam wypłukiwała. Wolno w połogu irygację stosować?

o taki
Cytat:
Z tego co wiem to irygacje po porodzie nie bardzo.
Ja używałam tantum rosa,ale do podmywania bez irygatora. Rozrabiałam w butelce z dzióbkiem i tym polewałam sobie.
Dokładnie robiłam tak samo,rozrabiałam w przegotowanej wodzie i szybko przynosiło mi ulgę

Cytat:
Przyjechał kolega TŻ z Anglii i porwał mi męża na jakąś imprezę. Żeby mnie przekupić dostałam Merci, Ferrero Rocher, Rafaello i ... słoik ogórków kiszonych
Hehe niezły zestaw

Córa już jakiś czas śpi,mały mnie intensywnie kopie,mężul ogląda film więc idę do niego dołączyć

Dobrych nocek życzę
Stary 2013-10-18, 22:07   #3909
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wlasnie najpierw stwierdziła: o, jaki mały brzuch!
A potem obmacala mi go i dodała: mały człowiek tez bardzo nieduży.

moim zdaniem brzuch masz normalny- bez przesady nie każda musi wyglądać jakby połknęła wielką dynię....
Stary 2013-10-18, 22:08   #3910
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, sorki, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy pytam, ale mam potrzebę - kupujecie rożek dla dzidziusia? Jeśli tak to usztywniany, czy nie?
My mamy jeden usztywniany. Mąż się napalił na rożek, bo używali przy bratanku i uważa to za ósmy cud świata. Mnie wydaje się trochę sztywny i niewygodny, ale zobaczymy.

Cytat:
Nie no, tymi ogórkami to już musiał Cię kupić.
Stary 2013-10-18, 22:10   #3911
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Wrzucam mój brzuszek 27 tydzień skoczony.
A i ciepły pajacyk z polarem dla małego
piękny brzuszek
pajacyk super- bardzo mi się podoba
Stary 2013-10-18, 22:12   #3912
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
U mnie akurat zaglądali codziennie na porannym obchodzie,ale ja byłam nacinana więc kontrola musiała być

Tak,tak w Polsce to chyba zawsze sprawdzają krocze.
A w Anglii to ani w ciąży nie ma badań ginekologicznych,ani po ciąży nikt nie sprawdza czy "tam" wszystko jest dobrze.
Stary 2013-10-18, 22:13   #3913
Le La
Zadomowienie

Aaa zapomnialam sie pochwalic, przyszla mi dzisiaj ksiazka "Jezyk niemowlat" Tracy Hogg, jak tylko skoncze "Inferno" Dana Browna, to biore sie za doksztalcanie
Stary 2013-10-18, 22:23   #3914
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Aaa zapomnialam sie pochwalic, przyszla mi dzisiaj ksiazka "Jezyk niemowlat" Tracy Hogg,
Czytałam.
Teraz zastanawiam się czy sięgnąć po "Język dwulatka",bo Tracy Hogg nie do końca mnie jednak przekonuje.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

To jeszcze na dobranoc trochę wysiłku: która widzi na obrazku konia? :

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...50148517_n.jpg
Stary 2013-10-18, 22:30   #3915
magnusia
Zakorzenienie

idę spać bo padam- do jutra i spokojnej nocy mamuśki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 22:40   #3916
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Jest . Masz oko.
mam, mam pamięć to fajnych filmów chociaż z początku obstawiałam Gia z Jolie, ale przypomniałam sobie, że nie była tam blondynką w każdym razie oba uwielbiam
miłego

Cytat:
Napisane przez lolita25
Mam z akrylu o taki identyczny http://allegro.pl/bobas-mieciutki-gr...615282323.html mam z mikrofibry o taki brązowy misiu http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mik...627726085.html kremowy polarowy
Będę przykrywać małą tymi kocykami, do wózka, do nosidła...kocyk się zawsze przyda
Tak,mój avatar był charakterystyczny ale już wszystko prawie kupiłam i teraz nadszedł nowy etap... czekam na śnieg,święta,bałwanki i Lenkę w styczniu
ładne te kocyki ale który materiał lepszy, trwalszy akryl czy mikrofibra? pytam, bo nie za bardzo orientuję się w kocach, sama nie bardzo lubię w nich leżeć...ewentualnie w ubraniu.
hmm nowy etap mówisz, no tak ale tamten avek był naprawdę fajny

Cytat:
Napisane przez senira666
A takie głupie pytanie mam - czy kocyki dla dorosłych różnią sie czyms od tych dziecięcych? ? Prócz rozmiaru.?
przede wszystkim ceną i nazwą dzisiaj sobie porównałam w dwóch sklepach i są jakieś 2x droższe niż takie "normalne" to jest naprawdę zdzierstwo, dlatego pytam tutaj o materiał, bo jak macałam te dla dorosłych i te dla dzieci to nie czułam różnicy. To samo jest z ręcznikami zwanymi "okryciami kąpielowymi dla bobasa" .
_Shiloh_ super paczka, brawo dla rodzinki
Cytat:
Napisane przez gosia261282

ja widzę i bardzo smutny ten konik

idę spać bo zaraz padnę dobranoc
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:49   #3917
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Czytałam.
Teraz zastanawiam się czy sięgnąć po "Język dwulatka",bo Tracy Hogg nie do końca mnie jednak przekonuje.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Ani ja, ani tż nie możemy się dopatrzeć
Stary 2013-10-18, 22:49   #3918
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Czytałam.

Jezyk dwulatka tez mam, bo to taki dwupak jest, pewnie przeczytam calosc
A co do obrazka to oczywiscie,ze konia widze konia wypatrze wszedzie
Stary 2013-10-19, 05:33   #3919
miiitusia
Raczkowanie

Cześć laski nie mogę spać od godziny..masakra. Może dlatego że TŻ wrócił z pracy i chrapie
Dzięki za pocieszenie odnośnie wagi smyka.

[QUOTE=Hosenka*;43332842]Przyjechał kolega TŻ z Anglii i porwał mi męża na jakąś imprezę. Żeby mnie przekupić dostałam Merci, Ferrero Rocher, Rafaello i ... słoik ogórków kiszonych /QUOTE]
uwielbiam wszystko...no może najmniej ogóry
Cytat:
Wróciłam było bardzo fajnie- wyśmiałam się strasznie i mój syn miał niezłą huśtawkę przez to.
Wiecie co- jak się nie pije to się cholera strasznie dużo w knajpach wydaje kasy mój rachunek był największy pomimo że nie piłam alko
Pewnie alkohol zajadałaś jakimiś pysznościami

Cytat:
Aaa zapomnialam sie pochwalic, przyszla mi dzisiaj ksiazka "Jezyk niemowlat" Tracy Hogg, jak tylko skoncze "Inferno" Dana Browna, to biore sie za doksztalcanie
Mam tą książkę i do tego język dwulatka. Jednak jak j. niemowląt mnie przekonał i niektóre porady były przydatne, tak druga część mnie nie przrkonała do końca.
miiitusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 07:45   #3920
magnusia
Zakorzenienie

Wstałam i witam
u nie dziś piękna słoneczko tylko mroźno już się robi...

Nad ranem obudził mnie tak potworny skurcz łydki, że byłam pewna że mi ta noga odpadnie. Do tej pory mam sztywną tą nogę- biorę magnez i witaminy nie miałam skurczy a teraz nagle taka niespodzianka mam nadzieję że to jednorazowy przypadek

Cytat:
Napisane przez miiitusia Pokaż wiadomość

Pewnie alkohol zajadałaś jakimiś pysznościami

.
no właśnie cholera nie- wypiłam dwa drinki bezalko- takie kolorowe i herbatę no i kolację zjadłam.
Koleżanki które piły to płaciły za piwo 3,5 lub 4.5 bo wczoraj taka oferta była
Stary 2013-10-19, 07:58   #3921
em ma
Zadomowienie

Dzień dobry
Oczywiście znowu się nie wyspałam...chyba czas się przyzwyczajać do takich nijakich nocy
Z plusów: remont w kuchni prawie zakończony-zostało przyczepienie karnisza i podmalowanie paru miejsc. W przedpokoju też wygląda to coraz lepiej Mam nadzieję że przyszły tydzień będzie etapem zakończenia tych dwóch pomieszczeń i wówczas bierzemy się za pokój Dorotki
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Kupię na allegro takie xxl i sprawdzę jak wchodzą na mój tyłek. Większych nie widziałam
Ja zawsze kierowałam się rozmiarówką numeryczną kupując bieliznę i nie mam zielonego pojęcia jakie powinnam kupić
Ja kupiłam M z 2 różnych firm. Jedne są tak wielkie, że mogłabym tam 2 nogi włożyć a drugie jakieś takie nie bardzo mi się wydają. Niby ta siateczka jest dużo miększa, ale mają za dużo gumek jak dla mnie.
Cytat:
Ja będę mieć 1 rożek, bo wymagają go w szpitalu (tak jak niedrapki). Czy będę z niego korzystać w domu-trudno powiedzieć. Są dziecki które uwielbiają spać w rożkach, a są takie które tego nie cierpią. Usztywnianych nigdy nie lubiłam, więc na pewno będzie zwykły.
Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Em ma, jestem coraz bliższa temu, żeby zapisać się do SR. Przyda się i mężowi i mi, bo ja jednak wieeelu rzeczy nie wiem. Ponoć nawet coś w mojej miejscowości funkcjonuje, więc pewnie najpierw obadam tu
Ze swojej strony polecam. Po zajęciach zawsze z mężem jeszcze rozmawiamy o tym co było. On z początku nie bardzo chciał iść w ogóle na nie, a teraz nawet kombinuje, żeby kolega za niego dłużej w pracy został, a on mógł być na zajęciach do końca

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Też chyba siateczkowe, ale wczoraj mi koleżanka mówiła, ze gdybym miała cc to żebym miał niskie bawełniane, żeby szwów nie podrazniac
Isia tylko te szwy przy cc są bardzo nisko-na linii niskich majtek właśnie. Moja siostra założyła takie niskie dopiero po 3 tygodniach, bo wcześniej jej przeszkadzały, więc dziwi mnie, że koleżanka Ci niskie poleca po cc
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie! Dostałam lekką zrypkę od ginekologa, że przez 4 tyg przytyłam 3 kg :/ Przed ciązą wazylam 60kg obecnie 25tc i waze ok 67kg. Przy wzroscie 175cm gdzie z natury jestem chuderlakiem.

Ile kg przybralyscie na wadze od poczatku ciazy? Was tez lekarze tak kontroluja wagowo?
Powiem Ci Selena że tym lekarzom to się zaczyna w dupach przewracać. Każda kobieta ma swoje tempo przybierania na wadze w ciąży. Ty jesteś wysoka, zaczyna krążyć coraz więcej krwi, być może już woda wstrzymuje się w organizmie. Twoje 3 kg więcej to może być głównie dziecko, cycki i właśnie większa ilość krwi i wody w organizmie.
Wagę każdej z nas trzeba rozpatrywać indywidualnie, więc myślę, że info ile każda z nas przybrała w niczym Ci nie pomoże Co do mojego lekarza to w kwestii wagi nie skomentował jej ani razu.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Wstałam i witam
u nie dziś piękna słoneczko tylko mroźno już się robi...

Nad ranem obudził mnie tak potworny skurcz łydki, że byłam pewna że mi ta noga odpadnie. Do tej pory mam sztywną tą nogę- biorę magnez i witaminy nie miałam skurczy a teraz nagle taka niespodzianka mam nadzieję że to jednorazowy przypadek
No to widzę, że miałyśmy taką samą pobudkę. Też biorę magnez, więc poczułam się zaskoczona
Stary 2013-10-19, 08:37   #3922
forester
Zadomowienie

Witam się sobotnio!
chyba dobra noc jest mi pisana raz na tydzień i ten raz był przedwczoraj, bo dzisiejsza noc była bardziej chodzona niż wyspana eh...
wczoraj wieczorem mała tak się mało ruszała, że mieliśmy z Tż prawie zawał i już planowaliśmy się pakować do auta i jechać na ip, aż tu nagle wrzuciłam na ruszt żelki i szał się zaczął. I jak tu nie jeść słodkiego

EVI zdrowia dla córy i kciuki za dzisiejsza wizytę
Negrid zdrowia i szybkiego powrotu do domu!
Emma życzę żeby ten remont jak najszybciej szedł do przodu

Co do wagi to ja mam w 27 tc 7kg i szczerze to nie rozumiem takiej ostrej nagonki lekarzy na wagę, tym bardziej, że nie jest to np 20 kg w 30 tc, a jedynie takie wartości w miarę książkowe. Najważniejsze, że same wiemy co jemy i czy sobie nie szkodzimy, np. nie jemy tylko słodyczy i nie popychamy boczkiem i popijamy coca-colą.
Ja w kwestii wagi kieruje się własnym sumieniem
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 08:42   #3923
mala098
Raczkowanie

Light, dzięki za przepis na ciasto bezdrożdżowe.

Amberella, a ja myślałam, że to Twoje zdjęcie w avatarku.
Emma, tylko nie mów, że to też nie Ty w avatarku Twym? Bo że Lolita była w swoim, to wszystkie doskonale wiemy.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyszła do mnie paczka z PL od taty i jego żony. Jak usiadłam do rozpakowywania jej i zobaczyłam te wszystkie moje ubrania wyprasowane i elegancko poskładane, te kosmetyki dla mnie i małego tak starannie popakowane w folię bąbelkową i inne rzeczy, o które nie prosiłam - to się tak rozryczałam jak nie wiem. Siedziałam rozpakowywałam i wyłam, a TŻ siedział obok mnie na dywanie i pocieszał.

Tata mi nawet grzybki suszone w pudełeczku wysłał na święta do kapusty i zupy.

Nie wiem czy to z tęsknoty płakałam czy przez hormony
Dobrze mieć dobrych ludzi wokół.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Oczywiście znowu się nie wyspałam...chyba czas się przyzwyczajać do takich nijakich nocy
Z plusów: remont w kuchni prawie zakończony-zostało przyczepienie karnisza i podmalowanie paru miejsc. W przedpokoju też wygląda to coraz lepiej Mam nadzieję że przyszły tydzień będzie etapem zakończenia tych dwóch pomieszczeń i wówczas bierzemy się za pokój Dorotki
Oj, trzymam kciuki, żeby się szybciutko remont zakończył.. A jaki kolor ścian będzie miała Dorotka?
Stary 2013-10-19, 08:56   #3924
magnusia
Zakorzenienie

emma- super że remont już się kończy- to straszne umęczenie mieszkać w remoncie- tym kurzy, syfie, zapachu
Stary 2013-10-19, 09:02   #3925
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Emma, tylko nie mów, że to też nie Ty w avatarku Twym? Bo że Lolita była w swoim, to wszystkie doskonale wiemy.

Oj, trzymam kciuki, żeby się szybciutko remont zakończył.. A jaki kolor ścian będzie miała Dorotka?
W avatroku nie ja akurat jest tam inna Emma, którą na pewno kojarzysz z filmów o Harrym Poterze

A co do koloru ścian u Dorotki będzie pewnie kremowy. Do tego jakieś kolorowe naklejki na ścianę zapewne. Nie jestem fanką różu, więc nie będzie to pokój w stylu małej księżniczki
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Emma życzę żeby ten remont jak najszybciej szedł do przodu

Co do wagi to ja mam w 27 tc 7kg i szczerze to nie rozumiem takiej ostrej nagonki lekarzy na wagę, tym bardziej, że nie jest to np 20 kg w 30 tc, a jedynie takie wartości w miarę książkowe. Najważniejsze, że same wiemy co jemy i czy sobie nie szkodzimy, np. nie jemy tylko słodyczy i nie popychamy boczkiem i popijamy coca-colą.
Ja w kwestii wagi kieruje się własnym sumieniem
Dziękuję Myślę, że jeszcze z półtora miesiąca niestety takiego bajzlu.

Co do wagi i jedzenia zgadzam się z Tobą

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
emma- super że remont już się kończy- to straszne umęczenie mieszkać w remoncie- tym kurzy, syfie, zapachu
No kończy się pewien etap. Ale jeszcze z półtora miesiąca przed nami. Jednak nie chcę już tego przerywać. Wolę to zrobić za jednym zamachem.
Stary 2013-10-19, 09:07   #3926
magnusia
Zakorzenienie

hosenka- jak wrażenia smakowe po łapówce?

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A co do koloru ścian u Dorotki będzie pewnie kremowy. Do tego jakieś kolorowe naklejki na ścianę zapewne. Nie jestem fanką różu, więc nie będzie to pokój w stylu małej księżniczki
.

i bardzo dobrze- lepiej wybrać jakiś neutralny kolor a zawsze można kolorystyczne dodatki poprzyklejać, powstawiać itp. Nie musi być od razu wszystko na różowo słodko- pierdząco cukierkowo bo to mdli od samego patrzenia
Stary 2013-10-19, 09:12   #3927
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ani ja, ani tż nie możemy się dopatrzeć
Mi też to chwilę zajęło. Może jeszcze ktoś będzie patrzył to nie zdradzę od razu,ale później powiem gdzie jest koń

Cytat:
Koleżanki które piły to płaciły za piwo 3,5 lub 4.5 bo wczoraj taka oferta była
No to naprawdę tanio! Ostatnio piłam w knajpie w kwietniu w Polsce i za piwo płaciłam... 10-12 zł.
Stary 2013-10-19, 09:15   #3928
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
No to naprawdę tanio! Ostatnio piłam w knajpie w kwietniu w Polsce i za piwo płaciłam... 10-12 zł.

bo tam w piątki piwo jest 50% tańsze a rezerwacje na piątki to trzeba już w poniedziałki robić bo tyle chętnych jest
ceny piwa w knajpie są różne od 7 zł do 15 zł- zależy od miejsca i knajpy

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-10-19 o 09:17
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:19   #3929
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Też czytam tą książkę aktualnie

Witam się sobotnio

Ale pyszne ciasto marchewkowe wczoraj upiekłam Jak któraś chętna, to zapraszam

Em ma, fajnie że remont idzie w miarę sprawnie

Co do wagi, to też uważam, że niektórzy lekarze przesadzają..

kukurydzianaa, kolki są strasznie uciążliwe, nie? Chyba powiem o nich na następnej wizycie, bo do czego to podobne, żeby do sklepu nie można było wyjść żeby kolki nie dostać

magnusia, cieszę się, że wieczór się udał
Stary 2013-10-19, 09:23   #3930
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej Gosia znalazłam tego konia

dołączan do nie wyspanych,moja Lilka dała mi popalic oczywiście w nocy o wpół do trzeciej.
Małego dziś coś nie czuje,leże i czekam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości