|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Lecę zamiatać liściunie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
Szajka, ceny kosmos!!!
A wiadomo, ze taka rehabilitacja nie trwa miesiac... Sluchaj, dzwonilam teraz do Osrodka Wczesnej Interwencji w Gdansku i rejestratorka twierdzi, ze moge chodzic do obu osrodkow na rehabilitacje (Gdansk i Gdynia), tylko wizyty nie moga byc tego samego dnia, bo jeden z osrodkow nie dostanie zwrotu kasy z nfz. Oczywiscie musze miec nowe skierowanie. hje, Kubus nie ma konkretnych zabiegow, jakiejs serii, itp. Rehabilitacja az beda efekty. Moze dlatego tak jest? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-21 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43356268]Hje, współczuję i łączę się w bólu bo się z teściem o to dzisiaj ścięłam ![]() A jutro od rana dzwonię do przychodni, muszę dostać się na zdrowe dzieci, bo niestety chyba tak różowo z Dorcią nie jest, nie pisałam wcześniej, bo jeszcze chcialam poobserwować - a tu gwiazda podniesiona za paszki mega spina nogi oi krzyżuje je, zamiast odruchowo w górę kolanka dawać i NIE krzyżować (po 6mcu nie ma prawa tak robić już, niestety), w trakcie przewijania to samo, piąstki często zaciśnięte (chociaż pięknie trzyma przedmioty, chwyt pęsetowy ma, przekłada rzeczy z ręki do ręki i tak dalej), no i obstawiam niestety coś z napięciem mięśniowym. Ale - co ciekawego dzisiaj przeczytałam (i akurat temu ufam, moja koleżanka z którą kiedyś pracowałam prowadzi przychodnię reh. w Chorzowie, m.in. dzieci rehabilitują), że najczęściej takie objawy - czyli napięcie silne kończyn - występują przy OBNIŻONYM napięciu tułowia! i u nas by się zgadzało... O, taka rzecz z czego sobie nie zdawałam sprawy wcześniej: Dorcia nie podnosi NIGDY głowy w leżeniu na plecach. Pokażę wam, jak najczęściej jeśli już podniesie dupkę to robi (dzisiaj znalazłam to foto w necie, to nie Dorotka): http://img7.imageshack.us/img7/8199/img2118x.jpg i tak też dokładnie własnie krzyżuje nogi, podniesiona, w trakcie przewijania również, w trakcie kąpieli... No więc muszę na gwałt pediatrę złapać, pokazać, wziąć skierowanie do neurologa i działać.[/QUOTE] Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej Dorcia nadgoniła, doczytałam że w środę idziecie do lekarza. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hje ja nie wiem co z tym starszym pokoleniem, wydaje im się że wszystkie rozumy pozjadali. Ale jak by poszli sami do lekarza, to pod autorytetem zaraz by się ugięli i inaczej śpiewali. Nie wytrzymała bym. Michałek marud od rana, kota nas obudziła. Pięknie na polu, musimy iść na spacer. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Oskrzela czyste :thumbup: przepisał lekarstwa, powiedział że jak się pogorszy to wtedy dopiero antybiotyk. Kaszel taki z tchawicy jest.
Ludzi milion. W kolejce 2 h czekaliśmy. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daje rzepakowy, wczesniej oliwe z oliwek, teraz chyba kupie slonecznikowy. Potem czaje sie na lniany. Wazne, zeby oleje byly w szklanych, ciemnych butlach, zimnotloczone i nierafinowane. Cytat:
![]() Cytat:
Przekreca sie na brzuch sam z siebie przez lewe ramie, a kreci sie w prawo. W druga strone tez potrafi, ale musze zachecac albo klasc cos, zeby nie mial mozliwosci obrotu w te ulubiona strone. I diagnoza - lekka asymetria. A co niesiadania - wiotkosc. Ile bungowania by Cie ominelo!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-21 o 11:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43359500]Nawijko, pozwolisz, że nie skomentuję przygod? ![]() W srodę mam wizytę u neonatolożki z katowic, okazało sie, ze w naszej przchodni od niedawna przyjmuje zdrowe dzieci! ciekawa jestem, co powie. Lady, ty mnęża do Japonii wyciagnij to od razu pojedzie ;D[/QUOTE] Ta neurolozka co kiedys mi pisałas namiary ??
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapisalam Kube na luty w Gdansku, a do lutego bede dojezdzac do Gdyni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
Laurko, no właśnie ja im cały czas powtarzam, że przecież to nie są moje wymysły, tylko słowa lekarza, który zna się na swojej robocie jak mało kto. Mama mnie i brata też do tej babki woziła, i wyciągnęła nas ze skolioz i innych ułomności. No to nie wiem, mama nie przestrzegała jej zaleceń, a i tak się wykurowaliśmy? No cud po prostu
![]() Się trochę porwałam z motyką na słońce, bo akurat jak wyszłam z domu, to zaczęło pizgać złem. I co wymiotłam liście spod jednego drzewa, to mi spierniczały pod drugie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to superowo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zadomowienie
|
O rety ale sajgon w pracy dzisiaj, aż musiałam wejść na łajzaż głowę przewietrzyć
![]() Mika Sto lat, mnóstwa powodów do radości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chwytajcie garściami czas razem spędzony!! dzięki jeszcze raz ![]() ![]() Nawijko, podróż z przygodami, ale najważniejsze, że z Kubusiem nie jest wcale tak najgorzej ![]() Najgorzej z tymi dojazdami, no ale musicie przeboleć! powodzenia!! ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- uwielbiam grabić liście ![]() ![]() Cytat:
![]() a czekanie w kolejce załamuje, najgorzej jak sie jest na konkretną godzinę a i tak można ją o kant ![]() Mika, 100 lat! i jak najmniej stresów i zmartwień!! Dużo siły i wytrwałości ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
Cała my tam nie chodzimy na konkretna godzinę, tylko w kolejce się czeka.
A teraz hit. Teściowa była ostatnio u nas, miała zapalenie krtani, twierdziła że to nie zaraźliwe. Myślałam że się o to swojego lekarza pytała. Pytam się dziś specjalnie lekarza o to, a on że no jest, bo to wirus jednak. Mąż do niej dzwoni, mówi o tym, ona dalej twierdzi swoje, a na koniec hit bo Wy Zuźkę źle ubieracie:banghead: no masakra Dzięki za wszystkie kciuki. ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
Gojka, faktycznie tak właśnie zabrzmiało - cieszę się, że to miał być żart...
![]() ![]() Ifwka, w każdej Biedronce powinny być ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Wtajemniczenie
|
my po spacerku, ale piękna jesień
![]() ![]() kupiłam Hani takie skarpetki do chodzenia po domu- http://allegro.pl/skarpetki-z-podesz...639365786.html mogą być? nawijko podróż z przygodami, ale najważniejsze, że wiesz już co i jak ćwiczyć ![]() ![]() Yellow brawa za pełzanie ![]() gojka cieszę się, że płuca czyste ![]() Aga super, że oskrzela czyste ![]()
#4097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do ubierania to słuchaj t. wyciągnij małej już kurtke zimową i czapę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
Bylismy na kolacji, Yae pierwszy raz siedziala sama przy stole i rozgladala sie po calej knajpie. W drugim koncu byla dziewczynka w podobnym wieku, obie sie pozniej nawolywaly
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mika sto lat!! Zwlaszcza sil i zdrowia dla Julka!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Wtajemniczenie
|
Hej, przepraszam, ze wpadam tylko z zapytaniem ale nie mam jak Was podczytywac / pisac, poza tym mi sie odechciewa wszytskiego, pisalam w K.
Mam z Borysem taki problem, ze mi zupke a po 2 godzinach drugie dadnie ladnie zjada, czasem wychodza po dwa sloiki 190 (sloiki albo gotowane ale w tej samej ilosci) natomiast u rodzicow nie wiem o co chodzi ale mi kaszy na noc nie zjada wcale ![]() ![]() szaja, inne zorientowane w temacie dziewczyny ![]() Dokładnie chodzi mi o to: "3x 200 ml mlecvzny posiłek łączony z produktami zbożowymi (mleko następne, kaszki mleczne glutenowe lub bezglutenowe, niewielkie iloci pieczywa, biszkopty, sucharki" I jak mam to rozgryzc? * kaszki mleczne chyba odpadają, czasem daję masło do obiadków Borysa, ale wczoraj jadł zupkę ze słoika ze śmietaną z mleka (19%) i dzisiaj ma lekko buzie wysypana.\ * Nie wiem w takim razie jak ma sniadanko wygladac? poki co od kiedy pamietam byla kasza glutenowa / bez z holle, z owocem i mlekiem,podawane w butli a z innych posilkow na mleku nastepnym kleik. Rozumiem, ze teraz to juz za malo. Z czym to mleko w ciagu dnia na sniadanie i kolacje podawac?\ chleb daje mu jako przekaske w ciagu dnia, sucharki podobnie.
#4102 | |||||
Zakorzenienie
|
Limit wyczerpany
![]() ![]() Chyba że pizza przypalona będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A swoją droga dzisiejsze wpisy o Słuzbie Zdrowia mogliby przeczytać ci w ministerstwie. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Yellow właśnie jak oglądałam pogodę to od razu o Tobie pomyślałam ![]() A gdzie Debrah i Deli??? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4104 |
Zakorzenienie
|
Hejka!
wstalismy dzis o 8.15! ![]() co prawda pobudka byla o 5.45 ![]() ![]() jak zobaczylam ktora godzina to malo zawalu nie dostalam ![]() idziemy dzis z mlodym do lekarza, niech go oslucha... zanim zaczne nadrabac to http://www.pudelek.pl/artykul/60099/...odzie_zdjecia/ pfffff, tez mi wyczyn! u nas blogerka taki brzuch miala juz nastepnego dnia po porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapomniałam wspomnieć że Oliwka w sobotę skończyła 8 miesiecy ![]()
![]() |
#4106 |
Wtajemniczenie
|
haha, pstryczku .. nie rozsmieszaj mnie
![]() a co do ksieznej, pfff ... przeciez ona ma caly tabun ludzi do pilnowania dziecka, wiec moze sobie spokojnie nad swoim cialem pracowac a pozniej sie nim chwalic. To samo wczoraj czytalam o gardiasowej ze (miesiac?) po porodzie na salonach bryluje pokazując swoje cudowne cialo tak szybko odzyskane po porodzie, hhmmm ... jak ma z kim (i jak chce) zostawic dziecko to tez mi wielkie cos.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-10-21 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
Mika
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Księżna Kejt ćwiczy, a w tym czasie jej dziecko oporządzają inne miłe panie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale fakt faktem wyglada slicznie (i pomijam juz to czy po ciazy czy nie, i na ile miesiecy po) - zazdrosc ![]()
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
Mika 100 lat
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.