|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Szpital, a tam może dowiesz się coś więcej. Przecież to paranoja żebyś czekała 2 tygodnie. Przecież to idzie zwariować bo wiadomo że przez ten czas będziesz ciągle o tym myśleć i się zamartwiać. Cytat:
Mąż nie wie jak to USG będzie wyglądało ale na tyle co go znam to i tak by chciał być. Już zapowiedział odnośnie porodu że chce być wtedy ze mną. No ale że u niego w pracy nie bardzo będzie mieć możliwość być obecnym przy badaniu to pojadę sama a on zobaczy zdjęcia. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz sie tylko modlic, zeby Kropek rosl przez te dwa tygodnie.. Eh... Biore Duphaston caly czas...
Zubi, bedzie wszystko dobrze u Ciebie.. Na pewno ![]() Fan, lepiej, jak fasolek jest za duzy, niz za maly.. Mniej nerwow dla Ciebie.. Ja z moim maluchem juz siwieje...
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też chce być przy porodzie Mówił to już zanim w ciążę zaszłam Zubi już napisałam krótką relację z wizyty Kolejna wizyta 06.11 (cel: badanie USG, będziemy się doszukiwać oznak płci )
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lekarki, to ja osobiście bym się zastanowiła czy do niej chodzić. Może z jej sprzętem jest coś nie tak. Ciężka sprawa. Ale ten temat zostaw sobie do przemyślenia na jutro może. Dziś miałaś ciężki dzień i teraz trzeba się zrelaksować i odpocząć |
|
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
Meire super że wszystko ok
Nawet sobie nie wyobrażam co ty musisz teraz myśleć
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój właśnie też już z pół roku temu powiedział że jak nam się uda i już nadejdzie moment porodu to on chce być ze mną. No ale wiadomo jak to z chłopami czasem bywa. Mogą się rozmyślić w ostatniej chwili. Ja na pewno swojego nie mam zamiaru zmuszać ani ciągnąć na siłę. Wiadomo że to zawsze inaczej jak masz koło siebie zaufaną, bliską osobę. Ale nic na siłę. A mój jest taki że jak zobaczy jak to wygląda, ten ból, to nie wiem czy nie odpuści. Jest taki że nie może patrzeć na takie rzeczy bo czuje się wtedy kompletnie bezsilny a chciałby jednak coś zrobić. A ja to w ogóle samym porodem jestem przerażona Mój próg bólu jest bliski zeru |
|
|
|
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zarodek też się swoje naczekałam... No ale się wziął maluch za siebie ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Aha ![]() Cytat:
Dla mnie przy takich bólach brzucha to luteina jest trochę na wyrost, ja się zgodziłam brać, bo lekarz mi powiedział (w ulotce też jest tak napisane), że ona działa rozkurczowo, a ja miałam właśnie takie skurcze macicy jak przy okresie tylko 100 razy gorsze. Mój przy porodzie chce być koniecznie jak na razie, ale do szkoły rodzenia ma jakieś ale Tam akurat go zaciągnę, ale do porodu, tak jak piszesz, też bym nikogo nie zmuszała. Jak nie mąż to nikt, chyba że jakaś zaufana położna. Nie wyobrażam sobie rodzić z mamą albo z przyjaciółką Ale wiadomo, każdy ma inne podejście Jeszcze u mnie w mieście w szpitalu NIE MAJĄ znieczulenia... Będę musiała przemyśleć, czy czasem nie pojechać rodzić do Gdańska, a to znowu kłopot wtedy z aktem urodzenia itd ![]() Ja już dzisiaj uciekam, postaram się być jutro |
||
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę poczułam wielką ulgę jak przeczytałam Twojego posta. Odpoczywaj teraz, bo tyle wrażeń co Ci dziś zgotowali to niejednego by powaliło
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do bluzgania to u mnie tak jak u ciebie. Oj będzie mięso leciało ![]() EDIT: o jakiej grzechotce z Fisher Price była mowa ?? bo bym zamówiła z chęcią Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-10-24 o 20:40 |
|
|
|
|
#342 |
|
<3 <3 <3
|
Meire super wiadomosci
a teraz odpoczywaj i się relaksuj Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk
|
#343 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witamo tej późnejporze, ale musiałam sprawdzić co u Meire
, już wiem, że lepiej![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo mówisz, że masz dużo objawów i wiedziałabyś albo w tą albo w drugą stronę. A tak jakby nic nie było to szkoda robić sobie nadziei, choć u Ciebie to pewnie TO![]() Ja to nic nie odczuwam, no może lekkie coś w krzyżu ale chyba tylko jak leżę wieczorem dłużej z laptopem ![]() Cytat:
Ale my Cię też do nas zapraszamy, przynajmniej Ja![]() Cytat:
Zdrówka przede wszystkim zdrówka kochana!!!
|
|
#344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam radę, a codziennie jeździliśmy na długie spacery przez cały rok niezaleznie od pogody. Także dla mnie już teraz wózek 15 kg + dziecko jest leciutki Cytat:
Wspomnisz moje słowa Cytat:
Zobaczysz!!
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
jak ja się cieszę, że Was tu mam i że Was posłuchałam z tym szpitalem... przynajmniej dziś mogę w miarę normalnie funkcjonować w pracy, bo tak to bym siedziała i myslała non stop... ![]() oczywiście, wiadomo, że do końca nie jestem jeszcze spokojna, bo trochę dziwna cała ta sytuacja, że raz jest, a raz nie ma... no, ale postanowiłam już teraz wyluzowac i poczekać do listopada... biorę leki, oszczędzam się.. nic więcej zrobić nie mogę, żeby było dobrze... nie ode mnie to niestety zależy.. bedzie, co ma być, więc teraz po prostu czekam... najważniejsze, że mam was, to mnie ustawicie do pionu w razie czego...
|
|
#346 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję tej grypy nigdy nie miałam i nie chcę mieć, a co dopiero w ciąży co do koleżanki to no cóż, troszku się naklnie przy tym wózku ![]() największa bezczelność jaka może być w autobusach to wciskanie się chmary ludzi do autobusu którzy olewają cię że stoisz z wózkiem żeby wejść. gdy nadejdzie twoja pora nie ma już jak wejść i zostajesz na tym chodniku lub nie ma jak dostać się do miejsca dla wózków bo stoi tam pełno bezmózgich ludzi a ty musisz stać przy drzwiach i co przystanek z tym wózkiem wychodzić Co się narobiłam awantur bo ludzie stoją w miejscu na wózków i nie chcą mnie wpuścić to głowa mała Cytat:
ja już mojego nie chce znaczy chciałabym go, ale już nie chcę go zmuszać i nie chcę by znowu to przeżywał. Najważniejsze, że zobaczył co kobieta musi przechodzić, przerosło go to trochę chyba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję, ale tego bólu nie chcę drugi raz przechodzić mam po mamie ciężkie porody ![]() co do aktu, to to jest żaden problem jeśli dziecko jest z innego miasta Cytat:
co do chodzenia ja się nie zgadzam, gdy moje dziecko wreszcie nauczyło się chodzić, miałam połowę nerwów mniej już mówiłam, że moje dziecko jest wyjątkowe moje nie umiało sobie usiąść i się bawić zabawkami, on nie mógł posiedzieć sobie normalnie w wózku, on non stop chciał być przy mnie, koło mnie, na rękach, nie interesowało go nic, ciągle płakał, potem non stop chciał chodzić trzymany za ręcę, no ileż można ja też musiałam sprzątać czy gotować obiad, zrobić pranie ale on nie, gdy miał chodzik było dobrze potem już w chodziku nie chciał i znowu trzeba było go za ręce trzymać 24 na h bo inaczej larmo. Ulżyło mi kiedy nauczył się chodzić sam. Po prostu musiałam pochować wszystkie rzeczy z zasięgu jego dłoni i wszelkie rogi pozaklejać takimi kulkami A to że potem się musiałam nalatać za nim to już inna sprawa ja odsapnęłam dopiero jak moje dziecko zaczęło mieć 2 lata, a do dzisiaj jest absorbujący nawet chyba osttanio za bardzo go wychwaliłam w rodzinie że się zmienił na lepsze, bo znowu robi się marudny, niegrzeczny i nieposkromiony
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Fan, grypa żołądkowa, to jakiś kosmar... ja złapałam od Małej rotawirusa, jak była w szpitalu na zapalenie płuc... oczywiście w szpitalu złapała, bo dzieciaki z rotawirusem kładli na jednych salach z innymi chorobami...
no, więc ja złapałam chodząc do niej codziennie... 5 dni miałam z głowy!!.. ![]() ale za to cały brzuch po porodzie zgubiłam, bo to było miesiąc po urodzeniu Małej... i po tych 5-ciu dniach ważyłam mniej, niż przed ciążą.. i tak mi już zostało... 48kg.. także dieta idealna po porodzie... co do obecności męża przy porodzie, to mój z góry powiedział, że nie chce... i nie będę go zmuszać... on jest zbyt delikatny na tym tle... obrzydza go skaleczony palec, a co dopiero poród... nie chcę, żeby doznał jakiejś traumy... i potem nie chciał mnie dotknąć... ![]() ja ciągle mam nadzieję, że będzie u mnie, jak z Zuzą... szybka piłka... 2h i po kłopocie... ![]() ale miałam swoja położną, która dawała mi leki przeciwbólowe, trzymała za rękę, więc jakoś to szło.. nie chciałabym być zupełnie sama, zdana na pałożne, które przychodzą od biedy...
|
|
#348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie że na wizycie wszystko dobrze ![]() , a co wolisz chlopca czy dziewczynke?Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki.
Opuszczam Was na conajmniej 2 tygodnie. Mam zaległości i to straszne. Do 15.11 musze oddać pracę badawczą a nie mam ani jednej strony. Nie ogarniam niczego. Będę Was podczytywać w miarę możlwości. Mam nadzieję, że mnie nie zapomnicie
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skubana, nie wiem, co się stało u tej gin... byłam z niej kiedys taka zadowolona, więc myslałam, że teraz tez będę... ale nie dość, że jest droga, to jeszcze tak mnie zestresowała, że będę chodzic na LUXMED do tej, co byłam wczesniej... mam przynajmniej wszystko za darmo, a kobieta jest bardzo dokładna i wszystkim się przejmuje... jeszcze nie doszłam do końca do siebie po wczorajszym stresie... aż mnie głowa od rana boli... będę spać znów z Zuzą i pewnie o 20 juz padnę... ![]() i w ogóle to mnie łapie jakas dziwna depresja... chodze i płaczę bez powodu.. wyżywam się mężu... jestem nie do wytrzymania ostatnio... wszystko mnie wkurza..
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2013-10-25 o 09:49 |
|
|
|
|
#351 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
meire teraz pewnie stres schodzi no i hormony ciazowe. odpoczywaj i bez wyrzutów idz spac o 20.00
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2013-10-25 o 10:47 |
|
|
|
|
#353 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie zadnych mdlosci czy tego typu atrakcji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny, byłam wczoraj u rodzinnego i dostałam darmowe szczepienie przeciw grypie (bo jako ciezarnej mi sie nalezy ). lekarz uspokoił mnie też w kwestii długiego lotu samolotem w I trymestrze ciąży, wiec teraz już niczym sie nie stresuje (kłamstwo! :P) i moge leciec na wakacje
|
||||||
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
D0tk4, a to można się szczepic na grypę w ciąży?... to nie szkodzi??...
![]() oj, mi dziś niedobrze już od godziny.... coś wcześniej, niż zazwyczaj... męczę się w robocie...
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#356 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie strasz ![]() Cytat:
Oszczędzać się, łykać pyle i myśleć pozytywnie Cytat:
![]() Wózek to już ich problem, wybrali to mają ![]() O ja... nie dziwię się, że ciśnienie skacze w takich sytuacjach Toż to jakaś patologia No niby nie są potrzebne te akty, ale potem do szkoły, czy ślubu to zawsze trzeba mieć aktualne... Niby nie problem podjechać 60 km do Gdańska, no ale zawsze tu by było na miejscu... Porozmawiam o tym znieczuleniu z ginką, moja mama mi bardzo doradza, żebym brała... Z drugiej strony nie wiem, co mnie czeka, może będzie ok? Wezmę pewnie też pod uwagę jak duża dzidzia mi urośnie Cytat:
Ja przez te dwa dni straciłam 2 kg, ale już jeden mi wrócił W ogóle jak na razie w ciąży nic nie przybrałam i oby tak zostało jak najdłużej ![]() Cytat:
A wy jeszcze nie wiecie?Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jestem chwilami nie do zniesienia...
|
||||||||
|
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
zubi mogę Cię prosić o wpisanie mnie na pierwszą stronę?
![]() D0tk4 (Dorota 24l) II kreseczki 15.10.2013 (8cs) OM 15.09.2013, TP wg OM 23.06.2014 dziękuję!
|
|
|
|
#358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wielkość dziecka ma duże znaczenie, mój miał niby zaledwie 3470 a nie umiałam go urodzić, lekarz musiał mi wyciskać go kładąc i naciskając na brzuch podczas skurczów. Jak się czujesz na siłach to spróbuj naturalnie ![]() kolejny dzień załatwiania dzisiaj miałam i w sumie znowu prawie nic nie załatwiłam
|
|
#359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Maila dostałam potwierdzającego rejestrację aczkolwiek nie napisali w mailu nic o grzechotce. No zobaczy się. Będę czekać
|
||
|
|
|
#360 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkich i wszystko dookoła. na szczęscie udało mi sie do tego nie dopuscic
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

Bardzo dobrze, że nas posłuchałaś i pojechałaś
teraz możesz spać spokojnie
mam nadzieje, że i u mnie wszystko w porządku
jeszcze 2 tygodnie

Mój ze mną chodzi, ale nie każdemu to pasuje
Brzuchem się nie denerwuj, mnie bolał 3 tygodnie BARDZO mocno, leżałam w szpitalu i nic mi nie pomagało (luteina, nospa...), ale przeszło SAMO z siebie

Nawet sobie nie wyobrażam co ty musisz teraz myśleć

Mój próg bólu jest bliski zeru
Dla mnie przy takich bólach brzucha to luteina jest trochę na wyrost, ja się zgodziłam brać, bo lekarz mi powiedział (w ulotce też jest tak napisane), że ona działa rozkurczowo, a ja miałam właśnie takie skurcze macicy jak przy okresie tylko 100 razy gorsze.
Tam akurat go zaciągnę, ale do porodu, tak jak piszesz, też bym nikogo nie zmuszała. Jak nie mąż to nikt, chyba że jakaś zaufana położna. Nie wyobrażam sobie rodzić z mamą albo z przyjaciółką
Będę musiała przemyśleć, czy czasem nie pojechać rodzić do Gdańska, a to znowu kłopot wtedy z aktem urodzenia itd 
Np. nie mam pojęcia jak kobiety w ciąży sobie radzą z takimi ciężkimi wózkami choćby z z 9/10kilowym dzieckiem 

wszystko mnie wkurza..
Ja też jestem chwilami nie do zniesienia...
wszystkich i wszystko dookoła. na szczęscie udało mi sie do tego nie dopuscic