Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz. XXIII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 15:43   #1051
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Edi zareagował bardzo dobrze na Elenkę.
A co robię, żeby nie czuł się odsunięty?
Nawet jak karmię, to z drugiej strony zawsze go przytulam. Staram mu się poświęcać maksymalnie dużo czasu. Wieczorami tż tylko z Edim się bawi, Elenkę w sumie na razie tylko myje i usypia, a tak ja się nią zajmuje, a on Ediemu poświęca czas. Nie bardzo wiem, jak mogę Ci pomóc

Po prostu pomija się 2 pierwsze dawki, a dalej tak samo

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Wiesz, co? Z kp to u nas tak, że ja Edzikowi tłumaczę po prostu. Że Elenka jest mała, nie ma ząbków i musi pić mleczko od mamy. I że cycusie są tylko dla niej, bo on jest duży i może jeść serki i kanapki. I właśnie jak karmię prawym cyckiem, to Eda sie z lewej przytula i jest zadowolony
Tzn mój Filip na małego reaguje fajnie. Pierw go obejrząl pytając "coto". Później chciał towarzyszyć przy przewijaniach i przebieraniach. Robi cacy i mówi żeby skarpetki ubrać- bo gubi te grubsze też wczoraj przyszedł siadł obok i się tulił- ale jednak mam wrażenie, że jest jakaś zazdrość i mały żal. Albo się doszukuję, nie wiem.... Ciężki czas jakiś przez to a w sumie nawet się nie spodziewałam, że to będzie dla mnie takim problemem. Jak pomyślę że za 2 tyg tż idzie do pracy to aż się boję... podziwiam was mamy ogarniające. U mnie drugi dzień a ja już mam ochotę się schować.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:49   #1052
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.

Cytat:

No, mógłby na przykład pani gin podawać wziernik i w ogóle pomagać
Haha, pewnie go w KM zostawię, bo tż będzie w szpitalu
Pomysł z małym pomocnikiem od wziernika git!

matall jak to w szpitalu? znowu?

Cytat:
Nie działają bajki, a Eda chciał coś obejrzeć, to włączyłam film ze ślubu
On ma zaciesz, że mama i tata na filmie, a ja się już 3 razy poryczałam
A do mnie dziś doszło,że lada chwilka się przenosimy na odchowalnię. Kurcze cała ciąża mi minęła z Wami jak z bicza strzelił a Ewuni już leci szósty tydzień. Czas leci jak szalony a czasami by się chciało żeby jednak zwolnił

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Byliśmy na zakupach i u moich rodziców. Zjem obiad i jadę do gina. Nie wiem na co liczę, ale mam nadzieję że oś ruszy z tą wizytą
Ogromne kciuki!

My właśnie wróciłyśmy z kolejnego spacerku. Mała zjadła zaraz po 14tej i wybyłyśmy sobie na kolejną godzinkę.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
teacherka kciuki

ja za Ciebie tez chyba ze juz urodzilas bo jeszcze nie nadrabialam :P

wasze dzieci to mega grzeczne musza byc bo ja na wizat kompletnie nie mam czasu...ledwo mam czas w ciagu dnia troche dom ogarnac i cos ugotowac bo maly pomijajac spacery w dzien prawie w ogole nie spi...pada dopiero o 22 i spi ladnie do rana...ale wtedy to ja juz tez nie mam sil i klade sie z nim...szkoda ze nie ma babci do pomocy...

Byla dzis u nas polozna i maly wazy juz 4,5 kg...przybral 800 g przez 4 tyg
Ja niestety też jestem rzadko na wątku...

Brawa za wagę
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:54   #1053
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Tzn mój Filip na małego reaguje fajnie. Pierw go obejrząl pytając "coto". Później chciał towarzyszyć przy przewijaniach i przebieraniach. Robi cacy i mówi żeby skarpetki ubrać- bo gubi te grubsze też wczoraj przyszedł siadł obok i się tulił- ale jednak mam wrażenie, że jest jakaś zazdrość i mały żal. Albo się doszukuję, nie wiem.... Ciężki czas jakiś przez to a w sumie nawet się nie spodziewałam, że to będzie dla mnie takim problemem. Jak pomyślę że za 2 tyg tż idzie do pracy to aż się boję... podziwiam was mamy ogarniające. U mnie drugi dzień a ja już mam ochotę się schować.
Ja myślę, że się trzeba przyzwyczaić po prostu
Ciesz się, że masz 2 tyg. tż. Ja zostałam sama z dwójką na drugi dzień po wyjściu ze szpitala... W pon mój tata był na 4 h, a od wtorku sama byłam. I jakoś już miesiąc dajemy radę

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Pomysł z małym pomocnikiem od wziernika git!

matall jak to w szpitalu? znowu?

A do mnie dziś doszło,że lada chwilka się przenosimy na odchowalnię. Kurcze cała ciąża mi minęła z Wami jak z bicza strzelił a Ewuni już leci szósty tydzień. Czas leci jak szalony a czasami by się chciało żeby jednak zwolnił
No znowu, wtedy jak go wypuszczali, to od razu umówili go na planowane badania w listopadzie. Tylko jakoś szybko to zleciało... 3.11 idzie, nie wiadomo na ile. No i będę sama z dwójką. Jak ja dam radę?

A czas faktycznie leciii... Zaraz będziemy roczki dzieci obchodzić, nawet nie zauważymy kiedy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:55   #1054
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, co? Z kp to u nas tak, że ja Edzikowi tłumaczę po prostu. Że Elenka jest mała, nie ma ząbków i musi pić mleczko od mamy. I że cycusie są tylko dla niej, bo on jest duży i może jeść serki i kanapki. I właśnie jak karmię prawym cyckiem, to Eda sie z lewej przytula i jest zadowolony
u nasakurat jak natala je to i kinia chce. i juz wie ze ona moze jogurta a natalka nie mysle ze starszy zwyczjnie nie wiedzial ze male dzieco je z cycka i stad to zmieszanie. pamietam jak artur byl zdezorientowany jak wrocilam z kinia ze szpitala. niby 3latek a nie wiedzial czy ma sie cieszyc ze ma mnie czy dziwic z powodu siostry...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:01   #1055
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
teacherka kciuki

ja za Ciebie tez chyba ze juz urodzilas bo jeszcze nie nadrabialam :P

wasze dzieci to mega grzeczne musza byc bo ja na wizat kompletnie nie mam czasu...ledwo mam czas w ciagu dnia troche dom ogarnac i cos ugotowac bo maly pomijajac spacery w dzien prawie w ogole nie spi...pada dopiero o 22 i spi ladnie do rana...ale wtedy to ja juz tez nie mam sil i klade sie z nim...szkoda ze nie ma babci do pomocy...

Byla dzis u nas polozna i maly wazy juz 4,5 kg...przybral 800 g przez 4 tyg
Ja nawet obiadu nie gotuję ani nie sprzątam.Wizaż przeglądam podczas karmienia, a potem szybko odpisuję zanim zacznie ryczeć.Mało śpi w dzień, praktycznie trzeba nad nim cały czas ślęczeć i podawać smoczek. A i tak sie naryczy bo muszę się jeszcze Wiki zająć i sie nie rozdwoję
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:02   #1056
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
No znowu, wtedy jak go wypuszczali, to od razu umówili go na planowane badania w listopadzie. Tylko jakoś szybko to zleciało... 3.11 idzie, nie wiadomo na ile. No i będę sama z dwójką. Jak ja dam radę?

A czas faktycznie leciii... Zaraz będziemy roczki dzieci obchodzić, nawet nie zauważymy kiedy
Kurcze to faktycznie szybko zleciało. Ale tak samo szybko zleci w szpitalu i lada chwila do Was wróci A mam nadzieję,że tym razem krócej tam będzie niż ostatnio

Za dwa miesiące pojawią się na poczekalni pierwsze "mamusie wrześniowe 2014" To dla mnie kosmos bo pamiętam jak dziś swój pierwszy wpis na naszym wątku
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:04   #1057
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie witaminy teraz bierzecie?

Dziwne to będzie jak wezmę Filipa do gina, bo nie mam z kim go zostawić?
nie, ja zabieralam kinie do gona czy poloznej, wczesniej tez z dziecmi bylam. z arturem malym bylam zawet na chirurgicznym nacinaniu piersi...

Stary 2013-10-21, 16:08   #1058
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Za dwa miesiące pojawią się na poczekalni pierwsze "mamusie wrześniowe 2014" To dla mnie kosmos bo pamiętam jak dziś swój pierwszy wpis na naszym wątku
Zdarza mi się podczytywac ze łzami w oczach
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:11   #1059
83monia
Zakorzenienie

kinia karmi lalke cyckiem (ew pępkiem, co za roznica )

Stary 2013-10-21, 16:12   #1060
nena_milka
Wtajemniczenie

Była położna. Nina przy wyjściu ze szpitala ważyła 3760 a teraz po 9 dniach 4330 hardkorowy koksu az się przerazilam że dużo no ale powiedziała że super. No to super

A i pani mnie opieprzyla ze trzymam dietę kp mam jeść wszystko tylko nie przesadzać z ilością. .. taaa ciekawe kto mi potem będzie dziecko odpowietrzał jak najem się tego na co mam ochotę a poza tym mam jeszcze 9kg na plusie:banghead:

A co do witamin bo ktos pytał to ja piję tran mollersa, coby młodej się oczy i mozgownica rozwijała

Mam nadzieję że u TEACHERKI są już jakieś postępy

Piekę chleb. Kocham ta maszyna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:23   #1061
83monia
Zakorzenienie

z witamin to dokonczylam wiesiolka a teraz bede olej lniany pić chyba zle nie jest ze mną...

co ja jeszcze chcialam... dziecko spi, drugie "gotuje", dom poodkurzany, tylko garow w zlewie nie chce mi sie ogarnac, moze po obiedzie zrobie z nimi porzadek. czekam na chlopakow, pewnie zaraz wrocą.

Stary 2013-10-21, 16:43   #1062
tancerka212
Zakorzenienie

czeeeść melduję się że żyję hehe gratuluję wszystkim nowym mamusiom długo mnie u was nie było oj długo ale to dlatego że od urodzenia dzidzi moja mama ma urlop i codziennie sobie razem siedzimy, gadamy, spacerujemy z maleńką i korzystamy z ciepłych dni i ostatniego pewnie już w tym roku słoneczka maleńka jest aniołkiem nie mam nawet jednego malutkiego powodu do narzekania- mogę spędzać cały dzień na gapieniu się na nią a cały dom niech sobie czeka widzę że dobijamy już z naszymi poczekalniowymi mamusiami już do mety i lada chwila będzie odchowalnia- hurra
buziaki dla wszystkich mamuś i dzidziusiów
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:24   #1063
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

Czy już Ci mówiłam, że Cię podziwiam?mój się dziś pytał czy może jutro na godzinę na piłkę iść

nie mowilas ale dziekuje

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
serio swój poród zaczynam przeczuwać na listopad, u Was to chociaż jakieś krwiste czopy, a u mnie jak idzie to tylko śluzu dużo...

Ale mam doła.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Mam ważne pytanie w srode idziemy na szczepienie, zdecydowalam sie na szczepionki refundowane + pneumokoki , co razem daje 4 wkłucia i zastanawiam sie czy to bezpieczny by podawać dziecku na raz tyle substancji?
my mielismi podzielone szczepienie na dwa razy, a tez refundowane plus pneumo. jednego razu 2 wklucia, a za tydzien kolejne dwa.

Cytat:
My za Wami też
Natalka mimo iż sporo starsza od Twojej Andzi to też dosyć ciężko odnajduje się w nowej rzeczywistości. Wczoraj powiedziała,że obydwoje z mężem skaczemy wokół Ewy a na Nią nikt nie zwraca uwagi Staramy się Jej poświęcać jak najwięcej czasu ale to oczywiste,że Ewa wymaga jednak więcej uwagi...
Blanka tez mi tak powiedziala jak mala miala jakies 3 tyg... ale teraz jest super.

Cytat:
My już w domku. Ja z totalnym babyblusem -przeryczałam wczorajszy dzień i dziś też od rana. Nie umiem nad tym panować.
Mały o dziwo śpi, chociaż myślałam że u niego to nierealne. Strasznie dużo je...

I teraz pytanie do mam które miały już dzieciaczki.
Jak sobie radzicie i radziłyście?
Ja w ogóle... Odkąd zobaczyłam po tych prawie 4 dniach kompletnego niewidywania moje dziecko to mnie taka załamka ogarnęła. Jakieś durne myśli... Mam wrażenie, że on jest zazdrosny, że tak się dystansuje jak mam maluszka. Dzisiaj to aż nie chciałam karmić małego bo Filip wtedy jest taki dziwny, oddalony... A ja po tych kilku dniach, kiedy go "zostawiłam" mam w stosunku do niego olbrzymie wyrzuty. Ciągle mi się wydaje, że coś mu odbieram, że ma do mnie żal.. i na tym traci biedny niewinny Mikołajek i zaraz znowu dołuję się nim. Taka jakaś durna jestem, ale wy już macie wprawę i już swoje przeszłyście. Maluszki długo w domu to błagam podzielcie się tym jak to ogarniacie, jak to u was wyglądało , co U nas Filip ma 2 latka, niby w tym wieku nie powinna się ta zazdrość jakoś szczególnie pojawiać- ale np. wczoraj rzucił w małego kulką i mnie to lekko przeraziło. Zaczął się tak popisywać, żeby zwrócić na siebie uwagę, wchodzić na mnie i tulić jak karmiłam... Kurcze nie wiedziałam że to takie ciężkie może być.

A Mikołaj jeszcze mi faworyzuje jedną pierś i nie wiem co robić bo ta druga wiecznie nabrzmiała i obolała...
kochana glowa do gory!
ja poprostu angazuje Blanke w wiele rzeczy, oczywiscie tez nie do przesady by nie czula sie wykorzystywana jak karmie Amelke i chce sie przytulic to ja przytulam, jak Amelka spi, to staram sie jej poswiecac 100%. ja moze jestem w o tyle lepszej sytuacji, ze Blanka jednak ma 3 lata no i chodzi do przedszkola chociaz na te 5 h.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam podwójne mamusie to się zastanawiam jaka różnica wieku jest najlepsza...

Moja bratowa mi mówiła,że meningo to po 2 rż?
jak dla mnie 3 lata jest idealnie bo starsze dziecko zajmie sie soba, pomoze, dogadasz sie z nim no i ekonomia w jakis sposob zachowana jesli chodzi o przyszle wyksztalcenie

co do meningo, my bedziemy szczepic jak mala bedzie miala pol roku.

ale mi przed chwila corka dowalila:
B: mamo chcesz czekoladke?
JA: nie chce i ty tez nie chcesz...
B: czemu? ja chce...
Ja: a chcesz byc gruba?
B: tak! chce byc taka gruba jak ty!

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:37   #1064
misia332
Zakorzenienie

położyłam sie o 14.40 z zamiarem obejrzenia filmu..... tiaaaa, spałam do tej pory.
Obudziłam się twarz jeszcze bardziej spuchnięta.

Przyjechali właściciela bloku, w którym mieszkamy i coś robią piętro wyżej, hałas jakby u siebie byli.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:48   #1065
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
byliśmy na ważeniu
Michaś przez tydzięń przybrał 120 g , sama nie wiem czy się martwić, obłęd ,lekarz w sumie nie powiedział że dobrze,ani źle, kazał pić zioła na laktacje i za tydzień ważenie
boże,matka wariatka ze mnie,nie wiem co myśleć o tym

teacherka
mocne kciuki za Ciebie

co można na kolki jak dla noworodka 2 tygodniowego ?

a i położna dziś też nas nie uraczyła wizytą
mam ją w nosie, byliśmy na spacerze, jak się nie zapowiada co do dnia ani godziny to nie bedę się na nią oglądać
Mi Iga w tydzień przybrała 220g i powiedziała, żeby budzić co 2-2,5h, podobno na dobę powinna przybierać po 30 g, ale ja chyba nie będę budzić...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
1. ty mu nic nie zabierasz, ty mu brata dalas. cos nowego, nieznanego ale jak zacznie chodzic to fajnego.
2. wlazenie i tulenie sie jak karmisz czy lulasz jest normalne

w szkole dla rodzicow fanie to podsumowali: jakby twoj maz przyszedl z jakas nowa baba i oznajmil ze bedzie fajnie, to nowy czlonek rodziny i go kochamy, to bylabys szczesliwa? tak wlasnie sie czuje starsze rodzenstwo...
O matko, jakie porównanie, mam nadzieję, że Ada tego tak nie odczuwa...

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:00   #1066
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ja myślę, że się trzeba przyzwyczaić po prostu
Ciesz się, że masz 2 tyg. tż. Ja zostałam sama z dwójką na drugi dzień po wyjściu ze szpitala... W pon mój tata był na 4 h, a od wtorku sama byłam. I jakoś już miesiąc dajemy radę
To faktycznie podziwiam, bo ja jestem tak rozbita teraz że na pewno bym nie dała rady. Tzn na upartego może bym i dała, ale cieszę się że mam pomoc- bo serio chyba dopadł mnie ten poporodowy dołek.

Z tego co czytam też widzę, że te kilka miesięcy różnicy daje sporo w "dorosłości" dziecka. Wydaje się że twój już wiele rozumie i łatwo wam się dogadać. U nas z dnia na dzień mały też widać dorasta, ale myślę że wielu rzeczy jeszcze nie ogarnia i nie rozumie tego co się dzieje na tyle na ile mógłby to zrozumieć już za kilka miesięcy. No nic. Zrobię tak jak piszecie. Dziś więc z pomocą wykąpiemy Mikołaja.
Filip już chętnie stoi obok w czasie przewijania i przebierania i się tym interesuje więc i to może go skusi.

Wcześniej w ogóle nie czytałam o karmieniu skupiona na żalach odnośnie nienadchodzącego porodu i męczeniu buły a teraz muszę zobaczyć jak wam to idzie. Chyba że ktoś by w skrócie napisał jak karmienie początkowo wyglądało? Długo, ciągle i z małą ilością snu? I jak później się zmieniło w czasie?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:13   #1067
butterfly20
Zakorzenienie

A można pieczarki przy kp?

Dzięki za odp,czyli ta różnica wieku, którą planuję powinna być ok

Mój brat jest starszy p 6 lat i podobno nie był zazdrosny, opiekował się mną. Ale jednak nie mieliśmy takiego kontaktu do zabaw itp.bo on czuł się dla mnie opiekunem a nie kolegą-dlatego mniejsza różnica jest lepsza.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie mowilas ale dziekuje

my mielismi podzielone szczepienie na dwa razy, a tez refundowane plus pneumo. jednego razu 2 wklucia, a za tydzien kolejne dwa.

Blanka tez mi tak powiedziala jak mala miala jakies 3 tyg... ale teraz jest super.

kochana glowa do gory!
ja poprostu angazuje Blanke w wiele rzeczy, oczywiscie tez nie do przesady by nie czula sie wykorzystywana jak karmie Amelke i chce sie przytulic to ja przytulam, jak Amelka spi, to staram sie jej poswiecac 100%. ja moze jestem w o tyle lepszej sytuacji, ze Blanka jednak ma 3 lata no i chodzi do przedszkola chociaz na te 5 h.

jak dla mnie 3 lata jest idealnie bo starsze dziecko zajmie sie soba, pomoze, dogadasz sie z nim no i ekonomia w jakis sposob zachowana jesli chodzi o przyszle wyksztalcenie

Kochana córeczka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:17   #1068
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej w ogóle nie czytałam o karmieniu skupiona na żalach odnośnie nienadchodzącego porodu i męczeniu buły a teraz muszę zobaczyć jak wam to idzie. Chyba że ktoś by w skrócie napisał jak karmienie początkowo wyglądało? Długo, ciągle i z małą ilością snu? I jak później się zmieniło w czasie?
to zalesy od dziecka. Artur juz w szpitalu wiecznie na cycu. Dziewczyny daja mi wiecej pospac i w miare regularnie jedza. Tylko u natallki widze ze wieczorem je caesciej, jakby chciala na cala noc sie najesc. Mamy ok 8 karmien, czasami dzielonych bo odbeknac trzeba. Artur mial ich 12

Stary 2013-10-21, 18:18   #1069
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam kciuki w takim razie za to żeby Tz za długo w szpitalu nie siedział

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Była położna. Nina przy wyjściu ze szpitala ważyła 3760 a teraz po 9 dniach 4330 hardkorowy koksu az się przerazilam że dużo no ale powiedziała że super. No to super
Jaki koksik Pięknie Nina rośnie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
położyłam sie o 14.40 z zamiarem obejrzenia filmu..... tiaaaa, spałam do tej pory.
Obudziłam się twarz jeszcze bardziej spuchnięta.
o zazdroszczę snu

Myślałam że będą jakieś nowe wieści co u ja i teacherki??

Ja po wizycie u gina.
KTG w porządku, były tam jakieś małe skurcze (takie odczuwam już od kilku dni, ale jest ich zaledwie kilka bez żadnej regularności). Zaczął mi odchodzić czop.
Potem badanie na fotelu, szyjka jest skrócona, rozwarcie było na opuszek, po ....masażu na palec.
Więcej już się zrobić nie da. Może się zacząć za chwilę jaki za kilka dni.
Gdyby znowu nic nie ruszyło mam przyjść w piątek.
Jednak mam nadzieję że moje cierpienia na fotelu nie pójdą na marne

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:27   #1070
misia332
Zakorzenienie

rusałko nie ma co zazdrościć snu, bo to oznacza nieprzespaną nockę.

Chyba, że to jakiś znak, że dziecię się szykuje na noc i kazało mi pospać.
Nadzieją matką głupich.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:

Mój brat jest starszy p 6 lat i podobno nie był zazdrosny, opiekował się mną. Ale jednak nie mieliśmy takiego kontaktu do zabaw itp.bo on czuł się dla mnie opiekunem a nie kolegą-dlatego mniejsza różnica jest lepsza.

Kochana córeczka
nie można pieczarek. Ciężkostrawne.

Moja mama zaraz w 2 tygodniu jak sie urodziłam najadła się zapiekanek i dziwiła się potem, że całą noc wyłam jak syrena.

Mój brat starszy o 4 i podobno był zakochany we mnie, potem mu przeszło.

Stary 2013-10-21, 18:29   #1071
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana córeczka
Mój tż ma z siostrami 5 lat i jedną się opiekował, a druga nim
U nas 1,5 roku z siostrą i super się dogadujemy i 9,5 roku z bratem - no i tu wiadomo, że my z siostrą się nim zajmowałyśmy i jestem dla niego bardziej jak ciocia niż siostra.

Cytat:

o zazdroszczę snu

Ja po wizycie u gina.
KTG w porządku, były tam jakieś małe skurcze (takie odczuwam już od kilku dni, ale jest ich zaledwie kilka bez żadnej regularności). Zaczął mi odchodzić czop.
Potem badanie na fotelu, szyjka jest skrócona, rozwarcie było na opuszek, po ....masażu na palec.

Niech no się więc zaczyna dziać!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-21, 18:34   #1072
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Mi Iga w tydzień przybrała 220g i powiedziała, żeby budzić co 2-2,5h, podobno na dobę powinna przybierać po 30 g, ale ja chyba nie będę budzić...
o kurcze, to mój faktycznie mało przybrał
a jak u innych dzieciaczków ?

przyszła jednak położna o 16:20 ,a 16:25 chciała już wychodzić ,ale ją zatrzymałam i poprosiłam żeby chociaz zobaczyła jak się karmimy, przyszła w momencie jak zaczęłam przewijać, jak skończyłam to ona juz do wyjścia ,ale nie dałam jej uciec
jakoś mało przejęta ta położna nami, przychodzi na chwilę i chce już wychodzic

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:36   #1073
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie mowilas ale dziekuje

kochana glowa do gory!

kochana))

Ci Ty na to, z kamieniem dokładnie tak jak piszesz,zaczynamy powolutku się stabilizowac

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 18:37   #1074
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
o kurcze, to mój faktycznie mało przybrał
a jak u innych dzieciaczków ?

przyszła jednak położna o 16:20 ,a 16:25 chciała już wychodzić ,ale ją zatrzymałam i poprosiłam żeby chociaz zobaczyła jak się karmimy, przyszła w momencie jak zaczęłam przewijać, jak skończyłam to ona juz do wyjścia ,ale nie dałam jej uciec
jakoś mało przejęta ta położna nami, przychodzi na chwilę i chce już wychodzic
Elena 900 g w 2 tyg, kolejny tydzień 300 g. I to duuużo.

Dziwna ta położna, moja u mnie godzinę była 2 razy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-21, 18:37   #1075
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Femibion 2

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Hurrey!
Zapomniałam się pochwalić: dziś rano listonosz przyniósł polecony z MOPR-u Orzekli, że dostaniemy becikowe Ale przeleją kasę dopiero w następnym miesiącu.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Motylku co do różnicy wieku to myślę że rok-dwa albo powyżej 10, kiedy dziecko jeszcze nie kuma albo gdy jest juz na tyle duze by zrozumiec ze mały dzidziuś pochłania sporo czasu i rodzice będą musieli ten czas mu poświęcić, co nie ma oczywiście wpływu na osłabienie uczucia do pierwszego dziecka
Zgodzę się z Tobą. Sama mam starsze dzieci i na pewno jest mi łatwiej niż z dwulatkiem.
Tak więc dziewczyny nie mogę nic doradzić ale ściskam mocno

Idę nadrabiać dalej...
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:42   #1076
matallewar
Zakorzenienie

W ogóle czytaliśmy z Edą książeczkę i pokazuję mu ciężarówkę i pytam co to, a on mi na to: "To tirówka" moja mina musiała być bezcenna...

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

Zgodzę się z Tobą. Sama mam starsze dzieci i na pewno jest mi łatwiej niż z dwulatkiem.
Tak więc dziewczyny nie mogę nic doradzić ale ściskam mocno

Idę nadrabiać dalej...
Z dwulatkiem najbardziej hardkorowe jest wysadzanie na nocnik jak akurat ssaczek wisi na cycku

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-21, 18:42   #1077
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
My już w domku. Ja z totalnym babyblusem -przeryczałam wczorajszy dzień i dziś też od rana. Nie umiem nad tym panować.
Mały o dziwo śpi, chociaż myślałam że u niego to nierealne. Strasznie dużo je...

I teraz pytanie do mam które miały już dzieciaczki.
Jak sobie radzicie i radziłyście?
Ja w ogóle... Odkąd zobaczyłam po tych prawie 4 dniach kompletnego niewidywania moje dziecko to mnie taka załamka ogarnęła. Jakieś durne myśli... Mam wrażenie, że on jest zazdrosny, że tak się dystansuje jak mam maluszka. Dzisiaj to aż nie chciałam karmić małego bo Filip wtedy jest taki dziwny, oddalony... A ja po tych kilku dniach, kiedy go "zostawiłam" mam w stosunku do niego olbrzymie wyrzuty. Ciągle mi się wydaje, że coś mu odbieram, że ma do mnie żal.. i na tym traci biedny niewinny Mikołajek i zaraz znowu dołuję się nim. Taka jakaś durna jestem, ale wy już macie wprawę i już swoje przeszłyście. Maluszki długo w domu to błagam podzielcie się tym jak to ogarniacie, jak to u was wyglądało , co U nas Filip ma 2 latka, niby w tym wieku nie powinna się ta zazdrość jakoś szczególnie pojawiać- ale np. wczoraj rzucił w małego kulką i mnie to lekko przeraziło. Zaczął się tak popisywać, żeby zwrócić na siebie uwagę, wchodzić na mnie i tulić jak karmiłam... Kurcze nie wiedziałam że to takie ciężkie może być.

A Mikołaj jeszcze mi faworyzuje jedną pierś i nie wiem co robić bo ta druga wiecznie nabrzmiała i obolała...
Oj Kochana..skąd ja to znam
Odkąd pojawiła się Julia- Maja nie jest sobą.
Na wszystko 'nie'. Nauczyła się piszczeć,warczeć i ogólnie przechodzi samą siebie
Jeśli chodzi o zazdrość-jakoś specjalnie tego nie pokazuje,ale czasem,żeby zwrocic na siebie uwagę po prostu wrzeszczy albo przychodzi i przytula się. Pomaga mi przy małej,bo też sama ją proszę. Staram się jak mogę,ale ewidentnie widać,że mała czuję się w jakiś sposób odsunięta i próbuje zwrocic na siebie uwagę.
Pamiętam,że jak byłam jeszcze w szpitalu,to były momenty kiedy łapał mnie dołek na myśl,ze moja mała,jedyna córeczka nie będzie juz sama i będę musiała nauczyć się poświęcac czas jednej i drugiej. Takie dziwne uczucie. Nie potrafię tego opisać :/

Mam tylko nadzieję,że u każdej z nas ten etap się unormuje i dzieci nie będą czuły się odsunięte na drugi plan.

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 19:02   #1078
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

o zazdroszczę snu

Ja po wizycie u gina.

to ja chyba też miałam ten masaż na fotelu że aż zaczęłam stękać bo tak bolało a tż nie wiedział co się dzieje :P i też rozwarcie na 1 palec i od soboty w sumie jak w piątek jeszcze umyłam wszystkie okna posprzątałam itd. zaczął odchodzić mi czop do dzisiaj wciąż odchodzi raz jest faktycznie jaśniejszy czasem ciemniejszy a czasem i krew się pojawia wiec mam nadzieje ze to już naprawdę niedługo..
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:13   #1079
butterfly20
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ydal::brzydal:

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

ooo Wojewódzkiego ktoś oblał jakimś kwasem czy cuś

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:14   #1080
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ydal::brzydal:

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

ooo Wojewódzkiego ktoś oblał jakimś kwasem czy cuś

i już wyszła na jaw tajemnica kąpieli Kleopatry w mleku, toć to zwykła sperma była.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości