|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
De ogromne gratulacje ![]() ![]() Lineczka trzymaj się tam, szczerze też bym pomyślała że to wody, nie wpadłabym na to że czop może być zielony A my w poniedziałek musimy iść do lekarza bo mała mi nie przybiera tak ładnie jak trzeba, a jeszcze jeżeli nasza waga nie kłamie to przez dwa dni spadła. Nie wiem czy nie zjada wystarczająco z cycusiów, chociaż kurcze jak zje, to ładnie odbija i idzie spać, nie płacze. Ale nie chce ryzykować, a do jutra teoretycznie powinna osiągnąć wagę urodzeniową. Postanowiłam że będę odciągać mój pokarm i jej będę dawać butelką a jak nie odciągnę tyle co potrzeba to podam mm, bo nie chce głodzić mojego małego słoneczka ![]() Tak w ogóle to dobry wieczór- po imieninach i obiedzie u teściowej o dziwo spokojnie, nie nosiła małej bo miała lekką chrypę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na drugim usg powiedziala ze lekarka sie prawdopodobnie pomylila w wpisywaniu pomiarow bo wg opisu wychodzilo ze mala w 14 tygodniu miala 1,7cm a obwod glowki miala 9cm i wg tej szpitalnej ginki znaczy wg pomiarow drugie usg to bylo robione w 8tc a nie 14... A na sali leze z samymi ciezarnymi po 30 tygodniu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mysle ze jego przeroslo to dziecko i dlatego sie tak zachowuje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Rybko mój Jasiek ma od wczoraj tak samo jak Twój Kacper, też nie chce jeść z cyca, dostawiam go, kombinuje a on płacze, pręży się, wypluwa, albo przeżuwa sobie cycka w buzi a nie je... Przez chwilę nawet myślałam że może pokarmu nie mam ale sprawdziłam i jest... Złości się dobre 15 minut a po tym czasie w końcu cyca dobrze złapie i je choć też trwa to krótką chwilę i za chwilę znowu darcie
![]() Głupimi komentarzami się nie przejmuj, najważniejsze że Ty się dobrze czujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam ze Szczecina i jestem padnięta aż oczy mnie bolą..Ale dałam do wyceny rolety rzymskie i zasłony do salonu, kupiłam zasłony do sypialni, nawilżacz powietrza, prezent dla przyjaciółki eehh...dałam czadu.Idę spać jestem padnięta aż humor mam nie najlepszy.Dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam tylko jak mówiła do teściowej coś takiego podczas całej tej szopki " ja tak bardzo pragnę dziecka a oni je mają i jeszcze się kłócą" bo kilka chwil wcześniej mój TŻ jej powiedział że się trochę poprztykaliśmy... Ale o co jej dokładnie chodziło to nie wiem Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-26 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem no zobaczymy co powiedza w poniedzialek mam nadzieje ze decyzje jakas podejma bo nie usmiecha mi sie tu lezec do samego porodu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Maomami- mój na samym moim mleku tez nie przybierał.. mimo że chwilami sie najadał to i tak musiałam mu podawać mm szpitalu. Oby jednak mała ładnie przybierała ![]()
![]() |
#1423 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj jest chyba jakiś dzień wkurzania przez Tżtów. Mój napił się na imieninach dzisiaj pierwszy raz od porodu i od czasu przed porodem, nie wypił dużo, chyba 3 drinki ale nic mu się teraz nie podoba, poszedł na dół oglądać mecz spoko ja nie lubie niech sobie ogląda ale kur** poprosiłam go żeby przyszedł na górę bo chce sie iść umyć to z wielką łaską przyszedł, mam wrażenie że dzisiaj znudziło mu się bycie tatusiem. A ja to mam w dupie bo małej będę podawać w nocy swoje mleko butelką albo mm więc ja mam to gdzieś niech on wstaje!! Zawsze daje mu sie wyspać ale dzisiaj mnie tak wkurzył że coś strasznego
#1424 |
Zakorzenienie
|
Domii- głupia sytuacja ze szwagierką, ale z jednej strony sie nie dziwie.. No musi do tego sie przyzwyczaić ze macie Jasia..
ja już nie daje rady z tym jego jedzeniem. Od początku są jakieś problemy. Najpierw mało mleka, potem nie umiał złapać, potem zasypial, później sie nie najadał, ulewał mega ilości i tracił na wadze, a ostatecznie odstawił sie od niego całkowicie. Jak ja mam mu dawać swoje jak i tak te mm musze zrobić:/ bo on albo wypluje, albo nie je/ nie najada sie :/ bez sensu.. trace siły normalnie. ![]()
#1425 | |
Wtajemniczenie
|
Kurde dzisiaj przestawia się czas i jak ja mam sobie budzik nastawić na karmienie??
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Domi, ja uważam, że z facetami trzeba twardo. Ostro i dobitnie, bo oni nie potrafią załapać czasem wielu rzeczy. Ot, defekt natury, braki w genomie i te sprawy. Na Twoim miejscu pojechałabym jutro na cały dzień do rodziców. Zostawiła Jaśka Damianowi razem z mm/ mlekiem odciagniętym w lodówce i pampersami. Wiadomo, jak coś się będzie działo- jest Teściowa, to mu pomoże. Tragedii nie ma. [z Teściową pogadaj, zeby pomogła mu w kryzysie, ogólnie niech sam sobie radzi]. Wróć wieczorem, zmęczona, powiedz, że na poniedziałek masz wazne plany[np. lekarz, farbowanie włosów sąsiadce, łotewer] i on musi wstawać w nocy. Takie życie. Albo się sprawdzi jako ojciec, albo dostanie szału, zrobi awanturę- a wtedy sytuacja będzie jasna. Gdyby szalał zapytałabym go, czy alimenty na Jaśka będzie płacił przelewem czy gotówką . I pojechałabym do rodziców na kilka dni,
Mam takie podejscie, bo moją mamę tata zostawił z trójką małych dzieci. Bo "nie czuł się w pełni dojrzały". Wiesz- lepiej to ukrócić zanim będziesz w takiej sytuacji jak ona. |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w kapturkach w ogóle nie chce, wiec wyciagałam laktatorem, czasem jak nie chce złapać to daje mu w kapturku- ale wtedy to już w ogóle. ![]()
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | ||||||
Rozeznanie
|
Ale się ułaziłam dziś
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mocne kciuki za Was ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kciuki za Kacperka i jedzonko, i żebyś przetrzymała jutrzejszych gości bez nerwów ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() maoami ![]() ![]()
![]() |
#1430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
Jaka cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
ło matko kochana, jakie tematy dzisiaj.
![]() De GRATULACJE!!!! Lineczka, przynajmniej sprawdzone i pewne, że nic złego się nie dzieje, a to najważniejsze. Na pewno wyjdziesz ze szpitala, chyba, że na serio postanowisz zacząć rodzić. Co do figur, zrzucania kg, dziewczyny błagam Was, jesteście Mamami cudownych dzieci nie jest ważne ile macie w pasie, niech Was rozpiera duma i tyle, a głupimi komentarzami tego pokroju nie przejmować się w ogóle. Albo ewidentnie uszczypnąć dotkliwiej, wiem brzmi okrutnie, jednak uważam, że takiego rodzaju komentarze są niestosowne i macie prawo do ofensywy. ![]() Domii jesteś zmęczona to zrozumiałe i bardzo Ci współczuje sytuacji, jednak dla faceta 15- 20 min z maleństwem to dużo czasu, niektórzy panowie na serio nie mają poczucia, że robią coś źle, że powinni inaczej i każdą uwagę, że mało, że powinni więcej uważają za atak i przesadę. Wiem, że pewnie inaczej to sobie wszystko wyobrażałaś a rzeczywistość jest mniej różowa, jednak ja jestem w stanie zrozumieć że facet to jednak facet i oni ogólnie mają problem ze wszystkim z tym z czym problemu nie mamy my kobiety. ( może dobrym sposobem byłoby odpuszczenie, zobaczenie reakcji jak wtedy się zachowa????!!!) ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Zus ma czas przez 30 dni i z tego co mi wiadomo, to miesiącu wypłaca w trzech jakby terminach pieniądze i zależy to od momentu dostarczenia do nich zwolnienia. Ja dostaję pieniądze z zusu na początku miesiąca a zwolnienie daję tak mniej więcej w połowie miesiąca. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Ktosiula tort jest mega bardzo mi się podoba. Zdolniacha z Ciebie niesłychana, a proszę powiedz mi jak robiłaś pająka z czego dokładnie? I czy mogłabyś być tak miła i powiedzieć jaką masą pokryłaś tort i jakiś przepisik podesłać? Byłabym wdzięczna. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Dziewczyny z małymi trudnościami w karmieniu naturalnym, współczuję ale wytrzymacie, podobno na początku mogą pojawić się trudności i komplikacje. Wiem, że uciążliwy się płacz, prężenie się dziecka, wypluwanie i takie tam jednak jesteście super kobietkami i dacie radę, tego jestem pewna. Trzymam kciuki ![]() W ostateczności po prostu będzie karmienie butlą, jak się inaczej nie da, ale na razie życzę cierpliwości i dużo dużo sił. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Dobra napisałam się za wszystkie czasy hihihi, spadam spać. Dzisiaj był dzień pełen wrażeń, bo sama pojechałam pociągiem do Wawy, pomimo bóli w kręgosłupie na spotkanie z Przyjaciółką- było bardzo bardzo przyjemnie. Kiedy wróciłam, pojechałam na ciasto urodzinowe do Mamy też było przyjemnie, choć troszkę nerwów mnie kosztowało a później z mężem pojechałam na mecz koszykówki...to już było bardzo emocjonujące, ponieważ hałas tak dobijał Małą, że wierciła się i kopała i raczej nie będzie fanką tego sportu ![]() A teraz już czuję zmęczenie i pora abym się pożegnała, życzę wszystkim dobrej nocy, przespanej jednak, bo to dzisiaj śpimy godzinę dłużej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak krotkO odpisze bo pisze z telefonu.
De wzruszyłam się.. Dzięki za opis, bylas dzielna, gratuluje jeszcze raz. Lineczka ja bym się wypisała na własne życzenie bo to bez sensu. Sprawdzili co i jak to teraz wiesz na czym stoisz. I masz ten swój uoragniony czop ![]() Domii dobrze ze stawiasz sprawę na ostrzu noża, zabieraj się z małym do rodziców a Damian niech się ogarni, bo na moje jest niedojrzały. Żeby nie napisać gorzej. Ze szwagierka głupia sprawa ale ja ją rozumiem, musi jej być ciężko. Nie bierz tego do siebie, to dla niej nie latwa sprawa. Maomami dobrze ze spotkanie z tesciowa przebiegło bezboleśnie. Trzymam kciuki za wagę małej. Może nie jest tak zle jak ci się wydaje, tylko np waga przeklamuje czy coś...oby ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Dzięki dziewczyny za pochwały torta, mam nadzieje ze jutro się wszystkim spodoba i nie będzie za słodki przez ta masę cukrową. w sumie to jestem z niego zadowolona ![]() Kabriela pokrywalam gotowa masa cukrowa, z niej też jest zrobiony pająk. Można też zrobić taka masę samemu ale się tego nie podjęłam. Pod spod dalam krem taki gesty na bazie masła i cukru, jutro ci podesle linka jak będę na komputerze. Ryba a mnie tak przychodź do głowy ze może to mleko takie liche bo właśnie nic nie jesz... Przykro się czyta ze macie takie problemy z karmieniem, mam nadzieje ze to minie. Może dzieciaczki maja jakiś kryzys rozwojowy... Dawaj mm skoro się najada i nie ma problemu picia z butli i się nie obwiniaj. Nadal próbuj przystawiać może juz jutro będzie lepiej, trzymam kciuki mocno, mocno. ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Jeszcze miałam napisać żebyście krytykę wyglądu wpuscily jednym s wypuściły drugim uchem. To jest ABSOLUTNIE normalne ze na powrót do figury sprzed ciąży potrzeba czasu, a ci co postanowili was skrytykować są jednym słowem debilami. Na wszystko przyjdzie czas, nasze ciała się zmieniają przez 9 miesięcy trwania ciąży i cudów nie ma, z dnia na dzień nie będziemy laskami. Acelinko a ty nie rodzisz czasem? Nasturcja ostro poradzilas Domii ale wg mnie chyba by jej się serce krajlo gdyby zdecydowała się zostawić Jaska Damianowi i wyjść na cały dzień. Jak dla mnie to nierealne. Idę sik i spać, dobranoc!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-26 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
Ja cały dzień poza domem, więc dopiero teraz nadrobiłam....
De, gratulacje!!! niestety zdjęcia nie widzę żadnego, ale opis mnie wzruszył. Dobrze, że nie pomimo, że nie było idealnie to nie było tak ciężko jak z Danielem ![]() ktosiula, super tort ![]() ![]() lineczka, szkoda, że Cię zatrzymali, ale jakbym ja miała coś zielonego w majtkach to też bym pojechała się upewnić co to jest. Szkoda tylko, że Cię do domu nie puścili, tym bardziej, że w weekend i tak nic zazwyczaj nie robią w szpitalach ryba, ![]() domi, nie wiem co Ci napisać, żeby nie było za ostro. No, ale niestety Damian zachowuje się jak dzieciak... znowu. Dziecko to nie taka zabawka do której się może pouśmiechać jak jest dobrze i jak mu się chce, a jak zaczyna być płacz czy jakiś problem to oddaje go innej osobie, bo sobie nie umie poradzić. A skoro rozmowy nie zdają egzaminu ja bym zastosowała terapię szokową - zostawić go samego z Jaśkiem chociaż na kilka godzin, niech sobie radzi. Ty też jakoś musisz. Generalnie przenosiny z Jaśkiem do rodziców nie wydają mi się dobrym pomysłem - Ty się będziesz wkurzać, a Damian będzie zadowolony że będzie miał spokój i to mu nie pomoże w tym żeby podejść odpowiedzialnie do zadania jakim jest bycie ojcem. Trzymam kciuki, żebyście to sobie jakoś poukładali. My dzisiaj pół dnia spędziliśmy ze znajomymi, co mają 6-tygodniowego malucha. Zrobiłam koleżance obiad, byłyśmy na spacerku i takie tam. A później urodziny u innych znajomych. Także miły dzień aczkolwiek niewygodna pozycja dała o sobie znać i boli mnie kręgosłup. Więc szybciutko nadrobiłam i idę spać ![]()
#1435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Beatko dziękuję.
![]()
#1437 |
Zakorzenienie
|
Kurde jest 2 po przestawieniu zegara czy jeszcze przed? Bo nie wiem ile mi dziecko spało ..
Rybko- kto Zci takich rzeczy nagadał co do Twojego wygladu? Ktos nie powazny! Mialas CC ![]() ![]() DOMI - wspolczuje Ci ze nie masz w mężu pomocy. Ja na Twoim miejscu , wstrzaxnełABym nim. Przetłumaczyła czego oczekujesz, zagroziła wyniesienien do rodzicow. Dziecko to nie zabawka, ty nie wyjmiesz mu baterii jak po 20min nie chce Ci sie juz nosic, kołysac, karmic, przewijac a I zostawic I wyjsc tez nie mozes. Mi tak jak dziewczyna wydaje sie sie ze Damiana przerosło dziecko , opieka nad nim itd wiec najlatwiej mu wyjsc. Musi jednak zrozumiec ze tak nie mozna. Lineczka - ![]() No ale nie wiedzialas. Kazda odpowiedzialna mama zrobiła by to samo, pojechala I sprawdzila. Bedzie dobrze. Tak jak pisalas , jak do poniedzialku nic sie nie ruszy to wychodz , bezsensu tam lezec I sie stresowac. Obserwuj tylko co sie dzieje , bo pamietasz jak Dzastin powiedzieli ze to upławy , a okazało sie ze to ona miala racje I to bylt wody? Ide spac. Jutro bedziemy z mama robily mini sesje Majeczce. Zobaczymy co zbitego bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1438 |
Zadomowienie
|
Plecy mnie tak bolą, że nie wiem jak się nazywam. Do tego doszła zgaga, od której aż wymiotuję kwasem. A nie jadłam nic takiego...
Domi, pamiętaj, że najważniejszy jest Jasiek. A z niedojrzałym ojcem, on będzie bardzo nieszczęśliwy. I skrzywdzony. Bo rosnąc, będzie czuł pewną "niechęć", dystans i będzie myślał, że to jego wina. Damian powinien dojrzeć, jeśli chce być dla niego ojcem-wychowawcą. Po Twoim wczorajszym poście, aż rozmawiałam z moim mężem wieczorem. I poruszyłam temat opieki po porodzie. Nawet spisałam z nim pewną "umowę" - takie zasady, żeby się nie pogubić. Ile razy dziecko mniej-więcej je, ile razy je trzeba przewinąć, jak długo trwa kąpiel, jak ze spacerem. Podzieliliśmy to w miarę na pół [ po mojej stronie ciut więcej, bo"karmienie piersią"] i spróbujemy się tego trzymać. Mam nawet zapis "siedzenie i patrzenie jak Młody nie chce spać- czas trwania 15minut-5h" ![]() Może zwyczajnie napisz Damianowi na kartce, jak wygląda doba malucha, żeby zobaczył liczby godzin i czynności, które musisz spędzać z Jaśkiem. Może jak zobaczy, że wychodzi więcej rzeczy niż doba ma godzin, to załapie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-27 o 05:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Wiecie jak Kacper reaguje namoje mleko? jakby pił maslankę
![]() Dobra. zasnął mi młody o 6 i teraz wstał. Dam mu picie, bo mleko już jadł wiec głodny nie jest, i moze pośpi jeszcze. Już za oknem widze słońce wychodzące wiec bedzie ekstra pogoda ![]() ![]() ![]() ![]() Trele- myslę że nie musze pisać ![]() Lineczko- najgorzej jest iść do szpitala na weekend- wg mnie. Bo w sumie ani wiekszych badań ani nic nie robią.. no ale trzymaj sie dziołszka tam ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.