|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Zachęcona zdjęciami waszych wyprawek zrobiłam listę swojej, tzn spisałam wszystkie ubranka. Wydawało mi się wizualnie że mało mam w porównaniu z Wami. I wpadłam na genialny pomysł, aby poprosić Was, drogie mamusie, cobyście podzieliły się doświadczeniem i podpowiedziały mi czy jest sens teraz cokolwiek jeszcze dokupować, czy lepiej poczekać aż się urodzi. Jeśli komuś zechce się przebrnąć, będę wdzięczna. Oto i ona:
bluzeczki z długim rękawem (3szt x 62, 2szt x 68) bluzeczki z krótkim rękawem (3szt x 56, 3szt x 62, 4szt x 68) body z długim rękawem (1szt x 56, 2szt x 62) body z krótkim rękawem (7szt x 62) spodenki (1szt x 56, 2szt x 62, 1szt x 68) ogrodniczki (1szt x 56, 2szt x 68) sweterki-bluzeczki (1szt x 68) sweterki rozpinane (3szt x 62, 2szt x 68) śpiochy z długim rękawem (5szt x 56, 4szt x 62, 1szt x 68) rampersy (1szt x 50, 1szt x 56, 4szt x 62, 1szt x 68) półśpiochy (3szt x 56, 3szt x 62) dresik (1szt x 68) koszula (1szt x 68) bluzy dresowe (2szt x 68) kurteczki (1szt x 62, 1szt x 68) kombinezon (1szt x 62) skarpetki 6szt niedrapki 1szt rękawiczki 2szt czapeczka lekka 4szt czapeczka ciepła 5szt czapeczka z daszkiem 2szt kocyk ciepły 1szt śpiworki do spania (1szt x 62, 1szt x 68)
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wrzucisz jakieś fotki mebelków? ![]() Muminku Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia A mnie dziś cały dzień brzuch twardnieje, odpoczywam, leże, wzięłam nospe czemu to sie tak dzieje, martwi mnie to stawianie... oprócz tego mam ochotę na truskawki... (ale takie z krzaczka a nie z zamrażalki) męża nie ma ciągle w pracy siedzi, cały dzień jestem sama. Zwariuje zobaczycie |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak swoją drogą, która pisownia jest prawidłowa, Beniamin czy Benjamin? Bo mi się wydawało że przed "j" piszę się po angielsku, a przez "i" po polsku, a teraz już sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- mezaga teraz tylko dziecka brakuje ![]()
|
|
#3486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam podobnie, ale mój "tylko" o kilka dni jest do przodu (więc dziś w kartcie ciąży pojawił się 29/30 tc), a ostatnio był do tyłu... do porodu może się jeszcze kilka razy zmienić (albo i będziesz miała spore dziecko
|
|
#3487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Negrid zamiast nospy łykaj ASPARGIN (magnes+potas) bo to jest na twardnieie brzucha. Dawali mi to w szpitalu. A nospa to bardziej jakby Cię pobolewal brzucholek.
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Nam pani wczoraj na sr mówiła, żeby się za bardzo nie przywiązywać do płci.
Mówiła, ze były pacjentki z potwierdzonymi płciami nawet przez 3 różnych lekarzy i okazało się później, ze jednak przy porodzie zupełnie przeciwna płeć się urodziła. Cóż.. Ja też będę na 100% pewna jak zobaczę na własne oczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3489 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, trochę mi ulżyło ze nie ja jedyna mam takie myśli o życiu PO dziecku. Już sie bałam, ze jestem wyrodna, ze w ogóle mam czelność tak pomyśleć. Fakt, ze dziś złapałam dola chyba hormonalnego, ale na pewno da sie wszystko pogodzić. Tez sobie nie wyobrażam w ogóle nie wychodzić wiec bedzie sie trzeba trochę ponagimnastykowac logistyczne żeby wszystko grało. No i pamietać, by nie zaniedbać bliskości z mężem po urodzeniu młodego. Czuje już, ze wszystko sie da tylko jak opanować ten hormonalny haj
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3490 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Switezianka: gratuluję synka i cieszę się, że wszystko w porządku, oby tak dalej. Jak będziesz mieć chwilkę to pokaż zdjęcie maluszka
Oby z Emma i Dorotką było wszystko w porządku. Znów dzisiaj prałam 4 pralkę prania i prasowałam pajace. Myślałam, że nigdy nie skończe, tyle ich było....wszystko już leży w komodzie. A przede mną jeszcze ze 2-3 prania na pewno ... Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-07 o 18:45 |
|
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w ogóle mój syn kopnął panią doktór, jak mu mierzyła puls ) a z kolei miał niższy puls niż zwykle-132![]() Świtezianka zapomniałam spytać, a jakie wybraliście imię?
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-11-07 o 18:45 |
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę zdjęcie jak już będzie to wszystko poskładane
Na razie w pudłach wszystko leży. W niedzielę kupimy wykładzinę i może w poniedziałek będziemy meblować pokój. No jeszcze to wszystko trzeba poskładać ![]() EEE na pewno? Nospa jest rozkurczowa więc na twardnienie brzucha i skurcze powinna pomóc.
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
twardnienia brzucha itp teraz beda coraz czesciej nas spotykaly... jestesmy juz w zaawansowanej ciazy i organizm sie zaczyna do porodu przygotowywac
wiec jak bole sa lekkie czy lekkie skurcze to polozna mowila zeby nie leciec po no spe czy inne leki tylko odpoczac.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-11-07 o 19:05 |
|
|
|
#3495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Moja mała miała dziś bicie serca w górnej normie. 150 uderzeń. Lekarz powiedział, ze czymś ja musiałam zdenerwowac (?) Sama miałam 100/70 (jak zwykle niskie) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
u mnie mnie standardowe ciśnienie to 90/60 :/
dziecko ciągle za małe jak na swój wiek prawie o 3 tyg... no ale lekarz każe się nie martwić
|
#3497 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że trzeba się będzie nagimnastykować. I na pewno łatwo nie będzie, i nie raz czy nie dwa będziemy miały dość - ale to normalne. Dlatego od czasu do czasu telefon w dłoń, organizujemy rodzinę / nianię i spędzamy wieczór / weekend z mężem / przyjaciółmi
|
|
|
|
|
#3498 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
witam ponownie
Cytat:
Cytat:
Wizyty w wc po kilkanaście razy dziennie to norma plus noc.. Pamiętam jak piłam to w pracy dziwnie na mnie patrzyli po kolejnym wyjściu do wc Później wstrzymywałam, ale wiadomo to niezdrowe.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super cena za tyle rzeczy! gratuluję udanego zakupu!Cytat:
![]() niestety teraz są coraz więcej i coraz młodsi "zawałowcy" czy "udarowcy" ehh tak jak piszesz, może za dużo obowiązków, dbanie o wszystkich a na siebie brak czasu tylko dziwi mnie, że z podejrzeniem zawału położyli ją na neurologii a może to udar? Cytat:
od razu mówię, że mało z niej rozumiem Cytat:
![]() Cytat:
. No cóż mnie zawsze nachodzą najgorsze myśli i scenariusze przy okazji jakiejś nowiny![]() najgorsze jest to, że nawet nie mogłam się za bardzo nacieszyć ostatnimi miesiącami we dwójkę, bo leżenie albo ograniczanie się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() The light gratuluję udanej wizyty! mezaga gratuluję zakupów! Jak pisałaś tak zrobiłaś - prawie wszystko na raz i spokój brawo
|
|||||||||||||
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mnie nie było, zaliczam własnie ostatni pobyt w szpitalu - nie wypuszczą mnie do porodu
Czyli niecałe 3 miesi ace tu spędzę, chyba, że zdecydują się na wcześniejsze zakończenie ciąży.Do laptopa będę miała dostęp w weekendy, więc nie dam rady być na bieżąco z wątkiem.
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43614285]Spokojnie, każda z nas ma takie lęki ![]() Oczywiście, że trzeba się będzie nagimnastykować. I na pewno łatwo nie będzie, i nie raz czy nie dwa będziemy miały dość - ale to normalne. Dlatego od czasu do czasu telefon w dłoń, organizujemy rodzinę / nianię i spędzamy wieczór / weekend z mężem / przyjaciółmi [/QUOTE]Ja o to co będzie po porodzie jestem spokojna. Gorzej jest jak pomyślę o znieczuleniu do porodu Dobrze, że mam możliwość wyboru między podpajęczynówkowym a narkozą. Muszę pogadać z anestezjologiem.---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Kurcze Hosenka - co się dzieje?
|
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zabieracie na porodówkę Plan Porodu? Wiem, że powinien być traktowany jak poważny dokument, jednak nie zawsze tak jest
![]() Znalazłam właśnie fajny kreator i czytając opcje poryczałam się jak bóbr http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
|
|
|
|
#3502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze ciuszków muszę dokupić bo prawie nic nie mam. Wanienkę dostaniemy od mojej siory, kocyki zrobię - mam nadzieję (dokupię po jednym cienkim). Takie zakupy mogę robić - wszystko na raz i z głowy.
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciśnienie mi świruje, mimo dwóch dopegytów zaczęlo znowu rosnąc, więc w niedziele wieczorem znowu wylądowałam na ip, a ze szpitala wyszła dzień wczesniej.
|
|
#3505 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Połowę filmu miałam czarną. Jednak nie są to jakieś duże awarie, to nie jest elektronika, więc w porównaniu z dzisiejszymi usterkami to pikuś ![]() Jeśli chciałabyś aparat tzw. kiedyś "idiot-kamerą" czyli automatik (ale nie lustrzankę), na kliszę to wg mnie to niedobry wybór - zdjęcia wychodziły dosyć marne. Były też aparaty z całkiem przyzwoitymi obiektywami, ale bardzo proste w ustawieniach - niestety ja nie pamiętam nazw (miałam taki jako dziecko), bo szybko zaczęłam robić zdjęcia Zenitami. Ten, o którym Ci wcześniej pisałam jest o tyle łatwy w obsłudze, że patrząc przez "okienko" naciskasz do połowy "pstryczek" i w środku okienka migają wtedy dwie czerwone diody - na górze i na dole. Jeśli miga tylko na dole lub tylko na górze to znaczy, że trzeba zmienić ustawienia przesłony lub czasu. Prawidłowo jest wtedy, gdy migają dwie diody naprzemiennie. Ręcznie nastawiasz ostrość, to wiadomo. Zdjęcia nie są tak super, jak przy Nikonie (bo generalnie ostrość, głębia itd. zależą od dobrego obiektywu), ale moim zdaniem są całkiem ok. Ja lubię ten aparat właśnie za prostotę w obsłudze. Zdjęcia (obraz) z analogowych aparatów w porównaniu z cyfrowymi są bardziej miękkie, nie mają tylu szczegółów i zazwyczaj wychodzi się na nich dużo ładniej, bo nie widać każdej zmarszczki, pryszcza itd. ![]() Może faktycznie poszukaj jakichś wątków związanych z fotografią analogową. Ja ekspertem nie jestem Popytaj się też wśród rodziny, znajomych czy nie mają aparatu Zenit. W wielu domach na pewno leży nieużywany, a Ty byś mogła pożyczyć i spróbować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wybraliście śliczne imię! |
||||
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że się ustabilizuje. I trzymam kciuki żeby dzieć jak najdłużej siedział w brzuchu.
|
|
#3507 |
|
Rozeznanie
|
Hosenka, trzymamy kciuki! Pamiętaj, że mamy ich po 4 sztuki, a Mezaga aż 6!
|
|
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Masz na myśli to wkłucie w plecy? Jeśli tak, też mnie to trochę przeraża. Powiedz proszę - skąd ta opcja wyboru znieczulenia? Byłaś już zapisać się na termin cc? |
|
|
|
|
#3510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

16.06.2012 
czemu to sie tak dzieje, martwi mnie to stawianie...
. Jeśli chłopiec pozostanie to, synek będzie mieć na imię Benjamin 

Wizyty w wc po kilkanaście razy dziennie to norma plus noc.. Pamiętam jak piłam to w pracy dziwnie na mnie patrzyli po kolejnym wyjściu do wc
Później wstrzymywałam, ale wiadomo to niezdrowe.
Wrzody żołądka spowodowały taki stan zapalny, że serce nie wytrzymało... Siedzę i płaczę, i myślę jak to wytłumaczyć naszej córeczce, która dzisiaj i tak pół nocy przepłakała... Z tego wszystkiego mam skurcze. Próbuję się uspokoić, ale guzik z tego...
- kocyk wiadomo do zdjęcia wyjęłam tak stoi łysa
a ona ma dopiero 30 lat. Okazało się, że - na szczęście - diagnoza była błędna. Szukają przyczyny.

Czyli niecałe 3 miesi ace tu spędzę, chyba, że zdecydują się na wcześniejsze zakończenie ciąży.