|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Ślinczy brzuś
Cytat:
uff...Kurcze ja dziś się zapomniałam mnie wziełam prowiantu ze sobą. Na dodatek zachciało mi się siku a nie było gdzie :/. Cholera myślałam, że zemdleję
|
|
#1862 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Mi doktor napisała, że kobieta w ciąży, która nie ma problemu z nerkami może brać 3 pastylki dziennie. Patrzyłam w necie i ten magnez Chela Mag B6 ma 100 mg w jednej tabletce. Więc wychodzi 3 x dziennie jedna tabletka ![]() Napisała mi coś na kartce dokładniej, ale za skarby tego nie odczytam :/ Cytat:
I w ogóle to zazdroszczę Ci zabezpieczeń balkonowych. Ja mieszkam w starej kamienicy i na dodatek nad naszym balkonem nie ma innego, zabezpieczenie u nas balkonu to koszt 2-3 tys. zł czyli masakra na zabezpieczenie musiałabym mieć zgodę Wspólnoty.Na razie bardzo pilnuję kota i na balkon wychodzi w szelkach w bezpiecznej długości smyczy i oczywiście pod moim nadzorem. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się zrobić zabezpieczenie, które będzie w miarę estetyczne (żeby Wspólnota się nie czepiała) i nie tak koszmarnie drogie. Cytat:
W temacie kołderki dopytam się koleżanek mam, które niedawno rodziły ![]() Chcę kupić dodatkowe dwa prześcieradła do tego materacyka 40x90 cm (będę miała w sumie 3 szt.) [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43503401]Byłam u swojej okulistki i dostałam wskazania do cc. Teraz muszę ustalić z lekarzem prowadzącym co i jak.[/QUOTE] Świetnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Małe dziecko nie widzi wyraźnie, noworodek widzi mniej więcej na odległość 30 cm i rozpoznaje twarze (mamy, taty, rodzeństwa). Potem dziecko najwyraźniej widzi w kolorach biały-czarny Polecam te książeczki KLIK, na prawdę działają Później, jeśli zaistnieje potrzeba to ja się zastanawiam nad kupnem czegoś takiego KLIK. Nie wiem czy dokładnie to, ale pamiętam, że kiedyś widziałam podobne "karuzele" dla dzieci, będę szukać. Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() A poza tym zapomniałam przywitać się z nowymi Mamusiami |
|||||||
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
O znalazłam podobne, DJECO ma karuzele nad łóżeczka
http://www.dadum.pl/ptaki-mobile-karuzela-djeco.html http://www.fabrykawafelkow.pl/karuze...zwierzaki.html jest duży wybór fajną opcją jest też taki osobny uchwyt do łóżeczka klik można samemu wymyślać zabawki ![]() jeszcze taka alternatywa http://www.fabrykawafelkow.pl/pokoj-...karty-wee.html Ja jestem trochę wrażliwa na punkcie estetyki i przydatności zabawek
|
|
|
|
#1865 | |
|
Wtajemniczenie
|
miszcz jesteś
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1866 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() milka-pilka świetny artykuł o tych kotach patrzcie, co tatuś kupi Kazikowi (włączając się nieświadomie w dyskusję o zaangażowaniu w wyprawkę )http://sklep.legia.com/sklep/index.php?c=57&p=1078 Cytat:
a sen rozwala na łopatki (szczególnie druga część, bo pierwsza to normalne obawy) Cytat:
Cytat:
, ja też mam z przerwami, to jest czysto indywidualna sprawa i nic nie jest dziwne![]() ale zgrabny brzuszek ![]() Cytat:
)żadnych, nie obchodzimy wcale ![]() witaj a co do okulisty to na pewno warto się wybrać kontrolnie, choćby dla spokoju ducha. Cytat:
Cytat:
mam podobnie z tymi oczami (choć mniejszą wadę) ale miałam laser i teraz w piątek idę na kontrolę i się dowiem co i jak Cytat:
Cytat:
pomysł z prezentem bardzo dobry, jak ktoś się będzie pytał (jeśli nie dostaniemy tej, którą kupiliśmy bratanicy męża na jakąś okazję, bo bardzo dużo rzeczy od niej mamy )Cytat:
i nadrobiłam )
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Biszkopt upieczony, teraz muszę pomyśleć nad jakimś kremem
![]() Jak tak powoli się bujam po mieszkaniu to Lenka chyba zasypia i się tak nie rozpycha
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nad szlafrokiem też się zastanawiam, bo niby mam taki, w którym chodziłam niby mając tyle kilo co teraz, ale zupełnie inną sylwetkę i wyglądam jak w worku...![]() ![]() choć chwilę się zastanawiałam, o co chodzi i który argument wykorzystałaś?![]() a co do świąt (wszelkich) to my też się dzielimy i raczej będzie tak dalej (jak byłam mala, to tez mieliśmy czasem i 3 Wigilie- u nas, u jednej babci i u drugiej). tylko na groby jedziemy jutro tylko do moich najbliższych (parę kilometrów), bo do męża to całodniowa wyprawa. ale wszyscy rozumieją i nie ma tarć ![]() zresztą my mieszkamy z moją mamą i nierzadko wyprawy do teściów są z mojej inicjatywy, żeby im było miło
|
|
#1869 |
|
Rozeznanie
|
Wy o swietach a ja juz 3 cie swieto zmarlych spedze sama, tzn w dwa poprzednie bylam w pracy a teraz to calkiem sama w domu :/ najbardziej chyba bede przezywac swieta Bozego Narodzenia.. Wigilie spedzimy razem albo ze znajomymi jak beda nalegac, ale juz dwa nastepne dni tz musi isc do pracy.. Wczesniej bylo inaczej jak ja tez musialam pracowac a teraz jak sobie pomysle ze bede sama to jest mi okropnie przykro ;-( rozmawialam wczoraj z mama i doszlysmy do wniosku ze przyjedzie zaraz po swietach bo do pl na swieta przyjezdza moja siostra z norwegii, no i jeszcze jedna 14 letnia jest w domu, nie moge pozwolic na to zeby mama musiala wybierac wiec usunelam sie z drogi. Mam nadzieje ze jakos to przetrwam, jak jeszcze Zosia bedzie w brzuszku to pojade do tz do pracy
![]() Ja mam taka karuzele : jest pluszowa i szelesci jak sie dotknie. Napewno na poczatku nie bede jej uzywac, dostalam wiec mam. Pozniej kupie tego zolwia- projektor nieba, cholernie mi sie podoba ale dla malego dziecka to bez sensu. Co do hartowania brodawek to ja nie bede tego robic, raczej nie spotkalam sie opiniami ze to jest dobre, kiedys lekarze zalecali hartowanie ale dzisiaj juz tego nie robia a czesto nawet ostrzegaja zeby tego nie robic, a takze zeby przy seksie nie pobudzac piersi bo moze sie to zle skonczyc..
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Co do karuzeli mieliśmy ocean z FP i moje dziecko uwielbiało. Zresztą wszystkie maluchy znajomych lubiły swoje karuzelki a z pozytywkami niektóre nie rozstały sie do dzis
Ważne żeby powiesić koło 2 miesiaca życia dopiero i żeby wybrać coś w wyrazistych kolorach. Ja nie chciałam przesadzać z ilością bodźców dlatego wybrałam te rybki. Mały uwielbiał trącać je łapkami jak był maleńki. A pozytywke zawsze właczałam przed snem (jest tam też opcja szumu morza) miała spokojne, wyciszajace melodyjki. Jak synuś był troszke wiekszy i nie zdążył zasnąć a pozytywka przestawała grać to sam sobie włączał, to była tez pierwsza rzecz którą robił po przebudzeniu
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/fisher-price-rainf...656161280.html takie cosik mamy. Ona jest dziwna jak na karuzele bo się nie obraca tylko buja na boki ale jak rzadko to bujanie włączałam. Alek uwielbiał to tracąc i szarpać wiec dodatkowy ruch był mu zbędny
A co najdziwniejsze przeżyła bez uszczerbku te jego zabawy
|
|
|
|
#1873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no ale mity są takie same jak o rytualnym mordowaniu kotów czy gwałceniu dziewic. no i w PL nie ma prawdziwych satanistów tylko dzieciaku co siebie tak nazywają
|
|
|
#1874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podoba mi się ta opcja z szumem morza. Zakładam kupno karuzeli, a ta wygląda sympatycznie i fajnie, że dzidziuś może sam ją włączyć
|
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam chetnie bym sie przebrala i polatala po domach
zaduma zaduma ale fajna tradycja, tyle radosci maja z tego dzieci
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
za dynie lub bałwanki
|
|
#1878 |
|
Rozeznanie
|
No to patrz : http://www.mmszczecin.pl/391401/2011...?category=news
|
|
#1879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Zakonnica w ciąży
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
U Em my bez zmian . Nadal mała sieci w brzuchu .
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze, mogłaby tak jeszcze listopad przesiedzieć w brzuszku
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie mi TŻ napisał że będzie dzisiaj wcześniej więc uciekam obiadek robić
u mnie dzisiaj krupnik
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usmiechnelam się miło, a pani zapytała tylko ktory to miesiac i stwierdziła, ze tym razem bedzie pouczenie
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Albo za cuksa typu śliwka w czekoladzie
lub za zółwia na plecach
|
|
#1885 |
|
Raczkowanie
|
Super, że tylko pouczenie
) Gratulacje! Ja z jakieś 3 ms temu jadąc na wizytę do gin, zatarasowałam jakieś drzwi boczne do sklepu. Oczywiście zupełnie nie zauważyłam zakazu parkowania bo był na drzwiach a nie standardowo na miejscu parkingowym i mocno się zdziwiłam, jak mnie powitał komitet powitalny osób zastanawiających się jak obejść mój samochód, żeby wypakować dostawę. Ciąża jakoś osłabia moją koncentrację ![]() Jak na Was wpływa teraz ciąża i na Wasze samopoczucie? Ja mam nieodpartą chęć udusić większość osób, z którymi współpracuję i rozmawiam ostatnio, bo wszyscy mnie denerwują - no poza mężem, do którego mam silny przypływ miłości i chęci na przytulanie 24 h/dobę. Wmawiam sobie, że to przez luteinę (progesteron), który biorę i że później mi to minie ![]() Macie już wybrane mebelki do pokojów Maluszków? Ja tylko przeglądam i przeglądam i sama nie wiem co wybrać.. |
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A potocznie zwane "święto zmarłych" to nic innego jak synkretyzm kulturowy. Na pogańskie obrządki dziadów nałożono katolicki kult zmarłych. 3/4 wszelkich współczesnych rytuałów (które odprawia każdy z nas, nie zdając sobie nawet z tego sprawy) to pozostałość po wiejskich obrządkach obecnych na ziemiach polskich do poł. XX wieku. I zgadzam się z tobą, że Halloween obok okultyzmu i satanizmu nawet nie stało. Zresztą jeszcze 100 lat temu kultywowany w Polsce obrządek dziadów był także czasem wesołym, choć obostrzonym mnóstwem reguł mającym zapobiec przenikaniu się światów. |
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Za wielbłądy
![]() Cytat:
Teraz musisz coś synkowi kupić, bo to dzięki niemu ![]() Znów byłam oglądać wózki Jestem nienormalna. Ale dzięki temu wybór już padł Jeszcze tylko wybrać kolor i będzie milusio
|
|
|
#1890 | ||
|
Zadomowienie
|
No to bardzo dobrze. Niech na razie tam zostanie
![]() Cytat:
![]() Toleruje tylko przyjaciół i rodzinę ![]() Cytat:
właśnie się "robią" Stolarz powiedział, że do końca listopada na 100% będą ![]() U mnie dzisiaj na obiad ryba po grecku
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

. Później przyszedł jakiś lekarz i stwierdził, że tętno jest ale słabe. Później ten lekarz napisał mi maila, że mam przyjść na badanie, ale tym razem mam się dokładnie .... ogolić
Napisałam mu, że jak ma taką ochotę to niech se sam z wielkim brzuchem codziennie jajka goli! 
+11 kg, a to dopiero 26 tc ;/ Czyli do 20 kg pewnie dojadę ;/ Cholera no nigdy nie miałam tendencji do tycia i myślałam, że w ciąży też mnie to nie spotka 

i przesyłamy pozdrowienia dla obu dziewczyn