Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-19, 17:32   #4801
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ciekawe co tam u Angie
No właśnie ostatnio o niej myślałam i trochę się martwię. Miała wyjść ze szpitala w zeszłą niedzielę. Pisałam do niej w międzyczasie ze 2 smsy z informacją, że dziewczyny urodziły i czy wyszła, ale nie dostałam żadnego zwrotnego na forum jej też nie ma. Jak się dalej nie odezwie to napiszę do niej w przyszłym tygodniu

iguana, co za buc z tego pseudolekarza. Chyba wyszłabym szybciej niż weszła. I jeszcze tyle płacić za taką wizytę

domi, z teściową musicie się dotrzeć. Myślę, że to normalne kłopoty przy zamieszkaniu razem. Bardziej skupiłabym się na Damianie - musi zrozumieć, że teraz na pierwszym miejscu jesteś Ty z Jasiem, a dopiero później mama. Im szybciej to zrozumie, tym mniej będzie między Wami kłótni.

Wrzucam przepis na szarlotkę z budyniem:
http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-z-budyniem
Tylko od razu mówię - mi nie wyszła jakoś bardzo słodka, ale to też może zależy od jabłek bo ja akurat dałam takie bardziej kwaśne niż słodkie.
Stary 2013-10-19, 17:35   #4802
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
taaak i trzymać w wieży o chlebie i wodzie
nooo a potem przyjedzie rycerz nia białym rumaku
Cytat:
Jestem z siebie dumna! Chata błyszczy, obiad dochodzi, łazienka wypucowana na błysk Jeszcze się dziś zabieram za szafę na dole, trzeba tam poukładać buty i kurtki, ale narazie moja córcia zarządziła odpoczynek
szalona
Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Iguana, ze tez Twoj tz nie przylozyl mu za takie teksty...
Babku ale sie usmialam ;-)

A u nas burdello bum bum. Zawsze jak mamy z tzem razem wolne to dom nie do poznania :-/ trzeba to zmienic - zanim Zuza zaczela chodzic tak nie bylo... No ale dzis robilysmy babeczki wiec cala kuchnia w mace. Potem musielismy jechac na zakupy i nabyc tez maszyne do odwilzania powietrza, bo znowu nam grzyb wychodzi (uroki mieszkania w Irlandii). No i wrocilismy, zjedlismy obiad i oboje przed komputery haha.
Zaraz wyrzucam tz z Zuzia i psica na dwor a ja sie biore za porzadki...
my też tak mamy. W sobote przed południem jak tż jest w pracy to zazwyczja ogarne, a już wieczorem wygląda jakby tornado przeszło, w niedzielę jeszcze gorzej
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no własnie tez jestem ciekawa...
bo ja naprawde nie mam pojecia co jesc.. skoro moge samo gotowane ...

a ja to marze by cos zjesc normalnego

a Wy dziewczyny jak jecie? i podpinam se pod pytanie :P

[/COLOR]Mam pytanie z tych głupich. Zrobily mi sie takie "guzki" na piersiach. Są pojedyńcze.. cos takiego jak w szpitalu, ale w szpitalu nic mi nie powiedzieli na to, wiec nadal nie wiem co to.. Podpowie ktoś? ;>
a te guzki w środku piersi tak? spróbuj ciepłę okłady albo lekko rozmasować, masuje się podobno od zewnątrz do środka w stronę sutka wtedy się czyszczą kanaliki.

przy Natalce jadłam pieczone normalnie, kotlety itd.Na początku jedynie mniej sobie przyprawiałam ostrym przyprawami typu pieprz, a tak to normalnie ogólnie jadłam normalnie, w pierwszy dzień po wyjściu ze szpitala to mama mnie uracyzła mdłm rosołem i ugotowanym kurczakiem ble ble ble
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:12   #4803
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
iguana jestem w szoku. Idiota jakiś, a może pijany był? Bo ciężko uwierzyć, żeby na trzeźwo ktoś takie rzeczy wygadywał.

Jakby mi tak powiedziała teściówka to bym odpowiedziała: Mamusiu on mi takie rzeczy czasem robił, że jak tego się nie brzydził, to i poród go nie obrzydzi

Oczywiście, że nigdy. Głupio pytasz jeszcze
Przepraszam, już nie będę

Donosze uprzejmie, że spakowałam torbę Uli, tylko skarpetki i niedrapki dorzucę. No i moja też prawie spakowana, musze parę drobiazgów zakupić, w poniedziałek się wybiorę

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

I nie lubię jak jest ankieta, bo mi nie pokazuje nieprzeczytanych postów.

I wyprałam wózek, złożyłam, ubrałam prześcieradełko plus pościel. Kołyskę też umyłam, bo niestety nie da rady się rozebrać jej Ubrałam preścieradło, wrzuciłam rożek i kocyk. Mogę rodzić

I siedzę na mojej super nowej kanapie w moim super nowym salonie i nie wierzę, że to ten sam pokój co wcześniej. Moja siostra powiedziała, że w życiu by nie powiedziała, że to ten sam pokój

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:17   #4804
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

aaaaa i jedna deska w nowym łóżku się złamała i to ta co podtrzymuje stelaż a najśmieszniejsze jest to że usiedliśmy a nie było bunga bunga musimy teraz jechać do stolarza i żeby nam dorobił tą dechę
Albo ją już podłamaliście jak było bunga bunga i dlatego Wam poszła do końca
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Donosze uprzejmie, że spakowałam torbę Uli, tylko skarpetki i niedrapki dorzucę. No i moja też prawie spakowana, musze parę drobiazgów zakupić, w poniedziałek się wybiorę

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

I wyprałam wózek, złożyłam, ubrałam prześcieradełko plus pościel. Kołyskę też umyłam, bo niestety nie da rady się rozebrać jej Ubrałam preścieradło, wrzuciłam rożek i kocyk. Mogę rodzić

I siedzę na mojej super nowej kanapie w moim super nowym salonie i nie wierzę, że to ten sam pokój co wcześniej. Moja siostra powiedziała, że w życiu by nie powiedziała, że to ten sam pokój

a zdjęcia pokażesz?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:20   #4805
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
nooo a potem przyjedzie rycerz nia białym rumaku

szalona

my też tak mamy. W sobote przed południem jak tż jest w pracy to zazwyczja ogarne, a już wieczorem wygląda jakby tornado przeszło, w niedzielę jeszcze gorzej

a te guzki w środku piersi tak? spróbuj ciepłę okłady albo lekko rozmasować, masuje się podobno od zewnątrz do środka w stronę sutka wtedy się czyszczą kanaliki.

przy Natalce jadłam pieczone normalnie, kotlety itd.Na początku jedynie mniej sobie przyprawiałam ostrym przyprawami typu pieprz, a tak to normalnie ogólnie jadłam normalnie, w pierwszy dzień po wyjściu ze szpitala to mama mnie uracyzła mdłm rosołem i ugotowanym kurczakiem ble ble ble
w środku, w środku

mój mąż sie smieje że mi zrobi szpitalny rosół- na podrobach
Cytat:

no cóż, ankieta musi być
a pokazywałaś nowe wmętrze?
Stary 2013-10-19, 18:20   #4806
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
co się tak na sucho chwalisz pokazuj a nie!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:22   #4807
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No właśnie ostatnio o niej myślałam i trochę się martwię. Miała wyjść ze szpitala w zeszłą niedzielę. Pisałam do niej w międzyczasie ze 2 smsy z informacją, że dziewczyny urodziły i czy wyszła, ale nie dostałam żadnego zwrotnego na forum jej też nie ma. Jak się dalej nie odezwie to napiszę do niej w przyszłym tygodniu

iguana, co za buc z tego pseudolekarza. Chyba wyszłabym szybciej niż weszła. I jeszcze tyle płacić za taką wizytę

domi, z teściową musicie się dotrzeć. Myślę, że to normalne kłopoty przy zamieszkaniu razem. Bardziej skupiłabym się na Damianie - musi zrozumieć, że teraz na pierwszym miejscu jesteś Ty z Jasiem, a dopiero później mama. Im szybciej to zrozumie, tym mniej będzie między Wami kłótni.

Wrzucam przepis na szarlotkę z budyniem:
http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-z-budyniem
Tylko od razu mówię - mi nie wyszła jakoś bardzo słodka, ale to też może zależy od jabłek bo ja akurat dałam takie bardziej kwaśne niż słodkie.

Ja to jestem udana. Pojechałam do przyjaciółki na kawke, oczywiście mój mąż mnie musiał zawieźć bo już mi nie pozwala kierować (boi się że w trakcie złapie mnie skurcz i zjade na przeciwległy pas ) No i tak sobie wysmykłam w domowym dresiaku. Miałam w planach żeby zajechać dziś do sklepu w drodze powrotnej po produkty na ciasto bo jutro mam gości i chciałam coś upiec. Ale zapomniałam że mam wielką dziurę na tyłko w moim domowym dresiaku Na szczęście przypomniałam sobie w pore, ale do sklepu już nie zajechałam.
Stary 2013-10-19, 18:23   #4808
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
eeee raczej nie

zjadłabym popcorn ale zapomniałam kupić, TŻ nie ma bo by poleciał do sklepu a ja sama iść nie mogę bo spodnie uprałam a w legginsach nie pójdę bo wyglądam jak patałach jakiś
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-19, 18:24   #4809
rusalka12
Zadomowienie

Acelinka ciesze sie, źe nie jestem sama
Przed Zuzia bylam bardzo dokladna, nigdzie nie bylo kurzu, wszedzie wysprzatane, wychuchane. Od kiedy mala zaczela chodzic i interesowac sie wszystkim dookola nie nadazam. Sprzatam w ciagu dnia za ńia kilka razy. Czasem dwa razy dziennie okurzam, w jej szafce ukladam co drugi dzien bo zolza mala uwielbia sie przebierac piec razy dziennie i robi tornado w szufladach...no masakra. Juz nie jestem taka pedantyczna hahaha. Kiedys prasowalam wszystko- lacznie z recznikami. Teraz tylko skladam do szafy i prasuje przed uzyciem. Inaczej nie ma zupelnie sensu...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:27   #4810
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Przed Zuzia bylam bardzo dokladna, nigdzie nie bylo kurzu, wszedzie wysprzatane, wychuchane. Od kiedy mala zaczela chodzic i interesowac sie wszystkim dookola nie nadazam. Sprzatam w ciagu dnia za ńia kilka razy. Czasem dwa razy dziennie okurzam, w jej szafce ukladam co drugi dzien bo zolza mala uwielbia sie przebierac piec razy dziennie i robi tornado w szufladach...no masakra. Juz nie jestem taka pedantyczna hahaha. Kiedys prasowalam wszystko- lacznie z recznikami. Teraz tylko skladam do szafy i prasuje przed uzyciem. Inaczej nie ma zupelnie sensu...
A ja nawet teraz ręcznikow nie prasuję
Stary 2013-10-19, 18:28   #4811
rusalka12
Zadomowienie

A tu was zdziwie - w moim szpitalu kazano wszystkim karmic piersia itp, a naobiad dostawalam np steka z ziemniorami i kapusta i grochem!!!

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Ide dekorowac babeczki. Mam nadzieje, ze krem smaczny bo nie probowalam...
Stary 2013-10-19, 18:33   #4812
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

a zdjęcia pokażesz?
Zależy czego, bo pokoju mam, a kołyski i wózka nie, jutro zrobię przy normalnym świetle.
Cytat:
w środku, w środku

mój mąż sie smieje że mi zrobi szpitalny rosół- na podrobach

no cóż, ankieta musi być
a pokazywałaś nowe wmętrze?
Cytat:
co się tak na sucho chwalisz pokazuj a nie!
Wrzucę jak mi się prześlą zdjęcia z tel na kompa

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-19, 18:37   #4813
Mya1989
Zakorzenienie

Już się przesłało. Sorki za bałagan, ale jestem miszcz bałaganu A poza tym nie mam gdzie tego wszystkiego kłaść każdą powierzchnię mam zajętą ta szafka rtf będzie w innym miejscu, nie pod oknem i ta kanapa za skórzanym końcem ta w kwiatki bedzie wywalona, ale na razie nie mamy jak

Gratis kołyska i mój "amstaff" z jakże groźnym wyrazem twarzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131019_143920.jpg (110,8 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131019_143927.jpg (88,6 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131019_143942.jpg (87,7 KB, 56 załadowań)

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-19, 18:41   #4814
Mya1989
Zakorzenienie

A teraz spływam po tż i ogarniam burdellos bo goscie wpadną chyba usnę przy nich, serio. Nic, tylko bym spała

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-19, 18:57   #4815
anulka2205
Wtajemniczenie

Dzastin GRATULACJE klask i:

Mao, Ryba dzielne kobitki

Za duzo nie pamiętam bo 2 dni nadrabiałam ciurkiem, bo wczoraj mi mąż zwiózł mamę do pomocy i jakoś nie miałam jak wejść
A dziś zrobiliśmy rundkę po sklepach, pomacałam 1stRodmastera, wróciliśmy do domku i zamówiliśmy internetowo ze smyka
Nasturcja dzięki za natchnienie jest rewelacyjnie leciutki

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 19:02   #4816
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nawet teraz ręcznikow nie prasuję
ja też nie prasuję

dobra poprasowane, szafa prawie sprzątnięta została mi jeszcze komoda, ale nie wiem czy dam radę bo mnie brzuch zaczął mocno jak na okres boleć

Mya, fajny pokój

trala la, a ja mam jutro sesyjkę tylko nie mam się w co ubrać

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-19 o 19:04
Stary 2013-10-19, 19:38   #4817
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
A tu was zdziwie - w moim szpitalu kazano wszystkim karmic piersia itp, a naobiad dostawalam np steka z ziemniorami i kapusta i grochem!!!

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Ide dekorowac babeczki. Mam nadzieje, ze krem smaczny bo nie probowalam...
Jakie robiłaś babeczki? Mam ochote na coś pysznego
Ale z tym karmieniem to wygrali...kapusta i groch?
Mya fajny pokój
Lineczka co byś dziś jeszcze nie urodziła ..

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Zwariowane kuchnia już finito?
Stary 2013-10-19, 19:57   #4818
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
i tak daje odciągnięte, bo mały z cyca sie nie najada sam. Wiec i tak sciągam i tak.. no ale z cyca tez daje

mi w szpitalu kazali jesc nabiał a z mięsa tylko drób i to ugotowany, kilka warzyw ,z owoców tylko jabłko i maliny i wszystko. Pić herbatki laktacyjne oraz wode.

A skoro nie można owoców typu brzoskwinie to herbatki mogę o tym smaku? bo soki mi zabronili.. ?
Serio z tymi sokami?
Mi kazali pic sok pomaranczowy I 4razy dziennie wit.C taka jak plussz ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:01   #4819
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka co byś dziś jeszcze nie urodziła ..
nic się nie zanosi

mama poszła do sklepu i przy okazji kupi mi popcorn

Nela 5/11/13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 20:03   #4820
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe, a ja prasuje tylko koszule meza Reczniki do suszarki i git, sa puszyste i miekkie.A reszta jakos przejdzie U nas na szczescie chaosu brak a maly jest tez jak tornado. Najlepsza metoda na brak chaosu przy dzieciach?Bywac jak najmniej w domu Na placu zabaw, na zakupach, na podworku. Daniel na szczescie juz w takim wieku, ze moge zajac go czyms w ogrodku i z kuchni obserwowac co robi. No i nie ma zmiluj- ja mu kaze po sobie sprzatac Zabawki ma zawsze pozbierac przed spaniem, no chyba ze chce jakas budowle do dnia anstepnego zostawic, to te jedna moze. Jest juz nauczony, ze brudne rzeczy wieczorem po rozebraniu sie wrzuca do kosza.Jak cos zrzuci na ziemie to musi to podniesc. Do sniadania nosi z nami talerze, po sniadaniu sprzata. Zuzyte szklanki wstawia do zmywarki.
A tu przy robieniu plackow ziemniaczanych z dynia i cukinia.

Moge sie pochwalic?Kupilam sobie dzis taka torbe, coby miec wolne rece i zacieszam sie jak glupia.

http://www.javari.de/dp/B00AMDZLV8/r...1&linkCode=asn

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-20 o 10:41
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:15   #4821
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ale mi smaka na placki ziemniaczane narobiłaś

EDIT: idę smażyć

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-19 o 20:17
Stary 2013-10-19, 20:29   #4822
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
ale mi smaka na placki ziemniaczane narobiłaś

EDIT: idę smażyć
Wyszly pyszne, choc ostrawe, ale zapieczone z mozarela byly pyszne.Daniel przyprawial

Daniel

Christian
Stary 2013-10-19, 20:33   #4823
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Serio z tymi sokami?
Mi kazali pic sok pomaranczowy I 4razy dziennie wit.C taka jak plussz ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mi kazali brać magnez dla kobiet karmiących. Jak to lekarz zaznaczył na wypisie- KOniecznie .
A co do soków- powiedzieli że absolutnie, zwłaszcza cytrusowe.. pomarańcze, mandarynki, grejfruty odpadają. Mąż mi kupił dzień po cc własnie grajfrutowy i pomarańczowy sok plus mandarynki banany i inne i mi zabronili pić tych soków a z owoców pozwolili tylko i wyłącznie 1 banana i jabłko..

jak widać co szpital/kraj to inne zwyczaje..

Cytat:
Hehe, a ja prasuje tylko koszule meza Reczniki do suszarki i git, sa puszyste i miekkie.A reszta jakos przejdzie U nas na szczescie chaosu brak a maly jest tez jak tornado. Najlepsza metoda na brak chaosu przy dzieciach?Bywac jak najmniej w domu Na placu zabaw, na zakupach, na podworku. Daniel na szczescie juz w takim wieku, ze moge zajac go czyms w ogrodku i z kuchni obserwowac co robi. No i nie ma zmiluj- ja mu kaze po sobie sprzatac Zabawki ma zawsze pozbierac przed spaniem, no chyba ze chce jakas budowle do dnia anstepnego zostawic, to te jedna moze. Jest juz nauczony, ze brudne rzeczy wieczorem po rozebraniu sie wrzuca do kosza.Jak cos zrzuci na ziemie to musi to podniesc. Do sniadania nosi z nami talerze, po sniadaniu sprzata. Zuzyte szklanki wstawia do zmywarki.

Moge sie pochwalic?Kupilam sobie dzis taka torbe, coby miec wolne rece i zacieszam sie jak glupia.

http://www.javari.de/dp/B00AMDZLV8/r...1&linkCode=asn
Normalnie Ci zazdroszczę. Fakt, że mały ma też humorki, ale jak tak piszesz, że pomaga, że sprząta i wie gdzie co dawać- taki poukłądany jest. Pewnie wszystko zależy od wychowania..

Chciałabym żeby mój był taki...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Mya- dużo Wam jeszcze zostało do roboty? ;>
i widzę ze psina sie załapała
fajny ten pokój w ogóle fajny duży :P nie to co moje

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 20:39   #4824
De28
Wtajemniczenie

ryba- to nie tak ze jest poukladany.Tzn. czesc rzeczy robi juz automatycznie- ale to kwestia wychowania. Tlumaczenia, zwracania uwagi, proszenia o pomoc. Ja mu czesto mowie, ze sobie bez niego nie dam rady jak mi nie pomoze A on jest dumny, ze moze pomoc. Ja sie staram go nie wyreczac. Poprostu od poczatku trzeba uczyc, ze sprzataniem nie zajmuja sie krasnoludki I pozwalac na wiele rzeczy. Np moze obierac ze mna warzywa a uwielbia to robic, jezeli potem pomoze mi choc troszke posprzatac po tym balaganie.

Daniel

Christian
Stary 2013-10-19, 20:40   #4825
nemosek
Zakorzenienie

Przedstawiam Wam synka Dzastin

OTO KAMILEK
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00437.jpg (24,8 KB, 67 załadowań)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:45   #4826
iguana333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn po cc... Czy nadal czujecie w miejscu cięcia (tam w środku) tak jakbyście miały nadal znieczulone ? ja tak od początku czuję i jakoś tak mi dziwnie

W ogóle to w miejscu w którym mam bliznę po cięciu po prawej stronie mam grubszą warstwę skóry i wyczytałam że powinnam się udać z tym do chirurga, najpierw skonsultuje to z ginekologiem... umówiłam się na wizytę na ten wtorek
A smarujesz kochana maścią na blizny? Możliwe że zaczyna Ci się tworzyć bliznowiec. A dasz radę odciągnąć bliznę ze skórą o góry? Czy jest tak jakby przyczepiona?

Cytat:
o boże, tylko w łeb palnąć takiego "lekarza"
No właśnie MY MYŚLELIŚMY ŻE TO LEKARZ A CO SIĘ OKAZAŁO?! JAKIŚ RADIOLOG... :/ gdybym wiedziała nawet bym do niego nie poszła!!!

Oj dziś mam cały dzień przez niego beznadziejny, aż mnie nerka zaczęła boleć przez takiego palanta jeszcze za to płacić...

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam synka Dzastin

OTO KAMILEK
Fajniutki i jaki bystry jak się patrzy co oni do niego chcą

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:56   #4827
rusalka12
Zadomowienie

Cytat:
ryba- to nie tak ze jest poukladany.Tzn. czesc rzeczy robi juz automatycznie- ale to kwestia wychowania. Tlumaczenia, zwracania uwagi, proszenia o pomoc. Ja mu czesto mowie, ze sobie bez niego nie dam rady jak mi nie pomoze A on jest dumny, ze moze pomoc. Ja sie staram go nie wyreczac. Poprostu od poczatku trzeba uczyc, ze sprzataniem nie zajmuja sie krasnoludki I pozwalac na wiele rzeczy. Np moze obierac ze mna warzywa a uwielbia to robic, jezeli potem pomoze mi choc troszke posprzatac po tym balaganie.
Ile ma Twoj synek latek?
W sumie to nie jest tak, ze mala balagani i nic nie sprzatnie, za kazdym razem jak wyciagnie nowa zabawke to musi sprzatnac to co uzywala (z moja pomoca oczywiscie) no ale jak szuka ciuszkow do ubrania, to nie potrafi jeszcze sama wlozyc na miejsce. No i jest bardzo energiczna wiec nie moge jej z oka spuscic. Jak zostawia gdzies papiery to prosze, zeby wyrzucila do kosza. I to robi. Ale wiadomo - jak to male dziecko - kruszy jak je, wszystko przestawia... W kuchni mi takze pomaga zaraz wrzuce foty

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Torebka super.

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 21:00   #4828
De28
Wtajemniczenie

rusalka- 2 lata 10 miesiecy Najgorsze przy takim dziecku, pewnie przy twojej tez, jest wlasnie brudzenie w czasie jedzenia Jejciu, te okruchy po sniadaniu, po kolacji.Wiesz jak sobie radze?Tak-Daniel dostaje w lapke ten odkurzacz bezprzewodowy i sprzata On to uwielbia i to jest jego rytual U mnie wisi w spizarce na scianie, zawsze gotowy do uzycia. On sprzata pod krzeslem, pod stolem a ja ze stolu.

http://www.google.de/imgres?client=f...,r:7,s:0,i:103

Kamilek sliczny

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-19 o 21:02
Stary 2013-10-19, 21:06   #4829
rusalka12
Zadomowienie

image.jpg
Stary 2013-10-19, 21:08   #4830
rusalka12
Zadomowienie

image.jpg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości