Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 19:55   #1291
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
a stsowlas na odparzenia make ziemniaczaną?Tutaj mamusie polecają
narazie mam stosowac sudocrem na zmiane z clotrimazolum, zobaczymy czy coś da, tak lekarka kazała
Stary 2013-10-25, 20:03   #1292
sorento
Rozeznanie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hej ja tak na szybkiego bo czasu brak ostatnio.
Wczoraj mężul wyciągnał mnie do galerii,w ogóle mi się nie chciało.Ale cóż trzeba było posłuchać Dostałam fajne kozaczki właściwie nie wiem z jakiej okazji.Stwierdził że chce mi coś kupić Przyjemny geścik.
Potem czas dla rodzinki-kawka z siostrą a wieczorem pizza.Normalnie dzień rozpusty,może to jeden z ostatnich.
Poza tym włączył mi się mega syndrom wicia gniazda wiecie o co chodzi Wszystko musi być na tip top

A teraz relacja z wizyty:

Skończony tydzień 37 ginka z dumą wpisała w kartę i kazała myśleć o porodzie I to na poważnie
Odstawić Nospę,magnez brać tylko witaminki (Basiula 19 przekazuję więc oficjalnie że odstawić można ) i do dzieła!!!!
Szyjka mi się skróciła,rozwarcie na palucha
Wpisała termin następnej wizyty na 8.10 ale powiedziała że nie dotrwam raczej.Minę miała bardzo przekonującą

PS.Zaczął mi czop odchodzić
20 dni do TP .......
fajny mąż i dzionek miły
za wizytę ... Szykuj się A torba spakowana??

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
noo to szykuj się na porodzik
a czop.. dlaczego wszystkim Wam odchodzi a mi nie?!
bo Tobie pójdzie wszystko na raz, najpierw czop, potem wody za godzinę a za 3 godziny będzie dzieć

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
aaa wy dziewczyny ja wam zazdroszcze ja tu jeszcze 30 dni do terminu a wy wszystkie lecicie jak strzala...z lena bylo to samo na forum wszystkie porodzily a ja zostalam na koniec
Malinka, nie zostaniesz ostatnia Jeszcze trochę grudniowych mamuś po Tobie Ciekawe czy to na mnie będziecie czekać z odchowalnią

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Też o niej myślałam ostatnio. Kabriela where are you?????
I jeszcze Anka_85 się nie pokazuje wcale...
Ciekawe jak tam De - napewno mały już na świecie. Mam nadzieję, że wszystko tam dobrze u nich będzie.

Magalska odezwij się do nas! Ciekawe jesteśmy jak sobie radzicie z Brunem!
Anggie na Ciebie też tu czekamy!
popieram!!!!! Dziewczyny, odezwijcie się

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
tak z okazji że nie wklejałam nigdy ( chyba) wrzucam nasze fotki z dzisiaj, szykujemy sie na pasowanie do szkoły a potem urodziny rodziców
o jaka śliczna Ty z brzusiem I mały przystojniak wyglądający zza mamusi

Taszanta Ty to kłębek nerwów jesteś!!!! Proszę sobie jakiś wieczorny relaks zaaplikować!!!
Fajnie się Wam trafiło z tymi kuponami, obu częściej takie akcje

domi zdrówka dla męża!!! Jasiek rośnie jak na drożdżach
Naleśniczku Ty nasz

maoami za jutrzejszą imprezę! Kup sobie meliskę i weź ze sobą, jak będą przeginać to poproś o zaparzenie Może załapią

Lecę dziewczynki, bo jedziemy na weekend do moich rodziców!!! Więc pewnie będę mieć dużo nadrabiania w poniedziałek
Taszanta, Coralady Mój Tż ma w poniedziałek urodzinki, lubię ta datę

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:07   #1293
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja wczoraj zostalam lekko osrakana
Majka miała problem z kupka to ja pomasowałam I za chwile juz bylo slychac bulgotanie. Za wczesnie sie za to zabralam I jak otworzylam pampersa to mi sie oberwalo.

Edit. Widze ze Liwka tez taka zdolniacha - na mame srac

Nie jeszcze nie karmilam

Ale dzis bedziemy robic kolejne podejscie do butli I moze , moze ...

W poniedzialek idziemy z mała na zdjecia do paszportu. Juz to widze. Dziecko musi miec otwarte oczy I patrzec prosto. Cos czuje ze to beda ciezkie zdjeciA :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ależ te nasze dzieci niedobre

Życzę powodzenia na tych zdjęciach a może Majeczka akurat będzie grzeczna i będzie pozować tak jak powinna

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
fajny mąż i dzionek miły
za wizytę ... Szykuj się A torba spakowana??

bo Tobie pójdzie wszystko na raz, najpierw czop, potem wody za godzinę a za 3 godziny będzie dzieć

Malinka, nie zostaniesz ostatnia Jeszcze trochę grudniowych mamuś po Tobie Ciekawe czy to na mnie będziecie czekać z odchowalnią

popieram!!!!! Dziewczyny, odezwijcie się

o jaka śliczna Ty z brzusiem I mały przystojniak wyglądający zza mamusi

Taszanta Ty to kłębek nerwów jesteś!!!! Proszę sobie jakiś wieczorny relaks zaaplikować!!!
Fajnie się Wam trafiło z tymi kuponami, obu częściej takie akcje

domi zdrówka dla męża!!! Jasiek rośnie jak na drożdżach
Naleśniczku Ty nasz

maoami za jutrzejszą imprezę! Kup sobie meliskę i weź ze sobą, jak będą przeginać to poproś o zaparzenie Może załapią

Lecę dziewczynki, bo jedziemy na weekend do moich rodziców!!! Więc pewnie będę mieć dużo nadrabiania w poniedziałek
Taszanta, Coralady Mój Tż ma w poniedziałek urodzinki, lubię ta datę
Dziękuję w imieniu męża
A jak przeczytałam "Naleśniczku Ty nasz" to padłam ze śmiechu
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:08   #1294
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Zaliczyłam dzisiaj rundkę do UP, ledwo doszłam

Mamuśki to prawda, że dziecko po porodzie jest aktywne mniej więcej w takich porach jak było aktywne w brzuchu? Jeśli tak to coś czuję, że nocki będę miała tragiczne. Mała mi się taaak wierci w nocy i zasypia dopiero nad ranem.

Ciężki dzień za mną, teraz odpoczywamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (86,4 KB, 103 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:22   #1295
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
A Twój brzuszek
Jak tam pierwszy dzień bez męża???
Dziękuję że pytasz
Dałyśmy radę, córcia nie dała mi nawet aż tak bardzo popalić

A odpukać mała dzisiaj póki co nie ulała ani razu zobaczymy jaka będzie nocka

A w ogóle to zauważyłam że po jedzonku jak małą potrzymam na rękach, poprzytulam i troszkę utulę to łatwiej zasypia, w sumie po chwili niedługiej dość, a ja się tyle nocek umarudziłam i umęczyłam bo nie chciała zasypiać po jedzeniu- a ja głupia po jedzeniu i odbiciu odkładałam ją od razu do rożka i tak próbowałam uśpić

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Ja zmykam dzisiaj już dziewczynki, mała zasnęła więc i ja trochę odpocznę przed następnym karmieniem.

Dobrej nocki wszystkim

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:41   #1296
acelinka
Zakorzenienie

heeej
melduję się tylko na szybko wieczornie

dałam dziś czadu ze sprzątaniem, popołudniu jeszcze sobie strzeliłam spacerek z natalką nie krótki, byliśmy z tż po kołyske w końcu

wydaje mi się że brzuch się obniżył, chociaż i tak jest wysoko ale ja miałam bardzo wysoko do tego śluz z pasmami krwi, to chyba na prawdę tuż tuż

stopy mnie straszliwie bolą i w krzyżu położe natalke i chyba sama też pójde w kimono oczywiście najpierw coś zjem

jutro mam szkołę jeszcze pójde sobie, a co
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:59   #1297
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no własnie on ma dopiero 3 latka. Pani w innych sytuacjach moze okej, głównie choddzi mi o to ze nie spytałą go dlaczego tak zrobił - gdyby spytałą to by wiedziała że dla niego to zabawa była. ( a tak na marginesie moja natalka robi takie same zupki ) Tak samo z zabawką - gdyby spytała to by wiedziała że on nie chciał w kolegę rzucić, nie był zły na kolege tylko na ta konkrtną zabawke, bo się popsuła. Jakby jej się samochód na środku drogi popsuł też by się wkurzyła baba
bo to że trzylatki nie potrafią jeszcze rozpoznawać swoich emocji do końca to mam nadzieję pani wie nie no musi wiedzieć

głównie chodzi o to, że dziecku trzeba wytłumaczyć a nie "jesteś niegrzeczny: i koniec. Prawda taka że dziecko po paru minutach nie wie co zrobiło i nie wie co znaczy "niegrzeczny"trzeba konkretów "to i to zachowanie było nieładne, nie robi się tak bo mogłeś zrobić krzywde koledze. Rozumiem że się zdenerwowałeś, następnym razem przyjdź do mnie to spróbujemy zabawke naprawić" coś w ten deseń ale przecież wiesz

kurde, chce do pracy chociaż na 3 dni

Ale lekarz nie chce Ci L4 wystawić? Nie rozumiem dlaczego
no właśnie następnym razem ją spytam czy wogóle go zapytała dlaczego tak zrobił. dziś jak go odebrałam to nic mi nie mówiła... jedyne co to w przedszkolu w starszakach jest wszawica mam mu obserwować głowę i podpisać zgodę na badanie higienistki w poniedziałek.
Jeśli chodzi o zwolnienie to mam wystawione do 31.10 i miałam 31.10 przyjść na wizytę ale okazało się że remontują przychodnię i zamykają na 2 tygodnie i tydzień temu jak byłam to powiedział że nie wypisze nakładającego się ale dziś poszłam i wypisał mi od niedzieli do 6 grudnia czyli 5 dni będzie się nakładało. mam nadzieję, że zus nie zrobi problemu tylko po prostu za te 5 dni wiadomo odmówi wypłaty zasiłku, bo podwójnie nie może ale to dla mnie jasne tylko zeby za kolejne wypłacił.

Cytat:
tak z okazji że nie wklejałam nigdy ( chyba) wrzucam nasze fotki z dzisiaj, szykujemy sie na pasowanie do szkoły a potem urodziny rodziców
ale śliczne to 2gie zdjęcie!!!!!!!!!!!!!

Cytat:

ola_k11 Oleńka, nie martw się, pani przedszkolanka ewidentnie minęła się z powołaniem skoro po takich rzeczach już sobie taką opinię o Twoim synku wyrobiła Chyba jeszcze nie uświadczyła naprawdę niegrzecznego dziecka! Ona jakaś nowa jest czy co???
chyba nie jest jakaś nowa ... w sumie nie wiem. naprawdę mówiąc obiektywnie nie jako matka to widziałam wielokrotnie gorsze dzieci na placu zabaw np. kopały, rzucały piachem, pluły, przeklinały itp... on jest radosnym 3latkiem z dużym temperamentem po prostu trzeba go bardziej pilnować bo ma 100 pomysłów na minutę np. wejdzie na parapet na okno itp.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
C
Mamuśki to prawda, że dziecko po porodzie jest aktywne mniej więcej w takich porach jak było aktywne w brzuchu? Jeśli tak to coś czuję, że nocki będę miała tragiczne. Mała mi się taaak wierci w nocy i zasypia dopiero nad ranem.

tak słyszałam i też mnie to martwi bo mój rusza się od 21 najintensywniej

Ja po wizycie. Wymusiłam usg żeby sprawdzić czy nadal główka w dole (ze zwgl. na mój starch przed cc) ale tylko mi pokazał że tak i sprawdził tętno. Nie zmierzył. Aha posiew moczu dobry i pobrał próbki wymazu z pochwy i odbytu na paciora. Miałam się pokazać 14 lub 15 ale nie było miejsc więć dopiero na 21 jestem zapisana ale mam dzwonić bo może coś się zwolni...

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

aaaa i zapomniałam w poniedziałek kończę 30 lat
z tej okazji "wprosili" się znajomi (w pozytywnym tego słowa znaczeniu, bo są mile widziani), bo chcą przyjść z życzeniami. Wcześniej zanim dowiedziałam się o ciąży planowałam big imprę z pompą ale teraz już nie dam rady, więc chcą przyjśc życzenia złożyć. no i powiedziałąm żeby przyszli, że nie robię urodzin ale drink i ciacho się znajdzie. Dziś się dowiaduję, że kupili mi jakiś prezent W tej sytuacji muszę zrobić chociaż coś na ciepło - robię lazanię i właśnie zaraz idę przygotować sobie sos ragu. Poprosiłam mamę aby mi upiekła tort. Kochana mamusia pomyślała, że zrobi mi tort ajerkoniakowy i karpatkę, bo może komuś jeszcze przyjdzie do głowy przyjść a to w sumie jeszcze niedziela. Potem stwierdziła, że zrobi jeszcze tort czekoladowy bo przecież może ktoś przyjść w poniedziałek Tym sposobem będę miała 2 torty i karpatkę (już gotowa i jest pyyycha). Na początku się śmiałam ale teraz wprosił się jeszcze brat męża z żoną na jutro a na niedzielę zapowiedziała się jeszcze jedna koleżanka hehe
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:01   #1298
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

Zaliczyłam dzisiaj rundkę do UP, ledwo doszłam

u mnie sie to sprawdziło, także nocie kiepskie
Stary 2013-10-25, 21:10   #1299
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
no właśnie następnym razem ją spytam czy wogóle go zapytała dlaczego tak zrobił. dziś jak go odebrałam to nic mi nie mówiła... jedyne co to w przedszkolu w starszakach jest wszawica mam mu obserwować głowę i podpisać zgodę na badanie higienistki w poniedziałek.
Jeśli chodzi o zwolnienie to mam wystawione do 31.10 i miałam 31.10 przyjść na wizytę ale okazało się że remontują przychodnię i zamykają na 2 tygodnie i tydzień temu jak byłam to powiedział że nie wypisze nakładającego się ale dziś poszłam i wypisał mi od niedzieli do 6 grudnia czyli 5 dni będzie się nakładało. mam nadzieję, że zus nie zrobi problemu tylko po prostu za te 5 dni wiadomo odmówi wypłaty zasiłku, bo podwójnie nie może ale to dla mnie jasne tylko zeby za kolejne wypłacił.

ale śliczne to 2gie zdjęcie!!!!!!!!!!!!!

chyba nie jest jakaś nowa ... w sumie nie wiem. naprawdę mówiąc obiektywnie nie jako matka to widziałam wielokrotnie gorsze dzieci na placu zabaw np. kopały, rzucały piachem, pluły, przeklinały itp... on jest radosnym 3latkiem z dużym temperamentem po prostu trzeba go bardziej pilnować bo ma 100 pomysłów na minutę np. wejdzie na parapet na okno itp.

tak słyszałam i też mnie to martwi bo mój rusza się od 21 najintensywniej

Ja po wizycie. Wymusiłam usg żeby sprawdzić czy nadal główka w dole (ze zwgl. na mój starch przed cc) ale tylko mi pokazał że tak i sprawdził tętno. Nie zmierzył. Aha posiew moczu dobry i pobrał próbki wymazu z pochwy i odbytu na paciora. Miałam się pokazać 14 lub 15 ale nie było miejsc więć dopiero na 21 jestem zapisana ale mam dzwonić bo może coś się zwolni...

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

aaaa i zapomniałam w poniedziałek kończę 30 lat
z tej okazji "wprosili" się znajomi (w pozytywnym tego słowa znaczeniu, bo są mile widziani), bo chcą przyjść z życzeniami. Wcześniej zanim dowiedziałam się o ciąży planowałam big imprę z pompą ale teraz już nie dam rady, więc chcą przyjśc życzenia złożyć. no i powiedziałąm żeby przyszli, że nie robię urodzin ale drink i ciacho się znajdzie. Dziś się dowiaduję, że kupili mi jakiś prezent W tej sytuacji muszę zrobić chociaż coś na ciepło - robię lazanię i właśnie zaraz idę przygotować sobie sos ragu. Poprosiłam mamę aby mi upiekła tort. Kochana mamusia pomyślała, że zrobi mi tort ajerkoniakowy i karpatkę, bo może komuś jeszcze przyjdzie do głowy przyjść a to w sumie jeszcze niedziela. Potem stwierdziła, że zrobi jeszcze tort czekoladowy bo przecież może ktoś przyjść w poniedziałek Tym sposobem będę miała 2 torty i karpatkę (już gotowa i jest pyyycha). Na początku się śmiałam ale teraz wprosił się jeszcze brat męża z żoną na jutro a na niedzielę zapowiedziała się jeszcze jedna koleżanka hehe
Ojjaaaaa jakie pyszności!!W poniedziałek impreza! Ja się także wpraszam

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

W czwartek jestem zaproszona na impreze urodzinową i parapetówe zarazem..jutro muszę kupić jakieś prezenty..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:20   #1300
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Zrobiłam zapiekaneczki, nakarmiłam siebie i męża i czytam dalej

A Twój brzuszek
Jak tam pierwszy dzień bez męża???

super brzuś i sypialnia i kuchnia też
Za wizytę i wagę Leosia i żeby wysypka przeszła!

za tydzień

Basiaaaaaaaaaale rosną maluszki

No ja to nie ale zaciskam

lusesita23 za wózek

Basiaaa, popieram Lineczkę
Nie mam jeszcze foty, nie bylo kiedy zrobić, mąż caly dzień w pracy a wieczorami po kąpaniu, w piżamie to nie bardzo

Dziewczyny, pytanko, mam bóle krzyżowe(chyba, na dole pleców) takie pulsacyjne, chwilę trwają i puszcza, jeszcze tak nie miałam do tej pory....czy to mogą być skurcze te tzn krzyzowe?
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:30   #1301
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
u mnie sie to sprawdziło, także nocie kiepskie
toż to już po mnie od 6 rano intensywnie do 23
Stary 2013-10-25, 21:36   #1302
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
toż to już po mnie od 6 rano intensywnie do 23
nie no spać też musi na początku dziecka nie ma,a po kilku dniach okazuje się że dzieci wcale nie śpią po 20 h na dobe
Trele ma chyba ten problem
Stary 2013-10-25, 21:50   #1303
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
nie no spać też musi na początku dziecka nie ma,a po kilku dniach okazuje się że dzieci wcale nie śpią po 20 h na dobe
jakby spał tyle co rodzice potrafią, to byłoby pięknie
Stary 2013-10-25, 21:56   #1304
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
chciałabym tak, ale to płonne nadzieje.

teraz włąśnie mąż nakarmił córeczkę i odłożył do łożeczka, zaarz się ździwi bo młoda na pewno spać nie pójdzie, niech ją bawi
Stary 2013-10-25, 21:57   #1305
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze foty, nie bylo kiedy zrobić, mąż caly dzień w pracy a wieczorami po kąpaniu, w piżamie to nie bardzo

Dziewczyny, pytanko, mam bóle krzyżowe(chyba, na dole pleców) takie pulsacyjne, chwilę trwają i puszcza, jeszcze tak nie miałam do tej pory....czy to mogą być skurcze te tzn krzyzowe?
mogą być
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:06   #1306
ryba91
Zakorzenienie

Acelinko musimy zrobic to najpozniej za 4tygoddnie...tego neuro zalatwic
Domii my bd chrzcic w styczniu bo moja mama i siostra dostana urlop z zagranicy
Lineczko- nie sprawdzam tego bo nigdy mi sie to nie przytrafilo... teraz bede
Beatko z zageszczaczem masakra. Nie dosc ze wydalam prawie 30zl to jeszcze zmarnowalam swoje odciagniete mleko. Mlody wypil troche moze z 30ml i dalejypluwa to... nie chce pic takiego gestego wiec musialam i tak podac mu normalnie...sprobowalam trzy razy i ciagle tak samo... zobacze jutro.
Cora to trzynam kciuki w pon! Taszanta tak samo :p
Nemosek zbliza sie godzina 0

Pisze na szbko z tab. Poki maly spi wiec nie. Cytuje. Bylismy 2godz na spacerze a on taki spokojniutki byl. W domu juz marudzil... polezal w wodzie zjsdl 2godziny marudzil i spi. :d a mi odpada kregoslup.
Stary 2013-10-25, 22:40   #1307
nemosek
Zakorzenienie

Z tego co pamięta,przeleciałam na szybcika

Dzidzia Super że już wychodzicie do domku.Chciałoby się powiedzieć w końcu!!!!

Rybka Fajowy ten Twój mały mężczyzna

Beatka Wszystkiego najlepszego dla Liwki z okazji 3 tygodni

Lineczka
,Acelinka , Ale numer już niedługo będziecie tulić swoje dziewczyny

Weronisiek dobrze że już w domciu

Dzastin
Nie ma za co Dobrze że już coraz lepiej u Was i tak sobie fajnie radzicie.Zorganizowana rodzinka
Kamilek

Moamami kopara w dół.Ale piękny brzuszek Masz chyba jakieś znajomości tam na górze

A Zuzinka

Zwariowane Ale piłunia no i fajny domek macie

Rusałka Zgrabny brzusio

Antibia Brzuś i w gratisie jeszcze synek

Basiaaaa Ale te Twoje bliźniaki to dorodniaczki

Nasturcja Trochę za wcześnie 28.10

Lineczka ale mi tak dosłownie ciutkę,odrobinę takiej galaretki na razie czekam na coś więcej bo przeciez i bez czopa można chodzić i chodzić
Aż boje się zaglądać w majty

Malinka,Maomami,Olenka,Kt osiula,Lilith,Maomami,Lue sita,Ryba

Kasiula
Trzymasz sie w dwupaku nieźle,a już myślałyśmy że będzie następny bobas

Domi To Jasiek rośnie jak na drożdzach

Kyte Niby chciałam końcem października ale teraz już chyba nie chcę

Kociak Też nie wierzę w to ale muszę się oswoić z myślą
Jeśli by mnie brzuch pobolewał to nie mam brać bo pewnie się coś rozkręca i Nospa i tak nie pomoże.
No staram się nie nakręcać,ale jak dzisiaj usłyszałam "wyrok" to nogi mi zmiękły nie powiem.

Taszanta Waga z usg może być i zawyżona i zaniżona. Ja tak jak Ty mam nadzieję że usg przekłamało na korzyść bo mój maluch jakiś duży nie jest. Nie stresuj się
Ale waga 2900 nawet ciut mniejsza jest przecież ok.

Beatka Dziękuję

Sorento Spakowana,jestem gotowa ale i spokojna.Jeszcze parę dni i mogę rodzić.

Dostałam dzisiaj drugiego lwa Super będzie na prezent
Dostałam też koszulę do porodu,nawet fajna(może i nie wyrzucę) i jeszcze zakupiłam jedną w Pepco za 24,99.Dopakowałam walizę wodą i biszkoptami i mam jeszcze tyle miejsca w niej jakbym o czymś zapomniała
Chyba jestem gotowa

Mały się ostatnio bardzo wypyyyyyyyyyyyycha,czyżby mu było już tak bardzo ciasno

Dla wszystkich świętujących Najlepszego

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:43   #1308
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ojjaaaaa jakie pyszności!!W poniedziałek impreza! Ja się także wpraszam

zapraszam
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:45   #1309
nemosek
Zakorzenienie

A i Świetny kostium na Haloween

Zapomniałabym dzisiaj dotarł wóz jednak bez fotelika który dopiero będzie w przyszłym tygodniu( mam nadzieję że dotrze na czas )
Jutro wstawię fotkę a co! Zrobię dzień chwalipięctwa

A tymczasem do spanka bo noc miałam z i jeszcze ten dzisiejszy stresujący dzień.Czas odpocząć.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:17   #1310
rusalka12
Zadomowienie

Witam wieczorowa pora.

Zwariowane, Antibia, Miki cudne brzuszki, fotki slodkie
Mao wow. Brzuszek jakby nigdy nie byl zamieszkany...

Olenka tak, dobrze pamietasz, pochodze z okolic Nysy.

Gratuluje wizyt, trzymam kciuki za nastepne.

Przepraszam, ze wiecej nie odpisuje ale mam kolejny fatalny dzien. Cukier nie fiksuje tylko rano, ale caly dzien cos sie niefajnego dzieje. Raz mam tak niski, ze ledwo daje radę, a potem po posilku (tyle co kot naplakal) tak rosnie, ze wariuje :-(
Dobrze, ze moja Zuzolinka dzis jak do rany przyloz.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:25   #1311
Antibia86
Rozeznanie

Dziewczyny przede wszystkim Dziękuje za wszystkiemile słowa...tyle komplementów to ostatni raz chyba z 10 lat temu dostałam
Starszy Synek wtulony bo to pieszczoch straszny....wrociłam niedawno staralam się w miare na kom podczytywać. ogolnie pasowanie to wiem ze wredna matka ze mnie ale porazka,niedość że dłuugo i nudno dziecipo 20 min zaczeły szaleć ( ja im się nie dziwie). za moich czasów jakos to inaczej wygladało...i jescze Ci nawiedzeni rodzice....zbulwersowałam się w pewnym momencie, chłopaczek coś mówi na środku sali przez mikrofon a rodzice się wpierdzielili staneli tyłem doniego i foty strzelaja dzieciaczkom....nosz kuzwa azmi sie szkoda go zrobiło i wstyd za brak kultury...ech...

potem z rodzicami pojechalismy do restauracji i troche sie wystrachałam bonagle czałemamiec skurcze i to tak regularnie co 15 min....tyle że nie były bolesne, raczej nieprzyjemne. zaczełam się śmiać ze jescze dziadkowiena urodziny prezent zdąża dostac ale wrociłamdo domu i sie uspokoiło.... i wogole padnieta taka byłam a teraz miprzeszło i tak sie za prasowanie (JA) wziełam....

Ktosiula, farba juzkiedyś pisałam to Dulux Satin z mieszalni niepamietam nr ale farba rewelacja, scierka gąbeczką przejeżdzam i czysciutko jakbym jakasplastikowa sciane miała efekt satyny rewelacja, naprzedpokój super przy moich brudasach....resztke walnelismy do sypialni i też z białymi meblami

zastanawiam sie jak z tym skurczami....juz słsyzałam opowiesci że nie bolałao mocno a w szpitalu okazało sie ze juz spora akcja porodowa...spytam tak? ma boleć? czy regularnie ma byc? z Piotrkiemmi wody odeszły wiec sie nie zastanawiałm hehe

Edytowane przez Antibia86
Czas edycji: 2013-10-25 o 23:34
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:31   #1312
xxxMikixxx
Zakorzenienie

W końcu udało się poprzytulać w mężem Pokołysaliśmy Amelcię aż czkawki dostała

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:40   #1313
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda. Ale to bylo wczoraj.
Dzis u nas idealnie, az sie boje ze to kosztem nocki..
Mi sie wydaje ze Majka ma taki tryb jak w brzuchu 2na2
2 dni cisza , 2 dni dyskoteka .
Cytat:
O nie. Co to to napewno nie . Ja moglabym spac 10-12h ona ledwo 3

Kurde ja nie wiem jak bylo z jej nocna aktywnoscia w brzuchu.
Bo albo spała, albo to ja tak spałam ze jej buszowanie mnie nie ruszalo.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 00:03   #1314
rusalka12
Zadomowienie

Kyte zanlazlam filmik na kotlet.tv jak zrobic lukier plastyczny. Moze ci sie przyda.
Sprawdz sobie tez stronke www.mojewypieki.com - sa tam propozycje roznych swietnych tortow i innych slodkosci. Nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby cos nie wyszlo. Przepisy sa naprawde super.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 00:10   #1315
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Całkiem możliwe..Ciekawe jak długo będzie Ciebie trzymać.
Cytat:
chciałabym tak, ale to płonne nadzieje.

teraz włąśnie mąż nakarmił córeczkę i odłożył do łożeczka, zaarz się ździwi bo młoda na pewno spać nie pójdzie, niech ją bawi
hehe i bardzo dobrze niech mąż się troszkę pomęczy
Cytat:
Dziewczyny przede wszystkim Dziękuje za wszystkiemile słowa...tyle komplementów to ostatni raz chyba z 10 lat temu dostałam
Starszy Synek wtulony bo to pieszczoch straszny....wrociłam niedawno staralam się w miare na kom podczytywać. ogolnie pasowanie to wiem ze wredna matka ze mnie ale porazka,niedość że dłuugo i nudno dziecipo 20 min zaczeły szaleć ( ja im się nie dziwie). za moich czasów jakos to inaczej wygladało...i jescze Ci nawiedzeni rodzice....zbulwersowałam się w pewnym momencie, chłopaczek coś mówi na środku sali przez mikrofon a rodzice się wpierdzielili staneli tyłem doniego i foty strzelaja dzieciaczkom....nosz kuzwa azmi sie szkoda go zrobiło i wstyd za brak kultury...ech...

potem z rodzicami pojechalismy do restauracji i troche sie wystrachałam bonagle czałemamiec skurcze i to tak regularnie co 15 min....tyle że nie były bolesne, raczej nieprzyjemne. zaczełam się śmiać ze jescze dziadkowiena urodziny prezent zdąża dostac ale wrociłamdo domu i sie uspokoiło.... i wogole padnieta taka byłam a teraz miprzeszło i tak sie za prasowanie (JA) wziełam....

Ktosiula, farba juzkiedyś pisałam to Dulux Satin z mieszalni niepamietam nr ale farba rewelacja, scierka gąbeczką przejeżdzam i czysciutko jakbym jakasplastikowa sciane miała efekt satyny rewelacja, naprzedpokój super przy moich brudasach....resztke walnelismy do sypialni i też z białymi meblami

zastanawiam sie jak z tym skurczami....juz słsyzałam opowiesci że nie bolałao mocno a w szpitalu okazało sie ze juz spora akcja porodowa...spytam tak? ma boleć? czy regularnie ma byc? z Piotrkiemmi wody odeszły wiec sie nie zastanawiałm hehe
chyba boląco i regularnie? Z tymi bólami to może być chyba indywidualna sprawa kto jaki ma próg bólu...sama nie wiem w sumie mam nadzieje że mi wody też odejdą

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Kyte zanlazlam filmik na kotlet.tv jak zrobic lukier plastyczny. Moze ci sie przyda.
Sprawdz sobie tez stronke www.mojewypieki.com - sa tam propozycje roznych swietnych tortow i innych slodkosci. Nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby cos nie wyszlo. Przepisy sa naprawde super.
Właśnie korzystam z tej strony moje wypieki. Zaczynałam narazie od łatwiejszych rzeczy ale teraz mam nadzieję zrobić "pychotkę"

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Dobranoc
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 00:30   #1316
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:

ukruszyło mi się pół zęba nie wierzę. drugi raz w tej ciąży
Stary 2013-10-26, 02:38   #1317
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Beatko kup tormentiol. I nie słuchaj ze on szkodliwy bo i owszem, tylko ze musialabys na dobe cala tubke zuzyc. I po każdym czyszczeniu pupy osuszaj dokladnie tetra. Znam rany na pupie az do krwistego miesa .
Jest jeszcze fenomenalny triderm ale to na recepte i ze sterydem jak juz nic rady nie daje.

Edit: wczoraj minęło nam 7 lat razem. Łukasz pod moją nieobecnosc się uzewnetrznial kulinarnie a geniuszem w tej kwestii nie jest . Ale bardzo się staral i choć perfect nie było to było smaczne (skladnik po skladniku sprawdzal czy nie będzie wzdymal :p ).
Dziś będę piec nadziewane rogaliki z Alisa a tatus będzie sprzatal. Sprawiedliwosc musi być

---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ----------

Trele witaminę k podaje się u nas do końca 3 miesiąca życia leży karmieniu naturalnym a d3 powinno sie nawet do 14 roku życia dziecka. My po 4 miesiacach przeslismy na tran. Potem było lato a ta witaminę sie wytwarza gdy jest slonecznie. Kolejnej jesieni dalismy syntetyczna i Alise wysypalo.a po tranie zaczęła wymiotowac. Teraz staramy sie dostarczac w diecie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-10-26 o 02:29
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 06:01   #1318
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Beatko kup tormentiol. I nie słuchaj ze on szkodliwy bo i owszem, tylko ze musialabys na dobe cala tubke zuzyc. I po każdym czyszczeniu pupy osuszaj dokladnie tetra. Znam rany na pupie az do krwistego miesa .
Jest jeszcze fenomenalny triderm ale to na recepte i ze sterydem jak juz nic rady nie daje.

Edit: wczoraj minęło nam 7 lat razem. Łukasz pod moją nieobecnosc się uzewnetrznial kulinarnie a geniuszem w tej kwestii nie jest . Ale bardzo się staral i choć perfect nie było to było smaczne (skladnik po skladniku sprawdzal czy nie będzie wzdymal :p ).
Dziś będę piec nadziewane rogaliki z Alisa a tatus będzie sprzatal. Sprawiedliwosc musi być

mam nawet tormentiol w domu to spróbuję
i brawa dla Łukasza, no w sumie dla was
Cytat:
To prawda. Ale to bylo wczoraj.
Dzis u nas idealnie, az sie boje ze to kosztem nocki..
Mi sie wydaje ze Majka ma taki tryb jak w brzuchu 2na2
2 dni cisza , 2 dni dyskoteka .

O nie. Co to to napewno nie . Ja moglabym spac 10-12h ona ledwo 3

może córka do tatusia się faktycznie podała
Cytat:
działajcie, działajcie a nuż cos ruszy
Stary 2013-10-26, 06:18   #1319
Trele_Morele
Zakorzenienie

U mnie pierwsza pobudka Od godziny 23.30 - I dobrze bo juz sie obudziłam cala mokra, wkladki przelane, koszula az do brzucha .. Teraz bym mogla sciagnac z litr mleka, bo ona I tak tyle nie zje ..

Dzidzia - orientowałam sie I kupie w Polskim sklepie vit. D3 w ampulkach - Bobik sie to nazywa . Powinno byc na poczatek ?
A vitK to musze poczytac, jaka dawke dostala przy narodzinach I na jak dlugo wystarczajaca .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 07:49   #1320
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym żeby to było dzisiaj albo jutro bo już mam dosyć tego wyczekiwaia
Cytat:

oby nie bo będę miała przerypane :P
a zdjecie..
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Lineczka[/B],Acelinka , Ale numer już niedługo będziecie tulić swoje dziewczyny

Lineczka ale mi tak dosłownie ciutkę,odrobinę takiej galaretki na razie czekam na coś więcej bo przeciez i bez czopa można chodzić i chodzić
Aż boje się zaglądać w majty
u mnie o chyba tak niedługo nie będzie bo nic się nei zanosi na to zeby mała wyszła z brzucha

mi wczoraj taka galaretka wycłaziła w dużych ilościach ale bez nitek krwi ani bez niczego tylko takie białe coś miała jeszcze w sobie ta galareta
Cytat:

mnie tez nie rusza, chyba że przez ten czas co ja śpię to i mała też
Cytat:

ukruszyło mi się pół zęba nie wierzę. drugi raz w tej ciąży
nie martw się, mi też się dwa razy ukruszyło 2 zęby

dzień dobry!
tak wyczekuję i wyczekuję tej akcji porodowej że nie wiem, już bym chciała urodzić a tu nic

idę jeszcze powylegiwać się w łóżku, dopóki mogę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości