Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 13:56   #4111
Smarrita
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Co tak milczałaś ?? Gratuluję

Dzięki, a sama nie wiem dlaczego milczałam, ale podczytywałam Was cały czas;p

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Załącznik 5463184
Załącznik 5463185

Mi to na dziewczyne wygląda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ładnie sobie dzidzia odpoczywa ;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:01   #4112
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Załącznik 5463184
Załącznik 5463185

Piękne te zdjęcia

Czyli też spędzacie Halloween przed telewizorem.
Ja lecę po chominia i do SR odezwę się wieczorem, albo dopiero jutro
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:01   #4113
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Cześć

mając termin na 5 marca, chciałabym pracować do końca stycznia, ale chcieć to ja sobie mogę na razie czuję się dobrze, mały rozwija się prawidłowo, więc nie chcę się kisić w domu TŻ jest akurat na szkole policyjnej, zjeżdża tylko na weekendy, mieszkamy sami, więc cały dzień byłabym sama w domu, a znając siebie w domu bym zbabciniała byłam 9 miesięcy na bezrobociu po ślubie i wcale fajnie tego nie wspominam, wiecznie siedziałam przed kompem, oglądałam TV, , do 14 siedziałam w piżamie pod kocem itd, no ale taka jestem im mam więcej zajęć tym jestem bardziej zorganizowana może gdybym miała jakieś dodatkowe zajęcie, małe dziecko w domu to patrzyłabym na to inaczej, a tak sobie spędzam czas w pracy i mam kontakt z innymi ludźmi, czasem jest ciężko, stresik i w ogóle ale daję radę pewnie nikt tego nie doceni ale dla mnie to satysfakcja że mogę pracować
Boję się, że zbabinieje, ale już pierwszego dnia na zwolnieniu załatwiłam kilka rzeczy, które wisiały nade mną od jakiś miesięcy. Cieżko było się zebrać, gdy po pracy nie miałam na nic siły... i jeszcze ta praca w weekendy, o nie, nie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
ciiiii.. nie mówcie nikomu, ale... wszelkie zjawiska na na niebie i ziemi (szczególnie usg) wskazują, że i we mnie chłopczyk się kryje
Kolejny chłopiec

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
chyba nie ma co podziwiać , każda z nas ma inne podejście, inne warunki pracy, sytuację życiową itd a jak będzie to się okaże w praniu, bo planować to sobie można co się zje jutro na obiad, a jednak w ciazy różnie bywa, w każdym bądź razie gdyby <odpukać> coś nie tak było z przebiegiem ciąży to od razu idę na zwolnienie, podobno szef ma dziewczynę na moje zastępstwo więc kwestia 2-3 dni przekazania jej obowiązków, chociaż ona już tutaj pracowała przede mną, ale ja wdrożyłam nowe programy więc musiałabym ją z nimi zapoznać
Szef znalazł dziewczynę na moje miejsce i wyobraźcie sobie, że póki ja nie poszłam na zwolnienie, to ona przez dwa tygodnie przychodziła codziennie się wdrażać... za darmo, bez żadnej umowy!!!
Mój szef ma łeb do zatrudniania nowych pracowników
Sama już źle się z tym czułam i doszłam do wniosku, że nie będę blokować miejsca dziewczynie, która zamiast zarabiać ponosi tylko koszty...

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Wpadam tylko szybko zdać relację z wizyty. Dzieciaczek pięknie się rozwija, ma 10cm, serduszko pięknie bije.
Ale co najważniejsze znamy płeć- oczywiście chłopak.
Fajnie, ale przyznam szczerze, że nastawiłam się na dziewczynkę i teraz muszę się przestawić.
Kolejna wizyta 27.11. lecę dalej na budowę. Od przyszłego tygodnia zapowiada się już spokojniejsze tempo więc jest szansa, że w końcu zacznę się udzielać. Kiedy się ta budowa skończy
Witaj w gronie przyszłych mamusiek synków

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja tez tego nie rozumiem Nie mam nic przeciwko karmieniu piersia publicznie czy nawet przy gosciach ale niektore matki wrecz sie obnazaja Szkoda, ze nie pomysla o innych, ze tacy goscie moga czuc sie skrepowani A sierpniu w Hiszpanii bylismy swiadkiem takiej sytuacji, poszlismy na kawe do malej kawiarenki na glownej ulicy pelnej sklepow i mnostwa ludzi, kobieta obok nas miala na sobie taka bluzke bez ramiaczek, bez skrepowania zdjela ja do pasa i zaczela karmic dziecko, w ogole nawet tej drugiej nagiej piersi nie przykrywajac jak dla mnie to juz bylo przegiecie, wrecz niesmaczne, tym bardziej ze na wszystko patrzalo moje dziecko Nawet kawy nie dopilismy i juz nas tam nie bylo
Według mnie karmienie piersią jest najbardziej naturalną rzeczą na świecie, ale należy też do sfery intymnej i nie wyobrażam sobie świecić cyckami przy innych.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
i jeszcze Wam pokaże kocyk dla Ulki. Super wygląda, tylko trzeba go będzie chyba wyprać z jakimś płynem, bo wygląda jakby mógł się elektyzować
http://www.babyono.com/produkty/poko...rofibry-kropki
Tylko ja kupiłam w sklepie stacjonarnym za 35 zł
Super kocyk!!!

Cytat:
Niestety nie powiem jaka płeć bo nie wiem moje dziecko jest uparte, trzyma pępowinę między nogami (na poprzednim usg było tak samo), koniec kropka nie pokaże co tam ma!
Jestem zawiedziona bo się chyba za bardzo nastawiłam ale cóż może być też tak, że do końca będzie to niespodzianką Ciuszki dalej będę kupowała unisex...
Waży 330g, jest piękne
Brawo za udaną wizytę i Dzidzię

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję

Edytowane przez justine_87
Czas edycji: 2013-10-31 o 14:03
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:04   #4114
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 5463184
Załącznik 5463185

Na drugim zdjęciu łapie się za czoło i myśli "czego oni ode mnie chcą?" ale to takie babskie zachowanie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:07   #4115
teQiba
Moderator

Justine - Twoj szef jest mega Smutne jest to ze ludzie sa tak zdesperowani zeby miec prace ze sie na to godza
Stary 2013-10-31, 14:07   #4116
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy chodzicie jeszcze do pracy czy już większość z Was na l4? Jeśli chodzicie to do kiedy planujecie jeszcze pracować?
Ja sobie pracuję. Zamierzam pracować do porodu a co z tego wyjdzie to zobaczymy. Wiadomo, że jak tylko coś zacznie się dziać to pójdę na zwolnienie, ale póki się dobrze czuję to wolę chodzić do pracy. W domku bym się nudziła. Mój TŻ pracuje do 16 a mieszkamy sami, znajomi pracują więc pewnie bym się tylko objadała bo niestety jak nie mam co robić to jem Więc wolę nie ryzykować Poza tym lubię swoja pracę, ludzi z którymi pracuje Za to mam zamiar na macierzyńskim posiedzieć dłużej

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę, bo mam dużo pracy. Po usg wszystkiego ok, dzieciak rozwija się bardzo dobrze, wszystko jest ok, waży 410 g

No i jest chłopakiem
Gratuluję Ale zazdroszczę, że już wiesz. Ja muszę jeszcze troszkę poczekać.

Cytat:
Wow, tyle z Was już ma? u mnie nawet zalażka
Ja mam linea roja (tak mi google przetłumaczyło ) od popękanych naczynek
U mnie tak samo. Linii negra brak, za to naczynka na brzuszku mi pękają
Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

To w takim razie możesz dopisać jeszcze jedną dziewczynkę
Gratuluję córy
Cytat:
ciiiii.. nie mówcie nikomu, ale... wszelkie zjawiska na na niebie i ziemi (szczególnie usg) wskazują, że i we mnie chłopczyk się kryje
Gratuluję synka

Cytat:
Wpadam tylko szybko zdać relację z wizyty. Dzieciaczek pięknie się rozwija, ma 10cm, serduszko pięknie bije.
Fajnie, ale przyznam szczerze, że nastawiłam się na dziewczynkę i teraz muszę się przestawić.
Gratuluję Ja się nie nastawiam, ale tak bardzo chciałabym już wiedzieć

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Sama ostatnio poszłam z tż, do znajomych którym urodził się maluszek. Koleżanka bez żadnego skrępowania wyjeła pierś i zaczęła karmić. Nie czuliśmy się wtedy komfortowo

Uwaga ! Dzielę się przepisem, bo wiele mamuś mnie prosiło, a nie chcę żeby mnie myszy zjadły
Ja też zawsze dziwnie się czuje w takich sytuacjach. Nie wiem gdzie oczy skierować. Dlatego chciałabym zaoszczędzić tego innym.
Przepis już skradłam. Ja jeszcze wysyłania myszy nie opanowałam

Cytat:
A i jeszcze Wam pokaże kocyk dla Ulki. Super wygląda, tylko trzeba go będzie chyba wyprać z jakimś płynem, bo wygląda jakby mógł się elektyzować
Ale kolorowy. Fajoski

Cytat:
Niestety nie powiem jaka płeć bo nie wiem moje dziecko jest uparte, trzyma pępowinę między nogami (na poprzednim usg było tak samo), koniec kropka nie pokaże co tam ma!
Jestem zawiedziona bo się chyba za bardzo nastawiłam ale cóż może być też tak, że do końca będzie to niespodzianką Ciuszki dalej będę kupowała unisex...
Waży 330g, jest piękne
Takiego małego uparciuszka nosisz Rozumiem, że wszystko jest ok z maluszkiem (poza brakiem współpracy oczywiście) ?

Gratuluję wszystkich wizyt dziś

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:08   #4117
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Waży 330g, jest piękne
Najwazniejsze, że Dzieć zdrowy pokaże następnym razem
Jak napiszesz w którym tygodniu jesteś, to dodam wagę na 1. stronę
I zdjecia cudne! Moja ma niemal identyczne - jedno z łapcią na oku i ziewa a drugie z obiema rękami za głową. Jak ziewnęła własnie do zdjęcia, to lekarka mówi: "no dooobra Mała, już kończymy"

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Na razie zadnych planow.
Ja ograniczam horrory bo potem sie w nocy boje - martwie sie ze pozniej bede sie bala wstac w nocy do dziecka
O matko, ja to samo. Ogólnie tchórz nie jestem, ale filmów to się strasznie boję.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-10-31 o 14:10
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 14:12   #4118
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

19t0d, z dzieciem wszystko ok, zdrowiutki

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:12   #4119
(t)asia
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny. Bardzo chcieliśmy z mężem córeczkę i teraz "przestawiamy sie" że będzie jednak chłopak. Damy jakoś radę faktycznie dużo chłopaków na liście. My nie mamy absolutnie pomysłu na imię. Ja ciągle zwracałam się do malucha per Iga, mam nadzieję że mi to wybaczy jak podrośnie
Teqiba wpisz mi prosze chłopaka i następna wizyte 27.11
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:16   #4120
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Fajny ten twój dzidziuś

Macie jakieś plany na Halloween? Bo ja nie i właśnie się zastanawiam czy można by coś fajnego z tym zrobić.
Mogliby puszczać jakieś dobre horrory w tv
Uwielbiam horrory. Mogliby puścić jakieś fajne. Jak nie to sami z TŻ sobie coś puścimy

Cytat:
Załącznik 5463184
Załącznik 5463185

No taka ślicznota, że fakt to chyba dziewczyna

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Szef znalazł dziewczynę na moje miejsce i wyobraźcie sobie, że póki ja nie poszłam na zwolnienie, to ona przez dwa tygodnie przychodziła codziennie się wdrażać... za darmo, bez żadnej umowy!!!
Mój szef ma łeb do zatrudniania nowych pracowników
Czytam i nie wierzę. Jak to możliwe, że takie rzeczy się dzieją. Pracownicy nie powinni sobie na to pozwalać bo pracodawcy będą coraz gorzej postępować

Cytat:
Na drugim zdjęciu łapie się za czoło i myśli "czego oni ode mnie chcą?" ale to takie babskie zachowanie
Ja myślę, że ona zastanawia się: "pokazać mamie czy nie pokazać?"

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:19   #4121
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Więc jeśli ktoś ma informacje w sprawie wagi swojego Maluszka i zechce się podzielić proszę pisać: waga i tydzień ciąży Umieszczę na pierwszej stronie - dzięki
Majka 25t 5d - 687g

Cytat:

Uwaga ! Dzielę się przepisem, bo wiele mamuś mnie prosiło, a nie chcę żeby mnie myszy zjadły

Na kruche ciasto:
  • 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 20 dag masła (ja dałam margarynę do pieczenia)
  • 2 żółtka (białek używam do posmarowania gotowych rogalików przed pieczeniem, żeby były brązowe)
  • 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany
  • 1/4 szkl. cukru pudru
  • szczypta soli
+marmolada

wszystkie składniki zagniatamy, zawijamy w woreczek i chłodzimy w lodówce minimum 2 godziny. (Ja nigdy nie chłodzę, bo mi się nie chce czekać)
Ciasto wyciągamy z lodówki (jak już włożyliśmy) dzielimy sobie na części (ok 4 -5) każdą część rozwałkować, podsypując mąką na grubość ok 2 mm. Przy pomocy talerza wyciąć z ciasta koło. Podzielić jak na pizze na 8 trójkątów, na każdy położyć czubatą (ja kładę mniejszą, wtedy lepiej zawinąć i nie wypływa) łyżeczkę nadzienia i zwijać ku środkowi. ( ja tego nigdy nie umiałam więc napiszę - zaczynamy od szerszej części trójkąta i zwijamy ku węższej, na koniec zawijamy końce). Postępujemy tak z wszystkimi częściami ciasta. Smarujemy białkiem, które zostało i pieczemy ok 15 minut w temp. 190 (nie wiem jak zrobić znaczek - stopni C ) na złoty kolor. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem (jak wytrzymają )

Chwalić się jak zrobicie

Też mam bóle w pachwinach. Nawet dzisiaj miałam.

A ja muszę zrobić racuchy

Mój chomik jest już u weta, wycinają mu te guzki. Trzymajcie kciuki. Będę jednak mogła iść do SR
Trzymam kciuki za chomika i dzięki za przepis

Cytat:
Ja tez sobie nie wyobrazam wywalac golego cyca przy wszystkich
Tylko na poczatku nie bede sie zakrywac bo wiadomo, trzeba dojsc do wprawy, ale potem to co za problem sie zakryc?

za chomiczka i dzieki za przepis
Ja też na pewno nie będę świecić cycem przed ludźmi będę kombinować

Cytat:
A i jeszcze Wam pokaże kocyk dla Ulki. Super wygląda, tylko trzeba go będzie chyba wyprać z jakimś płynem, bo wygląda jakby mógł się elektyzować
Śliczny

Cytat:
Waży 330g, jest piękne

Cytat:
Załącznik 5463184
Załącznik 5463185

Super gratulacje

Kurczę mnie dalej te podbrzusze męczy i jakoś jeszcze brzuch trochę. No i cały czas twardy Jedyne dobre, że Majka kopie więc wiem że z nią okej. Jak do wieczora nie przejdzie to może tak kontrolnie wybiorę się na IP

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 14:26   #4122
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Waży 330g, jest piękne
widac, ze maly uparciuch Ci rosnie
swietne zdjecia ja z 1 ciazy mam fajne, jedno jak mala ziewa a drugie jak macha

Cytat:
Fajny ten twój dzidziuś

Macie jakieś plany na Halloween? Bo ja nie i właśnie się zastanawiam czy można by coś fajnego z tym zrobić.
planow zadnych, Natalia chora, a tz jutro do pracy wiec pojdzie wczesnie spac Bede ogladac Hotel52
od horrorow to ja uciekam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:29   #4123
teQiba
Moderator

Cytat:
Dzieki dziewczyny. Bardzo chcieliśmy z mężem córeczkę i teraz "przestawiamy sie" że będzie jednak chłopak. Damy jakoś radę faktycznie dużo chłopaków na liście. My nie mamy absolutnie pomysłu na imię. Ja ciągle zwracałam się do malucha per Iga, mam nadzieję że mi to wybaczy jak podrośnie
Teqiba wpisz mi prosze chłopaka i następna wizyte 27.11
Ok wpisze

W poznawaniu wczesniej plci jest ten plus ze spokojnie mozna sie nastawic Ja tez chcialabym juz na 100% wiedziec i przygotowywac sie psychicznie z mezem
Stary 2013-10-31, 14:39   #4124
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

planow zadnych, Natalia chora, a tz jutro do pracy wiec pojdzie wczesnie spac Bede ogladac Hotel52
od horrorow to ja uciekam
Ja na Hallowen nie mam żadnych planów co lepsze jutro też się raczej nigdzie nie wybiorę może dopiero w niedziele. U nas w Warszawie to co się dzieje na cmentarzach 1.11 woła o pomstę do nieba. Samochodem nigdzie nie dojedziesz, a komunikacją miejską boję się jechać bo tam zawsze jest przeokropny tłok. Ludzie nie patrzą wszędzie lezą jak bydło

Maja

Czytam
Stary 2013-10-31, 14:41   #4125
Castia
Wtajemniczenie

hejka

byłyśmy z młodą na zakupach, spacerze. weszłam do jakiegoś ciuchacza a tam dziś cena dnia 2zł i..... popłynęłam
ale mój Syn ma się już w co nawet ubrać. kupiłam i sobie kilka bluzek, Malwince coś tam,tż jakieś bluzy do warsztatu - za taką cenę żal było nie brać

ile tu kawalerów się ujawniło!!!!!!!!!!

Cytat:
Ja tylko na chwilę, bo mam dużo pracy. Po usg wszystkiego ok, dzieciak rozwija się bardzo dobrze, wszystko jest ok, waży 410 g

No i jest chłopakiem
gratuluję!!!!!:jupi :

Cytat:

zadzwoniłam do męża i ma się zastanowić, czy chce wiedzieć :P (hm.. może lepiej nie, bo wygada :P:P:P a ja lubię mieć takie tajemnice tylko z nim :P chwilowo mam tajemnicę tylko z dzieciem :P:P:P a co :P)
mój tż też nie chciał wiedzieć - nie wytrzymał
gratuluję synka!!!
Cytat:
Kolejna wizyta 27.11. lecę dalej na budowę. Od przyszłego tygodnia zapowiada się już spokojniejsze tempo więc jest szansa, że w końcu zacznę się udzielać. Kiedy się ta budowa skończy
gratuluję!!!!
chłopaki są fajne

Cytat:
Bo co z tego czy obcy czy rodzina?? Nie każdy ma chęć i czuje się dobrze patrząc na wystawionego cyca.
Uważam, że w karmieniu piersią publicznie (przy gościach) jest fajne, ale do licha ciężko nakryć cyca pieluchą
Sama ostatnio poszłam z tż, do znajomych którym urodził się maluszek. Koleżanka bez żadnego skrępowania wyjeła pierś i zaczęła karmić. Nie czuliśmy się wtedy komfortowo

A ja muszę zrobić racuchy

Mój chomik jest już u weta, wycinają mu te guzki. Trzymajcie kciuki. Będę jednak mogła iść do SR
kciuki za chomika!
z przepisu nie omieszkam się skorzystać

ja to w ogóle nie rozumiem tego wystawiania cyca na widok publiczny
sama karmiłam 9 miesięcy ale zawsze w staniku do tego przeznaczonym. odpinałam tylko taką jedną część i mała jadła.cała pierś nadal była w staniku a widać było jedynie troszkę brodawki w sumie to nie widać było..bo jak ssak się przyssał to nic nie było widać
i nawet w sytuacji trudnej gdzie nie miałam jak małej nakarmić to w kąciku, ukradkiem to robiłyśmy.
i zawsze wtedy się krępowałam a w gościach zawsze wychodziłam do innego pokoju - dziwię się dziewczynom że tak obnażają się publicznie

Cytat:

śliczny kocyk!!!!
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Majka 25t 5d - 687g

Kurczę mnie dalej te podbrzusze męczy i jakoś jeszcze brzuch trochę. No i cały czas twardy Jedyne dobre, że Majka kopie więc wiem że z nią okej. Jak do wieczora nie przejdzie to może tak kontrolnie wybiorę się na IP
odpoczywajz Majki już kawał baby

przeoczyłam Smarrita gratuluję córy!!!!!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-10-31 o 14:42
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:44   #4126
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny ten twój dzidziuś

uwielbiam horrory pół filmu pod kołdrą siedzę
Cytat:
Na razie zadnych planow.
Ja ograniczam horrory bo potem sie w nocy boje - martwie sie ze pozniej bede sie bala wstac w nocy do dziecka
no ja już mam tak po egzorcyzmach emili rose boje się wstać w nocy jak jest 3... przez pół roku się budziłam prawie co noc tuż przed 3 i boszsz jak ja wtedy świrowałam

Cytat:
Przyszedł mój pierwszy ciuszek dla dziecka, kombinezonik
jest prześliczny, pokazałam go mamie, to przytulała alez się cieszę jak głupia

Cytat:
super zdj dzieciaczka.. zwodzi was za nos

Cytat:
Ja lecę po chominia i do SR odezwę się wieczorem, albo dopiero jutro
daj znać jak sie będzie chomik czuł

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
o kurcze to już powoli zaczyna być niepokojące jedź jeśli nie przejdzie pewnie to nie bedzie nic poważnego ale będziesz spokojna i my też głupio, że odkąd na teście pojawiają się dwie kreseczki to całe nasze czekanie usiane jest ciągłą niepewnością, lękami o maluszka... właśnie sobie uświadomilam, że to uczucie już nigdy nie minie od lipca zaczęłam się troszczyć o nasz mały skarb nie wiem jak ja przeżyje gdy nasz chłopczyk zacznie chodzić na imprezy, gdy dorośnie... żeby był zdrowy i nic mu się nie przytrafiło złego...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:44   #4127
Castia
Wtajemniczenie

magduś ten gest mówi sam za siebie - to musi być Kobieta
Stary 2013-10-31, 14:49   #4128
lutien
Wtajemniczenie

A widziałyście te chusty do karmienia? Można je nosić jako szal, a jak dziecko głodne to się je osłania.
http://dziumdziusiowo.blogspot.com/2...e-piersia.html
Sama z chęcią bym sobie coś takiego uszyła

Piszecie o słodkościach a mnie w ogóle nie ciągnie... Jak już mam na coś smaka to na kwaśne. Ostatnio piję tylko wodę z cytryną wyciśniętą (pól cytryny na 0,4l wody). W pierwszej ciąży było odwrotnie - tylko słodkie....

Ja też nie mam planów na halloween.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:50   #4129
thidien
Rozeznanie

fajnie, że jest teraz 3d, to już chyba zadnej wątpliwości to nie pozostawia :P bo znam wiele dzieci, które miały być innej płci albo prawie do samego porodu, albo do ostatniej chwili w brzuszku mamy ;P

co prawda się dzisiaj dowiedziałam, że chłopak, ale... 99% pewności uzyskam po usg 3d (o ile będę robiła), a 100% dopiero po porodzie ;P:P:P:P

a wiecie... czasami mam wrażenie, że mi się śni tylko, że będziemy mieli dziecko :P bo ja nigdy o sobie nie myślałam w kategorii żony/matki :P późno mi się mężuś trafił i już sobie snułam plany starej nie panny, tylko baby :P
wtedy patrzę na brzusio i wiem, że aż tyle to się nie najadłam czekoladek, żeby z przejedzenia taki był :P:P:P

nic sie w moim brzuchu nie rusza... albo inaczej - ja tego nie czuję - mam łożysko na przedniej ścianie i się izolacja na zimę chyba dosyć spora zrobiła :P i tłumi dziecia..
no nic... może się kiedyś doczekam
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 14:59   #4130
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

o kurcze to już powoli zaczyna być niepokojące jedź jeśli nie przejdzie pewnie to nie bedzie nic poważnego ale będziesz spokojna i my też głupio, że odkąd na teście pojawiają się dwie kreseczki to całe nasze czekanie usiane jest ciągłą niepewnością, lękami o maluszka... właśnie sobie uświadomilam, że to uczucie już nigdy nie minie od lipca zaczęłam się troszczyć o nasz mały skarb nie wiem jak ja przeżyje gdy nasz chłopczyk zacznie chodzić na imprezy, gdy dorośnie... żeby był zdrowy i nic mu się nie przytrafiło złego...
No gdzieś czytałam żeby spróbować to rozchodzić jeśli leżenie nie pomaga także spróbuje jak mąż wróci wyciągnąć go na zakupy.
Nic mi nie mów o przyszłości bo Ja teraz panikuje, a kiedyś to osiwieje pewnie

Maja

Czytam
Stary 2013-10-31, 15:10   #4131
headzik
Raczkowanie

szybko melduję się po wizycie. nasiedziałam się w poczekalni ponad godzinę bo jakaś panna wrąbała się w kolejkę no ale dzidzia zdrowa rośnie, waga 518g w 23tc, jak zwykle ruchliwa- komentarz ginki "ale to twoje dziecko niegrzeczne" szyjka się nie skraca, krwi mam coraz więcej (nie przywiązuję uwagi do diety bogatej w żelazo). Co do moich skurczy to pani doktor powiedziała, że jeśli znowu się pojawią to kierunek szpital i hospitalizacja. No i mogę ogłosić wszem i wobec, że nasza dzidzia ma siusiaka którego zdjęcie wstawię albo później albo po długim weekendzie. Pani powiedziała, że tu się raczej nic nie zmieni i na ekranie pokazała piękne jajeczka i przyrodzonko Piotrusia.
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 15:10   #4132
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Matko z tym jedzeniem, to mam tak samo... Chyba dziurawy brzuch a wagi nie oszukasz - mam plan ograniczyć słodkie will see

A wiesz, że nawet nie wiedziałm, który mam i przez Twoje pytanie poszukałam i się trochę rozczarowałam na poczatku, bo mam pierwszy. Ale potem czytam, że testy robione w 2011 r. i wyniki dobre, więc dalej się z niego cieszę.
Tylko nie był to interes życia, jak myslałam
Ten mam:
http://cybex-online.com/pl/carseats/aton.html
interesy życia zawsze się tak kończą
Ja się czaję na Atom II czyli jeden dalej ale nie Atom III bo skoro ma tyle samo gwiazdek to co się w nim wielkiego mogło zminić? A cena z nowym rokiem skoczy niebotycznie bo chyba 1/3 ceny jak pani nam mówiła. Bardzo fajny ten twój. Podobają mi się one.
A co do jedzenia to ciągle jadłam słodkie i wierzyłam że mam w sobie dziewczynkę, oj jak mi się chciało słodkiego...wystarczyło że lakarz oświadczył że noszę Piotrusia to od razu przeszłam na ostre chipsy

Cytat:
C
kocyk super, sama się nad nim zastanawiałam zanim poznałam płeć Ja wczoraj kupiłam Piotrusiowi męską niebieską szczotkę do włosów i męskie bamboszki w kolorze niebieskim. Pośmiałam się z mężem, bo on był długo łysy że ta szczotka to przyda nam się chyba po to żeby pobudzać cebulki mu na głowie do wzrostu bo pewnie i tak będzie łysy po tatusiu na starcie

Cytat:
Uzupełniłam listę i powiem Wam, że chłopaki znowu zaczynają dominować nad dziewczynami - zaraz wyjdzie że na 1 dziewczynę przypadnie 2 chłopaków
będę mieli biedę te nasze chłopaki upolować jakąś kobitę w przyszłości

Cytat:

No i jest chłopakiem
Cytat:

Cytat:
przeczesuje włosy jak rasowy model

Cytat:
co prawda się dzisiaj dowiedziałam, że chłopak, ale... 99% pewności uzyskam po usg 3d (o ile będę robiła), a 100% dopiero po porodzie ;P:P:P:P
gratuluję chłopaków, jeśli którąś przeoczyłam przepraszam i również gratulacje Ja juz nie mogę się doczekać naszego Piotrusia Mikołajka
Stary 2013-10-31, 15:16   #4133
Castia
Wtajemniczenie

a czemu wy się tak cieszycie z tej linii Negra?

ja się cieszyłam że jej nie miałam i teraz też nie chcę jej mieć

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
No i mogę ogłosić wszem i wobec, że nasza dzidzia ma siusiaka którego zdjęcie wstawię albo później albo po długim weekendzie. Pani powiedziała, że tu się raczej nic nie zmieni i na ekranie pokazała piękne jajeczka i przyrodzonko Piotrusia.

ależ tu dziś MĘSKO!!!!!!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-10-31 o 15:14
Stary 2013-10-31, 15:16   #4134
teQiba
Moderator

Cytat:
fajnie, że jest teraz 3d, to już chyba zadnej wątpliwości to nie pozostawia :P bo znam wiele dzieci, które miały być innej płci albo prawie do samego porodu, albo do ostatniej chwili w brzuszku mamy ;P

a wiecie... czasami mam wrażenie, że mi się śni tylko, że będziemy mieli dziecko :P bo ja nigdy o sobie nie myślałam w kategorii żony/matki :P późno mi się mężuś trafił i już sobie snułam plany starej nie panny, tylko baby :P
wtedy patrzę na brzusio i wiem, że aż tyle to się nie najadłam czekoladek, żeby z przejedzenia taki był :P:P:P

nic sie w moim brzuchu nie rusza... albo inaczej - ja tego nie czuję - mam łożysko na przedniej ścianie i się izolacja na zimę chyba dosyć spora zrobiła :P i tłumi dziecia..

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
szybko melduję się po wizycie. nasiedziałam się w poczekalni ponad godzinę bo jakaś panna wrąbała się w kolejkę no ale dzidzia zdrowa rośnie, waga 518g w 23tc, jak zwykle ruchliwa- komentarz ginki "ale to twoje dziecko niegrzeczne" szyjka się nie skraca, krwi mam coraz więcej (nie przywiązuję uwagi do diety bogatej w żelazo). Co do moich skurczy to pani doktor powiedziała, że jeśli znowu się pojawią to kierunek szpital i hospitalizacja. No i mogę ogłosić wszem i wobec, że nasza dzidzia ma siusiaka którego zdjęcie wstawię albo później albo po długim weekendzie. Pani powiedziała, że tu się raczej nic nie zmieni i na ekranie pokazała piękne jajeczka i przyrodzonko Piotrusia.
Znowu chlopaki
Ale czad Gratuluje!
Stary 2013-10-31, 15:17   #4135
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
interesy życia zawsze się tak kończą
Ja się czaję na Atom II czyli jeden dalej ale nie Atom III bo skoro ma tyle samo gwiazdek to co się w nim wielkiego mogło zminić? A cena z nowym rokiem skoczy niebotycznie bo chyba 1/3 ceny jak pani nam mówiła. Bardzo fajny ten twój. Podobają mi się one.
A co do jedzenia to ciągle jadłam słodkie i wierzyłam że mam w sobie dziewczynkę, oj jak mi się chciało słodkiego...wystarczyło że lakarz oświadczył że noszę Piotrusia to od razu przeszłam na ostre chipsy

kocyk super, sama się nad nim zastanawiałam zanim poznałam płeć Ja wczoraj kupiłam Piotrusiowi męską niebieską szczotkę do włosów i męskie bamboszki w kolorze niebieskim. Pośmiałam się z mężem, bo on był długo łysy że ta szczotka to przyda nam się chyba po to żeby pobudzać cebulki mu na głowie do wzrostu bo pewnie i tak będzie łysy po tatusiu na starcie

będę mieli biedę te nasze chłopaki upolować jakąś kobitę w przyszłośosci
Przyjadą do Monachium, u nas prawie 2 chłopów na jedną laske

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 15:18   #4136
teQiba
Moderator

Jestescie wstretne - trzeba bylo mi tez powiedziec ze dzisiaj chlopakow rozdaja, to prywatnie na USG bym skoczyla
Stary 2013-10-31, 15:19   #4137
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

doczekasz się

no nie mogę! będzie wojna czy co?

gratuluję!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-10-31 o 15:20
Stary 2013-10-31, 15:23   #4138
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Przyjadą do Monachium, u nas prawie 2 chłopów na jedną laske

He? No zelka zamiast mózgu, po co mają przyjeżdżać jak u nas też nadmiar chłopa

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Jestescie wstretne - trzeba bylo mi tez powiedziec ze dzisiaj chlopakow rozdaja, to prywatnie na USG bym skoczyla
Chcesz się zamienić na płeć dziecia?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 15:28   #4139
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
He? No zelka zamiast mózgu, po co mają przyjeżdżać jak u nas też nadmiar chłopa

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Chcesz się zamienić na płeć dziecia?

Zobaczymy za 2 tyg. po USG
Co do tego nadmiaru chlopow tez mi cos nie pasowalo w Twoim poprzednim poscie
Stary 2013-10-31, 15:37   #4140
Ela87
Zakorzenienie

Gratuluję kolejnych chłopaków
Ja bym się proporcjami nie przejmowała, znajdą się dziewczyny w młodszych rocznikach poza tym mamusie nie dopuszczą żadnej siksy do swojego synusia

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
uwielbiam horrory pół filmu pod kołdrą siedzę .
Ja trzymam ręce na twarzy i między palce patrze ale horrorów prawie w ogóle nie oglądamy., ostatnio chyba ponad rok temu

Cytat:

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości