Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 22:58   #2521
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Agoola -
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:59   #2522
sharey
Raczkowanie

Jeśli chodzi o rozstępy, to na brzuchu na razie niz nie mam ,a le za to na piersiach już tam, co mnie w sumie nie dziwi, bo mam skórę podatną na rozstępy i na dodatek zwiększenie rozmiaru mam takie serum http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/ud/uroda/...w1-200-ml.html i powiem Wam, że jak dla mnie jest super uelastycznia skórę, a powstałe rozstępy albo likwiduje, albo zmniejsz do niewidocznych

Co do bezalkoholowców z Ikei:
- wina grzanego jeszcze nie ruszyłam, czekam z nim do piątku na wizytę ciężarnej znajomej
- szampan rewelacja najbardziej z wszystkich przypomina jeszcze szampana ( picolo są dla mnie okropne) nie za słodki, skład super bo tylko sok gruszkowy, jabłkowy, woda i dwutlenek węgla, więc na imprezę czy święta polecam

Jutro idę na glukozę i powiem szczerze, że mam stresa :/
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 23:01   #2523
gosia261282
Gang Iren

Ja też uciekam.
Pod prysznic i do łóżeczka.
Dobranoc!
Stary 2013-11-03, 23:02   #2524
sharey
Raczkowanie

http://www.i-apteka.pl/product-pol-3...2w1-200ml.html
podrzucam jeszcze raz linka do serum na rozstępy, bo tamten coś nie działa
Stary 2013-11-03, 23:08   #2525
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
one leżą tam gdzie smoczki, poduszki do karmienia itp- w Arkadii na końcu sklepu poskładane w kostkę i ułożone w stosiki
To ja w ogóle tych rzeczy nie zarejestrowałam Jak będę to sobie pomacam

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Dziękuję za dobre słowa...sam fakt, że zechciałyście to przeczytać i powiedziałyście kilka miłych słów naprawdę dużo mi daje...nie zmienia to faktu, że jestem strasznie płaczliwa w tej ciąży...i czytając Wasze posty oczy mi się znów pocą... chyba faktycznie się położę, mój Tż też już poległ, jesteśmy bardzo zmęczeni....ale...mój żołądek się odzywa, to dobry znak, bo od dwóch dni niewiele co przyjął...paradoksalnie zjadłam wczoraj....puszkę brzoskwiń co ją znalazłam u babci...nic innego nie dało rady...
Koniec marudzenia....:-*
Będzie dobrze, na pewno :moc: Przykro, że tak wszystko Ci się zwaliło na głowę. I szkoda, że Twój tata nie jest w stanie Cię wspierać

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Ja sie na dzisiaj zegnam i mam nadzieję ze mimo wkurzenia na Tzta uda mi sie zasnąć.
Dobrej nocki
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 23:21   #2526
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Choć jeśli chodzi o panią doktor ktora dostała go zaraz po wyjęciu to znam tylko jej głos i oczy bo była cała poobijana fartuchami to bede to pamietać do końca życia. Jak mówi " ma pani syna , jest skrajnym wczesniaczkiem , jego stan jest krytyczny ale walczy i oddycha samodzielnie. JAde go pokazać tacie bo pewnie umiera ze strachu na korytarzu"
Patrząc na te braki na oddziale i jednocześnie widząc nowe marmury w siedzibach NFZ niestety nóż sie w kieszeni otwiera.
Masz rację. Jeśli nie doświadcza się tego na własnej skórze albo gdzieś blisko w otoczeniu, nie zaprząta się głowy problemami szpitala, wcześniaków, refundacji, NFZ. Mieliście dużo szczęścia, że trafiliście na dobrą ekipę w szpitalu ja się właśnie obawiam, że tu gdzie mieszkam, może być nie za ciekawie z tym (szpital ma opinię rzeźni). Dobry z oddziałem neonatologicznym jest 50 km ode mnie i obawiam się, że spanikuję i będę się bała jechać tak daleko.. Trzymamy za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny...Nie daję rady Was nadrabiać i chyba szybko tego nie zrobię ja mam teraz jeszcze gorsze czasy...chyba mnie Bozia pokarała za wcześniejsze narzekanie...Wcześniej mój mąż był w szpitalu, od 7 tygodni jest też babcia mężą w szpitalu z martwicą nogi, a teraz moja babcia jest w bardzo złym stanie i przestała chodzić, tzn. wywróciłą się i nie odbierała telefonu od 01.11 rana, popołudniu ściągneła mnie ciocia z grobów, wezwaliśmy Pogotowie, zbadali babcię i postawili diagnozę: odwodnienie, osłabienie, niewudolność krążenia mózgowego, bez zagrożenia życia......czekamy na jakieś miejsce dla niej na geriatrii. Mamy przy niej dyżury co noc, właśnie wróciłam do domu po 36h czuwania, najgorzej w nocy, co pół godziny szłam patrzeć i słuchać jej oddechu, nie wiem czemu bardzo, bardzo się boję śmierci sam na sam, już raz to przeżyłam, z moją śp. Mamą(tzn. byłam z Nią sam na sam przez kilka godzin po jej śmierci w naszym mieszkaniu)......a jesteśmy w zasadzie tylko we dwie z ciocia(siostrą babci), która sama chodzi o kulach i ma ponad 70 lat...mój ojciec przyjeżdża co drugi dzień babcię kąpać(80km), a zmieniamy jej pieluszki wspólnymi siłami, babcia do szczupłych osob nie należy...od jutra załatwiam opiekę, tata być może weźmie babcię do siebie do domu na jakiś czas...a w ogóle okropnie się z ojcem dziś pokłóciłam, on twierdzi, że wszystko jest moją winą, że nie przyszedł na moje wesele...kiedyś Wam o tym pisałam..?
Trzymaj się kochana Wiem dokładnie przez co teraz przechodzisz bo rok temu przechodziłam to samo z babcią. Potrzebujecie teraz dużo siły i wzajemnego wsparcia. Oszczędzaj się bo opieka nad obłożnie chorą osobą to duży nakład pracy, wysypiaj się i nie denerwuj niepotrzebnie.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zjadłam pół paczki ptasiego mleczka i taaaaak baaaardzo mi teraz niedobrze... o ja głupia. Ale było pyszne
ja zrobiłam sobie napój pietruszkowy z cytryną i mam taaaaaką zgagę, że boje się położyć z obawy, że będę ziać ogniem
Stary 2013-11-04, 00:12   #2527
The light
Zadomowienie

Nie stosuje się w ciąży produktów na rozstępy bo one powodują napinanie skóry a to prowadzi do rozciągania i tworzenia rozstępów właśnie.

Teraz skórę trzeba nawilżać, natluszczac i lekko pobudzać jej krążenie (np delikatnym peelingiem).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 05:57   #2528
ajakasia
Raczkowanie

A ja wczoraj pół dnia robilam zakupy u magmaris Polecam.

---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj pół dnia robiłam zakupy wyprawkowe na all, u polecanego przez siostrę i dziewczyn z wizażu sprzedającego : r_p77.

Nie zacytowalo mi... Chodziło mi oczywiście o sprzedawcę z all.
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 06:59   #2529
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dzieńdorby

z rana szlag jasny pieroński! Nosz..... co poniedziałek to samo ---> praca ---> stres ---> cukier. Nie ma szans, żeby się w mojej sytuacji całkiem od pracy oderwać, nie potrafię się nią nie stresować. Przekroczyłam o 1 jednostkę (norma 95 a ja mialam 96) ale jednak!

pięknie zaczyna się poniedziałek, a tyle postanowień miałam wczoraj
Stary 2013-11-04, 07:07   #2530
cayenneOna
Zadomowienie

Dzien Dobry, ja też dzis nie spałam, chyba się czymś bardzo denerwowalam, nie wiem czy nie robota pracuje w beznadziejnej kancelarii, tam jest jak w obozie pracy, jest naturalnie jedna uprzywilejowana osoba - kochanka szefa... Nie mogę się doczekać urlopu, a to dopiero od 11.12 pracuje 4 dni w tygodniu, czyli muszę tam iść jeszcze 22 razy...

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:31   #2531
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Ja też już mam po śnie. Wstalam na siku i juz sie rozbudzilam.. krece sie w tym łóżku od godziny i chyba pora wstać bo z zasypiania nici:/

Stary 2013-11-04, 07:46   #2532
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry. Właśnie jem śniadanie i za 20 minut do pracy. Powiem szczerze że zaczynam się już męczyć trochę, a i w pracy jestem wolniejsza (i mam wrażenie że wolniej myślę). Nie wiem ile dam radę jeszcze pracować.

agoola czytałam Twoja historię i jest mi bardzo przykro. Mam nadzieję że udało Ci się spokojnie przespać i lepiej się dziś poczujesz Nie wiem czy taka rada Ci pomoże, ale ja bym ograniczyła kontakty z ojcem - wydaje się być typem osoby która nie zmieni swojego postępowania.

Iwantyou również mi przykro że tyle jest problemów z lekarstwami i przede wszystkim z pieniędzmi

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:51   #2533
perfuzja
Zakorzenienie

Ja juz na nogach, mam dzisiaj duuzo pracy, wiec raczej ne uda mi sie wyrwać wczesniej jak to robię zazwyczaj ostatnio.
Stary 2013-11-04, 07:54   #2534
isia4891
Zadomowienie

Dzień dobry
Dziś zaczynam odpoczynek na zwolnieniu i 30 tydzień

MalaMi jedna jednostka to ty się nie przejmuj. Zmien trochę nastawienie, bo się sama nakrecasz i wykonczysz psychicznie.
Spróbuj myśleć troszkę inaczej, widzisz wiele z nas ma różne przypadłości i jeszcze wiele nas czeka, stosuj się do zaleceń organizm też potrzebuję czasu żeby się unormowac i będzie wszystko dobrze przytulam

Ktoras skóra swedziala ?? Jak się czuje i co mówił lekarz?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:03   #2535
senira666
Zakorzenienie

Dzień dobry
Co do cukru to jednostka to juz chyba mało ważna a nie potrzebnie sie denerwujesz.
U mnie ciężki poranek...TZ poszedł do pracy a to pierwszy raz jak nie pogodzilismy sie przed spaniem. Jeżeli zdarzało nam sie kłócić to oboje chcieliśmy wszystko wyjaśnić. .. przykro mi bo jakas czuje sie przez to mniej ważna...

Stary 2013-11-04, 08:07   #2536
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

agoola83 - za duzo na raz spadło Ci na głowę... za dużo na raz jak na jedna osobę.. Mam nadzieje, że szybko znajdziesz osobę do pomocy, ( np. pielęgniarka środowiskowa??) nie powinnaś dźwigać.
Zachowania ani postępowania Twojego ojca nie skomentuję, bo brakuje innych słów niż parę przekleństw.
Bądź silna! Dla WAS! Trzymaj się baaaardzo mocnoo!!!

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Co do cukru to jednostka to juz chyba mało ważna a nie potrzebnie sie denerwujesz.
U mnie ciężki poranek...TZ poszedł do pracy a to pierwszy raz jak nie pogodzilismy sie przed spaniem. Jeżeli zdarzało nam sie kłócić to oboje chcieliśmy wszystko wyjaśnić. .. przykro mi bo jakas czuje sie przez to mniej ważna...
My jeśli mój mąż nocuje u mnie, a jesteśmy pokłóceni.. zawsze mimo wszystko zasypiając staramy się trzymać za ręce... nawet jeśli nie rozmawiamy ze sobą. Takie ot.. postanowienie. Później jest jakoś lżej.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:21   #2537
AgatkaL
Wtajemniczenie

Ja też już od godziny nie śpię. Dziś całą noc śniło mi się, że wózki wybierałam.
Wczoraj wieczorem byliśmy u znajomych, a potem na pizzy. Taką miałam chęć na pizzę a dziubnęłam tylko troszkę.

Muszę wyruszyć z mężem przed południem na zakupy spożywcze, bo on idzie na drugą zmianę do pracy, a ja zostaję sama, więc muszę się zająć jakimś gotowaniem.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:25   #2538
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Ja też już od godziny nie śpię. Dziś całą noc śniło mi się, że wózki wybierałam.
Wczoraj wieczorem byliśmy u znajomych, a potem na pizzy. Taką miałam chęć na pizzę a dziubnęłam tylko troszkę.

Muszę wyruszyć z mężem przed południem na zakupy spożywcze, bo on idzie na drugą zmianę do pracy, a ja zostaję sama, więc muszę się zająć jakimś gotowaniem.
hehehe mój mąż też miał sen, że biegał po sklepach i nie wiedział jaki wózek kupić
Ja wstaje punktualnie o 5, budzika nam nie trzeba....

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-04, 08:45   #2539
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam . Trochę nadrobiłam ale w sumie nie wiem co napisać .
Dziś mam wizytę u gina i proszę o mocne kciuki. chyba zaczęłam się martwić tą krzywą , niby mieszcze się w normie ale na samej granicy jestem
w ogóle dzisiaj prawdopodobnie będę mieć ostatanie genetyczne mam nadzieję , że z małym jest wszystko dobrze . Ale wczoraj tatuś poczuł kopniaki od Kacperka chyba z 15 razy , nawet policzek podłożył i też mały kopniaka mu zapodał dziś też przywitał się z tatusiem i z mamusią wita się od rana

Do tego wczoraj fatalnie się czułam Nie wiem jakbym miała brzuch wzdęty pobolewał mnie ale nie aż tak bardzi . Mały wiercił się normalnie .
Dziś już przeszło ale poinformuje o tym lekarza .

W weekend jeździliśmy oglądać meble . Planujemy przed świętami zrobić sobie salon .
W tamtym roku Pod koniec listopada robiliśmy sypialnie i nie było żadnych problemów. A teraz dostaliśmy informacje , że formy już nie produkują mebli i dopiero w połowie stycznia będzie możliwość otrzymania mebli

Dziś czekam za telefonem z firmy meblowej czy dadzą radę nam jeszcze zrobić narożnik proszę o kciuki żeby jednak dali radę nam przed świętami zrobić .
Na szczęście znaleźliśmy fajne meble trochę droższe niż planowaliśmy ale bardzo nam się spodobały i musimy zamówić je do 18 listopada więc w tyg mąż jedzie je zamówić .

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

W ogóle znajoma mi załatwiła pieluchy tetrowe . Śliczne , kolorowe takie grubsze za 2 zł/szt . Kupiłam 15 szt + 5 flanelowych . Chyba powinno starczyć przecież nie zużywa się ich aż tak bardzo .
Stary 2013-11-04, 08:47   #2540
Akkma
Zadomowienie

Jestem wlasnie na slawiennym badaniu glukozy. Alez to bylo ochydne :/ Usiadł kolo mnie pan smierdzacy kacem :/ nie ukrywam, ze chyba na niego zwymiotuje.
Stary 2013-11-04, 08:53   #2541
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Ja wstaje punktualnie o 5, budzika nam nie trzeba....
Jak to zrobiłaś? A o której się kładziesz?
Jeszcze trochę i będziesz się cieszyć każdą dodatkową przespaną godziną...jeśli taką uda się przespać

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
w ogóle dzisiaj prawdopodobnie będę mieć ostatanie genetyczne mam nadzieję , że z małym jest wszystko dobrze .

To ile tych genetycznych jest? Bo ja myślałam,że jedno...
Trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze

A wiesz może co tam u Emmy??
Stary 2013-11-04, 08:54   #2542
Magdalennas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja jestem takim człowiekiem, który nie potrafi siedzieć sam. Jak mój mąż wychodził do drugiego pokoju to ja po 5 minutach lazłam za nim. Źle się czułam sama w pokoju. Teraz nawet nie ma możliwości wyjść bo mamy tu jeden pokoik W pracy też byliśmy zawsze razem w jednym pomieszczeniu. Więc 24h na dobę. Mąż zajmuje się swoimi sprawami, pisze sobie ciągle jakieś skrypty na kompie a ja dłubię na szydełku albo siedzę w papierach. Ale muszę siedzieć z nim w jednym pokoju.

Mam pytanie - czy któraś z Was myślała nad zakupem takiej komody pielęgnacyjnej na kółeczkach? Byliśmy na SR w środę i strasznie nam się to spodobało. Stwierdziliśmy, że skoro tak niewiele wydaliśmy na meble dla maluchów to mamy wolne środki i zamiast przewijaka na komodę sprawimy sobie taką na kółeczkach co by można to było do łazienki przewozić na kąpanie. Nie za wielki widzę wybór - chodzi nam żeby to było takie szersze, żeby oprócz miękkiego przewijaka zmieściły się tam jeszcze kosmetyki. I w sumie tylko jeden producent chyba wchodzi w grę - Geuther. Słyszałyście może jakieś opinie na temat takich komód?

http://allegro.pl/geuther-4844-na-ko...676275071.html
Ja mam komode kapielowa z mothercare:
http://przewijak.pl/galeria/?komoda-...enka-przewijak
Dostalam używaną od bratowej, wygodne jest to ze ma i przewijak i wanienke
Stary 2013-11-04, 08:58   #2543
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Jak to zrobiłaś? A o której się kładziesz?
Jeszcze trochę i będziesz się cieszyć każdą dodatkową przespaną godziną...jeśli taką uda się przespać
Położę się spać o 20.. wstaję o 5.
Położę się spać o 1 wstanę o 5.
A w dzień spać nie umiem
Jakby nie przesunięcie czasu, to chociaż.. była 6

Akkma - dawaj!
ochhh... jak mnie denerwują tacy wczorajsi.. czy u lekarza, czy w sklepie. wr..

upadly_anioloo -

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Edytowane przez marieee
Czas edycji: 2013-11-04 o 09:00
Stary 2013-11-04, 08:59   #2544
lady_kiss
Rozeznanie

Hej noworoczne mamusie
Piszę do Was z pewnym pytaniem, a w szczególności raczej do dziewczyn, które oczekują bliźniaków
sama mam termin na 10 luty.
może opowiem dokładniej z czym przychodzę.

u mnie ciąża pojedyncza, ale od 16 tygodnia po głowie krąży mi myśl o bliźniakach (to moja trzecia ciąża - choc jedna z dwóch poprzednich zakończyła się o prawidłowym czasie; właśnie mniej więcej od 16 tygodnia mam nieodparte wrażenie, że mój brzuch jest duużo większy niż z poprzednimi dziecmi w tym tygodniu).
Pierwszego usg niestety nie miałam (późno się w tej ciąży opamiętałam, poza tym mam w domu jeszcze jedno maleństwo i jakoś tak przeleciał mi szybko początek ciąży).

usg połówkowe miałam w 21 tygodniu ciąży, wszystko było ok, dziecko zdrowe, jak na razie dobrze się rozwija.
zapomniałam jednak wspomniec lekarzowi robiącemu badanie o moich przypuszczeniach (nie jest to mój lekarz prowadzący).

wyszłam stamtąd lekko uspokojona, że to jednak nie ciąża mnoga.
kilka dni po badaniu zaczęłam odczuwac ruchy (też dużo później niż w poprzednich ciążach - przeważnie około 17-18 tygodnia już czułam pierwsze wyraźne kopniaki).

ale znowu od dwóch tygodni męczy mnie myśl o bliźniakach, a to właśnie z powodu ruchów:
pierwszy raz dwa tygodnie temu jednocześnie poczułam kopnięcia w dwóch różnych miejscach brzucha: po lewej stronie u góry, niemal z boku brzucha i po prawej stronie u dołu, też prawie z boku.
po dwóch dniach jakoś o tym zapomniałam (choc czułam kopniaki w okolicy tych miejsc, ale już nie jednocześnie)
i od kilku dni, znowu kilka razy czułam jednoczesne kopanie w tych miejscach.

zastanawia mnie, czy to możliwe, żeby lekarz nie zauważył ewentualnego drugiego dziecka na badaniu usg.
przyznam, że niejednokrotnie słyszałam o przypadkach, kiedy lekarz nie wyłapywał na usg drugiego malucha, a mama dopiero przy porodzie dowiadywała się o gratisie

czytałam wczoraj też ten wątek forum klik

dla zainteresowanych: chodzi mi o tą stronę wątku, którą przesłałam w linku, dokładniej od 10 postu od dołu (autorka "ta podejrzliwa") do końca tej strony.

powiem szczerze, że zgłupiałam. jak to jest u was z kopniakami maluchów?

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:59   #2545
upadly_aniol00
Zakorzenienie

są 3 genetyczne w każdym z trymestrów .
Nie wiem co u Em my w weekend z nią pisałam to mówiła , że jest bez zmian . Więc może dziś coś się dowie wiadomo , ze przez weekend nic się nie dowiedziała ciekawego .
Więc jeśli dziś nie da znać to jutro jej napiszę . Może akurat coś lekarze wymyślą .
Stary 2013-11-04, 09:01   #2546
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Jestem wlasnie na slawiennym badaniu glukozy. Alez to bylo ochydne :/ Usiadł kolo mnie pan smierdzacy kacem :/ nie ukrywam, ze chyba na niego zwymiotuje.
A bełtnij na nego śmierdziela jednego

Witam Was.
Strassnie nie chciało mi sie dziś wstać do roboty... Na szczęście pogoda ładna i słoneczko świeci. coś mnie gardło drapie i katar mam- chyba na noc .
Miłego dnia
Stary 2013-11-04, 09:02   #2547
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dziewczyny na tvp2 jest teraz temat jak przetrwać ostatnie tygodnie ciąży
Stary 2013-11-04, 09:04   #2548
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Nie stosuje się w ciąży produktów na rozstępy bo one powodują napinanie skóry a to prowadzi do rozciągania i tworzenia rozstępów właśnie.

Teraz skórę trzeba nawilżać, natluszczac i lekko pobudzać jej krążenie (np delikatnym peelingiem).

A to pierwsze słyszę... bo po tym preparacie mam i nawilżoną skórę i uelastycznioną i tak jak pisałam oprócz na piersiach to nie mam nigdzie, brzuch mnie nie swędzi, a powstałe likwiduje lub zmniejsza. Bez tego nie chciałabym ich widzieć.

Dzień dobry,
jestem głodna jak wilk, ale ale wybieram się na tą krzywą cukrową, więc jakoś muszę dać radę
Stary 2013-11-04, 09:11   #2549
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Położę się spać o 20.. wstaję o 5.
Położę się spać o 1 wstanę o 5.
A w dzień spać nie umiem
Jakby nie przesunięcie czasu, to chociaż.. była 6
O to faktycznie ciekawe,że tak ci się zaprogramował organizm. Oby po porodzie przeszło,bo wtedy naprawdę każda godzina snu jest na wagę złota.

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
Hej noworoczne mamusie
Piszę do Was z pewnym pytaniem, a w szczególności raczej do dziewczyn, które oczekują bliźniaków
sama mam termin na 10 luty.
może opowiem dokładniej z czym przychodzę.

u mnie ciąża pojedyncza, ale od 16 tygodnia po głowie krąży mi myśl o bliźniakach
Nie wydaje mi się... sprzęty jednak są dokładne teraz,a już na tym etapie nie powinni przeoczyć drugiego dziecka. Tak myślę...
Czasem można czuć w dwóch różnych miejscach. Przecież z jednej strony może być nóżka,a z drugiej rączka.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
są 3 genetyczne w każdym z trymestrów .
Nie wiem co u Em my w weekend z nią pisałam to mówiła , że jest bez zmian . Więc może dziś coś się dowie wiadomo , ze przez weekend nic się nie dowiedziała ciekawego .
Więc jeśli dziś nie da znać to jutro jej napiszę . Może akurat coś lekarze wymyślą .
O to nie wiedziałam,myślałam że jedno tylko to koło 20 tygodnia...
No może będzie już dobrze i puszczą ją do domu... Trzymam kciuki za to!
Stary 2013-11-04, 09:13   #2550
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

To ile tych genetycznych jest? Bo ja myślałam,że jedno...
Trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze
genetyczne to te w 12tc 20tc i w okolicach 30tc

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
jestem głodna jak wilk, ale ale wybieram się na tą krzywą cukrową, więc jakoś muszę dać radę
glukoza wcale nie taka straszna tylko wez ksiazke albo inny zabijacz czasu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości