|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
wstałam
mała zrobiła mi pobudkę burzą w pieluszce tż wrócił z nocki dobra wstaję, jakoś muszę zacząć żyć |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Maja usnęła to idę na DDTVN z żelazkiem w ręku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja na nowym watku alekompletnie bez chwilki.
Cynamonki czytam co u Was i włos się jeży na glowie brak słów ale wspieram cały czas. Spadam paaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym watku
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
Witam,
zaraz ponadrabiam bo nie było mnie przez weekend ![]() Byliśmy na chrzcinach kuzynki Bianki i mała poznała swoich dziadków. Ludzi było mnustwo i Biance to strasznie przeszkadzało. Całe dwa dni plakała. Dzisiaj musze ja wrzucic na właściwe tory ![]() Mela ładny wateczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam w nowym wątku, ale się rozpisałyście, mam 14 stron do nadrobienia ![]() ![]() Tweedlede, Małaczernakejt fajne avatary ![]() Ewevve zdrówka dla Aleksa Neni biedny Kindziołek, oby mu lepiej bylo ![]() Cynamonki mam nadzieję, że wszystko jest u was dobrze ![]() ![]() więcej nie pamiętam niestety. Ja miałam szybki weekend, w sobotę tz znowu był w pracy do 20, cały tydzień go nie ma w domu, więc sprzątanie, mały, wszystko na mojej głowie. A jeszcze w sobotę miałam imprezę firmową i musiałam wszystko ogarnąć. Na imprezie było super, tylko mały nie bardzo mi dał posiedzieć, bo zostawiłam go z mamą i miałam jedno mleko zamrożone, które mały w połowie zwymiotował i musiałam z cycem przylecieć, potem na kompanie i zasypianie szłam bo tz jeszcze nie było a potem jak mały o 22 zasnął to poszłam jeszcze raz i niestety ale mały się obudził tz-towi co się mu nigdy nie zdarza i tz do mnie dzwonił 6 razy i napisał, że mały wstał po czym nie odbierał telefonu i nie wiedziałam czy mały zasnął ![]() co do tz to mój też się szybko małym nudzi bo on po prostu nie bardzo wie co ma z nim robić, ciągle go w domu nie ma i prawie dziecka nie widzi. Też jednym okiem luka na kompa, wiec inny nie jest. Ale aż tak nie narzekam bo jak jest w domu to zawsze mi coś pomoże, w niedziele gotuje rosół wiec małe rzeczy a cieszą ![]() ![]()
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry, dzisiaj już byla jedna pobudka po północy, Tż nakarmił ja moglam spać dalej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do kupki, Franuś dobrze to znosi? Nie męczy go brzuszek? ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
oddam ci 1 kupke jak dodasz godzine snu do tych co mi kejt da
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale fajny z niego chłopiec ![]() mojemu ciągle ropieje jedno oczko
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
![]() U nas względnie przespana noc, choć nie powiem pospałabym dłużej ![]() ![]() A mówiłaś o tym pediatrze? |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |||
Zakorzenienie
|
Ja Ci mogę oddać nawet całą jedną noc, aby te kupska były chociaż co 2 dzień
![]() Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że nie potrafię tak jak robi pediatra, sprawdza dotykiem czy w jelitkach nic nie zalega ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- U nas ropiejące oczko oznaczało przeziębienie, innych dolegliwości nie miał. Wspomniałabym o tym pediatrze. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
ona
za codzienne kupki to przynajmniej cała noc co 2 dni poproszę:P |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamonnku- ![]() ![]() A jak się dziś nasz Adaśko czuje? Baloniku- Jak sytuacja z TŻ? Kejt- ![]() A my już wróciliśmy do rzeczywistości. Powiem wam, że fajnie było. Odpoczęliśmy, ale wszędzie dobrze, ale w domku jednak najlepiej. ![]() A w załączniku Pani Wiewióra z Ustronia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Hejka,
Na początek chciałam napisać... CYNAMONKI...KCIUKI!!!!!jak Wam minęła nocka, jak Adanio? Jak Wy??? Za wszystkie dziś bioderka, oby ładnie się spisały!!! Trzymam kciuki. Mnie dziś synuś uraczył pierwszy raz kupskiem na plecach (tzn było juz raz ale malusio wiec sie nie liczy)...pół pleców...masakra.... No więc przebrałam, pogugalismy troszkę dałam na hustaweczkę, coby troszkę atrakcji było....ulał....i zaś trzeba było przebierać.Teraz po porannych atrakcjach śpi. Wiecie co...ostatnio mój mąż kupił sobie takie kiełbaski Gawroszki...tak mu się nazwa spodobała, ze teraz do małego mówi... Mój Ty Gawroszku, Gawroszek to Gawroszek tamto hehheeh |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Biedna Justysia
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-10-21 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anulka dobrze że z rana się pojawiłaś to już głosiki masz ode mnie ![]() Ale się zapowiada piękny dzień...aż mnie nosi...dziś mam plan...małym zajmuje się mama a ja idę w ogórd, grabić liście itp....U W I E L B I A M to robić!!! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() są może jakieś kalkulatory liczenia tygodni dziecka, bo mam z tym problem i nogdy nie wiem ile tygodni ma mały ioststnio chyba źle nawet na szczepieniu podałam
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Mela- Idziecie dziś na terapie? Czy jak to ja poplątałam coś z datami? ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Zamawiam dziś na allegro miseczkę i łyżeczki dla Michasia. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Poranny obowiązek zrobiony - oddanie głosów na Anulkę.
Na 12 Małgoś umówiona do pediatry. Boję się zapalenia płuc. 2 lata temu też tak miała, że w nocy przez godz tak kasłała! Oby nie! Poproszę o kciuki. My dopiero śniadanko jemy bo wstaliśmy jakieś 20 min temu. Jedyna która wcześnie wstaje i je to Alicja ![]()
#413 | |||
Zakorzenienie
|
Za dużo ode mnie wymagasz
![]() Cytat:
![]() Podpinam się ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że dzisiaj nie nadrabiam. Ale przeszłam prosić o magiczne kciuki. Małego daję tacie a ja idę walczyć o pracę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#415 |
Zakorzenienie
|
hej u nas alik wczoraj wiedzial ze mama chce bajlando zrbic, bo jak nakarmilam go o 19 tak pierwsze karmienie mialam o 2.30
![]() ![]() ![]() pozniej pospal kolejne 4h wiec nocka super ![]() gorzej z usg, bo tz nie mial jak wyrwac sie z pracy - zaczyna dzisiaj szkolenie i roboty ma mnostwo, probowal przesunac wizyte na pozniejsza godzine. oczywiscie nic z tego ![]()
#416 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
wczoraj bylismy na imprezie urodzionowo-imieninowej u tesciowej, objadlam sie ze nadal jestem taka jak po swietach ![]() Mam problem, bo na brodzie u Michasia zrobiło sie cos brzydkiego. Przez ok tydzien mial jakby zaskórnika - nic z tym nie robilam bo od urodzenia czasami zdarzy sie cos wyskoczyc a potem samo znika. No ale w sobote w okolo zrobilo sie lekko czerwone. W niedziele bardziej, teraz jest taka plamka zaogniona mniej wiecej 0,5 cm na 0,5 cm, tam gdzie byl zaskornik jest jakby bialy pryszczczyk obok drugi. Nie wyglada to jak typowy pryszcz. To co jest czerwone jest nie regularnych kształtow, no i sa wlasnie w samym srodku jakby ropa. Malego chyba to troche boli, bo jak przemywam octeniseptem to pojekuje. Nie wiem co mam robic, moja pediatra bedzie dopiero we srode. Dodam ze mlody strasznie sie slini, ma takie cos tylko w jednym miejscu, reszta buzki ladna, cialko tez. Nie jadlam nic nowego, nie zmienialam mu proszkow do prania ani kosmetykow. Jak widziala to moja kolezanka to mowila ze to od sliny moze byc ![]() Wie ktoras cos? jak zbudzi sie maly i bede miala jak to cykne fotke. |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obstawiam ze to od sliny. Hani tez sie takie zrobilo Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- O jaaa Tweed zazdroszczę! Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Synuś ciągle śpi a ja zamiast coś zrobić to się lenie, złą jestem na siebie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#420 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.