Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 09:20   #1261
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Domcia u mnie na jedną w miarę dobrą noc przypada min. 5 kiepskich ale fajnie, że chociaż Ty odpoczęłaś troszkę

Wczoraj na basenie jakąś dziwną przypadłość miałam.. ciągle miałam wrażenie, że 'tam' wlewa się woda i wypływa A wiecie jakie to głupie uczucie siedzieć w wodzie wśród innych kąpiących się i mieć wrażenie, że @ wypływa co wychodziłam z wody, siadałam na murku czy chodziłam w wodzie patrzyłam pod siebie czy śladów nie zostawiam..jakaś masakra..co tam się w środku porobiło?
Karolajn też tak miałaś? któraś jeszcze była na basenie po ciąży?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:22   #1262
taribari
Zadomowienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Aha co do 1 listopada to ani na mszę ani na cmentarz się nie wybieramy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:28   #1263
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Charlize ja nie krytykuję diety maluszka. Mamy wiedzą najlepiej co i kiedy podawać. Znam dziecko, które od 3 miesiąca jadło już to co rodzice i nic mu nie było (!!!). Sama jednak jestem mało odważna w tych kwestiach i po akcji z marchewką jeszcze bardziej się boję coś podać.

To co rodzice czyli smażone, sól, pieprz, różne rodzaje mięsa...? Jestem w szoku. Nawet jeśli teraz dzieciom tak żywionym nic nie jest, to niestety może być w przyszłości. Dla mnie jeśli rodzice tak karmią dzieci w tym wieku, to robią to z lenistwa. Nie chce im się "bawić" w osobne gotowanie, kupowanie itd. Mój Michaś nie dostanie soli do roku albo i dłużej, a od słodyczy będę trzymała go z daleka tak długo jak się tylko uda .
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:30   #1264
ona8686
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43405320]Hej.

U nas nocka fajna, ale pogoda do chrzanu i tylko odciągnę i idę robić kawusię mmmm

Wszystko zależy od pogody, jak będzie ładnie to tak, ale na mszy na pewno nie zostanę, choć czasami chodziłam na tę mszę na cmentarzu.
Często chodzę z Artkiem na cmentarz.[/QUOTE]

Na cmentarz na pewno pójdziemy, chociaż świeczkę zapalić, ale zastanawiam się wciąż nad mszą

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

a po jakim czasie od rejestracji dostałaś? ja jeszcze nie dostałam
Szczerze, to nie pamiętam kiedy się rejestrowałam

Cytat:
Witam sie w ten deszczowy poranek. Mlody pieknie spal do 7 pomimo tego że z tż całą noc męczył nas kaszel Prosimy o kciuki żeby mały się nie zaraził.

Ona mój po tej marchwi nie mógł prykać. Strasznie stękał i krzyczał aż. Jak mu się udawało to był to mega bąk Dziś w nocy też Frania męczyło?

Oj męczyło i męczy, tylko on jest taki, że jak idą bąki to zaciska pośladki i trzyma je w sobie, no co za chłop Chyba mu rurkę w tyłek wsadzę i będzie mu lżej.

Przebierałam Małego i zobaczyłam znaną mi wysypkę a już jesteśmy praktycznie na nowym mleku i chyba czeka nas powrót do starego

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:31   #1265
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Aha co do 1 listopada to ani na mszę ani na cmentarz się nie wybieramy.

My tak. Co roku jesteśmy na nabożeństwie i przy grobie mojego teścia. Nigdy go nie poznałam, bo zmarł kiedy mój mąż miał zaledwie 6 lat, ale to dla nas priorytet żeby tego dnia być na cmentarzu.
Zapalam też świeczki za przyjaciół, bo czego bym się nie spodziewała nigdy w tym wieku, "zaliczyłam" już dwa pogrzeby równolatków, dobrych przyjaciół... Myślałam kiedyś, że na takie pogrzeby będę chodzić po osiemdziesiątce dopiero...
Stary 2013-10-24, 09:31   #1266
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Domcia u mnie na jedną w miarę dobrą noc przypada min. 5 kiepskich ale fajnie, że chociaż Ty odpoczęłaś troszkę

Wczoraj na basenie jakąś dziwną przypadłość miałam.. ciągle miałam wrażenie, że 'tam' wlewa się woda i wypływa A wiecie jakie to głupie uczucie siedzieć w wodzie wśród innych kąpiących się i mieć wrażenie, że @ wypływa co wychodziłam z wody, siadałam na murku czy chodziłam w wodzie patrzyłam pod siebie czy śladów nie zostawiam..jakaś masakra..co tam się w środku porobiło?
Karolajn też tak miałaś? któraś jeszcze była na basenie po ciąży?
O matko... Ja to wciąż mam wrażenie, że gdzie indziej mam dziurkę że zaszyli nie tam gdzie trzeba, chociaż Tż mówi, że wszystko jest ok ale ja i tak swoje wiem

Franuś
Stary 2013-10-24, 09:32   #1267
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Zuza chyba ma przepukline pepkowa i nie wiem czy czekać do 14 listopada czy isc z tym szybciej do lekarza?? jak myslicie?? eh ten pepek miała taki ładny a po naszych kolkach wyszedł lekko i jest zaczerwieniony
ja bym szła szybciej

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z basenu.. Mały zadowolony Nóżki mu chodziły jak żabci Po godzinie już zaczął płakać, ale podejrzewam, że z głodu.. musiałam z nim wyjść do szatni..na przewijaku zaczął już zacieszać.. zrozum tu dziecko
A apetyt miał jak wilk.. od 18 do 20.30 jadł 3 razy i to dłuugo.. padł przed tv siedząc do mnie pleckami zresztą w drodze na basen i z też spał.. śpioszek mój

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Szykujcie baty na mojego TŻta.... Właśnie zobaczył temat wątku i mnie pyta:
TŻ- ale to o dzieciach czy o mamach?
Ja-
TŻ- no skąd ja mam wiedzieć jakie Wy macie zwyczaje w wymyślaniu tych tytułów...

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaa.... dawno Wam w sumie Lilo nie wrzucalam, ciotki

Moje CZTERY MIESIĄCE SZCZĘŚCIA, całe 6,250 kg miłości

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
cała prawda
już wysłałam dla męża

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43401420]Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste
Ku. Rwa i jak tu cokolwiek rozumiec???!!
Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to..[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Wiem, że możecie mnie skrytykować, macie do tego prawo. Ale każda by z was podała dziecku co innego do zjedzenia gdyby nie chciało pić mleka. Anulka od początku nie chętnie piła mleko, czy moje czy mm. Zawsze mniej niż się zaleca. Rozszerzyłam jej diete, bo mało przybierała.

A z resztą nie ważne i tak chyba tego nie zrozumiecie...
nikt nie krytykuje tylko każdy jest w szoku i pod wrażeniem
najważniejsze, że dieta daje efekty i przybiera na wadze

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
M też 1000 becikowe+ 1000 drugie becikowe + 77 zł nie wiem za co

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
oddam na 24h dzieci sztuk dwie- odespie...odpoczne i odbiore....

witam sie wieczorowa pora -
ciekawe czy dzis w nocy tez bede sama z soba pisac hihihi
a tak naprawde to nie jest mi do smiechu bo maly daje ostro popalic dzis np plakal 1,5h no z przerwami takimi minutowymi lub dwu i od nowa nic nie pomagalo az w koncu padl za to chyba uszkodzil mi bebenki bo mi w uszach szumialo jeszcze godzinie po wystepie

co to moze byc ...kolka nie bo baki sadzi az milo i nie podkurcza nozek
zaczynam go podejzewac o napiecie ale czy to az tak sie objawia? prezy sie i zaciska raczki w piastki - poszlabym do lekarza ale nie wiem czy sa to w irl w stanie zdjagnozowac i leczyc

a ja nie mam czasu na chorobe...temp 37.7 gardlo juz dawno wywrocilo sie na druga strone a glowa chyba potroila obwod

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
zdrówka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:33   #1268
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaa.... dawno Wam w sumie Lilo nie wrzucalam, ciotki

Moje CZTERY MIESIĄCE SZCZĘŚCIA, całe 6,250 kg miłości
śliczna, wszystkiego najlepszego dla niej
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43401420]Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste
Ku. Rwa i jak tu cokolwiek rozumiec???!!
Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to..[/QUOTE]
przykro mi, rak jest okropny
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dobry wieczor!
My pozazdroscilismy Teso i dzisiaj na ponad 3h pojechalismy nad zatoke. Lazilam z Igim po lesie,bo uwielbia drzewa,liscie i byl wniebowziety. Ale i tak po 30min padl. Mi za to nogi z tylka wylaza..tyle ze dotlenieni jestesmy:-o
Wczoraj poklocilam sie z mezem i nie chcialo mi sie nic pisac..

.
fajny spacerek mieliście, z mężem już lepiej?

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Wiecie co, chodzę po domu w obrzyganej bluzce i mi to nie przeszkadza... do czego to doszło. Obrzyganej przez Kubę a nie mnie of kors
mi też to się czasami zdarza, chociaż staram się zmieniać od razu, a wczoraj tz został osikany

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Wizażowe ciotki kochane,
dziękujemy za kciuki, modlitwy i dobrą energię. Jasiek po sześciogodzinnej operacji jest w niezłej formie, według lekarzy diagnoza się potwierdziła i zabieg został przeprowadzony zgodnie z planem. Teraz Maleństwo leży na OIOM-ie w głębokiej śpiączce farmakologicznej. Wygląda jak mały kosmonauta, ale być może jutro anestezjolog zacznie Go powoli wybudzać. Nikomu nie życzę widzieć dziecka na sali intensywnej terapii. Ściskam Was mocno i idę się przespać, bo zaraz padnę na pysk.
dobrze, ze już po operacji, zdrówka dla Jasia życzę, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Możemy się kiedyś umówić na wspólne oglądanie

za jutrzejsze wybudzanie. Super,że operacja się powiodła

A ja skończyłam pierwsze dzierganki - jutro konkurs na moim blogu i do wygrania taki oto chwytaczek
Także zapraszam do śledzenia www.280dni.com
super chwytaczek

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Przepraszam....dawno mnie nie było, ale przyznam się bez bicia, że ani nie miałam chęci, sił i czasu...

Anulka ostatnio chorowała, najpierw dostała zapalenie ucha, strasznie płakała, żal mi jej było. Poszłyśmy do pediatry bo nie wie wiedziałam dlaczego tak straszliwie płacze. Dostała antybiotyk, szybko zapalenie minęło. Jednak po tygodniu dostała uczulenie na antybiotyk i dodatkowo rumień na całym ciele, który co chwile zmieniał swe położenie, raz na twarzy a po chwili np na pupie i tak ciągle. W nocy pojechaliśmy na pogotowie. Dostała hydrokortyzon, lek na uspokojenie i wapno. Matko co za cyrk. przez godzienę szukaliśmy żył aby podać lek. Anulka ma tą samą przypadłość co ja, ciężko znaleźć żyłe aby podać lek czy pobrać krew. W nocy było ok, super spała, plamy znikneły lecz rano znowu było gorzej i musiałam się z nią udać do przychodni, tam naszczęście podali inny lek domięśniowo i na szczęście mineło po dwóch dniach.

Poza tym jak każda z was mam swoje własne problemy. Z TŻ kryzys już zażegnany, tylko z moimi rodzicami gorzej. Żałuję, żę nie wyprowadziliśmy się przy ostatniej kłótni tak jak chcieliśmy. O jaka ja naiwna byłam, wierzyłam w słowa moich rodziców że się zmienią. Jednak już wiem, że nigdy się nie zmienią, zawsze będą się wtrącać i mącić między mną a TŻ.

A Anulka jest słodka, strasznie ją kocham. Za tydzień skończy trzy miesiące. Mam tylko z nią jeden problem, nie chce pić mleka. Pije mniej niż zaleca producent na opakowaniu mleka. Ale za to chętnie wcina jogurciki dla dzieci, mus jabłkowy, ziemniaki z masełkiem, zupki. Ważyłam ją ostatnio w ciągu 5 tygodni przytyła 600 g. Teraz waży 6250 g w 12 tygodniu życia.

Spróbuję was dziewczęta choć trochę nadrobić, ale nie wiem czy się uda.
biedna Anulka tak chorowała, fajnie, ze znowu jesteś i widzę, że Anulka i mój Łukaszek już mniej podobni są, chociaż oczy, usta i ns mają bardzo podobne

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Misiaczka witaj w moim świecie
Nawet już nie pamiętam jak to jest mieć wolny czas w ciągu dnia, bo te dwie 15 min drzemki wykorzystuję na porządne najedzenie się
Jak czytam, że Lachrymy Oliwia śpi po 4-5 h w ciągu dnia to strasznie mi siebie szkoda
Może to u Was efekt skoku?
to bardzo mało Kubuś śpi, faktycznie nie masz czasu. Mój mały śpi tak ok 4-5 razy w ciągu dnia, czasem 15 minut a czasem nawet godzinę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:34   #1269
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

To co rodzice czyli smażone, sól, pieprz, różne rodzaje mięsa...? Jestem w szoku. Nawet jeśli teraz dzieciom tak żywionym nic nie jest, to niestety może być w przyszłości. Dla mnie jeśli rodzice tak karmią dzieci w tym wieku, to robią to z lenistwa. Nie chce im się "bawić" w osobne gotowanie, kupowanie itd. Mój Michaś nie dostanie soli do roku albo i dłużej, a od słodyczy będę trzymała go z daleka tak długo jak się tylko uda .
Mama jak była w szpitalu i leżała na jednej sali z dziewczyną (chyba z 20 l.) i raz przyszedł jej chłopak z małym 4-5 miesięcznym dzieckiem to dali mu do jedzenia parówkę I ta dziewczyna się chwaliła, że on już wszystko je.

Franuś
Stary 2013-10-24, 09:37   #1270
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
O matko... Ja to wciąż mam wrażenie, że gdzie indziej mam dziurkę że zaszyli nie tam gdzie trzeba, chociaż Tż mówi, że wszystko jest ok ale ja i tak swoje wiem
a ja znowu mam wrażenie że zaraz się porwę tam, jakoś mi ciasno tak

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:45   #1271
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Mama jak była w szpitalu i leżała na jednej sali z dziewczyną (chyba z 20 l.) i raz przyszedł jej chłopak z małym 4-5 miesięcznym dzieckiem to dali mu do jedzenia parówkę I ta dziewczyna się chwaliła, że on już wszystko je.
Tez znam taką parę. Mam nerwy jak ich spotykam, bo ich mała je kotlety w panierce, ogórki konserwowe (!!). Katastrofa. I też chwalą się, że mała je wszystko. Będzie z nią jak ze starszym bratem, któremu za nic w świecie nie da się wcisnąć obiadu, który ostatecznie zostaje zastąpiony colą i chrupkami, bo coś w końcu zjeść musi.
Stary 2013-10-24, 09:51   #1272
yevele
Zadomowienie

Cytat:

A teraz pytanie - czy 1 listopada macie zamiar być z dziećmi na cmentarzu? Tzn. na mszy? Ja chyba odpuszczę, chociaż troszkę mi tak dziwnie, bo do brata zawsze chodziłam...
na cmentarz tak, na mszę nie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

wszystkiego najlepszego na Karinki

a po jakim czasie od rejestracji dostałaś? ja jeszcze nie dostałam
dziękujemy, zdrówka dla Łukasza
ja z FP dostałam ok 3 tyg po rejestracji

lemurki, cynamonki mocne kciuki dla was i dzieciaczków!!
Stary 2013-10-24, 09:52   #1273
cynamon_owa
Zadomowienie

Lemurki- przytulam.

U nas dalej kiepsko.
Jesteśmy zdezorientowani.
Są 2 diagnozy. Wszyscy twierdzą, ze gronkowiec zadomowił sie w sercu Adasia- infekcyjne zapalenie wsierdzia
Chirurg, który operował Młodego twierdzi, że to co widać na monitorze echa serca to nie kolonia bakterii tylko skrzep. Spieraja sie teraz o to. Leczą i to i to.
Tak czy siak zostajemy w izolatce na minimum 6 tygodni... ;( .To jest najlepsza opcja. Najgorsza to powtorna operacja. Niedługo czeka nas wymiana linii centralnej na jakąś długoterminowa- znowu sala operacyjna...
Adaś podpiety jest juz do leków 24h na dobę. Ja nie wiem jak to teraz będzie
Adaś do momentu aż go nie wylecza nie będzie przybieral na wadze. Walczymy o to żeby nie schudl. W optymistycznej wersji będę miała 5miesiecznego synka z waga 4,2kg ;(
Strasznie sie u nas wszystko pieprzy...
Jest tylko gorzej i gorzej...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:53   #1274
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

My mieliśmy dzis przygodę,ktora nam Tz zafundował. Wyszliśmy późno na spacer ok.17. Tz wyszedł i stwierdził,ze zawraca sie po grubsza kurtkę. Okay. Ja mowie,ze juz pomału ide i nas dogoni. Okay.
Odwracam sie po jakims czasie, patrzę Tz idzie,ale cos w telefonie klika to mysle ide dalej przed siebie.
Nagle slysze,ze mnie wola. Mowie co chcesz chodź bo ciemno bedzie niedługo. Tz mowi nagle słuchaj musze ci cos powiedzieć. Gadam No to dawaj, a on zatrzaslem drzwi od chaty, a klucz został w starej kurtce
Gada juz napisałem do wlascielki zeby przyjechała z zapasowymi kluczami. Okay. Mowie i co dopisała, a on , ze nie jeszcze. Nagle zaczal taki lekki śmieszek poruszyć,ktory sie zamienił w ostry grad zrobiło sie mega zimno i do tego mały zaczal sie wkurzac nie wiem czemu. Musiałam każda możliwa dziurę w chodniku zaliczyć zeby wozek skakał
A Tz moj wyluzowany se idzie obok. Gadam weź do niej dzwon bo nie zamierzam spać na ulicy. Tz jakis kuzwa zaspany, ruchy zolwie. Mnie juz ch* strzelał co za cielak.
A babka nasza jest pielęgniarka i nie moze miec tel przy sobie w pracy i zawsze mowi zeby do szpitala dzwonić. Tz wie o tym,ale co tam napisze jej SMS poczeka potem jej zadzwoni i zostawi wiadomość, a na koncu zadzwoni do szpitala
Dobrze, ze ten szpital jest 5min.od naszego domu.

Jak wróciliśmy to szybko skończyłam do sklepu . Jak wróciłam to juz mały plumkal u Tz na raczkach. Od razu sie rozebralam i cyc. Potem patrzę krolewicz mi odlatuje, a to dzien kąpieli , to ja szybko wanienke i kapu kapu. Mały cos piskal, ale potem był okay. Na przewijaku odwrocilam go na brzuszek i pomasowalam mu plecki, a on był taki szczęśliwy i tak fajnie piszczal Chciał sie na plecki obrócić ,ale przewijak jest jak lozeczka i nie mógł. To ja go szybko na podłogę na kocyk z gola doopinka mysle niech se polezy jak ma humor, trza korzystać z chwili. Pocwiczyl tak z 7min.moze i juz zaczal ryc nosem w kocu i kwekac wiec go zabralam bo nie chciałam zeby sie rozwscieczyl. Ubralam i gościu kilka minut po 21 zgasl. Chciałam mu nawet cycka dać na spiocha wiecej,ale nie chciał.
Normalnie odlozylam do lozeczka był w takim twardym śnie, ze mogłam z nim zrobic wszystko. 5min.slysze płacz. Mysle o nie ja sie chyba zastrzele. Podeszłam do lozeczka zabralam kocyk bo moze mu było za ciepło bo był juz w spiworku, zrobiłam szalik z pieluszki on tam cos pokwekal jeszcze,a ja mu powiedziałam zeby daj mi zjesc i był grzeczny i on zasnął
Boisz jakby cudownie było jakby tak codziennie zasypial nawet o tej 21

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Domi- super, ze sie udało Tfu tfu odpukac
Twój TŻ to mistrz
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Tysia kciuki za USG.

Samantha no to miałaś dzień pełen wrażeń.

Michał spał od 24 do 6 kwekal, dałam mu butle i teraz znowu odpływa.

Cytat:
Witam
Noc do kitu tyle pobudek jeszcze u nas nie było, nawet nie chce mi się pisać. A teraz już ucina sobie 1 drzemkę.

Na dziś miałam duży plany działania, jednak skończy się na tym, że wyskoczę z Małym do biedronki zobaczyć bodziaki, kupie co potrzebuje i żeby nie siedzieć samej w domu powędrujemy do mamy.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---

Jakie fajne A co jest w środku? Chodzi mi o to kółeczko do trzymania

Mój tż wodzi oczkami jak zniknę mu z horyzontu i jak chce go zostawić u mamy
za noc.
W środku jest wypełnienie pluszakowo-poduszkowe
na pewno chodziło Ci o TŻ?

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć
Kari kończy dzisiaj 3 miesiące
z tej okazji postaram się trochę nadrobić jeśli będzie mi dane

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wstałam i ja o 7:30 ))))
karmienia w nocy dwa 0 2:30 i 4:30

mała nadal się troszkę wierciła, ale nei na tyle by mnie obudzić i chyba nie męczyła się tak bardzo bo nie stękała aż tak głośno.

ludzie wyspałam sie))))))

ale widzę, że chyba dla każdej z nas nocka była znośna!

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

dzoan
no dziś na Ciebie przyszła zła noc, niech to(
może w dzień odeśpisz jakoś
to jak się wyspałaś, to daj obiecaną kupę

Cytat:

A teraz pytanie - czy 1 listopada macie zamiar być z dziećmi na cmentarzu? Tzn. na mszy? Ja chyba odpuszczę, chociaż troszkę mi tak dziwnie, bo do brata zawsze chodziłam...
My tylko na cmentarze, mszę na dworze sobie darujemy

Cytat:

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:54   #1275
ona8686
Zakorzenienie

Jaka brzydka pogoda sie zrobiła i pada.

Mamy kupsko po dwóch dniach, bez masażu, nawet nie wiem kiedy zrobił

Zmykam do Franusia.
Miłego dnia.

Franuś
Stary 2013-10-24, 09:54   #1276
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
My jutro tzn dziś idziemy na usg brzuszka żeby sprawdzic jak tam nerki więc prosimy o kciuki. Drugie karmienie.[

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
My mieliśmy dzis przygodę,ktora nam Tz zafundował. Wyszliśmy późno na spacer ok.17. Tz wyszedł i stwierdził,ze zawraca sie po grubsza kurtkę. Okay. Ja mowie,ze juz pomału ide i nas dogoni. Okay.
Odwracam sie po jakims czasie, patrzę Tz idzie,ale cos w telefonie klika to mysle ide dalej przed siebie.
Nagle slysze,ze mnie wola. Mowie co chcesz chodź bo ciemno bedzie niedługo. Tz mowi nagle słuchaj musze ci cos powiedzieć. Gadam No to dawaj, a on zatrzaslem drzwi od chaty, a klucz został w starej kurtce
Gada juz napisałem do wlascielki zeby przyjechała z zapasowymi kluczami. Okay. Mowie i co dopisała, a on , ze nie jeszcze. Nagle zaczal taki lekki śmieszek poruszyć,ktory sie zamienił w ostry grad zrobiło sie mega zimno i do tego mały zaczal sie wkurzac nie wiem czemu. Musiałam każda możliwa dziurę w chodniku zaliczyć zeby wozek skakał
A Tz moj wyluzowany se idzie obok. Gadam weź do niej dzwon bo nie zamierzam spać na ulicy. Tz jakis kuzwa zaspany, ruchy zolwie. Mnie juz ch* strzelał co za cielak.
A babka nasza jest pielęgniarka i nie moze miec tel przy sobie w pracy i zawsze mowi zeby do szpitala dzwonić. Tz wie o tym,ale co tam napisze jej SMS poczeka potem jej zadzwoni i zostawi wiadomość, a na koncu zadzwoni do szpitala
Dobrze, ze ten szpital jest 5min.od naszego domu.

Jak wróciliśmy to szybko skończyłam do sklepu . Jak wróciłam to juz mały plumkal u Tz na raczkach. Od razu sie rozebralam i cyc. Potem patrzę krolewicz mi odlatuje, a to dzien kąpieli , to ja szybko wanienke i kapu kapu. Mały cos piskal, ale potem był okay. Na przewijaku odwrocilam go na brzuszek i pomasowalam mu plecki, a on był taki szczęśliwy i tak fajnie piszczal Chciał sie na plecki obrócić ,ale przewijak jest jak lozeczka i nie mógł. To ja go szybko na podłogę na kocyk z gola doopinka mysle niech se polezy jak ma humor, trza korzystać z chwili. Pocwiczyl tak z 7min.moze i juz zaczal ryc nosem w kocu i kwekac wiec go zabralam bo nie chciałam zeby sie rozwscieczyl. Ubralam i gościu kilka minut po 21 zgasl. Chciałam mu nawet cycka dać na spiocha wiecej,ale nie chciał.
Normalnie odlozylam do lozeczka był w takim twardym śnie, ze mogłam z nim zrobic wszystko. 5min.slysze płacz. Mysle o nie ja sie chyba zastrzele. Podeszłam do lozeczka zabralam kocyk bo moze mu było za ciepło bo był juz w spiworku, zrobiłam szalik z pieluszki on tam cos pokwekal jeszcze,a ja mu powiedziałam zeby daj mi zjesc i był grzeczny i on zasnął
Boisz jakby cudownie było jakby tak codziennie zasypial nawet o tej 21
dobrze ze włascicielka była blisko

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć
Kari kończy dzisiaj 3 miesiące
z tej okazji postaram się trochę nadrobić jeśli będzie mi dane

Cytat:
na cmentarz tak bo mam tate i brata, a co do mszy to mysle ze nie, a no i w sumie jak bedzie padac to skocze sama znicza postawie

Cytat:
Witam sie w ten deszczowy poranek. Mlody pieknie spal do 7 pomimo tego że z tż całą noc męczył nas kaszel Prosimy o kciuki żeby mały się nie zaraził.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
ja już powiedziałam dla syna że długo słodyczy nie pozna bo tatuś mu wszystko zje

misia za szczepienie

dla wszystkich mam po złej nocy

Synek
Stary 2013-10-24, 09:54   #1277
dzoan
Zakorzenienie

tari by Małego nic nie dorwało
stokrotka

My na mszę i cmentarz raczej się nie wybieramy.. na cmentarz takie korki by dojechać, ze Mały by się zaryczał.. jeśli będzie ładna pogoda, to ewentualnie po mszy, jak się trochę rozluźni pojedziemy zapalić znicz.

Mały obudził się po 40min. i ryczy mi już na macie.. nawet na chwilę nie mogę odejść..ehh

Stary 2013-10-24, 09:55   #1278
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Lemurki- przytulam.

U nas dalej kiepsko.
Są 2 diagnozy. Wszyscy twierdzą, ze gronkowiec zadomowił sie w sercu Adasia- infekcyjne zapalenie wsierdzia
Chirurg, który operował Młodego twierdzi, że to co widać na monitorze echa serca to nie kolonia bakterii tylko skrzep. Spieraja sie teraz o to. Leczą i to i to.
Tak czy siak zostajemy w izolatce na minimum 6 tygodni... ;( .To jest najlepsza opcja. Najgorsza to powtorna operacja. Niedługo czeka nas wymiana linii centralnej na jakąś długoterminowa- znowu sala operacyjna...
Adaś do momentu aż go nie wylecza nie będzie przybieral na wadze. Walczymy o to żeby nie schudl. W optymistycznej wersji będę miała 5miesiecznego synka z waga 4,2kg ;(

O rety, nie wiadomo co gorsze
trzymajcie się dzielnie!!

Filipiśko

Stary 2013-10-24, 09:55   #1279
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

cynamonku mocno zaciskam kciuki - musi byc dobrze. Ucaluj Adasia od nas.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:55   #1280
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Wpadam się tylko wygadać bo mnie roznosi, co za dzień !
TŻ wczoraj wieczorem skręcił kostkę bo on oczywiście musiał iść pobiegać więc teraz zamiast Antka i TŻ do pomocy mam dwójkę do obsługi Antka męczył jeszcze w nocy brzuch więc jestem mega niewyspana. Jakimś cudem udało mi się uśpić rano małego to sąsiad uruchomił młot pneumatyczny i mi go obudził jak ten się obudził to sąsiad przestał No i teraz Antek wyje TŻ wyje bo go noga boli a mnie łeb chce pęknąć
Stary 2013-10-24, 09:58   #1281
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cynamonku tak mi przykro, że ciągle macie pod górkę, ciągle coś... Jejku...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:58   #1282
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Lemurki- przytulam.

U nas dalej kiepsko.

biedny Adaś, niech jak najszybciej zawita u was słońce i żeby było tylko lepiej

u mnie też dziś brzydko, ale chyba nie pada
idziemy dziś do neonatologa zobaczymy czy nas wyśle na rehabilitacje i czy czepnie sie do wagi piotrka bo ostatnio wg niej za mało przybrał

Synek
Stary 2013-10-24, 10:01   #1283
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
biedny Adaś, niech jak najszybciej zawita u was słońce i żeby było tylko lepiej

u mnie też dziś brzydko, ale chyba nie pada
idziemy dziś do neonatologa zobaczymy czy nas wyśle na rehabilitacje i czy czepnie sie do wagi piotrka bo ostatnio wg niej za mało przybrał
no to
My dziś mamy kontrolę bioderek Ciekawe, czy dr pochwali moje niepieluchowanie

Filipiśko

Stary 2013-10-24, 10:04   #1284
karolajn1987
Wtajemniczenie

uwaga nadrabiam! na tyle ile mi dziecko pozwoli, bo ona też z tych niesypiających w dzień i non stop domaga sie uwagi....

dzoan- ja z basenem tak nie miałam, bo to tż wchodził do wody. Ja za to mam schize, że jabym poszła na basen to bym miała 2 mokre plamy na cyckach
biedna jesteś z tymi nocami...nie jest mu za ciepło?
ja zauważyłam, że jak jest cieplej to Hance się pić chce, dlatego nie karmienie na żądanie nie wchodzi w grę. tak jakby mnie ktoś zabronił się napić

taribari- kciuki dla Ptysia za zdrówko!
Fota karka wymiata
a co do Hani w przyszłości- nie pogardziłabym jakby tak wyglądała ale jak na razie wieśniaczy :P potem was cos napiszę odnośnie ubioru maluchów jak nie zapomne

Neni- ale Kubuś pokaźny już mam nadzieje,że po szczepieniach wszystko ok

Domcia- super, że się wyspałaś w końcu! oby Sara już dała mamie pospać zawsze

Samantha- ale miałaś przygodę!
może mały też już będzie ladnie chodził spać

Tysia- kciuki za usg!

Elaine- fajny wypad

Charlize- ale rozszerzyłaś dietę ale z drugiej strony dawniej też się ludzie nie cackali i jakoś wszyscy żyjemy

Lemurki- dalej trzymam za was kciuki!

Oliath- słodka Lilo i kciuki za biznes!

yevele- za 3 miesiace

Iwona- ja bym poszła wcześniej.
Jak tak wasze cycolenie?

Strawberry- brawa za kupę!

teso- przykro mi z powodu siostry przyjaciółki

Kathe- pokaźna waga!!

i to by było na tyle. przeczytałam wszystko ale nie odniose sie do kazdej, bo juz marudzi dzieciak
Stary 2013-10-24, 10:05   #1285
tweedledee
Zakorzenienie

Cynamonku, czekam z uteksnieniem na jakies dobre wiadomosci w koncu... musza przeciez sie pojawic! a jezeli w serduszku adasia zadmowil sie gronkowiec... to juz zal w ogole komentowac ten szpital. porazka na calej linii. kcuki sa stale zacisniete, ciagle wierze, ze to ostatnia prosta
Stary 2013-10-24, 10:07   #1286
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Wpadam się tylko wygadać bo mnie roznosi, co za dzień !
TŻ wczoraj wieczorem skręcił kostkę bo on oczywiście musiał iść pobiegać więc teraz zamiast Antka i TŻ do pomocy mam dwójkę do obsługi Antka męczył jeszcze w nocy brzuch więc jestem mega niewyspana. Jakimś cudem udało mi się uśpić rano małego to sąsiad uruchomił młot pneumatyczny i mi go obudził jak ten się obudził to sąsiad przestał No i teraz Antek wyje TŻ wyje bo go noga boli a mnie łeb chce pęknąć

Synek
Stary 2013-10-24, 10:07   #1287
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Lemurki- przytulam.

U nas dalej kiepsko.

Jezuuu Dlaczego nie może być po prostu dobrze
Cynamonku nie ma szans podtuczyć troszkę Adasia? to pewne, że waga nie pójdzie w górę?
Najgorsze nie znać jasnej diagnozy..

Jedno jest pewne..ile by ten koszmar nie trwał, my ciągle jesteśmy i będziemy z Wami!! będziemy dodawać Wam sił i wiary.. i zaciskać nasze magiczne kciuki i w końcu wykciukamy Adasiowi zdrówko!

Stary 2013-10-24, 10:08   #1288
Anulka_p
Zakorzenienie

Cynamonku- Będzie dobrze. Głęboko w to wierzę! Uwierz, bądź silna. Adaś walczy. Lekarze walczą o niego, więc na pewno już niedługo wrócicie do domu!
Stary 2013-10-24, 10:09   #1289
cynamon_owa
Zadomowienie

Ja sie boję, bardzo się boję, że Adaś nie da rady... ;(

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:12   #1290
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie boję, bardzo się boję, że Adaś nie da rady... ;(

Da radę, da!!!!!!! Walczy, jest dzielny!! Nie myśl tak nawet. Modlę się za was nieustannie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości