|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
właśnie włączyłam dzidziusiowi fajną muzyczkę relaksacyjną i mu się kopniaczki uspokoiły, chyba faktycznie na niego to działa
Cytat:
[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
W moim domu który stworzyliśmy z TŻ również alkohol zawsze jest dostępny pod każdą niemal postacią i prawdopodobnie to sprawia że nie pamiętam momentu w którym byłabym "wypita" od wielu, wielu lat... nie mniej jednak wieczorny relaks po pracy przy oglądaniu tv z lampeczką wina to dla mnie coś powszedniego i dlatego tęskno mi za tym ale tak samo tęskno mi za serkiem camembert który podjadałam do kieliszeczka winka ![]() Cytat:
![]() przepraszam nie chciałam nikogo urazić, ale ten człowiek budzi we mnie najniższe instynkty..a raczej jego żona od kiedy ją pierwszy raz usłyszałam i jej skrajne poglądy.ah i zapomniałam...w kwestii klubu faktycznie słabo to wyszło że częś ludzi nie wiedziała o nim a inne już w nim były. Było minęlo. Mam jednak nadzieję, że skoro jestem tu od początku zasłuże na zaproszenie :P Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-10-23 o 16:22 |
|||||
|
|
|
#3122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
z tego typu
http://allegro.pl/fotel-sako-xxl-puf...584935115.htmlCytat:
Cytat:
Cytat:
moja mama też to miała |
|||
|
|
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie pije kawy, bo mnie od mniej dość mocno muli. Byłam właśnie uczyć koleżanka węgierkę niemieckiego. Dodam, że porozumiewamy się po angielsku... Druga czeka w kolejce- będzie trudniej, bo mówi tylko po hiszpańsku. Zawrót głowy
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to czy oni chodzą do lekarza? czy w razie potrzeby zgadzają się na operacje? czy też może nie chodzą do lekarza, nie leczą się i noszą przy sobie coś z napisem "w razie czego, nie reanimować"? bo to mi się wydaje czystą hipokryzją bębnić, że człowiek nie może decydować o życiu i śmierci, a samemu korzystać z wszelakich sposobności, żeby się tej śmierci wywinąć też uważam, jak mmhym, że pewnie za kilka/naście lat pogląd na te sprawy się zmieni, m. in. w Kościele, ale ile upokorzeń np. ludzie będący za in vitro doświadczą... to jest straszne
|
|
|
#3128 |
|
Przyczajenie
|
może to siara?? kiedy masz wizytę??
Wizytę mam 4.11 |
|
|
|
#3129 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie pije, dlatego ze cale zycie pilam czarna i teraz z mlekiem mi nie podchodzi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3130 |
|
Wtajemniczenie
|
uwaga,uwaga wychodzę do podglądacza!!!!
![]() będę jak wrócę
|
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
side85
W kwestii Terlikowskiego zgadzam się w 100% - dla mnie to faszysta. Najgorszy rodzaj ultraka, bo kryje się za Bogiem. Nie znoszę ich wręcz organicznie. No. ![]() Co do Klubu, to myślę, że nikt pokrzywdzony nie został. Ktoś dużo się udziela, to zaproszenie dostanie i tak Cytat:
Ale te sprawy, to temat rzeka. Jak by mnie kto pociągnął za język, to dla mnie to debata na całe wieczory.
|
|
|
|
|
#3133 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to jehowi.Oni nie zgadzają się na niektóre formy ratunku życia na przykład transfuzja krwi wolą umrzeć
|
||
|
|
|
#3134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
inna rzecz, że do i vitro nikt nikogo nie zmusza, więc nawet jak ktoś twierdzi, że w plany Boga nie powinien się człowiek wtrącać, to niech sobie twierdzi, ale niech się nie wtrynia do ludzi, którzy myślą inaczej a ile się ambon słyszy, że in vitro to zło, że dzieci zrodzone z in vitro są takie i owakie (ostatnio głośno było o akcie apotazji dziewczyny narodzonej dzięki in vitro i tylko jeden ksiądz, chyba Lemański, stanął w jej obronie i wyraził swoje zrozumienie) macie rację, że to temat rzeka, tylko że jak jedna grupa ludzi zaczyna zaszczuwać innych, to już się niedobrze robi o Terlikowskich wolę nie pisać... za dużo niecenzuralnych słów mi się ciśnie :P ps. byłam wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch w Gdyni (wcześniej pisałam o akademii Bezpiecznego Malucha w Olsztynie) - genialna sprawa podczas tych warsztatów mój dzieć chyba postanowił sporo urosnąć, bo mi brzuch wyskoczył, że ho ho ;P wracam do domu dzisiaj, a mąż "oooo, ale rośnie, jesz drożdże czy co?" :P:P:Pwarto było się tłuc 100km :P fotelika nie wygrałam :P ale za to książkę o.. odchudzaniu
|
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam czasu za bardzo na wizaż, wchodzę od wczoraj wieczora, a tu 5 stron do nadrobienia
![]() Nie lubię za bardzo cytowania bo to zaśmieca wątek więc pewnie nie odniosę się do połowy tego co chciałam. Za pamięci: Karolcia polecam sprzedawcę: http://allegro.pl/legginsy-getry-leg...586819694.html Ma tez fajniutkie polarowe legginsy. Towar jest ok, dobrze kryjące, szybka wysyłka. In vitro... tekst, że Bóg nie pochwala tego mnie rozwala, podobnie jak metod zapobiegania ciąży typu pigułka A kto rozmawiał z Bogiem i dostał taką informację? to są bzdury.Ja mam swoje zdanie i choć jestem wierząca to stosuję swoje zasady. Gdy byłam zaręczona z moim przyszłym mężem i współżyłam z nim przed ślubem to NIGDY się z tego nie spowiadałam, bo uważam, że kościołowi wara od mojego łóżka. Podobnie jak z tabletkami antykoncepcyjnymi, śmiech mnie ogarnia, gdy słyszę pouczanie księży. No ale oni faktycznie nie stosują antykoncepcji, bo skąd by było tyle księżowskich dzieci... Generalnie wszystkie te zasady łącznie z celibatem księży stworzył kościół, nie Bóg, bo przecież gdyby księża mogli żyć jak normalni ludzie i zakładać rodziny, to majątek kościoła zgrabiłyby ich dzieci. Tak więc niech sobie kościół potępia in vitro, ja uważam, że to wspaniały postęp medycyny jest. Palenie w ciąży ![]() Moja szwagierka jest kolejną nieodpowiedzialną w tym temacie matką. Tez słyszałam tłumaczenie, że w ciąży nie można tak po prostu rzucić. Prawda jest taka, że się nie chce tego zrobić. Mała urodziła się malutka, niecałe 3 kilo, fajna dziewczynka, ale jak dla mnie, gdy porównuję ją z moim synem na tym samym etapie rozwoju, to Marcel był przy niej jak torpeda. Wiem, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale w wieku 5 miesięcy nie trzymała sztywno główki, późno zaczęła się przekręcać na boki, dopiero niedawno zaczęła próbować podnosić się do siadania ciągnąc za ręce a ma 7,5 miesiąca. Podczas spacerów w wózku jest w pozycji leżącej i nie domaga się, by ją podnieść do siedzenia. Rozwija się prawidłowo, ale jak na moje doświadczone oko wolniej. Może ma po prostu takie swoje tempo, a może to wpływ nikotyny którą była karmiona od pierwszego dnia w brzuchu, kto to wie![]() No to się powymądrzałam. Trisdom bardzo ładny wózek Edzia gratuluje drugiej córeczki ![]() A ja mam pytanie , bo zarejestrowałam się na stronie fisher price, ale nie pytali mnie o adres tylko email. To niby na jaki adres mam dostać grzechotkę ja chce grzechotkę!!!!
|
|
|
|
#3136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(dla mnie to proste - nie chcesz, nie korzystaj z dobroci 21 wieku, wynalazków, leków, leczenia, in vitro, ale nie zabraniaj innym, tymczasem środowiska katolickie wtryniają się do naszych macic, łóżek i tego, czy i jak chcemy zostać matkami)
|
|
|
#3137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-10-23 o 18:58 |
|
|
|
|
#3138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może zaloguj się ("Zaktualizuj swój profil email" na dole strony, po prawej) i sprawdź albo dopisz, jeśli faktycznie go brak
|
|
|
#3139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to nie ich wina... Co do tego in vitro to ja się zgadzam z wami kto ma nam pomóc skoro w naszym przypadku wszystko było w porządku a dzidziusia nie było a inni zaliczają wpadki a później się słyszy że ktoś porzucił swoje nowo narodzone dziecko na pewną śmierć... Są pary które naprawdę zasługują na maleństwo i jeśli mogą mieć cień szansy na posiadanie własnego dziecka to czemu mieliby z tego nie skorzystać ręka wolna i niech sie nikt nie wypowiada, a szczególnie księża którzy nie żyją w związku partnerskim... No koniec, bo się z emocji poryczę
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Myśle ze te popękane sutki to tylko tak wyglądają a to żółte to siara ja tak mam takie jakby grudki w sutku. U mnie dzisiaj szkolny dzień inżynieria procesowa mnie lekko przeraa i od tego siedzenia na twardym krześle kość ogonowa mnie nawala jak nie wiem a nadrabiać Was to też misja niezła jest dobrze że mam laptopa i leże i czytam.Dostałam dzisiaj od koleżanki różowe body z falbanka i kwiatuszkami i powiedziała że jak nie urodzę dziewczynki to sama mam w tym chodzić. W ogóle to założyłam się z tżtem że będzie dziewczynka a on mówi że chłopak a ja tam mam takie jakieś podświadome przeczucie ![]() I tak mnie tak natchneło i zrobiłam sobie zdjęcie i Wam wysyłam i się połakałam bo nie chcę się załadowac
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Kościół nie powinien sterować naszym życiem
Co ten kościół robi wiernym z mózgu? No tak - bo ślub najważniejszy ![]() Wiecie jak mi brzuch urósł w ciągu tygodnia? Wyglądam jakbym miała za miesiąc rodzić |
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór! Dzisiaj jeden z dni lenia - poczytałam, ale nie odpisuję
Gratuluję tylko wszystkich poznanych płci i wizyt ![]() Podobnie jak Monika czy teQiba mam ochotę czasem zapalić - zwłaszcza teraz mam taki tydzień w pracy, ze mi sie płakać chce, jak muszę przerabiać te tabelki, polisy i szkody - ale nie mogłabym
|
#3144 | |
|
Raczkowanie
|
usmiałam się
Cytat:
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jaki mam ogromny brzuch
![]() Aż sama się zdziwiłam patrzę w lustro i taki balon
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jakoś "dziwnie" się z nim czuję. Mam wrażenie, że za szybko Może to przez mój wzrost - 160, gdzieś to się musi upchać
|
|
|
|
#3148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mój olbrzym 19t 3 d
|
|
#3149 | |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj miałam dzień sprzataczki i kucharki. Tż wraca na weekend więc wzięłam się za większe porządki. Narobiłam mu pizzerynek i już leżą w zamrażarce i czekają na niego. Wcześniej podjadał zapiekanki i mnie to wkurzało bo potrafił kupić 10 i zjadać w tygodniu, a w nich nie wiadomo co bo po 2 min po wyciągnięciu z mkrofalówki twarde jak kamień. Wkurzyłam się kiedyś i zaczęłam mu robić te pizzerynki, potem do zamrażalki i jak ma ochotę to na 3 min do mikrofalówki i wcina.
Cytat:
tyle piszecie o tych grzechotkach z ficher-price że i ja się chyba zaloguję, może takową dostanę
|
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

jak jest dobrze zdealkoholizowane, to ma mniej. JA tam od czasu do czasu pije, bo po chmielu mi się lepiej śpi
też mam takie dni, że bym sobie z chęcia zajarała, a do tego wypiła sommersby
.
i na pewno dam radę, a kto wie może już nigdy nie sięgnę po fajki 
przepraszam nie chciałam nikogo urazić, ale ten człowiek budzi we mnie najniższe instynkty..a raczej jego żona od kiedy ją pierwszy raz usłyszałam i jej skrajne poglądy.

ja napewno link wzięłam z pierwszej strony, tam z bezpłatnych próbek, ale rejestrowałam się gdzie popadnie, więc nie wiem gdzie była grzechotka do dostania
, bol i dretwienie dloni budzi mnie w nocy
moja mama też to miała
Perfect Housewife
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

A kto rozmawiał z Bogiem i dostał taką informację?
oko wolniej. Może ma po prostu takie swoje tempo, a może to wpływ nikotyny którą była karmiona od pierwszego dnia w brzuchu, kto to wie