to nie KIT, od dziś jestem FIT! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 09:57   #4111
Karolinka180
Raczkowanie

Dot.: to nie KIT, od dziś jestem FIT!

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
ja będę robiła tartę ze snickersami to jest dopiero niebo w gębie i już brat do mnie pisze, że czeka tylko jak przyjadę do domu i je zrobię (a ma 24 lat, więc coś w tym cieście musi być)

Ja już też tylko myślę jakie tu by ciasto upiec dla TŻ w święto, ale chyba się opanuję, a przynajmniej ograniczę do pancakesów na śniadanie, albo może wreszcie pierwszy raz upiekę sama bułeczki.

A tarta snickers jest czaderska! W ogóle tarty takie twarde i zbite z czekoladą, karmelem, orzechami, jak by ich nie zrobić to zawsze niebo w gębie
Karolinka180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:11   #4112
Tusia forte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lasesorze Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy nie zacząć ćwiczyć z Chodakowską Sporo osób sobie chwali ćwiczenia z nią
Ja ćwiczę, chwalę sobie niektórych wkurza jej monotonny, spokojny głos, ale mi odpowiada

Cytat:
ja będę robiła tartę ze snickersami to jest dopiero niebo w gębie i już brat do mnie pisze, że czeka tylko jak przyjadę do domu i je zrobię (a ma 24 lat, więc coś w tym cieście musi być)

właśnie jem bielucha na śniadanie i mój ma się jak najbardziej dobrze

no właśnie, nie można marnować jedzenia

oj dzisiaj będę miała zalatany dzień. prawie do 17 na uczelni, potem szybko do domu, pakowanie, szykowanie się na imprezę integracją organizacji (najpierw domówka, potem klub), a już o 23.30 mam pociąg do domu i czeka mnie 10 godzin w podróży szkoda, że tak krótko będę mogła się integrować, ale z tego co widziałam, to ich imprezy są przynajmniej raz w tygodniu, więc co się odwlecze, to nie uciecze

no, zjadłam śniadanie, więc czas się ogarniać
miłego dnia!
Nigdy nie jadłam takiej tarty, może zaskoczę rodzinę i zrobię też niebawem

Ale Ci dobrze z tymi imprezami, najważniejsze to fajni ludzie, wtedy wszystko jest łatwiejsze i nawet na wykłady chce się chodzić. U mnie tak średniawo ze zgraniem, a szkoda

W ogóle jaką ja mam sklerozę, poszłam na wykład, który facet tydzień temu odwoływał, a ja głupia nie spojrzałam sobie do notatek, i zapomniałam. Następne zajęcia dopiero na 13

Na razie trzymam się dobrze: śniadanie: kasza jaglana z jogurtem i 1/2 banana. A na drugie dwie kromki razowca i jabłko. Obym wytrwała i wieczorem nie rzuciła się na jedzenie jak dzikie zwierzę

noticemysoul

Is there a cure for this pain
Maybe I should have something to eat
But food wont take this emptiness away
Im hungry for you my love
Tusia forte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:20   #4113
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinka180 Pokaż wiadomość
A tarta snickers jest czaderska! W ogóle tarty takie twarde i zbite z czekoladą, karmelem, orzechami, jak by ich nie zrobić to zawsze niebo w gębie
wymieniłaś właśnie moje najukochańsze smaki

Cytat:
Napisane przez Tusia forte Pokaż wiadomość
Ja ćwiczę, chwalę sobie niektórych wkurza jej monotonny, spokojny głos, ale mi odpowiada
wtedy wystarczy wyciszyć Ewkę i puścić muzykę ja tak zawsze robię

Cytat:
Nigdy nie jadłam takiej tarty, może zaskoczę rodzinę i zrobię też niebawem
polecam gorąco! to ciasto numer 2 u mnie w domu

Cytat:
W ogóle jaką ja mam sklerozę, poszłam na wykład, który facet tydzień temu odwoływał, a ja głupia nie spojrzałam sobie do notatek, i zapomniałam. Następne zajęcia dopiero na 13
a ja poszłam rano na wykład i okazało się, że go nie ma że też nie mogą nam na maila napisać albo coś, a nie wszyscy przychodzą bez sensu także teraz też następne zajęcia mam dopiero na 13.30. ale wykorzystam ten czas i się spakuję

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:30   #4114
lasesorze
Zadomowienie

Tusia forte właśnie ja chcę ją wyciszyć i włączyć sobie jakąś muzyczkę

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

BeeAnn właśnie tak planuję zrobić!
Ćwiczę z Mel B i XHIT daily: 2 razy
Uczę się do sesji:
zdane 4/8 egzaminów
lasesorze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:28   #4115
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
mój brzusio też czasami tak ma, ale zazwyczaj jak gdzies jest cicho a ja o tym pomyslę

wczoraj kupiłam pierwszy raz taki serek bieluch, Tż zobaczył i mówi mi że niezdrowy, żeby go nie jeść a ja 'eee tam', potwieram a tam pleśniawka coś niezdrowe jedzenie daje ostatnio o sobie znac

dzisiaj 12 godz w pracy, a nie mam planów jedzeniowych- oprócz bułeczki z mozarellą

miłego dnia
był zamknięty i się zepsuł? strach czegokolwiek teraz kupować

Cytat:

właśnie jem bielucha na śniadanie i mój ma się jak najbardziej dobrze

no właśnie, nie można marnować jedzenia

oj dzisiaj będę miała zalatany dzień. prawie do 17 na uczelni, potem szybko do domu, pakowanie, szykowanie się na imprezę integracją organizacji (najpierw domówka, potem klub), a już o 23.30 mam pociąg do domu i czeka mnie 10 godzin w podróży szkoda, że tak krótko będę mogła się integrować, ale z tego co widziałam, to ich imprezy są przynajmniej raz w tygodniu, więc co się odwlecze, to nie uciecze

no, zjadłam śniadanie, więc czas się ogarniać
miłego dnia!
nigdy nie jadłam takiej tarty masz może przepis, a co lepsze obrazek jak wygląda?

no to się nie pobawisz dziś za długo ale zawsze coś

no ja już mam długi weekend! dziś byłam tylko na wf'ie i było bardzo fajnie ćwiczyłyśmy na karimatach, z hantelkami i obciążnikiem na nogę. (wcześniej trochę na nią marudziłam bo nie fajną atmosferę nasza prowadząca wprowadza ale dziś chyba miała dobry dzień).

wracając pojechałam do dermatologa, była inna niż ten mój, i przepisała mi zupełnie coś innego - antybiotyk i coś do smarowania.. ehh, kupiłam bo mam nadzieję, że mi pomoże ale było to dość drogie..

aa i kupiłam sobie bluzkę na poprawę humoru i zrobiłam z TŻ zakupy - owoce, serki, kasza jaglana itp.

póki co trzymam się dobrze:
- owsianka z jabłkiem, cynamonem
- musli z jogurtem naturalnym i połową banana
planuję - ryż brązowy z warzywami
i na kolację serek wiejski

pycha to musli, a dokładniej to to crunchy, dawno nie jadłam i zakochałam się na nowo
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:48   #4116
Karolinka180
Raczkowanie

BeeAnn dobry patent zeby ja wyciszyć
Ja póki co mam 5minut ba siłownię takze dosc czesto chodzę. ale niedługo sie przeprowadze o wiele dalej takze bede musiala zacząć testować cwiczenie z komouterem w domu; )

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
był zamknięty i się zepsuł? strach czegokolwiek teraz kupować

nigdy nie jadłam takiej tarty masz może przepis, a co lepsze obrazek jak wygląda?

no ja już mam długi weekend! dziś byłam tylko na wf'ie i było bardzo fajnie ćwiczyłyśmy na karimatach, z hantelkami i obciążnikiem na nogę. (wcześniej trochę na nią marudziłam bo nie fajną atmosferę nasza prowadząca wprowadza ale dziś chyba miała dobry dzień).

wracając pojechałam do dermatologa, była inna niż ten mój, i przepisała mi zupełnie coś innego - antybiotyk i coś do smarowania.. ehh, kupiłam bo mam nadzieję, że mi pomoże ale było to dość drogie..

aa i kupiłam sobie bluzkę na poprawę humoru i zrobiłam z TŻ zakupy - owoce, serki, kasza jaglana itp.

póki co trzymam się dobrze:
- owsianka z jabłkiem, cynamonem
- musli z jogurtem naturalnym i połową banana
planuję - ryż brązowy z warzywami
i na kolację serek wiejski

pycha to musli, a dokładniej to to crunchy, dawno nie jadłam i zakochałam się na nowo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Uwielbiam crunchy! !!! jadlam na drugie śniadanie, ale musze uwazac bo potrafie wszamac wielką miskę, juz dziś za duzo nasypalam ale obiecalam sobie ze 3ći posilek to tylko jablko będzie. noi na 16.30 fitness

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Edyta a jak się Nazywa antybiotyk i smarowidlo? ja juz przez wszystko przeszłam. ...

Stary 2013-10-30, 13:51   #4117
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

a ile jesz? ja zjadłam 50gram, taką jedną saszetkę

antybiotyk unidox
smarowidło duac gel

Edytowane przez edyta508
Czas edycji: 2013-10-30 o 13:55
Stary 2013-10-30, 13:53   #4118
Karolinka180
Raczkowanie

wlasnie musze zacząć ważyć! bo tak to mozna przesadzic z ilością. pewnie ze 100 albo i wiecej zjadlam

Stary 2013-10-30, 13:59   #4119
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

ja właśnie nie posiadam wagi dlatego nie lubię kupować takich dużych paczek. np jak mam ten ''zdrowy błonnik'' to go daję 3 łyżki, niestety nie wiem ile to jest gram
Stary 2013-10-30, 15:08   #4120
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie nie posiadam wagi dlatego nie lubię kupować takich dużych paczek. np jak mam ten ''zdrowy błonnik'' to go daję 3 łyżki, niestety nie wiem ile to jest gram
lyzka ma chyba 15 gr ??polecam stronke ile wazy

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
bingos ja chyba nie dałabym rady gdyby mnie kusili. wiecie co już dziś miałam przygotowaną kwotę żeby kupić sobie taką kanapkę z gyrosem czy tam z salami i surówkami ale schowałam i wyjęłam z torebki moją activię plusem było to, że dziś jakaś pełna się czułam i nie byłam głodna, tylko mój brzuch dał popis pod koniec wykładu haha, ale nie z głodu tylko tak czasem mam, jakieś dziwne odgłosy

uciekam spać
tez mam tak czasami

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

[QUOTE=traicionera;4348681 6]gratuluje spadków i ładnego trzymania dietki

z tym uzaleznieniem pewnie powinnam odpuścić trochę, bo ostatnio mnie plecy bola po treningach, ale nie moge tak po prostu nie cwiczyc

mnie wlasnie tez bola chyba od sztangi

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Bingos Gratuluję asertywności!
Edyta też czuje moc jak w ostatniej chwili zrezygnuje z kupienia Sobie czegoś niezdrowego. taka walka daje największą satysfakcję.

[/COLOR]kasikkk ja myślałam że mi się dach na głowę wali ! ciągle wyglądalam Przez okno czy drzewa jeszcze stoją:d

wlasnie fajnie znajdować takie zdrowe desery w zamian za jakies przypadkowe słodycze z papierka. tylko ja zawsze tego napieke w ilosciach jak dla wojska i wpierniczam np 4 muffinki dziennie
zdrowe desery to jest to ,lepsze to niz kupne!

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
mój brzusio też czasami tak ma, ale zazwyczaj jak gdzies jest cicho a ja o tym pomyslę

wczoraj kupiłam pierwszy raz taki serek bieluch, Tż zobaczył i mówi mi że niezdrowy, żeby go nie jeść a ja 'eee tam', potwieram a tam pleśniawka coś niezdrowe jedzenie daje ostatnio o sobie znac

dzisiaj 12 godz w pracy, a nie mam planów jedzeniowych- oprócz bułeczki z mozarellą

miłego dnia
jak smakuje sama mozarella ja tylko zapiekana jadlamboje sie sprobowac bo nie lubie nabialu za bardzo ,twarogow,twarozkow:brzyd al:

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

[QUOTE=BeeAnn;43488637]ja będę robiła tartę ze snickersami to jest dopiero niebo w gębie i już brat do mnie pisze, że czeka tylko jak przyjadę do domu i je zrobię (a ma 24 lat, więc coś w tym cieście musi być)

jak to cudo sie robi?

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

[QUOTE=Karolinka180;434895 22]Ja już też tylko myślę jakie tu by ciasto upiec dla TŻ w święto, ale chyba się opanuję, a przynajmniej ograniczę do pancakesów na śniadanie, albo może wreszcie pierwszy raz upiekę sama bułeczki.

moj tez zaraz ma swietoplanowalam kupic maly torcik bo nie mam zbyt talentu cukiwerniczego ale moze lepiej zrobic jakis deser czy cosss??macie pomysl na dobry deser

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

[QUOTE=edyta508;43492947]był zamknięty i się zepsuł? strach czegokolwiek teraz kupować

ale fajnie dlatego wiem czemu nie chodzilam na wf za czasow szkoly u nas tego nie bylo hehehhe

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

[QUOTE=Karolinka180;434929 97]BeeAnn dobry patent zeby ja wyciszyć
Ja póki co mam 5minut ba siłownię takze dosc czesto chodzę. ale niedługo sie przeprowadze o wiele dalej takze bede musiala zacząć testować cwiczenie z komouterem w domu; )

Uwielbiam crunchy! !!! jadlam na drugie śniadanie, ale musze uwazac bo potrafie wszamac wielką miskę, juz dziś za duzo nasypalam ale obiecalam sobie ze 3ći posilek to tylko jablko będzie. noi na 16.30 fitness [COLOR="Silver"]

zjesz samo jablko to potem sie rzucisz na jedzenie))

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
a ile jesz? ja zjadłam 50gram, taką jedną saszetkę

antybiotyk unidox
smarowidło duac gel
poszukam info o tym smarowidle
ja kupilam terez skinoren uzwalyscie??oby pomoglo
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:09   #4121
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
wlasnie musze zacząć ważyć! bo tak to mozna przesadzic z ilością. pewnie ze 100 albo i wiecej zjadlam

ja platki owsiane same waze kiedys wazylam reszte skladnikow teraz mi sie nie chce
ponadrabilam to uciekam i bede pozniej
Stary 2013-10-30, 15:37   #4122
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

ale się rozpisałyście
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:02   #4123
Karolinka180
Raczkowanie

Brałam unidox, pomagało w trakcie kuracji.

To nie jest snickers ale pyszna, banalna i kaloryczna tarta polecam
http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...a/przepis.html

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

i jeszcze ta polecam:

http://www.mojewypieki.com/przepis/s...ze-snickersami
Stary 2013-10-30, 17:21   #4124
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

i jeszcze ta polecam:

milionnn kaloriii ale fajne;)moze cos pokombinuje na ur tz
Stary 2013-10-30, 17:23   #4125
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

kasikk nie pomogę z tymi deserami, bo żaden ze mnie kucharz

no zobaczymy czy mi pomoże, już wzięłam pierwszą dawkę i mam się zgłosić ponownie za 3 tygodnie

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:

i jeszcze ta polecam:

no super lubię sobie popatrzeć
Stary 2013-10-30, 19:02   #4126
Tusia forte
Wtajemniczenie

Cytat:

i jeszcze ta polecam:

O matko jak to pyyysznieee wygląda!! Przepadłam

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43494884]
ale się rozpisałyście [/QUOTE]

No to dawaj z nami dalej rozpisuj, bo zwalniamy tempo

Jeeest! Dzisiaj się udało. Było dietetycznie i fit, ćwiczyłam godzinę
Niby jeszcze noc młoda, ale walczę ze sobą

noticemysoul

Stary 2013-10-30, 19:17   #4127
Konto usunięte

nie chce marudzić, bo ostatnio u mnie same upadki
no cóż jutro też jest dzień
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:11   #4128
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

no to tusia
masz rację karcia, jutro też jest dzień

ja melduje również dietetyczny dzień, no i ćwiczenia z rana na wf
jutro mam nadzieje, że też tak będzie bo w piątek po cmentarzach do babci na obiad ale to wtedy zjem mniejsze posiłki najwyżej inne

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

nie wierzę, oglądam na wspólnej a tam tekst - szarpałbym jak reksio szynkę
Stary 2013-10-30, 20:35   #4129
Tusia forte
Wtajemniczenie

Cytat:
no to tusia
masz rację karcia, jutro też jest dzień

ja melduje również dietetyczny dzień, no i ćwiczenia z rana na wf
jutro mam nadzieje, że też tak będzie bo w piątek po cmentarzach do babci na obiad ale to wtedy zjem mniejsze posiłki najwyżej inne

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

nie wierzę, oglądam na wspólnej a tam tekst - szarpałbym jak reksio szynkę
Dla Cb również
chyba inspirują się już tekstami z fejsa, pewnie brakuje im juz pomysłów

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43498186]nie chce marudzić, bo ostatnio u mnie same upadki
no cóż jutro też jest dzień [/QUOTE]

Oj, pomarudzić czasami też trzeba, nam możesz zawsze!
Pewnie, jutro będzie lepiej, u mnie też ostatnio sporo upadków i zwątpień, ale wszystko co się robi, trzeba robić ze względu na siebie i swoje samopoczucie

noticemysoul

Stary 2013-10-30, 21:23   #4130
kasikkk87
Zadomowienie

dziewczyny a robilyscie kiedys desery z serkiem mascarpone???znalazlam w necie prosty przepis)albo rafaello bedzie
jeszcze potrzebuje pomyslow na przystawke i obiad rzuccie cos chcialabym zrobic cos czego nie robilam jescze
Stary 2013-10-30, 21:51   #4131
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

ugotowanych pooglądaj w niedziele, czasem fajne pomysły mają
Stary 2013-10-30, 21:58   #4132
bingos
Zakorzenienie

Hej, ja na chwilę wpadłam zameldować kolejny udany dzień - pod względem dietetycznym oczywiście, bo czuję się niestety kiepsko Gardło nie odpuszcza, do tego kaszel i katar i ogólne rozbicie. Jak tak dalej pójdzie to weekend spędzę w domu. W sumie to nawet byłabym zadowolona z takiej opcji, no ale zobaczymy jak będzie jutro.
Zmykam do łóżka, trzymajcie się
bingos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:05   #4133
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

bingos
Stary 2013-10-30, 22:05   #4134
Konto usunięte

A Ty zdrowiej Bingosik
Ja też zmykam, jutro wieczorem zgłoszę zaliczony dietetyczny dzień !
Nie grzeszyć Dobranoc Laseczki
Stary 2013-10-30, 22:14   #4135
Tusia forte
Wtajemniczenie

kasikk może jutro mi coś wpadnie do głowy, to dam przepis
bingos
Mi też już oczy się kleją.
Dobranoc

noticemysoul

Stary 2013-10-31, 01:28   #4136
traicionera
Zakorzenienie

Bingos zdrowka

Co do Bielucha, to kupuje ten lekki, ma fajny skład

EWKA Chodakowska mi nie podpasowala, zbyt monotonne ćwiczenia.
Stwierdzilam, że muszę odstawic przysiady, bo to przez nie boli mnie kręgosłup w odcinku ledzwiowym i rzeczywiście dziś jest już lepiej.

Dieta
I śniadanie
Kasza jaglana na mleku z miodem i lnem

II śniadanie
Nie miałam czasu zrobix normalnych kanapek, więc 3 kromki chleba zytniego z rzodkiewka (miałam młyn w pracy)

Obiad
Sałatka z kapusty, kurczala w sezamie, pomidorkow koktajlowych i cebuli czerwonej

Podiweczorek
Razowy makaron z sosem pomidorowo-paprykowym i świeża bazylia, mały kruchy rogalik

Kolacja
Wedlina, pomidor z bazylia

Ćwiczenia
Godzina tańca
25 minut ćwiczeń, w tym a6w
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 07:59   #4137
windowS17
Zadomowienie

bigosik kuruj sie tam.
trajcia ty tam nie szalej tylko doprowadz sie do stanu uzywalnosci i dopiero cwicz.

a u nas dzis dzien wolny i leniwy dzien. na spokojnie moge sobie w domu cos porobic bez pospiechu.

uspie mlodsze i zabieram sie za cwiczenia
windowS17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 09:22   #4138
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

dziś dzień wolny.

już jestem po jaglance z jabłkiem i cynamonem, niestety odczuwam zakwasy..
Stary 2013-10-31, 09:57   #4139
Karolinka180
Raczkowanie

Cytat:

dziś dzień wolny.

już jestem po jaglance z jabłkiem i cynamonem, niestety odczuwam zakwasy..
też mam wolne, u mnie na śniadanie jogurt z musli crunchy, otrębami i płatami orkiszowymi (łącznie 60g!)

i też melduję zakwasy. wczoraj byłam o 23.00 na siłowni (czynna była w nocy z okazji halloween) i tak przetyrałam sobie pośladki że ledwo siedzę

Muszę się trochę przypilnować w weekend, bo od tych imprez rodzinnych i okrutnego obzarstwa przybywało mi na wadze to co straciłam w tygodniu. Ale dziś znów poniżej 63kg! także nie mogę tego zaprzepaścić do poniedziałku. chociaż ten sukces skłonił mnie do sięgnięcia po jedną delicję do kawy po sniadaniu!

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
dziewczyny a robilyscie kiedys desery z serkiem mascarpone???znalazlam w necie prosty przepis)albo rafaello bedzie
jeszcze potrzebuje pomyslow na przystawke i obiad rzuccie cos chcialabym zrobic cos czego nie robilam jescze
Kasikk:

Babeczki maślane z białą czekoladą i kremem mascarpone

Składniki, 6 sztuk:
120 ml mleka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
120 g masła
70 g białej czekolady
120 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
120 g cukru
mała szczypta soli
1 jajko, roztrzepane

Krem mascarpone:
150 g sera mascarpone
50 g cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny

Przystawka: Polecam wedzonego łososia pokrojonego w kosteczkę, z ogórkiem kiszonym, cebulka i rukolą. proste, na zimno i zdrowe

Albo bruchetty, czyli grzanki z mozzarella, pomidorem w kosteczke i bazylią, a jeszcze na grzance masło czosnkowe to już w ogóle czad, też proste i szybkie wystarczy miękkie masło wymieszać z wyciśnietym czosnkiem plus sól ziołowa, albo po prostu sól+zioła prowansalskie.

Obiad...Spaghetti ? zależy ile czasu chcesz poświecic na przygotowania

Edytowane przez Karolinka180
Czas edycji: 2013-10-31 o 10:01
Stary 2013-10-31, 10:20   #4140
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

o 23 to ja już spałam

zgłodniałam znowu przez te zdjęcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości