Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-02, 14:11   #2761
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Trele, ja to bym chciała aby czas mi już szybciej mijał, bo ten 9 msc to mi się tak wlecze

Pachnie mi herbatą z cytryną w domu, zabijcie mnie...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 14:22   #2762
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

miki-oby bol nie wrocil.

Zwazylam malego-osiagnal wage urodzeniowa nic dziwnego jak ciagle na cycku wisi

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 14:45   #2763
ryba91
Zakorzenienie

Sorki ze tak wyrywmowo ale z tab...
Paampey 1 mielism tylko premium care 72 szt chyba tam byly i jedne dady 28-30szt jakos tak a potem na 2 z dady przeszlismy

Dzidzia jak mlody mial pepek to podwijalismy to moze u Was zda egzamin jak sa za dlugie?

Maz idzie na badania
Treld juz mam elektryczny ... no cyc go usypia od poczatku...

Chlopcy wrocili . Zjedlismy obiad i poszlam z mlodym spac . Odpoczelam troche i robie dalej... zjadlabym cos do rego a zarazem innego. Mamuski jecie majonez przy kp??
Stary 2013-11-02, 14:49   #2764
Margot156
Raczkowanie

Witam was dziewczynki!!!

Znowu zniknęłam na kilka dni i znowu przeogromna ilość do nadrabiania

Na wstępie GRATULUJĘ wszystkim nowym mamusiom - doczytałam na I stronie że trochę dzieciaczków nam tutaj przybyło

Trzymam kciuki za szybkie powroty do mobilości i zdrowie maluszków.

Za nami kolejny tydzień a to oznacza 9 miesiąc!!! Jakiś dramat - dopiero co robiłam test ciążowy
Spakowaliśmy z mężem torbę - do dopakowania zostały tylko zwykły t-shirt oraz coś ala wkładki laktacyjne. Jakoś póki co nie mogę się zdecydować na zakup... chciałabym mieć najpierw pewność że będę karmić cycem.
Pierwsze prezenty świąteczne już zamówione, dzisiaj mąż ma przejrzeć to co wybrałam dla reszty dzieciaczków i może w weekend zakończymy temat prezentów dzieciowych Mój życiowy rekord
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:14   #2765
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mamuski.
Trzymalam odciagniete mleko 24h w lodowce w 4stopniach. Moge je teraz zamrozic ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Paampey 1 mielism tylko premium care 72 szt chyba tam byly i jedne dady 28-30szt jakos tak a potem na 2 z dady przeszlismy

Dzidzia jak mlody mial pepek to podwijalismy to moze u Was zda egzamin jak sa za dlugie?

Maz idzie na badania
Treld juz mam elektryczny ... no cyc go usypia od poczatku...

Chlopcy wrocili . Zjedlismy obiad i poszlam z mlodym spac . Odpoczelam troche i robie dalej... zjadlabym cos do rego a zarazem innego. Mamuski jecie majonez przy kp??
Ja nie jadlam jeszcze.
A pieczarki?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:29   #2766
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Oby sie rozkrecilo.

Ktosiula- z pierwszym faktycznie pomagal-nosil przy kolkach, karmil, przebieral. Zakochany byl straszny. Teraz prawie go nie ma na rekach. Przewinie jak go poprosze. W nocy nie wstaje, bo maly nie placze, wiec wszystko robie ja. Mam go niby budzic, ale nie chce. Przejal w sumie starszaka. Ale smutno mi, bo maly nie ma tej bliskosci ktora dawal starszemu w jego wieku. Wokol malego robie wszystko sama.
może jak Christian będzie taki bardziej kumaty to się nim mocniej zainteresuje... poza tym jest teraz inaczej niż z Danielem, bo jest Was czworo a nie tylko troje...

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
miki-oby bol nie wrocil.

Zwazylam malego-osiagnal wage urodzeniowa nic dziwnego jak ciagle na cycku wisi

Cytat:
Dzięki za odpowiedź. A nie wydaje Ci się, że te 2 z Dady to wychodzą takie same wielkościowo jak 1 Premium Care? Tak w ogóle to z których jesteś bardziej zadowolona? Zauważyłaś jakieś wady/zalety/różnice?

Gdzie Lineczka??? Chyba jakby rodziła to by nam dała znać...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:50   #2767
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam się w dzień mojego TP
Dodaje Wam zdjęcie mojego golaska + matkę polkę
Golasek super, a i mama niczego sobie.

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny!
Przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale kompletnie nie miałam okazji wcześniej Wam napisać. 23.10 o godz. 11.20 przyszła na świat Maja 54cm, 3220g 10 pkt siłami natury.
Mała jest przecudowna, nawet daje nam pospać, ostatnio je jak smok, ale nic dziwnego - rośnie. Poród miałam ciężki, wody odeszły mi o 1 w nocy, ale szyjka w ogóle się nie rozwierała, nie pomogły zastrzyki rozkurczowe ani oksytocyna, więc robili mi masaże na skurczach i jakoś się udało.

Gratuluje wszystkim Mamusią i trzymam kciuki za dwupaki. Załączam dwa Majeczkowe zdjęcia.
GRATULACJE!!!! klaski:

Witam się sobotnio.

W końcu Was nadrobiłam, a robie to od rana z przerwami.

Co do lewatywy, to lekarz powiedział, że już sie od tego odchodzi bo i tak czy jesteś po niej czy nie i tak narobisz. Nie wiem co zrobię

Też się pytałam mojego lekarz o zgagę i powiedział, że te wszystkie specyfiki można brać bez ograniczen bo one się nie wchłaniają. Jak już wcześniej pisałam ja osobiście poleca Gaviscon czy jakoś tak.

A i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie rodzące i łączę się w bólu z ciępriącymi
Stary 2013-11-02, 15:54   #2768
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

No i chcieli mnie zostawic i zrobic badania w kierunku choleostazy, ale wyszlam na wlasne żądanie . W sumie to pani doktor stwierdzila bez badan ze to choleostaza. Mialam tez ktg, mierzone cisnienie, wypelnialam papiery do pozostania tutaj do porodu, ale tz przyjechal w pore i powiedzial, ze nie nie, jedziemy do Opola. Bo tu i tak by mi nic przez weekend nie zrobili, a w poniedzialek i tak mam byc juz w szpitalu wiec.. a ten nasz szpital to totalna umieralnia i do tego bez wifi Tylko dostalam jakies tabletki i masc i tyle. Teraz jade z tz po czesci do samochodu, mam nadzieje, ze po drodze nie urodze
I jak lezalam pod ktg to slyszalam obok jeki jakies rodzacej kobietki,.. biedna jeczala jakby ktos ja tam porzadnie ...

Edit : oczywiście chodziło mi o CHOLESTAZE

Edytowane przez zwariowane-serduszko
Czas edycji: 2013-11-02 o 22:18
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:58   #2769
Asist22
Rozeznanie

Bardzo powoli zabieram sie za pakowanie torby (nastawiam się psychicznie, że trzeba to już zrobić)
Czy pakowałyście jakieś ręczniki, bo na mojej rozpisce nic takiego nie ma, ale przeciez wycierać się czymś trzeba. Dla malucha pewnie coś będą mieć.

A i ile paczek macie tych chusteczek nawilżanych, bo ja jedną paczkę z NIVEA, ale nei wiem czy do nie za mało i czy one na 100% są dobre. Może jakieś sugestie?
Stary 2013-11-02, 16:05   #2770
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

o raju właśnie oglądam porodówkę na tlc a przed chwilą invitro- czekając na dziecko..gdy tak to ogladam nie moge sie doczekać mojej kruszynki i zawsze sie tak wzruszam jakbym to ja rodzila....
Moja tesciowa wziela na dwa miesiace pod opieke moja dwojke starszych dzieci albym mogla sie skupic do przygotowan do porodu. 30 listopad lub 6 grudzien niby to tylko tydzien poslizgu, ale ja juz tak chce prztulic malenka....

GRATULACJE ŚWIEŻO UPIECZONYM MAMUŚKOM
Stary 2013-11-02, 16:05   #2771
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Bardzo powoli zabieram sie za pakowanie torby (nastawiam się psychicznie, że trzeba to już zrobić)
Czy pakowałyście jakieś ręczniki, bo na mojej rozpisce nic takiego nie ma, ale przeciez wycierać się czymś trzeba. Dla malucha pewnie coś będą mieć.

A i ile paczek macie tych chusteczek nawilżanych, bo ja jedną paczkę z NIVEA, ale nei wiem czy do nie za mało i czy one na 100% są dobre. Może jakieś sugestie?
ja wzięłam dla siebie i dla dziecka recznik, ale tak miałam na rozpisce

Właśnie oglądam na TLC porodówke i laska wystrzeliła z tekstem, czy dziecko tamtędy wyjdzie, bo ona przez cala ciaże nie uprawiała seksu i boi się, że się skurczyła na dole...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-02, 16:06   #2772
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:

ja uzywam dady, a nivea uzywalam te w niebieskim opakowaniu ale wydawaly mi sie jakos mało mokre...
Stary 2013-11-02, 16:07   #2773
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
o raju właśnie oglądam porodówkę na tlc a przed chwilą invitro- czekając na dziecko..gdy tak to ogladam nie moge sie doczekać mojej kruszynki i zawsze sie tak wzruszam jakbym to ja rodzila....
Moja tesciowa wziela na dwa miesiace pod opieke moja dwojke starszych dzieci albym mogla sie skupic do przygotowan do porodu. 30 listopad lub 6 grudzien niby to tylko tydzien poslizgu, ale ja juz tak chce prztulic malenka....

GRATULACJE ŚWIEŻO UPIECZONYM MAMUŚKOM
tez własnie to oglądam i za każdym razem wyje jak dzikus na In vitro i dziękuje wszystkim, że nie miałam problemu z zajściem w ciażę i że już niedługo mała będzie ze mną...

Asist, a co do chusteczek myśle, że jedna paczka starczy ja mam jedną w każdym razie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-02, 16:09   #2774
anulka2205
Wtajemniczenie

Agateczka,Koala

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A na becikowe jest rok.

A tak na marginesie-dostalismy ochrzan za budowe fotelika. Gdybyśmy małego przewiezli w takim to zaraz byśmy wracali bo by sie udusil. Broda wbija sie w klatke i malenstwo nie ma jak oddychac. Dobrze ze wzięłam kilka rzeczy. Z pledu zbudowalismy plaska powierzchnie żeby małego bezpiecznie przewiezc.

ale o ten 1st chodzi, bo pamiętam, że pisałas kiedyś że jeszcze jakiś inny w zestawie jakimś macie u nas od fajnie się z Hanią komponuje, może Wituś za maleńki do niego póki co

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Jaki ten mój Kurczak jest biedny
Mąż wykupił krople. Przy kąpieli chcieliśmy oczko przemyć, przepłukać i zakroplić. Ale po spaniu oczko miała dosłownie sklejone, jak super glue Nawet nie wiecie ile zajęło nam oczyszczanie tego. A ile Mała się przy tym napłakała - a moje serce razem z nią

I takie refleksje nam się nasunęły:
- mieszkamy w mieście gdzie jest 16 tys. mieszkańców, a nie ma nawet lekarza dyżurującego Opiekę nocną zlikwidowali na początku 2013 r. i przerzucili nas do Bdg. I teraz jedź z takim maluchem 25km
- ciekawe czy faktycznie ci pediatrzy mieli pacjentów, czy sobie chrapali przed tv
- kazali czekać do rana dla dobra dziecka, czy po prostu oni chcą odsunąć od siebie odpowiedzialność za takiego maluszka?
- wychodzisz z dzieckiem ze szpitala i... radź sobie sam A powinna być zapewniona chociaż jakaś opieka przez np. miesiąc czy dwa. Choćby pediatra pod telefonem na oddziale. A tak zostaliśmy sami, w strachu... Szczęście w nieszczęściu że takie pogorszenie nastąpiło dziś, że dorwaliśmy jeszcze pediatrę, że mamy antybiotyk... Wszak przed nami długi weekend.

Trzymajcie proszę kciuki

Przepraszam za wywód, musiałam się wygadać

biedny Kurczak, oby Wam się szybko poprawiło
a w zawiązku z wywodami- to wlaśnie przez tą całą opieke okołoporodową cudną naszą m.in. posżłam rodzić prywatnie, dla spokoju psychicznego głównie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Witajcie

my od wczoraj wieczór z powrotem w domu. Wczoraj w nocy wreszcie udało mi się pospać chwilkę i chyba wracam do życia i znowu wiem jak się nazywam no nic śpieszę czytać co tam u was i postaram się napisać coś więcej o nas

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny świetne wieści - jutro Maja wychodzi do domku
Na wczorajszym ważeniu miała 2120g Pięknie nam rośnie. Ja liczyłam na poniedziałek a tu mnie dziś miło zaskoczyli jak przyjechałam. Miałam jutro zostać na noc i ew. w niedzielę a dziś niestety pokój rodziców już zajęty. Rano ją dokładnie lekarz przebadał i wszystko jest ok Ale się cieszę

ciesz,e się ogromnie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Hej

My czekamy na decyzje o wypisie bo Lenka jest zolta i wzieli jej krew do badania. Jak bedzie ok to idziemy do domku a jak nie to bedziemy mmusialy zostac na nadwietlaniach

Natalka sie nam pochorowala i nie wiem jak to ogarnac, chyba tz pojedzie z nia do przychodni na dyzur a potem zostanie u babci na 2-3 dni .normalnie jak malo choruje to teraz jak na zlosc

Lenka spii slodko kochana jest, tylllko jak chce jresc to krzyczy mega glosno
oby bilirubinka niska byłą, a Natka szybko zdrowiała

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:11   #2775
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
tez własnie to oglądam i za każdym razem wyje jak dzikus na In vitro i dziękuje wszystkim, że nie miałam problemu z zajściem w ciażę i że już niedługo mała będzie ze mną...

Asist, a co do chusteczek myśle, że jedna paczka starczy ja mam jedną w każdym razie
no wlasnie a ja ryczalam ze wpadlam, a tu ile kobiet marzy miec malenstwo, ale ja glupia bylam ale mnie glowa boli musze lyknac paracetamol, ciemno i pada
Stary 2013-11-02, 16:32   #2776
lineczka1989
Zakorzenienie

Hejka, nie rodze dalabym Wam na pewno spac
A nie pisze nic bo nadrabiam tydzien w szpitalu spedzaniem czasu z TZ i sprzataniem

Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiom i nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo Wam zazdroszcze bo mi narobili nadziei i klopsik..

A w ogole wczoraj dostalam juz prezent gwiazdkowy od tesciowej torbe ktora chcialam

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:41   #2777
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Hejka, nie rodze dalabym Wam na pewno spac
A nie pisze nic bo nadrabiam tydzien w szpitalu spedzaniem czasu z TZ i sprzataniem

Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiom i nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo Wam zazdroszcze bo mi narobili nadziei i klopsik..

A w ogole wczoraj dostalam juz prezent gwiazdkowy od tesciowej torbe ktora chcialam

a już miałam nadzieję, że mała jest po drugiej stronie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-02, 16:41   #2778
malinka123108
Wtajemniczenie

Asist no w poniedzialek zamierzam pakowac torbe jedne husteczki w zupelnosci wystarcza widze mamy tak samo terminy porodu
Stary 2013-11-02, 16:57   #2779
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mamuski.
Trzymalam odciagniete mleko 24h w lodowce w 4stopniach. Moge je teraz zamrozic ?

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Ja nie jadlam jeszcze.
A pieczarki?

Ja zjadłam pieczarka dosłownie jednego i myślałam ze umre, bo mnie brzuch bolał, ale to 3 dzien po cc było. :P wiec pewnie nie ma związku... ale teraz bym nie zjadła.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
może jak Christian będzie taki bardziej kumaty to się nim mocniej zainteresuje... poza tym jest teraz inaczej niż z Danielem, bo jest Was czworo a nie tylko troje...

Dzięki za odpowiedź. A nie wydaje Ci się, że te 2 z Dady to wychodzą takie same wielkościowo jak 1 Premium Care? Tak w ogóle to z których jesteś bardziej zadowolona? Zauważyłaś jakieś wady/zalety/różnice?

Gdzie Lineczka??? Chyba jakby rodziła to by nam dała znać...
NIe, tzn. u nas jedynki odpadły bo wżynały ( albo jak to sie tam pisze) nam sie i pojawiały sie niefajne zaczerwienienia, poza tym mimo że dawałam je na najmocniejsze zapięcie one spadały .. a dwójki z dady są idealne dla nas.. Jak zapne tak zostają i nie ściągają sie, nie wżynają. Poza tym te premium care nam przeciekały.. nie wiem czy wina tego że mamy siusiaka i wiadomo- bardziej mobilny niz piczka u dziewczynek, czy ja źle je zapinałam, czy jakieś trefne mieliśmy... w dadzie sie sprawdzają te zapięcia ze są takie elastyczne. Dla nas super sprawa. Na pierwszym miejscu u mnie dada, potem pampers a na końcu babydream ale tylko te 3 sprawdzaliśmy tak że nie jedna sztuka

Cytat:
Golasek super, a i mama niczego sobie.

GRATULACJE!!!! klaski:

Witam się sobotnio.

W końcu Was nadrobiłam, a robie to od rana z przerwami.

Co do lewatywy, to lekarz powiedział, że już sie od tego odchodzi bo i tak czy jesteś po niej czy nie i tak narobisz. Nie wiem co zrobię

Też się pytałam mojego lekarz o zgagę i powiedział, że te wszystkie specyfiki można brać bez ograniczen bo one się nie wchłaniają. Jak już wcześniej pisałam ja osobiście poleca Gaviscon czy jakoś tak.

A i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie rodzące i łączę się w bólu z ciępriącymi
Mi np lewatywka dużo dała. Mimo ze miałam cc, to np. nie wyobrażam sobie iść w pierwszej dobie d kibelka na 2. Dopiero w 2 dobie jka już chodziłam dostałam czopa i poszło.... a tak przecież ból niesaowity miałam przy 1 zwłąszcza tej pierwszej doby bo dochodzi do tego oczyszczanie sie itd..

Cytat:

recznik miałam tylko dla siebie. Osobiście polecam wiecej niż 1. Ja miałam dwa większe i jeden mniejszy. Ten mniejszy miałam taki do wyrzucenia w razie "W" . uŻYŁAM GO jak poszłam sie wykąpać pierwszy raz po cc czyli jak miałam pionizowanie. I wiadomo- mimo wykąpania tych miejsc to ciągle leciało.. ręcznik odszedł w zapomnienie
co do chusteczek- mi te z NIVEA nie odpowiadają. 1 paczka starczy- oczywiście zależy ile tam jest sztuk. i ile bd w szpitalu

Lineczka- a myślałaś o innym szpitalu juz?

GDZIE NEMOSEK?

Wyszłąm z młodym na popołudniowy spacer i co? Zaczęło padać To ewidentnie nie mój dzień..
Stary 2013-11-02, 17:19   #2780
domii29
Zakorzenienie

Tyle napisałam i mi się skasowało

Z tego co pamiętam

Dzidzia Wituś ładnie przybiera skoro wyrósł już z 0

Ryba też się ostatnio zastanawiałam czy można majonez bo mam ochotę na jajka z majonezem

A co do pampersów, premium care też nam przemakają, oczywiście nie zawsze ale co któryś pampers przemaka Staram się dobrze zakładać (z resztą przemakają nawet wtedy kiedy to nie ja je zakładam :p) i staram się często zmieniać a i tak przemakają
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:24   #2781
ryba91
Zakorzenienie

no to widze ze to jednak nie ze mną cos nie tak tylko z tymi pampersami albo z naszymi chłopakami
Stary 2013-11-02, 17:31   #2782
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Tyle napisałam i mi się skasowało

Z tego co pamiętam

Dzidzia Wituś ładnie przybiera skoro wyrósł już z 0

Ryba też się ostatnio zastanawiałam czy można majonez bo mam ochotę na jajka z majonezem

A co do pampersów, premium care też nam przemakają, oczywiście nie zawsze ale co któryś pampers przemaka Staram się dobrze zakładać (z resztą przemakają nawet wtedy kiedy to nie ja je zakładam :p) i staram się często zmieniać a i tak przemakają
ja jadłam, w rozsądnych iloścach

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:34   #2783
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
to wiem co zjem
jak tam dziewczyny?:P
Stary 2013-11-02, 17:44   #2784
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
Asist no w poniedzialek zamierzam pakowac torbe jedne husteczki w zupelnosci wystarcza widze mamy tak samo terminy porodu
A no tak jak miałam usg 3d to wyszło mi, że 17.11., a w czwartek na 20.11. więc zbliżamy się do terminu wynikającego z OM. No to może ja sie w poniedziałek spakuję, chociaż może jutro żeby z małżem się spakować co by wiedział gdzie, co i jak. Trochę mnie to już przeraża, że to już coraz bliżej. Od dziś zostało 24 dni, a ile naprawdę to kto wie
Do szpitala to wiadomo, że jedne wystarczą, ale czy macie jakiś zapas w domu?
Stary 2013-11-02, 17:50   #2785
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Koc to dobry pomysł
Też tak myślę dzięki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi - wiedziałam że mogę na Was liczyć na pewno coś wykorzystam - pewnie ten koc bo to się zawsze przyda, a jak znam życie to on ma pewnie takie jakieś stare, spróchniałe

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Fajne rozwiazanie takie losowanie
Bo prezenty ladnie po kieszeni szarpna znowu w tym roku
Też tak myślę. Wolę kupić jeden porządny prezent (ustaliliśmy kwotę w okolicy 100 zł) niż 10 prezentów duperelek po 30 zł.... Na szczęście wszystkim ten pomysł się spodobał

I dzięki za rady dotyczące Rennie. W takim razie będę brała wg potrzeb, ale bez przesady żeby nie przestało czasem działać...
Stary 2013-11-02, 17:54   #2786
ryba91
Zakorzenienie

ja poczatkowo mialam 6 paczek
Stary 2013-11-02, 17:57   #2787
Asist22
Rozeznanie

A ja mam tylko jedną paczkę. Muszę chyba zrobić jakiś zapas, bo potem to męża będę musiała wysyłać, a wiadomo jak facet coś kupi to .....
Stary 2013-11-02, 18:08   #2788
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
kurcze mam ogromna ochote na jajka z majonezem i choc piszesz ze jadlas to ja mam jakies opory
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:20   #2789
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
kurcze mam ogromna ochote na jajka z majonezem i choc piszesz ze jadlas to ja mam jakies opory
Jajka od szczęśliwej kury i majonez samemu robiony będzie zdrowy i git:-D

Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:25   #2790
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam tylko jedną paczkę. Muszę chyba zrobić jakiś zapas, bo potem to męża będę musiała wysyłać, a wiadomo jak facet coś kupi to .....
NIe znam twojego ale mój to czasem taki odpierniczy że szok póki co nic nie kupował dla małego sam oprócz mleka, ale widze po spożywce czy chemii jak kupuje :p Ja używam chusteczek ale też wody zwykłej przegotowanejdo pupki wiec tych chusteczek jakoś dużo mi nie schodzi, spokojnie do grudnia powinny mi starczyć.. no ale jednak warto miec jakąś paczkę w razie czego, żeby od razu po rzyjściu do domu nie lecieć do sklepu :P

Czy któras uzywała tego VANISHA z wypustkami? sprawdza sie? bo mam mega plame i niczym nie schodzi a taka fajna bluza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości