Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-19, 11:29   #3721
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jeszcze ku.wa te włosy rosnące po bokach niczym poroże jelenia... Masakra
O to to! I jeszcze diody mi się na czole porobiły, że żaden makijaż tego nie kryje i cera dzisiaj taka szara, matowa, bez życia, masakra!

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-10-19 o 11:36
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 11:41   #3722
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Pstryniu-tak to mądrze napisałaś o dzieciaczkach że aż mnie ciary przeszły. Zgadzam się w 1oo% ze wszystkim.

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Pisałam Wam wczoraj, że chcę się Was poradzić... A więc.. Sąsiadka namawia mnie, abym zapisała się na studia.... Mam jeszcze możliwość, choć w ten weekend jest drugi zjazd... No i mam dylemat, bo to dosyć trudny kierunek- budownictwo... Wiem czym to śmierdzi, bo 5 lat temu już zaczynałam ten kierunek, ale wtedy byłam głupia i olałam zajęcia, naukę no i jak narobiłam sobie zaległości to rzuciłam...Skończyłam już jeden kierunek, ale jakoś tak się napaliłam na to budownictwo, a z drugiej strony strasznie się boję. Plusem jest też to, że są to studia zaoczne, ale bezpłatne, bo uczelnia dostała jakieś tam dofinansowanie i w tym roku są za free, tzn cały tok studiów 3. 5 roku. Do tego dostałabym stypendium socjalne, sąsiadka dostała 790zł z tym, że ona ma 2 dzieci, no to ja trochę mniej bym miała... Choć też gwarancji nie mam, bo do sierpnia 2012 oficjalnie utrzymywali mnie rodzice- choć tak naprawde od 5 lat w większości tż mnie utrzymywał , więc nie wiem czyje dochody by wzieli. Jak rodziców to o stypendium moge pomarzyć, jak tż do dostanę.... Kurde nie wiem co robić. W poniedziałek muszę wszystkie formalności załatwić jeśli się zdecyduję... Najgorsze jest to, że nie mam wogle oparcia w Tż... Właściwie to mnie wyśmiał, jak mu o tym powiedziałam. Gdyby nie było dziecka to bym się nie zastanawiała, ale pojawia się problem co z nią, kiedy będę na uczelni. Zjazdy są praktycznie co tydzień (piątek- niedziela).. Naprawdę mam chęć spróbować i udowodnić mu, że dam radę, a jak się przyłożę to dam... Tylko nie chcę obarczać mamy.. Teściowa się wogle dzieckiem nie interesuje.. Poza tym nie gadam z nią, od kiedy obiecała, że przyjedzie do szpitala do małej a ja w tym czasie skoczę do księgowej, bo dzwoniła i prosiła, abym przyjechała. Oczywiście nie przyjechała, ba, nawet nie zadzwoniła, że nie przyjedzie... A przecież nie chciałam wtedy na kawe z koleżanka wyjśc czy na zakupy skoczyć... No ale o niej to szkoda gadać.... Co byście na moim miejsciu zrobiły??? Oczywiście mama i tato mnie wspierają i namawiają. Myślałam, że zjazdy są co 2 tyg, tak powiedziałam mamie i od razu się zgodziła z Paulina posiedzieć, ale teraz patrzę i praktycznie 3 tyg pod rząd zjazdy, tydzień przerwy i tak ciągle... No i troche mi mamy szkoda, bo najmłodsza nie jest, do tego ma problemy z kręgosłupem.... Co robić???/:no niewiem:
a z czego robicie te inhalacje, tzn jaki lek??
oczywiscie ze idz!!!!!
w koncu nic a nic nie tracisz!
fakt, studia ciezkie. wiem bo moja sis to studiowala no ale cos za cos... a nasze dzieciaczki robia sie coraz madrzejsze wiec bedzie Ci latwiej ze zjazdu na zjazd. a skoro rodzice sie zdeklarowali ze pomoga
moja mama tez juz nie ma 30 lat a siedzi z malym codziennie jak jestemw pracy i to uwielbia chociaz "narzeka" ze maly ciagle w ruchu
dadza sobie rade a przeciez jest jeszcze tatus, bez przesady jak posiedzi ze swoim dzieckiem od czasu do czasu, korona mu ze łba chyba nie spadnie tak w ogole to baty dla niego
idz, idz i nawet sie nie zastanawiaj, super szansa Ci sie trafila!

co do inhalacji - my robimy zwykla sola fiz., tak nam lekarz kazal przy ciezszych przypadkach przepisuje jakis lek

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o kciuki, mocz pojechał do laba
bedzie dobrze

Cytat:
Nie patrzę już dziś w lustro- wystarczy mi wrażeń
Jeszcze ku.wa te włosy rosnące po bokach niczym poroże jelenia... Masakra

---------
jaki slodki spioszek!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 11:51   #3723
gojka24
Zakorzenienie

Ale tu dziś spokojnie.. gdybyście w takim tempie pisały to byłabym z Wami na bierząco i w końcu mogłabym się normalnie udzielać

Cytat:
Gojka-jeśli masz chęci (a to najważniejsze) to bym się nie zastanawiała na Twoim miejscu. Masz wsparcie w rodzicach-oboje poradza sobie z małą. Myślę że warto spróbować. Warto się realizować. No i pokaż tż że dasz radę nawet bez jego wsparcia. Udowodnij że można.

Co do inhalacji samemu można robić ze zwykłej soli fizjologicznej. Jeśli lekarz zaleca to kupuje się lek na receptę i do tego sól.
Przed chwilą gadałam o tym z siostrą, zawsze mnie wspiera i wogle po mamie jest moją najlepszą przyjaciółką i co??? I też twierdzi, że to głupi pomysł... A najlepsze, bo dała mi do zrozumienia, że ja na te studia chce iść dla stypendium... Fakt nie ukrywam, że miłoby było, gdyby mi za nauke płacili... Ale przecież to chodzi o tego inżyniera.. ech.... No i stwierdziłam, że dam sobie spokój, najwyżej za rok... Wchodzę na forum a Wy mi doradzacie iść, no i znowu się podbudowuję i mam chęć... tylko czy mama da radę co weekend siedzieć z dzieckiem... Pogadam z nią wieczorem, bo teraz kopie działkę z tatem Czasem mam wrażenie, że bliskie mi osoby uważają mnie za osobę, która w niczym sobie nie poradzi, nic nie osiągnie... Najchętniej to by mi skrzydła podcinali... Chyba pora pokazać, że wcale tak nie jest....

A co do inhalacji, to wiem, że można samą solą.. My mieliśmy berodual i pulmicort... Ten drugi nadal mamy.. Ostatnio pisałam, że to lek sterydowy i troche mnie to martwi, że takiemu maluchowi już sterydy muszę dawać, dlatego zapytałam co Pstryczek podaje....

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Mala, widzę, że też się za siebie wzięłaś tak jak ja herami się zajęłam, bo aż mi przeszkadzały i brwi też, nawet henne zrobiłam :p

Gojka, ja bym się nie zastanawiała. Zapisuj się! zawsze możesz zrezygnować, choć cały wątek będzie Ci kibicował,byś pokazała, że dasz radę

Jejuu kopnijcie mnie w dzień paszteta dziś, czuje się jak pasztet, wyolądam jak pasztet. nic mi nie pomaga w dodatku nie mogę się zebrać by cokolwiek zrobić, nie umiem pozbierać bumelantów, nie wiem co mam robić ale niechcieja dzisiaj mam, olaboga!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oj baaardzo liczę na wsparcie wątkowe... Decyzje ostateczna podejmę jutro... Zobaczymy.... Wszystko okaże się po poważnej rozmowie z mamą, bo to ona z dzieckiem będzie zostawała... Na tż nie liczę, choć w niedzielę powinien on z małą zostać, bo nie pracuje, ale i tak mamie mówię, że w niedziele też trzeba będzie z dzieckiem posiedzieć... AAAA i zapomniałam Wam napisać, ale język obcy, informatykę, bhp, ochrone własności intelektualnej, wf, socjologię miałam na wcześniejszym kierunku, więc gdyby mi oceny przepisali to by mi kilka przedmiotów odeszło... A myślę, że przepiszą, bo to zaoczne...Może jeszcze o jakimś zapomniałam... Tzn wf nie liczę, bo jeśli się zdecyduję i na tyg mama z małą posiedziałaby 1.5 godz to wracam do reprezentacji uczelni... A co najlepsze reprezentowałam uczelnie w sekcji fitness, czyli UWAGA byłam cheerleaderką:br zydal:

Wracam do sprzątania...no i myślenia....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 12:00   #3724
mala_19kw
Zakorzenienie

Gojka-berodual też mieliśmy.

Co do decyzji -zrób tak jak TY uważasz. Zrób coś z myślą o sobie. Naprawdę warto.

Charlizz- mi za to syfexy wyskoczyły na brodzie. Pokrywamy się

Neti-znajdę Ci coś spoko oko
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 12:22   #3725
Lenova
Wtajemniczenie

hejka

Moje dziecko zasnęło o 23 i spała do 8 W sumie dobrze, że tyle spała ale żeby ją od 19 30 do 23 usypiać to katorga
Dzisiaj mój mąz idzie na wesele foty strzelać i zostaje na noc sama z Blanką, ehh taki to romantyczny sobotni wieczór.

Gojka jeśli studia za darmo, i możliwośc otrzymania stypednium jest to ja bym szła. Jedne studia już masz więc to nie jest presja tego typu "by mieć papier", nikt Cię nie zmusza, robisz to dla siebie to czemu nie
Tak jak dziewczyny mówią wątkowe wsparcie masz
Ja właśnie napisałam podanie o dziekankę

Charlizz Ty tam się bierz za siebie żeby tam pewnemu panu oko zbielało

Cała kciuki za sikutki

Co do inhalacji to my mamy w apteczce berodual i mucosolvan. Ale solą fizjologiczną tez robimy. Własnie Blankę też coś kaszelek łapie ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 12:49   #3726
pstryczek84
Zakorzenienie

Gojka - przykre to ze twoja siostra tak zareagowala na twoj pomysl... a czy aby po cichaczu Ci nie zazdrosci?
tak jak piszesz, wszystko zalezy od twojej mamy...jak sie zgodzi to super! pokazesz wszystkim dookola ze mozna byc i mamusia i studentka w jednym

Stary 2013-10-19, 13:01   #3727
LadyWhisper
Zakorzenienie

Gojka dawaj!!! Mi jak sie uda to od sesji letniej zaczynam!!! I co to znaczy, ze tz nie zostanie z mala? toz to jego obowiazek z dzieciem zostac!!! Ba, to powinna byc przyjemnosc caly dzien spedzic we dwojke i nadrobic caly tydzien!!!
A na jakiej uczelni te darmowe studia? Czy to tylko wybrany kierunek???

Ja wlasnie ogarniam szafencje a M.sie bawi z bablempiotrus ostatni raz na cycusiu o 9.30, rekorda mi tu strzela. Rano kaszka, potem pol gruszki i teraz kaszka (malzowi sie pomylilo i zamiast obiadku zrobil kaszki )moje uu nawet nie protestuja.....

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 13:08   #3728
aska27adopcje
Zadomowienie

laseczki, chcialam tylko przywitac sie i powiedziec, ze zyje ... ostatnie dni byly koszmarem, dziecko wylo i jeczalo na przemian, tracilam juz cierpliwosc i pozniej mialam mega wyrzuty ... wiecie zastanawialam sie nawet czy do pray nie wrocic ... bo po co Blance poirytowana i wiecznie zla matka ... no ale chyba mamy winowajce, 2 jej sie na gorze przebila, piekna juz wystaje bielutka,niestety idzie 2 .... i jeczenie sie znow zaczytna .... dzis przyjezdza moja przyjaciola na 2 dni, to postaram sie cos nadrbic ... Buziaki laseczki
Stary 2013-10-19, 13:11   #3729
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilismy od lekarza.
Za dobrze nie jest zaraz Wam napisze...
dziewczyny już wszystko napisały Kochana

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Pisze do was po okropnie dlugiej przerwie ale dopiero teraz dorwalam sie do normalnego lapka. Komp rodzicow dziala jak czolg i nawet sie do niego nie zblizam.

Melduje, ze zyjemy i poza nieprzespanymi nocami (przebil nam sie wlasnie piaty zabek) mamy sie bardzo dobrze

Powoli bede starala sie byc na biezaco A tymczasem zdrowka dla wszystkich chorych dzieciaczkow i kciuki za konsultacje
Dziekujemy tez pieknie za pamiec o naszej miesiecznicy i my rowniez przylaczamy sie do zyczen!

Tesknie za Wami bardzo <3
Hej hej !!!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
my już po lekarzu, dziękujemy za kciuki
Filipowi idą 4 górne zęby na raz więc to głównie stąd te atrakcje, a poza tym mówił, że prawdopodobnie złapał jakiegoś wirusa dodatkowo, bo pytał czy mu po jelitach tak bulgotało no i to by się zgadzało; na szczęście dzisiaj jest zdecydowanie lepiej, choć apetyt jeszcze nie wrócił do końca; uff, ulżyło mi
dostał od lekarza na początku naklejkę "dzielny pacjent", zaczął ją jeść, a potem wcale nie był dzielny
Dawid jak dostał na ostatnim szczepieniu tą naklejkę, to też wpieprzał ją w autobusie jemu już jedna górna jedynka dziąsło przebiła i druga się pcha.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Dziewczyny teść miał miec dzisiaj zabieg na przepuklinę. zabieg okazał się poważniejszą operacja bo jakies komplikacje były i do tego go jeszcze wybudzić nie mogli:/
na szczęście wszystko się dobrze skończyło. nie wspomnę juz o tym, że czekał z 'zabiegiem' 10 lat bo się bał
no to pięknie się zaniedbał...
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Zdałam ! 74\74 pkt
A teraz musze nadrabiać bo mam z 10 stron gaduły
GRATULUJĘ!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa mamy pierwszy kroczek!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! ojapierdziu!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Wczoraj zaczal sie puszczac i stac bez podparcia a dzisiaj puscil kanape zrobil kroczek jeden i "przeszedl" do stolika!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Olosie!!!! Jestem w szoku!!!!!

klask i:

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Charliz dzis tugeza na całego

Ja odstawiam Nade do pokoju, włączam Kafkę i blenduję
u mnie Dawid się panicznie bał odkurzacza i blendera jeszcze jakiś czas temu. A wyszliśmy ze strachu takim sposobem, że raz matka robiła z siebie idiotkę a dwa to go brała na ręce przy odkurzaniu czy blendowaniu i widział, że się nic nie dzieje. Tym sposobem to jak widzi blender lub odkurzacz teraz, to się z radochy zapowietrza. A no i uparcie walczy o to, że to on ma odkurzać

Cytat:
chciałam podciąć Filipowi grzywkę, bo już mu do oczu wchodziła i mi się poruszył i za dużo ciachłam TŻ mnie zabije, musiałam podrównać i młody wygląda jak chłopek roztropek mam nadzieję, że mu szybko odrosną
pfff

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43332186]A ja usypiam na siedząco

Oglądam sobie lalki Nancy

http://allegro.pl/famosa-nancy-z-lus...605291715.html[/QUOTE]

ja tyż. Ja siadam, kładę Dadę na kolanach i sobie albo suszarkę puszczamy na komp, albo sobie śpiewamy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 13:27   #3730
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Witam się sobotnie...

a jak jest teraz z pytaniami? Są podane jak kiedyś i z ich się losuje czy są już utajnione???? Robiłam prawko, ale przez ciążę przerwałam no i teraz już muszę nowe egz zdać i się strasznie boję

Nie ma ich podanych, ale tak jak pisałam wczesniej, na wielu forach można znalezc pytania,krór ludzie zapamiętali Myślę ze tak kolo 1000 jest.
Nie ma co, trudniej jest niż wcześniej, ale jak ja dałam radę to każdy da
Dużo ludzi juz teraz za pierwszym razem zdaje. Kwestia przyłożenia się i chęci. Ale są też tacy którzy zdają po 7 razy..

A co do studiów, to ja Ci radze żebyś poszła.
Super sprawa, masz papier, nic nie płacisz i jeszcze kasę z tego masz. Marzenie
Do tego satysfakcja

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-19, 13:32   #3731
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

tylko szkoda, że ja mu spinką nie mogłam jakoś tej grzywki podpiąć

patrzcie, jakie fajne
oo fajne, zrobiłabym, nie spoli się to to?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
kurcze bo Ty ostatnio dałaś zdjęcie miałam wrażenie że z gór i teraz napisałaś że pies biegał i dzwoniłaś do schroniska i mi się skojrzyło z górskim hahaha ale ze mnie torba
Hehe nad Morskim Okiem się szlajała swoją droga Czarna jak dotarliście? Nóziami z dołu czy bryczką?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane , wreszcie mam chwile dla Was
nie odzywam sie , nawet czasami przez kilka dni nie właczam komputera bo nie ogarniam dziecia.... napierw sżły mu jednoczesnie 4 zeby górne- obie jedynki i dwójki co wiązało sie z atrakcjami typu 39,5 stopnia, płacz, rączki itepe, itede... mamy zatem 6zebisków, obecnie pchają sie dolne dwójki i piątki
poza tym Bartulo chodzi przy wszystkim, co stoi, wspina sie na fotele, krzesła, kanapy, wczoraj ustał samodzielnie bez trzymanki przez jakies 2 sekundy
co do mnie- staram sie zbierac jakos do kupy, chcociaz łatwo nie jest, ale decyzję podjęłam ostateczną-żadnych powrotów, definitywny koniec, bo i tak by dobrze nie było nigdy, a dziecko potrzebuje stabilizacji, spokoju i poczucia bezpieczenstwa
Byłam w klubie, sie porobiło, Blogerko, Nawijko-całuje Was mocno, bo wiem co to znaczy....

MARSI- mam nadzieje, że z Leosiem bedzie dobrze

jak miło,że pytasz

ojjjj, bo mi sie łobuziak zarumieni straszny z niego wyrasta złoczyńca jak cos jest niepo jego mysli to momentalnie sie złosci, jak mu zabronie np sciagniecia czegos z mebli to rzuca sie na mnie i gryzie albo wlosy wyrywa, TAKI ETAP? bo oprócz tego jest jeszcze wsciekłe darcie i wypręzanie do tego jest uparciuch niesamowity, musi dostac/isc/miec takjak on sobie zaplanuje a miało byc takie grzeczne dziecko

łołoł, szał pał odstrzel sie- niech mu jaja scisnie

jupijej gdzie sie podziały nasze małe bobaski

on jest tak sliczny, ze chocbys go na zagłobe ciachnęła to zaczaruję kazdą panne

NANCY- gratuluje ząbka

BIJKORA- brawa zdolniacho
WIIIITAJJ!!!!!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ufff, makijaże obrobione, dodałam na bloga halloweenowy i zgłosiłam się do konkursu Sephory na wizażu - jak patrzę na niektóre prace, to pożal się losie, zero związku z tematem...
Przeglądałam galerię i.. wiem że nie wypada ale nie mogę
https://wizaz.pl/akcje/sephora/Make-...hp?pid=1082213
https://wizaz.pl/akcje/sephora/Make-...php?pid=550031
https://wizaz.pl/akcje/sephora/Make-...hp?pid=1094800
https://wizaz.pl/akcje/sephora/Make-...php?pid=754296

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja się chce zakolegować bo wtedy z nami zostaniesz

obrabiam zdjęcia...... oczy mi juz wyżera więc ide spać. Pokaże Wam może jedno

dobranoc
Piękne

Stary 2013-10-19, 13:38   #3732
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Gojka dawaj!!! Mi jak sie uda to od sesji letniej zaczynam!!! I co to znaczy, ze tz nie zostanie z mala? toz to jego obowiazek z dzieciem zostac!!! Ba, to powinna byc przyjemnosc caly dzien spedzic we dwojke i nadrobic caly tydzien!!!
ooo! brawa dla tej pani!!!!

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
laseczki, chcialam tylko przywitac sie i powiedziec, ze zyje ... ostatnie dni byly koszmarem, dziecko wylo i jeczalo na przemian, tracilam juz cierpliwosc i pozniej mialam mega wyrzuty ... wiecie zastanawialam sie nawet czy do pray nie wrocic ... bo po co Blance poirytowana i wiecznie zla matka ... no ale chyba mamy winowajce, 2 jej sie na gorze przebila, piekna juz wystaje bielutka,niestety idzie 2 .... i jeczenie sie znow zaczytna .... dzis przyjezdza moja przyjaciola na 2 dni, to postaram sie cos nadrbic ... Buziaki laseczki
znaczy sie jak? podrzucisz Blanxa kolezance i bedziesz z nami tugezowac?

Stary 2013-10-19, 13:41   #3733
czarna1001
Raczkowanie

Cytat:
Tez mi sie bardzo podobal pomysl z albumem

Padlam wczoraj jak mucha, nawet czipsy mnie nie zmobilizowaly do dluzszego siedzenia

Na 9,30 cisne na trening z trenerem moim

Malz zabiera dzisiaj mlodego do tesciow mam nadzieje, ze sie obejdzie bez histeriozy czimajcie kciuki na 9 jada.....
Takze..... Tugeza u mnie dzisiaj poranna!

Czarna a ja Cie mam na fejsie? chyba nie

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Bokeh, ta para wydaje sie byc tak w sobie zakochana, tak przesympatyczni sie wydaja niesamowicie, usmiechnieci, nie moge sie doczekac wpisu na blogu z ich plenerem

Aaaaaaa.... A my dalej chetni na "roczkowa" sesje z Pietraszkiem jak cos

Ja żadnej z Was nie mam na fejsie pamiętałam jak Bokeh się nazywa no a ona ma większość z Was Niektóre kojarzę jak dodawałyście tutaj zdjęcia

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
oo fajne, zrobiłabym, nie spoli się to to?

Hehe nad Morskim Okiem się szlajała swoją droga Czarna jak dotarliście? Nóziami z dołu czy bryczką?

Pieszo w jedną i drugą stronę + właziliśmy jeszcze na Czarny Staw
My zaprawieni w boju :P

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Deli pokaż projekt domu my rok temu zaczęliśmy budowę i mieliśmy cichą nadzieję, że zdążymy na urodziny mojego męża i małego bo mają dzień po dniu no ale niestety raczej nie da rady chcemy zaoszczędzić na kasie dlatego dużo rzeczy mój tż robi sam dlatego tak długo no ale mam nadzieję, że na wiosnę już będziemy na swoim a Wy jak długo przewidujecie na budowę?
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 13:45   #3734
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

o chu.ju zloty!!!!! przez Ciebie nie zasne dzis!!!!

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

90 procent Polaków będzie skazanych na głodowe emerytury - alarmuje "Nasz Dziennik". Jak wynika z cytowanych przez gazetę wyliczeń posłanki PiS, profesor Józefy Hrynkiewicz z Uniwersytetu Warszawskiego, nawet po 40 latach nieprzerwanego opłacania składki na ubezpieczenie społeczne naliczanej od minimalnego wynagrodzenia brutto, ubezpieczonemu nie uda się zgromadzić środków na najniższą emeryturę, która teraz wynosi 674 złotych na rękę.

ale bedziem wypasione tugezy robic na starość!

Stary 2013-10-19, 14:02   #3735
bijkora
Rozeznanie

O w pipę Misia !

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-19, 14:07   #3736
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Kochane pododawajcie mnie do znajomych na fejsie jak chcecie, bo mam tylko kilka z Was.

Aleksandra Tylinska
a ja Cię mam Cię

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
dzień dobry

popatrzcie jak Maja wymiata przy Bałkanicy http://www.youtube.com/watch?v=cndFN...ature=youtu.be

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dzień dobry

jestem zła:/ mieliśmy dzisiaj jechać do domu a Tż stwierdził, że pojedzie do ojca do szpitala. leży w Toruniu, więc to wyprawa na pół dnia w sumie nie dziwię mu się, ale ja już się nastawiłam, że dzisiaj wracamy

ale za to dostałam prezent od Hani- rano skacząc po mnie po przebudzeniu krzyczała- mamama
zazdraszczam

Cytat:
tak sobie bez matki radzą
żuczek mój kochany, zasnął podobno przy jedzeniu gruszki
o Bosie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
ojoj u nas też zębosze idą

Dadola hity:
http://www.youtube.com/watch?v=wpCx80XmLDk

http://www.youtube.com/watch?v=hp4endJMu1E

Bałkanica sie chowa

Stary 2013-10-19, 14:13   #3737
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

OMG, ta blondi z makijażem wymiata ludzie oczu nie mają...

Gojka, łap studia, potem będziesz żałować
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 14:14   #3738
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Deli pokaż projekt domu my rok temu zaczęliśmy budowę i mieliśmy cichą nadzieję, że zdążymy na urodziny mojego męża i małego bo mają dzień po dniu no ale niestety raczej nie da rady chcemy zaoszczędzić na kasie dlatego dużo rzeczy mój tż robi sam dlatego tak długo no ale mam nadzieję, że na wiosnę już będziemy na swoim a Wy jak długo przewidujecie na budowę?
Proszę -> http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m4e2426dcaa0e8 troszkę go zmieniliśmy, teraz chcemy lać fundamenty, pozwolenie już mamy. W styczniu bierzemy kredyt i jeśli pójdzie zgodnie z planem to następne święta spędzimy w naszym domku Mój tzt też dużo sam by zrobił, ale nie ma czasu .... teraz ogrodzenie robimy i musimy kogoś wziąć do tego bo nie będzie brał urlopu.

Ja już dochodze do żywych, wlasnie się drzemnęłyśmy z Amelka prawie 2 h. Ale Amelka mi coś pokasłuje, kurna;/ dałam jej troszke syropku zapobiegawczo (juz go kiedyś brala wiec nie kupiłam jakiegos na farta;p)

Tzt w szkole.. później przyjedzie szwaguerka, zrobiłam ciacho, ale jakoś mi nie smakuje.. w ogóle ost mało jem.. Amelka tez nie ma coś apetytu...

O wlasnie tzt dzwonil ze mu zajecia odwolali a tu moje serduszko ->
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sss.jpg (104,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ty.jpg (79,0 KB, 20 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 14:17   #3739
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny jak Wasze maluchy dają dłonie przy raczkowaniu? Dadol tak troszkę do środka..

Stary 2013-10-19, 14:41   #3740
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a tu moje serduszko ->
cudna jest!!!!!!

Cytat:
Dziewczyny jak Wasze maluchy dają dłonie przy raczkowaniu? Dadol tak troszkę do środka..
moj tez lekko do srodka uklada raczke..
a jak ma paluszki? takie zupelnie proste, proste? bo moj am taki jakby lekki przykurcz, tak jakby na pianinie gral

Stary 2013-10-19, 14:48   #3741
LadyWhisper
Zakorzenienie

pomyliłam się - Piotruś bez cycusia od 8.30 nie chce!!!!! Ciekawe, co będzie wieczorem wczoraj na dobranoc dostał, nie mógł zasną przy UU odleciał momentalnie

ezzo, debrah, jak u was???

nie mogę się ogarnąć do końca, zawszse w połowie sprzątania przeżywam kryzys proszę kopa w dupę

Stary 2013-10-19, 14:52   #3742
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
pomyliłam się - Piotruś bez cycusia od 8.30 nie chce!!!!! Ciekawe, co będzie wieczorem wczoraj na dobranoc dostał, nie mógł zasną przy UU odleciał momentalnie

nie mogę się ogarnąć do końca, zawszse w połowie sprzątania przeżywam kryzys proszę kopa w dupę
Sprzuntaj!! a nie obijasz dupke!! kurna lubie ten cover-> wlacz se na full i sprzątaj ;p http://www.youtube.com/watch?v=s6NDY8FSr9M ide tanczyc

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 14:53   #3743
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Gojka - przykre to ze twoja siostra tak zareagowala na twoj pomysl... a czy aby po cichaczu Ci nie zazdrosci?
tak jak piszesz, wszystko zalezy od twojej mamy...jak sie zgodzi to super! pokazesz wszystkim dookola ze mozna byc i mamusia i studentka w jednym

tak też mi się wydaje... Ona niańkę do dzieci zatrudnia, mi mama małej pilnuje... Do pracy już nie mam po co wracać (mam zwolnienie do jutra), bo na moje miejsce już jest dziewczyna...No i gdybym poszła na te studia to znowu mama by z małą siedziała... Napewno o to chodzi.. niedawno znowu dzwoniła i już inna gadka, że jak chce to może warto pomyślec... ech...

Cytat:

Ja wlasnie ogarniam szafencje a M.sie bawi z bablempiotrus ostatni raz na cycusiu o 9.30, rekorda mi tu strzela. Rano kaszka, potem pol gruszki i teraz kaszka (malzowi sie pomylilo i zamiast obiadku zrobil kaszki )moje uu nawet nie protestuja.....

Na naszym PWSZ...Wogle nasza uczelnia bardzo ładnie się rozwija, jest młoda, bo ma zaledwie 13 lat.... Słynie z kierunku lotnictwo... Nawet własne lotnisko mamy i ponoć bardzo dobrze kształcą w tym kierunku.... Nie wiem czy na innych PWSZ też ten kierunek jest difinansowywany, jeśli masz w pobliżu jakąś pwsz to może warto zapytać... a co do tż to napewno zostanie, ale ja po prostu prosić go nie che, bo skoro nie wierzy we mnie,to ja mu udowodnie,że sama sobie poradzę... po prostu nie chce go pytac...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 14:59   #3744
marsi11
Zakorzenienie

cała- kciukasy

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Deli pokaż projekt domu my rok temu zaczęliśmy budowę i mieliśmy cichą nadzieję, że zdążymy na urodziny mojego męża i małego bo mają dzień po dniu no ale niestety raczej nie da rady chcemy zaoszczędzić na kasie dlatego dużo rzeczy mój tż robi sam dlatego tak długo no ale mam nadzieję, że na wiosnę już będziemy na swoim a Wy jak długo przewidujecie na budowę?
moj mąż też wiele robił sam ale potem żałował bo zamiast kasę zarabiać to skupiał się na budowie i w sumie na jedno wyszło,tylko z czasem gorzej,bo wiadomo jak to samemu
na sam koniec wpadli przyjaciele i zrobili całą resztę, to było coś niesamowitego

Cytat:

https://wizaz.pl/akcje/sephora/Make-...hp?pid=1082213
o chuju złoty, nie moge, to pierwsze wymiata

Cytat:
no właśnie Leo calkiem do środka i lekarka mowiła,że to źle

Cytat:

Lady, no co Ty u Was to samo co u mnie?????

do mnie to jeszcze nie dociera,że Leoś nie ssie, jest mi źle, czuję się fatal ie, nawet dziś płakałam a z drugiej strony wszyscy mówią,żeby się cieszyć że to on sam a nie ja jego bo mogłyby być stresy
nie wiem, tak czy siak brakuje mi tego jak diabli, to coś nieodwracalnego i chyba dlatego ciężko mi się z tym pogodzić

Dziewczyny, prośba aby każda z Was napisała swoją wersję kosi kosi łapic
prosze bo wiem że jest trylion wersji, jest kosi łapki i koci łapki (cała o tym mówiła)
jestem ciekawa jaką wersję Wy zapodajecie swoim dzieciaczkom
będę wdzięczna za wpisy

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-10-19 o 15:00
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 15:05   #3745
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
tak też mi się wydaje... Ona niańkę do dzieci zatrudnia, mi mama małej pilnuje... Do pracy już nie mam po co wracać (mam zwolnienie do jutra), bo na moje miejsce już jest dziewczyna...No i gdybym poszła na te studia to znowu mama by z małą siedziała... Napewno o to chodzi.. niedawno znowu dzwoniła i już inna gadka, że jak chce to może warto pomyślec... ech...
pewnie nad podczytuje i dlatego

Stary 2013-10-19, 15:06   #3746
e_vel
Wtajemniczenie

Marsi
kosi, kosi łapci, jedziemy do babci, a od babci do dziadzia, dziadziu da nam dwa jabłka, a od dziadzia do cioci, ciocia da nam łakoci
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 15:06   #3747
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

kosi kosi łapci, pojedziem do babci, od babci do dziadka, to ci będzie gratka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 15:15   #3748
pstryczek84
Zakorzenienie

ze jak?????

u nas - koci koci lapci, pojedziem do babci, babcia da nam mleczka a dziadzius ciasteczka

Stary 2013-10-19, 15:27   #3749
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kosi kosi lapci pojedziem do babci babcia ma podworze zielone i duze

Stary 2013-10-19, 15:31   #3750
marsi11
Zakorzenienie

no przysięgam,że zapiszę wszystkie bo teściowa mi mówi,że ja źle spiewam

ja znam kosi kosi łapci pojedziem do babci u babci podwórze wesołe i duże od babci do taty tam jest pies kudłaty

a teściowa śpiewa coś z byczkiem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości