Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 16:11   #1651
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43495150]O to to! Dokładnie to co u mnie - to nie kwestia pieniędzy, pozwalania czy czegokolwiek, tylko właśnie takiego entuzjazmu. Ja też mam mało emocjonalny egzemplarz Czasem aż dopytuje czy na pewno się cieszy bo za spokojny jest po prostu [/QUOTE]
Dziewczyny ale oni się na tym nie znają, dla nich to jest czarna magia....uwierzcie mi, ja zdążyłam to zaobserwować w salonie, przez 4 lata sprzedawania wyprawek nie spotkałam się z entuzjazmem ze strony faceta, owszem był, stał obok, czasami wybrał kolor ale o całokształcie to kobieta decydowała a najczęściej przychodziła z siostrom, koleżanką czy mamą
Nawet jak dziecko się urodziło i przyleciał z kartką to we większości przypadków było pytanie do mnie " a które Pani by wybrała" i z takim wyszedł (najdroższym )
Taka jest prawda więc nie ma co liczyć na cuda tylko zabrać się samemu do zakupów
Stary 2013-10-30, 16:12   #1652
Hosenka*
Zakorzenienie

Zgupiałam dziewczyny .... wyniki w normie, jedynie fosfataza zasadowa bliska górnej granicy (podana jest 104, a mam 91). Dzwoniłam do gina, powiedział, że w ciąży może być nawet trochę wyższa wartość, można za jakiś czas skontrolować i że wyniki wykluczyły mi cholestaze.
No to skąd to swędzenie w miejscach typowych dla cholestazy i też nasilające się nocą nigdy nie swędziła mnie tam skóra ...

Jutro mam wizytę o 14, to pogadam z ginem. On ze mną to chyba wyłysieje (bo siwy już jest :brzydal)

Powinnam się cieszyć i niby się cieszę, ale kurcze jestem dalej niespokojna. Nie lubię nie wiedzieć, co mi się dzieje.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-30 o 16:25
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:22   #1653
senira666
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43495150]O to to! Dokładnie to co u mnie - to nie kwestia pieniędzy, pozwalania czy czegokolwiek, tylko właśnie takiego entuzjazmu. Ja też mam mało emocjonalny egzemplarz Czasem aż dopytuje czy na pewno się cieszy bo za spokojny jest po prostu [/QUOTE]
Tez mam taki egzemplarz cieszy sie ale jakos srednio to widac. Za to ja " podniecam" sie za nasza dwojke

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale oni się na tym nie znają, dla nich to jest czarna magia....uwierzcie mi, ja zdążyłam to zaobserwować w salonie, przez 4 lata sprzedawania wyprawek nie spotkałam się z entuzjazmem ze strony faceta, owszem był, stał obok, czasami wybrał kolor ale o całokształcie to kobieta decydowała a najczęściej przychodziła z siostrom, koleżanką czy mamą
Nawet jak dziecko się urodziło i przyleciał z kartką to we większości przypadków było pytanie do mnie " a które Pani by wybrała" i z takim wyszedł (najdroższym )
Taka jest prawda więc nie ma co liczyć na cuda tylko zabrać się samemu do zakupów
W wiekszosci przypadkow sie z Toba zgodze ale jak wybieralismy butelki to moj o dziwo bardzo sie wciagnąl a potem to nawet podgrzewacza do butelek i sloiczkow szukal.
Ja sie smieje ze jego zaintetesowanie powieksza sie proporcjonalnie do mojego brzucha
Stary 2013-10-30, 16:30   #1654
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zgupiałam dziewczyny .... wyniki w normie, jedynie fosfataza zasadowa bliska górnej granicy (podana jest 104, a mam 91). Dzwoniłam do gina, powiedział, że w ciąży może być nawet trochę wyższa wartość, można za jakiś czas skontrolować i że wyniki wykluczyły mi cholestaze.
No to skąd to swędzenie w miejscach typowych dla cholestazy i też nasilające się nocą nigdy nie swędziła mnie tam skóra ...

Jutro mam wizytę o 14, to pogadam z ginem. On ze mną to chyba wyłysieje (bo siwy już jest :brzydal)

Powinnam się cieszyć i niby się cieszę, ale kurcze jestem dalej niespokojna. Nie lubię nie wiedzieć, co mi się dzieje.
A to nie jest przypadkiem psychosomatyczne? Ewentualnie jakieś uczulenie?
Stary 2013-10-30, 16:34   #1655
EVI07
Raczkowanie

Moja Niunia już po zabiegu, narkozę zniosła nieźle, ale jest mocno obolała i na razie śpi. Tata czuwa, ale zaraz do nich jadę znowu. Trochę mi ulżyło, ale muszę przyznać, że ten stres mnie zmęczył bardzo!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
My juz po usg

Wszystko w porzadku Waży 1600 gramów, czyli jest mniejszym sredniakiem Termin z usg idealnie pokrywa sie z terminem z OM. Ma nawet włosy I news dnia: POŁOŻENIE GŁOWKOWE! Czyli jednak miałam racje z ta czkawką A to co maz diagnozowal jako głowę jest pupą

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Hubert (Bercik, Hubson, Hubertus, Hubi, Hubcio) czy Bruno? (Bruni, Brunio, Brunuś, Bruncio, Brunek)
Bruno
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, padam po prostu dzisiaj. Dopiero co wróciłam ze szpitala. Tym razem mój mąż jest pacjentem
Tak nam się miło dzień zaczął, wycieczka do lasu, sesja zdjęciowa, a potem Sierotka wbił sobie nóż w rękę i przeciął ścięgna, kur..... Niedawno miał operację, czekałam w szpitalu, aż skończą i mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze....
Kurcze, ten dom teraz jakiś taki pusty bez Niego...
Uciekam spać, bo aż mnie głowa ze zmęczenia napieprza, pewnie jutro dopiero będę Was nadrabiać.
Współczuję ogromnie, mam nadzieję, że wszystko już ok.
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana z przychodni.
Krew oddana glukoza wypita- nawet nie bylo to takie okropne-a teraz zaczyna sie ta gorsza czesc czyli czekanie...
Na szczescie mam ksiazke i ladowarke do telefonu wiec mysle ze jakos dam rade
Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. U mnie będzie chłopak (Miłosz) jestem w 25 tygodniu i wszystko jest ok, oprócz tego że strasznie zatrzymuje wodę w organizmie (na plusie mam już 20 kg)..mam przestrzegać diety bezsolnej, dużo pić i leżeć do 16 godz na dobę :/ poza tym za mną 2 dniowy dołek (rozterki przyszłej mamy...) pozdrawiam
Witaj!
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Sms od Em my :
No u mnie dobrze nie jest .
Wód jest mniej niż w poniedziałek i łożysko jest takie jak w dojrzałej ciązy, szyjka skraca się dalej . Zaczynam tracić nadzieję , że jeszcze wyjdę w dwupaku. Trudno powiedzieć jak długo to potrwa ale chcą kontrolować co z Dorotką .

Dziewczyny jak widać nie jest za wesoło u Em my ja zawsze staram się ją podnieść trochę na duchu ale może podam jej numer w klubie i każdy kto będzie chciał niech jej napiszę może trochę podniesie się na duchu ?
Bo widzę , że znów się troszkę załamała .
Kurczę, miejmy nadzieję, że jeszcze uda się Dorotkę w brzuszku utrzymać...
Cytat:
Za 3 godz wychodzę po wyniki, jak mi jednak wyjdzie ta cholestaza, to czeka mnie szpital do porodu ... a do terminu równo 3 miesiące
Będzie dobrze, trzymam kciuki!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:36   #1656
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
W wiekszosci przypadkow sie z Toba zgodze ale jak wybieralismy butelki to moj o dziwo bardzo sie wciagnąl a potem to nawet podgrzewacza do butelek i sloiczkow szukal.
Ja sie smieje ze jego zaintetesowanie powieksza sie proporcjonalnie do mojego brzucha
Ja nie pozwoliłabym wybierać czegokolwiek mężowi, on się na tym nie zna i nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak by się to skończyło
Zresztą on jest szczęśliwy ze ja wiem co mam kupić, no wózek wybieraliśmy razem
Czasami z czymś wyskoczy ale nie zawsze to jest praktyczne i delikatnie staram się mu wytłumaczyć ze to się nie przyda, kiedyś w sklepie uparł się na ocieplane spodnie a były tylko w rozmiarze 74, gdzie nasza Lenka miałaby je ubrać latem
Poprosiłam go żeby wybrał nianie elektr to poszukał i pokazał mi taką za 1500 zł z kamerą i WiFi no bo przecież on mógłby wtedy z iphone obserwować co robi mała wszystko pod swoje gadżety
Stary 2013-10-30, 16:37   #1657
AgatkaL
Wtajemniczenie

Właśnie zajadam zupkę dyniową

Mój mąż za to bardzo jest zaangażowany w zakupy. Nawet dziś była dyskusja, bo mąż mówi, żebyśmy w przyszłym tygodniu pojechali zamówić wózek, a ja na to, że przecież mamy jeszcze tyle czasu i wogóle.
Za ciuszkami też pierwszy biega

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:38   #1658
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ale oni się na tym nie znają, dla nich to jest czarna magia....
to powiem Ci, że dla mnie to też jest czarna magia, bo jeszcze nigdy nie miałam okazji mieć dziecka gdybym miała mamę na miejscu to na pewno bym nie prosiła jego o wspólne zakupy, niech się zajmuje czym tam chce
dla mnie nie ma tutaj tłumaczenia- albo jest się zaangażowanym, albo nie. ja mu nie wiadomo czego robić nie karzę, ale niech chociaż spojrzy i pochwali poza tym jak słucham o samochodzie to zawsze grzecznie przytakuję, a i sama staram się co nieco wiedzieć, żeby nie było, że taka ignorantka ze mnie
tak samo z fotelikiem- wszystko podstawiłam mu pod nos, łącznie ze stroną na której były testy i internetowym sklepem dziecięcym z naszej okolicy. ale gdzie tam już o sprawdzeniu czy samochód jest wyposażony w system isofix nie wspomnę niby jakąś listę znalazłam i nasz model posiada, ale niech sprawdzi.

Hosenka, dopytaj jutro lekarz, a ja bym na Twoim miejscu za kilka dni jeszcze raz powtórzyła testy. O ile dobrze pamiętam koszty nie są jakieś olbrzymie, a będziesz miała pewność.
Stary 2013-10-30, 16:38   #1659
PawMaj13
Rozeznanie

pomysł z dniem narodzin (parzysty, nieparzysty) i decyzją losu o imieniu mi przypadł do gustu zaproponuje tżowi, zobaczymy co powie ;P i tak jak wypadnie nie po jego myśli, to pewnie będzie mi mówił, że zrobiłam to specjalnie LOL (on też woli Hubcia)

Ostatnio pierwszy raz nazwał małego imieniem i aż zakręciła mi się łezka w oku, bo dotychczas brzuch jakby dla niego nie istniał. Jego mama kupiła sobie ostatnio nowy samochód, a tż robi teraz na gorąco prawo jazdy :P i powiedział, że będzie furę pożyczał od mamusi i na pewno mu da jak jej powie, że musi Huberta gdzieś zawieźć nie wierzyłam własnym uszom...

Dzień później też pierwszy raz mówił o nas w liczbie mnogiej, że teraz jego dwie kruszynki coś tam... a ja znów łzy w oczach. Chyba coś nareszcie w nim pęka... ale cały czas z tył głowy mam zakodowane, żeby nie cieszyć się jak głupi bateryjką. Bo z nim to taka sinusoida.

I w nawiązaniu do męskiej awersji co do zakupów dziecięcych - perfidnie wykorzystałam powyższe sytuacje i zakomunikowałam, że w sobotę jedziemy kupić brakujące rzeczy do wyprawki - nie zaprotestował chociaż wcześniej słowa wyprawka zdawał się nie rozumieć, jakby było chińskim zwrotem lub wymysłem mojej wyobraźni. Coś na zasadzie "po co kocyk? nie możemy przykrywać tym normalnym co mamy?"... Zapytałam wtedy że po co wanienka i pieluszki, może przecież od razu kąpać się w dużej i sikać do kibelka...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:43   #1660
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
to powiem Ci, że dla mnie to też jest czarna magia, bo jeszcze nigdy nie miałam okazji mieć dziecka gdybym miała mamę na miejscu to na pewno bym nie prosiła jego o wspólne zakupy, niech się zajmuje czym tam chce
dla mnie nie ma tutaj tłumaczenia- albo jest się zaangażowanym, albo nie. ja mu nie wiadomo czego robić nie karzę, ale niech chociaż spojrzy i pochwali poza tym jak słucham o samochodzie to zawsze grzecznie przytakuję, a i sama staram się co nieco wiedzieć, żeby nie było, że taka ignorantka ze mnie
tak samo z fotelikiem- wszystko podstawiłam mu pod nos, łącznie ze stroną na której były testy i internetowym sklepem dziecięcym z naszej okolicy. ale gdzie tam już o sprawdzeniu czy samochód jest wyposażony w system isofix nie wspomnę niby jakąś listę znalazłam i nasz model posiada, ale niech sprawdzi.
A może jakiś kurs dla przyszłych tatusiów
Też bym mojego wysłała żeby mi w przyszłości przynosił to o co go proszę a nie zamiast pajacyka cała szafę....bo on nie wie co to jest
Stary 2013-10-30, 16:46   #1661
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A to nie jest przypadkiem psychosomatyczne? Ewentualnie jakieś uczulenie?
Uczulenie nie bardzo miałoby na co być Proszku nie zmieniałam, nie jadłam nic "innego", leków jako takich nie biorę (dopegynu już nie zażywam).

Moje uczuleniowe reakcje dotychczas to np. swędzenie nóg i krostki, czy wierzchy dłoni + krostki (takie uczulenie mam od dziecka na pierwsze, wiosenne słońce).
Po wewnętrzych stronach dłoni i stóp nigdy nie miałam, do tego swędzenie nasila się w nocy, a to jest charakterystyczne dla cholestazy.

Jak się pojawiło swędzenie w poniedziałek wieczorem, tak trwa.

Oczywiście, cieszę się, że wyniki w normie, ale w sumie tym bardziej mnie niepokoi to swędzenie.

Pomyślałam jeszcze o grzybicy, ale nie miałabym się gdzie nią zarazić.

Instagram

Stary 2013-10-30, 16:47   #1662
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

I w nawiązaniu do męskiej awersji co do zakupów dziecięcych - perfidnie wykorzystałam powyższe sytuacje i zakomunikowałam, że w sobotę jedziemy kupić brakujące rzeczy do wyprawki - nie zaprotestował chociaż wcześniej słowa wyprawka zdawał się nie rozumieć, jakby było chińskim zwrotem lub wymysłem mojej wyobraźni. Coś na zasadzie "po co kocyk? nie możemy przykrywać tym normalnym co mamy?"... Zapytałam wtedy że po co wanienka i pieluszki, może przecież od razu kąpać się w dużej i sikać do kibelka...
I o to właśnie mi chodzi
Stary 2013-10-30, 16:48   #1663
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenka, dopytaj jutro lekarz, a ja bym na Twoim miejscu za kilka dni jeszcze raz powtórzyła testy. O ile dobrze pamiętam koszty nie są jakieś olbrzymie, a będziesz miała pewność.
Testy nie są drogie, od 6 do 8 zł za 1 badanie

Pogadam jutro z ginem, co o tym myśli i jakie ma jeszcze sugestie.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-30 o 16:49
Stary 2013-10-30, 16:50   #1664
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
A może jakiś kurs dla przyszłych tatusiów
Też bym mojego wysłała żeby mi w przyszłości przynosił to o co go proszę a nie zamiast pajacyka cała szafę....bo on nie wie co to jest
ale się chociaż stara to nie narzekaj
większość odpowiedziałaby, że nie wie co to i koniec dyskusji by był

a kurs swoją drogą by się przydał. teraz jak teraz. ale sytuacja później- pilnie potrzebujesz np bodów, leży dziecko z gołą pupą, nie za bardzo możesz odejść. a stoi taki tatuś koło szafy i pół godziny myśli co Ty chciałaś i jak to wygląda
Stary 2013-10-30, 16:56   #1665
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawmaj13 Pokaż wiadomość
i w nawiązaniu do męskiej awersji co do zakupów dziecięcych - perfidnie wykorzystałam powyższe sytuacje i zakomunikowałam, że w sobotę jedziemy kupić brakujące rzeczy do wyprawki - nie zaprotestował chociaż wcześniej słowa wyprawka zdawał się nie rozumieć, jakby było chińskim zwrotem lub wymysłem mojej wyobraźni. Coś na zasadzie "po co kocyk? Nie możemy przykrywać tym normalnym co mamy?"... Zapytałam wtedy że po co wanienka i pieluszki, może przecież od razu kąpać się w dużej i sikać do kibelka...
:d
Stary 2013-10-30, 17:00   #1666
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Jestem po wizycie - wyoglądała mnie, wymacała, mierzyła bicie serca. Na szczęście macica się nie obniża.

Ale mały jest ułożony dość nisko główką do dołu, więc albo się jeszcze przekręci do góry albo tak już zostanie, a wtedy wiadomo, że poród może być wcześniejszy.

Mam leżeć i monitorować skurcze, jak się pojawią mam liczyć. Dostałam namiary już na szpital gdzie mam dzwonić w razie "W".

8 kg na plusie, krew ok, mocz ok, ale jestem lekko odwodniona więc dużo pić, ...coś czuję, że chyba się wypakuję wcześniej jeśli do tego czasu nie trafie na porodówkę, to za 3 tyg mam być znów na wizycie.

Co do zakupów wyprawkowych z TŻ i nieznajomości produktów i braku entuzjazmu. Nie wiem dlaczego, ale mój baaaardzo chętnie wszystko ze mną kupuje, dopytuje się, obserwuje, wszystko dokładnie sprawdza. Czasem wie wiecej niż ja

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-10-30 o 17:05
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:03   #1667
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
ostatnio jak o to zapytałam odpowiedział, że tak, ale on jest facetem wzrokowcem i na prawdę ucieszy się i uwierzy jak zobaczy różowego bobasa
teraz mi się przypomniała rozmowa z rodzicami. też było o wyprawkach i w ogóle. mama widziała, że ja się denerwuję (to jakoś po tym jak Dominik przyszedł na świat), a mój tata- kochany teść stał za zięciem, że za wcześnie. i po przeszło 23 latach dowiedział się, że zakupy nie zrobiły się same, a wszystko na moje przyjście było naszykowane. oczywiście dalej się kłócił, że NA PEWNO kupowali po porodzie, ale co on tam może wiedzieć śmiałam się, że za dziesiąt lat my z mężem też przeprowadzimy taka dyskusję
Pogrubione cudowne. Jestem przekonana że mój mąż będzie taki za te 23 lata

Cytat:
To wiem że czarna magia - ale ja też się nie znam na tym. Ostatnio jak mąż miał kupić prezent dla córki znajomych to też pytał pani w sklepie który sweterek by wybrała

Cytat:

Hosenko, dobrze że wyniki w normie Najważniejsze to żebyś się nie stresowała, na pewno jutro na wizycie warto przedyskutować z lekarzem wszystko

Cytat:
Tez mam taki egzemplarz cieszy sie ale jakos srednio to widac. Za to ja " podniecam" sie za nasza dwojke
Tak, ja właśnie też się podniecam za naszą dwójkę Widać prawdziwe jest przysłowie że przeciwieństwa się przyciągają. U nas jak mam dobry dzień i dużo do mówienia to jest tak:

Justyna: a wiesz kochanie bla bla bla
Mąż: mhm
Justyna: ale coś tam coś tam
Mąż: ...
Justyna: Kochanie powiedz chociaż trzy słowa
Mąż: Tak masz rację.

I tak go kocham

Cytat:
pomysł z dniem narodzin (parzysty, nieparzysty) i decyzją losu o imieniu mi przypadł do gustu zaproponuje tżowi, zobaczymy co powie ;P i tak jak wypadnie nie po jego myśli, to pewnie będzie mi mówił, że zrobiłam to specjalnie LOL (on też woli Hubcia)

Ostatnio pierwszy raz nazwał małego imieniem i aż zakręciła mi się łezka w oku, bo dotychczas brzuch jakby dla niego nie istniał. Jego mama kupiła sobie ostatnio nowy samochód, a tż robi teraz na gorąco prawo jazdy :P i powiedział, że będzie furę pożyczał od mamusi i na pewno mu da jak jej powie, że musi Huberta gdzieś zawieźć nie wierzyłam własnym uszom...

Dzień później też pierwszy raz mówił o nas w liczbie mnogiej, że teraz jego dwie kruszynki coś tam... a ja znów łzy w oczach. Chyba coś nareszcie w nim pęka... ale cały czas z tył głowy mam zakodowane, żeby nie cieszyć się jak głupi bateryjką. Bo z nim to taka sinusoida.

Mnie się oba podobają ale ze wskazaniem na Huberta. za zorganizowanie soboty Mężczyźni są czasem tacy, no, clueless
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:06   #1668
selena85
Wtajemniczenie

Czy któraś z mamuś zdecydowała się może na model wózka BEBETTO LUCA http://www.youtube.com/watch?v=Hwb-H...ature=youtu.be ???

Może któraś już taki miała okazję obejrzeć, sprawdzić i może wydać opinię?

Bo tak właśnie mnie kusi zakup tego typu pojazdu =)
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:09   #1669
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ale mały jest ułożony dość nisko główką do dołu, więc albo się jeszcze przekręci do góry albo tak już zostanie, a wtedy wiadomo, że poród może być wcześniejszy.

Mam leżeć i monitorować skurcze, jak się pojawią mam liczyć. Dostałam namiary już na szpital gdzie mam dzwonić w razie "W".

8 kg na plusie, krew ok, mocz ok, ale jestem lekko odwodniona więc dużo pić, ...coś czuję, że chyba się wypakuję wcześniej jeśli do tego czasu nie trafie na porodówkę, to za 3 tyg mam być znów na wizycie.
O kurcze Do 3 tygodni? Nieźle.

Instagram

Stary 2013-10-30, 17:14   #1670
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43496018]
Tak, ja właśnie też się podniecam za naszą dwójkę Widać prawdziwe jest przysłowie że przeciwieństwa się przyciągają. U nas jak mam dobry dzień i dużo do mówienia to jest tak:

Justyna: a wiesz kochanie bla bla bla
Mąż: mhm
Justyna: ale coś tam coś tam
Mąż: ...
Justyna: Kochanie powiedz chociaż trzy słowa
Mąż: Tak masz rację.

I tak go kocham
[/QUOTE]
U mnie podobna sytuacja z tym ze ja lubię gadać i to dużo i nie muszę mieć dobrego dnia
A na koniec twojego dialogu u mnie jeszcze po paru minutach...."no to ustaliliśmy wszystko....jesteś kochany"...a mąż z dziwną i wystraszoną miną "ale ze co? ze o co chodzi"
Stary 2013-10-30, 17:14   #1671
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze Do 3 tygodni? Nieźle.
Brytyjska służba zdrowia i ich podejście do ciąż jest baaardzo "lajtowe" :/

No bo po co mam wcześniej przyjść, skoro nic mi się nie będzie działo, a jak się zadzieje to mam dzwonić

A najlepsze jest to, że siostra też jest w ciąży ok. 10 tc. i ostatnio rozmawiała ze swoją położną i mówi, że u nas w PL to USG jest bardzo często i od wczesnego tygodnia ciąży. To położna powiedziała, że nasz system leczenia jest zacofany i tak się nie robi tu w UK gdzie prowadzenie ciąży jest na najwyższym poziomie...padłam jak to usłyszałam.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-10-30 o 17:17
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:16   #1672
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Jestem po wizycie - wyoglądała mnie, wymacała, mierzyła bicie serca. Na szczęście macica się nie obniża.

Musisz odpoczywać
Stary 2013-10-30, 17:17   #1673
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Czy któraś z mamuś zdecydowała się może na model wózka BEBETTO LUCA http://www.youtube.com/watch?v=Hwb-H...ature=youtu.be ???

Ja jestem na niego zdecydowana Oglądałam go już w kilku sklepach, pojeździłam, wymacałam i jak dla mnie idealny

Mam nadzieję, że Emma jak najdłużej będzie w dwupaku, trzymam kciuki
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:21   #1674
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Wiesz my sprzedajemy wózki tego producenta
Mi najbardziej podoba się nico+
Wózki ogólnie bardzo fajne jak są reklamacje to tylko problem z kółkami występuje i z hamulcem ale jak będzie dobrze konserwowany to nie powinno być problemu
Stary 2013-10-30, 17:21   #1675
Le La
Zadomowienie

Cytat:

Eeee nie kracz Odpoczywaj i na pewno będzie dobrze
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:24   #1676
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Brytyjska służba zdrowia i ich podejście do ciąż jest baaardzo "lajtowe" :/

No bo po co mam wcześniej przyjść, skoro nic mi się nie będzie działo, a jak się zadzieje to mam dzwonić

A najlepsze jest to, że siostra też jest w ciąży ok. 10 tc. i ostatnio rozmawiała ze swoją położną i mówi, że u nas w PL to USG jest bardzo często i od wczesnego tygodnia ciąży. To położna powiedziała, że nasz system leczenia jest zacofany i tak się nie robi tu w UK gdzie prowadzenie ciąży jest na najwyższym poziomie...padłam jak to usłyszałam.
Częste USG i opieka lekarza od poczatku to jest objaw "zacofania"? nieźle

Instagram

Stary 2013-10-30, 17:24   #1677
The light
Zadomowienie

Hosenko pewnie to wiesz ale w ciąży pod wpływem hormonów wszystko się zmienia i coś co nam pasowało przed ciąża (balsam, proszek,etc) może teraz wywołać podrażnienia czy swędzenie.

Traktuj teraz skórę jak wrażliwa. Odstaw kosmetyki perfumowane i dużo skórę nawilżaj (ja smaruje olejem kokosowym 2 razy dziennie bo raz okazywało się za mało).

I tak mnie cycki mega swędzą ale jak smaruje jest trochę lepiej (warstwa oleju powoduje, ze ubranie bardzo nie drażni).
Czym się myjesz i co nakladasz do nawilżania?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:25   #1678
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

My sie czailismy na niego, dopoki.nie zobaczylam mutsy. Jest bardz fajny, skretny ma lamana raczke (my chcielismy wyciagana) . Dla mnie minus byl taki, ze jest ciut masywny. Gondola np w mutsy jest zdecydowanie wyzej, dla nas kolejny plus.

Ale ogolnie bardzo mi sie podobal

Stary 2013-10-30, 17:25   #1679
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej odpisze wszystkim później ale tu mam pytanie do IWANTYOU ty mówisz o synagisie? Czy jeszcze czymś innym?
O synagisie

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:27   #1680
Hosenka*
Zakorzenienie

Iwantyou:
miałaś podawany przed porodem lek na rozwój płuc dziecka?

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości