Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 18:11   #3481
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Mamy już łóżeczka, materace i pościel Kupiliśmy też wszystkie kosmetyki i apteczne rzeczy. Mogę rodzić
Super
Stary 2013-11-07, 18:13   #3482
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy już łóżeczka, materace i pościel Kupiliśmy też wszystkie kosmetyki i apteczne rzeczy. Mogę rodzić
Stary 2013-11-07, 18:15   #3483
Roane
Wtajemniczenie

Zachęcona zdjęciami waszych wyprawek zrobiłam listę swojej, tzn spisałam wszystkie ubranka. Wydawało mi się wizualnie że mało mam w porównaniu z Wami. I wpadłam na genialny pomysł, aby poprosić Was, drogie mamusie, cobyście podzieliły się doświadczeniem i podpowiedziały mi czy jest sens teraz cokolwiek jeszcze dokupować, czy lepiej poczekać aż się urodzi. Jeśli komuś zechce się przebrnąć, będę wdzięczna. Oto i ona:

bluzeczki z długim rękawem (3szt x 62, 2szt x 68)
bluzeczki z krótkim rękawem (3szt x 56, 3szt x 62, 4szt x 68)
body z długim rękawem (1szt x 56, 2szt x 62)
body z krótkim rękawem (7szt x 62)
spodenki (1szt x 56, 2szt x 62, 1szt x 68)
ogrodniczki (1szt x 56, 2szt x 68)
sweterki-bluzeczki (1szt x 68)
sweterki rozpinane (3szt x 62, 2szt x 68)
śpiochy z długim rękawem (5szt x 56, 4szt x 62, 1szt x 68)
rampersy (1szt x 50, 1szt x 56, 4szt x 62, 1szt x 68)
półśpiochy (3szt x 56, 3szt x 62)
dresik (1szt x 68)
koszula (1szt x 68)
bluzy dresowe (2szt x 68)
kurteczki (1szt x 62, 1szt x 68)
kombinezon (1szt x 62)
skarpetki 6szt
niedrapki 1szt
rękawiczki 2szt
czapeczka lekka 4szt
czapeczka ciepła 5szt
czapeczka z daszkiem 2szt
kocyk ciepły 1szt
śpiworki do spania (1szt x 62, 1szt x 68)
Stary 2013-11-07, 18:15   #3484
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
No to pięknie wrzucisz jakieś fotki mebelków?

Muminku Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

A mnie dziś cały dzień brzuch twardnieje, odpoczywam, leże, wzięłam nospe czemu to sie tak dzieje, martwi mnie to stawianie...
oprócz tego mam ochotę na truskawki... (ale takie z krzaczka a nie z zamrażalki)
męża nie ma ciągle w pracy siedzi, cały dzień jestem sama. Zwariuje zobaczycie
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:22   #3485
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
A co do imienia. Dobra zdradzam. Jeśli chłopiec pozostanie to, synek będzie mieć na imię Benjamin
Widziałam, ale nie pamiętam która pisała, że również tak da na imię maluszkowi.
Mi się koajrzy z piosenką "Beniamin" Wilków, świetna jest
Tak swoją drogą, która pisownia jest prawidłowa, Beniamin czy Benjamin? Bo mi się wydawało że przed "j" piszę się po angielsku, a przez "i" po polsku, a teraz już sama nie wiem

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

mezaga teraz tylko dziecka brakuje
Stary 2013-11-07, 18:25   #3486
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
No właśnie cała nadzieja w moich rodzicach, ale no mimo wszystko będzie już zupełnie inaczej. Pozostaje się przyzwyczaić.
inaczej nie znaczy gorzej! jasne, nie będzie wielu rzeczy, ale ja na przykład nie mogę się doczekać aż będziemy leniuchować we trójkę, jeszcze na etapie starań sobie o tym marzyłam, jak siedzielismy oparci we dwójkę przy tv (np meczu), że o mój brzuszek opiera się malec i się z nim czymś bawimy, albo on sobie śpi przytulony do nas... to jest jeszcze większa bliskość

Cytat:
Napisane przez mysia212021 Pokaż wiadomość
witam ja z takim pytaniem
do 20 tygodnia wszystko bylo w normie teraz maly rosnie jak szalony jest 2 tyg starszy niz powinien i automatycznie o 3 tyg niby porod sie przesowa co to moze znaczyc ? z om jestem w 28 tyg a z usg 31.

dodam ze po glukozie po 2 godzinach mialam 33 co wydaje sie dziwne a lekarz powiedzial ze nic sie nie dzieje..
to jest normalne i dobry objaw- dziecko rośnie w swoim tempie, zresztą wyliczenia om nigdy nie są pewne. jedyne co, to że możesz mieć tp o 2 tygodnie wcześniej

ja mam podobnie, ale mój "tylko" o kilka dni jest do przodu (więc dziś w kartcie ciąży pojawił się 29/30 tc), a ostatnio był do tyłu... do porodu może się jeszcze kilka razy zmienić (albo i będziesz miała spore dziecko
Stary 2013-11-07, 18:25   #3487
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

A mnie dziś cały dzień brzuch twardnieje, odpoczywam, leże, wzięłam nospe czemu to sie tak dzieje, martwi mnie to stawianie...

Negrid zamiast nospy łykaj ASPARGIN (magnes+potas) bo to jest na twardnieie brzucha. Dawali mi to w szpitalu.
A nospa to bardziej jakby Cię pobolewal brzucholek.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:26   #3488
The light
Zadomowienie

Nam pani wczoraj na sr mówiła, żeby się za bardzo nie przywiązywać do płci.

Mówiła, ze były pacjentki z potwierdzonymi płciami nawet przez 3 różnych lekarzy i okazało się później, ze jednak przy porodzie zupełnie przeciwna płeć się urodziła.

Cóż.. Ja też będę na 100% pewna jak zobaczę na własne oczy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:26   #3489
sweet_vintage
Rozeznanie

Dziewczyny, trochę mi ulżyło ze nie ja jedyna mam takie myśli o życiu PO dziecku. Już sie bałam, ze jestem wyrodna, ze w ogóle mam czelność tak pomyśleć. Fakt, ze dziś złapałam dola chyba hormonalnego, ale na pewno da sie wszystko pogodzić. Tez sobie nie wyobrażam w ogóle nie wychodzić wiec bedzie sie trzeba trochę ponagimnastykowac logistyczne żeby wszystko grało. No i pamietać, by nie zaniedbać bliskości z mężem po urodzeniu młodego. Czuje już, ze wszystko sie da tylko jak opanować ten hormonalny haj

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:38   #3490
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Mi się koajrzy z piosenką "Beniamin" Wilków, świetna jest
Tak swoją drogą, która pisownia jest prawidłowa, Beniamin czy Benjamin? Bo mi się wydawało że przed "j" piszę się po angielsku, a przez "i" po polsku, a teraz już sama nie wiem

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

W Polsce przez ,,i,, jest , ale my mieszkamy w Niemczech, i ojciec malucha jest Niemcem, dlatego decydujemy się na Benjamin.

Cytat:
Dziewczyny, trochę mi ulżyło ze nie ja jedyna mam takie myśli o życiu PO dziecku. Już sie bałam, ze jestem wyrodna, ze w ogóle mam czelność tak pomyśleć. Fakt, ze dziś złapałam dola chyba hormonalnego, ale na pewno da sie wszystko pogodzić. Tez sobie nie wyobrażam w ogóle nie wychodzić wiec bedzie sie trzeba trochę ponagimnastykowac logistyczne żeby wszystko grało. No i pamietać, by nie zaniedbać bliskości z mężem po urodzeniu młodego. Czuje już, ze wszystko sie da tylko jak opanować ten hormonalny haj

No coś ty, przecież wiadomo ,że dużo się zmieni i trzeba będzie jednak niektóre zwyczaje podporządkować tej małej istocie. Nam położna na SR mówiła, że będziemy rodzicami , ale żeby za nic w świecie nie zapomnieć ,że jesteśmy nadal partnerami, i choć może być ciężko, ( szczególnie ,jeśli nie ma się pomocy), nadal powinniśmy mieć chwile tylko dla siebie.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:44   #3491
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Switezianka: gratuluję synka i cieszę się, że wszystko w porządku, oby tak dalej. Jak będziesz mieć chwilkę to pokaż zdjęcie maluszka

Oby z Emma i Dorotką było wszystko w porządku.

Znów dzisiaj prałam 4 pralkę prania i prasowałam pajace. Myślałam, że nigdy nie skończe, tyle ich było....wszystko już leży w komodzie. A przede mną jeszcze ze 2-3 prania na pewno ...

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-11-07 o 18:45
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:44   #3492
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Negrid zamiast nospy łykaj ASPARGIN (magnes+potas) bo to jest na twardnieie brzucha. Dawali mi to w szpitalu.
mi właśnie dziś lekarka kazała "włączyć nospę" 3 razy dziennie na te twardnienia brzucha, ale to na poczatku, zanim mi tam zajrzała (bo jej mówilam, że nospę biorę, jak już nie mogę wytrzymać) z tekstem "cierpienie moze i uszlachetnia, ale po co macica ma twardnieć i skracać szyjkę" ale potem się okazało, że szyjka długa (ufff) i teraz nie wiem...

a w ogóle mój syn kopnął panią doktór, jak mu mierzyła puls) a z kolei miał niższy puls niż zwykle-132

Świtezianka zapomniałam spytać, a jakie wybraliście imię?

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-11-07 o 18:45
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:55   #3493
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
No to pięknie wrzucisz jakieś fotki mebelków?
Wrzucę zdjęcie jak już będzie to wszystko poskładane Na razie w pudłach wszystko leży. W niedzielę kupimy wykładzinę i może w poniedziałek będziemy meblować pokój.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

No jeszcze to wszystko trzeba poskładać

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
EEE na pewno? Nospa jest rozkurczowa więc na twardnienie brzucha i skurcze powinna pomóc.
Stary 2013-11-07, 19:03   #3494
lejdi_aga13
Rozeznanie

twardnienia brzucha itp teraz beda coraz czesciej nas spotykaly... jestesmy juz w zaawansowanej ciazy i organizm sie zaczyna do porodu przygotowywac wiec jak bole sa lekkie czy lekkie skurcze to polozna mowila zeby nie leciec po no spe czy inne leki tylko odpoczac.
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-11-07 o 19:05
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:11   #3495
The light
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
mi właśnie dziś lekarka kazała "włączyć nospę" 3 razy dziennie na te twardnienia brzucha, ale to na poczatku, zanim mi tam zajrzała (bo jej mówilam, że nospę biorę, jak już nie mogę wytrzymać) z tekstem "cierpienie moze i uszlachetnia, ale po co macica ma twardnieć i skracać szyjkę" ale potem się okazało, że szyjka długa (ufff) i teraz nie wiem...

a w ogóle mój syn kopnął panią doktór, jak mu mierzyła puls) a z kolei miał niższy puls niż zwykle-132

Świtezianka zapomniałam spytać, a jakie wybraliście imię?

A Moja mała miała dziś bicie serca w górnej normie. 150 uderzeń. Lekarz powiedział, ze czymś ja musiałam zdenerwowac (?)

Sama miałam 100/70 (jak zwykle niskie)

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:15   #3496
agacia_cz
Zadomowienie

u mnie mnie standardowe ciśnienie to 90/60 :/
dziecko ciągle za małe jak na swój wiek prawie o 3 tyg... no ale lekarz każe się nie martwić
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:16   #3497
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:

Spokojnie, każda z nas ma takie lęki Mi wystarczy taki dół hormonalny właśnie, żeby zacząć się bać wszystkiego - jak to będzie po porodzie, że nie dam rady, że nie schudnę itp. Ale potem mija

Oczywiście, że trzeba się będzie nagimnastykować. I na pewno łatwo nie będzie, i nie raz czy nie dwa będziemy miały dość - ale to normalne. Dlatego od czasu do czasu telefon w dłoń, organizujemy rodzinę / nianię i spędzamy wieczór / weekend z mężem / przyjaciółmi
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:19   #3498
pilotka86
Rozeznanie

witam ponownie
Cytat:
Napisane przez Roane
Tak się zastanawiam, czy przed porodem sn nie byłoby sensu przejść na dietę lekkostrawną. No bo przecież i tak całkiem czesto się kończy na cesarce a poza tym możemy popękać bądź zostać pocięte i problem z wypróżnianiem będzie.
wg mnie jest sens trzymać lekką dietę parę dni przed.

Cytat:
No właśnie "zaglądnęłam" na wątek listopadowo - grudniowych mamuś i jedna dziewczyna (która ma cukrzycę ciążową) pisze, że odkąd popija napar z pokrzywy ma świetne wyniki (post 3500 na 117 stronie)
może warto spróbować...
hmm ja jednak w ciąży nie polecam pokrzywy, bo jest mocno moczopędna na początku Wizyty w wc po kilkanaście razy dziennie to norma plus noc.. Pamiętam jak piłam to w pracy dziwnie na mnie patrzyli po kolejnym wyjściu do wc Później wstrzymywałam, ale wiadomo to niezdrowe.

Cytat:
Napisane przez ANECZKA089 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy znacie się na zdjęciach usg mam 2 zdjęcia płci i lekarz raz mówi chłopiec a raz że dziewczynka co o tym myślicie ?
nie znam się ALE znam super stronkę, która opisuje dokładnie obrazy z usg w 2d i 3d oraz pokazane są różnice: http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Nic nie cytuję, podzielę się tylko z Wami moją rozpaczą... Dzisiaj nad ranem odeszła nasza 9-letnia labradorka...Wrzody żołądka spowodowały taki stan zapalny, że serce nie wytrzymało... Siedzę i płaczę, i myślę jak to wytłumaczyć naszej córeczce, która dzisiaj i tak pół nocy przepłakała... Z tego wszystkiego mam skurcze. Próbuję się uspokoić, ale guzik z tego...
kochana strasznie współczuję! wiem jaki to ból stracić ukochanego zwierzaka... kiedy zmarła moja kotka musiałam wziąć dzień urlopu żeby się trochę ogarnąć i uspokoić.

Cytat:
No i witam się z wami po pierwszej nocy jako mężatka. W ogóle takie hmmm inne uczucie, pomijając fakt , że 3 razy źle się podpisałam , na dokumentach które rodzice zabierali do Polski jest całkiem dobrze hehe.
GRATULUJĘ mężatko
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić swoją kolekcją opasek dla Róży włosy - takie zboczenie zawodowe
No i kołyska już wyprana i uszykowana, zastanawiam się czy ją teraz przykryć jakąś folią jak do malowania, żeby nie zachodziła kurzem czy wyprać później jeszcze raz, a może odkurzać - kocyk wiadomo do zdjęcia wyjęłam tak stoi łysa
piękna kołyska kolekcja też super!

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
W sobotę znajoma przywiezie mi całą "dużą" wyprawkę. W sumie za 2000 kupujemy od nich:
wózek Quinny
kosz Mojżesza
łóżeczko drewniane
łóżeczko turystyczne z przewijakiem (wstawię na dole, albo u swoich dziadków)
wanienkę ze stojakiem
przewijak
nianię
kocyki, pościele i całą masę takich innych depereli
super cena za tyle rzeczy! gratuluję udanego zakupu!
Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj odwiedzić swoją kuzynkę w szpitalu (szpital neurologiczny). Mam nadzieję, że nic złego się z nią nie dzieje i nie wykryją jej nic niepokojącego w mózgu. Miała atak duszności/paniki, pogotowie zdiagnozowało zawał a ona ma dopiero 30 lat. Okazało się, że - na szczęście - diagnoza była błędna. Szukają przyczyny.
Ona ma dwójkę małych dzieci, zawsze wydawała mi się tak doskonale zorganizowana, jest świetną matką, fajną żoną i kuzynką Strasznie przykro mi się zrobiło. Może za dużo brała na siebie obowiązków… Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia.
o kurde współczuję kuzynce
niestety teraz są coraz więcej i coraz młodsi "zawałowcy" czy "udarowcy"
ehh tak jak piszesz, może za dużo obowiązków, dbanie o wszystkich a na siebie brak czasu
tylko dziwi mnie, że z podejrzeniem zawału położyli ją na neurologii a może to udar?

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczyny mieszkające w DE, macie moze wyprawkę PO NIEMIECKU spisana? Dostałam właśnie propozycje nie do odrzucenia dostarczenia takowej celem nabycia rzeczy drogą kupna, łącznie z moimi potrzebami typu poduszka motherhood albo inne zachcianki, planuje skorzystać, ale 20 min zajęło mi ustalenie, ze śpiochy to Strampler
Byłabym zobowiązana gdyby jednak któraś miała po niem
ja nie mieszkająca, ale z ciekawości poszukałam i znalazłam takie coś: http://www.gofeminin.de/maternite/pd..._gofeminin.pdf
od razu mówię, że mało z niej rozumiem

Cytat:
Napisane przez senira666
i zamiast na przyjemności to trzeba kasę na parę opon wydać a już się cieszyłam że udało mi się trochę zaoszczędzić ...
właśnie przypomniałaś mi, że mamy jeszcze kupić opony zimowe i nie będą tanie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage
Ja dziś mam podły nastrój. Nie wiem czy to hormony czy sytuacja mnie przerasta. Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i rozwaliło mnie jedno zdanie "że to moje i męża ostatnie chwile tylko we dwoje". Wiem, że nie chciała źle, ale mnie załamała To oczywiste, że po urodzenia dziecka nie będziemy już tylko we dwoje, ale jakoś chyba dopiero teraz to do mnie dotarło tak naprawdę i przeraziło.
do mnie to dotarło praktycznie z chwilą potwierdzenia ciąży. No cóż mnie zawsze nachodzą najgorsze myśli i scenariusze przy okazji jakiejś nowiny
najgorsze jest to, że nawet nie mogłam się za bardzo nacieszyć ostatnimi miesiącami we dwójkę, bo leżenie albo ograniczanie się

Cytat:
Napisane przez Roane
Czasem naprawdę dębieję jak czytam komentarze dziewczyn na forach że ich dziecko ma powiedzmy 6 czy 9 miesięcy a one jeszcze nie wychodziły bez dziecka odkąd je mają. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego.
ja też.... szczerze to nie wyobrażam sobie tego, najprawdopodobniej skończyłabym w szpitalu psychiatrycznym po pół roku czy 9 miesiącach (!!!) spędzonych ciągle w domu, bez samotnego wyjścia na odstresowanie się.
Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu
Też o niej dzisiaj myślałam. To była pierwsza rzecz, która wpadła mi do głowy po przebudzeniu Być może zrobiła sobie urlop od wizażu albo siedzi pod obserwacją
też myślałam o Hosence w nocy, co z nią, mam nadzieję że wszystko dobrze

The light gratuluję udanej wizyty!
mezaga gratuluję zakupów! Jak pisałaś tak zrobiłaś - prawie wszystko na raz i spokój
brawo
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:24   #3499
Hosenka*
Zakorzenienie

Trochę mnie nie było, zaliczam własnie ostatni pobyt w szpitalu - nie wypuszczą mnie do porodu Czyli niecałe 3 miesi ace tu spędzę, chyba, że zdecydują się na wcześniejsze zakończenie ciąży.

Do laptopa będę miała dostęp w weekendy, więc nie dam rady być na bieżąco z wątkiem.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:25   #3500
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
u mnie mnie standardowe ciśnienie to 90/60 :/
dziecko ciągle za małe jak na swój wiek prawie o 3 tyg... no ale lekarz każe się nie martwić
A rośnie? Bo jeśli tak to pewnie nie ma się czym przejmować. Gorzej by było jakby nie przybierało na wadze.

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43614285]Spokojnie, każda z nas ma takie lęki Mi wystarczy taki dół hormonalny właśnie, żeby zacząć się bać wszystkiego - jak to będzie po porodzie, że nie dam rady, że nie schudnę itp. Ale potem mija

Oczywiście, że trzeba się będzie nagimnastykować. I na pewno łatwo nie będzie, i nie raz czy nie dwa będziemy miały dość - ale to normalne. Dlatego od czasu do czasu telefon w dłoń, organizujemy rodzinę / nianię i spędzamy wieczór / weekend z mężem / przyjaciółmi [/QUOTE]

Ja o to co będzie po porodzie jestem spokojna. Gorzej jest jak pomyślę o znieczuleniu do porodu Dobrze, że mam możliwość wyboru między podpajęczynówkowym a narkozą. Muszę pogadać z anestezjologiem.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Kurcze Hosenka - co się dzieje?
Stary 2013-11-07, 19:25   #3501
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dziewczyny, zabieracie na porodówkę Plan Porodu? Wiem, że powinien być traktowany jak poważny dokument, jednak nie zawsze tak jest
Znalazłam właśnie fajny kreator i czytając opcje poryczałam się jak bóbr http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:26   #3502
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Trochę mnie nie było, zaliczam własnie ostatni pobyt w szpitalu - nie wypuszczą mnie do porodu Czyli niecałe 3 miesi ace tu spędzę, chyba, że zdecydują się na wcześniejsze zakończenie ciąży.

Do laptopa będę miała dostęp w weekendy, więc nie dam rady być na bieżąco z wątkiem.
Co się stało Kochana?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:30   #3503
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
mezaga gratuluję zakupów! Jak pisałaś tak zrobiłaś - prawie wszystko na raz i spokój
brawo
Jeszcze ciuszków muszę dokupić bo prawie nic nie mam. Wanienkę dostaniemy od mojej siory, kocyki zrobię - mam nadzieję (dokupię po jednym cienkim). Takie zakupy mogę robić - wszystko na raz i z głowy.
Stary 2013-11-07, 19:31   #3504
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A rośnie? Bo jeśli tak to pewnie nie ma się czym przejmować. Gorzej by było jakby nie przybierało na wadze.

Ja o to co będzie po porodzie jestem spokojna. Gorzej jest jak pomyślę o znieczuleniu do porodu Dobrze, że mam możliwość wyboru między podpajęczynówkowym a narkozą. Muszę pogadać z anestezjologiem.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Kurcze Hosenka - co się dzieje?
Mezaga:
ciśnienie mi świruje, mimo dwóch dopegytów zaczęlo znowu rosnąc, więc w niedziele wieczorem znowu wylądowałam na ip, a ze szpitala wyszła dzień wczesniej.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:32   #3505
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
A co w nich siada? Jeśli chodzi o efekty fotek to jak je mogłabyś ocenić? Jakoś ostatnio przeglądałam zdjęcia z przygodnej wyprawy wakacyjnej uwiecznionej analogiem, niestety nie mój aparat i nie mam jak dotrzeć do właściciela i podpytać. Efekty mają dużo więcej uroku niż dobra cyfrówka moim zdaniem. Chciałabym dzidzie też czymś takim fotografować

Serina666 taaak! chodzi o kompakcik właśnie
Nie pamiętam dokładnie co mi się zepsuło za pierwszym razem, chyba przestał działać mechanizm przewijania filmu, teraz (czyli kilka lat temu) jakieś śrubki mi wypadły i nie wiem skąd Połowę filmu miałam czarną. Jednak nie są to jakieś duże awarie, to nie jest elektronika, więc w porównaniu z dzisiejszymi usterkami to pikuś

Jeśli chciałabyś aparat tzw. kiedyś "idiot-kamerą" czyli automatik (ale nie lustrzankę), na kliszę to wg mnie to niedobry wybór - zdjęcia wychodziły dosyć marne.

Były też aparaty z całkiem przyzwoitymi obiektywami, ale bardzo proste w ustawieniach - niestety ja nie pamiętam nazw (miałam taki jako dziecko), bo szybko zaczęłam robić zdjęcia Zenitami.
Ten, o którym Ci wcześniej pisałam jest o tyle łatwy w obsłudze, że patrząc przez "okienko" naciskasz do połowy "pstryczek" i w środku okienka migają wtedy dwie czerwone diody - na górze i na dole. Jeśli miga tylko na dole lub tylko na górze to znaczy, że trzeba zmienić ustawienia przesłony lub czasu. Prawidłowo jest wtedy, gdy migają dwie diody naprzemiennie.
Ręcznie nastawiasz ostrość, to wiadomo.
Zdjęcia nie są tak super, jak przy Nikonie (bo generalnie ostrość, głębia itd. zależą od dobrego obiektywu), ale moim zdaniem są całkiem ok. Ja lubię ten aparat właśnie za prostotę w obsłudze.
Zdjęcia (obraz) z analogowych aparatów w porównaniu z cyfrowymi są bardziej miękkie, nie mają tylu szczegółów i zazwyczaj wychodzi się na nich dużo ładniej, bo nie widać każdej zmarszczki, pryszcza itd.

Może faktycznie poszukaj jakichś wątków związanych z fotografią analogową. Ja ekspertem nie jestem
Popytaj się też wśród rodziny, znajomych czy nie mają aparatu Zenit. W wielu domach na pewno leży nieużywany, a Ty byś mogła pożyczyć i spróbować

Cytat:
Napisane przez mysia212021 Pokaż wiadomość
witam ja z takim pytaniem
do 20 tygodnia wszystko bylo w normie teraz maly rosnie jak szalony jest 2 tyg starszy niz powinien i automatycznie o 3 tyg niby porod sie przesowa co to moze znaczyc ? z om jestem w 28 tyg a z usg 31.

dodam ze po glukozie po 2 godzinach mialam 33 co wydaje sie dziwne a lekarz powiedzial ze nic sie nie dzieje..

rzadko pisze ale mam problemy z internetem ..
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
u mnie podobna sytuacja, lekarka powiedziała, że trzymamy się terminu z OM a jak będzie to czas pokaże
Moje dziecko też jest 2 tyg. starsze z USG niż z to wynika z "kalendarzyka" kółeczka idt. Jeden lekarz zupełnie się tym nie przejmuje (nie martwi). Drugiego zapytam o zdanie niedługo

Cytat:
Współczuję, z kuzynką mam nadzieje wszystko się wyjaśni. Kurcze taka młoda, a już takie dziadostwo .Kciuki oby to nic poważniejszego nie było.

Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia
A co do imienia. Dobra zdradzam. Jeśli chłopiec pozostanie to, synek będzie mieć na imię Benjamin
Widziałam, ale nie pamiętam która pisała, że również tak da na imię maluszkowi.
Dziękuję

Wybraliście śliczne imię!
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:34   #3506
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Mezaga:
ciśnienie mi świruje, mimo dwóch dopegytów zaczęlo znowu rosnąc, więc w niedziele wieczorem znowu wylądowałam na ip, a ze szpitala wyszła dzień wczesniej.
Mam nadzieję, że się ustabilizuje. I trzymam kciuki żeby dzieć jak najdłużej siedział w brzuchu.
Stary 2013-11-07, 19:36   #3507
krolowa_nilu
Rozeznanie

Hosenka, trzymamy kciuki! Pamiętaj, że mamy ich po 4 sztuki, a Mezaga aż 6!
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:38   #3508
forester
Zadomowienie

Cytat:
Mezaga:
oby świrować przestało i obys nie musiała tam jednak tak długo leżec! dużo zdrowia i wytrwałości Ci życzę
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:39   #3509
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Mezaga:
Hosenko mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymaj się ciepło i ciśnienie niech nie rośnie!

Cytat:
Masz na myśli to wkłucie w plecy? Jeśli tak, też mnie to trochę przeraża. Powiedz proszę - skąd ta opcja wyboru znieczulenia? Byłaś już zapisać się na termin cc?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:39   #3510
ejani
Zadomowienie

Cytat:

o rany, to już poważnie! to dużo cierpliwości życzę, a maleństwu, żeby się nie spieszyło za bardzo! i choćby pisz, co u Ciebie, jak będziesz miała możliwość!

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zabieracie na porodówkę Plan Porodu? Wiem, że powinien być traktowany jak poważny dokument, jednak nie zawsze tak jest
Znalazłam właśnie fajny kreator i czytając opcje poryczałam się jak bóbr http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
ja mam zamiar wziąć, ale to jak odrobię na sr zajęcia o porodzie (akurat na nich nie byłam, ale w listopadzie też będą więc już ustaliłam kiedy i idziemy)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości