Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 17:10   #271
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Bo niestety macierzynstwo pokazywane jest w telewizji przez rozowe okulary. Zawsze usmiechnieta i zadbana mama. A tak nie jest. Mama jest czesto zmeczona, ma zly humor, niewyspana, nerwowa, ma ochote czasami wrzucic dziecko do szafy itp I nie znam matki, ktora by nie doswiadczala takich uczuc.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:12   #272
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Dopiero wstałam, i powiem Wam że z chęcią położyłabym się z powrotem..
Dziś brzuch mi przeszkadza jak nigdy..jakoś tak mi dziwnie.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:19   #273
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jaka słodka pysiunia

My mamy nocke w miarę spokojną za sobą. Mała zasnęła o 24 pospała jakoś do 3, chwile po , nakarmiłyśmy się i do 7 był spokój Teraz powoli też się zbliża pora karmienia i mała już się wierci w łóżeczku.

Pogoda dzisiaj śliczna więc chyba wybierzemy się na jakiś krótki spacerek.

Mam pytanie do mamuś od kiedy mogę zacząć kłaść małą na brzuszku??

Trzymam mocne kciuki za wszystkie wizytujące mamusie
ja małego wczoraj kładłam na brzuszku

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
no, też to zauważyłam
ciekawe czy następna wizyta się trafi razem

u mnie wszystko ok, szyjka długa, zamknięta.
mała rośnie, jest główką w dół, czyli tak jak przypuszczałam, ze się obróciła

waży 1688g 33t3d (choć wydaje mi się, że jest to trochę zaniżone, bo sprzęt jest wiekowy) Ryba możesz wpisać
następna wizyta 12.11.2013 o 15.20

niedługo wybieramy się z mężem na USG, by mógł też zobaczyć dzieciątko. także porównam sobie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja to w ogóle rozczesuje włosy tylko po myciu bo inaczej siano by było, a tak to palcami potrząsne i fryzura gotowa

nie piszcie już o tym bunga bunga bo normalnie będe rodzić jutro albo jeszcze dzisiaj w nocy

wracam do prasowania

laski nosicie jeszcze pierścionki,obrączki? ja pierścionek ściągnęłam bo ma taki kształt że potem trudno ściągnać, ostatnio musiałam pójśc go rozciąć a z obrączką chciałam poczekam bo nie lubię chodzić bez a teraz mam paluchy troche spuchnięte i chyba będe musiała paluchy pomrozić kostkami lodu żeby ją ściągnąć
ja sciglam w polowie ciazy a ubralam zaraz po powrocie do domu;p
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja obrączki ściągnąć nie mogę próbowałam zimną wodą, płynem do naczyń, mydłem, kremem do rąk i nawet żelem intymnym i nie poszło będę rodzić w obrączce
umnie nie mozna rodzic w bizuterii;p zadnej;p

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Hej cioteczki

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mój brzusio 36 tydzień i my
super wygladacie!
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
łapie mnie jakaś deprecha nie mam ochoty na nic, ani jeść ani pić, mleka nie ma Liwia ulewa mi mleko mm, nie wiem co robić, położna ma być w środe to się zapytam.
Jestem niewyspana i inaczej wyobrażałam sobie różne rzeczy, a rzeczywistość jest kompletnie inna

ALE DZIEŃ.. nic nie załatwilam, wszedzie milion podpisów, świstków papierków. :/ jutro znów trzeba bedzie iść.
Mały zaczął ulewać na żółto, przestraszyłąm sie, ale zadzwoniłam do położnej, powiedziałam co i jak i kazała dzisiaj odstawić pierś i ściągać z nich i wylewać, a karmić tylko mm, jutro mam zadzwonić, czy cos sie zmieniło, prawdopodobnie karmić tylko cycem a w środe przyjedzie, jak bedzie miała możliwość to z wagą. Eh.. wyszłąm na panikare, ale jestem zielona z tym wzystkim. Normalnie jestem taka zmęczona że a jeszcze dzisiaj mąż wraca dopiero o 21 a jutro o 6 do pracy wiec jestem spisana tylko na siebie, a przy jego ulewaniu to sobie tego nie wyobrażam..

Dziewczyny- od jutra porodziki, zaczynacie od De? czy Lineczka jeszcze sie dzisiaj wbije:P
kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązania!

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
A jak to jest z zameldowanie dziecka? wiek ktoś? dom jest mojem mamy i tu bedzie meldunek
U mnie jest tak, że jak rejestrujesz dziecko to automatycznie meldujesz tam gdzie matka

a ja mam z tym problem, bo nie jestem nigdzie zameldowana ;/

Beatko- kryzys minie!
Stary 2013-10-21, 18:07   #274
De28
Wtajemniczenie

Ale mam nerwa...nie chce spac w szpitalu, nie umiem. Bylam dwa razy i nie moglam zmruzyc oka. Do tego wkurzyl mnie moj maz. Mowie mu, ze jestem wdzieczna, ze tescie przyjezdzaja ale chce by po moim powrocie ze szpitala najpozniej po dwoch dniach pojechali. Nie chce by mi tu siedzieli na glowie. A on ze bede miala pomoc, ze co mi przeszkadzaja itp.Len jeden, bo wie ze wtedy to on mi bedzie musial pomoc A tak to tescie zajma sie malym a on bedzie mial z glowy. Zona naszego znajomego, majaca termin jak ja, urodzila w niedziele.Szczesciara. W 2 godziny. Ale co sie dziwic, dziecko malutkie 2300g. Z pochodzenia matka jest hinduska i jest drobna. Zazdroszcze, ze ma to juz za soba.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:15   #275
Kociak85
Zadomowienie

Spiesze z newsem.
Aaby na porodowce! Nina zdecydowala sie wyjsc tydzien wczesniej. Czeka na cc i pyta sie kto sie zglasza na pare

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-10-21 o 18:32
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:20   #276
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Spiesze z newsem.
Aaby na porodowce! Nina zdecydowala sie wyjsc tydzien wczesniej. Czeka na cc i pyta sie kto sie zglasza na pare

Tak myślałam że zechce wyjść wcześniej kciuki trzymam żeby było ok

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:20   #277
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Spiesze z newsem.

aaaa kolejna dziecina
czekam na info i trzymam kciuki!!!
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 18:23   #278
rusalka12
Zadomowienie

No to trzymamy kciuki za Aaby!!!

Ja tez mialam inne wyobrazenia na temat macierzynstwa. Naczytalam sie, jak to jest pieknie, ze po trzech miesiacach dziecko zaczyna przesypiac ciurkiem 6h w nocy, ze bardzo latwo rozroznic kiedy placze bo glodne, bo mokre, bo zmarznieta lub bo potrzebuje bliskosci (ja uwazalam, ze okrpona ze mnie matka, skoro dl mnie kazdy placz brzmial podobnie). Teorie mialam w jednym paluszku. Praktyka jak zwykle byla zupelnie inna... Ale jakos dalismy sobie rade. Mala juz ma trzy lata i wszyscy zyja :-D
I za nic nic nie zamienilabym tego doswiadczenia
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:25   #279
basiula19
Zadomowienie

Nemosku ty widze masz termin tak jak ja więc czekam na info co twoja ginka na odstawienie powie.....tyle, że u Ciebie chyba cos sie juz dzieje prawda??? a u mnie poza częstymi skurczami to nic.....

mamusie spodziewające sie chłopczyków strzeżcie sie hehehhe bo do pary chłop potrzebny na gwałt hehehhehehe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:26   #280
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to nie jest tak, że zawsze musi być ciężko ale na pewno nie jest tak jak to piszą w książkach Najtrudniej jest się przestawić na początku a potem już z górki
wiem że nie zawsze musi być tak ciężko, ale sama świadomość tego że tak może być zaczya mnie przerażać... nie przeraża mnie tak poród jak to ze mogę nie dać sobie rady z macierzyństwem
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bo niestety macierzynstwo pokazywane jest w telewizji przez rozowe okulary. Zawsze usmiechnieta i zadbana mama. A tak nie jest. Mama jest czesto zmeczona, ma zly humor, niewyspana, nerwowa, ma ochote czasami wrzucic dziecko do szafy itp I nie znam matki, ktora by nie doswiadczala takich uczuc.
tego się właśnie spodziewam tylko boję się tego że moja frystracja tym że moja nieporadność odbije się na TŻ
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Dziewczyny- od jutra porodziki, zaczynacie od De? czy Lineczka jeszcze sie dzisiaj wbije:P
kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązania!
nie wbije nie rodzę jeszcze!
Cytat:
Ale mam nerwa...nie chce spac w szpitalu, nie umiem. Bylam dwa razy i nie moglam zmruzyc oka. Do tego wkurzyl mnie moj maz. Mowie mu, ze jestem wdzieczna, ze tescie przyjezdzaja ale chce by po moim powrocie ze szpitala najpozniej po dwoch dniach pojechali. Nie chce by mi tu siedzieli na glowie. A on ze bede miala pomoc, ze co mi przeszkadzaja itp.Len jeden, bo wie ze wtedy to on mi bedzie musial pomoc A tak to tescie zajma sie malym a on bedzie mial z glowy. Zona naszego znajomego, majaca termin jak ja, urodzila w niedziele.Szczesciara. W 2 godziny. Ale co sie dziwic, dziecko malutkie 2300g. Z pochodzenia matka jest hinduska i jest drobna. Zazdroszcze, ze ma to juz za soba.
a co ja mam powiedzieć jak nigdy w życiu nie byłam w szpitalu

a mąż... no wygodnicki jest, tylko szkoda że nie pomyślał że Tobie mogą troszeczkę przeszkadzać

własnie parzę sobie pierwszy kubek herbaty z liści malin- to wygląda jak trawa a pachnie jak siano

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Spiesze z newsem.

nooo nieeee, Aaby to był mój termin!
czekamy na wieści o tym że Nina jest na świecie i trzymam kciuki!!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:29   #281
ryba91
Zakorzenienie

Aaby KCIUKI!!!

De- Nie dziwie Ci się że nie chcesz ich po porodzie niewiadomo jak długo.. męża masz cwanego

Ja powiedziałam ze w szpitalu życzę sobie tylko siostre i meża, nikt inny miał nie przychodzić.

Kuźwa, mam takie zastoje ;(

a mnie też mąż dzisiaj wkur,wił.,,
pomaga- jestem mu za to wdzięczna, bo serio robi wiele, jak z butelki to małego karmi, jak ponosic też, kąpie, no ogólnie po pracy zajmuje sie małym, a jeszcze w domu mi pomaga.. ale kurde mówie mu że mały ulewa i to sporo a on że ciągle przesadzam, że wymyslam.. dopiero jak na niego sie mały zrzygał i to tak porządnie to stwierdził ze mam racje, ale ż mały sie przejada... no wiec stwierdziłam że i tak nie je tyle ile powinien, bo je maks 80 ml.. no i mówie mu że martwie sie bo potrafi ulewać nawet po godzinie czy dwóch od odbicia, podczas snu.. i że martwie sie zeby w nocy nie zaczął się krztusić itd.. ale on mi ciągle mówi ze wymyślam... dopiero jak mały dzisiaj zwrócił coś żółtego to stwierdził ze faktycznie mam racje i od razu do lekarza chciał iść, i mnie wyśmiał ze do położnej dzwonie... potem mówie ze jak wrócimy ze spaceru to że nakarmi małego i ja sie kimnę bo jestem strasznie zmęczona, ledwo na oczy widzę, łeb mnie napierdziela i cycki mnie bolą niesamowicie, powiedział spoko- wracam a on ubrany i wychodzi.. bo kolega go poprosił zeby zmienił go na kilka godzin w pracy a on kiedys mu te godziny odrobi.. super. Jak ja go potrzebuje tak ten poszedł i widziałam go dzisiaj 20 minut.. wyszedł o 6:30 wrócił o 15 a o 16:30 (w tym czasie byłam na spacerze z młodym, na godzine 15minut:P) już wychodził . a wróci koło 23......:/ a jutro od rana na swojej zmianie :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 18:32   #282
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jestem I ja z moja pijawka )
Załącznik 5452306 Załącznik 5452307

Jaka słodzinka
Cytat:
O kurde :P
U mnie ostatnio dzien z noca sie mieszaja to I data mi lekko przeskakuje. Specjalnie jednak sprawdziłam I u mnie swieci ksiezyc jak latara

Rybko moze jemu naprawde ulewa sie tylko nadmiar? Jesli pozniej normalnie Ci spi to widocznie zostaje mu w brzuszku tyle ile potrzebuje?
Nie wiem co Ci poradzic

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:13 ----------

Widziałyscie ze na noworocznych urodzil sie chłopczyk z data na 08.01 ?
Wazy 1120g . Z tego co zrozumialam mama przestała czuc ruchy I okazalo sie ze faktycznie cos jest nie tak - niewydolnosc lozyska , automatycznie CC .
Ja pierdziu.. Gdzie tam styczen?

Jaki maluszek, weszłam tam i poczytałam sobie o nim, będę trzymac kciuki aby z nim wszystko okej było.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
może po prostu szyjka Ci się miękka zrobiła, nie ma co panikować, zresztą cokolwiek by nie było to Ty gotowa do porodu
No włacha, Lineczka niech tu nie panikuje
Cytat:
bardzo ładnie wyglądasz
Cytat:
współczuję tej nocki w szpitalu, co do tż to wiem jak się czujesz. Mój dzisiaj mi się rzucał, że ja nic nie robię, a on do pracy chodzi i mnie pod☠☠☠☠ił i powiedziałam, że nie będę się nad nim użalać, bo on się nade mną nie użala i tylko ja się nad sobą użalam. Ale i tak wisi w powietrzu od kilku dni wojna i cos czuję, że niedługo wybuchnę...
Cytat:
Spiesze z newsem.

jaaaa! Będzie dzidziulek

Dziewczyny, tak piszecie o tych problemach, że zaczyna mnie to przerażać... Ja wiem, że nie będzie kolorowo i nastawiam się na problemy, wiadomo, że dziecko wywróci świat do góry nogami, ale chyba nie jest aż tak źle

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:36   #283
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Pięknie, a jaka jesienna aranżacja I śliczna bluzeczka!
Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Trzm j sie kochana. Kazda z nas miewa chwile zwatpienia, gorsze dni. Wazne, zebys nie zamykala tego w sobie. Bo to sie moze skonczyc baby blues...

Zuzziak ja chodze rozdrazniona od jakis trzech dni. Wszystko mnie irytuje, mam ochote wrzeszczec...znajoma wlasnie wyszla to mi sie troche poprawilo. Matko jak ona potrafi poprawic mi humor :-D

Kurczak a ja blondynka nie wiedzialam, ze herbatka z malin to na przyspieszenie porodu i pije sobie taka z suszu malinowego

Olenka na szklanke zazwyczaj wychodzi mi 5 jajek. Zalezy jakie duze jaja.

Ech cieszylabym sie jakby tak do mnie ktos wpadal na ciacho i kawe czesciej ńiz raz na tydzien. Zaczynam glupiec w domu. Kazda z bliskich mi babek mieszka daleko wiec nie widzimy sie za czesto. Sis pracuje, wiec widze ja tylko chwile wieczorem i tak mi mijaja samotnie dni. A ja jestem bardzo spoleczna bestia - dlatego tak lubie swoja prace w winiarnii (to, ze otoczona winem to dodatkowy plus ) a ciasta uwielbiam robic, dobra kawe tez - dlugo oszczedzalam napiwki, ale kupilam sobie cisnieniowa maszyne i mam szerokie pole do popisu jak ktos wpada na kawke

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Oooo i nalewkami bym czestowala...
nie ma problemu ja już do Ciebie pędzę!
Rusałko znasz jakieś przepisy na muufinki? Tylko nie jakieś wymyślne...
Cytat:
Ehh faceci..Jeszcze wyjdzie na to że będziesz musiała skakać koło teściów, tyle będzie z ich pomocy..
Cytat:
Spiesze z newsem.

aaaaaa ale wiadomość!!!Trzymam mocno kciuki!!
Stary 2013-10-21, 18:38   #284
Mya1989
Zakorzenienie

Napisalam do Pepper co tam słychac, odpisała mi, że ciągle o nas myśli i lada moment wraca na forum, bo jej tęskno U nich były problemy z karmieniem, ale wychodzi już chyba na prostą ze wszystkim

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:39   #285
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak piszecie o tych problemach, że zaczyna mnie to przerażać... Ja wiem, że nie będzie kolorowo i nastawiam się na problemy, wiadomo, że dziecko wywróci świat do góry nogami, ale chyba nie jest aż tak źle
Przyznam, że ja też zaczęłam powątpiewać w swoje siły...
Stary 2013-10-21, 18:43   #286
Kociak85
Zadomowienie

A pamiętacie jak to z aaby jest - ona miała zaplanowaną cesarkę? Bo nie pamiętam, a nie chciałam jej tyłka zawracać takimi pytaniami teraz
Stary 2013-10-21, 18:45   #287
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Napisalam do Pepper co tam słychac, odpisała mi, że ciągle o nas myśli i lada moment wraca na forum, bo jej tęskno U nich były problemy z karmieniem, ale wychodzi już chyba na prostą ze wszystkim
Ooo no to super że już na prostą wychodzą :P
Stary 2013-10-21, 18:47   #288
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Spiesze z newsem.

mocno zaciskam kciuki !!!

Stary 2013-10-21, 18:47   #289
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Spiesze z newsem.

No to sie zaczeło .
Abby

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 18:55   #290
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Ma ktoś ebooki tych książek :
- Pierwszy rok życia dziecka.
- W Paryżu dzieci nie grymaszą.
??
Może być też coś innego o podobnej tematyce Szukałam, ale nic nie znalazłam
Skoro i tak cały dzień leżę w łóżku to może chociaż poczytam
Stary 2013-10-21, 18:57   #291
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Spiesze z newsem.

Będzie kolejne maleństwo !!
Aaby
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:01   #292
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziewczyny ma ktoras nawilzacz powietrza?
Chce kupic no mamy suche powietrza w mieszkaniu a jak zaczniemy grzac to bedzie jeszcze gorzej.
Nie wiem tylko czy na pokoj 8m2 starczy mi taki o pojemnosci 3l czy lepiej wziasc ten na 5l?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-21, 19:01   #293
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kociak Aaby ma planowa cesarke

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 19:05   #294
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
aaaa z sesji na razie dostałam dwie fotki wrzucę zaraz :P

pewnie że spokój a co się denerwować będę zobaczymy czy się zacznie lada chwila

to pokazuję 2 foty z sesji wczorajszej
Fajne ,pomysłowe z literkami

Cytat:
Ja rozmroziłam wczoraj Tz gołabki ale nie odważyłam sie zjesc jeszcze kapusty.
Sline miałam do kolan.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

O no to prawie 1,5kg ròznicy )

Też bym poczekała z kapucha,ale farsz jak najbardziej

Ja właśnie najadłam się na zapas tak żeby mi bokami wychodziło

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
ślicznie wyglądacie, cała trójeczka

Zapomniałam napisać że Twoja "buła" przecudna
Jasiek waży teraz 2750g

Co do teściowej, wkurza się ale chyba zdaje sobie sprawę z tego że jest upierdliwa

Cytat:
nemosku, ładna bluzeczka
A wózek to Tako City Move - kolor ten chabrowy
http://wspb.home.pl/tako/index.php?o...category_id=34

lineczka, oooo... kolejne zdjęcia z literkami ze scrabbli pomysłowe bardzo mnie się podobają takowe

idę robić obiad - dzisiaj na słodko - naleśniki z bananami polane czekoladą
E tylko bluzeczka ?????
Jak napisałaś to już Cię z wózkiem skojarzyłam

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Domii Jasio pięknie rośnie! śliczne oczka ma
Nemosek super zdjęcia! i jaka piękna jesień na zdjęciach
Lineczka bardzo fajny pomysł z literkami a twój brzusio...pięknym okrąglutki i jak wysoko jeszcze

Ja dziś totalnie rozdrażniona jestem, znów się poryczałam jak głupia i to bez powodu. Tak słabo mi, nie mam siły, kręci się w głowie...totalny dołek mój gin na szkoleniu jeszcze, także powiedział że w razie gdyby wróciły takie ataki to iść na ip. zaraz się szykuję do lekarza rodzinnego by porozmawiać o tym niespaniu i rozdrażnieniu bo już tady nie daję nie sądziłam że ostatnie tygodnie będę aż tak źle przechodziła. liczę że dr mi coś przepisze na spanie i te moje nerwy bo za długo już to trwa, a ja się coraz gorzej czuję.
Mam pytanko...czy też tak macie, że maluszki są bardzo spokojne przez 1-2 dni a potem rozrabiają cały dzień? Mój po bardzo cichym weekendzie, dziś od rana rozrabia non stop.

Oj tak pogodę udało się ładna utrafić
Oj tak dzisiaj dzień aktywności większej był,a wczoraj jakaś dziwna cisza.

A meliskę pijesz?Może coś pomoże

Cytat:
łapie mnie jakaś deprecha nie mam ochoty na nic, ani jeść ani pić, mleka nie ma Liwia ulewa mi mleko mm, nie wiem co robić, położna ma być w środe to się zapytam.
Jestem niewyspana i inaczej wyobrażałam sobie różne rzeczy, a rzeczywistość jest kompletnie inna
Mogę tylko przytulić
Już niedługo i nas czekają pewnie cięższe dni

Rybko Dziękuję

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Spiesze z newsem.

OOł ,ale numer trzymamy kciukasy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:07   #295
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ryba a co Ci powiedzieli o tym , ze Kacperek ulewa na żòłto? Że niby zjadłaś coś nie tak?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-21, 19:08   #296
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Nemosku ty widze masz termin tak jak ja więc czekam na info co twoja ginka na odstawienie powie.....tyle, że u Ciebie chyba cos sie juz dzieje prawda??? a u mnie poza częstymi skurczami to nic.....

mamusie spodziewające sie chłopczyków strzeżcie sie hehehhe bo do pary chłop potrzebny na gwałt hehehhehehe
Napiszę w piątek

O nie nie jeszcze nic się nie dzieje brzuch pobolewa okresowo tylko od czasu do czasu i twardnieje dlatego tez biorę Nospę żeby jeszcze zatrzymać ewentualne "coś"

Chce skończyć 37 tydzień na spokojnie a potem niech się dzieje co chce

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:09   #297
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Ma ktoś ebooki tych książek :
- Pierwszy rok życia dziecka.
- W Paryżu dzieci nie grymaszą.
??
Może być też coś innego o podobnej tematyce Szukałam, ale nic nie znalazłam
Skoro i tak cały dzień leżę w łóżku to może chociaż poczytam
Ja mam:
"w oczekiwaniu na dziecko" oraz "język niemowląt".
Też bym chciała te powyższe.
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:11   #298
Kociak85
Zadomowienie

nemosku, no znaczy się ładny brzuszek w ładnej bluzeczce i fajne otoczenie do tego. Teraz można jeszcze korzystać z uroków jesieni i ładne zdjęcia robić
Stary 2013-10-21, 19:13   #299
nasturcja7667
Zadomowienie

Wróciłam!
Wizyta trwała prawie dwie godziny, bo miałam spore skurcze na ktg i doktor długo mnie trzymał.
Ogólnie mam już skierowanie do szpitala. Lekarz powiedział jednak, że mam je wykorzystać, gdy poczuję mocne skurcze lub odchodzące wody. Dzieć jest już w kanale, główka wyczuwalna w badaniu wewnętrznym, rozwarcie "w połowie do pełni". Do maxymalnej dawki fenoterolu dołożył mi jeszcze duphaston. Mam odstawić we wtorek. W środę kolejna wizyta. Ogólnie on powiedział, "Byle wytrzymać tydzień, potem można rodzić".
Najprawdopodobniej od 31.10 będę juz w szpitalu i będą ciąć 4.11. Ale wiele zależy od tego, jak będzie w przyszłą środę [może się uda kilka dni przeciągnąć jeszcze, ale lekarz wątpi], oraz od tego, czy nie zacznę rodzić na dniach [w to lekarz bardzo wierzy...].

Moja kluska waży 3130g w 35t0d

Sram żarem jak przed pożarem. TŻ mało nie spadł z krzesła, jak lekarz powiedział "do zobaczenia w środę na wizycie, albo na oddziale już jutro".

Pobrali mi jeszcze GBS, HCV, HIV i zapłaciłam 380zł. Mało nie umarłam na zawał. No, ale gość ordynator oddziału, na którym chcę rodzić. A wiadomo: pacjentka ordynatora to inny status niż pacjentka kogośtam. Taką mam nadzieję

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Aaby- kciuki mocne!!!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:19   #300
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ryba a co Ci powiedzieli o tym , ze Kacperek ulewa na żòłto? Że niby zjadłaś coś nie tak?

ŻE SIE ZDARZA. i mam sie nie martwić, a na wizycie u pediatry powiedzieć co sie dzieje, w jakich ilościach...
ale nie pytała co jadłam..wiec to raczej nie z jedzenia :P
powiedziała zebym sprawdziła ile ulewa po mm jak jest na nim cały dzień, potem cały dzien na cycu.. kazała masować piersi żeby usunąć te zastoje, bo są wielkie, ogromne, bolące i wiecie co mi powiedziała? że za krótko przystawiam małego i dlatego mi sie zastoje porobiły, a sama mi kazała maks 15minut przystawiać,a ja przystawiam i tak ok. 30 minut....

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wróciłam!
Wizyta trwała prawie dwie godziny, bo miałam spore skurcze na ktg i doktor długo mnie trzymał.
Ogólnie mam już skierowanie do szpitala. Lekarz powiedział jednak, że mam je wykorzystać, gdy poczuję mocne skurcze lub odchodzące wody. Dzieć jest już w kanale, główka wyczuwalna w badaniu wewnętrznym, rozwarcie "w połowie do pełni". Do maxymalnej dawki fenoterolu dołożył mi jeszcze duphaston. Mam odstawić we wtorek. W środę kolejna wizyta. Ogólnie on powiedział, "Byle wytrzymać tydzień, potem można rodzić".
Najprawdopodobniej od 31.10 będę juz w szpitalu i będą ciąć 4.11. Ale wiele zależy od tego, jak będzie w przyszłą środę [może się uda kilka dni przeciągnąć jeszcze, ale lekarz wątpi], oraz od tego, czy nie zacznę rodzić na dniach [w to lekarz bardzo wierzy...].

Moja kluska waży 3130g w 35t0d

Sram żarem jak przed pożarem. TŻ mało nie spadł z krzesła, jak lekarz powiedział "do zobaczenia w środę na wizycie, albo na oddziale już jutro".

Pobrali mi jeszcze GBS, HCV, HIV i zapłaciłam 380zł. Mało nie umarłam na zawał. No, ale gość ordynator oddziału, na którym chcę rodzić. A wiadomo: pacjentka ordynatora to inny status niż pacjentka kogośtam. Taką mam nadzieję

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Aaby- kciuki mocne!!!
za wizyte!! :P
co do pogrubionego- zgadza się

Jak ja leżałam to ze mna na oddziale leżała córka ordynatora- miała full wypas, swoją pielęgniarkę i położną 24h i wszystko co chciała. Jak urodziła i wyszła to przyjeli dziewczyne która prywatnie u ordynatora prowadziłą ciąże to miała nawet swoją sale :P i mogła wszystko;p nie miała tylko położnej dzieciecej- wszystkie na nią ryczały ciagle, że źle sie zajmuje synem itd..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości