|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
Tez chcialabym pojsc z tym na jakas konsultacje ale nie wiem gdzie. W internecie tez duzo informacji na ten temat nie ma na polskich stronach.
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przegoniliście nas z zębami.
|
|
|
|
|
#2823 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dziec juz spi, ja juz ogarnieta, malz w pracy a ja w koncu mam chwilke na wizazing
![]() Cytat:
kochana, wwiem ze sie powtarzam ale twoj Kubuleslaw jest najmlodszy, NAJMLODSZY!!!! przyjdzie i czas na niego! pamietasz jak ja rozpaczalam o mojego Kube ze nie siedzi? latalam po lekarzach i co, skonczyl 8 miesiecy i poszlo wszystko lawinowo, siadanie, siedzenie, raczkowanie i stanie. wszystko praktycznie w tydzien Cytat:
aczkolwiek te pomiary to se mozna o kant doopy potluc, jak widzaialam jak mlodemu mierzyli na szczepieniu to za kazdym razem inaczej ta miarka byla przystawiana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 1-jak marudzi to zmieniam pozyszyn. ostatnio najlepiej nam sie karmi na kolankach. w foteliku nie chce jesc, jemy w bujaczce fp 2- zeby w ogole nie chcial to chyba sie nie zdarzylo, tzn nie pamietam. moze nie chciec koncowki zjesc, wtedy nie daje poprostu 3- juz daawno nie... 4-nie daje, tak jak dziewczyny, odwracam uwage czyms innym Cytat:
ja tez probuje swojego nauczyc buzi buzi.. ![]() Cytat:
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-11-12 o 21:07 |
||||||||
|
|
|
#2824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
9 stron do nadrobienia mam
tylko tak przelecę chyba Wasblogerko, dla Boryska za skończone 10 m-cy!!Lenova, Blanka jest przesłodka! Super płaszczyk i kombinezon jakajaka za nowe umiejętnościśliczny ten Twój synek kija, ojej ale się porobiło. Zdrówka dla dzieciaczków!! treselleo, ja myję Darii główkę zawsze przy kąpieli. Używam do mycia nivea 2w1 szampon + płyn. Lady, dziwne te zachowanie Twojej mamy. Może porozmawiajcie z nią szczerze? meduzza A ja rok i 12 dni temu Cytat:
dla tżCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kto ją tego nauczył
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówicie o tym, że Wasze dzieci strasznei się złoszczą, jak im cos zabierzecie . wypadnie z raczki. Borys jest jeszcze lepszy, jak mu cos wypadnie / zabiore na sekynde to wpada w szal, placze, krazyczy.. ale lepsze jest ze jak mu szybko podam to on krzyczy jeszcze bardziej, tak jakby byl wielce obrazony i demonstrowal ze teraz to on juz nie chce, laski bez
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marsi - ale cudnie Leos drepcze!!!! ![]() no i oklaski za zebolki!!!! moge miec do ciebie kilka pytan odnosnie chodzenia? jak nie masz na to glowy teraz to ok |
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
My też się uczymy...
![]() Laski, wiem, że w porównaniu do Waszych dzieciaczków to nic, ale Pola klękała sobie przed chwilą przy doniczce (jak na zdjęciu, które ostatnio wrzuciłam) i pierwszy raz zeszła bez jakiejkolwiek pomocy na podłogę, po prostu przeszła na czworaki, a potem na brzuszek Tak to zawsze trzeba było ją brać, bo nie umiała i zaczynała płakać.
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Moja krzyczy wtedy i się wygina, albo płacze z wielkim rykiem i złością
![]() Nooorma, taki wiek, zero refleksji, czyste emocje
|
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
A nie, to nie toooo tym razem
![]() Jesli chodzi o wiotkosc Kuby, jest lepiej Posadzony juz sie tak nie gibie na boki, takze postep jest. Poza tym na wizycie gadalysmy o wszystkim tylko nie o jakichkolwiek aspektach psychologicznych (nie wiem po co taka wizyta....). Najwiecej o napieciu. Kubusiowi oczywiscie sie histeryk wlaczyl... Pisalam Wam tu kiedys, ze on na poczatku jest wycofany, otwiera szeroko buzie ze zdziwienia, mina powazna, nic go nie smieszy. Bada teren, a dopiero potem sie rozkreca. Najpierw dobre kilka minut gapil sie w psycholozke bez jakiegokolwiek ruchu, normalnie zaczarowany zaczepki, lusterko, zabawki nie dzialaly. Co go polozylam na macie (chciala zobaczyc jak pelza, itp) to byla podkowka, a za chwile wrzask.Na kolanach u niej tez nie chcial siedziec... Nastepnym razem mam ponagrywac filmiki, bo chyba nie uwierzyla, ze jest aktywny ruchowo ![]() Potem padaly pytania: - duzo je? - tak, ale malo przybiera - a zasypia sam? - nie, wylacznie przy piersi - rozumiem, ze przesypia cale noce? w tym wieku juz powinien - skad, budzi sie mniej wiecej 2 razy - ale spi w lozeczku? - czasami... - ale ma pani wrazliwe i wymagajace dziecko... Kurcze, babka mila, nie mam jej nic do zarzucenia, itp, ale poczulam sie jakbym miala jakies zepsute dziecko ![]() Wszystko nie tak, jak ona tego oczekiwala...Jakis zly okres mam ostatnio. Wsciekam sie z blahych powodow, z TZ kicha, ze az huczy, uszy mam naladowane od problemow rodzicow... |
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, az zal tego komentowac......... |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba co druga z nas ma wymagajace dziecko wg jej kryteriow, czy to naprawde norma ze dzieci w wieku naszych przesypiaja cale noce? U mnie nie zapowiada sie zeby to sie zdarzylo w najblizsztm czasie ...
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co...to smutne, często słyszę takie kwiatki albo złe opinie o psychologach, mam nadzieję, że ja nie będę taka.. |
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2836 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, pewnie, że pamiętamy, pytałyśmy o Ciebie
Leoś wymiata cudnie! o_ONawijko - no proszę cię Dorka też najpierw mega powaga nierzadko zanim się zaaklimatyzuje to buczenie gdy położona (chociaż ogólnie towarzyska), a nocy też nie przesypia. I nigdy nie śpi w łóżeczku, bo jej tam nie daję ![]() ot, niemowlak i tyle |
|
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
Debrah - będziesz świetnym psychologiem, jesteś niesamowita
słodzę, ale jestem pewna, że nie tylko ja tak myślę
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze cos na poprawe humoru
![]() hity ze szkolnej ławy ![]() mialam dzis godz wych, temat o niepodleglosci... po pogadance zaczelismy sie bawic w "kolo fortuny" hasla mialy byc zwiazane oczywiscie z 11 listopada i teraz uwaga: jednym z hasel bylo "odzyskanie niepodleglosci" na tablicy wygladalo to mniej wiecej tak _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Dzieciaki podaja literki, probuja zgadnac haslo no i przychodzi kolej na Agate.... ![]() Agata widac ze mysli mysli mysli mysli i na nagle olsnienie!!!- Prosze Pani, znam haslo!!! - tak Agatko, slucham... (i tu przypomne ze haslo mialo byc zwiazane z wczorajszym swietem + jak widac na zalaczonym obrazku DWUWYRAZOWE) odp Agatki - AKADEMIA PANA KLEKSA ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43687317]Marsi, pewnie, że pamiętamy, pytałyśmy o Ciebie Leoś wymiata cudnie! o_ONawijko - no proszę cię Dorka też najpierw mega powaga nierzadko zanim się zaaklimatyzuje to buczenie gdy położona (chociaż ogólnie towarzyska), a nocy też nie przesypia. I nigdy nie śpi w łóżeczku, bo jej tam nie daję ![]() ot, niemowlak i tyle[/QUOTE] u nas to samo ![]() jakby to z nami taki wywiad przeprowadzala to cos czuje ze skonczylby sie on donosem do mopsu/gopsu itp |
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje, kochane jestescie
Jakby nie ten watek to na pewno bym tam jajo zniosla, a tak mialam caly czas w glowie mysli, ze przeciez nie tylko moj jest takim "wybrakowanym egzemplarzem" ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43687317] Nawijko - no proszę cię Dorka też najpierw mega powaga nierzadko zanim się zaaklimatyzuje to buczenie gdy położona (chociaż ogólnie towarzyska), a nocy też nie przesypia. I nigdy nie śpi w łóżeczku, bo jej tam nie daję ![]() ot, niemowlak i tyle[/QUOTE] A kiedy zamierzasz pokombinowac z lozeczkiem? ![]() Cytat:
Czy ktoras nie? Przyznawac sie to zaraz pogonimy stad ![]()
|
|
|
|
|
#2840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie obwiniaj się! Nie da się wszystkiego upilnować.Cytat:
Cytat:
dla siostryCytat:
2.Rzadko kiedy odmawia ale jak już się zdarzy to daję jej np mleczko albo deserek (wolę wtedy żeby zjadła cokolwiek niż nic)3.nie 4.mówię że nie wolno i zabawiam ją szybko czymś innym
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43687317]Marsi, pewnie, że pamiętamy, pytałyśmy o Ciebie
Leoś wymiata cudnie! o_O[/QUOTE] ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
![]() koleżanka nauczycielka czasem mi opowiada właśnie o takich kwiatkach i w sumie zawód nauczyciela to śmiechowy jest
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale za to, możecie nie wierzyć, Pola w łóżeczku nigdy nie zasnęła sama. To jest dla mnie jakaś abstrakcja No, chyba że za noworodka, jak jeszcze nie kumała, o co cho
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
marsi
duzo sily dla was ![]() brawa dla leosia, ale jest cudowny!!!! hje, w ogole w gondoli nie jezdzilas z pola? od rqzu w spacerowce?nawijko, a to moj babel to w ogole wybrakowany ![]() tyle, ze coraz piekniej nam zasypia, juz praiwe bez buntu![]() ale poza ta jedna nocka na razie lipa :P
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Borys tez od urodzenia spi sam w lozeczku, tak sobie zakladalam i tak sie stalo ... Czasami zalowalam bo jak mialam gorszy dzien chcialam sie do niego poprzytulac ale on woli spac sam. Z usypianiem roznie bywalo, natomiast od kilku miesiecy tez usypia praktycznie sam. Ale dolaczam do lipnych nocek, z tym ze od kiedy "ucze" samodzielnego usypiania w dzien (bo w nocy jak juz pisalam usypia sam) powiem Wam ze jest coraz lepiej. Wczoraj o ile pamiec mnie nie myli, nie liczac karmienia, do 6 nie bylo zadnej pobudki! pozniej ze dwie, i tak do 7.30 przespalismy. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Marsi - czekamy na Ciebie, miałam tu pytać na forum co u Ciebie, ale jak będziesz gotowa wrócisz do nas. Trzymaj się kochana, dużo siły życzę!
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-11-12 o 22:15 |
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2848 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
To tak jak Daria
Cytat:
ja nie wiem czy go mam Cytat:
![]() ![]() Ja parę razy jak powiedziałam Darii "nie wolno" to spojrzała na mnie i płacz taka mała a rozumieCytat:
Cytat:
i problem z głowyNo jasne że pamiętamy , no co Ty ![]() Trzymaj się kochana!! Synuś cudnie chodzi!!!! NO WŁAŚNIE! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daria już raczkuje w expersowym tempie. I od 4 dni sama wstaje już bez problemu Ciągle podchodzi do stołu , łapie się góry i hop na nóżki. Z dnia na dzień idzie jej coraz lepiej. A jak się cieszy przy tym
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-11-12 o 22:25 |
||||||
|
|
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja az tak bardzo do rad z tej ksiazki sie nie stosuje, chyba mnie to przerasta, ale i tak jest juz duzo lepiej! Chociaz czuje sie troszke uwiazana przez te drzemki, zwlaszcza druga, no ale nocki sa lepsze, wiec chyba wytrwam. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- silver - niby nie wolno, bo moze sie poglebic
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiałam , nadrabiałam i nadrobiłam i się zmęczyłam. Lecę spać. Pa pa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

środek czysty, mankamentem jest tylko małe wgniecenie na nadkolu, nie ma potrzeby go klepać
Akurat właśnie ta, która w ciąży jest. Pisałam Wam, że ona miała niedługo przed naszym weselem operację zszywania jajnika, bo jej pękł. I potem sobie z tż brykała, bo nawet lekarze mówili, że teraz trudno jej będzie w ciążę zajść. No i sobie wpadli. I ona zamiast się cieszyć, tym bardziej, że przecież taki problem mogła mieć, to się martwi, "co ludzie powiedzą" ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tylko tak przelecę chyba Was
kto ją tego nauczył