|
|
#1291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
To byl szalony dzien: bylismy na urodzinach prabki i zeszlo sie rodzenstwo t. Kupa smiechu byla i masa dobrego jedzenia. Na koniec dostalismy 10kg owocow kaki i nie wiem, co z nimi zrobic. Yae bawila sie z psem cioci, rwala sie do niego a on do niej. Bylo super! Jutro mamy dzien wolny z okazji dzisiejszego swieta, ale od wtorku znow czesciej bede ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Sylwie solenizantki - najlepsze zyczenia przyjmijcie!! Yae dostala od siostry tz zyrafe Sophie w postaci grzechotki i jeszcze taka przepaske, zeby posadzic ja na kazdym krzesle lub sobie na kolanach, ale bez potrzeby trzymania. Super sprawa - chyba marsi ostatnio przegladala takie... ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- szaja odnosnie Twojego pytania na fb: nie wiem, czy za opieke sie dziadkom placi, ale za przenocowanie w domu rodzinnym w dobrym tonie jest zostawic pieniadze za nocleg (cennik obowiazuje hotelowy ). Nie praktykujemy, a jeszcze z domy tz wyjezdzamy obladowani jak jakis lud wedrowny.
|
||
|
|
|
#1292 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() byliśmy wczoraj u teściów, całe 6h pobytu Hania jęczała, płakała, ani razu się nawet nie uśmiechnęłą w szoku byłam. spokojna była jak ja byłam z Nią razem w pomieszczeniu. inaczej był płacz. wróciliśmy do moich Rodziców, Hania zmiana nastroju o 180 stopni, wesoła, bawiła się, smiała, ja nawet mogłam wyjść. tam do nikogo na ręce nie chciała, od razu do mnie rączki wyciągaław sumie z jednej strony jestem zadowolona z Jej reakcji ![]() ![]() Tż właśnie niedawno pojechał, także zostałyśmy same u moich Rodziców. a Hania już tak zapindala na czterech, że Jej dogonić czasem nie idzie a jak się bawimy w ganianego to aż piszczy z radościale zła wiadomość taka, że dzisiaj się ze strasznym katarem obudziła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja zauważyłam, że Hania też już świadomie mówi mama ![]() Cytat:
Cytat:
![]() super, że Kubuś grzeczny był i t. się spisała ![]() Cytat:
zdrówkaCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=fewcia;43540220 przyłączam się z buziakami od Blanki ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
zdrowka! meneq - |
||
|
|
|
#1294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Twój brat był już w jp czy to jego pierwsza wizyta? Deli,buziaki dla A. za ząbek Wczoraj jedząc kanapkę myślałam o Tobie i postanowiłam rzucić Ci wyzwanie zrób pasztet a może już robiłaś ? Misia, Mała wyczuwa po prostu dobrych ludzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie robiłam, ale mam zamiar wlasnie zrobic uwielbiam domowej roboty pasztet, wlasnie t. mi dala wczoraj kawalek do domq nommnomnomnom
|
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oli też daję taki domowy. I właśnie jak go jadłam to pomyślałam o Tobie, że Ty pewnie też kupnego nie jadasz i muszę dopilnować, byś teżetuńciowi zrobiła Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mniam mniam w przyszlym roku postanowilam sobie ze bioore się za robienie roznych przetworów typu dzem, ogórasy, salatki na zime Ja A.nie dawalam takiego domowego pasztetu, ale moze jej troszke dam spróbować hmm
|
|
|
#1298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej...
boszesz co za dzień ![]() Wczoraj mój TŻ zaczął narzekać po pracy na oko, że go boli i bardzo łzawiło. Rano nie przeszło więc chcieliśmy się dostać do okulisty. Ale w najbliższym mieście nawet prywatnie żaden okulista nie przyjmuje ale wyciągnęli, przepisali maść i finito. Wychodzimy ze szpitala i dzwoni T. żebyśmy się pośpieszyli bo Maja płacze i jest chora. Miała katarek i jak zasnęła to trochę pokaszliwała. No więc te 40 km pokonałam trochę nieprzepisowo, wchodzimy do domu, a Maja się drze w niebogłosy. Jeszcze nigdy tak nie płakała Pierwsze to ją przebrałam bo Q w pieluszcze ze aż się odparzyła Ale pojechaliśmy prywatnie do lekarza i się okazało, że troszkę ma uszko zaczerwienione (prawdopodobnie katarek spłynął). Dostała antybiotyk i osłonowy lek. No i przepisała mi Tormentiol na odparzenie mam na zmianę z sudocremem stosować. Kuź*wa a zawsze ją przebieram od razu jak zrobi Q No ale płakała biedna od uszka Już jest lepiej na szczęście mimo ze jeszcze antybiotyku nie dostała.
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Evel, bo wiesz, jak nie poinstruujesz kiedy dziecko trzeba przewinąć, to się nie domyślą. Niech koopa sobie kiśnie w pamperze
![]() Oby mężowi i Majeczce szybko przeszło! ![]() I ja dziękuję za życzonka Przed chwilą pospałyśmy półtorej godziny, uff, od razu lepiej ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Hołp, zajrzałam do k., Ewulka wróciła na listę
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-03 o 16:22 |
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja się dołączam do życzeń dla każdej Sylwi
Zapomniałam jeszcze powiedzieć, że jak Pani Doktor otwarła buzię Mai żeby sprawdzić gardełko to sama otwarła buzię ze zdziwienia i powiedziała: "Rany Boskie! Ona ma zęby trzonowe?!"
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
A mam takie pytanie jeszcze.
Pola już od dwóch miesięcy pełza, od miesiąca są ruchy dżejkoba, a jakoś 2-3 tygodnie temu zaczęła sobie klękać np. przy stole, wózku, szafce. No i kiedyś Wam pisałam, że stanęła 3 razy. To mogę liczyć, że w najbliższym czasie w końcu zechce jej się stanąć, czy nie powinnam sobie robić złudnych nadziei?
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1304 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć laseczki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
biedna Maja a dla T. jak mogli się nie domyślić :/u nas od kilku dni mega marud nie chce pełzać chyba, że w miejsca zakazane ![]() mam pytanko... jak Wasze dzieciątka "ćwiczyły", żeby usiąść? Bo nie wiem, czy jak leży na brzuchu i jedną rączkę podnosi wysoko i pupę tak dziwnie przekrzywia to jest to? Czy czekać na coś innego?
|
||||||
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczek, Sylwietta, Treselle i Ifwka, hje wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z wieczorka
życzenia najlepsze dla naszych solenizantek w końcu goście wyjechali i mam święty spokoj, jupiiii Muszę Wam powiedzieć coś zabawnego, przyszła do mnie ostatnio koleżanka z młodszą od Leosia córeczką, dziewczynka jeszcze nie raczkuje, mama położyla ją na podłogę i mowi- no popatrz ona tylko tyłkiem rusza a ja na to: no ruchy Dzejkoba jak nic, jej mina, bezcenna dziewczyny, to chyba trzeba w jakiś podręcznik wpisać acha i uwaga moje dziecko chodziiiiiiiiiii, nie krok, nie dwa ale leci przez pół pokoju i bach, smiesznie to wygląda bo ma jeszcze problem z równowagą Lady, pytasz o metodę związaną z książką i spaniem, u nas ZNACZĄCA poprawa była już po pierwszym dniu ale wiem,ze może być różnie 5 do 14 dni dziś kolejna nocka przespana, tylko dwa razy w nocy mleko na śpiocha- przed północą i po 4, spał do 6.40, ja się cieszę jak cholera schemat mamy prosty- wywaliliśmy wczesne drzemki, pierwsza jest między 10.30 ale nie pózniej usypiam niż do 11 a druga między 14.30- 15 i jeśli śpi dłużej niż 1,5 h to wybudzamy, zasypia wieczorem między 19.30 a 20 Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-11-03 o 18:20 |
|
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Evel Cytat:
Michał mega marud, do tego mnie ugryzł bardzo boleśnie w sutka Mam ślady po dwóch zębach. Strasznie bolało. Teraz boję się go dostawić, nie wiem czy nie zakończę na tym karmienia Próbowałam odciągnąć mleko, ale patrzę a ono zaróżowione! Nie wiem skąd ta krew. Źle mi strasznie.
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a za chodzenie !!!!! brawo ![]()
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Meneq- ramen wpisuje w nasze menu
![]() goście byli zachwyceni, wyszło obłędne wiesz może w jaki sposób i jak długo mogę przechowywać pastę miso? mam kg taki w woreczku i nine wiem co mam z tym zrobić ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
będzie dobrze,nie martw się, mi nadal jest źle że mały nie chce UU |
|
|
|
|
#1311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha, jak Borys przespi godzine to dla mnie jest dluga drzemka chgcialabym miec taki problem zeby spal dluzej niz 1.5 godziny, nigdy sie to nie zdarzylo.A tak na serio to juz wiem, ze za szybko rano mu robie drzemke. On wstaje o 6 i 8 juz cwaniak ziewa, wiec przed 9 drzemka i wlasnie mnie to zawsze wkurzalo czemu skubaniec nie moze pospac chopcbhy do 7 to by tej drzemki nie potrzebowal. Teraz bede probowala mu przesunac pierwsza drzemke. No i tez mnie nie dziwi ze wstaje o 6 bo juz o 18 zasypia, to mi akurat pasuje, moze do 19 przesune, bo ja chyba wole wstrawac wczesnie rano ale wieczor miec dla siebie samej. Ale to nie zmienia faktu ze przeszkadza mi ze czesto sie budzi w nocy, marze zeby wstawal tylko na jedno karmienie i szedl spac dalej. Moze mi ta ksiazka pomoze, sprobuje na pewno.
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą próbowałam mu dać butlę, nie chciał pluł. Ja oszaleję
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
i gratuluje chodzenia
ja na razie jaram sie tym, ze Borys w koncu nauczyl sie czworakowac, pozno bo pozno, haha, ale tym bardziej mnie to cieszy jak mu sie juz nudzi chodzenie wzdlu scian, rzuca sie na ziemie i czworakuje sobie.
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane..ależ ja za Wami tęsknię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do lodowki wloz. Czyli teraz przepisy z miso? Mam kilka ciekawych ![]() I brawa dla Leosia!! charlizz trzeci. |
|
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam na szybko bo gości mamy. Ależ dziś solenizantek, wszystkiego najlepszego dla wszystkich
Black zwracam honor. Prostuję że PRAWIE wszystkie oglądają anioła
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Marsi brawo za chodzenie Leo Jeszcze nie napisałam, że dziś odszedł pies którego moi rodzice nam wzięli jak byliśmy mali ![]() także naprawdę ciężki mam dzień i cieszę się że za chwilę mogę się położyć spać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

). Nie praktykujemy, a jeszcze z domy tz wyjezdzamy obladowani jak jakis lud wedrowny.

w szoku byłam. spokojna była jak ja byłam z Nią razem w pomieszczeniu. inaczej był płacz. wróciliśmy do moich Rodziców, Hania zmiana nastroju o 180 stopni, wesoła, bawiła się, smiała, ja nawet mogłam wyjść. tam do nikogo na ręce nie chciała, od razu do mnie rączki wyciągała

a jak się bawimy w ganianego to aż piszczy z radości

już mi się oczy kleją , a tż dziś w domku to chciałam spędzić z nim trochę czasu.
bylismy na domowce u znajomych, oczywiscie ja jedyna niepijaca 

Oli też daję taki domowy. I właśnie jak go jadłam to pomyślałam o Tobie, że Ty pewnie też kupnego nie jadasz i muszę dopilnować, byś teżetuńciowi zrobiła 

Ale pojechaliśmy prywatnie do lekarza i się okazało, że troszkę ma uszko zaczerwienione (prawdopodobnie katarek spłynął). Dostała antybiotyk i osłonowy lek. No i przepisała mi Tormentiol na odparzenie 

Biedactwo.

, współczuję.