|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]()
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem zestrachana, minęło pół roku od porodu, a mi wczoraj rozeszła się blizna po nacięciu krocza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry, a raczej nie dobry ![]() ja w podłym humorze. ale nie będę się rozpisywać na ten temat. miłej niedzieli
![]() |
#3364 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale szybko minął mi weekend i jutro znów poniedziałek ![]() Byliśmy u prababci Filipka i był bardzo grzeczny, kuzynki go zabawiały cały czas aż poczułam się jak bym była bez dziecka ![]() A i powiem Wam co zrobiłam w piątek, postawiłam jajko na gazie dla Filipa i coś robiłam miałam za chwilkę wyłączyć, w tym czasie Filip zgłodniał więc poszłam dać mu cyca i zapomniałam o jajku. Po jakimś czasie coś tak strasznie strzeliło jak by bomba wybuchła, myślałam, że zawału dostanę. Weszłam do kuchni a tam garnuszek cały czarny a jajo było wszędzie począwszy od kuchenki, skączywszy na suficie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3366 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a o co kaman?
![]() |
#3368 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Łabądków nie ma już od dawna...
![]() ![]() Spóźnione ![]() ![]() GRATULACJE!!! ![]() Ja też 100 lat!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I na dokładkę wiewióra wskakująca mojej Mamie na nogę ![]() ![]()
![]() |
#3369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak wy, ale ja z przyjemnością oglądam sobie wasze wieże i liczę,że wyłapię jakieś fajne książeczki jeszcze ![]() ![]() Ja teraz mysle nad innymi książeczkami Małgorzaty Strzałkowskiej - np Na łące, Gdzie jest baranek itd. Mi tez brakuje ćwiczeń, zawsze od ponad 10 lat systematycznie ćwiczyłam 2-3 razy w tygodniu, żeby skały sr..ały ![]() ![]() Co do siedzenia, Hania owszem, siedzi sobie prosto ładnie chwile sama, ale nie jest w stanie samej usiąść, nawet przewracać się z brzucha na plecy i odwrotnie nie potrafi. Aaaa i czaderska wiewióra! Ja tez teraz w parku widzę prawie codziennie jakąś, ale nie wskakują na mnie hihi.
![]() |
#3370 | |
Wtajemniczenie
|
Miałam jeszcze napisać - wyciągnęłam dziś spacerówkę
![]() Już zdążyłam zapomnieć, jak ona wygląda - w kóncu oglądałam ją z 8 mcy temu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Przy próbie biegania to obawiam się, że mi by wszystko poszłoooo, nie tylko kolana ![]() Z siedzeniem mamy podobnie ![]() A co do wiewiórek - te z Łazienek wyjątkowo bezczelne, nie pierwszy raz na nogę wskoczyła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3371 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam nocną porą
![]() Dziękujemy za miłe słowa nt. zdjęć ![]() Weekend zleciał, w końcu mam chwilkę wytchnienia. Z tego co pamiętam - Kasia, robisz tournee po Polsce ? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ojć...ale widziałam, że już lepiej ![]() Cytat:
![]() My z kolei mamy inny problem - dalej z leżeniem na brzuszku. Dziś go kilka razy pod rząd kładłam i wygląda to tak, że się strasznie meczy, stęka i po może 2 minutach płacze. W miedczyczasie pełza do przodu (2,3 razy), ale męczy go to wszystko dosyć szybko. Jak mu daję zabawke do reki to chwyci, pomemla ale zaraz i tak ryk. Jutro z rana będziemy ćwiczyć. Aaa no i kładę go na kocu, ale wydaje mi się, że się mały ślizga, ciągnie ten koc i generalnie się to nie nadaje. Dużo wspominacie o puzzlach piankowych i się nad nimi zastanawiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Wreszcie mam chwilę, żeby do Was zajrzeć. Remont strasznie nam się przeciąga. Dom wygląda jak pole bitwy, i to raczej przegranej :-( Na szczęście w sobotę udało nam się skończyć sypialnie. Następna w kolejności - pralnia. Julka słodka, ale czasem daje popalić. W niedzielę skończy 6 miesięcy. Wciąż nie przesypia nocy. Raz udało jej się przespać od 22 do 6, ale następnego dnia zupełnie zapomniała, że tak umie i znów budzi się 2-3 razy :-\ Sama siedzi, ale nie umie sama usiąść. Musi się czegoś chwycić i podciągnąć. Za to nauczyła się już balansować i wie, że jak leci na glebę, to trzeba rączką się podeprzeć. Ale i tak na wszelki wypadek układam za nią tą poduszkę-rogala. Tak ze 20-30cm za nią. Wciąż nie znosi leżenia na brzuchu. I chyba już tego nie polubi. Lubi stać na nóżkach i trzymana pod pachy maszeruje po całym pokoju. Zębów brak. Umie za to zrobić "kosi kosi" :-D i ślicznie gaworzy. Edytowane przez NemainsWorld Czas edycji: 2013-10-21 o 04:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tasia34 wow ile książeczek ![]() Ja w sobotę kilka kupiłam ale mnie do Was daleko. Obecnie ostatnio czytałam dziecku .... Biblie no w końcu dostała na chrzest to należało by przeczytać ale taka wielka jest więc nie wiem kiedy skończymy ![]() Demeter nie każde dziecko lubi leżeć na brzuszku nasz kuzyn tydzień starszy nigdy nie lubił na brzuszku leżeć a teraz już raczkować zaczyna i z dnia na dzień pokochał leżenie na brzuszku i od razu się kulał ![]() ![]() Ja rozłożyłam dużą kołdrę bez poszewki i nam się nie ślizga i jest tak w sam raz ani za miękko ani za twardo choć mała woli na samej podłodze. ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- NemainsWorld ![]() ![]() ![]() Nie zazdroszczę remontu wiem co to znaczy ale im dalej tym lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w ten piekny poranek. Jakub niedawno wstal, tz zbiera sie do sklepu po pieczywo a ja jeszcze w lozku (przygarnelam dziecie )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
Zakorzenienie
|
Witam się w ten tragicznie kiepski poranek. Spałam wgnieciona w ścianę i co pol godziny zmieniałam cyce, bo lord tak teraz sie budzi. Wstajemy wlaśnie i mam mocne postanowienie, że czas na naukę spania w swoim łóżeczku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | ||
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry. Filip dzisiaj kończy 7 miesięcy
![]() A ja się pytam kiedy to zleciało ![]() Piękny tydzień zapowiadają, po 20stopni! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Banana miksuje, ale czesto skrobie, tak samo jak jablko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hejka... moj synio wczoraj zaczal robic kosi kosi tak ladnie i na zawolanie... u nas jest tak ze jak cos zrobi to chwalimy go bijemy brawo i w ogole szał ![]() Wczoraj zauwazylam, ze otwiera buzie jakby mlaskal a nie byl glodny i tak jezyczek mu sie ukladal roznie i czasem cos mu wyszlo z innych odglosow niz dotychczas... to chyba nic zlego? Smiesznie to wygladalo. ![]() (czytalam, ze to umiejetnosc... ze chodzi o rozwoj mowy ) Poza tym: Czekamy na przesylki zakupowe, robie porzadki w szafie malego i w swojej i jakis obiadzik gotujemy dzis. Fachowiec nam skonczyl lazienke, z tym ze montaz kabiny i wc bedzie jak moj maz pomoze hmm no ok... wiec zdjecia pozniej jak juz wsio bedzie. Mam jeszcze kupic oswietlenie do lazienki i sie cykam bo w pazdzierniku kasa poszla jak woda... jestem w ogromnym szoku, ale to to t tamto i ta jest jak sie malo oszczedza. ![]() 20 obchodzilismy 1 rocznice slubu ![]() Prosze o kciuki za ten tydzien i duzo wytrwalosci ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Gratulacje ![]() Zazdroszcze pogody ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-10-21 o 07:05 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja dzisiaj zaspalam i obudzilam dzieciaki za pozno do szkoly .... ![]() to efekt ostatniej nocki -spanie tylko 3 godzin przez tzta ![]() no ale jak on nie dal spac to wczoraj go przeciagnelam ![]() ![]() ![]() ![]() potem do sklepu znowu wozki ogladac ,potem na stary rynek ,potem do innego cetrum -wozki ogladac i do parku na spacer i po kasztany - 3 godziny nam to zajelo .... myslalam ze za kare zmecze tzta ![]() ![]() ![]() dobra ide Was poczytac ,jakies sniadanko i trzeba sie obudzic ..... ![]()
![]() |
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to tz sie nie dal ![]() A o zaspaniu nic nie mowie kazdemu moze sie zdarzyc przeciez ![]() ![]()
![]() |
#3381 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a chociaz wybralas wozek? ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- na raty poszlo ![]() Cytat:
![]() ![]() ja chce na pewno jeszcze Elementarz i Plastusiowy pamietnik ![]() fajna wiewiorka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3382 | ||
Zakorzenienie
|
to ja też
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego Najlepszego dla Wojtusia i Ewunia za 6 MIESIECY
![]() ![]() ![]() ![]() no i dla mojego Synka Kacperka też Kocham cię synku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3384 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no ale ksiazki i 3 dzieci to musi rownac sie w metrach ![]() (musze tylko cos znalezc do robienia fot bo z mojego aparatu nie moge wstawic) co do Twojej kolekcji -widze ze napisalas "piratow " ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ( ja chetnie tez bym podiela wyzwanie ale .... nie mam na to s wohoho !!!!!!! wszystkiego NAJ ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3385 | ||
Zakorzenienie
|
ze co? ze ile? ze jak?
![]() no nie pogada ![]() superowa wieża ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak, tak... Moderna jest autorem piratów ![]() ![]()
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() na wsi też mamy duuuuużo :P ale moja matka chyba jest zbyt leniwa by wieżę (z)robić ![]()
![]() |
#3387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkiego naj ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
co do mego tzta -jaki rozwod ?ze on ze mna? jest fifty-fifty . to przez niego spalam wczoraj tylko 3 godziny bo z kolega tak glosno grali w pleja .... on tylko z nami spedzil rodzinny dzien -dzien jak co dzien ![]() no ,no ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
hehe nie staję nawet w szranki i konkury
![]() ale książeczki (z dzieciństwa) moje + brata + Michasia... hmmm... może byśmy nawet mogli ![]() ![]()
![]() |
#3389 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
ja jak zwykle po weekendzie w tyle ![]() mieliśmy trochę imprezowy weekend więc nie było czasu zajrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niezła lekarka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3390 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() woow ![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.