|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Dziekuje za mile slowa pod adresem Sofii. Przekaze jej jutro jesli okaza sie wciaz aktualne
![]() Veronic ![]() Can,Oczko, Salviae, Magiusa - Sofka tez chce isc do przodu, a idzie do tylu ![]() Cloche, to musi byc skok ![]() ![]() Mialam napisac, ze to byl pierszy od daaawna dzien bez placzu. Ale.sklamalabym. Sofia sie dzis rozplakala bo przestraszyla sie reklamowki, w ktora pakowalam jej ubranka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-10-31 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4593 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a poza tym witam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam brązowe na co dzien i własnie zacieki straszne, ale ze na codzien to się nimi nie przejmuje..tylko ja mam zmywarkę... Jak wpadniecie na pomysł, żeby zamówić drogie ekologiczne śliwki i robić z nich przetwory to sobie wybijcie to z głowy!.. to takie moje zdanie po 2 godzinach roboty zeby zrobić 2 sloiczki śliwek.. wypełnionych miłoscia po brzegi:p |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-11-03 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas ze sloiczkow Neli cieszy się...Grubcia! dawno nie widziałam żeby cos tak wcinala ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- eee, bo ja nie myslalam, ze tak bardzo chcecie nas poznac ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z drugiej strony jednak w nocy śpi 8-9h ciągiem więc chyba się najada w dzień ![]() ufff nadrobiłam, upiekład ciastka z kleiku ryżowego i sernik z rosą, zamówiłm młodemu i małżowi pierdoły z usa z walmartu i targeta, zrobiłam pranie a teraz pozwolę sobie paść na pysk i olać drugi dzień pod rząd melb ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
Zakorzenienie
|
swietne!
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kochana mamusia ![]() ![]() ale pewnie bez soli i innych no i nie gotowany na mięsie ![]() ![]() ![]() ![]() Diabli nie poznałabym Cię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
gdyby to było takie oczywiste to wyeliminowalibyśmy wszystkie zachorowania na raka...a chorych jest coraz więcej. i nie sa to tylko osoby "które o siebie nie dbaly". skad niby nowotwory u niemowląt? nie podoba mi się taki tok myslenia, bo gdyby moja tarczyca jednak była rakowata to hmm bylaby to moja wina? bo nie jadlam masla i nie hodowalam warzyw? Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-31 o 23:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eee blok wcale nie nowy, ale rozmow przez kaloryfer ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4604 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak bylam mala to tuż przed jechaniem do domu od dziadków dawali mi to mleko, bo takie zdrowe, pyszne prosto od krowy.. a potem w samochod i 15 km drogi.. a ja chorobę lokomocyjną miałam i zaraz był bełcik... I tak za każdym razem.. horror po prostu... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no właśnie nam kazała tydzien jedną rzecz wprowadzać, i jeszcze nie wiem czy się słuchac czy nie.. ale następna będzie marchewka.. Cytat:
http://www.zelmer.pl/dla-kuchni/masz...ielenia/987-80 ma dobry stosunek ceny do jakości ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Rozeznanie
|
e tam!
dziura w brzuchu to był pikuś, bo przeciwbólowe były. hardkorem to było to maleństwo: nie wiem czy widać, ale nózię miałam jak dwie normalne. oj, nie polecam w 26 tygodniu się łamać! to był koszmar nad koszmary, bo ani leków, ani pozycji żeby nie bolało. przy tym to mogę mieć dziury w brzuchu i cesarki codziennie! a tu noga już jest z 2 tygodnie po złamaniu, jak zaczęło schodzić ![]() Więc mogę spokojnie stwierdzić, równie urazowej ciąży to nikt nie miał! o dziwo z dzieckiem nic się nie działo i miałam wzorowe wyniki badań, tylko pecha miałam ![]() A patent z marchewą mogę polecić! super! Aż jestem w szoku jakie to dziecko kumate. albo niekoniecznie kumate, a głupie, bo wszystko do pyska ląduje. Dałam oskrobaną marchewę. taki kawałek większy(dłuższy ) niż łapka. od razu do pyska poszedł! i jak zapamiętale zasysała! wyjmowała, oglądała i znów do dzioba. spodobało jej się ![]() a takie coś zamówiłam : http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do...598565625.html i już nie mogę się doczekać aż tam wsadzę ugotowaną marchewę, jabłuszko czy brokuła! ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Diabli Twoja wina. Zasadź drzewo. Śliwkę. Odkup swe winy względem ekomatki! Na pewno mam GAP Baby, biała, kapturek z uszami i na pewno mam ciemny brąz, odpinany kaptur HKM rozpinany na dwa suwaki. Jak wyschną to poprzymierzam, reszta poleci w świat, bo mam za dużo kombinezonów. Jeden na rok, jeden na 62 i te są ortalionowe. takich polarowych, polarowych + wypełnienie to mam z 15 łącznie. w wymiankach mam biały, śliczny kombinezonik z wypełnieniem. nie jest bardzo babski, ma króliczka, ale jest śnieżnobiały, więc dla chłopca też ok. a i z chłopięcych to czadowe portale mam, na podszewce, z TU, z liskiem. żałuję, że męskie takie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Budyniek - masakra! Współczuję takich doznań bez środków przeciwbólowych!
Co do patentu z marchewką - na pewno spróbuję, zaciekawił mnie ten pomysł ![]() Diabli - wypad widać udany ![]() ![]()
#4608 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pilnowałam kiedyś chłopczyka, który baaardzo bal się much. budzil się z wrzaskiem "cioooociaaaa muuuuszaaaaa" i musiałam go ratować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- w polsce chyba ich nie ma ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
jeśli od małego będziesz synkowi wpajac to jak mantre to hmm nie ułatwisz mu zycia. później rosna tacy mali nieświadomi niczego egoiści "bo mój tata ma lepsze auto niż ty" "bo moja mama kupi mi droższy rower" itd. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- dzisiaj halloween, zatem masz wybaczone ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bartek coś spać nie może... tzn. w łóżeczku nie może, u mnie na klacie jest super ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/zebra-lampka-nocna...672552375.html ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- ale ze co? ze taka chuda już jestem? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aaa i brazowe albo z liskiem dla dziewczynki tez sa ok! dorzucisz babski sweter i będzie ok. znajoma mi wczoraj powiedziała, ze ubieram mloda jak chłopca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- mało widać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- nadrobiłam, kolorowych ![]() wszystkim, które jutro będą dojezdzac do cmentarzy - bezpiecznej drogi! |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |||
Zadomowienie
|
Heloł
![]() ja dzisiaj zaniemogłam ![]() ![]() źle się poczułam...może rozbiera mnie już powoli masmix ![]() synek 19 poszedł spać, ja tez się położyłam, bo nie dałam rady siedzieć, tak mi neidobrze było, późneij ok 22:00 się obudził na mleko i już przyniosłam miskę z łazienki i szklankę coca-coli .Ostro mnie przeczyściło górą, późneij jeszcze poprawiło dołem ![]() teraz już lepiej, ale jakieś skurcze żołądka miałam ;/Mały wąłsnie jadł i usypia, z nimw szystko ok. Kochany jaki grzeczny...jakby wyczuł,ze mamusia potrzebuje odpoczynku ![]() Cytat:
![]() ![]() ja nei krytykuję nikogo za to co je, niech je ile chce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idę się położe, bo cały czas mam skurcze jakes żołądka ![]()
![]() |
#4613 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z rzeczy która mnie zawsze rozsmiesza to pikietowanie przed pierwszym McDonaldem na Śląsku ![]() ![]() ej to długo, jak sobie pomysle, ze mialabym na tyle Kube z tesciowa zostawic to chyba bym do szkoły nie poszła, albo przynajmniej jakos ograniczyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() dobrze, ze Ci sie poprawia
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-11-01 o 07:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
salviae ja pisałam kiedyś, że tez hippa się pasteryzują. owszem, ale po kilku godzinach, dniach puszczają ;/
diabli kobieto kiedy Ty śpisz? ![]() ![]() Pierwszy raz na cmentarzu już zaliczony. Kwiaty odebrane. Grób dziadków wygląda pięknie ;(
#4615 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, my dzisiaj do moich rodziców jedziemy więc średnio z czytaniem.
Ale chciałam się zapytać bo nie wiem co zrobić... Hela strasznie płakała w nocy ![]() Nie wiem czy to szpinak czy ja coś zjadłam? Ale nie jadłam nic innego niż zwykle. Dawać jej dzisiaj ten szpinak? Może mniejszą ilość? Z marchewką wymieszam pół na pół?
#4616 | ||
Zakorzenienie
|
A kiedy zamierzasz kupować? Daj znać jak się zdecydujesz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Ja tam robię ciasta w mikserze ![]()
![]() |
#4617 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poprawia, ale mam skurcze nadal ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie zimnoooo nawet czapkę by dobzre było mieć, bo jak otwarta pzrestrzeń, to mroźno, ale wychodzi słońce, wiec moze być dobrze ![]()
![]() |
#4618 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melduję, że wczorajszy test kawy wyszedł negatywnie. Moje dziecko ma powera samo z siebie, nawet bez mojej kawy. Tak więc wracam do kawusi, bo ja muszę mieć do niej siłę ![]()
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.