![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Ja nie wiem co ja zjem na obiad bo w pracy siedzę. Zjadłam kanapkę i jogurt a teraz nie wiem co bym zjadła- hmmmmm
#152 |
Rozeznanie
|
![]() no właśnie nie, bo lekarz mówił, że to może podrażniać, a ja kiedyś miałam straszne problemy z infekcjami (przed ciążą jeszcze) wiadomo może być więcej mokrego, ale mikrozawał i tak był |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() obiad to schabowe albo kurczak pieczony, muszę podjąć decyzję a nie umiem ![]() ![]() pieczenia na razie mam dosyć (i ciast w sumie jeszcze też, nawet mogłabym jeszcze trochę oddać) Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#154 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tak z całą resztą kupujemy wszystko sami . Tak ostatanio się zastanawiałam ile ta wyprawka nas wyniesie . Już wydałam 1000zł , w listopadzie wydamy 2500 na łózko , komode i wózek + jakieś jeszcze pierdoły typu wanienka , stojak itp. A jeszcze mam sporawo rzeczy do kupienia ![]() Dobrze , że wybrałas się do tego gina . Ja tam chodze do faceta i jakoś nie czuję się skrępowana . Nawet wolę iść do faceta . W ogóle teraz jak idę do gina to już się nie stresuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- W ogóle zrobiły mi sie mega rozstępy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#155 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43406625]Hej dziewczyny, melduje się z Izby Przyjęć. Zrobili mi KTG, mężowi kazali kupić batony i słodkie picie. Zjadłam Kit Kata (o matko strasznie słodkie) popiłam Mirindą - co za bomba cukrowa! Kazali mi wciskać guzik jak poczuje ruch no i ja poczułam tylko raz. Ogólnie na KTG wyszło że mała się rusza ale jej nie czuje nic a nic, nawet pomimo tego cukru. Czekam teraz na konsultacje z lekarzem bo nie wiem jak mam oceniać ruchy płodu skoro ich w ogóle nie czuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] dobrze, ze pojechalas i sie uspokoilas ![]() Mi na kazdym usg wychodzi, ze mala sie bardzo rusza, a ja ja tez czuje malo kiedy, ale jak pytalam lekarza tego co mi usg robi, to powiedzial, ze u mnie moze tak byc, bo po 1 mam lozysko na przedniej scianie, po 2 mam sporo tkanki tluszczowej co tez moze amortyzowac ruchy... Zreszta ja w ogole pozno je poczulam, jakos kolo 22tyg moze? ale ostatnio znajoma do mnie, nie czujesz nic w tej chwili? ja mowie, ze nie, a ona bo caly brzuch Ci tanczy, wiec tego tez nie rozumiem ![]() A mala jest glowka w dol, przynajmniej ostatnio tak byla jak bylam na usg ![]() Znowu przepraszam za brak polskich znakow, ale jutro juz bede w domu, to sie poprawie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Konto usunięte
|
Hej,
Bardzo Wam dziękuję za kciuki i słowa wsparcia ![]() ![]() Z małą wszystko ok. Wszystkie badania które mi zrobili są w porządku - KTG, USG, badanie ginekologiczne potwierdziły że wszystko jest w normie. Na USG widziałam jak mała ruszała rączkami i nogami. Poczułam do tej pory ok 4-5 kopnięć więc jest progres ![]() Lekarka nie potrafiła mi wytłumaczyć czemu teraz nagle "zanikło" mi czucie - poradziła dalej czuwać i gdybym znowu miała wątpliwości to przyjechać, i wtedy wezmą mnie na obserwację. W ogóle wydawało mi się że jak tam jechałam to byłam super spokojna a okazało się jak mnie spytali w którym jestem tygodniu to podałam o tydzień więcej niż powinnam ![]() W ogóle pozytywne jest to że wszystko jest ok i że płeć się nie zmieniła - będzie córka ![]() Przyszłam spokojnie do pracy i zaraz chyba pójdę na kawę bo mdli mnie od tych słodkich rzeczy które mi kazali zjeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() --- a tak na poważnie to mam pytanie do mamuś, którym hula już laktacja- wczoraj u mnie postęp, bo oprócz strupków pojawiły się 2 kropelki płynu (nie czekałam na nie, bo nie tęsknię za plamami, ale zawsze to coś do przodu), ale jedna z nich była półprzeźroczysta, mleczna, a druga żółta (jak adwokat), myślicie że powinnam się tym martwić, czy na tym etapie jeszcze wszystko jest normalne (skłaniam się do tej drugiej opcji, ale nie chcę żeby się skończyło jak z tym przeziębieniem, że "dlaczego pani nie przyszła wcześniej?")
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() wczoraj wieczorem nie miałam siły nic pisać, bo strasznie mnie plecy bolały i leżałam. Akkma, my kupujemy łóżeczko 120x60. Mam nadzieję, że kolejne kupimy już w nowym mieszkaniu ![]() ![]() Dobrze, że trafiłaś w końcu do sensownego lekarza. Do antybiotyku koniecznie kup coś osłonowego. Co do ginów to ja zdecydowanie wolę facetów i do kobiet w ogóle nie chodzę. Mam złe wspomnienia ![]() iwantyou, dobrze że już jesteś w domu, a Dominik to bardzo silny chłopak ![]() ![]() lidkaa82, ciekawy poranek miałaś, współczuję ![]() ![]() Sprawdziłam historię swoich pomiarów ciśnienia i ja mam puls między 61 a 80 (to jest max i zdarzył się może dwa razy). Teraz się będę martwić, że za niski ![]() Jeżeli chodzi o wyprawkę to my większość kupujemy sami. Kasę na wózek dostaliśmy od siostry męża. Myślę, że coś dostaniemy też od moich rodziców i ewentualnie babć. Na teściów w ogóle nie liczę ![]() Wyobraźcie sobie, że mąż ma urodziny i kilka dni temu teściowa zadzwoniła do niego powiedzieć, że oni już pieniędzy nie mają ![]() I od razu uprzedzam pytania - nie są to biedni ludzie, mają wysokie emerytury, po prostu są bardzo rozrzutni. Poza tym wychodzę z założenia, że urodziny dziecka są raz w roku, więc uzbieranie nawet 50 zł przez tak długi czas nie jest wielkim wyczynem, ale to w zasadzie ich sprawa. Zapowiedziałam mężowi, że na święta dostaną od nas po dezodorancie, bo w końcu mamy teraz mnóstwo wydatków ![]() Muszę zrobić sobie drobną przerwę od neta, bo w sobotę mam egzamin i niewiele do niego przeczytałam. Na studiach byłam super pilną uczennicą, a teraz jakoś nie mogę się zebrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
upadly_aniol00 co do teściów to rozumiem sytuacje. Moi teściowe dowiedzieli się z trzy tyg temu, że będą dziadkami- tak interesują się naszym życiem
![]() ![]() Justien super, że tak dobrze się skończyło. Gratuluje dziewczynki ![]() Dziś mam dzień z serii głupich pytań: jakie gatki siateczkowe najlepiej kupić? jakaś firma? z tego co pamiętam to raczej nie te bokserkowe... Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-10-24 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W ogóle przypomniało mi sie to, o czym pisała em ma - że na porodówkach jest gorąco. Jeśli jest przynajmniej tak ciepło, jak na IP na której dzisiaj byłam, to nie wiem jak to można wytrzymać. Było bardzo ciepło i myślałam że się rozpłynę po prostu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justien, dobrze, że z Małą OK, może jakoś tak się przekręciła, że nie czujesz? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Nici z drzemki. Mały w brzuchu szaleje, pies zrzygał się na dywan, nie dane mi pospać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
W kwestii teściów, to ja mam tylko teścia, który w ogóle w niczym nam nie pomaga, wręcz ostatnio zdumiony pytał mojego męża - po co sprząta JUŻ mieszkanie skoro dzieciak bedzie dopiero za 3 miesiące....w kwestii wyprawki nie mamy w ogóle na co liczyć z jego strony bo nawet nie zapytał czy cokolwiek mógłby kupić. Był w ogóle oburzony, ze robiliśmy usg prenatalne i testy genetyczne z krwi (zreszta moi rodzice zapłacili za te badania), bo po co w ogóle je robić... A jeśli chodzi o urodziny, to nie przypominam sobie żeby mój maź dostał od taty swojego cokolwiek porządnego na jakakolwiek okazje,a razem jesteśmy 6 lat... I tez nie jest to kwestia finansów, bo teść na siebie i swoją nowa partnerkę nie szczedzi. No i mój maź tez z domu wyszedł właściwie tylko z walizka niestety. Dzięki Bogu teść zapłacił za wesele, ale tez z wielkim bólem.
Na szczęście moi rodzice są bardzo zaangażowani, dostajemy od nich prawie cała wyprawkę dla małego i wiem, ze będziemy mogli na nich liczyć rownież w kwestii pomocy przy dziecku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakiś czas temu okazało się, że kupili pierwszemu wnukowi wózek. Nieświadomie, stwierdziłam przy nich.. że.. "ooo to Zuzance też kupicie" aha.... akurat! Dziś robię listę zakupów, i jestem po prostu w szoku. Ile tego wszystkiego jest, i zastanawiam się gdzie to wszystko położę...
![]() |
#166 | ||||
Zakorzenienie
|
No właśnie zabronili
![]() Zastanawiam się nad okładami z soli - chyba Emma o nich pisała. [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43406625]Hej dziewczyny, melduje się z Izby Przyjęć. Zrobili mi KTG, mężowi kazali kupić batony i słodkie picie. Zjadłam Kit Kata (o matko strasznie słodkie) popiłam Mirindą - co za bomba cukrowa! Kazali mi wciskać guzik jak poczuje ruch no i ja poczułam tylko raz. Ogólnie na KTG wyszło że mała się rusza ale jej nie czuje nic a nic, nawet pomimo tego cukru. Czekam teraz na konsultacje z lekarzem bo nie wiem jak mam oceniać ruchy płodu skoro ich w ogóle nie czuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Najważniejsze, że te ruchy są ![]() Też mam nadzieję. Udało mi się wziąć prysznic ale już czuję, że pyralgina przestaje działać. Jakoś też nie zwracałam na to uwagi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Tylko u mnie jest sytuacja taka , że teściów mam niby spoko . Jeździmy tam co 2 tyg na obiad . Czasami zapytają się jak tam się czuję i już . Chyba , ze mąż sam tam jedzie to teściowa wszytsko się wypyta . Na początku teść się oferował , że alkohol kupi . Taaaa nic nie kupił , nic nie dali w prezencie . Najbardziej to szkoda mi męża , że z domu wyszedł z tym co miał swoje . Teraz czeka nas remont nawet nie zapytali się czy w czymś pomóc . Tym bardziej , ze brat mojego męża ma 28 lat i nie pracuje tylko rodzice go utrzymują . W tym roku też im daliśmy tys zł . Bo było krucho z kasą wiedziałam , że to kasa będzie bezzwrotna. Chociaż myślałam , ze nie przyjmą
![]() ![]() Ale wiecie po prostu jest mi przykro , że tak mało się interesują tym co się u nas dzieje , czy dajemy sobie radę ze wszystkim i w ogóle . |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
kurde Laski ale leicie
![]() ![]() Moja kruszyna kończy dziś 25 tydzień ![]() Widziałam,że zaczęłyście trochę rozmowę o łóżeczkach. Zaczęłam się zastanawiać się nad tym turystycznym. Widziałam, że ą fajne modele od razu z przewijakami. Pamiętam tylko, że któraś z Was pisała, że boi się żeby dzieć się nie przeziębiał w takim łóżeczku. |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Upadły Anioł, mój teść kompletnie tez nie interesuje sie swoim pierwszym wnukiem, jeśli o nim mówi to tylko per "dziecko". Generalnie to przez cała ciąże zadzwonił do mnie raz - po pieniądze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2013-10-24 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Ja mam rozstępy jeszcze sprzed ciąży, teraz oczywiście wyglądają o wiele gorzej. Są bardzo grube i mocno czerwone. Nie wiem co było powodem ich powstania, ale podejrzewam jakieś kwestie hormonalne.
W ciąży powstały póki co dwa nowe, małe na brzuchu. Mam jeszcze dość świeże na udach. Na razie się nimi nie przejmuję, będę walczyć po ciąży ![]() marieee, z tym weselem to już przegięcie. Nam mieli za wesele płacić rodzice i teściowie, ale w końcu doszło do tego, że wielkiego weselicha nie robiliśmy i pieniądze na to przeznaczone dostaliśmy jako wkład własny do mieszkania. Moja teściowa interesuje się nami, czasem aż za często. Ciągle pyta mojego męża czy mi spuchły nogi (jakby tylko na to czekała ![]() ![]() Mój mąż ma z rodzicami taki dziwny, bardzo oficjalny kontakt. Rozmowy wyglądają w ten sposób, że pada pytanie co tam u was, jak się czujecie, co dzisiaj na obiad, co robicie. Podobnie z jego siostrą. U mnie w rodzinie kontakty są zupełnie inne i widzę, że mój mąż świetnie się dogaduje z moim ojcem, tak jakby na stopie bardziej koleżeńskiej niż teść/zięć. W jego rodzinie czegoś takiego nigdy nie było i nie ma... Edytowane przez Nemezis23 Czas edycji: 2013-10-24 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Gang Iren
|
Co do pomocy rodziców/teściów to nam nikt jakoś nie pomagał. Ani finansowo,ani w żaden inny sposób,np w opiece nad dzieckiem. I w sumie z jednej strony to jest dobre,bo nauczyliśmy się liczyć tylko na siebie. Druga sprawa,że ani u mnie w domu,ani u męża się nie przelewało.
Mojej mamy podejście w ogóle jest dziwne. Zresztą na ten temat można by wiele napisać. Jestem jej jedynym dzieckiem,a ona nawet nie wie na kiedy mam termin porodu,bo ostatnio jak była w Polsce powiedziała do kogoś,że w połowie grudnia. Na co teściowa ją sprostowała,że w połowie stycznia. Mama tera finansowo nie ma źle,pracuje i sporo odkłada,a w Polsce ma emeryturę. Widujemy się z nią raz na 1-2 miesiące,a jak dzieciakom przywiezie czekoladę (jedną) to jest dużo. Wcześniej mieszkała z nami i przez rok była na naszym utrzymaniu,odkąd Eryk się urodził nawet nie zaproponowała,że weźmie go na spacer. Sorry,trochę się wyżaliłam. Justien dobrze,że wszystko jest w porządku! Cytat:
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-10-24 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Achh zostawić Was na chwilę i już 2 strony do nadrobienia
![]() Byłam na mieście, odebrałam wyniki, po moich oględzinach są w porządku tylko trochę poniżej normy mam: hemoglobinę 11,6 g norma 12-16 erytrocyty 3,83 norma 4,20-5,10 mocz ciężar właściwy 1015 norma 1016-1025 Tylko to mam zaznaczone, czy powinnam się denerwować? Wrzucam fotki brzuch w 27 tyg, dresik i pajacyk ![]() A na obiad piekę karkówkę ![]()
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj na obiad racuchy drożdżowe z jabłkami
![]() Ale macie historie z rodziną - nie zazdroszczę. Ja narzekać nie mogę - teście ok, pomagają jak mogą, bo u nich finansowo kiepsko - utrzymują się tylko z gospodarstwa. Pomagali przy malowaniu,remoncie domu, dostajemy od nich świeże wiejskie jajka, mleko,ser. Rodzice opłacili nam częściowo wesele, część płaciliśmy sami. Moi sprzedali działkę po ślubie a kasę podzielili i część dali nam na wyposażenie mieszkania.
#176 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() I ciuszki śliczne ![]()
![]() |
#177 | |
Rozeznanie
|
cześć
![]() zbieram się już od kilku godz żeby napisać, poczytać i ciągle coś wypada i mnie wylogowuje iwantyou ciągle o Tobie myślę, trzymaj się! lidka niezły miałaś poranek ![]() ![]() Justien trzymam kciuki za dobre wyniki na ip! katarzyniak nie ma to jak w domku! teraz sobie odpoczniesz ![]() Cytat:
![]() Mam też 120/60 ale turystyczne i muszę powiedzieć, że różnica jest między nimi dość spora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bardzo ładnie wyglądasz, tylko gdzie ten brzuch ![]()
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ciężar właściwy moczu to w ogole glupotka, pijesz więcej niz przeciętny człowiek i masz trochę bardziej rozwodniony mocz, nic wiecej.
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Gosia to faktycznie masz średnio z mamą . To jest dla mnie właśnie przykre , że nic nie wiedza , nie interesują się rodzice .
u mnie jest całkowicie inaczej mama jest jaka jest ale wiem , ze zawsze mogę na nią liczyć . Tak samo na tatę . A teście to po prostu rodzice mojego męża ( nawet nie mówię do nich mamo i tato ![]() Właśnie jeszcze mam pytanie co do zakupów lumpkowych dziewczyny powiedzcie mi jak pozbywacie się tego specyficznego zapachu ? Kupiłam teraz małemu 2 body i spodenki wyprałam w pralce ale i tak jeszcze czuć ten specyficzny zapach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.