Miłośniczki Zary część XXIX - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 21:45   #571
blondyna789
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary część XXIX

nadrobiłam Was
pomyśleć, że tyle ciekawych historii się tu przewinęło dzisiejszego popołudnia

w kwestii, nie wiem jak to nazwać , chyba zaglądania do cudzego portfela i krytyki podyktowanej zawiścią - kiedyś moja szefowa (tak, tak - mam babę szefa ) w odpowiedzi na moją prośbę o umożliwienie podnoszenia kwalifikacji powiedziała do mnie "ale o co pani chodzi? przecież wszystko jest w porządku? pani jest zawsze świetnie ubrana" od tego czasu traktuje mnie jak intruza, a podwyżki nie widziałam od 3 lat!!!!

też mam Hunterki czarne matowe ale dla mnie to średnio praktyczny zakup był... jak pada to przemieszczam się autem i jazda w kaloszach to masakra tylko czekam aż szlag trafi mi sprzęgło
Stary 2013-11-05, 21:47   #572
fantastic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
a

aaaaaa bo nie jestemna biezaco z asortymentem :-( rzadko bysam w zarze, nie mam sil na nic :-( i ogolnie tak jakos malo zycia we mnie ;-) ale do zrzedzacych bab nie.naleze :-P
zima, ciemno na dworze, praca - taki okres ale już niedługo święta wyprzedaże i ................. zaraz potem wiosna

29.02.2016 - NOWY POST

założyłam Instagrama

fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:53   #573
monicar
Zakorzenienie

Karton pięknie Ci w tym płaszczu! Nic nie wisi, ekstra.
Stary 2013-11-05, 21:53   #574
Kashaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda20003 Pokaż wiadomość
No co za wredny basztyl....

Mi czasem włażą do nosa i to mnie najbardziej wkurza- prycham później jak szalony koń

Będę miała łyse pachy znaczy się? Zanotowałam: jak się mechacą włosy pod pachami to trzeba je porządnie wyczesać odpowiednią szczotką

Dziękuję za radę! Kasiulka, podpowiedz jak się to cudo do czesania nazywa
Kashaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:56   #575
fantastic
Zakorzenienie

Cytat:

Będę miała łyse pachy znaczy się? Zanotowałam: jak się mechacą włosy pod pachami to trzeba je porządnie wyczesać odpowiednią szczotką

29.02.2016 - NOWY POST

założyłam Instagrama

Stary 2013-11-05, 21:56   #576
Kashaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastic Pokaż wiadomość
zima, ciemno na dworze, praca - taki okres ale już niedługo święta wyprzedaże i ................. zaraz potem wiosna
Czas do wyprzedaży prześpijmy. Wyśpijmy się dobrze. Dobranoc
Kashaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:01   #577
pati_pz
Zadomowienie

A ja bardzo lubie sweterki z angora, bo sa cieplejsze niz akrylowe, a juz na pewno niz bawelniane. Mnie te wloski nie przeszkadzaja, wazne, ze mi cieplo i wygodnie swoje piore normalnie w pralce, bo nie maja jakiejs oszalamiajacej ilosci w skladzie, zeby mialo im sie stac cos wielkiego.

Komentarz o genezie zawisci tkwiacej w braku obowiazkow ma cos w sobie...
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:01   #578
fantastic
Zakorzenienie

i dzisiaj znowu do Z nie dotarłam bo musiałam lecieć na pocztę stać w kolejce by odebrać paczkę, przyszła do mnie spódniczka harmnni o której była tu mowa i muszę Wam powiedzieć że jest boska, cudownie układa się na biodrach

29.02.2016 - NOWY POST

założyłam Instagrama

Stary 2013-11-05, 22:06   #579
steam_engine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
To też gdzieś słyszałam Że albo się puszczam albo mój mąż dużo zarabia
Ale to jeszcze nic. Kiedyś koleżanka mi mówi, że siedziały na stronie Pandory i liczyły ile kosztują moje 2 bransoletki. ( Sprawdzały każdy charms ). Jak im wyszła suma ponad 4 tyś to podobno suchej nitki na mnie nie zostawiły. No i oczywiście bransoletki im się nie podobają i takie same można kupić na allegro za 50 zł i jak ktoś się przyjrzy to nie widać różnicy.
Tym to mnie zabiłaś. Nie mieści mi sie w głowie, że ktoś potrafi siąść i grzebać w internecie tylko po to, zeby sprawdzić ile ktoś inny pieniędzy na cos wydał, no i by móc to skrytykować.
Ja coprawda w życiu przepracowalam dopiero kilka miesięcy w zeszle wakacje, ale na codzień, na uczelni spotykam sie z podobnymi sytuacjami. Przykładowo, koleżanki regularnie wzdychają, jakie to ja mam piękne włosy i jakie one maja problemy ze swoimi, a jak im raz powiedziałam, w jaki sposób dbam o te moje piękne włosy to usłyszałam tylko prychnięcia lub cos w stylu "nektar termiczny? phe"(tu krzywa mina wyrażająca pogardę i Bóg wie co jeszcze). Do zakupów w Z tez sie nie przyznaje, bo to przecież sklep z przesadnie drogimi szmatami
W sumie po dwóch latach studiów dowiedziałam sie, ze jedna laska od samego początku nastawiala inne przeciwko mnie i miała ze mną "problem" dlatego, ze wiedziała iż za czasów podstawówki chodziłam do prywatnej szkoły. Tak, zostałam zjechana i znienawidzona z powodu wyboru moich rodziców co do formy mojej edukacji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
steam_engine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:12   #580
LadyI
Zakorzenienie

Fantastic - A ja z kolei jestem zadowolona z tej spódnicy allegrowej kloszowanej

Jak ja się cieszę, że nie kupiłam hunterów, mimo mojej wielkiej miłości do melissek . Postanowiłam na próbę na takie z decathlonu i zdecydowanie nie są to moje klimaty..przemieszczam się autem , a te kalosze są takie płaskie, gumowe i nieeleganckie fuu
Może się jeszcze przestanę na nie gniewać, ale póki co mnie denerwują

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2013-11-05 o 22:18
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:18   #581
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
pol biedy jak nie mowia ze "sie puszczasz" bo masz co i rusz cos nowego ;-)
co za debile!

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
To też gdzieś słyszałam Że albo się puszczam albo mój mąż dużo zarabia
Ale to jeszcze nic. Kiedyś koleżanka mi mówi, że siedziały na stronie Pandory i liczyły ile kosztują moje 2 bransoletki. ( Sprawdzały każdy charms ). Jak im wyszła suma ponad 4 tyś to podobno suchej nitki na mnie nie zostawiły. No i oczywiście bransoletki im się nie podobają i takie same można kupić na allegro za 50 zł i jak ktoś się przyjrzy to nie widać różnicy.
Matko, co za zawiść...A Pandora fakt, do tanich nie należy...

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Ja jestem dopiero początkującą nauczycielką, jestem sama w szkole z pedagogiem (facetem, super koleś) i w budynku jest jeszcze przedszkole. Dziewczyny odbębniają pracę i ogólnie pracują tak, że swojego dziecka bym tam nie zostawiła. Też ponoć jestem obiektem obgadywania, bo ciężko pracuję, żeby było widać efekty pracy, żeby dzieci chciały przychodzić do szkoły, uczyć się i osiągać sukcesy. Zazdroszczą też większych pieniędzy, ale większego nakładu pracy już się boją... Za to z pedagogiem kontakt super i tylko się śmiejemy z tamtych dziewczyn.

Mam nadzieję, że o mnie nikt nie mówi "o, to na pewno nauczycielka", bo teraz ma to negatywny wydźwięk, a ja pracuję na swoją dobrą opinię, żeby kiedyś usłyszeć miłe słowa w kierunku całej profesji.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

O matko, mega poprawiłaś mi humor!
Mam tyle roboty, ale postanowiłam się jeszcze odstresować po powrocie z pracy i wiedziałam, że nadrobienie wątku będzie dobrym pomysłem
Powodzenia w pracy

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Albo żyjesz w normalnym kraju.
Gdzie nawet klasa robotnicza dobrze żyje i nie ma takiej zawiści.
W Polsce bez perspektyw źle to wygląda.
Popieram...

Cytat:
Napisane przez cremova Pokaż wiadomość
Wasze historie o ludziach z pracy to jest naprawde zenada najlepiej robic swoje i nie przejmowac sie innymi sama wychodze z takiego zalozenia

u mnie w pracy rowniez plota goni plote i najlepiej trzymac sie zasady, ze o niczym sie nie wie i nic cie to nie obchodzi.. chociaz czasem nawet z takim podejsciem nic sie nie zdziala bo wystarczy chwila i juz jedna z druga sprzedaje sobie najlepsze smaczki
o tyle mam dobrze, ze nie ma takiego wyscigu szczurow, raczej mam wrazenie, ze malo jest osob, ktore chcialaby sie wybic (mimo, ze firma daje duzo mozliwosci rozwoju) to raczej kazdy trzyma sie bezpiecznie tego stanowiska, na ktore go rekrutowali (poza nielicznymi wyjatkami, ale tez na zasadzie bedziesz tym i tym bo nie ma kto zostac). Ja mam o tyle dobre stanowisko, ze nikt raczej nie kwapi sie, zeby je zajac z racji tego, ze jest to ciezka praca i pracownicy zdaja sobie sprawe, ze trzeba miec do tego pewne predyspozycje i duzo czasu poswiecac poza praca na doskonalenie fachu sama uwielbiam moja prace bo sie w niej realizuje w 100% i jak to TZ mowi: jestem wlasciwym czlowiekem na wlasciwym miejscu
A co to za praca? Bo aż jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
Pojechałam przymierzyć (i byłam go skłonna kupić) granatową kurtkę ze złotymi guzikami ale jakoś mnie rozczarowała?
Wzięłam od niechcenia ten granatowy płaszczyk za 169zł do przymierzalni i o dziwo to jego kupiłam
Nie wiem czy to sprawka tego, że mimo iż noszę S to mam raczej kobiecą figurę (głównie spory biust) i jakoś nie wisi na mnie

Dobrze leży

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
A ja bardzo lubie sweterki z angora, bo sa cieplejsze niz akrylowe, a juz na pewno niz bawelniane. Mnie te wloski nie przeszkadzaja, wazne, ze mi cieplo i wygodnie swoje piore normalnie w pralce, bo nie maja jakiejs oszalamiajacej ilosci w skladzie, zeby mialo im sie stac cos wielkiego.

Komentarz o genezie zawisci tkwiacej w braku obowiazkow ma cos w sobie...
Niestety aktualnie większość swetrów w sklepach to 100 % akryl... :/
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:18   #582
RedShine
Zakorzenienie

Kama, czy wylot do Bangkoku musi być z PL? Bo mężu znalazł przeloty z Pragi za 1650 zł (tylko że na listopad i grudzień)
RedShine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:27   #583
aniap1991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RedShine Pokaż wiadomość
Kama, czy wylot do Bangkoku musi być z PL? Bo mężu znalazł przeloty z Pragi za 1650 zł (tylko że na listopad i grudzień)
tanie są też z Frankfurtu.
Mnie się kiedyś udało kupić lot na Malediwy za 100 euro!
aniap1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:40   #584
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:
Napisane przez RedShine Pokaż wiadomość
Naprawdę? Moze być z frankfurtu na grudzień pisze Pw

kama-hh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:45   #585
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
nadrobiłam Was
pomyśleć, że tyle ciekawych historii się tu przewinęło dzisiejszego popołudnia

w kwestii, nie wiem jak to nazwać , chyba zaglądania do cudzego portfela i krytyki podyktowanej zawiścią - kiedyś moja szefowa (tak, tak - mam babę szefa ) w odpowiedzi na moją prośbę o umożliwienie podnoszenia kwalifikacji powiedziała do mnie "ale o co pani chodzi? przecież wszystko jest w porządku? pani jest zawsze świetnie ubrana" od tego czasu traktuje mnie jak intruza, a podwyżki nie widziałam od 3 lat!!!!

też mam Hunterki czarne matowe ale dla mnie to średnio praktyczny zakup był... jak pada to przemieszczam się autem i jazda w kaloszach to masakra tylko czekam aż szlag trafi mi sprzęgło
No widzisz, ale jak się korzysta z komunikacji miejskiej to myślę, że się przydają - albo na takie typowe wyjście po zakupy zimą (mam z 0,5 km do supermarketu)

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:53   #586
RedShine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniap1991 Pokaż wiadomość
tanie są też z Frankfurtu.
Mnie się kiedyś udało kupić lot na Malediwy za 100 euro!
Za ile
Marzę o Malediwach, idę na PW

Cytat:
Napisane przez kama-hh Pokaż wiadomość
Naprawdę? Moze być z frankfurtu na grudzień pisze Pw

Poszło PW
RedShine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:56   #587
fantastic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Fantastic - A ja z kolei jestem zadowolona z tej spódnicy allegrowej kloszowanej

Jak ja się cieszę, że nie kupiłam hunterów, mimo mojej wielkiej miłości do melissek . Postanowiłam na próbę na takie z decathlonu i zdecydowanie nie są to moje klimaty..przemieszczam się autem , a te kalosze są takie płaskie, gumowe i nieeleganckie fuu
dasz w niej zdjęcie? i link do aukcji? bo miałam też klikać bordową a'la simple i gdzieś zapodziałam link - jeśli to o niej mowa

29.02.2016 - NOWY POST

założyłam Instagrama

Stary 2013-11-05, 23:13   #588
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

sub
Stary 2013-11-05, 23:50   #589
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość

A mogłabyś wkleić w niej zdjęcie? Cały czas zastanawiam się nad zakupem

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
dasz w niej zdjęcie? i link do aukcji? bo miałam też klikać bordową a'la simple i gdzieś zapodziałam link - jeśli to o niej mowa
Dołączam do prośby
Link:
http://allegro.pl/z-kola-poliamidka-...682188591.html
Stary 2013-11-06, 00:18   #590
olaola1
Zadomowienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43578376]Wszystko zależy czy to Twoja pierwsza praca lub kolejna? No i dobrze jest zastanowić się co chciałabyś tak naprawdę zawodowo w życiu robić?
Dziewczyny, chcąc znaleźć bardzo dobrą/dobrą pracę niestety zazwyczaj trzeba mieć dobre znajomości i tzw. "plecy". Taka jest prawda.[/QUOTE]
Do tej pory pracowałam na swoim i przeraza mnie myśl, że mam iść na konkretną godzinę i siedzieć 8 godz. Właśnie nie wiem co chciałabym robić, totalny brak pomysłu na resztę życia. I zero znajomości.
Cytat:
Napisane przez bbbeee Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo.
Stary 2013-11-06, 00:21   #591
bbbeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olaola1 Pokaż wiadomość
Do tej pory pracowałam na swoim i przeraza mnie myśl, że mam iść na konkretną godzinę i siedzieć 8 godz. Właśnie nie wiem co chciałabym robić, totalny brak pomysłu na resztę życia. I zero znajomości.

No jakbyś o mnie pisała. Chociaż na tę konkretną godzinę iść to dla mnie nie problem.
bbbeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 07:23   #592
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
oby kochana....oby....dziekuj e :-*

kasiula, kamah - dziekuje :-* :-* :-* :-* :-* :-* to naprawde mile i tak jakos podnosi mnie w tym trudnym dla mnie czasie.....
Stary 2013-11-06, 07:51   #593
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez assicka Pokaż wiadomość
A mogłabyś wkleić w niej zdjęcie? Cały czas zastanawiam się nad zakupem

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Dołączam do prośby
Link:
http://allegro.pl/z-kola-poliamidka-...682188591.html
postaram się jutro zrobić

Cytat:
sprzedawca: palszesc
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 07:55   #594
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43582487]Ale draństwo

Troche to przykre dla mnie
Stary 2013-11-06, 08:07   #595
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aniap1991 Pokaż wiadomość
granatowy
super

Cytat:
No co za wredny basztyl....

Mi czasem włażą do nosa i to mnie najbardziej wkurza- prycham później jak szalony koń

Dziękuję za radę! Kasiulka, podpowiedz jak się to cudo do czesania nazywa
Dwuznacznie to zabrzmiało

Cytat:
Napisane przez Kashaya Pokaż wiadomość
No właśnie...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez olaola1 Pokaż wiadomość

Będzie Ci się ciężko przestawić

Cytat:
oby kochana....oby....dziekuj e :-*

kasiula, kamah - dziekuje :-* :-* :-* :-* :-* :-* to naprawde mile i tak jakos podnosi mnie w tym trudnym dla mnie czasie.....
Nie łam się Kochana - będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43582487]Ale draństwo

Troche to przykre dla mnie
Przykre
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:12   #596
blondyna789
Zakorzenienie

cześć no i kurde jak tylko wyszłam z domu to zaczęło padać mogłam swobodnie założyć dziś Huntery ale za to płaszczyk z Pimkie a'la Zara miał dziś swoją oficjalną premierę dojrzałam by w końcu pożegnać się z ramoneską niestety doszłam do wniosku, że płaszczyk potrzebuje jakiegoś ładnego szaliczka
Stary 2013-11-06, 08:14   #597
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
Pojechałam przymierzyć (i byłam go skłonna kupić) granatową kurtkę ze złotymi guzikami ale jakoś mnie rozczarowała?
Wzięłam od niechcenia ten granatowy płaszczyk za 169zł do przymierzalni i o dziwo to jego kupiłam
Nie wiem czy to sprawka tego, że mimo iż noszę S to mam raczej kobiecą figurę (głównie spory biust) i jakoś nie wisi na mnie

Bardzo ładnie
Stary 2013-11-06, 08:14   #598
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Magda20003 wysłałam Ci PW
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:18   #599
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

[QUOTE=iva78;43582621]Mi sie tam podoba..ile ludzi tyle opinii ale jak juz pisalam wyzsze dziewczyny lepiej w nim wygladaja i mierzylam 2 egzemplarze jednego rozmiaru i jeden byl dobry a drugi za szeroki w ramionach

No dranstwo, ale my tez nie jestesmy lepsze..wklejamy foty z blogow rowniez bez zgody wlascicielek[/QU
OTE]

Nie żartuj nawet

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Co za durne babsko!
Pani była w szoku, że do niej zadzwoniłam
Na początku spokojnie, ale przynajmniej obiecała usunąć ogłoszenie jak to taki problem....

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

[QUOTE=magda20003;43583199]No co za wredny basztyl....

Niektórzy nie widzą nic w tym złego ....
Stary 2013-11-06, 08:18   #600
blondyna789
Zakorzenienie

no w sumie tak ale w dobrej wierze to choć troszkę nas tłumaczy?

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości