|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
Z isany lepiej na mnie działa, ziaja jest za słaba ale bardzo ładnie pachnie i do mieszanek jest ok. Isana starcza na długo, jest tania, ślicznie pachnie i ciało też b.dobrze nawilża
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o fajnie to jak będzie na promocji Isana to kupię |
|
|
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za odpowiedź
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Dam na pewno ,ale na razie muszę zakupić miodek.
Oj moim nawilżenie się przyda Wynalazłam na allegro masło shea zastanawiam się czy nie zainwestować w jakąś małą gramaturę
|
|
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odstające włoski sa okropne. Wyglądają jak baby hairy, ale nimi raczej nie są..a denerwują...wrrrr ![]() Zastanawiam się teraz jaki jest sens olejowania jak za chwilę zmyję olej z pozostawionymi właściwościami szamponem z SLS (Seboradin) hmm..
|
|
#1567 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Widziałam ją na Allegro za 17 zł. ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Ja miałam kiedyś tą różową i była dobra. |
||||||
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz, jak się ambitnie tłukło do bólu krwawiących palców (w sumie to na początku przy klasycznej wyszły mi pęcherze, teraz przy akustycznej krew się polała)...
![]() Nie wiem, czy to szybko; rok temu nie mogłam grać jednocześnie śpiewając. Teraz stanowiło to dla mnie problem przez dwa pierwsze dni TŻ obiecał, że mnie nauczy, ale wybył do USA w lipcu, więc sama się uczę
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1570 |
|
Uzależnienie
|
Tak o tym miodku rozprawiałyście, że teraz siedzę z mikstura na głowie:
-hergon -miód -vatika migdałowa -olej kokosowy (znalazłam w półce z czasów jeszcze mojego dawnego włosomaniactwa - przetrwał ze mną 3 przeprowadzki, myślałam, że już go dawno nie mam )
|
#1571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 18 września brat TŻta dał mi akustyczną gitarę TŻta, nauczyłam się dodatkowo d, h i próbuję stopniowo dodawać inne chwyty, póki dobiorę się do barre, czyli nieprędko daję sobie jeszcze miesiąc. No więc przez ten miesiąc z kawałkiem dużo się nauczyłam, nie powiem nie ale zostało to okupione ciężkimi urazami palców lewej ręki ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Mialyście któryś z szamponów Kallosa? |
|
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
dawno mnie tu nie było....a wszystko przez mojego włosowego doła nie dawno podciełam włosy ze względu na rozdwojone końcówki i chwilowo mnie szlag jasny trafia TŻ nawet mówi do mnie "mój Ty rudzielcu"![]() Zajadam od ponad tygodnia skrzyp i albo mi sie wydaje, albo moje paznokcie zrobiły się mocniejsze.... no ok, a kiedy przyjdzie pora na włosy ![]() No i kurde podsumowując.... nie radze sobie z tym całym włosowym majdanem... Sorrki, za te gorzkie żale.... ale musiałam....
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
hej
kupiłam dziś szampon seboradinu do wypadających i przerzedzających się włosów nie mogłam nigdzie lotionu znaleźć ale to dobrze, bo mam jeszcze radical, jantar i kozieradkę ;Pjutro od rana jest u mnie TŻ, zrobiłam nam na obiad zupę gulaszowa i pierogi z kapustą i grzybami, siedziałam 3h w kuchni nad tym
|
|
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
Ech. Walczę z jesiennym wypadaniem. Używam wcierki, ale ostatnio stwierdziłam, że to za mało. Postanowiłam dziś właczyć do pielęgnacji maskę Biovax do wypadających. Czytałam, że dziewczyny nakładają ją na skalp i maska pomaga na wypadanie, nie obciąża włosów. Nałożyłam ją dziś po myciu na ok godzinkę, na to czepek i żeby było ciepło założyłam czapkę. Niedawno poszłam zmyć maskę i ile włosów wypadło
Jak wysuszę i wyczesuję włosy zawsze to ileś tam wypadnie i tak się zastanawiam czy skalp tak źle zareagował na maske czy po prostu chcąc ją dobrze domyć pomogłam wypaśc tym włosom, które wyszły by przy czesaniu..ech
|
#1575 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie w jakimś sklepie internetowym i też coś koło 17 zł aczkolwiek ponownie jej nie kupię zapach mi nie odpowiada
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybym miała tak wyrąbane jak w zeszłym roku i tyle czasu, to bym już leciała z barowymi, cisami fisami i innymi na bieżąco )... no cóż
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro w planach zrobić glutka,ale czy się zepnę i zrobię to zobaczymy ;D
|
|
|
|
#1580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam pytanie co do czesania. Wiem, że kręcone włosy czesze się na mokro, proste na sucho, a co z takimi falowanymi, które nie są ani takie ani takie?
|
|
|
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
Co polecicie jako odżywkę b/s w formie mgiełki na jesień zimę z silikonami? Myślę nad gliss kurem, nie mam dostępu do żadnych Joann czy Ziaj. Co się nada?
|
#1584 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
najlepszy ![]() Dzisiaj na noc był olejek alterra migdały&papaja a teraz pod czepkiem alterra&granat
|
|||
|
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
Witam pochmurnie
Plan na dziś to - olejowanie przed myciem (właśnie siedzę) - koło południa zrobię sobię maseczkę z imbirem i miodem(ponoć dobra rozgrzewająca) - po myciu WAX na około godzinkę - na koniec Isana na kilka minut Szykuje mi się dzisiaj wizyta u teściowej brrrrr......
|
#1587 |
|
Raczkowanie
|
Wg mnie należy je traktować jak kręcone, czyi czeszemy na mokro.
|
|
|
|
#1588 |
|
Konto usunięte
|
Hej, na porost to Amla czy Sesa?
|
|
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
Sesa na pewno
Ale czy Amla też, to nie wiem.
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj pytałam o ten szampon YR malwowy, dzisiaj umyłam nim włosy i jest pełen zachwyt
i wiecie, że nawet odbił trochę włosy u nasady? to w kwestii obiecanej objętości.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

zaparzasz przez 3-4 godz przelewasz do butelki i już 

Daj znać jakie efekty 

ale zostało to okupione ciężkimi urazami palców lewej ręki 

TŻ nawet mówi do mnie "mój Ty rudzielcu"
ale musiałam....