|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Miki widziałam, wybacz,ale przez przeboje nocne nie miałam kiedy tego zrobića z tabletu mi sie strasznie źle zmiany wprowadza.
JUż to robie.
|
#3272 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
I sprawdziłam że mój suwaczek również pokazał mi 40 tydzień![]() Cytat:
A torty są fantastycznie, nie wiem na który bym się zdecydowała
|
||
|
|
|
#3273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a torty piękne, dla mnie 1 fajnieszy, a ile Ci za niego zaśpiewali za kg? |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh... przekichane z tą pracą u mnie w pracy nie jest ciekawie, zaczęły się zwolnienia, zmniejszenia etatów... nie wiem czy będę miała do czego wrócić po macierzyńskim.... może i lepiej, bo wtedy się zmobilizuję do zmiany pracy
|
|
|
|
|
#3275 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiejszy spacer już oczywiście na smyczy ale jak my tego nie znosimy... cóż uciekinier musi ponieść konsekwencje. Cytat:
A ja chyba zaczynam zazdrościć tego że niektóre z was znają daty chyba bym tak wolała.... nienawidzę niewiedzy.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiem że bez kłótni się nie da.. nawet nie wierze w związki gdzie od czasu do czasu nie ma jakiś ostrych wymian zdań, ale wczoraj jakoś mnie to uderzyło.... rano już było lepiej więc mam nadzieję że w pracy się chłopak wyżyje i będziemy mogli na spokojnie porozmawiać. A cod o szefa - to jakaś konkretna szuja z niego. a na jakiej umowie twój mąż pracuje? co za prostak z takimi tekstami wyjeżdżać... chyba że chce mu dać znać aby mógł wcześniej zacząć się rozglądać za inną robotą?? |
|||||
|
|
|
#3277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
maż ma umowę o pracę, a w dobre chęci szefa to niestety nie wierzę
|
||
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka jak u Was tak późno chrzty są to ja bym zaserwowała najpierw tort i potem ciepłą kolację, nawet w formie drugiego dania: jakieś kotlety, frytki, sałatki
|
|
|
|
#3279 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakiś koszmar teraz z rynkiem się dzieję.... ja też teraz ciągle słyszę o tym że ktoś u nas poleciał... doszły mnie słuchy że będzie ciężko z moim działem bo klient coraz bardziej zaczyna kombinować i może zmieni agencję... co oznacza że też nie będę miała do czego wracać Dlatego teraz wykorzystuje czas - póki jest i szkolenia kończe. Może do czegoś się przyda? ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Jeśli jest na umowie o pracę... to szef nie może się nie zgodzić... ustawa ma więcej do powiedzenia niż szefo |
||
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja tak na szybko bo mlody marudny dzisiaj i nic mi nie da zrobic chwilowo zasnal wiec mam 5 minut dla siebie Mama kupiła mi wczoraj firanki do sypialni tylko do delikanej przeróbki są - jak będę je mieć już w domu to się Wam pochwalę ![]() Przyszła mi dzisiaj kasa z zusu A poza tym mąż się obraził i sypia w pokoju obok, mi tam to odpowiada bo mam całe łóżko tylko dla siebie i Jasia ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Tak w ogóle Nasturcja gratulacje !!
![]() |
|
|
|
#3281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
a meżowi co znowu?ejjj Linecyka to nam chyba srio rodzić pojechała |
||
|
|
|
#3282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzial mi wczoraj ze jestem "zołza" wzial poduszke i wyszedl
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-05 o 11:52 |
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, niektórzy tylko czekają aż ktoś się pracodawcy postawi i przy najbliższej okazji pierwsi są do zwolnienia...
normalnie chore państwo |
|
|
|
#3286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43569309]Witam po wizycie
![]() Ruszyło!!! Mam rozwarcie na 1 paluszek I cieszę się jak głupia bo to chyba znaczy, że już niedługo??? Jak obstawiacie?Poza tym wszystko dobrze, mam tylko infekcję pęcherza, muszę podleczyć. Niuńka nie ważyliśmy, ale tydzień temu było 3100g. Jeśli nic nie zacznie się w tym tygodniu to kolejną wizytę mam 13.11. A gdybym trafiła na porodówkę wcześniej to mam mówić, że strasznie boli mnie blizna po cc Żeby nie podawali mi oksytocyny- i tak na mnie nie działa, a nikt mi nie wierzy bo pani ordynator jest najmądrzejsza i nie słucha pacjentek...A mi równie dobrze mogliby wtłoczyć wodę- a jednak nie chcę powtórki z 1 porodu: czekania kilku godzin, leżenia ze skurczami a i tak na końcu cc... Na szczęście pani dr to rozumie i kazała dzwonić jak będę w drodze do szpitala to zadzwoni do lekarza, który będzie miał dyżur- ona sama nie jest na porodówce tylko na patologii. Tak więc Miś prezentu na urodziny mi nie robił, ale grunt, że coś się zaczyna rozkręcać- ostatnie 2 noce czuję się fatalnie, prawie nie śpię, a rano jest mi niedobrze. Wczoraj w drodze powrotnej od lekarza miałam silne skurcze, mąż myślał, że już będziemy wracać, ale jakoś przeszły.[/QUOTE] Różnie to może być. U mnie rozwarcie na 1,5 cm jest od jakichś dwóch tygodni i póki co nic się konkretnego nie dzieje Właśnie takiej sytuacji się obawiam, że najpierw wymęczą mnie przy porodzie naturalnym, a później zdecydują się na cesarkę Ja czuję się podobnie Ostatnio nie nadaję się do niczego. Leżałabym plackiem i najchętniej nic nie robiła. Jeszcze jakiegoś doła mam od paru dni i chce mi się wyć Mam już dosyć chodzenia z brzuchem. Chciałabym już urodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To raczej nie na skutek herbatki Pokrzywy nigdy nie piłam. U mnie na porost najlepiej sprawdzają się wcierki. Miło, że się podoba Chyba będzie jedna Amelia na wątku ![]() Cytat:
![]() Może w końcu zbiorowo nas ruszy Wkurzające takie czekanie ![]() Cytat:
Macie imię wybrane, bo widzę że też wpisanego nie masz?
|
||||
|
|
|
#3287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Mój mąż się nastawił na Natalię, i chyba tak zostanie, bo mówił do niej w brzuszku Natalia i Natalia, i nie chce już by się zamotała
|
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaką butelkę na początek polecacie? Muszę kupić w razie w, bo póki co nie mam żadnej.
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Moja chrześnica to Natalia, więc dobrze mi się kojarzy
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziękuję ![]() Amelia również piękne imię
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
rybko torty przepiękne..........moim zdaniem to po powrocie możesz zaserwowac coś ciepłego ale jedno danie potem kawa z tortem a na stół jakąs sałatke, wędliny, jajka czy coś i każdy bedzie sobie brał ewentualnie po około 3 godzinach po kolacji zaserwować ten barszczyk z pasztecikami czy co tam bedziesz miała i wsioooo
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- ja przy synku miałam Avent sprawdził sie super i teraz tez zostajemy przy nim....
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam avent
|
|
|
|
#3292 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co tak się zaczełam zastanawiać teraz...no bo nie jestem zwolennikiem CC bez wskazan ale tak mysle od jakiej wagi dziecka mozna sie o to prosić....bo troszke mnie przeraza waga mojego brzdąca...jutro dowiem siepewnie u mojego ginaile tak naprawde wazy ale jeseli bedzie grubo ponad 4 kg to szczerze boje sie rodzić....bo biodra i miednice tez mam nie za duża wrecz do tych wąskopodwoziowych się zaliczam...
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrazenie ze moje dziecko sie nie najada...
Co pół godziny wisi u cyca wiec prawdopodobnie nie "wyrabiam z produkcja". Karmilam go pol godziny temu, zasnal i jak sie obudzil znow byl krzyk. Zrobilam mu mm i zjadl 70ml i poszedl spac... Babcia go przejela a ja mam sobie robic co tylko chce ![]() Mam pytanie: Wybieramy się z Damianem i moim bratem w ktorys weekend do Rzeszowa na zakupy i zastanawiam sie jak to zrobic z karmieniem Jaska... Co Wy planujecie w takich sytuacjach robic ? Mysle ze w razie czego bede wychodzic i karmic w samochodzie bo przeciez na srodku galerii cyca nie wyciagne , myslalam tez zeby wziac goraca wode w termos i mm jakby co
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
O kolejna co w ciazy 10 miesiac chodzi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
sprawdziły mi się u starszej ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- w ogóle muszę zrobić listę wyprawkową z kosmetyków dla siebie i małej |
||
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka chyba serio rodzi.
Cos czuje ze dzisiaj przywitamy Nele . Dziwne tylko ze nie dała znac , musialo ja ostro wziasc. A dzis 5.11 czyli jej wstepna data . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
wiec nie powinnam sie wypowiadac .. Ale ja to juz teraz przysiadlabym w jakiejs kawiarence , zarzucila tetre I karmila. Ja juz karmilam w mcdonaldzie , w starbucksie I raz w supermarkecie niosac ja na rekach :P oczywiscie jakbym byla sama to bylo by to niemozliwe bo kto by mi wozek pchal W Twojej sytuacji pewnie wrocilabym sie do samochodu . Albo wez mm , w jakiejs knajpce daja Ci kubek goracej wody napewno bez problemu. Mojemu Tz zmienili zmiane Od pn bedzie pracowal 10-18 zamiast 14-22 Sprzedam mu kapanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak się bałaś tego karmienia w miejscach publicznych :p---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Miałam się jeszcze zapytać czy macie podgrzewacze do butelek i jak tak to jakie ? bo szukam jakiegoś i nie wiem który jest dobry
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Faktycznie Nela jest juz z nami urodzila sie o 11 30 silami natury ma 3600 i 55 cm dlugosci ogolnie rodzilam 4,5 godz ale myslam ze zejde z bolu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

JUż to robie.

Witaj 40 tygodniu
I sprawdziłam że mój suwaczek również pokazał mi 40 tydzień
wiem ze jeszcze kupaaa czasu ale juz to rozkminiam, bo zleci ...

i ogólnie to trzeba być sprytniejszym od psa, bo moja robi taką specyficzną pozę jak chce wyskoczyć to od razu zbliżam się do niej, rozluźniam smycz i nie może zwiać. A wiem ile to nerwów kosztuje bo ostatnio mi zwiała z miesiac temu i powiedziaalm, że nie będę jej gonic... Bo gdzie w 9 miesiącu

chwilowo zasnal wiec mam 5 minut dla siebie

KCIUKI DLA ANI