|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Dzień dobry dziewczyny !
My wczoraj mieliśmy intensywny dzień z mężem. Najpierw pojechaliśmy w plener zrobić małą sesję brzuszkową - bo stwierdziliśmy że to może ostatnia szansa na to ![]() Później z mężulem na zastrzyk bo coś mu w kręgosłupie strzeliło w sobotę ![]() ![]() Ola - 100 lat dla Ciebie ! Udanych urodzin Ci życzę ![]() Cora i Taszanta - ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Witam się i idę poczytać co słychać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o hemoroidy, to pozwolę sobie opowiedzieć o nich, bo niestety mam tę przyjemność ( a nie jest za duża) z nimi walczyć.
Hemoroidy zależą od tego jak bardzo mocno masz wyćwiczone mięśnie kegla i odbytu...i jeszcze pewnie od wielu innych czynników, genetyczne, rodzinne chyba też wchodzą w grę ( moje siostry też miały z nimi przygodę). Mi się pojawiły jeszcze przed porodem i to krwawiące, wiem, że zabrzmi to teraz okropnie ale one wychodzą ale też dosyć szybko się wchłaniają. Fakt są nieprzyjemne, ponieważ powodują ból, pieczenie jednak nie jest powiedziane, że będziesz z nimi do końca życia walczyć. U mnie jak tylko czuję, że cokolwiek zaczyna się tam dziać to biorę czopek i jest ok. Ważne, żeby kontrolować by np nie wylazł.... Przepraszam za tak szczegółowy opis. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dobry, dobry!
Dziewczyny jeszcze raz dzięki za mile slowa, w ogóle strasznie jestem dumna z tego tortu i przy okazji nieskromna, a to chyba dlatego, że mąż był zachwycony - taki podekscytowany jak zobaczył, zdjęcia robił, nie chciał pozwolić na wyrzucenie stwora. To było miłe zobaczyć w jego oczach tyle radości ![]() ![]() Dała mi wczoraj ta imprezka popalić, taki ból mi wszedł w jednym miejscu w plecach, że mi się na płacz zbierało. Zwykle mnie bolą całe lędźwie, ale wczoraj taki przeszywający ból w jednym punkcie. Ale tak fajnie było, że wszyscy przyjechali - rodzice, rodzeństwo. Odkąd się wyprowadziliśmy to baaardzo rzadko u nas są bo mają problem z dojazdem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam teraz straszną ochotę na bunga-bunga, wczoraj miałam chęć ale nie miałam siły iść się depilować z tymi bolącymi plecami...Dzisiaj sobie zrobię małe spa, a wieczorem zmolestuje tż'ta sasasa ![]() Jest słooodki! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rusza się w łóżeczku, ma lekki skos to chyba normalne, że się zsuwa. Trzymam kciuki za wagę Kacperka i żebyście wszystko pozałatwiali co macie do załatwiania. Że też masz siłę na przyjmowanie gości, podziwiam Cię. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia! Babku dzięki za tego linka do Klubu Mam - poczytam o chustonoszeniu. Jakoś wczesniej się nad tym nie zastanawiałam. Nie miałam styczności z chustami, nikt nigdy z moich znajomych nie nosił w chustach i pewnie dlatego. Trochę mnie przeraża to wiązanie, boję się, że sobie nie poradzę, albo coś się stanie. Przydałyby mi się jakieś warsztaty na ten temat. Daj znać jak jakąś wybierzesz. W dalszym ciągu trzymam kciuki za dzisiejsze porodziki - Taszanta, Coralady ![]() Do tego gratuluję skończonych i rozpoczętych tygodni!
![]() |
#1595 | |||||||
Zakorzenienie
|
Raczę się kawka i 3 bitem-nieskromnie mówiąc wyszedł mi pyszny
![]() Cytat:
![]() Ciekawa jestem co Ci dzisiaj ginka na wizycie powie ![]() Cytat:
![]() Życzę Ci tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Może to plecki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() sorki ze ja tak z doskoku znów, wpadam jak wiatr i wypadam, ale jest tyle rzeczy które chciałabym jeszcze zrobić ![]() ![]() zaraz troszke nadrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ola sto lat ![]() Jeny, dzisiaj myślałam, że mi wody odeszły, obudziłam się w nocy i miałam tak mokrą piżamę, że aż spanikowałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No też jestem ciekawa...kurcze tak sobie myślałam żeby okna zacząć myć..na święta mamy wizytacje rodziny nie widzieli jeszcze mieszkania, a oni są tacy wiecie...na wysokim poziomie i musi być meeeega czysto co by się nie wstydzić.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie tak rodzinnie pobiesiadować ![]() Zaopatrzyłam się dzisiaj w Feminum żel w razie wu ![]() ![]() Nie poznaję się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Jutro do szpitala idziesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle cały czas mylisz mi się z Domi,chyba przez zmianę avataru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
Olu wszystko najlepszego z okazji urodzin
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wiedziałam, że mi humor poprawicie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też jeszcze okna muszę umyć w sypialni tylko na szczęście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Wtajemniczenie
|
babku ginka stwierdzila ,ze wkladki stwarzaja swietne srodowisko dla rozwoju bakterii..robi sie "tam" cieplo i wgl...ale ja tez sobie nie wyobrazam chodzic bez...jeszcze dzis z nocy mialam majtki jakbym sie posikala tyle wydzieliny...albo nie wiem moze to mocz normalnie jak stara babka sie czuje
![]()
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to ginka stwierdziła oznaka zbliżającego się porodu. ![]() Kurcze dzwonię zarejestrować się na ktg i nikt nie odbiera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Wtajemniczenie
|
mya a widzisz mamy podobnie
![]()
#1610 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja w każdym pomieszczeniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Wtajemniczenie
|
nemosek fajnie ..zblizajacy sie porod ale to kazdy wie...niech powie dokladnie ile dni poprzedza takie ulewanie...2-3-8 ..fajnie byloby wiedziec :marzyciel:
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę boję się pojechać na maksa a chciałabyyyyymmmmm ![]() W takim razie samych zielonych świateł ![]() A przypomnij mi z jakiego powodu mieliście zakazik? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
witam się i ja po fatalnej nocy, 2h nie mogłam zasnąć bo uwaga było mi obsesyjnie gorąco normalnie mogłabym leżeć w wannie z zimną wodą
![]() Nemosku mnie też się chce dopaść Tż jak nie wiem, muszę ten żel kupić, bo za tydzień w czw ściągamy krążek iiiiiii będzie się działo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już w pewnym momencie myślałam że mąż mi się znudził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super z tą krwią, spytam u nas czy mozna oddać, jak komuś mogłaby pomóc to byłoby super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jutro podobnie jak w niedzielę - mam przyjść na oddział bo mój gin ma dyżur, zbada mnie i jeśli będzie zachęcająco to przyjęcie do szpitala, kroplówka i próbujemy rodzić, a jak stwierdzi ze kroplówka nic nie da, tylko by mnie wymęczyła to do domu i czekamy dalej ![]() w niedzielę mówił, że od czwartku szyjka jeszcze się skróciła już na maksa, bardziej się nie da, rozwarcie też większe, główka wstawiona, ale skoro sama czułam ze to nie ten dzień, nie było skurczy konkretniejszych, mała się rusza wystarczająco to nie ma co się śpieszyć ![]() po cichu mam nadzieję że jutro będzie ten dzień ![]() ![]() ![]() w ogóle tż mnie powalił wczoraj, bo od rana taki spokój i luzik nie to co w pierwszej ciąży, ale jak już wyszliśmy ze szpitala to się przyznał że że jak czekał aż mnie gin zbadał to mu serce kołotało co będzie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na początku ciąży miałam zagrożoną ciążę, musiałam leżeć (ginka powiedziała że bez leków jeszcze dwa dni i bym poroniła..)a później jak już sytuacja opanowana, to stwierdziła że mam skróconą szyjkę, brzuch twardy i się stawia, w kroczu mnie bolało i zakazała nam przytulanek.No to już jak mój tż o tym usłyszał to nie ma zmiłuj... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w piątek z kolei miałam nitki krwi w śluzie, a dzis znów mokro ![]() ![]() Cytat:
![]() ale mi to się daaawno ulewa i nic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O następna napalona ![]() Co to się dzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.