|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam z rana, liczę, że w weekend będzie mniej do nadrabiania ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
A ja dziś też się biore za sprzątanie... I jeszcze lekcje z Kubą... I wyjazd na korepetycje... Cały dzień zawalony
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() My dzisiaj pospaliśmy dłużej, w końcu sobota nie? ![]() ![]() Pallas Ril i jak tam imprezka się udała? ![]() Macie racje dziewczyny, że najgorsze co można robić to wyszukiwać informacji w google, sytuacji podobnych do naszej, bo tam same drastyczne przypadki no. Ja też się naczytałam w ciąży z Hanią o niewiadomo jakich rzeczach, bez sensu zupełnie. Teraz już staram się nie szukać, chociaż kusi mnie czasami niestety ![]() Selenity czekamy na recenzję spodenek, chociaż to pewnie powinnaś napisać po paru tygodniach użytkowania, żeby ocenić jakość ![]() Madziuuula fajna kurteczka, ja chcę sobie kupić jakąś parkę taką szerszą ![]() ![]() I masz rację, że mózg się zmiejsza, ale chyba po ciąży się odbuduje co? ![]() Bo tak po dwóch ciążach już nic by nie zostało z mojego ![]() Light Limara nie martw się tą kością nosową, przecież prawdopodobieństwo, że maleństwo będzie chore wyszło taaakie malutkie.. no i tym bardziej jak u dziewczyn też wychodziły takie rzeczy dziwne, a okazywało się, że maleństwo rodziło się całe i zdrowe. Nie zastanawiajcie się jak się lekarz wyraził itp, może coś powiedział nie tak, się przejęzyczył albo co teraz nie ma co tego rozstrzygać. Jak się bardzo martwisz to może spróbuj się przejść do innego lekarza na USG? Magdi to życzę Ci abyś miała córeczkę, Tosieńkę ![]() ![]() No niestety masz rację, że nie da się w naszej sytuacji odpoczywać. Tym bardziej, że Hania sama zrezygnowała z drugiej drzemki w ostatnim czasie i śpi tylko raz dziennie i to niecałą godzinę ![]() ![]() Nikii rozumiem Cię, że się wkurzyłaś. TŻ zdecydowanie powinien trzymać Twoją stronę, nawet jak nie do końca się zgadza (ja mam takie zdanie). Mnie też często próbują przekonać, że mam coś Hani dać, jak np moja babcia daje jej 15 minut przed obiadem jakiegoś cukierka ![]() ![]() Muffinka dobrze, że zamierzasz pójść do innego lekarza, bo to rzeczywiście kawał czasu ![]() Asiu27100 u mnie dokładnie taka sama sytuacja jak u Ciebie. Dziewczyny już zaczynają II trymestr, a ja nie wiem czy jest serce. I też pozostaje mi czekać i wierzyć, że wszystko jest ok... ![]() Hope, dziękuję za dopisanie mnie do listy wizyt ![]() Justyna zgadzam się z Tobą odnośnie przyczyn sprzeczek z partnerami ![]() ![]() Zazdroszczę basenu, ja uwielbiam pływać, też bym się przeszła, ale jednak poczekam chyba do II trymestru z tą aktywnością. Kashha gratuluję II trymestru! ![]() Dziewczyny czy mogę prosić o namiary na maila? Życzę Wam udanej soboty, my dzisiaj wcześniej obiadek, bo rodzice wyjeżdżają, później chcemy skoczyć na jakieś małe zakupy jesienne dla męża i dla mnie, bo trzeba mieć w czym chodzić ![]() ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||||
Zadomowienie
|
dwakolory1 - przeczytałam, że smarujesz brzuch nutellą, chyba głodnemu chleb na myśli
![]() Cytat:
![]() Ale chyba każda z nas by nie wytrzymała i poszła wcześniej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę sobie zajęcie na weekend znaleźć, bo zwariuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, u nas dzisiaj zapowiada sie piekna pogoda
![]() Rany podlam wczoraj o 21, a wstalam o 9.30. Nie pamietam, zebym kiedys tyle spala ![]() Co do obiadku to ja mysle dzis o kluskach leniwych ![]() Nikii popieram cie w 100%. Szkoda ze twoi tesciowie nie potrafia zrozumiec tego ze to wy wychowujecie swoje dziecko. Ja z moja tesciowa tez bede miala przejscia, bo to je pierwszy wnuk bedzie wiec tez pewnie bedziemy walczyc z bezsensownym rozpieszczaniem typu dawanie slodyczy czy pozwalanie na wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj wieczorem gorzej się czułam i się trochę wystraszyłam... jadłam same jasne rzeczy i za pierwszym razem takimi wymiotowałam, ale później, to wymiotowałam czymś ciemno brązowym, co wyglądało jak kupa ![]() potem czułam się fatalnie, ale jakoś zasnęłam... teraz też nie jest najlepiej, ale nie wymiotowałam jeszcze... Niki, nie popieram takich sytuacji, w których 1 z opiekunów coś ustala, a drugi mówi coś innego i podważa autorytet tego pierwszego! Nie jest to dobre dla dziecka i TZ nawet jak miał inne zdanie, to powinien Cię poprzeć a najwyżej później na osobności z Tobą porozmawiać! Coś jeszcze chciałam napisać, ale mi się nie zacytowało i zapomniałam... muszę zacząć stosować system Hope na odpowiadanie...
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Dwakolory prosiłaś mnie o namiary na maila ale nie mam Ci jak wysłać bo masz ustawione że nie chcesz otrzymywać PW
![]() Madziula obyś się doczekała sypialni jak najszybciej ![]() Oskar je o 8 śniadanie, potem ok. 12 zupa, 15 drugie danie, 17 podwieczorek, 19 kolacja np. kroma chleba i po kapaniu czyli ok. 19.30 wypija 240ml mm z kaszką. Tak więc uważam że je dużo, a mimo tego budzi się w nocy i domaga „Am Am” Kasian udanych zakupów ![]() ![]() Agusia no to sobie pospałaś, ale korzystaj kochana póki możesz ![]() U Nas też właśnie pierwszy wnuk u teściów, w sumie od moich rodziców też pierwszy ale oni się mnie słuchają, nie wtrącają i pozwalają wychowywać po mojemu ![]() Większość już posprzątane, została mi tylko kuchnia którą zrobię na wieczór. No i odkurzanie (ale to jak TŻ z pracy wróci , bo ktoś musi siedzieć z młodym w drugim pokoju - bo się boi odkurzacza, miksera, blendera) i mycie podłóg. W sumie do odkurzacza zapędzę TŻ ... zagram sierotkę Marysię jak to się trochę kiepsko czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
BAN stały
|
hej Mamusie
![]() My dalej u teściów. Nie ma mnie z Wami, bo na dole wifi nie łapie mi neta na lapku ![]() Emilka właśnie ma drzemkę więc korzystam i siedzę na wizażu ![]() Teściowa dzisiaj robi imprezę imieninową wieczorem więc będzie wyżerka ![]() Wiecie co, dobrze mi tu, mam dobry kontakt z teściami itd ale jakoś coś mnie do domu ciągnie. Nie wiem czemu. Idę Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzięki za pamięć
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tego co piszesz to rzeczywiście mały sporo je, aż dziwne, że w nocy jeszcze się budzi. A próbowałaś go oszukiwać trochę i zamiast mm dawać wodę do picia? Wiem, że pewnie na początku by się wściekał, ale parę nocy poświęcicie i może by się udało, bo kurcze on już jednak duży chłopak na nocne jedzenie. Tym bardziej, że to też nie jest dobre dla ząbków jednak jak je i potem od razu spać. Hania nie chce kaszek w ogóle, ani żadnych kleików, więc na noc dostaje tylko mm i tak przesypia te 10 godzin minimum. I nie przemęczaj się z tym sprzątaniem, niech TŻ pomoże tak jak piszesz ![]() Cytat:
![]() I udanej wieczerzy ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
Melduje sie Mamusie
![]() ![]() Nadrobie Was pozniej, bo dzis sprzatanie i urodziny Babci ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
[[/B][/B]Witam dziewczynki
![]() Ale piekna pogoda dzisaj , pojde na spacerek sama bo sama , bo narzeczony w pracy Wczoraj posprzatalam pokoj i lazienke , dzisajmogarnie kuchnie i obiadek a padla propozycja spagetti wiec przejde sie na targ moze bede pomidory z tzw drugiej reki wiec przepieke na patelni takie ummmm ![]() ☠Light Limara ja tez przeczytalam nuttela hhaaa ![]() Seleniti pogadaj z swoim i przycisni go do muru niechc sie facet zdecyduje w ta czy w tamta , a ciesze sie ze kontakty z mama sie opiecplily ![]() Pallas Ril jak tam imprezka ??? Przy soczku hhiii ja tez pije sobie sok porzeczkowy w kieliszu do wina , wiecie jak smakuje ![]() Nikii89 super masz zasady ,podziwiam to ty jestes autorytetem dla dziecka!!!! Moj narzeczony dziekuje za wszystkie mile słowa ![]() ![]() ![]() Taki slodziak jest ![]() ![]() A 30 pazdziernika zalatwil sobie wolne i idziemy razem na te badania i usg genetyczne jupi jupi jupi ![]() Dobry dzionek dzisaj mam bo sloneczko swieci ![]() Jak tam nasza zonka lolitka888 cos dawno cie nie bylo ???? Imprezka u babci napewno bedzie cos pysznego ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-19 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Wpadne nadrobic Was pozniej. Poki co napisze Wam ze czeka mnie przemily weekend na oddziale. Rano mocno krwawilam, juz nie nyly to plamienia. Pojechalam na IP i niestety bez przyjecia na oddzial nie moglam marzyc o badaniu. Gdzie wy macie te cudowne szpitale gdzie nie trzymaja kazdego z miejsca??? Z dzieckiem ok, zyje rusza sie, to pewnie ta moja kuryewska nadzerka krwawi jak oszalala... Takze spoko zostaje nie wiem na ile, i nie ma co obzalac mnie choc ja wygadac sie musialam... Buziaki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Hope trzymaj sie mocno. Super ze z dzidziusiem wszystko w porzadku. mam nadzieje, ze szybko wyjdziesz ze szpitala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Dwakolory jak tylko dostanę od Ciebie PW to zaraz Ci wyślę namiary
![]() Kasian jest taki ryk jak wodę dostaje że masakra, nie da się oszukać , choć od kilku nocy zmniejszamy mu ilość podawanego mm w nocy Kilka nocy kiedyś próbowałam wodę i to nie dawało rezultatu , tak samo jak zmniejszałam po 1 miarce mm to tak samo wyczuwał i zaraz ryk. Lolitka a posyłałaś mi dane na PW?? Jak tak to sory , bo może przeoczyłam a jak nie to posyłaj i dopiszę Cię na listę ![]() Gosiaczek dzięki ![]() ![]() ![]() Super ten Twój TŻ że tak dba o Was ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Hope trzymaj się dzielnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane moje
![]() Ja mam dziś dzień sprzątania i będę piekła babeczkę piwną ![]() Dziękuję jeszcze raz za wszystkie słowa wsparcia, to dla mnie bardzo ważne ![]() Kupiłam sobie wczoraj legginsy na lumpku h&m mama za 3zł ![]() Hope - 3 maj się tam słońce moje!! Najważniejsze, że z maluszkiem jest wszystko dobrze. ☠☠☠☠☠☠☠o nadżerka niech już stanie się cud i zniknie raz na zawsze ![]() Miłej soboty ![]()
#288 |
Raczkowanie
|
h0pe 3 maj sie z dziecaczkiem ok wiec spokojnie , jeju musisz wyleczyc ta nadzerke bo tylko dodatkowe stresy przez nia masz
![]()
#289 |
Zakorzenienie
|
HOPE > najważniejsze że z dzidzią wszytko w porządku
![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
hope jesteśmy z Tobą, dasz radę
![]() ![]() Dzień dobry Wam ![]() Postawiłam TŻtowi ultimatum, albo w ciągu tygodnia powie rodzicom o ciąży, albo nie ma się po co u mnie pojawiać. Kazałam mu wybierać, powiedziałam, że może sobie myśleć co chce, ale ja bardzo dobrze rozumiem jaką on ma sytuacje w domu i uważam, że nie powinien się tym wiecznie wykręcać, bo ona z dnia na dzień zmianie nie ulegnie. I albo udowodni, że mu na nas zależy, albo się pożegnamy. Teraz pozostaje mi czekać, zobaczymy jaką decyzję podejmie. Co do spodni przyszły one w 2 dni po złożeniu zamówienia na metce pisze, że to 95% bawełny i 5% elastanu. Jest to rozmiar M, do ciała przylegają idealnie, ale ze względu, na to, że w biodrach może trochę przybyć to można by się w nie już nie wbić bo ten materiał odcinany od bioder w dół jak dla mnie jest troszkę dziwny, nie rozciągliwy zbytnio i delikatnie połyskuje, mam nadzieję, że to widać na, którymś ze zdjęć ![]() ![]() ![]() A tu proszę zdjęcia:
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-19 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
I wybaczcie, że te, niektóre zdjęcia takie krzywe, ale robiłam je samowyzwalaczem i jeszcze stałam na łóżku, trochę ciężko mi było utrzymać równowagę
![]()
#292 |
Zadomowienie
|
Hope- dobrze, że z dzieckiem wszystko w porządku. Nie martw się, że zatrzymali cię w szpitalu, jesteś pod dobrą opieką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | ||
Zakorzenienie
|
Hope trzymaj się dzielniej i informuj nas na bieżąco
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Vampirka jak tam Twoje mdłości? Przeszło? Pamiętaj żeby dużo pić. Nie wiem co Ci doradzić, ja próbowałam coś zjeść trochę (bo z głodu też wymiotowałam), wypić i kładłam się, żeby się nie ruszać i trochę pomagało. Seleniti zazdroszczę spodni. Ja chodziłam dziś po targu i lumpeksie i nic nie kupiłam. Nawet głupiej tuniki, żeby w leginsach nie było widać tzw. Kopyta wielbłąda ![]() A strzel jeszcze fotkę z boku, żeby szpyrkę było widać ![]() A co chwilę mam przed oczami brzuch posmarowany nutellą. To chyba obraz przewodni dzisiejszego dnia ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-19 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie! U mnie dziś senna sobota
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() ![]() A tu wrzucam zdjęcie brzusia hihi ![]()
#297 |
Wtajemniczenie
|
Aa kurcze w tym telefonie to nie poradze sobie jak nalezy z pisaniem. Wybaczcie.
Ogolnie dziekuje kazdej z Was za mile slowo. Ja tez jestem dobrej mysli, dostalam cyclonamine na krzepniecie krwi, pomyslec ze ten spec z kielc wczesniej zalecil mi acard na rozżedzenie- nie kupilam wtedy. Jak to w zyciu bywa... Niczego nie mozna byc pewnym. Ta nadzerka poki plamila to ok, ale dzisiaj to tak jakbym okrwsu dostala, momentami czysta krew wiec sie przerazilam. Widzicie w srode bylam na wizycie obejrzala moja nadzerke i dostalam pimafucin i po wczorajszej nocy a pierwszej aplikacji zaczelam lekko krawo plamic, dzisiaj na noc zastanawialam sie czy wziac ale powiedzialam sobie wezme, moze to nie od tego. I wstaje rano a tu sie leje. Takze moze zluszczyl mi nablonek i zaczelo sie lac. A moze nie ma zwiazku z tymi globulkami... Kto ci powie. Takze z tymi lekami co czlowiek dostaje ja kazdym kroku trzeba miec swoj rozum. Ja juz myslalam ze ronie, bo kto to widzial z takiej ranki tyle krwi. No i nic wiecej nie wiem oprocz to co pisalam po badaniu. Nuda, nuda, nuda. Kolo mnie lezy kobitka, maz przyszedl, wypytuje sie jej bez oglady kto ja czy mam brzuch po co leze hehehe wie ze na glos mowi i slysze ![]() ![]() Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-19 o 13:20 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
![]() hope, nikii zanim tu dotre do gina to pewnie kolo 7 tyg minie, wiec jakos w polowie chce isc, jak sie uda zapisac, bo tamten lekarz 'ma branie' ![]() kashha gratuluje II trymestu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
hope - może to i dobrze że zostawili cię w szpitalu na obserwacji - będą cię położne miały na oku
![]()
#300 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłałam. Cytat:
![]() Ja tez w poprzedniej ciąży ją brałam. Pomaga. Za kilka dni przejdzie ci krawienie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.