|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Domcia u mnie na jedną w miarę dobrą noc przypada min. 5 kiepskich
![]() Wczoraj na basenie jakąś dziwną przypadłość miałam.. ciągle miałam wrażenie, że 'tam' wlewa się woda i wypływa A wiecie jakie to głupie uczucie siedzieć w wodzie wśród innych kąpiących się i mieć wrażenie, że @ wypływa co wychodziłam z wody, siadałam na murku czy chodziłam w wodzie patrzyłam pod siebie czy śladów nie zostawiam..jakaś masakra..co tam się w środku porobiło? ![]() Karolajn też tak miałaś? któraś jeszcze była na basenie po ciąży? |
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Aha co do 1 listopada to ani na mszę ani na cmentarz się nie wybieramy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1264 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43405320]Hej.
U nas nocka fajna, ale pogoda do chrzanu i tylko odciągnę i idę robić kawusię mmmm ![]() Wszystko zależy od pogody, jak będzie ładnie to tak, ale na mszy na pewno nie zostanę, choć czasami chodziłam na tę mszę na cmentarzu. Często chodzę z Artkiem na cmentarz.[/QUOTE] Na cmentarz na pewno pójdziemy, chociaż świeczkę zapalić, ale zastanawiam się wciąż nad mszą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj męczyło i męczy, tylko on jest taki, że jak idą bąki to zaciska pośladki i trzyma je w sobie, no co za chłop Chyba mu rurkę w tyłek wsadzę i będzie mu lżej.Przebierałam Małego i zobaczyłam znaną mi wysypkę a już jesteśmy praktycznie na nowym mleku i chyba czeka nas powrót do starego |
||
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapalam też świeczki za przyjaciół, bo czego bym się nie spodziewała nigdy w tym wieku, "zaliczyłam" już dwa pogrzeby równolatków, dobrych przyjaciół... Myślałam kiedyś, że na takie pogrzeby będę chodzić po osiemdziesiątce dopiero... |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że zaszyli nie tam gdzie trzeba, chociaż Tż mówi, że wszystko jest ok ale ja i tak swoje wiem
|
|
|
|
|
#1267 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43401420]Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste Ku. Rwa i jak tu cokolwiek rozumiec???!! Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to..[/QUOTE] ![]() Cytat:
najważniejsze, że dieta daje efekty i przybiera na wadze ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1268 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43401420]Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste Ku. Rwa i jak tu cokolwiek rozumiec???!! Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to..[/QUOTE] przykro mi, rak jest okropny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ta dziewczyna się chwaliła, że on już wszystko je.
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja znowu mam wrażenie że zaraz się porwę tam, jakoś mi ciasno tak
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1272 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja z FP dostałam ok 3 tyg po rejestracji lemurki, cynamonki mocne kciuki dla was i dzieciaczków!!
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Lemurki- przytulam.
U nas dalej kiepsko. Jesteśmy zdezorientowani. Są 2 diagnozy. Wszyscy twierdzą, ze gronkowiec zadomowił sie w sercu Adasia- infekcyjne zapalenie wsierdzia ![]() Chirurg, który operował Młodego twierdzi, że to co widać na monitorze echa serca to nie kolonia bakterii tylko skrzep. Spieraja sie teraz o to. Leczą i to i to. Tak czy siak zostajemy w izolatce na minimum 6 tygodni... ;( .To jest najlepsza opcja. Najgorsza to powtorna operacja. Niedługo czeka nas wymiana linii centralnej na jakąś długoterminowa- znowu sala operacyjna... ![]() Adaś podpiety jest juz do leków 24h na dobę. Ja nie wiem jak to teraz będzie Adaś do momentu aż go nie wylecza nie będzie przybieral na wadze. Walczymy o to żeby nie schudl. W optymistycznej wersji będę miała 5miesiecznego synka z waga 4,2kg ;( Strasznie sie u nas wszystko pieprzy... Jest tylko gorzej i gorzej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1274 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W środku jest wypełnienie pluszakowo-poduszkowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka brzydka pogoda sie zrobiła i pada.
Mamy kupsko ![]() Zmykam do Franusia. Miłego dnia. |
|
|
|
#1276 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
misia za szczepienie dla wszystkich mam po złej nocy
|
||||||
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
tari
by Małego nic nie dorwałostokrotka My na mszę i cmentarz raczej się nie wybieramy.. na cmentarz takie korki by dojechać, ze Mały by się zaryczał.. jeśli będzie ładna pogoda, to ewentualnie po mszy, jak się trochę rozluźni pojedziemy zapalić znicz. Mały obudził się po 40min. i ryczy mi już na macie.. nawet na chwilę nie mogę odejść..ehh |
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymajcie się dzielnie!! |
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonku mocno zaciskam kciuki - musi byc dobrze. Ucaluj Adasia od nas.
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam się tylko wygadać bo mnie roznosi, co za dzień !
TŻ wczoraj wieczorem skręcił kostkę bo on oczywiście musiał iść pobiegać No i teraz Antek wyje TŻ wyje bo go noga boli a mnie łeb chce pęknąć
|
|
|
|
#1281 |
|
Konto usunięte
|
Cynamonku tak mi przykro, że ciągle macie pod górkę, ciągle coś... Jejku...
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też dziś brzydko, ale chyba nie pada idziemy dziś do neonatologa zobaczymy czy nas wyśle na rehabilitacje i czy czepnie sie do wagi piotrka bo ostatnio wg niej za mało przybrał |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dziś mamy kontrolę bioderek Ciekawe, czy dr pochwali moje niepieluchowanie |
|
|
|
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
uwaga nadrabiam! na tyle ile mi dziecko pozwoli, bo ona też z tych niesypiających w dzień i non stop domaga sie uwagi.... dzoan- ja z basenem tak nie miałam, bo to tż wchodził do wody. Ja za to mam schize, że jabym poszła na basen to bym miała 2 mokre plamy na cyckach biedna jesteś z tymi nocami...nie jest mu za ciepło? ja zauważyłam, że jak jest cieplej to Hance się pić chce, dlatego nie karmienie na żądanie nie wchodzi w grę. tak jakby mnie ktoś zabronił się napić taribari- kciuki dla Ptysia za zdrówko! Fota karka wymiata a co do Hani w przyszłości- nie pogardziłabym jakby tak wyglądała ale jak na razie wieśniaczy :P potem was cos napiszę odnośnie ubioru maluchów jak nie zapomne Neni- ale Kubuś pokaźny już mam nadzieje,że po szczepieniach wszystko okDomcia- super, że się wyspałaś w końcu! oby Sara już dała mamie pospać zawsze Samantha- ale miałaś przygodę! może mały też już będzie ladnie chodził spać ![]() Tysia- kciuki za usg! Elaine- fajny wypad ![]() Charlize- ale rozszerzyłaś dietę ale z drugiej strony dawniej też się ludzie nie cackali i jakoś wszyscy żyjemy Lemurki- dalej trzymam za was kciuki! Oliath- słodka Lilo yevele- za 3 miesiaceIwona- ja bym poszła wcześniej. Jak tak wasze cycolenie? Strawberry- brawa za kupę! teso- przykro mi z powodu siostry przyjaciółki ![]() Kathe- pokaźna waga!! i to by było na tyle. przeczytałam wszystko ale nie odniose sie do kazdej, bo juz marudzi dzieciak
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku, czekam z uteksnieniem na jakies dobre wiadomosci w koncu... musza przeciez sie pojawic! a jezeli w serduszku adasia zadmowil sie gronkowiec... to juz zal w ogole komentowac ten szpital. porazka na calej linii. kcuki sa stale zacisniete, ciagle wierze, ze to ostatnia prosta
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlaczego nie może być po prostu dobrze Cynamonku nie ma szans podtuczyć troszkę Adasia? to pewne, że waga nie pójdzie w górę? ![]() Najgorsze nie znać jasnej diagnozy.. ![]() Jedno jest pewne..ile by ten koszmar nie trwał, my ciągle jesteśmy i będziemy z Wami!! będziemy dodawać Wam sił i wiary.. i zaciskać nasze magiczne kciuki i w końcu wykciukamy Adasiowi zdrówko!
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- Będzie dobrze. Głęboko w to wierzę! Uwierz, bądź silna. Adaś walczy. Lekarze walczą o niego, więc na pewno już niedługo wrócicie do domu!
|
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie boję, bardzo się boję, że Adaś nie da rady... ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Da radę, da!!!!!!! Walczy, jest dzielny!! Nie myśl tak nawet. Modlę się za was nieustannie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

A wiecie jakie to głupie uczucie siedzieć w wodzie wśród innych kąpiących się i mieć wrażenie, że @ wypływa
co wychodziłam z wody, siadałam na murku czy chodziłam w wodzie patrzyłam pod siebie czy śladów nie zostawiam..jakaś masakra..co tam się w środku porobiło? 

Prosimy o kciuki żeby mały się nie zaraził.
Dziś w nocy też Frania męczyło?

12.06.2010
No i teraz Antek wyje TŻ wyje bo go noga boli a mnie łeb chce pęknąć