Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 22:34   #2791
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja ciągle gadam do TŻ, że chiałabym żeby Marcel jak się urodzi miał czarne włosy na głowie po Nim

Wlaśnie miałam pisać o foto, żebyś pokazała swojego pięknego synka
A czemu za dużo emocji?
Hehe czyli mamy takie same życzenia
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:37   #2792
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
o daj boże abyśmy się znalazły w tych 84%
czytałam, że tamtejsze położne podobno świetnie potrafią ochronić krocze
Położna na SR mowila, ze nacięcia sa głownie przy porodach zabiegowych i kiedy rodzaca wchodzi w tryb "wszystko mi jedno jak, byle szybciej" i boja sie, ze przestanie współpracować zupełnie.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No ale nie wiadomo czy inne same nie pekly,wiec wtedy i tak szycie i tak szycie...
Pęka podobno większość kobiet, ale nie szyja w ogole albo max. 1-2 szwy na sluzówkę w ogromnej części przypadków.
Stary 2013-11-04, 22:38   #2793
magnusia
Zakorzenienie

idę spać- dobranoc i jak najmniej bolących gnatów i wstawania do kibla
Stary 2013-11-04, 22:39   #2794
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Tak to prawda , mam wrażenie ze zaraz zrobi prawko i pojedzie na studia

Juz sie oswoilam z tym ze nie każdy bobas ma 5kg i fałdki gdzie sie da choć pewnie i na to przyjdzie czas.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pianista , ma długie paluszki słodki jest
Stary 2013-11-04, 22:40   #2795
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A propos nacinania: na Żelaznej tylko 16% kobiet jest nacinana. Wiec chyba naprawdę da się tego uniknąć
reszta pęka dobra, głupi żart.

Ja mam trochę moją kuzynkę na sumieniu. Urodziła teraz trochę ponad tydzień temu. ale niestety z dala od nas, bo se w stanach siedzi. Ale do rzeczy - ja jej mówiłam, że sobie nie dam naciąć krocza, że będę prosiła położną o uważną obserwację i nie nacinanie "na zapas" tylko kiedy faktycznie stwierdzi, że bez nacięcia nie da rady. I ona tak też się zaparła w sobie, jak położna pytała, czy tniemy, mówiła, że nie. W efekcie czego najpierw popękała, a później i tak ją nacieli... mówi, że to zszycie po nacięciu goi jej się lepiej, niż te rany "szarpane" i następnym razem już by się tak przed tym cięciem nie wzbraniała.

najgorsze jest to, że wcale klocka nie rodziła, bo jej córa miała 2800 i 50 cm.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:41   #2796
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Super gratulacje, bardzo dobre wiadomości, extra rosną.

Cieszysz się z parki?
Nie nastawiam się tak naprawdę, bo przerobiłam już wszelkie możliwe kombinacje bo na każdej wizycie coś innego nam mówią. Ale nie ukrywam, że parka to było nasze marzenie
Stary 2013-11-04, 22:42   #2797
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Wyczuwam zbiorową histerię porodową - kroczową
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:43   #2798
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
nos Cię nie myli ach te zmysły w ciąży

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:47   #2799
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Pęka podobno większość kobiet, ale nie szyja w ogole albo max. 1-2 szwy na sluzówkę w ogromnej części przypadków.
Czyli,ze lepiej jak samo niz jak natna?
W Anglii raczej standardowo nie nacinaja,staraja sie tego nie robic. Tak slyszalam. Ale gdzies tez slyszalam,ze lepiej jak jest naciecie,bo wtedy to pekniecie jest "pod kontrola",a tak to moze byc roznie... Wiec juz sama nie wiem co myslec.
Stary 2013-11-04, 22:47   #2800
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaaa wlasnie sobie uswiadomilam, ze to naprawde juz niedlugo
Zaczyna mnie panika lekka brac....
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:48   #2801
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Nie nastawiam się tak naprawdę, bo przerobiłam już wszelkie możliwe kombinacje bo na każdej wizycie coś innego nam mówią. Ale nie ukrywam, że parka to było nasze marzenie
To trzymam kciuki, żeby tak zostało
Stary 2013-11-04, 22:50   #2802
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
W Anglii raczej standardowo nie nacinaja,staraja sie tego nie robic. Tak slyszalam. Ale gdzies tez slyszalam,ze lepiej jak jest naciecie,bo wtedy to pekniecie jest "pod kontrola",a tak to moze byc roznie... Wiec juz sama nie wiem co myslec.
Według położnej ze szkoły rodzenia: nacinanie rutynowe jest bez sensu, bo naciecie goi się tak jak pęknięcie 2 stopnia, a większość pęknięc przy porodach jest 1 stopnia. Do tego pęknięcie czesto dotyczy tylko sluzówki, a nacina się zawsze tez mięśnie. I argument, ktory do mnie przemawia najbardziej: naciąć zawsze mozna. Czyli dobra polozna widzi, ze jest złe (tzn. ze kobieta sama pękłaby bardzo) to zawsze zdąży naciąć.
Stary 2013-11-04, 22:52   #2803
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa wlasnie sobie uswiadomilam, ze to naprawde juz niedlugo
Zaczyna mnie panika lekka brac....
Ja liczę, że ćwiczenia mięśni Kegla mi pomogą. Jestem przygotowana na nacięcie lub pęknięcie. Szybko się goi

Ważne żebym szybko i bezboleśnie urodziła
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 23:08   #2804
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Adaś w opakowaniu 27tc 2dc
No piękny! A mamka wyfryzurowana!

Cytat:
o matko to trzeba będzie przerwę w pracy robić na masowanie musze szefa uprzedzić, że będę znikać codziennie na godzinkę

ze skwarkami!!!!!!!!!!!!!
Tylko niech tż masuje z tymi skwarkami! Przez żołądek do serca

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam ochotę na frytki z ketchupem
Jeeeeeejjj musiałaś o tych frytach z wieczora? Ale bym zjadła

Cytat:
Nie chce żebyście wystraszyło sie kabelkow. Od. Sondy termometru i pulsometru.
Ale jeśli macie taka chęć to proszę bardzo.
O to moj synuś Dominik:
Tadam
Jest śliczny

Ciężko jest mi sobie uświadomić, że prawie takie maleństwo mam w brzuchu :0

Cytat:
rany przestańcie odliczać bo ja już za chwilę urodzę chyba sobie zrobię coś w rodzaju świątecznego kalendarza (takiego z czekoladkami) i będę odliczać
Ja bym taki kalendarz pożarła od razu i co wtedy? Trzeba rodzić, nie ma zmiłuj

Byłam na usg piersi Mam torbiel na torbielu. Trzy lata temu miałam takie do 8 mm, 2 lata temu takie do 1,5 cm, a te dzisiejsze mierzą już 2,5 cm
Jak zobaczyłam tą siatkę dziurek na usg to mi się słabo zrobiło

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-04 o 23:11
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 23:18   #2805
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Z jednej strony, to wydaje się logiczne. Ale też czytałam o nowych badaniach, wg których pęknięcia są mniejsze niż nacięcia i zwykle lepiej się goją. Sama już nie wiem. Pociesza mnie, że tutaj właśnie nie nacinają standardowo.
Stary 2013-11-04, 23:20   #2806
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
reszta pęka dobra, głupi żart.

Ja mam trochę moją kuzynkę na sumieniu. Urodziła teraz trochę ponad tydzień temu. ale niestety z dala od nas, bo se w stanach siedzi. Ale do rzeczy - ja jej mówiłam, że sobie nie dam naciąć krocza, że będę prosiła położną o uważną obserwację i nie nacinanie "na zapas" tylko kiedy faktycznie stwierdzi, że bez nacięcia nie da rady. I ona tak też się zaparła w sobie, jak położna pytała, czy tniemy, mówiła, że nie. W efekcie czego najpierw popękała, a później i tak ją nacieli... mówi, że to zszycie po nacięciu goi jej się lepiej, niż te rany "szarpane" i następnym razem już by się tak przed tym cięciem nie wzbraniała.

najgorsze jest to, że wcale klocka nie rodziła, bo jej córa miała 2800 i 50 cm.
no właśnie SzmaragdowyKotek też o tym pisała, że nie chodzi o to żeby się uprzeć ale świadomie przygotować i wybrać dobrą położną,.
Co do szycia po nacięciu a pęknięciu, na tych warsztatach których byłam lekarz wprost powiedział, że dla nich szycie po nacięciu jest o wiele lepsze i łatwiejsze, bo kontrolowane i robione przez nich
a pęknięcie czyli ranę szarpaną trudniej zszyć, potrzeba większej precyzji i czasu.

Akkma o kurde i co teraz z tymi torbielkami ? do obserwacji i kontroli?

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-11-04 o 23:23
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 23:24   #2807
patrycjja
Zadomowienie

Staralam sie sledzic w miare w tempie pisania, ale sie chyba nie da

Iwantyou - sliczny chlopak! I powiem Ci, ze imie idealne - zawsze Dominik kojarzyl mi sie z takim ciemnym przystojniakiem

Mezaga - super, ze wszystko ok. Trzymam kciuki, zeby utrzymala sie parka toz to marzenie moje- dwoje od razu

Ja dzis czesc dnia przelezalam. Przez chwile zlapal mnie taki okresowy bol - podbrzusze i biodra. Na szczescie szybko minelo. I zapisalam sie na usg 19 listopada, a 20 mam wizyte u swojego gin. to bedzie poczatek 32 tyg, mam nadzieje, ze nie za pozno.
Wczoraj rozmawialam z mama, aktualnie dorywczo zlapala prace w eng przy sorcie ubran - mowi, ze rzeczy nowe z metkami ludzie oddaja. I po rozmowie z szefem zabronila mi cokolwiek ubraniowego kupowac w sumie dobrze- zawsze to mniej. Ja na razie skupiam sie na szpitalnej torbie. Jak juz bedzie zapakowana to i ja bede spokojniejsza. Ale przeczucie mi mowi, ze corcia nie bedzie sie spieszyla

Co do masazy krocza- jako, ze pekanie i nacinanie wzbudza we mnie najwiekszy strach(i poki co to jedyny lek) zamierzam regularnie to robic. Wyjdzie w praniu jak to bedzie wygladac, ale mam nadzieje, ze chociaz troche sobie pomoge
Stary 2013-11-04, 23:59   #2808
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Perfuzja (i inne dziewczęta, które maja kocyki La Millou) czy taki kocyk 65x75 cm planujecie używać jako kołderkę dla maluszka?

Nie chcę kupować typowej pościeli dla niemowlaka, bo wydaje mi się, że taki maluszek nie śpi pod kołdrą jak dorosły?
Czym go przykrywać zimą? Kocykiem? Czy może planujecie jakieś śpiworki?

Byłam dzisiaj w La Millou na Sadybie - pooglądałam ich wyroby - są bardzo ładne i na prawdę miłe w dotyku. Kupiłam kocyk, drogi okropnie, ale nie mogłam się oprzeć - jest śliczny
Mamy kocyk La Millou, ale ten większy (80x100 cm). Powiem szczerze, że nie zastanawiałam się nad tym do czego będziemy go używać, wstępnie myślałam właśnie o wózku. Pościeli póki co nie kupujemy, mam jeden śpiworek do spania, rożek, inne kocyki i zobaczymy w czym Mała będzie najchętniej spała...

Cytat:
Dziewczyny rozmawialiście o monitorach oddechu? Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć ktora najlepsza?
Rozglądałam się za taki monitorem i dobre opinie ma ten:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ngelcare-ac300

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja się melduję po wizycie. Wszystko z maluchami ok, za mną też. Szyjka 42mm zamknięta, wyniki badań poprawiły się więc spoko. Dzieci urosły - jedno 1442g a drugie 1330g także ok. Może nie są duże ale najważniejsze, że rosną Tym razem wersja płci wygląda tak - chłopiec i dziewczynka
Lekarka powiedziała, żebym wytrzymała jeszcze 5 tygodni
Dowiedziałam się też, że mogę sobie wybrać znieczulenie - albo narkoza albo podpajęczynówkowe. Mam się zastanowić. Teraz już wizyty będą częstsze. Także sama końcówka
Cieszę się, że wszystko dobrze ciekawe czy rzeczywiście będzie parka

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
A o tym kubeczku, czy czymś podobnym słyszałam, nawet u nas w aptece można takie coś kupić. Pomysł wydaje mi się trochę dziwny, ale do przemyślenia "na później."
Zastanawia mnie jak używać tego kubka poza domem np. podczas zakupów, gdzie umywalka jest w innym pomieszczeniu niż WC. Wychodzi się z zakrwawionym kubkiem w ręku, płucze i wraca do kabiny założyć?

Cytat:
O to moj synuś Dominik:
Tadam
Załącznik 5468371
Jaki on malutki... Śliczny

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Byłam na usg piersi Mam torbiel na torbielu. Trzy lata temu miałam takie do 8 mm, 2 lata temu takie do 1,5 cm, a te dzisiejsze mierzą już 2,5 cm
I co w związku z tymi torbielami? One były przyczyną Twoich problemów z piersią?

Ostatnio mamy problemy w relacjach między naszymi kotami - jeden wykazuje nieprawidłowe, agresywne zachowania wobec drugiego. Od pewnego czasu konflikt się nasila, dlatego dzisiaj podjęliśmy decyzję o konsultacji z kocim psychologiem. Jutro dzwonię się umówić... Cały wieczór nagrywałam filmiki, żeby mieć możliwość dokładnego pokazania jak ich relacje wyglądają, bo zapewne podczas wizyty koty będą spały. Mam nadzieję, że to pomoże...
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 00:14   #2809
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
O to moj synuś Dominik:
Tadam
Załącznik 5468371
JEST PIĘKNY ma śliczne rączki, takie precyzyjne, cudne włoski i wcale nie jest taki chudziutki - nabiera ciałka.
Ja urodziłam się o wadze 2300 g, leżałam w inkubatorze i mama mówiła, że byłam pokryta jeszcze tym meszkiem

Cytat:
Kupiłam, próbowałam używać, ale to nie dla mnie.

Ale jest duuuzo lepszy dla pochwy niz tampony, bo zupełnie nie wysusza.
Też mi się tak wydaje

Cytat:
Ja kupiłam kocyk średniaka, czyli chyba większy? Zamierzam go używać do wózka jak juz bedzie za ciepło na spiworek. Jakos wydaje mi sie za gruby do domu.

Planuje wiązać kocykiem/otulaczem, a pozniej kłaść w spiworku,
Tak, masz ten większy. Dzięki za wskazówki. Muszę się zastanowić co mam kupić Małej do spania

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Kryzys z TZtem zażegnany... pogadalismy i jest już ok.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
milka-pilka dzięki za link, z ciekawością poczytałam Mi się marzy taki w kolorze leśnej zieleni albo żółciutki jak kaczuszka, ale na te żółte używki trudno trafić, wszyscy chcą czerwone albo beżowe
Ja mam właśnie czarno-czerwony, bo beżowy w ogóle odpadał. Patrzyłam jednak głównie na konkrety techniczne, kolor był drugorzędny. Chciałam na początku jeansowy, ale te które widziałam w Allegro jakoś nie wzbudzały mojego zaufania. A zupełnym marzeniem był missoni, ale za późno zaszłam w ciążę (jest już niedostępny, a używanych w PL nie znalazłam).

Cytat:
Ja i tak poza zajmowaniem się dzieckiem przez pierwszy rok nie planuję mieć nic do roboty, a szczerze to boję się tej całej chemii z pampków. No i pampki przegrzewają jądra, nie chcę żeby mój synuś strzelał ślepakami jak już nadejdzie jego pora na strzelanie
Nie prasuje się wielorazówek, to zmniejsza chłonność materiału. Pierzesz, rozwieszasz i tyle. Prasowanie ostro by mnie zniechęciło do całej idei, nienawidzę prasować
Czyli wtedy najlepiej prać w jakiej temperaturze? 60, 90?

Cytat:
Bez obaw! Masz jeszcze czas. A wszystko przyjdzie samo trzeba byc spokojnym. Ja tez bałam sie pierwszej kupy , obracania i wogole. Zwłaszcza ze bąbel jest maluśki. A teraz pękam ze śmiechu kiedy widzę ze Domi robi kupkę i wiem doskonale ze specjalnie dla mamusi zrobi taka po same plecy a dziś zaliczylismy pierwsze siusiu w przestrzeń powietrzna przy zmianie pampersa
Ale rozumiem troszkę Twój strach ja tez nie dokonca wierze ze ten człowieczek był u mnie w brzuszku
No pewnie, że specjalnie dla Ciebie te kupki po same plecy Fontanna sikowa też

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
pisałyście o masażu krocza... hmm dość sporo czytałam tematów na tym forumj i niektóre posty zapisywałam polecam bardzo mądre i konkretne wypowiedzi wizażanki (która ćwiczyła i urodziła 2 dzieci bez nacinania) SzmaragdowyKotek w temtach:
"Nacięcie krocza" https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...+krocza&page=3 od postu 183 pisze o ćwiczeniach, sposobach masowania, rozciągania i ochrony krocza.
oraz w temacie "Poród bez nacinania"
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post40200078
Dzięki za informacje, chętnie poczytam

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Oj, przykro mi. A co można z tym zrobić?

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Mamy kocyk La Millou, ale ten większy (80x100 cm). Powiem szczerze, że nie zastanawiałam się nad tym do czego będziemy go używać, wstępnie myślałam właśnie o wózku. Pościeli póki co nie kupujemy, mam jeden śpiworek do spania, rożek, inne kocyki i zobaczymy w czym Mała będzie najchętniej spała…
Dzięki, to chyba też zdecyduję się na zakup śpiworka. I może jeszcze jakiś jeden kocyk bawełniany.

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Ostatnio mamy problemy w relacjach między naszymi kotami - jeden wykazuje nieprawidłowe, agresywne zachowania wobec drugiego. Od pewnego czasu konflikt się nasila, dlatego dzisiaj podjęliśmy decyzję o konsultacji z kocim psychologiem. Jutro dzwonię się umówić... Cały wieczór nagrywałam filmiki, żeby mieć możliwość dokładnego pokazania jak ich relacje wyglądają, bo zapewne podczas wizyty koty będą spały. Mam nadzieję, że to pomoże...
To w takim razie trzymam kciuki za koty Oby szybko się pogodziły. Ciekawe dlaczego ten jeden tak się zachowuje Rozumiem, że przedtem wszystko było ok?
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 05:44   #2810
Roane
Wtajemniczenie

Bezsenność mnie męczy... Mój luby wstał dzisiaj o 2.30 żeby odwieźć naszego gościa na lotnisko - była u nas przez miesiąc przyjaciółka - i jak już tak się obudziłam żeby się pożegnać to zasnąć nie mogę A u mnie jest 4.20 nad ranem

Cytat:
ja też...
my tu tak gadamy, kupujemy, pokazujemy sobie itp a to przecież za chwilę będzie z nami mały ludź i trzeba go będzie "obsłużyć" a czasu coraz mniej...
Toteż trzeba korzystać z wolności póki jest, wysypiać się, robić pediciure (coraz ciężej mi się wygiąć żeby skórki dokładnie widzieć ), uprawiać leżenie bykiem... Już niedługo zostanie to nam odebrane i nie będzie zmułuj

Cytat:
Mogę rodzić od 9 grudnia do 12 stycznia. Przerażające
Masakra taki rozstrzał, przecież to 5 tygodni siedzenia jak na szpilkach A 12 stycznia dobra data, ja mam wtedy urodziny

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ----------

Cytat:
Eh, nie wiem czy da się tej histerii uniknąć. W końcu większość naszych maleństw właśnie tamtędy wylezie

Cytat:
Według położnej ze szkoły rodzenia: nacinanie rutynowe jest bez sensu, bo naciecie goi się tak jak pęknięcie 2 stopnia, a większość pęknięc przy porodach jest 1 stopnia. Do tego pęknięcie czesto dotyczy tylko sluzówki, a nacina się zawsze tez mięśnie. I argument, ktory do mnie przemawia najbardziej: naciąć zawsze mozna. Czyli dobra polozna widzi, ze jest złe (tzn. ze kobieta sama pękłaby bardzo) to zawsze zdąży naciąć.
Moja położna mówiła że starają się możliwie mało interwencji zapodawać, żeby poród był jak najbardziej naturalny. W sumie kobita w pierwszej chwili chyba myślała że ja cesarkę chcę, jak zaczęłam się jej żalić że mam niski próg bólu, ale szybko wyprowadziłam ją z błędu. W każdym razie powiedziała mi że oni z nacięciem czekają póki nie jest niezbędne, i żebym ćwiczyła Kegla. Ale to Irlandia. Czytałam gdzieś na necie że w moim rodzinnym mieście - Białystok - nacinają około 80% pierwiastek i groza mnie zdjęła. Nie wiem czy te dane są prawdziwe, ale jeśli nawet po części są, to znaczy że dla nich to standard i tyle

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Pociesza mnie, że tutaj właśnie nie nacinają standardowo.
Też właśnie takie mam wrażenie. Im dalej od NFZu tym świat wydaje się piękniejszy

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...)
Ja mam właśnie czarno-czerwony, bo beżowy w ogóle odpadał. Patrzyłam jednak głównie na konkrety techniczne, kolor był drugorzędny. Chciałam na początku jeansowy, ale te które widziałam w Allegro jakoś nie wzbudzały mojego zaufania. A zupełnym marzeniem był missoni, ale za późno zaszłam w ciążę (jest już niedostępny, a używanych w PL nie znalazłam).

Czyli wtedy najlepiej prać w jakiej temperaturze? 60, 90?
(...)
Ten wzorzysty piękny, ale cena też musi powalać na kolana:/ A mi się marzy taki http://anggun3.files.wordpress.com/2...2222222252.jpg ale naprawdę używany niełatwo znaleźć w tym kolorze
Pierze się na 60 stopniach z jedną łyżką proszku antybakteryjnego i kilkoma kroplami olejku z drzewa herbacianego. Nie wolno dawać płynu do płukania ani żadnych mydeł bo mydła i ogólnie tłuszcz zmniejsza chłonność pieluch. Trzeba też uważać jeśli się dziecko czymś smaruje żeby tłustym niczym pieluch nie upaćkać (ja tam w sumie jestem też zwolenniczką jak najmniejszej liczby kosmetyków, więc będę się starać nie smarować niczym dopóki nie będzie jakichś problemów). Np. pieluszki kieszonki są robione z takiego fajnego rodzaju polaru, minky, który oddycha i przepuszcza wilgoć tylko na jedną stronę, i jak dziecko se siknie, to przepuszcza i nie pozwala wrócić. I tej własnie magicznej tkaniny nie można ani prasować ani zatłuścić, bo wtedy traci swoje magiczne właściwości.

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-05 o 05:46
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 06:58   #2811
magnusia
Zakorzenienie

ja tak na szybko- w kwestii torbieli: nic się z tym nie robi tylko obserwuje i robi badania co jakiś czas o ile oczywicie nie ma żadnych wycieków, bólu itp.
Sama mam torbiele w cyckach- w jednej 2 w drugiej "liczne" z tym, że małe. Mam je od prawie 7 lat i raz w roku robię USG kontrolne. Ostatnie przed ciążą wykazało nawet, że ilość się zmniejszyła- wchłonęły się.
Ponoć dużo kobiet je ma- trzeba je tylko badać i obserwować i nie ruszać jak się nic nie dzieje.

Dobra spadam do roboty bo musze się na parkin dotoczyć

dziś na 15 mam wizyte u gina, pewnie dostnę skierowanie na USG
Stary 2013-11-05, 07:14   #2812
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

iwantyou99 - cudny ten Twój Mały Książę

magnusia -

Znowu dziś nie pospałam, mała szaleje w brzuchu. Wczoraj miała chyba zły dzień, bo była leniwa, a teraz odrabia

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:19   #2813
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Staralam sie sledzic w miare w tempie pisania, ale sie chyba nie da

Iwantyou - sliczny chlopak! I powiem Ci, ze imie idealne - zawsze Dominik kojarzyl mi sie z takim ciemnym przystojniakiem

Wlasnie sobie wyobrazilam tłumy panienek wokół mojego synusia.
Muszę kupic broń!

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:23   #2814
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę kupic broń!
.
Moja pierwsza miłość (czwarta klasa podstawówki) też miał na imię Dominik. Niebieskie oczy i ciemne włosy, i w kółko gadaliśmy o Harrym Potterze...
O cholera, moja przyjaciółka właśnie uświadomiła mi że kiedyś będę teściową... Że będę miała synową... Ja też muszę kupić broń. Dużo broni. Gdzie się kupuje wyrzutniki granatów?

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-05 o 07:25
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:23   #2815
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
pasuje
nie dam rady odnieść się do wszystkiego co chciałam, bo dalej nie umiem wielo-cytować a ręczne cyt mnie dobija.
Między" guzikiem" cytuj a odpowiedz jest maly guzik ze znaczkiem " i to jest wielocytuj... zaznaczasz tym wiadomości ktore chcesz zacytować a w ostatniej zamiast tego " klikasz cytuj i masz wszystkie wiadomości

Mam nadzieję ze w miarę zrozumiale napisałam.
A no i dzień dobry: )
Jeszcze siedzę pod kolderka ale za pół godzinki trzeba wstać wyprowadzić psa i do lekarza.

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-11-05 o 07:25
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:39   #2816
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Witam się z rana, po wymuszonym śniadaniu. Wymuszonym, bo obudził mnie mega głód i fikanie Kacpra. Musiałam natychmiast coś zjeść . Kacper od razu zrobił się spokojniejszy. Jakieś żarte to moje dziecko

Shiloh, Roane, Lolita, Gosia
, dziękuję za opinie o praniu i wybielaniu pieluszek

Cytat:
Apropos poleconych sklepów. Czy ktoś zamawiał coś na allegro u mloda_mama1 ? Bo ma kilka całkiem znośnych piżam do karmienia (bez kotków i kaczuszek) i ma mało negatywów, ale treść tych negatywów zniechęca do zakupu.
Też spodobały mi się koszulki u tego sprzedawcy, ale 60 negatywów o nieciekawej treści skutecznie mnie odstraszyło od zakupu. Poszukałam troszkę i znalazłam interesujące mnie modele u sprzedawcy z nieco ciekawszą historią. Dodatkowo te same modele miał taniej.

iwantyou99
, Dominik wygląda cudnie, jest przesłodki z tymi swoimi czarnymi włosiskami I rzeczywiście wygląda "dorośle". Super zobaczyć naszego pierwszego wątkowego szkrabka.

mezaga
, cieszę się, że maluszki przybierają i trzymam kciuki, by pozostał układ dziewczynka i chłopiec

Cytat:
ja tak na szybko- w kwestii torbieli: nic się z tym nie robi tylko obserwuje i robi badania co jakiś czas o ile oczywicie nie ma żadnych wycieków, bólu itp.
Sama mam torbiele w cyckach- w jednej 2 w drugiej "liczne" z tym, że małe. Mam je od prawie 7 lat i raz w roku robię USG kontrolne. Ostatnie przed ciążą wykazało nawet, że ilość się zmniejszyła- wchłonęły się.
Ponoć dużo kobiet je ma- trzeba je tylko badać i obserwować i nie ruszać jak się nic nie dzieje.

Dobra spadam do roboty bo musze się na parkin dotoczyć

dziś na 15 mam wizyte u gina, pewnie dostnę skierowanie na USG
Też mam torbiele i zalecane takie samo postępowanie . A w ogóle magnusia to masz elegancki brzuszek i nie widzę na zdjęciu żadnej nadmiarowej doopy. Ściemniasz nas kobieto

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Znowu dziś nie pospałam, mała szaleje w brzuchu. Wczoraj miała chyba zły dzień, bo była leniwa, a teraz odrabia
A i dobrze, bo to sama radość takie kopniaczki
Cytat:
Muszę kupic broń!
Ależ będziesz okrutną teściową
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:51   #2817
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

U mnie noc przespana, tylko obudziłam się przed 7
Ogarnełam kuchnię, zjadłam śniadanie i teraz właśnie skończyła mi się kawa w kubku
Dziewczyny i tak nie będziemy miały wpływu na to czy rozetną nam krocze czy samo pęknie...."wszystko wyjdzie w praniu"
Położna czy lekarz w razie jakiegoś problemu nie będzie nas pytał czy może rozciąć nam kroczę, tylko to zrobi więc ja żyję z myślą że będzie jak będzie, oby tylko Lenka była zdrowa i poród przebiegł bez grubszych komplikacji
Stary 2013-11-05, 08:02   #2818
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
U mnie noc przespana, tylko obudziłam się przed 7
Ogarnełam kuchnię, zjadłam śniadanie i teraz właśnie skończyła mi się kawa w kubku
Dziewczyny i tak nie będziemy miały wpływu na to czy rozetną nam krocze czy samo pęknie...."wszystko wyjdzie w praniu"
Położna czy lekarz w razie jakiegoś problemu nie będzie nas pytał czy może rozciąć nam kroczę, tylko to zrobi więc ja żyję z myślą że będzie jak będzie, oby tylko Lenka była zdrowa i poród przebiegł bez grubszych komplikacji
Niby w szpitalu dają te ankiety na co sie zgadzamy a na co nie ale z tego co słyszałam to one są bo być muszą ale nikt nie respektuje tego co tam wpiszemy.

Stary 2013-11-05, 08:16   #2819
mala098
Raczkowanie

Cytat:
O to moj synuś Dominik:
Tadam
Załącznik 5468371

Jaki czaderski!!!

Cytat:
idę spać- dobranoc i jak najmniej bolących gnatów i wstawania do kibla
U mnie ze dwa gnaty i jedno wstawanie.

Cytat:

Wiecie co- a ja chcę, żeby mi nacięto krocze; wręcz chyba powiem położnej, że sobie tego życzę
Rana goi się bardzo szybko, w zasadzie pozostaje bez śladu blizny.
Pochwa się nadmiernie nie rozciąga, więc przytulanki po przyjemniejsze ,
rzadszy problem z późniejszym nietrzymaniem moczu.
A jak samo pęknie- nigdy nie wiadomo. Może pęknąć tylko śluzówka, ale może też dojść pęknięcie nawet do mięśni zwieracza odbytu, a wtedy to już mogiła....

Edytowane przez mala098
Czas edycji: 2013-11-05 o 08:18
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:21   #2820
SunShineDoll
Rozeznanie

Dominik jest cudowny
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości