|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Na co dzień nie mam problemów z ciśnieniem, ten drugi skok był 3 tyg po wczesniejszym i dlatego nie chcą mnie puscić. No i też przez poprzednią ciążę. Tętno badają co 6 godzin, więc jestem spokojniejsza. Była tu dziewczyna w 39 tyg, dziecku zaczeło tętno zanikac i nie chciała się zgodzić na cesarkę, az ją lekarz opieprzył, że każda minuta jest ważna. A ona co? poszła sobie zrobić herbatę, jej tata mówił, żeby sie nie godziła na cc, bo skoro nie ma skurczy, to znaczy, ze dziecko jeszcze nie jest gotowe W ogle to takie teksty leciały że szok, rodzinka udana.
|
|
#3512 |
|
Wtajemniczenie
|
Hosenko: kciuki za Ciebie
Już nie wiem jak siedzieć, mały nie dość że ma czkawkę to mi się pod prawe żebra wciska ... boli
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-07 o 19:43 |
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczesniej mogę wyjśc tylko jak wczesniej rozwiążą ciążę.
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedzi a powiedzcie mi jeszcze ile wasze dzieci wazyly w 25/26 tygodniu moj wazyl 1050 i 1140 potwierdzone u 2 lekarzy w odstepie 5 dni matrwi mnie troche ze on jest taki duzy i tak szybko rosnie ... wiem ze pewnie nie powinno ale jak mojego lekarza prowadzacego to nie martwi tak pani w SR mowi ze trzeba to wyjasnic ...
|
#3515 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-11-07 o 19:47 |
|||
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się, że nie uśmiecha Ci się siedzieć tyle czasu w szpitalu.A z tą dziewczyną - dziwna sprawa. Czemu się tak upierała, że nie chce cesarki? A podejście rodziny niesamowite ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() Kręgosłup mam krzywy jak chińska litera RZ - tak zawsze mówił mój instruktor od ćwiczeń korekcyjnych. Boję się, że podczas podawania tego znieczulenia mnie sparaliżują. Wiem, że może się Wam wydawać to irracjonalne ale mi to spędza sen z powiek i ogarnia mnie panika na samą myśl o tym.
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
ważne że jesteś pod opieką, jak masz skoki ciśnienia to lepiej abyś była pod stałą kontrolą lekarzy. Zdrówka i spokoju życzę
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, kochana co jest ? Czemu ty w szpitalu i to na tak długo ?? ![]() Tak wysyłacie zdjęcia ciuszków, to stwierdziłam ,że i ja pokaże. Kilka z rzeczy które dostałam w spadku po siostrzenicy, pasujące na małego mężczyznę
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narkozę miałam trzy razy w życiu i dobrze ją zniosłam. Tylko jakoś tak dziwnie, że nie mogłabym dzieci zobaczyć po porodzie. Biję się z myślami.
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i bardzo dobrze pasują do chłopaczka ![]() ja też dostałam od koleżanki po jej córeczce takie uniwersalne ciuszki
|
|
|
#3524 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i sporo tego jest!ja też jak na razie dostaję po dziewczynkach (choć większość to na razi e obietnice ) ale przecież takie rzeczy są uniwersalne!
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę sobie wybrać. Albo narkoza albo podpajęczynówkowe.
Miałam Ci napisać wcześniej - poznałam na SR dwie dziewczyny z Sącza, które będą rodzić u nas. Podobno coraz więcej kobiet z Sącza do nas przyjeżdża.
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem juz jest mniej dokładny i trudniejszy do ocenienia. Dodatkowo powiem ze dzieci rozwijają sie rożnie i np moj Domi mimo ze wg Usg z 12tc w dniu porodu był 28+5 to neonatolodzy rozwojowo ocenili go na 30+4 w dniu narodzin. Wszystkim mamusia życzę zdrowia i spokoju. I żebyście były jaknajdluzej spakowane. I cieszcie sie z brzuszków bo do mnie dopiero teraz dociera ze tym moim brzuszkiem sie nienacieszylam. Aha i jeszcze jedno: powtarzałam ze dieta matki karmiacej nie istnieje i ze mozna jesc wszystko. Wiec teraz z doświadczenia mowie ze nie mozna! Mieliśmy panikę bo Domi miał brzydkie kupki i był nerwowy! Przebadalismy go na wszystkie możliwe sposoby i nic nie wyszło. I wiecie co sie okazało? Zaszkodziło mu moje mleko bo dzien wcześniej zjadłam biały ser. Ale co miałam zawał to miałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A i dzieci miewaja tez brzydkie kupy i zle samopoczucie po mm. Mojej kolezanki corka miala zmieniane mleko kilka razy zanim jej przypasowalo.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-11-07 o 20:37 |
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie dzieje!! Switezianka - gratulacje!!
Evi, nie mam pieska ale to pewnie ogrmna strata ((( wspolczuje ![]() Hosenka trzymaj sie tam Emma trzymamy kciuki! Co jeszcze dzis bylo???! Kurka a ja mam skurcze chyba przepowiadajace ale troche to trwa.... maly sie ruszy i zaraz brzuch jak.kamien, sciska jak na okres ciagnie w dol jakos dziwne uczucie. Przechodzi po kilkunastu sekundach jak poodycham ale sie powtarza. Troche sie nachodzilam dzis, lekarz nie kazal brac na razie duphastonu i ogolnie czuje sie jakos lepiej... nie jestem taka spiaca i zmierzla moze to ten duphaston? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Radzę jesc rzeczy całkowicie bezpieczne i powoli włączać inne składniki zeby w razie czego wiedzieć co zaszkodziło. A i jeszcze pani polozna mi powiedziała ze im dziecko starsza tym mniejsza powinna byc jego wrażliwość. Domi dobrze toleruje mm , ma specjalne mleko dla wczesniakow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj mam fatalny dzień, wróciło mi przeziębienie i prawie cały czas spałam. Jakiś czas temu poczułam się trochę lepiej
![]() Demonyianioly, gratuluję obrony! Muminku, dużo szczęścia na nowej drodze życia. Miło ze strony rodziców, że przyjechali specjalnie na ślub ![]() Amberella, trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku i szybko Cię wypuścili do domu ![]() EVI07, bardzo Ci współczuję i wiem co czujesz . 2 lata temu przeżywałam to samo z moim psem, którego musieliśmy uśpić. Wzięłam wtedy urlop i wyjechałam z domu, bo nie byłam w stanie w nim przebywać.Switezianka, gratuluję synka! fajnie, że tak dobrze sobie radzi. Oby jak najszybciej przybierał na wadze i mógł wrócić do domu
|
|
|
|
#3533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ważne że Domi sobie spokojnie je i żeby przybierał ładnie na wadze, taki śliczny kochany chłopczyk ![]() http://brzuchatki.pl/blog/jak-sie-nie-ubierac-w-ciazy/ pooglądajcie sobie, ku przestrodze
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać bo strasznie mnie ten dzień zmęczył i do tego jeszcze cały czas mam zgagę
najgorzej że mnie tak łapie falami- ja wstanę, jak się schylę to aż mi wszystko do gardła podchodzi i pali!!! jak tam na buć do końca ciąży to ja dziękuję- będę miała przełyk jak sitko popalony przez kwas ![]() miłej i spokojnej nocki mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- ivantyou--- bardzo się cieszę, że Dominik rośnie i nabiera sił i że mm dobrze toleruje
|
|
#3536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Jak wyglądacie z ilością mleczka wypijanego? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Pilotka, ale Ty jestes czaderka!!!! No nie mogę, wyszukać liste po niem nie posługując się tym jezykiem, szok
i moje i malego samców ukłony i podziękowania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Ostrzegam, ze ja ze swojej listy nie skreslilam, ale tym razem jestem jedyną optujaca (Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Benjamin auf deutsch mit j Kajetana trener ma na imię Benjamin, oczywiście nikt na niego tal nie mówi, tylko Benji, przez dż, znaczy Bendżi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3538 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze są w Auchan, trochę takie podrabiane bo bez białego maku, ale i tak dobre ![]() Gratuluję zakupów ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
dla leni, którym tak jak mi się nie chciało chwilę pomyśleć i przetłumaczyć linka od Gosi
) http://demotywatory.pl/4232864/Z-cyklu-pogromcy-mitow-
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

W ogle to takie teksty leciały że szok, rodzinka udana.

Dobrze, że mam możliwość wyboru między podpajęczynówkowym a narkozą. Muszę pogadać z anestezjologiem.
16.06.2012 

Połowę filmu miałam czarną. Jednak nie są to jakieś duże awarie, to nie jest elektronika, więc w porównaniu z dzisiejszymi usterkami to pikuś 

i moje i malego samców ukłony i podziękowania