|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Witam się!
Ja dziś cały dzień miałam zajęty, więc nie byłam na bieżąco, nadrobiłam tylko ostatnia stronę ![]() Byłam zrobić rano badania w laboratorium. I jak patrzę na wyniki [juz odebrałam] to nie wierzę! Nie mam anemii ![]() ![]() ![]() Mąż mnie zabrał do kina, bo jutro mija 3 miesiące od naszego ślubu. Co prawda połowę filmu było mi masakrycznie niedobrze, ale czego się nie robi dla ukochanego mężczyzny ![]() między laboratorium [rano] a filmem [późne popołudnie] spałam, ugotowałam obiad i znowu spałam. Więc same rozumiecie- ciężki dzień ![]() ANULKA- cieszę się, ze wózek się podoba. Mnie też ta lekkość urzekła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Fajny pokoik
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Torba extra, na pewno się przyda ![]() Dokładnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Brak słów na takiego palanta :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Wtajemniczenie
|
kyte- u nas normalny duzy odkurzacz chodzi prawie codziennie, czesto co drugi dzien bo ratuje sie wlasnie tym malym. Nie kupuj w necie, sprawdzaj moc, bo czesto trafic mozna na buble, ktore nie maja wogole mocy.Przyloz reke i sprawdz czy naprawde ciagnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
De staramy sie wychodzic jak najczesciej, ale problem w tym, ze wszedzie mamy daleko, a ja boje sie ostatnio sama duzo chodzic. Cukier mi sie tak waha, ze czasem mam okropne zawroty glowy, mroczki przed oczyma i dusznosci. Boje sie isc za daleko. Niestety nie mam prawa jazdy :-/
Przesiadujemy w ogrodku jak jest pogoda (a tu z ta bywa roznie ;-) 4 pory roku w jeden dzien ) Jak nie ma tza to jest ok. Ale jak jestesmy razem z Zuzia to tragedia. Moj luby to straszny balaganiarz. Jak ja jestem z mala to sprzatamy zabawki na biezaco. Jak on z ni jest...strach sie bac - wszystko sie wala dookola... Nie za dobrze - ja inaczej, on inaczej. No coz... |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Wtajemniczenie
|
mały cudzik
![]() De, RUsałka fajne te Wasze kuchenne krasnoludki ![]() Nasturcja też nie wiem o co chodzi, ale to chyba nie błąd tylko jakas prawidłowość, skoro tak piszesz o tych wynikach, bo całą ciąże na tabletach i ledwo ledwo jakąś poprawę notowałam z wyzity na wizytę, a teraz na sam koniec nagle pięlny skok i śliczne wyniki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak tak, dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Urodzinki mam dziś ![]() Cytat:
Gratulacje dżastin! ![]() Witamy Kamilka na świecie! ![]()
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zadomowienie
|
Ale bardzo lubie jak mowie - Zuzka sprzatamy - w odpowiedzi slysze - "no dobrze, pomozesz mamusiu?"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() własnie pierwsza porcja placków usmażona już się nie mogę doczekac aż je zjem ze śmietanką i cukrem ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
Lineczka zachcianki?
Ja w sumie nie wiem co to zachcianki. I dobrze, bo oszalalabym jakbym miala zachcianki i musiala dietowac :-/ ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Kamilek przeslodki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie ja miałam na samym początku ciąży gdzieś w marcu chęć na jagody, ale jaką ![]() ![]() aaby, wszystkiego najlepszego, łatwego porodu, grzecznego dziecka i samych szczęśliwości!! ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-19 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zabiegany dzień,najpierw byliśmy zamówić wózek zrobiliśmy sobie wycieczkę do innego miasta.Potem jak wróciliśmy to padłam jak mucha i pospałam troszkę
![]() Po południu byłam u mojej przyj co urodziła w piątek.Trzymałam małe naleśnikowe cudo na rękach ![]() ![]() Ja też już chcę mieć Tymka przy sobie ![]() Wybraliśmy w końcu wózek,powinien być w tygodniu -X lander x move ![]() ![]() Pierwszy wybór jednak najlepszy!Cieszę się bo udało dostać akcesoria w cenie (parasol,adaptery,śpiwore k do gondoli,folie na wózek,fotelik i spacerówkę.I może jeszcze torbę nam babeczka załatwi za 69 zł (zamiast 139 zł )u przedstawiciela ). Nie jestem na 100 % przekonana ![]() ![]() ![]() Paulina Super że wracasz do formy i wyskakujesz na zakupy.Teraz to bardzo potrzebne takie odstresowanie,odskocznia chwilowa.Należy Ci się po tym ciężkim dla Was czasie. Brawo dla Majeczki że tak ładnie przybiera ![]() Rusałko To bardzo się wymęczyłaś przy Zuzi.Mam nadzieję że teraz pójdzie znacznie szybciej ![]() Fajna z niej pomocnica ![]() Babku A ja słyszałam że jest na odwrót.Parte to podobno już pikuś,jakby Ci się chciało mege mega kupę zrobić. Kociak I dobrze Ci ginka powiedziała z fenoterolem bo podobno jak go odstawisz to w niedługim czasie możesz spodziewać się porodu.Tak miała np moja siostra która odstawiła po 37 tygodniu a urodziła kilka dni później. ania Mnie ostatnio tez coraz częściej boli brzuch okresowo ![]() Maomami Dzięki ![]() ![]() A te normalne skurcze? Niunia Za tydzień ![]() Olenka Damy damy radę i będziemy wspaniałymi mamusiami.Nie ma innej możliwości,dzisiaj znowu jestem pewna swoich sił ![]() Huśtawka-raz tak raz inaczej ![]() De Ale Ci zazdroszczę tego spa kosmetycznego.Wykorzystuj esz ostatnie chwile przed porodem na relaksik .I dobrze ![]() agateczka Mam nadzieje że już niedługo się rozpakujesz ![]() domi Dziewczyny już napisały,ale wrzuć trochę na luz zwłaszca że Twoja teściowa to jak widać najpierw coś powie a potem pomyśli.Nie warto brać do siebie,chociaż czasem się nie da nie zwrócić uwagi. Dobrze że Jasiowi się poprawiło ![]() Beatka Taaak dobre rady zewsząd.Wiadomo że może nie chcą źle ale człowiek w zdenerwowaniu odbiera pewne rzeczy inaczej.Nie przejmuj się i rób jak Ty uważasz ![]() Acelinko Jeszcze tylko tydzień.Musimy parę znaleźć ![]() Margot Mój ostatnio zasuwał na szmacie ![]() ![]() Iguana Co za przepraszam za wyrażenie kawał h...a ![]() Anulka Brawo za wóz ![]() mya Już bliżej niż dalej co? aaby Najlepszego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę zrobić sobie popcorn ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-19 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak to jest ze znieczuleniem zewnątrzoponowym? bo w niektórych szpitalach nie mają... Czy płaci się za nie dodatkowo czy to jest normalne, że jak poprosisz to dostaniesz?
![]() pozdrawiam ![]()
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi położna powiedziała że nie ma zzo bo nie ma anestezjologa ![]() ![]() ![]() chcecie popcornu? ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Nie nadrobię ![]() Odebrałam dziś przesyłkę z intymnej. Obwody są nawet luźnawe ale w jednym miska raczej przyciasna :/. A oba szyte niby identycznie. Mimo to.megawygodne. Zszyłam dziś dwie Aliskowe literki. Wiecej nie dam rady. Dzastin moje gratulacje. Najważniejsze teraz Wasze zdrówko i to co najpiękniejsze-ta bezwarunkowa miłość ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a x-move.. moje marzenie, ale niestety za drogi ![]() mi trochę brakuje w moim wózku rączki teleskopowej bo jest strasznie wysoko jak prowadzę, ale da się przeżyć :P Lilith, <popcorn leci ![]() ale mi Nela szaleje po plackach ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() w ogóle ten spzital co ja będę rodzić to był jakiś czas temu w czołówce szpitali w tej akcji "Rodzić po ludzku" ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |||
Zakorzenienie
|
Ojejciu
![]() Wszystkie takie malusie dzidziusie tylko moja taka buła ? Cytat:
![]() A te spanie to napewno ciezki dzien ? ;D Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Głupoty chyba gadaja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Net mi zamula
![]() Cytat:
![]() Też wcinam popcorn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Raczkowanie
|
No właśnie ja do terminu porodu mam równo 2 tygodnie i jak na razie ani jednego skurczu a ostatnio jak byłam tydzień temu u gin to powiedziała, że główka to już jest tak nisko przy wyjściu, że tylko czekać... Boję się, bo jakoś nie zapytałam o te znieczulenie w szpitalu:/ A w ogóle kobietki zapytam Was czy też macie co jakiś czas taki przeźroczysty śluz konsystencja coś jak woda? ja tak mam od 2 dni ale w ilościach na prawdę minimalnych.... czy u Was też się pojawia?
#4855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
Śluz mi się pojawił ale dużo go nie ma.Ale to taki typowy. Trele Trudno będzie przeskoczyć z waga tą Twoja bułeczkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
karina, to zadzwoń do swojego szpitala i się dopytaj jak jest u Was ze zzo bo to w każdym szpitalu inaczej
![]() aaby, wszystkiego najlepszego ![]() ![]()
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nemosek - ![]() ![]() ![]() ![]() Beatka - ale skrzacik! ![]() Dżastin - Kamilek cudny! ![]() Dobry wieczór ![]() To był miły dzień ![]() ![]() Przygotowałam wszystko na popołudnie, czekam na gości... i czekam... i czekam... I pukanie do drzwi. Otwieram, a tam nasi przyjaciele z córeczką, którzy mieli przyjechać jutro ![]() ![]() ![]() Była kawa i ciacho, była pizza robiona przez męża ![]() Posiedzieli do wieczora, ale mała była śpiąca, a nie bardzo chciała u nas zasnąć, więc koło 22 pojechali. I tak siedzę przed kompem i oglądam efekty dzisiejszej domowej sesji ![]() Poza tym Nina dziś ładnie kopie, chyba chce, żeby mama z okazji urodzin nie miała stresów ![]() ...i fotki na koniec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Dziękuję ![]()
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
To na wzdecia nazywa się kateter rektalny Windi. Ale bardzo trudno go dostać.
My używaliśmy czopkow lub termometra. W szpitalu dzieciom spuszczaja gazy i kupke rurka srednio raz dziennie żeby ułatwić sobie prace. Witek zalatwia soe sam ale jak ma większy brzuszek to mu pomagaja żeby nie było wrzasku na zmianie co mnie strasznie wpienia. Podobnie zaczyna sie dziaać z butelka-twierdza ze dostal dziś z butli a mam świadkow ze tak nie było. Dla nich szybciej sonda i w papiery wpisuja butle. A potem martw sie Matko jak Ci dziecko do domu wypisza. Wkurza mnie to strasznie. Do tego coś sie dzieje z moja rana.z zewnątrz jest ok ale w środku zaczął pijawiac sie bol przeciazeniowy i co dzień jest gorzej. I jestem taaaka szczesliwa z tego powodu ; ( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4859 |
Rozeznanie
|
De dzięki za informacje
![]() Mya1989 piękny pokój. ![]() ![]() Aaby Wszystkiego najlepszego! ![]() Ja dziś cały dzień spędziłam u rodziców. Po nieprzespanej nocy czułam się jak wrak, ale przeszłam się na zakupy, obejrzałam film z chrześnicą i trochę pograłyśmy w gry. Po powrocie TŻ padłam w domu na łóżko i obudziłam się po 22. Teraz męczy mnie ciągłe twardnienie brzucha, do tego ból podbrzusza. Co dziwne, wcześniej twardnienie miałam raz od wielkiego dzwonu, teraz co chwila mi doskwiera, nie wiem czy się martwić czy nie ![]() Poza tym im bliżej terminu tym bardziej przeraża mnie fakt, że jeszcze nie wszystko przygotowane. Czuję się bardziej zmęczona, strasznie ciężko mi się porusza. Pociesza mnie fakt, że jeszcze 4-5 tygodni do tp ![]()
#4860 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a regulacja góra/ dół jest tylko jak opuszczę to znowu mi nie wygodnie :P Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry ![]() właśnie wszamałam placki które zostały teraz siedzę i myśle w co tu sie ubrać i spadamy potem na sesję i na zakupy po fugi, wężyki do wody i takie pierdoły a i potem na urodziny do brata mojego ![]() więc nie martwcie się w razie co, nie mam zamiaru dzisiaj rodzić! ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.