|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
hje rece opadaja!! Stawiaj sie, tylko zdecydowanie!! Dla dobra Poli
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43356268]Hje, współczuję i łączę się w bólu bo się z teściem o to dzisiaj ścięłam ![]() A jutro od rana dzwonię do przychodni, muszę dostać się na zdrowe dzieci, bo niestety chyba tak różowo z Dorcią nie jest, nie pisałam wcześniej, bo jeszcze chcialam poobserwować - a tu gwiazda podniesiona za paszki mega spina nogi oi krzyżuje je, zamiast odruchowo w górę kolanka dawać i NIE krzyżować (po 6mcu nie ma prawa tak robić już, niestety), w trakcie przewijania to samo, piąstki często zaciśnięte (chociaż pięknie trzyma przedmioty, chwyt pęsetowy ma, przekłada rzeczy z ręki do ręki i tak dalej), no i obstawiam niestety coś z napięciem mięśniowym. Ale - co ciekawego dzisiaj przeczytałam (i akurat temu ufam, moja koleżanka z którą kiedyś pracowałam prowadzi przychodnię reh. w Chorzowie, m.in. dzieci rehabilitują), że najczęściej takie objawy - czyli napięcie silne kończyn - występują przy OBNIŻONYM napięciu tułowia! i u nas by się zgadzało... O, taka rzecz z czego sobie nie zdawałam sprawy wcześniej: Dorcia nie podnosi NIGDY głowy w leżeniu na plecach. Pokażę wam, jak najczęściej jeśli już podniesie dupkę to robi (dzisiaj znalazłam to foto w necie, to nie Dorotka): http://img7.imageshack.us/img7/8199/img2118x.jpg i tak też dokładnie własnie krzyżuje nogi, podniesiona, w trakcie przewijania również, w trakcie kąpieli... No więc muszę na gwałt pediatrę złapać, pokazać, wziąć skierowanie do neurologa i działać.[/QUOTE] Kciuki!! Bedzie dobrze, z taka mama musi byc! Cytat:
A powiesc na telefon to nie o samo co e-book, pisalam wczoraj o tym ;-) ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
![]() illusion powodzenia!! ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- debrah jak po weekendzie? Zajecia chyba mialas... Tz mial dyzur a Yae wcale lepiej nie spala, moj system zostal obalony. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczorowa pora!
Moj skarb slodko spi, na dworze glucha noc, a ja musze go obudzic, bo jedziemy na rehabilitacje... hje, pisalas, ze Pola podsuwa sie do gory lozeczka i to ja budzi. Kubus tez to robi (w naszym lozku ofkorz), ale dzieki temu dluuuuuuuugo spi ![]() Chyba mu sie wydaje, ze sie przytula (miekkie obicie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki jedziemy dziś do lekarza. Zuzka kaszle okropnie
![]() ![]() ![]() Ona kaszlała już troszkę wcześniej, ale wczoraj sie pogorszyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Mam dość. Tyle. Kropka. Aga trzymam mocno kciuki! Nawijko spokojnej podróży i rehabilitacji Szaja ale Ty mądra jesteś! Dziewczyny mają wielkie szczęście mając talk mamę. Zauważyłaś nieprawidłowości i teraz to tylko kwestia czasu że będzie lepiej. Ezzo my wczoraj z Blanka tez wybraliśmy się w podróż,co prawda krótsza,w nowym foteliku i było lepiej. Co prawda bez szału ale zdecydowanie lepiej Cała zobacz jakie to pupy są różne ![]() Meneq a może opiszesz nam smak tego ciasta i Marsi nam go odtworzy? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czemu masz dość? Znów nocka kiepska? ![]() ezzo- doczytałam, że fotelik się spradził ![]() szaja, Ty to kurde jak lekarz jesteś... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() meneq- duży słoik ma 190 gr, a mały 125. Moja tylko raz zjadła cały duży. I nigdy więcej się to nie powtórzyło. Ale jak pisałam u nas z żarciem nie za kolorowo. ![]() i ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zakorzenienie
|
Hje, olosie! Wyprowadzajcie sie!!! Balabym sie w takiej sytuacji zostawic mala z rodzinka chocby i na 5min!!!
Szajus, bedzie dobrze, trzymam kciuki ![]() Ezzo, gratuluje udanej i przespanej podrozy ![]() Czyli kolejna nocka bez UU??? Zazdraszczam.... Fewciu co sie dzieje slonce??? ![]() Meneq, duzy sloiczek 190, maly nie wiem bo w sumie nie kupowalam.... Zastanawiam sie, czy to nie byl jednorazowy wybryk natury, moze mu po prostu wyjatkowow smakowalo? Za to przed spaniem kaszka do zlewu i usypianie przy sysusiu. Za to obudzil sie po 3godz ![]() Bokeh ale zazdroszcze gor!!!!!!!!!! Kurcze, jak cudownie, ze sobie tak jezdzicie, mojego malza to gdzies wyciagnac.... A dajta spokoj ![]() ![]() Nocka fatalna. Za to dziecie bawi sie samiuskie na podlodze od godziny. Szkoda, ze w tym czasie nie moge sie drzemnac..... ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#4028 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie..
Na początek kciuki za wszystkie wizyty, rehabilitacje-oby szybko, bez komplikacji i w spokoju ! Po 2-HJE...ja to bym albo wyszła bez słowa, albo zaczęła rzucać cielęciną po całym pokoju (ja z tych nerwusow co przeklnąć potrafią)-bo bym nie wytrzymała. cała mt jednak romera niet, z uwagi na te fotekiki co mamy wbudowane w aucie, szkoda nam kasy(choć tak się na romera napalilam)-skoro za niecały rok będziemy mogli małego przesadzic do nich, kupilismy wiec polskiej firmy verso-czarny, wygląda nieźle, materiał ma podobny do wielu dużo droższych fitelikow-więc nie jest jakaś tandeta i kosztowal 350.no i jest szal bo jedzie przodem, bo jest wysoko-a okna u nas w szaranie duże-to wszytsko pięknie widzi także ok.dziś by mi bylo tyle stówek wywalic-mając te fabryczne foteliki. Bokeh...ale zazdroszcze wyjazdu, my wczoraj wynaleźlismy dom na mazurach i planujemy wyjechac z większą ekipa jakos w następnym sezonie-tak mam się spodobał - http://www.euromazury.pl/oferta-477-830-1339450362.html Szajka Ty to taka dociekliwa mądra głowa- ale czytam tak co piszesz i myślę o Antoniu.on jak pelza to pociąga się wciąż na lewym ręku, tylko czasem na prawym, czasem ma, te pustki zacisniete(np. Jak pije butle), a jak leży na brzuchu i np zerka na tv to rączka jest w buzi a nóżki tak skrzyżowane jak na,zdj.choć czasem trzyma normalnie, albo od kilku dni nimi macha (jakby tak wierzga na boki-zgina i prostuje)-jak siedzi na foteliku też tak robi-najbardziej jak się niecierpliwi do jedzenia albo cieszy....no i leżąc na pleckach jak mnie szuka to wysoko podnosi głowę i dość sporo wytrzymuje w tej pozycji-ruchy dżejkoba uskutecznia coraz częściej do tego jak go podnoszę-staje mi na kolanach potem zgina nóżki i siada i znow je prostuje-czy w tym co napisalam, jest coś niepokojącego? Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-10-21 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Wtajemniczenie
|
![]() U nas nocka piękna od 20 do 7:30 ![]() ![]() Hania próbuje już wstawać przy wszystkim, najlepiej Jej to idzie na mnie ![]() Illusion współczuję sajgonu w pracy:/ Lady brawa dla Pietraszka za słoiczek ![]() Lenova u nas też przy przewijaniu masakra:/ Hania sie przewraca, ucieka z gołym tylkiem ![]() cała ale jesteście śliczne z Julaskiem ![]() laurko Michaś cudny ![]() silver kciuki trzymam za was najmocniejsze, na pewno wszystko będzie dobrze ![]() sarah ale słodko musi wyglądać te przybijanie piątek ![]() bokeh ale zazdroszczę wyprawy w góry ![]() neti co do zabawek to Hania ma mase a i tak bawi się wybranymi, teraz chcę jechac do Ikei pokupowac trochę tych drewnianych i te co bokeh pokazywała ![]() hje brak mi słów na to co wyprawiają Twoja mama i babcia:/ chyba nie ma co nawet wdawać się z nimi w dyskusję i tak nie przetłumaczysz:/ nawijko powodzenia w pociągu i na rehab ![]() szaja mam nadzieję, że uda Ci się wszystko szybko załatwić. Dziewczyny mają szczęście, że mają taką Mamę jak Ty ![]() gojka powodzenia u lekarza! elllmi biedny Filip, mam nadzieję, że już lepiej ![]() Aga kciuki za lekarza ![]() fewciu co sie stało, że masz dość ![]()
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-10-21 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Szaja dobrze piszesz my mieliśmy tak ze Julek bardzo mocno prężył ręce i nogi wrecz spastyczne momentami sie to wydawało bo kompensował sobie obniżone napięcie w tułowiu trzymam kciuki za Dorke żeby było ok
![]() Marsi , Nawijko odpisałam wam w klubie ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
co do twojego opisu wydaje mi sie ok nie powinnaś sie martwic co do wizyty w Czdz zawsze spimy w hotelu na miejscu za zaproszenie dziekujemy wpadniemy na kawe moze jak w Grudniu bedziemy na wizycie dam znac wcześniej , teraz bedziemy 9,10 listopad ale gdzieś na Kopernika jeszcze nie wiem co i jak \ Mam pytanie do mamuś które same gotują dla dzieciaczków jaki olej dajecie do zupek ja wczoraj takie coś zamówiłam http://www.aptekagemini.pl/holle-ole...eci-250ml.html Nawijko maniaku olejowy podpowiedz coś ![]()
![]() |
#4031 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tam sa owoce, biszkopt, krem budyniowy, bita smietana i COS. To cos, to moze byc wszystko - w serniku to byl odpowiednik serka tofu, ale ze zboz, z sola. Moj bracik jest genialny w odgadywaniu smakow, ale nie wyczul, to pewnie jest znow jakis tradycyjny skladnik kuchni japonskiej... Cytat:
lady rowniez dziekuje za odp. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tak piszecie o tym jedzeniu przez dzieciaczki i u nas też się problem zrobił. Domcia, owszem je, ale po troszeczku i często. Wcześniej zjadała cały słoik obiadku, a teraz? 1/4 zje i ryk. Za godzinę znowu zje i ryk. Najlepiej by tylko mleko piła :/ Nigdzie przez to nie można z nią wyjść na dłużej, bo zaraz głodna się robi i trza wracać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas chyba gerber ma mięsko w takich malusich słoiczkach ![]() misiaeel, dzięki ![]() ![]() marsi, gdzie się podziewasz? Gdzieś się przez weekend zapodziała? Szukałaś furmanki na swoją restaurację czy co? ![]() Debrah, a jak u Was po weekendzie? nancy też zaginęła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
Neti, moja przyjaciółka z Sulejówka pochodzi
![]() jaki przepiękny ten domek olosie!!!!!!!! ![]()
#4036 |
Wtajemniczenie
|
mika ja kupiłam olej rzepakowy w jakimś tam sklepie eko
![]() meneq dzięki, będę więc obserwować ![]()
#4037 |
Zakorzenienie
|
Hej. My już w szpitalu. Na razie nic nie wiem bo lekarza jeszcze nie było. No wiec czekaaaaamy.
Ale sie niewyspalam. Daria w nocy buszowała a o 5.30 musiałam wstać ,wyszykować się do szpitala. Ma sa kra.....
#4038 |
Zakorzenienie
|
Mam kolejne trzy miejsca w domu do zabezpieczenia: szafe wnekowa, moskitiere i ruszt w kuchence. Yae nauczyla sie otwierac rozsuwane drzwi; ostatnio weszla do szafy, dzis odsunela moskitiere, wyszla na balkon i lizala betonowa podloge. I jak staje przy szafkach w kuchni, to siega do szufladki z rusztem: wysuwa i zamyka i cieszy sie, ze halasuje. Ze smietnikiem tez bede musiala cos zrobic; na razie tylko raz, ale otworzyla i przegladala zawartosc...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas szafa z przesuwnymi drzwiami na porządku dziennym, przesuwa sobie na lewo i prawo..- musze jakoś ją zabezpieczyć, bo sobie paluchy przystrzaśnie. No ale podłogi betonowej jeszcze nie lizała. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
![]() Za nami kolejna przespana noc ![]() Dla wszystkich szpitalujących, rehabilitujących i chorujących ![]() ![]() ![]() ![]() Lady, no właśnie. Tak jak zawsze najchętniej zostawiałam Polę z moją mamą, bo wiedziałam, że jest pod naprawdę dobrą opieką, tak teraz już chyba będę musiała ją ze sobą targać wszędzie, bo u nikogo by nie była "bezpieczna", że się tak wyrażę. T. też ma takie metody, choć może jakby się dosadnie powiedziało to, co lekarz słowo w słowo, to ona by jednak zrozumiała... No a dzisiaj rano mnie mama już całkiem rozwaliła. Jak zawsze przyszła rano na chwilę do Poli, a ona zaczęła kupsztala robić. I mama do mnie, że widzisz, już od dawna mówię, żeby nocnik kupić. Teraz by siadła i kupę na nocnik zrobiła, i już by się uczyła. Ona ma 10 miesięcy, już się ją powinno uczyć i sadzać. Już od dawna wam to tłukę, ale mnie z P. oczywiście nie słuchacie. ^$^*)&*%%#$% !!!!! Przepraszam bardzo, a czy ona mnie słucha??? Ba, nawet nie mnie, tylko lekarza? Ona ma moje zdanie w dupie, bo przecież ja młoda jestem, na internetach czytam i po swojemu chcę wychować dziecko. Ale ja jej powinnam słuchać, bo jestem jej córką i ona wie lepiej, bo dzieci wychowała. Hahaha, gówno! Dopóki ona nie zacznie słuchać, wcale nie moich wymysłów, to ja nie będę słuchać jej. Żebym to jeszcze ja coś wymyślała, to spoko, ona może swoje wiedzieć, a ja tam jeszcze niedoświadczona. Ale, kurde, przecież ja jej mówię to, co lekarz bardzo dobry, doświadczony mi doradził. To przepraszam, wychodzi na to, że my do babki chodzimy tylko po to, żeby Poli zdiagnozować to i to, a mama będzie miała to i tak w dupie? Chore. Zresztą, ona sama chciała, żebyśmy poszły z tą stopą. A teraz tak odpieprza. No musiałam się wyżalić, bo mnie to tak w☠☠☠☠ia, że szok. Na szczęście pogoda jest cudna od rana, więc jak zejdzie rosa, Pola zje jakieś żarełko i idziemy na polko, ja będę grabić liście, a Pola doglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabianie po weekendzie to masakra, ale się udało...uffff
Cytat:
Cytat:
![]() GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43332505]świetnie pokazane ćwiczenia do czworakowania, siadania: http://www.youtube.com/watch?v=RTU1XzKsr0U http://www.youtube.com/watch?v=vl7Ig-d6Bm0 http://www.youtube.com/watch?v=XnNKyMi-Pk8 http://www.youtube.com/watch?v=Eoy8-qtsGrI[/QUOTE] Przeglądnę w domu bo w pracy nie pójdzie. Cytat:
Mi tez mała złośnica zaczyna rosnąć. Wszystkim rzuca, ciągnie za włosy...masakra Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My w piątek pojechałyśmy do mojej mamy, troszkę na cmentarzach posprzątać, wiązanki zrobiłam więc mam już z głowy. Tz w tym czasie z kolegą układał panele ![]() Oliwka była nad wyraz grzeczna, ładnie się u brata bawiła, śmiała się do obcych ludzi (byłyśmy z mama w salonie kosmetycznym), spała ładnie do 6. Tylko nie wiem jak wy to robicie że się dzieci tula do Was, moja ma ręce rozrzucone i obraca się we śnie wokół własnej osi i spycha mnie do krawędzi. Nie wysypiam się z nia wogle. W domu w łóżeczku budzi się zaraz po 5 rano i już nie zasnie, boję się co to będzie po zmianie czasu…. Wczoraj udało nam się wreszcie do kina wyrwać…
![]() |
#4043 |
Zakorzenienie
|
Mika, ja olej rzepakowy kupuję w Biedronce
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam wypowiedź pana zawitkowskiego że to normalne że dzieci na początku tak robią,w ten sposób utrzymują równowagę (dziwne co? ![]() Cytat:
![]() Lady,michel dziękuje za troskę ![]() Blanka wstaje przy wszystkim,dzisiaj prasowałam to się za nogi moje łapała albo za deskę do prasowania,za drzwi,meble,szuflady,ścia ny. ![]() ![]() Debrah jak tam? Marsi łer ar ju? Jest deal z Meneq do zrobienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zakorzenienie
|
My na szczęscie kosz na śmieci mamy w szafce pod zlewem, więc nie jest na widoku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cała fotelik super, mały nie spocony, co do farbowania to niczego takiego nie zauważyłam, więc mam nadzieje, że to jakieś pomówienia. W piątek wyjechaliśmy w dzień akurat na pierwszą drzemkę młodego i pospał ładnie 2 h, jak się obudził to bawił się w foteliku bez skrzeczenia, bawił się a to zabawkami a to oglądał sobie samochody, więc na prawdę u nas pozytywna odmiana od maxi cosi. Jak wracaliśmy to wyjechaliśmy po 19 i tu byl chyba bląd, bo mały był nakarmiony a o tej godzinie to już ciemno, tak więc zatrzymaliśmy się przed 20 i go do UU, cieżko było zasnąć, trochę histerii, ale padło i spał ładnie to samego domu do 24, jak dojechaliśmy to się oczywiście lekko obudził i tu SZOK bo tyle co go na rączkach z garażu do sypialni zanieśliśmy odłożyliśmy i dziecko nam spało prawie do godziny 4!!!! o 4 mm- 150ml i potem było już gorzej....ale troche rączki u tatusia trochę do mamusi i tym sposobem dotrwaliśmy do godziny 7 ![]() chciałam Ci Lady osobno odpisać o naszych nockach, ale pisząc Całej o foteliku od razu mi wyszło nocne sprawozdanie ![]() Szklanko oczywiście, że się nie obrażam, ja jedynie chciałam wyjaśnic motywy swojego postępowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki za nocke Pomijając wszytsko: nad nocnikiem sama sie zastanawiam, bo u mnie kupa rano regularnie się pojawia i może by Mała posadzić wtedy ![]()
![]() |
#4048 |
Zakorzenienie
|
Ifwka, no właśnie Pola też już od jakiegoś czasu robi dwójeczkę zawsze po wstaniu z nocy i nakarmieniu. Więc faktycznie można wypracowywać taki nawyk
![]() No ale... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |||
Zakorzenienie
|
hej kochane,
teskniłam ![]() czy ktoś mądry mi odpowie dlaczego jak mój dzeć jak ssał w nocy UU to budził się non stop wszyscy mówili,że potrzebuje bliskści a odkąd obraził się na UU to pierwsza pobudka jest ok 4 nad ranem??? ![]() ![]() czyżby już nie potrzebował bliskościc ? ![]() ja pierdziu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ano weekend bardzo rodzinnie spędziliśmy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.