|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Na początek delikatne migdałowe, potem owocowe aha.
Wszystkie w formie ampulek z firmy Clarena. Na allegro. Są w kwc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2372 | ||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam lubiłam bawić się samochodami ![]() Dobra, a teraz ostatnie cytowanie, co nie mogłam znaleźć bo myślałam, że mi się zgubiło Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43429949]Mi tez cos przed chwila przeskoczylo w lewej łopatce... boli jak cholera i nie moge sie wyprostowac... Masakra! Dzisiaj ogladalam te mieszkania z malizna... Ja go nie nosze na co dzien nprawie wcale, a dzisiaj wnosilam go w gondoli na drugie pietro bo spał, potem nosilam w nosidle, a potem w foteliku... To teraz mam. BOLI!!!![/QUOTE] I jak sie dzisiaj czujesz? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas po całej nocy, zarówno jak wstanie o 5:30 lub o 7h, to tak z godzinkę aktywności i jest śpiący. Tylko on sam nie pada i muszę go wziąć, chwilę potulić i śpi. I choćby wtedy spał 30min, to wstaje już wesoły i ma dłuższe aktywności. Cytat:
2. Przy każdej, nie da się tego uniknąć, bo sam przechyla głowę i ją zanurza. Cytat:
Cytat:
![]() Co do śliny - u nas też na początku były bąbelki, pieniła się a teraz cieknie strumieniem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||||||||
|
|
|
#2373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mojego Kocham ponad wszystko - Piona
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
ONA, jakos mi lalki nie leżą, na dodatek w rozowym ubranku, grajace i krzykliwe... Tz tez
![]() zawaliłam dzis prace, rozwalilam rytm Antka... dostaje dzis cycka co 1 - 1,5 h. Antek dzis pożera piesci. Zaraz zaczne rwac reszte swoich wlosow... |
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Roxi - Tymulek zjada rączki non stop, czasem wpycha obie na raz do tej malutkiej buzi
Neni
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie mój też ma rozwalony rytm dnia przez ta zmiane czasu..właśnei spi..i obawiam się że to sen nocny:/oby nie...bo znów się obudzi o 3-4 i heja imprezka koleś wyspany:/
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie czego w sobie nie znoszę?
Pół dnia mogę po śniadaniu nic nie jeść, nie czuję głodu. Ale oczywiście po 18 nadrabiam zaległości podwójnie. no nie potrafię jeść w ciągu dnia, a wieczorem to mi się włącza mega ssanie:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
Tymoteuszek od kilku dni zasypia ok 18stej i śpi tak długo, że musimy go budzić na kąpiel i kolacje. Później dosypia do 3-4 w nocy i później już ciężko z jego spaniem, czasem od 4 już nie śpimy. Dziś wstałam z nim ok 6stej.
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
u nas zmiana czasu nie za bardzo - mały juz ledwo siedzi, prawie spi, zaraz go kapiemy. Bediaczek mysli ze to juz 19:30 W nocy z soboty na niedziele mielismy cyrk, bo maly budzil sie, wyl, ale nie chciał jesc. Jak tylko go do przystawialam to ryk. Wreszcie po 30 min zdecydowal sie nasz książę A tej nocy mielsmy tyle karmien co na poczatku, nie które z Was nadal tak maja: pierwsze 00:00 drugie 02:00 trzecie 04:00 czwarte 06:00 zawsze było o 01:00, a potem o 06:00. Ciekawe co ten mój synio sobie wydumał ![]() ![]() Dzis boli mnie strasznie głowa, normalnie taka migrena, ze na oczy ledwo patrzę. |
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pierdziu jeszcze poltorej h do powrotu Tz
|
|
|
|
|
#2383 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Obstawiam skok albo zęby. Artur płakał tak, że się dusił.... Usnął na pół godziny i od nowa. Nie wiem, co się dzieje, nie wiem, co mam robić... Na szczęście teraz już jest spokojny, gryzaki wcina ze wściekłością. |
|
|
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas się uspokoiło po podaniu Camilie, chol.erne zęby Jeszcze chwila i kąpiel i sen. Mam nadzieję, ze nie będzie cyrku i szybko padnie, zaliczył dziś łącznie tylko 2h snu. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
i to z takim płaczem.
|
||
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o tym ryczeniu:
Tymek w czwartek ok 18stej zrobił taką awanturę, że mi się słabo zrobiło i dzwoniłam po TŻ, żeby wracał do domu. Wszystko było beee i nie znalazłam powodu jego płaczu, aż się zanosił ![]() a w sobotę znów prawie cały dzień popłakiwał, zaczęło się od rana jak zastrajkował i jeść nie chciał, tylko trochę pociumkał i płacz, kolejne 2 karmienia to samo. Dopiero po południu wciągnął 120mm, a normalnie potrafi zjeść porcję 180ml, cały dzień płakał z małymi przerwami i nawet na spacerze nie chciał spać. Za to w niedziele znów wesoły i zrobił się mega gaduła dziś też nawijał tak, że śmiałam się do łez.
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
moze rzeczywiście ta zmiana czasu tak wplywa na nasze dzieciaczki, bo jak widzę to sporo nas prawie osiwiało dzisiaj
|
|
|
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
Mojemu dziecku juz cyc nie wystarcza musi byc jeszcze paluch w buzi
Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2013-10-28 o 19:08 |
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() cynamonkowa: Tak trzymaj - trzeba walczyć. A Adaś wygląda naprawdę dobrze, jest silnym chłopcem i to widać na tej fotce!! ucałuj go ode mnie, męża i Igorka lemurki: a jak u was? karolajn: dziewczyny już sporo napisały na temat wizyty u neurologa. Głowa do góry! nie sądzę, aby było tak źle jak to przedstawił lekarz. Proponuję skonsultować dla świętego z innym... jakierka: dziękuję za pamięć, byle do środy, sporo stresu ale jakoś dajemy radę Igorek w sposób cudowny poprawia tacie humor od razu![]() My nie byliśmy u neurologa pewnie by cos znalazł jakbyśmy poszli
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby nabrał sił i oby wyniki się szybko polepszyły A nie mogą mu czegoś dać na biegunkę? Może jakiś kleik chociaż? Tak to kiepsko jak wszystko przez niego przeleci,mało się napewno przyswaja.. I jak on ma nabrać sił jak ma biegunki ciągle i wymioty Osłonki,probiotyki nic nie pomagają?
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Ide kąpać Prezesa i lulu, może zaśnie
|
|
|
|
#2392 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Nooo ciekawe po kim
A iks ma mało fajny kolor bo beżowy, ale ponoć kolory odznaczają rodzaje tych plastrów ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a pięści służą do boksowania a nie jedzenia Cytat:
i ja też tak miałam, ale się na siłę przestawiłam i teraz bez śniadania umieram a kolację mogę ominąć, ale przestawiałam się ze dwa miesiące ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przeczołgałam trochę synalka i wytrzymałam go do 19 ufff. Było kąpanko, jedzonko i teraz chrapie smacznie. Zauważyłam też że z tym niejedzeniem dziś dwa razy mi zgłodniał to jak dostał papu to cycek i butelka znikały w momencie więc może zwyczajnie ja za dużo pakowałam w niego i dlatego tak brzydko jadł Teraz na wieczór wciągnął 220 ml w momencie jeszcze tyle na raz nie zjadł Zwijam się do spania bo jestem lekko styrana. Jutro TŻ już wraca więc oby do jutra
|
||||||
|
|
|
#2393 |
|
Konto usunięte
|
U mnie też już się pokój dogrzewa. Kąpiel i mam nadzieję, że nocka jakoś minie lepiej niż dzień...
|
|
|
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,skoro już jesteśmy przy temacie neurologów,mam wązne pytanie:
Czy wasze dzieci w wieku od 3 do 4 (skończonego) miesiąca podnoszą główkę,jak bierzecie je za rączki i troszeczkę próbujecie podnieść? Pytam o to,ponieważ byłam dziś z małą u pediatry i dostałyśmy skierowanie do neurologa, bo pediatra stwierdziła,że Gabrysia już powinna podnosić główkę przy podciąganiu ją za rączki,a ani trochę nie podnosi. Ma 3,5 mies. Moja mama twierdzi,że jeszcze przyjdzie na to czas i żeby nie panikować. No ale ja widzę też inne niepokojące dla mnie objawy- np Gabi macha prawą rączką w dziwny (jakby nerwowy,nieskoordynowany) sposób,a tylko lewej używa do łapania zabawek i wyjmowania sobie smoczka z buzi. Pozatym nadal miewa mocne ruchy głową przy odbijaniu typu dzięciołek, wali główką we mnie. Niewiem,może przesadzam,no ale do neurologa chyba się wybierzemy jednak,skoro pediatra też widzi coś niepokojącego. Ponadto dostałyśmy skierowania do laryngologa (nadal jej furczy w nosku po ostatniej infekcji) i do okulisty (ciągle ropieje jej oczko od urodzenia). Waży 3,450 i maa 62cm. Ps.W klubie za godzinkę-max dwie wrzucę foto po zmianie fryzury-byłam dziś jednak u fryzjera Jestem zadowolona z rezultatu.
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Baloniku, Oliwia ma ponad 3 miesiące i już od pewnego czasu trzyma główkę przy pociaganiu za ręce. Z tego co czytałam dzieci w wieku właśnie 3 miesięcy powinny już powoli zaliczać ten "test".
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2396 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i przede wszystkim sie nie denerwuj bo maluch to odczuwa![]() Super ze ze sluchem wszysko dobrze ![]() Cytat:
za marchewkę![]() Dziekuje za super opis cwiczen juz to sobie zapisalam i na pewno bede ćwiczyć z Antosia![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43467723]U mnie też już się pokój dogrzewa. Kąpiel i mam nadzieję, że nocka jakoś minie lepiej niż dzień...[/QUOTE] za noc![]() ...... Dziewczyny kp czy Wasze dzieci tez sie tak czesto ksztusza podczas jedzenia? Moja mala za kazdym razem Pediatra mowila ze moze mieć przez to zaksztusne zapalenie płuc![]() I jeszcze pytanie do mam ktorych dzieci maja refluks. Czy wasze maluchy nadal tyle ulewaja? Antosia juz zasnela przy cycusiu odkladam do lozeczka i ide cieszyc sie wieczorem; ) Mi sie podoba zmiana czasu dzieki temu mala juz o 19.30 spi![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Kazde rozwija sie swoim tempem Ale idzcie do neurologa Lepiej zeby sprawdzil to specjalista![]() Wazy 3,450? |
||||
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Antek lezy w samym body w lozeczku z golymi noziami i pierdzi
jeszcze 20 min do Tz. Moze wytrzymamy ![]() GHIA pewne ze Antki to fajne chlopaki. To miskowanie i pierdzioszki to juz u nas byly ![]() Wlasnie Antek przepezl na plecach w kąt lozka (dalej pierdzi) i na dodatek jest juz w poprzek... A noga sobie wlacza mzyke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Kłapouchy dziekuje za kciuki ![]() Juz z nim lepiej,ale tak sie bałam o niego ...... W sobote bylismy na domówce u sąsiadów,rozłożyło mnie choróbsko,wczoraj tez chora leżałam ale pogoda była tak cudna ze wybralismy sie całą bandą na spacerek ![]() A dzis pranie,sprzątanie.... Laura wydaje mi sie niewyraźna,cosik pokasływała ...moze sie niepotrzebnie schizuje??? Nie wiem czy zdołam nadrobic bo znów mnie gorączka zaczyna męczyc
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, melduje się po udanych chrzcinach tak jak obiecałam
![]() Zaraz Was lecę nadrabiam, chociaż dalej mam roZpednice bo jutro wylatuje mój ojciec, wiec jak najwiecej chce żeby spędził czasu z młodym ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Ja tam lubiłam bawić się samochodami 

A iks ma mało fajny kolor bo beżowy, ale ponoć kolory odznaczają rodzaje tych plastrów 

jeszcze tyle na raz nie zjadł