Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 21:11   #2431
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej hej i kolejna wielkopolanka i podwójna Mamuśka
a dokładniej skąd jesteś?? a córcia ile ma lat?? napisz coś o sobie??

u nas dokładnie tak samo z komputerem, nie ma opcji wizażowania w dzień
jestem z Ostrowa Wlkp a ty też z wielkopolski ? skąd
córcia ma 13 miesięcy , a o sobie hm..
Mam 25 lat
z moim mężem jestem w sumie 9 lat, półtora roku po ślubie cywilnym, 5 miesięcy po kościelnym

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:16   #2432
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Niegrzeczna88 witaj ja Cie kojarze z wątku mamus wrzesniowo październikowych, który podczytywalam, bo sama mam corcie urodzona we wrześniu 2012, dokładnie 15.09 teraz mam termin na 4.06 więc drugie dzieciątko tez będziemy miały w podobnym a raczej prawie takim samym wieku

U nas awaria na całego, robili jakies wykopki i nam odcięli kabel od internetu ciekawe kiedy to naprawia, podejrzewam że do poniedziałku minimum będę Was miała tylko na telefonie takze z góry przepraszam za mało szczegółowe odpisywanie, na szczescie czytać Was moge bez problemu, z pisaniem niestety gorzej na tych urządzeniach bez klawiatury normalnej ide spac dobrej nocy kochane mamusie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:21   #2433
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Niegrzeczna88 witaj ja Cie kojarze z wątku mamus wrzesniowo październikowych, który podczytywalam, bo sama mam corcie urodzona we wrześniu 2012, dokładnie 15.09 teraz mam termin na 4.06 więc drugie dzieciątko tez będziemy miały w podobnym a raczej prawie takim samym wieku
o jak miło między twoją córcią a moją 3 dni rożnicy bo moja z 18 września super

IGA

Maja

Stary 2013-10-31, 21:30   #2434
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

no to nadrabiam'
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Paulka za udaną wizytę, maluszki rosną

Ach dziewczyny zapomniałam Wam się pochwalić, ze wczoraj czułam dzidzię )) kilka dni temu(2-3)też miałam takie wrażenie i wczoraj to samo i juz jestem pewna. Zaraz mi się przypomniały początki z F. heh.
Myślałam, ze to za wczesnie ale ja mam duże dziecko hih a w pierwszej ciazy ruchy czułam 17-18tydz.)
ojej super, zazdroszcze
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Hej.
Ja dziś też po wizycie. Serduszko bije, Szkrab mi pomachał rączką albo nóżką. Ciężko było stwierdzić czym właściwie.
W pracy mega stres a wystarczy zobaczyć Szkraba i nie ma nic ważniejszego.

super wieści
Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Odbyłam rozmowę z pracodawcą. Powiedziałam, że najprawdopodobniej do porodu nie wrócę, że rocznego macierzyńskiego nie planuję, że najprawdopodobniej po półrocznym + urlop wypoczynkowy wracam do pracy. Kierowniczka podziękowała za to że się jasno określiłam. Dzięki temu zatrudni osobę na moje miejsce. Zdziwiła się tylko że to tak wczesna ciąża. Myślała że to 4-5 miesiąc (brzucha zero, ale zwolnienia wcześniej niż w 4 miesiącu się nie spodziewała).

W pracy atmosfera grobowa. Współpracownicy traktują mnie jak powietrze. Mają za złe, ze ja się na L4 byczę, jak jest mnóstwo pracy i oni po 12h dziennie pracują. Mam to w nosie. Nikt z nich nie jest na moim miejscu i nie wie ile mam na głowie.
za dobre podejście do sprawy
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Nie powiedziala mi nic konkretnego. Ogolnie tyle ze dziecko od ostatniego usg powinno,urosnac 2 tyg a wedlug jej pomiarow uroslo tylko tydzien. Pokazywala nogi rece. Mowila ze kosci czaszki i kregoslup wporzadku. Po usg powiedziala tajemniczo ze na ostatniej wizycie zaznaczyla sobie cos, czego teraz nie widzi... Nie dopytywalam o co chodzi. Usg tylko dopochwowe bo probowala dwa razy zmieniac na to przez powloki brzuszne ale nic kompletnie nie bylo widac. Takie tylozgiecie. Co ciekawe w szpitalu na tym pudle robili mi przez brzuch za kazdym razem. Dala skierowanie mowiac ze maja tam swietny sprzet i wszystko dokladnie sprawdza. Ogolnie wizyta wporzadku, poswiecila mi duzo czasu dlugo ogladala bobasa. Kazala mi lezec na brzuchu.

Boje sie ze zobaczyla cos nieeobrego ale nue bedac pewna nie chciala mnie martwic;( ech...
będzie dobrze kochana, musi być dobrze
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Może to kwestia tego, że jak mu sie znudzi takie leżenie to sam sobie wyjdzie z łozka i pójdzie gdzie chce

Małe śpi, Tż wrócił więc zaraz zmykam
A Olaf przed kąpielą, właściwie biegł do wanny i wpadł na karton rozciął sobie oczko iędzy powiekami w tym rogu Mam nadzieję że nic złego, wygląda że tylko skórka, ale nie wiem czy nie napuchnie do jutra, a wtedy go do żłobka nie puścimy
oj bidulek

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
jestem z Ostrowa Wlkp a ty też z wielkopolski ? skąd
córcia ma 13 miesięcy , a o sobie hm..
Mam 25 lat
z moim mężem jestem w sumie 9 lat, półtora roku po ślubie cywilnym, 5 miesięcy po kościelnym
ja z leszna jestem

to róznica bedzie 2 latka fajniutko

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

U nas awaria na całego, robili jakies wykopki i nam odcięli kabel od internetu ciekawe kiedy to naprawia, podejrzewam że do poniedziałku minimum będę Was miała tylko na telefonie takze z góry przepraszam za mało szczegółowe odpisywanie, na szczescie czytać Was moge bez problemu, z pisaniem niestety gorzej na tych urządzeniach bez klawiatury normalnej ide spac dobrej nocy kochane mamusie

Kasia ja tez sie urodziłam 15.09

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:31   #2435
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny
od jakiegoś czasu Was podczytuję, ale w końcu postanowiłam by coś napisać

mogę dołączyć ?

jestem w 10 tyg , termin porodu na 1 czerwca
no i jestem mamą 13 miesięcznej Igi

pozdrawiam wszystkie
Cześć

Hope dobrze ze wizyta się odbyła i ze wszytko ok, będzie dobrze
Mąż na piwie ja idę spać bo mnie mdli. ...ble
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:43   #2436
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Chcę się tylko zameldowć. Czytam Was, ale nie nadążam. Może od stycznia, bo wtedy już będę na l4.

Mam pytanie do tych dziewczyn co już mają dzieci. Czy takie wspaniałe piersi zostaną czy wrócą do pierwotnego stanu? Bo chyba muszę sobie zdjęcie zrobić, jak mają zamiar wrócić do rozmiaru sportowego.
no ja Cię nie uspokoję bo moje stały się okropne (takie świateczne skarpety naciągniete od prezentów - sorki za takie porównanie heh :brzydal)
Ja schudłam w rok po ciąży i biust mi może ciut zmalał ale nie za wiele, jednak jedrnosci to on nie miał :/ Teraz już też mam pokaźne, staniki małe ehhh a tak ciężko dostać dobrze dobrany stanik No i ból dla pleców

Hope dobre wieści ))

Dwakolory strasznie mi przykro, ja sie chyba zaknebluje, nie mogę czytać takich rzeczy. Bedą mi się głupoty śniły

Niegrzeczna witaj

My jutro wyjeżdzamy na 3 dni więc mnie nie będzie tutaj z Wami Nie piszta za dużo

Miłego weekendu ))

Aaaaaaaaaa szydełkowałam dziś i wczoraj, myślałam że mi lepsze wyjdzie no ale cóż jest jak jest... pokazuję :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1127.jpg (195,8 KB, 33 załadowań)
Stary 2013-10-31, 21:56   #2437
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Hej dziewczyny
od jakiegoś czasu Was podczytuję, ale w końcu postanowiłam by coś napisać

mogę dołączyć ?

jestem w 10 tyg , termin porodu na 1 czerwca
no i jestem mamą 13 miesięcznej Igi

pozdrawiam wszystkie
Witaj Doczytałam w kolejnym poście - witam w klubie z kaczuszkami mój Olin potrafi przez 2 godziny pod rząd słuchać i tylko kaczuszki żadnych składanek Ale się wycwaniłam, zgrałam na usb i do tv, więc czasem sie do kompa dorwę

Janeczka śliczny

Dziewczynki, zwłaszcza podwójne ma któraś super lekki a jednocześnie solidny wózek? Nasza super lekka parasolka pada, wielofunkcyjny jednak trochę waży i nie chce mi się półpiętra go wnosić A już bym chciała taki który wytrzymałby dostawkę dla Olafa, no a jednoczesnie lekki żebym dała radę z dwójką i wózkiem i ewentualnymi zakupami Mam wymagania, ale jak ja szukam wózka to trwa to kilka tygodni i nie śpie po nocach Jak teraz :p
No najważniejsze by był lekki i solidny jak będzie drogi to mam argument do rezygnacji ze żłoba

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 22:04   #2438
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

ja z leszna jestem

to róznica bedzie 2 latka fajniutko
dla mnie 2 lata różnicy to tak właśnie w sam raz
Cytat:

My jutro wyjeżdzamy na 3 dni więc mnie nie będzie tutaj z Wami Nie piszta za dużo

Miłego weekendu ))
rownież życzę udanego weekendu
obiecujemy nie pisać za dużo

łaaaadne masz talent Ci powiem

Cytat:
Witaj Doczytałam w kolejnym poście - witam w klubie z kaczuszkami mój Olin potrafi przez 2 godziny pod rząd słuchać i tylko kaczuszki żadnych składanek Ale się wycwaniłam, zgrałam na usb i do tv, więc czasem sie do kompa dorwę

Janeczka śliczny

Dziewczynki, zwłaszcza podwójne ma któraś super lekki a jednocześnie solidny wózek? Nasza super lekka parasolka pada, wielofunkcyjny jednak trochę waży i nie chce mi się półpiętra go wnosić A już bym chciała taki który wytrzymałby dostawkę dla Olafa, no a jednoczesnie lekki żebym dała radę z dwójką i wózkiem i ewentualnymi zakupami Mam wymagania, ale jak ja szukam wózka to trwa to kilka tygodni i nie śpie po nocach Jak teraz :p
No najważniejsze by był lekki i solidny jak będzie drogi to mam argument do rezygnacji ze żłoba
dobry pomysł z tym usb , może też tak zrobię nie wpadłam na to
co do wózka nie pomogę my będziemy szukać dopiero na wiosnę dla Igi wózek , narazie mamy Tutek Grander , więc też czekam na jakieś propozycje niedrogich i lekkich wózeczków

IGA

Maja

Stary 2013-10-31, 22:45   #2439
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:

Janeczka śliczny

Madziula, a ile musi ważyć, żebyś go zaklasyfikowala do lekkich? Moja koleżanka szukała lekkiego i porządnego wózka, bo nie ma windy w bloku i zdecydowała sie na Bugaboo Cameleon. Jest zachwycona. Mi sie osobiście ten wózek nie podoba (jakiś taki nieforemny :P), ale ona bardzo go chwali.
Stary 2013-11-01, 06:34   #2440
Nikii89
Zakorzenienie

Gosiaczek dzięki za miłe słowa było mi to potrzebne, bo jeśli o to chodzi to niestety wsparcia ze strony TŻ-ta nie mam bo on twierdzi że przesadzam w tej kwestii

Madziula my mamy Caretero Spacer i ja jestem bardzo zadowolona z niego

U nas dziś pobudka o 5.30 ;/
Stary 2013-11-01, 07:52   #2441
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
dla mnie 2 lata różnicy to tak właśnie w sam raz
Dla nas też idealnie, u nas wychodzi 2 lata i 1 miesiąc mniej więcej

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Madziula, a ile musi ważyć, żebyś go zaklasyfikowala do lekkich? Moja koleżanka szukała lekkiego i porządnego wózka, bo nie ma windy w bloku i zdecydowała sie na Bugaboo Cameleon. Jest zachwycona. Mi sie osobiście ten wózek nie podoba (jakiś taki nieforemny :P), ale ona bardzo go chwali.
Myślę do 7 kg... No bo jednak musi być na tyle stabilny żeby można było tą deskę do przewożenia drugiego dziecka przystawić bez strachu. I tak muszę sprawdzić osobiście bo nasza parasolka wg opisu waży 5kg a w rzeczywistości napewno mniej, ja bym 3,5 obstawiała Lubię ją ale na codzień nie daje rady juz skrzypi, no i za cienka na zimę mimo pokrowca.
Zaraz oblukam, już tam nie musi być ładny byle lekki
Musze popróbować żłobkowe wózki po cichu może na jakiś leciutki trafie i tak zawsze musze przestawiać by do naszego dotrzeć

Nikki współczuje tak wcześnie. U nas nie lepiej w sensie że Oliś w nocy łożko zahaftał Masakra, potem całą noc próbował, wybudki co godzina, dopiero nad ranem mu się udało i od 6.30 spokój. Olaf wstała a mama padła do 8, na szczęście grzecznie bawił się autkami No to mam na dziś ze 4 pralki...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 07:55   #2442
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Nie będę do was długo już należeć. Miałam prenatalne. Jest źle! Wodniak karku, tzn przezierność karkowa mocno powiększona. Na 90 % zespół turnera. Testy z krwi zrobiłam. We wtorek będą wyniki. W środę idę do szpitala. Będę tam do piątku. Mam mieć amniopunkcje. A potem... Decydujemy się na terminacje. Jas nie jestem w stanie urodzić świadomie chorego dziecka. Także żegnam się z wami już teraz bo nie będę raczej w stanie was czytać.
Powodzenia wam wszystkim
O nieeee powtórz badania, może lekarz się pomylił????? Kurcze, tak bardzo mi przykro, nie wiem co napisać

dziewczynki mam nadzieję, że później uda mi się Was nadrobić... teraz zmykam na cmentarze, brrrr zimno dziś :/

my dziś zaczynamy II trymestr.

Miłego weekendu
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 09:04   #2443
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

hej niegrzeczna!

Magdi -
no dzidka widać ale przy moim tyłozgięciu on jest prawie na kręgosłupie narazie nic dziwnego ze narzekalam ze brzuszka nie ma
ale wiesz, jak on chcial cos namierzyc, celował celował a nagle siup- perystaltyka i juz trzeba sie przesunąć z innego punktu celować. No i druga sprawa że bejbi leniuch i nie przekręcał się tylko leżał sobie na pleckch cały czas. dzisiaj na spokojnie przejżę co tam zmierzył i Wam napiszę. Mówił że kość nosowa raczej na pewno jest. No ja też nosek widzialam wyraźnie.
Tak mąż był ze mną i pierwszy raz widzieliśm bąbla tak wyraźnie a zapłaciliśmy 60 zł... fajny człowiek.
Uzmysłowił mi że nie ma co sie tak palić z tymi prenatalnymi.
No i ze lepiej poczekać jeszcze z dwa tygodnie i będzie wszystko lepiej widać.
Ogólnie tyłozgięcie się prostuje w ciąży i miałam nadzieję że coś już się ruszy do przodu ale to pewnie koło końcówki 4go-5go mc u mnie bedzie.
Łej naprawdę co nas ta ciąża przeszkoli to nam nikt nie odbierze...

kasian
- urwał kabel od internetu ???!!!

janeczka
- piękny pluszak!!! naprawdę rewelacja ! masz kobito talent!
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 10:12   #2444
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
o jak miło między twoją córcią a moją 3 dni rożnicy bo moja z 18 września super
O to 3 dni roznicy, teraz Ty masz termin na 1, ja na 4 wiec tez moga byc 3 dni

Madziuuula a Ty szukasz spacerowki czy gondoli takiej lekkiej?

Hope no przerwali nam kabel przy wykopkach jakies 200 metrow od domu juz drugi raz takie atrakcje, fajnie nie? A tu moje seriale piatkowe byly i nie mam jak obejrzec teraz noo

W ogole witam sie mamusie, moja Hania jeszcze nie spi, ma dzis energie dziewczyna zycze Wam milego i spokojnego dnia buziaki

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 10:17   #2445
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam swiatecznie. My juz po mszy i odwiedzaniu grobu. Teraz robimy szybko obiad a pozniej na spacerek i do rodzinki.

JANECZKA super ze juz czujesz dzidzie. Zazdroszcze ci...

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

MARTUSZKAO gratuluje II trymestru.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-01, 10:25   #2446
ilkas
BAN stały

Witam się z rana

Czekamy na teścia aż przyjedzie i będziemy się zbierać na cmentarz.

Dwakolory jest mi strasznie przykro trzymam jeszcze kciuki za aminopunkcję i te badania z krwi. Może jest jeszcze nadzieja..

A co do wózków to też szukam lekkiej poręcznej spacerówki dla Emilki. Mam teraz fajną, ale muszę dokupić gondolę, zamontuję na ten stelaż od obecnej spacerówki i to będzie dla nowej dzidzi. A tym sposobem Milka straci wózek wiec muszę mieć nową spacerówkę.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Niegrzeczna88 witam nową mamusię
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 10:49   #2447
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry dziewczyny

my już po spacerku , byliśmy na cmentarzu , teraz Iga padła i śpi a ja mam chwilę dla siebie no może nie taką chwilkę, jakieś 2 godzinki.

potem goście wpadają , więc dzień miło zleci

IGA

Maja

Stary 2013-11-01, 11:04   #2448
anulka3999
Rozeznanie

A ja sie nie wyspałam, od 3,30 ponad 2 h nie mogłam spać...
Dziś Sw.Zmarłych ale ja muszę w łóżku je spędzić, możle jutro gdzieś wyjde na groby Nadal źle się czuje i gardło boli

Życzę udanego dnia!!!

Dwakolory1 wspołczuję może warto jeszcze raz powtórzyć badania? to cos da?

Niegrzeczna witaj ja równiez z wlkp

Edytowane przez anulka3999
Czas edycji: 2013-11-01 o 11:14
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 11:21   #2449
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
A ja sie nie wyspałam, od 3,30 ponad 2 h nie mogłam spać...
Dziś Sw.Zmarłych ale ja muszę w łóżku je spędzić, możle jutro gdzieś wyjde na groby Nadal źle się czuje i gardło boli
zdrówka życzę
a ty skąd jesteś dokładniej ?

IGA

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-01, 11:42   #2450
Gosiiaczek
Raczkowanie

Niegrzeczna 88- witam nowa mamuske
Hope - widzisz poczekasz troche i zrobisz badania babelek bedzie wiekszy i wszytsko bedzie widac a wiem jaka bedzie ulubiona zabawa twojego babelka w chowanego

Moj maż ( hhiii ) fajnie sie tak pisze hiii juz mamy tydzien jest w pracya ja wybieram sie na małe klachy z koleżanka , a pogoda piekna wiec ide na słoneczko
Milych spotkan z rodzinkami w ten dzien pełen zadumy !!!!
Stary 2013-11-01, 13:38   #2451
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

jesli ktos ma ochote sie rozczulić to podrzucam linka
ja aż poczułam ciepełko pod sercem

Stary 2013-11-01, 13:41   #2452
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
no ja Cię nie uspokoję bo moje stały się okropne (takie świateczne skarpety naciągniete od prezentów - sorki za takie porównanie heh :brzydal)
Ja schudłam w rok po ciąży i biust mi może ciut zmalał ale nie za wiele, jednak jedrnosci to on nie miał :/ Teraz już też mam pokaźne, staniki małe ehhh a tak ciężko dostać dobrze dobrany stanik No i ból dla pleców

Hope dobre wieści ))

Dwakolory strasznie mi przykro, ja sie chyba zaknebluje, nie mogę czytać takich rzeczy. Bedą mi się głupoty śniły

Niegrzeczna witaj

Miłego weekendu ))

Aaaaaaaaaa szydełkowałam dziś i wczoraj, myślałam że mi lepsze wyjdzie no ale cóż jest jak jest... pokazuję :
Super

Cześć niegrzeczna
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 13:48   #2453
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
jesli ktos ma ochote sie rozczulić to podrzucam linka
ja aż poczułam ciepełko pod sercem
widziałam ten filmik, świetny jest

IGA

Maja

Stary 2013-11-01, 14:02   #2454
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula to mieliście nie za ciekawą nockę ;/

martuszka na II trymestr

Anulka dużo zdrówka

nasza msza dziś trwała 20 min Oskar po 15 wyszedł z TŻ z kościoła to i tak cud że tyle wytrzymał, a ja 5min później bo słabo mi się robiło więc pojechaliśmy na groby.
Moje dziecko od 12.20 śpi do teraz i wiecie co ja padłam z nim i obudziłam się dopiero o 14.40 A młody nadal drzemie
Stary 2013-11-01, 14:54   #2455
asiulka_22
Zakorzenienie

Witajcie
Dwakolory >> .... czytałam Twojego posta kilka razy.... jakie to niesprawiedliwe !!.... Bradzo , bardzo mi przykro.... bądzcie silni
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ab_cd >> oj ja pizzy w ustach nie miałam od 2 mies, tak mnie odrzuciło...na samą myśl o niej robi mi się niedobrze... nawet taka domowa, robiona mi nie podchodzi

h0pe >> dobrze że pojechałaś do tego gina.
a to że nie może oznaczyć tej przziernośći to co oznacza?? nie mógł tego uchwycić czy jak?
czy n atych badaniach prenatalnych lekarz wam dokładnie opisywał każdy parametr??? >> bo ja jak byłam to zmierzył owszem / ale tylko przezierność i sprawdził czy kość nosowa jest.., ale kości udowej nie mierzył/ no i powiedział że w normie,,, ale miałam takie jakieś dziwne poczucie że mi mało powiedział....
ale w sumie jak by było coś nie tak, to by skierowął na dalsze badania....

kasiab91 >> hmmm, teściowa zamiast wyrazić zainteresowanie dzieciątkiem to o nodze swojej...ehh

pikaso >> oo super sprawa z tym testowaniem na wizażu udało ci się dostać do grupy testujących ? ja się zapisuje i nigdy nic nie wygrałam...

Seleniti >> a ta twoja koleżanka to chyba ma jeszcze jakieś małe dziecko skoro ma pokarm??? kurde żeby kloca 6 letniego karmić cycem to jakaś paranoja

niegrzeczna88 >> Witaj

h0pe>> słodka niunia, ale ja Cie wyprzedziłam i wrzuciłam linka pierwsza hehe widać ja uważnie czytacie moje posty / hehe/
=========
p.s zostawiłam coś w KLUBIE
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 15:02   #2456
JJJustynAAA
Zakorzenienie

JESTESMY JUZ PO.SPACERKU...

HOPE filmik boski... malenstwo sie rozczulio... zmykam troche poczytac i odpoczac.

Mama Franka

Stary 2013-11-01, 15:26   #2457
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Asiulko widocznie nie otwieralam linku moze bylam na komorce czy jak, ale raczej czytam z uwaga wasze wiadomosci
co do przeziernosci to nie zmierzyl bo sie nie dalo jwj wychwycic, nie wiem czemu bo w sumie sie nie znam, babla bylo widac ale moze przez to ze lezal i nie przekrecal sie.
A tez nie mowil za duzo bo skupial sie na wychwytywaniu dobrego momentu bo nie bylo latwo czyli twoj dr zmierzyl najwazniejsze, a mi Mierzyl wczoraj to co akurat udalo sie wychwycic.

Stary 2013-11-01, 16:29   #2458
gosius91
Zakorzenienie

Dobry Wieczór

W końcu mam chwilę, żeby napisać.. Zanim zasnęłam było po północy. (Rodzinka siedziała, było im wesoło - % ) Mimo zamknietych drzwi w pokoju - to było i tak głosno Komus o 5.30 budzik w tel zadzwonił A My z TZ zbudzilismy sie po 7. Wstalismy, zjedlismy. Ogarnełam sie, i pojechalismy do rodziny TZ - na cmentarz na msze, pozniej do tesciowej na obiadek.. Wrocilismy do domu, i nastepny obiadek Pozniej na groby, po drodze odwiedzilismy babcie, dziadka i teraz wrocilismy - zjadłam, wypiłam herbatke i mam chwile.. I teraz zaraz zbieramy sie na ostatni cmentarz, na ktorym sa najwazniejsze osoby pochowane dla mnie..

Miłego wieczoru !

Obym przezyła ten weekend bo zwariuje, w nocy było mi niedobrze, chyba z nerwow Dzisiaj w najwiekszym natezeniu ruchu naliczyłam 18 osob w domu.. -.-' A to nie wszyscy, bo jedni wychodzili, a drugi wchodzi ze cmentarza... Miec taka duza rodzine, to plusy i minusy.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 16:45   #2459
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

Ojej strasznie mi przykro Współczuje bardzo
Ale przecież jeszcze nie wszystko przesądzone, najpierw wyniki z krwi... A dokładnie ile wynosiła przezierność? Wiesz ja temat przeszłam w poprzedniej ciązy i się sporo naczytałam i wiem, ze matki z przeziernością i 5 rodziły zdrowe dzieci. Amniopunkcja jest najważniejsza w takiej sytuacji. Rozumiem decyzję, bo ta choroba jest straszna, samo cierpienie dla dziecka
Norma przezierności jest chyba coś ok 3 mm. U mnie jest 10 mm. Testy z krwi zrobiłam. We wtorek wyniki. W środę amniopunkcja. Lekarz powiedział mi wczoraj że nie mam szans urodzić zdrowego dziecka.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 17:00   #2460
JJJustynAAA
Zakorzenienie

DWAKOLORY moim zdaniem powinnas poczekac fo wynikow i srodowych badan. 3 maj sie kochana...

Mama Franka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości