|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
wiesz co- nam przeszło po tygodniu mniej wiecej. ja tez wtedy proszku nie zmieniałam ani nic, ale pediatra powiedział, ze takie cos jest czeste i nie nalezy sie tym bardzo przejmowac jesli stan tego sie nie pogarsza bardzo.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#512 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na moje oko to się zapchały pory i się pryszczyk zrobił. Niektóre dzieci mają taki trądzik na całych buziach. Cytat:
co do smoczków to jak nie pasują silikonowe to spróbujcie lateksowych. Nam tak na neonatologii radzili jak mały nie chciał w ogóle ssać i do tej pory uznaje tylko takie. Nieustające kciuki dla Was.Cytat:
Tylko bombę podłożyć pod ten NFZ.Cytat:
![]() My wróciliśmy ze spaceru. Cieplutko tylko wiatr głowę urywa. Młody teraz ćwiczy obroty i sadzi takie bąki wysiłkowe że szok. Robiliśmy dziś 2 podejście do marchewki. Tym razem wybraliśmy Hipp (poprzednio Bobovita). Żałuję że nie nakręcałam, bo tym razem mu tak zasmakowało że włączył syrenę że chce jeszcze! Spróbowałam sama i jednego i drugiego i powiem Wam- rzeczywiście mega różnica w smaku. Bobovita ma smak starej marchewki jaką dają w szpitalu, Hipp słodziutki pyszniutki młodej marchewki. Ciekawe czy polubi tą co mu zamroziłam. Zobaczymy w weekend, bo wszystkie zapasy są u moich rodziców.
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
hejo my tez po spacerku, pogoda boska. ale upocilam sie jak dzik, bo tz nie ma wiec sama wozek targalam, jeszcze wymyslilam sobie zakupy po drodze
a do pelni szczescia zlapalam jeszcze gume![]() pozniej was nadrobie, bo wkurza mnie pisanie jedna reka, a pijawke mam podlaczona ![]() no nic, licze ze alik spija teraz mleko a nie co innego ale pozbylam sie dzisiaj 1000kcal lekko
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Taribari ja wczoraj zakupiłam dynię z ziemniakami hipp'a i na dniach chyba zaczniemy testować
ogólnie ja jestem na tak dla hippa bo z eko warzyw są słoiczki i czytalam o nich dużo pozytywnych opinii Twee za spacer, Ty to zawsze sobie wynajdziesz dodatkowe zajęcie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonku oby z Adasiem było już tylko lepiej, Mocno Was przytulam
nie wiem czy widzicie to na foto, ale Michas ma dwa pryszczyki jakby obok siebie. Jeden na srodku, ten wiekszy wlasnie przed chwila pękł i ropa wyleciała, sporo jej bylo razem z krwią. Mały popłakał i chyba wtedy pękło. Przemyłam gazikiem jałowym nasączonym octeniseptem. My jedziemy do babci na porawiny po wczorajszych imienino-urodzinach. miłego wieczoru Wam życzę |
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
En- bardzo ładna sukienka.
Syn domaga się uwagi, więc do niego pędzę.
|
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tak na szybko, bo mam jazde.czy zeby mogą bolec np. Tylko wieczorem? Bo kurna juz drugi dzień o tej porze jest jazda, ani smoczek, ponad 3h bez jedzenia i mnie dziecioli ale na widok cycka jeszcze większy ryk. A przez cały dzien normalnie :banghead: rozpaczliwie placze
Wysłane z mojego GT-I9300
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo bylo. Moze zjadłas cos nie bardzo? Bo watpie zeby kolka pojawila sie dopiero teraz. Te 3 godz wycia + ryk na widok cycka i odmawianie jedzenie to typowe dla brzuszka. No i stala pora, na 99% jestem pewna ze to to. Masz jakies kropelki? Bobotic jest dobry, suszarkę włącz, nagrzej pieluszke tetrowa i przykladaj do brzuszka, szum suszarki tez pomaga.
|
|
|
|
|
#519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ona nie wyla 3h tylko minely 3h od karmienie i widac ze glodna.. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie trzeba
Po jednym bobku była druga gęsta kupa. A po śnie i obiadku trzecia normalna czyli znów pewnie zastój na 4 dni będzie ![]() Przepraszam, ze nie cytuję, ale jakaś wypluta jestem... |
|
|
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas tez problemy brzuszkowe...maly ryk to ja szybko mleko bo blisko pory karmienia ten dalej ryk i sie prezy i nozki podkurcza no i pp 15min jak kupa poszla to chyba sasiedzi slyszeli ze zrobil
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
A no i mala sie nie pręży. Kiedys miewala kolki ale to nie to..
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są dzieci, które cierpią z powodu ząbkowania tylko w nocy, a w dzień są spokojne i radosne, więc bym tych ząbków nie wykluczała.
|
|
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
My juz po szczepieniu. Edziu biedny wyl tak, ze poplakalam sie razem z nim. Na szczescie szybko sie uspokoil. Jednak po 3h juz w domu wpadl w histerie i podobnie zanosil sie placzem, ja oczywiscie tez sie poryczalam. Cale szczescie, ze TZ w takich chwilach jest opanowany, ponosil Edzia a potem wlaczyl mu szum odkurzacza, ktory go uspokoil. Teraz spi u mnie na brzuszku a ja sie modle w myslach aby nie cierpial juz wiecej
![]() Za 4tyg kolejna dawka Cynamonowa, przytulam i modle sie o Wasz szybki powrot do domu Sorry, ze nie odnosze sie do pozostalych wiadomosci, ale nie mam za bardzo sily, emocjonalnie jestem zdolowana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#525 |
|
Rozeznanie
|
Przynoszę szybko wieści od lekarza Igorek jest zdrowy
Lekarka też mówiła że od 4 msc możemy wprowadzać owoce i warzywka, więc mam takie pytanie bo pamiętam że któraś z was też zaczęła w 4 o info tutaj albo pw od czego zaczynała wprowadzać..baaardzo ładnie o to proszę ![]()
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy Marice jak karmiłaś? Wystarczy spojrzeć na słoiczki w sklepach. Tak wcześnie to głównie ziemniaczek, dynia, marchewka i jabłuszko.
|
|
|
|
|
#527 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze jakoś dziwnie to wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, żeby nie miał żadnych efektów poszczepiennych :kciukiLMela zdrowia życzę dla córeczki ![]() A ja miałam bardzo fajne popołudnie, spacerek z siostrą i jej synkiem potem pyszna latte z czekoladą i ciasto czekoladowe Czuję, jak mi tyłek rośnie
|
|||||||
|
|
|
#528 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, nie pisałam.Czasami lepiej, czasami gorzej. Raz zje 140 bez szemrania, raz zje 40 i jest ryk. Ale ilościowo wychodzi w porządku, bo bardzo tego pilnuję i bawię się w jedzenie z nim... Nieustannie współczuję sytuacji z teściami. I wybacz, ale ja bym umarła ze strachu na widok Twojego pieska Choć wiem, jaki on jest fajny ![]() Kiecka ekstra. Taka laska to może ją założyć ![]() Cytat:
Moja fotka z zeszłej niedzieli Ale normalnie idento ![]() Cytat:
Artuś to samo, albo spocone albo lodowate :/ Wszystkim choróbkom życzę powrotu do zdrowia! She, jak kp to nie musisz się spieszyć... No ale jak chcesz, to moja lekarka zalecała podawać gotowaną marchewkę lub jabłuszko. Jak Marika? |
|||
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Zbiórka w klubie!!!!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym zaczęła karmic od warzyw, od ziemniaka, marchewki, dyni pozniej moze pietruszka a pozniej owoce, jabłuszko. tak mi sie zdaje, ale ekspert nie jestem musze poczytac o tym wiecej |
|
|
|
|
#531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43366376] She, jak kp to nie musisz się spieszyć... No ale jak chcesz, to moja lekarka zalecała podawać gotowaną marchewkę lub jabłuszko. Jak Marika?[/QUOTE] Dzięki za info, u małej ok. Trenuje kolorowanie, mama i wujek (brat mój) zawsze ładnie malowaliśmy więc i może Ona też będzie potrafiła
|
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz zabiorą mnie do Tworek...
Od 18 non stop marudzenie. Oczy się kleją a spać nie może. Zaraz wystawię go na balkon. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#533 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez taka ladna jesien, nasze spacerki po parku wygladaja podobnieCytat:
przesylam wam duuuzo sily, wiem ze latwo sie pisze, ale pomysl ze to ostatnia prosta, ostatnie nerwy i stres i juz bedziecie mogli dochodzic z adasiem do siebie w domkuCytat:
wtedy alik bedzie mial juz 11tyg![]() Cytat:
![]() a co do tescia. to brak slow, w sumie nie jestem askoczona bardziej intryguje mnie fakt, ze tesciowa stanela po waszej stronie;dmam nadzieje, ze uda wam sie tam jeszcze wytrzymac te 2 miesiace, pomimo tylu durnych dyskusji i klotni ![]() co nie? nie miala baba klopotu![]() ale teraz przynjamniej moge szamac paluszki rybne Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki, zeby wiecej nie bylo juz takich placzkow powtarzaj sobie ciagle, ze kiedys nie bedzie tego bolu pamietal - to jedyne co mnie pociesza kiedy alika cos boliCytat:
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedze z wisielcem, ktory na mnie spi..
Ev- biedny ten Aleksik Twoj.. zdrowka! En- ale będziesz laska! Czekam koniecznie na foty. a co do teścia. ..no comment :banghead:Cynamonku- powoli do przodu! Wiem, ze to okropne kiedy nie mozna pomoc wlasnemu dziecku ![]() Strawberry- piekny widok ![]() Tweed- co do blondu..ladnemu we wszystkim ladnie ![]() ![]() Perse- fajny sklepik co nie? jakbys cos miała kupowac to napisz najpierw maila do nich bo niby wszystko maja na miejscu ale lepiej dopytac. A stoisko jest na przeciwko ZaryDziecko padniete. .widac ze chciała jesc ale chyba cycek ja przerazal :banghead: jak tak ma wyglądać zabkowanie to ja dziękuję Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
My sie wlasnie karmimy, choc juz bardziej przysypia niz je. Moje sloneczko mialo dzis taku fajny humor od rana
Tylko kolo 15 nie mogla zasnac i plakala ale suszarka pomogla. Nie chcialo mi sie jej do wozka pakowac i na lozku usypiala.Odlaczyli mnie od stacjobarnego neta mimo oplaconych rachunkow. Szlag mnie trafia. Dobrze ze mam neta w tel, ale to dodatkowe placenie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i myślę że jjesteś rozgrzeszona , ja u siebie rzucam najpierw hasło "wcześniak" i do kardiologa czekałam mniej niż miesiąc, a nast wizyta w grudniu gdzie niby też nie ma miejsc [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43363709] Chodzę właśnie po uliczkach i parkach Biskupina... Jezu jak tu pieknie !!!!! [/QUOTE] zazdroszcze a różne przyczyny, w sobotę miałam apogeum z tż bo obrażał się na mnie, że nie chcę dzwonić i pytać o auta, poza tym zmuszałam go do sprzątania i prawiłam mu kazania ![]() cynamonku |
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
A czy przez apke wejde jakos do klubu czy przez strone tylko?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy od neurologa
![]() pani przede wszystkim spóźniła sie ponad pol godziny, ale to jeszcze nic. wg pani doktor Oliwia jest zdrowa, my wymyślamy i jej odruchy są naturalne na jej wiek. fragment mniej wiecej rozmowy: ja: Oliwia przykurcza paluszki od stóp. doktor: to normalne w tym wieku, może tak jeszcze robić. ja: ok, Oliwia wygina się na prawą stronę. doktor: najwyraźniej jest praworęczna. ja: przeciez dzieci do roku są obureczne doktor: tak. ja: czy to asymetria? doktor: nie sądzę, po prostu lubi prawą stronę. ja: Oliwia ma strasznie przykurczone barki, nie widać jej szyi. doktor: nie widać jej szyi, bo ma podwójny podbródek. ja: ok, ale szyja powinna juz chyba być widoczna, mimo podwójnego podbródka. doktor: może, nie musi. ja: czyli to normalne, że ma takie przyciśnięte barki do szyi? doktor: tak, chyba tak, jeszcze tak. ja: Oliwia robi taki mostek, wygina się. doktor: ona ćwiczy. ja: co ćwiczy? doktor: ogólne ruchy. ogólnie: wtf? i tyle wiem z wizyty ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- tylko strona www
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-10-21 o 18:35 |
|
|
|
#539 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dzisiaj pada cały dzień (to będzie moje nadrabianie z rana...zaraz wieczorne karmienie to nadrobie na tel męża Cytat:
![]() no to super ![]() Cytat:
my pierzemy w Dzidziusiu Cytat:
![]() a publiczne karmienie już zaliczyłam kilka razy, z tego kilka na osiedlu na ławce bezsensu było bieganie do domu i potem znowu na dwór..w aucie też kilka razyCytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najlepszego dla Mikołaja!! Dla Małgosi Aleksa dużo zdrówka
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już odpowiedziałam dla dzoan, a jeszcze był stres poszczepienny, pół nocy czuwałam jak głupia, nie mogłam zasnąć bo myślalam, że piotrek dostanie gorączki wszystko jakos się tak mi nałożyło, myślę, że to pierwszy i ostatni raz taki może jesień jeszcze swoje zrobiła kurcze moje dziecko śpi, a nie jadło jeszcze a 20 to pora nocnego spania u niego |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

ponadto dzwonila kumpela, wynik na posiew cos wykazal, wiec choduja bakterie, podejrzewa zapalenie ukladu moczowego
kazala mi tez zrobic badanie ogolne moczu z posiewem raz jeszcze, porownamy wyniki. Dzis nie dalam rady bo u mnie labek przyjmuje material do 11.30, jutro od rana rozbieram go, wymywam dokladnie octeniseptem siusiaka i poluje na srodkowy strumiem

co do smoczków to jak nie pasują silikonowe to spróbujcie lateksowych. Nam tak na neonatologii radzili jak mały nie chciał w ogóle ssać i do tej pory uznaje tylko takie. Nieustające kciuki dla Was.

a do pelni szczescia zlapalam jeszcze gume
U nas to samo bylo. Moze zjadłas cos nie bardzo? Bo watpie zeby kolka pojawila sie dopiero teraz. Te 3 godz wycia + ryk na widok cycka i odmawianie jedzenie to typowe dla brzuszka. No i stala pora, na 99% jestem pewna ze to to. Masz jakies kropelki? Bobotic jest dobry, suszarkę włącz, nagrzej pieluszke tetrowa i przykladaj do brzuszka, szum suszarki tez pomaga.

Są dzieci, które cierpią z powodu ząbkowania tylko w nocy, a w dzień są spokojne i radosne, więc bym tych ząbków nie wykluczała.
Przy Marice jak karmiłaś? Wystarczy spojrzeć na słoiczki w sklepach. Tak wcześnie to głównie ziemniaczek, dynia, marchewka i jabłuszko.
Czuję, jak mi tyłek rośnie