|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
No właśnie ostatnio o niej myślałam i trochę się martwię. Miała wyjść ze szpitala w zeszłą niedzielę. Pisałam do niej w międzyczasie ze 2 smsy z informacją, że dziewczyny urodziły i czy wyszła, ale nie dostałam żadnego zwrotnego
![]() ![]() iguana, co za buc z tego pseudolekarza. Chyba wyszłabym szybciej niż weszła. I jeszcze tyle płacić za taką wizytę ![]() domi, z teściową musicie się dotrzeć. Myślę, że to normalne kłopoty przy zamieszkaniu razem. Bardziej skupiłabym się na Damianie - musi zrozumieć, że teraz na pierwszym miejscu jesteś Ty z Jasiem, a dopiero później mama. Im szybciej to zrozumie, tym mniej będzie między Wami kłótni. Wrzucam przepis na szarlotkę z budyniem: http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-z-budyniem Tylko od razu mówię - mi nie wyszła jakoś bardzo słodka, ale to też może zależy od jabłek bo ja akurat dałam takie bardziej kwaśne niż słodkie.
#4802 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
nooo a potem przyjedzie rycerz nia białym rumaku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przy Natalce jadłam pieczone normalnie, kotlety itd.Na początku jedynie mniej sobie przyprawiałam ostrym przyprawami typu pieprz, a tak to normalnie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Donosze uprzejmie, że spakowałam torbę Uli, tylko skarpetki i niedrapki dorzucę. No i moja też prawie spakowana, musze parę drobiazgów zakupić, w poniedziałek się wybiorę ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- I nie lubię jak jest ankieta, bo mi nie pokazuje nieprzeczytanych postów. I wyprałam wózek, złożyłam, ubrałam prześcieradełko plus pościel. Kołyskę też umyłam, bo niestety nie da rady się rozebrać jej ![]() ![]() I siedzę na mojej super nowej kanapie w moim super nowym salonie i nie wierzę, że to ten sam pokój co wcześniej. Moja siostra powiedziała, że w życiu by nie powiedziała, że to ten sam pokój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zdjęcia pokażesz? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mąż sie smieje że mi zrobi szpitalny rosół- na podrobach ![]() ![]() Cytat:
![]() a pokazywałaś nowe wmętrze? ![]()
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja to jestem udana. Pojechałam do przyjaciółki na kawke, oczywiście mój mąż mnie musiał zawieźć bo już mi nie pozwala kierować (boi się że w trakcie złapie mnie skurcz i zjade na przeciwległy pas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjadłabym popcorn ale zapomniałam kupić, TŻ nie ma bo by poleciał do sklepu a ja sama iść nie mogę bo spodnie uprałam a w legginsach nie pójdę bo wyglądam jak patałach jakiś ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zadomowienie
|
Acelinka ciesze sie, źe nie jestem sama
![]() Przed Zuzia bylam bardzo dokladna, nigdzie nie bylo kurzu, wszedzie wysprzatane, wychuchane. Od kiedy mala zaczela chodzic i interesowac sie wszystkim dookola nie nadazam. Sprzatam w ciagu dnia za ńia kilka razy. Czasem dwa razy dziennie okurzam, w jej szafce ukladam co drugi dzien bo zolza mala uwielbia sie przebierac piec razy dziennie i robi tornado w szufladach...no masakra. Juz nie jestem taka pedantyczna hahaha. Kiedys prasowalam wszystko- lacznie z recznikami. Teraz tylko skladam do szafy i prasuje przed uzyciem. Inaczej nie ma zupelnie sensu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zadomowienie
|
A tu was zdziwie - w moim szpitalu kazano wszystkim karmic piersia itp, a naobiad dostawalam np steka z ziemniorami i kapusta i grochem!!!
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Ide dekorowac babeczki. Mam nadzieje, ze krem smaczny bo nie probowalam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Już się przesłało. Sorki za bałagan, ale jestem miszcz bałaganu
![]() ![]() ![]() ![]() Gratis kołyska i mój "amstaff" z jakże groźnym wyrazem twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
A teraz spływam po tż i ogarniam burdellos bo goscie wpadną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Wtajemniczenie
|
Dzastin GRATULACJE
![]() ![]() ![]() Mao, Ryba dzielne kobitki ![]() Za duzo nie pamiętam bo 2 dni nadrabiałam ciurkiem, bo wczoraj mi mąż zwiózł mamę do pomocy ![]() ![]() A dziś zrobiliśmy rundkę po sklepach, pomacałam 1stRodmastera, wróciliśmy do domku i zamówiliśmy internetowo ze smyka ![]() Nasturcja dzięki za natchnienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
ja też nie prasuję
![]() dobra poprasowane, szafa prawie sprzątnięta została mi jeszcze komoda, ale nie wiem czy dam radę bo mnie brzuch zaczął mocno jak na okres boleć ![]() Mya, fajny pokój ![]() trala la, a ja mam jutro sesyjkę ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-19 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale z tym karmieniem to wygrali...kapusta i groch? ![]() Mya fajny pokój ![]() Lineczka co byś dziś jeszcze nie urodziła .. ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Zwariowane kuchnia już finito? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi kazali pic sok pomaranczowy I 4razy dziennie wit.C taka jak plussz .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
nic się nie zanosi
![]() mama poszła do sklepu i przy okazji kupi mi popcorn ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tu przy robieniu plackow ziemniaczanych z dynia i cukinia. Moge sie pochwalic?Kupilam sobie dzis taka torbe, coby miec wolne rece i zacieszam sie jak glupia. http://www.javari.de/dp/B00AMDZLV8/r...1&linkCode=asn Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-20 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
ale mi smaka na placki ziemniaczane narobiłaś
![]() EDIT: idę smażyć ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-19 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do soków- powiedzieli że absolutnie, zwłaszcza cytrusowe.. pomarańcze, mandarynki, grejfruty odpadają. Mąż mi kupił dzień po cc własnie grajfrutowy i pomarańczowy sok plus mandarynki banany i inne i mi zabronili pić tych soków a z owoców pozwolili tylko i wyłącznie 1 banana i jabłko.. jak widać co szpital/kraj to inne zwyczaje.. Cytat:
Chciałabym żeby mój był taki... ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Mya- dużo Wam jeszcze zostało do roboty? ;> i widzę ze psina sie załapała ![]() fajny ten pokój ![]()
![]() |
#4824 |
Wtajemniczenie
|
ryba- to nie tak ze jest poukladany.Tzn. czesc rzeczy robi juz automatycznie- ale to kwestia wychowania. Tlumaczenia, zwracania uwagi, proszenia o pomoc. Ja mu czesto mowie, ze sobie bez niego nie dam rady jak mi nie pomoze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
Przedstawiam Wam synka Dzastin
OTO KAMILEK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie MY MYŚLELIŚMY ŻE TO LEKARZ A CO SIĘ OKAZAŁO?! JAKIŚ RADIOLOG... :/ gdybym wiedziała nawet bym do niego nie poszła!!! Oj dziś mam cały dzień przez niego beznadziejny, aż mnie nerka zaczęła boleć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Fajniutki i jaki bystry jak się patrzy co oni do niego chcą ![]() ![]()
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 ![]() 3KG 54CM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie to nie jest tak, ze mala balagani i nic nie sprzatnie, za kazdym razem jak wyciagnie nowa zabawke to musi sprzatnac to co uzywala (z moja pomoca oczywiscie) no ale jak szuka ciuszkow do ubrania, to nie potrafi jeszcze sama wlozyc na miejsce. No i jest bardzo energiczna wiec nie moge jej z oka spuscic. Jak zostawia gdzies papiery to prosze, zeby wyrzucila do kosza. I to robi. Ale wiadomo - jak to male dziecko - kruszy jak je, wszystko przestawia... W kuchni mi takze pomaga ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Torebka super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Wtajemniczenie
|
rusalka- 2 lata 10 miesiecy
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.google.de/imgres?client=f...,r:7,s:0,i:103 Kamilek sliczny ![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-19 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.