Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 19:41   #3511
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że się ustabilizuje. I trzymam kciuki żeby dzieć jak najdłużej siedział w brzuchu.
Dziecko się nie pcha, to ja mam nadzieję, że rozwiążą ciążę wczesniej i ni ebędę tu do końca stycznia.

Na co dzień nie mam problemów z ciśnieniem, ten drugi skok był 3 tyg po wczesniejszym i dlatego nie chcą mnie puscić. No i też przez poprzednią ciążę. Tętno badają co 6 godzin, więc jestem spokojniejsza.

Była tu dziewczyna w 39 tyg, dziecku zaczeło tętno zanikac i nie chciała się zgodzić na cesarkę, az ją lekarz opieprzył, że każda minuta jest ważna. A ona co? poszła sobie zrobić herbatę, jej tata mówił, żeby sie nie godziła na cc, bo skoro nie ma skurczy, to znaczy, ze dziecko jeszcze nie jest gotowe W ogle to takie teksty leciały że szok, rodzinka udana.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:41   #3512
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Hosenko: kciuki za Ciebie

Już nie wiem jak siedzieć, mały nie dość że ma czkawkę to mi się pod prawe żebra wciska ... boli

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-11-07 o 19:43
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:42   #3513
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
oby świrować przestało i obys nie musiała tam jednak tak długo leżec! dużo zdrowia i wytrwałości Ci życzę
To jest pewne, potwierdził mój lekarz.
Wczesniej mogę wyjśc tylko jak wczesniej rozwiążą ciążę.

Instagram

Stary 2013-11-07, 19:44   #3514
mysia212021
Raczkowanie

dziekuje za odpowiedzi a powiedzcie mi jeszcze ile wasze dzieci wazyly w 25/26 tygodniu moj wazyl 1050 i 1140 potwierdzone u 2 lekarzy w odstepie 5 dni matrwi mnie troche ze on jest taki duzy i tak szybko rosnie ... wiem ze pewnie nie powinno ale jak mojego lekarza prowadzacego to nie martwi tak pani w SR mowi ze trzeba to wyjasnic ...

Synek -Filipek
mysia212021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:45   #3515
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mezaga:
ciśnienie mi świruje, mimo dwóch dopegytów zaczęlo znowu rosnąc, więc w niedziele wieczorem znowu wylądowałam na ip, a ze szpitala wyszła dzień wczesniej.
Bądź dzielna w tym szpitalu i nie denerwuj się przede wszystkim żeby już to ciśnienie bardziej nie rosło.

Cytat:
Ja o to co będzie po porodzie jestem spokojna. Gorzej jest jak pomyślę o znieczuleniu do porodu Dobrze, że mam możliwość wyboru między podpajęczynówkowym a narkozą. Muszę pogadać z anestezjologiem.
Dlatego ja stwierdziłam ostatnio że nie chce jednak chyba zzo bo się boję tego wkłucia w kręgosłup, mimo że zamierzam rodzić w jedynym szpitalu w Poznaniu w którym zzo podają na życzenie.

Cytat:
Napisane przez mysia212021 Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedzi a powiedzcie mi jeszcze ile wasze dzieci wazyly w 25/26 tygodniu moj wazyl 1050 i 1140 potwierdzone u 2 lekarzy w odstepie 5 dni matrwi mnie troche ze on jest taki duzy i tak szybko rosnie ... wiem ze pewnie nie powinno ale jak mojego lekarza prowadzacego to nie martwi tak pani w SR mowi ze trzeba to wyjasnic ...
mój ważył tydzień temu 780 g. to był 25/26 tc, ale skoczył nagle w 2 tygodnie o 340 g. więc się nie przejmuj, bo różnie to z tempem bywa.

Edytowane przez souris5
Czas edycji: 2013-11-07 o 19:47
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:51   #3516
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko się nie pcha, to ja mam nadzieję, że rozwiążą ciążę wczesniej i ni ebędę tu do końca stycznia.

Na co dzień nie mam problemów z ciśnieniem, ten drugi skok był 3 tyg po wczesniejszym i dlatego nie chcą mnie puscić. No i też przez poprzednią ciążę. Tętno badają co 6 godzin, więc jestem spokojniejsza.

Była tu dziewczyna w 39 tyg, dziecku zaczeło tętno zanikac i nie chciała się zgodzić na cesarkę, az ją lekarz opieprzył, że każda minuta jest ważna. A ona co? poszła sobie zrobić herbatę, jej tata mówił, żeby sie nie godziła na cc, bo skoro nie ma skurczy, to znaczy, ze dziecko jeszcze nie jest gotowe W ogle to takie teksty leciały że szok, rodzinka udana.
Hosenka ale niech posiedzi do momentu aż będzie całkiem bezpiecznie Domyślam się, że nie uśmiecha Ci się siedzieć tyle czasu w szpitalu.

A z tą dziewczyną - dziwna sprawa. Czemu się tak upierała, że nie chce cesarki? A podejście rodziny niesamowite

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Dlatego ja stwierdziłam ostatnio że nie chce jednak chyba zzo bo się boję tego wkłucia w kręgosłup, mimo że zamierzam rodzić w jedynym szpitalu w Poznaniu w którym zzo podają na życzenie.
No ja przy cesarce jakieś znieczulenie muszę wybrać
Kręgosłup mam krzywy jak chińska litera RZ - tak zawsze mówił mój instruktor od ćwiczeń korekcyjnych. Boję się, że podczas podawania tego znieczulenia mnie sparaliżują. Wiem, że może się Wam wydawać to irracjonalne ale mi to spędza sen z powiek i ogarnia mnie panika na samą myśl o tym.
Stary 2013-11-07, 19:57   #3517
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę mnie nie było, zaliczam własnie ostatni pobyt w szpitalu - nie wypuszczą mnie do porodu Czyli niecałe 3 miesi ace tu spędzę, chyba, że zdecydują się na wcześniejsze zakończenie ciąży.

Do laptopa będę miała dostęp w weekendy, więc nie dam rady być na bieżąco z wątkiem.
właśnie się zastanawiałyśmy co u Ciebie a leż sobie spokojnie w tym szpitalu, odpoczywaj i czekaj szczęśliwego rozwiązania
Stary 2013-11-07, 19:58   #3518
souris5
Raczkowanie

Cytat:

No ja przy cesarce jakieś znieczulenie muszę wybrać
Kręgosłup mam krzywy jak chińska litera RZ - tak zawsze mówił mój instruktor od ćwiczeń korekcyjnych. Boję się, że podczas podawania tego znieczulenia mnie sparaliżują. Wiem, że może się Wam wydawać to irracjonalne ale mi to spędza sen z powiek i ogarnia mnie panika na samą myśl o tym.
Ale mam nadzieje że na pewno będziesz miała tą cesarkę? Bo znam 2 dziewczyny, które miały kategoryczny zakaz rodzenia sn ze względu na kręgosłup (jedna miała groźbę że zostanie sparaliżowana) a mimo to kazali obu rodzić sn. Na szczęście skończyło się szczęśliwie, ale przy takim ryzyku.... A miałaś już kiedyś narkozę? Bo czasem można źle ją znosić. A to w kręgosłup to trzeba uważać żeby się nie ruszać, a jak są skurcze to dość trudno chyba, więc ja też mam te same obawy, a nie wiem czy nie będę też miała wskazań do cc.
Stary 2013-11-07, 19:59   #3519
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mezaga:
ciśnienie mi świruje, mimo dwóch dopegytów zaczęlo znowu rosnąc, więc w niedziele wieczorem znowu wylądowałam na ip, a ze szpitala wyszła dzień wczesniej.
ważne że jesteś pod opieką, jak masz skoki ciśnienia to lepiej abyś była pod stałą kontrolą lekarzy. Zdrówka i spokoju życzę
Stary 2013-11-07, 20:02   #3520
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Bądź dzielna w tym szpitalu i nie denerwuj się przede wszystkim żeby już to ciśnienie bardziej nie rosło.

mój ważył tydzień temu 780 g. to był 25/26 tc, ale skoczył nagle w 2 tygodnie o 340 g. więc się nie przejmuj, bo różnie to z tempem bywa.
Na co dzień ciśnienie mam ok, bardziej niepokojące są te skoki, poprzedni miałam 3 tygodnie wczesniej. I to bez konkretnej przyczyny.

Instagram

Stary 2013-11-07, 20:06   #3521
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Trochę mnie nie było, zaliczam własnie ostatni pobyt w szpitalu - nie wypuszczą mnie do porodu Czyli niecałe 3 miesi ace tu spędzę, chyba, że zdecydują się na wcześniejsze zakończenie ciąży.

Do laptopa będę miała dostęp w weekendy, więc nie dam rady być na bieżąco z wątkiem.

Kurcze, kochana co jest ? Czemu ty w szpitalu i to na tak długo ??

Tak wysyłacie zdjęcia ciuszków, to stwierdziłam ,że i ja pokaże.
Kilka z rzeczy które dostałam w spadku po siostrzenicy, pasujące na małego mężczyznę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01180.jpg (98,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01181.jpg (108,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01182.jpg (108,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01184.jpg (105,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01185.jpg (129,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01186.jpg (90,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01187.jpg (100,1 KB, 31 załadowań)
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:07   #3522
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam nadzieje że na pewno będziesz miała tą cesarkę? Bo znam 2 dziewczyny, które miały kategoryczny zakaz rodzenia sn ze względu na kręgosłup (jedna miała groźbę że zostanie sparaliżowana) a mimo to kazali obu rodzić sn. Na szczęście skończyło się szczęśliwie, ale przy takim ryzyku.... A miałaś już kiedyś narkozę? Bo czasem można źle ją znosić. A to w kręgosłup to trzeba uważać żeby się nie ruszać, a jak są skurcze to dość trudno chyba, więc ja też mam te same obawy, a nie wiem czy nie będę też miała wskazań do cc.
CC będę miała na 100. U nas w szpitalu każdą ciążę bliźniaczą rozwiązują przez cc. Najczęściej w 37 tygodniu. Takie wskazanie mam od trzech lekarzy z mojego szpitala więc raczej nie będą kombinować.
Narkozę miałam trzy razy w życiu i dobrze ją zniosłam. Tylko jakoś tak dziwnie, że nie mogłabym dzieci zobaczyć po porodzie. Biję się z myślami.
Stary 2013-11-07, 20:12   #3523
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Kilka z rzeczy które dostałam w spadku po siostrzenicy, pasujące na małego mężczyznę

no i bardzo dobrze pasują do chłopaczka takie małe to są uniwersalne jak sa w innym kolorze niż różowy
ja też dostałam od koleżanki po jej córeczce takie uniwersalne ciuszki
Stary 2013-11-07, 20:15   #3524
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Trzymaj sie kochana

Cytat:
Sliczne,uwielbiam kolorowe ciuszki dla maluszkow
Stary 2013-11-07, 20:16   #3525
ejani
Zadomowienie

Cytat:
fajne i sporo tego jest!

ja też jak na razie dostaję po dziewczynkach (choć większość to na razi e obietnice) ale przecież takie rzeczy są uniwersalne!
Stary 2013-11-07, 20:20   #3526
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
CC będę miała na 100. U nas w szpitalu każdą ciążę bliźniaczą rozwiązują przez cc. Najczęściej w 37 tygodniu. Takie wskazanie mam od trzech lekarzy z mojego szpitala więc raczej nie będą kombinować.
Narkozę miałam trzy razy w życiu i dobrze ją zniosłam. Tylko jakoś tak dziwnie, że nie mogłabym dzieci zobaczyć po porodzie. Biję się z myślami.
Ale miałabyś robioną pod narkozą?

Instagram

Stary 2013-11-07, 20:26   #3527
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Ale miałabyś robioną pod narkozą?
Mogę sobie wybrać. Albo narkoza albo podpajęczynówkowe.

Miałam Ci napisać wcześniej - poznałam na SR dwie dziewczyny z Sącza, które będą rodzić u nas. Podobno coraz więcej kobiet z Sącza do nas przyjeżdża.
Stary 2013-11-07, 20:30   #3528
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Nie pamiętam dokładnie co mi się zepsuło za pierwszym razem, chyba przestał działać mechanizm przewijania filmu, teraz (czyli kilka lat temu) jakieś śrubki mi wypadły i nie wiem skąd Połowę filmu miałam czarną. Jednak nie są to jakieś duże awarie, to nie jest elektronika, więc w porównaniu z dzisiejszymi usterkami to pikuś

Jeśli chciałabyś aparat tzw. kiedyś "idiot-kamerą" czyli automatik (ale nie lustrzankę), na kliszę to wg mnie to niedobry wybór - zdjęcia wychodziły dosyć marne.

Były też aparaty z całkiem przyzwoitymi obiektywami, ale bardzo proste w ustawieniach - niestety ja nie pamiętam nazw (miałam taki jako dziecko), bo szybko zaczęłam robić zdjęcia Zenitami.
Ten, o którym Ci wcześniej pisałam jest o tyle łatwy w obsłudze, że patrząc przez "okienko" naciskasz do połowy "pstryczek" i w środku okienka migają wtedy dwie czerwone diody - na górze i na dole. Jeśli miga tylko na dole lub tylko na górze to znaczy, że trzeba zmienić ustawienia przesłony lub czasu. Prawidłowo jest wtedy, gdy migają dwie diody naprzemiennie.
Ręcznie nastawiasz ostrość, to wiadomo.
Zdjęcia nie są tak super, jak przy Nikonie (bo generalnie ostrość, głębia itd. zależą od dobrego obiektywu), ale moim zdaniem są całkiem ok. Ja lubię ten aparat właśnie za prostotę w obsłudze.
Zdjęcia (obraz) z analogowych aparatów w porównaniu z cyfrowymi są bardziej miękkie, nie mają tylu szczegółów i zazwyczaj wychodzi się na nich dużo ładniej, bo nie widać każdej zmarszczki, pryszcza itd.

Może faktycznie poszukaj jakichś wątków związanych z fotografią analogową. Ja ekspertem nie jestem
Popytaj się też wśród rodziny, znajomych czy nie mają aparatu Zenit. W wielu domach na pewno leży nieużywany, a Ty byś mogła pożyczyć i spróbować

Moje dziecko też jest 2 tyg. starsze z USG niż z to wynika z "kalendarzyka" kółeczka idt. Jeden lekarz zupełnie się tym nie przejmuje (nie martwi). Drugiego zapytam o zdanie niedługo

Dziękuję

Wybraliście śliczne imię!
Termin porodu wg USG jest tak naprawdę adekwatny tylko wtedy jeśli usg jest robione przed 13 tc.
Potem juz jest mniej dokładny i trudniejszy do ocenienia.
Dodatkowo powiem ze dzieci rozwijają sie rożnie i np moj Domi mimo ze wg Usg z 12tc w dniu porodu był 28+5 to neonatolodzy rozwojowo ocenili go na 30+4 w dniu narodzin.

Wszystkim mamusia życzę zdrowia i spokoju. I żebyście były jaknajdluzej spakowane.
I cieszcie sie z brzuszków bo do mnie dopiero teraz dociera ze tym moim brzuszkiem sie nienacieszylam.

Aha i jeszcze jedno: powtarzałam ze dieta matki karmiacej nie istnieje i ze mozna jesc wszystko. Wiec teraz z doświadczenia mowie ze nie mozna!
Mieliśmy panikę bo Domi miał brzydkie kupki i był nerwowy! Przebadalismy go na wszystkie możliwe sposoby i nic nie wyszło. I wiecie co sie okazało? Zaszkodziło mu moje mleko bo dzien wcześniej zjadłam biały ser. Ale co miałam zawał to miałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:36   #3529
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

Aha i jeszcze jedno: powtarzałam ze dieta matki karmiacej nie istnieje i ze mozna jesc wszystko. Wiec teraz z doświadczenia mowie ze nie mozna!
Mieliśmy panikę bo Domi miał brzydkie kupki i był nerwowy! Przebadalismy go na wszystkie możliwe sposoby i nic nie wyszło. I wiecie co sie okazało? Zaszkodziło mu moje mleko bo dzien wcześniej zjadłam biały ser. Ale co miałam zawał to miałam.
Bo to dokladnie jest tak,ze matka karmiaca moze jesc wszystko pod warunkiem,ze dziecko wszystko toleruje. Ale diety eliminacyjne "w razie czego" sa bez sensu. Bo skad mozna wiedziec co dziecku bedzie sluzyc a co nie? Dominik jest wczesniakiem moze to tez ma wplyw,ze wiecej rzeczy moze mu nie sluzyc?
A i dzieci miewaja tez brzydkie kupy i zle samopoczucie po mm. Mojej kolezanki corka miala zmieniane mleko kilka razy zanim jej przypasowalo.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2013-11-07 o 20:37
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:39   #3530
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Ale sie dzieje!! Switezianka - gratulacje!!
Evi, nie mam pieska ale to pewnie ogrmna strata((( wspolczuje
Hosenka trzymaj sie tam

Emma trzymamy kciuki!
Co jeszcze dzis bylo???!

Kurka a ja mam skurcze chyba przepowiadajace ale troche to trwa.... maly sie ruszy i zaraz brzuch jak.kamien, sciska jak na okres ciagnie w dol jakos dziwne uczucie. Przechodzi po kilkunastu sekundach jak poodycham ale sie powtarza. Troche sie nachodzilam dzis, lekarz nie kazal brac na razie duphastonu i ogolnie czuje sie jakos lepiej... nie jestem taka spiaca i zmierzla moze to ten duphaston?

Stary 2013-11-07, 20:41   #3531
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Bo to dokladnie jest tak,ze matka karmiaca moze jesc wszystko pod warunkiem,ze dziecko wszystko toleruje. Ale diety eliminacyjne "w razie czego" sa bez sensu. Bo skad mozna wiedziec co dziecku bedzie sluzyc a co nie? Dominik jest wczesniakiem moze to tez ma wplyw,ze wiecej rzeczy moze mu nie sluzyc?
A i dzieci miewaja tez brzydkie kupy i zle samopoczucie po mm. Mojej kolezanki corka miala zmieniane mleko kilka razy zanim jej przypasowalo.
Hmm oczywiście ze jego wczesniactwo jest dodatkowym obciążeniem ale widzę dzieci które do nas przyjeżdżają i mimo ze maja po 4kg to i tak dieta mamy im niesluzy.
Radzę jesc rzeczy całkowicie bezpieczne i powoli włączać inne składniki zeby w razie czego wiedzieć co zaszkodziło.
A i jeszcze pani polozna mi powiedziała ze im dziecko starsza tym mniejsza powinna byc jego wrażliwość.

Domi dobrze toleruje mm , ma specjalne mleko dla wczesniakow.

Stary 2013-11-07, 20:54   #3532
Nemezis23
Rozeznanie

Dzisiaj mam fatalny dzień, wróciło mi przeziębienie i prawie cały czas spałam. Jakiś czas temu poczułam się trochę lepiej

Demonyianioly, gratuluję obrony! Pamiętam jak się swoją stresowałam...

Muminku
, dużo szczęścia na nowej drodze życia. Miło ze strony rodziców, że przyjechali specjalnie na ślub

Amberella, trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku i szybko Cię wypuścili do domu

EVI07, bardzo Ci współczuję i wiem co czujesz . 2 lata temu przeżywałam to samo z moim psem, którego musieliśmy uśpić. Wzięłam wtedy urlop i wyjechałam z domu, bo nie byłam w stanie w nim przebywać.

Switezianka, gratuluję synka! fajnie, że tak dobrze sobie radzi. Oby jak najszybciej przybierał na wadze i mógł wrócić do domu
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:55   #3533
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia212021 Pokaż wiadomość
Pamiętaj, że waga dziecka jest szacunkowa, nawet na wydruku USG jest podany margines błędu.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:55   #3534
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Hmm oczywiście ze jego wczesniactwo jest dodatkowym obciążeniem ale widzę dzieci które do nas przyjeżdżają i mimo ze maja po 4kg to i tak dieta mamy im niesluzy.
Radzę jesc rzeczy całkowicie bezpieczne i powoli włączać inne składniki zeby w razie czego wiedzieć co zaszkodziło.
A i jeszcze pani polozna mi powiedziała ze im dziecko starsza tym mniejsza powinna byc jego wrażliwość.

Domi dobrze toleruje mm , ma specjalne mleko dla wczesniakow.

A jednak życie potrafi ładnie weryfikować ważne że Domi sobie spokojnie je i żeby przybierał ładnie na wadze, taki śliczny kochany chłopczyk

http://brzuchatki.pl/blog/jak-sie-nie-ubierac-w-ciazy/ pooglądajcie sobie, ku przestrodze
Stary 2013-11-07, 21:00   #3535
magnusia
Zakorzenienie

idę spać bo strasznie mnie ten dzień zmęczył i do tego jeszcze cały czas mam zgagę
najgorzej że mnie tak łapie falami- ja wstanę, jak się schylę to aż mi wszystko do gardła podchodzi i pali!!! jak tam na buć do końca ciąży to ja dziękuję- będę miała przełyk jak sitko popalony przez kwas

miłej i spokojnej nocki mamuśki

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

ivantyou--- bardzo się cieszę, że Dominik rośnie i nabiera sił i że mm dobrze toleruje
Stary 2013-11-07, 21:04   #3536
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Niepokojacych objawow nie mialam zadnych. Czulam sie spiewajaco. Po prostu nagle moje lozysko postanowilo sie odkleic. Bylo nisko osadzone i podobno czasem po prostu tak sie zdarza. Generalnie na kolanach do Czestochowy pojde za to, ze trafilam na lekarke, ktora sie nie wahala i na fantastyczny zespol neonatologiczny. Od tej pory podatki bede placic z usmiechem na ustach, bo wiem na co w Austrii ida.
O mamo! Dopiero teraz sie doczytalam tego! Gratuluje z całego serduszka! I trzymam kciuki razem z moim Dominikiem , a on kciukasy ma wyjątkowo długie
Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Jak wyglądacie z ilością mleczka wypijanego?

Stary 2013-11-07, 21:15   #3537
cayenneOna
Zadomowienie

Pilotka, ale Ty jestes czaderka!!!! No nie mogę, wyszukać liste po niem nie posługując się tym jezykiem, szok i moje i malego samców ukłony i podziękowania

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Mi się koajrzy z piosenką "Beniamin" Wilków, świetna jest
Tak swoją drogą, która pisownia jest prawidłowa, Beniamin czy Benjamin? Bo mi się wydawało że przed "j" piszę się po angielsku, a przez "i" po polsku, a teraz już sama nie wiem

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

mezaga teraz tylko dziecka brakuje
Ja pisałam o Benjaminie, Kajetan miał być Benjaminem, bo byłam wtedy troche romantyczno-rockowa, a jego tatą to już zwłaszcza, a jak grał dla mnie "nosił czarną koszulę, miał oczy pełne leeeeeez, a na imię miał Benjamin" to się rozplywalam
Ostrzegam, ze ja ze swojej listy nie skreslilam, ale tym razem jestem jedyną optujaca (

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Benjamin auf deutsch mit j
Kajetana trener ma na imię Benjamin, oczywiście nikt na niego tal nie mówi, tylko Benji, przez dż, znaczy Bendżi

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:20   #3538
sharey
Raczkowanie

Cytat:
W lidlu u nas nie ma a do tesco mam 40 km

Mamy już łóżeczka, materace i pościel Kupiliśmy też wszystkie kosmetyki i apteczne rzeczy. Mogę rodzić
A patrzyłaś w lidlu dzisiaj? Bo one są dopiero właśnie od dziś
Jeszcze są w Auchan, trochę takie podrabiane bo bez białego maku, ale i tak dobre

Gratuluję zakupów

Cytat:

Hosenka życzę wytrwałości, a w takich przypadkach lekarze najczęsciej decydują się na rozwiązanie po 36 tygodniu
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:23   #3539
ejani
Zadomowienie

dla leni, którym tak jak mi się nie chciało chwilę pomyśleć i przetłumaczyć linka od Gosi)
http://demotywatory.pl/4232864/Z-cyklu-pogromcy-mitow-
Stary 2013-11-07, 21:23   #3540
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
A patrzyłaś w lidlu dzisiaj? Bo one są dopiero właśnie od dziś
Jeszcze są w Auchan, trochę takie podrabiane bo bez białego maku, ale i tak dobre

Gratuluję zakupów

Hosenka życzę wytrwałości, a w takich przypadkach lekarze najczęsciej decydują się na rozwiązanie po 36 tygodniu
Tak, patrzyłam dzisiaj. U nas pewnie ludzie nawet nie wiedzą co to
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości