|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Co do USG bioderek zarejestrowałam małą na ul. Wielicką http://meddim.pl/ samo USG kosztuje 70 zł, a z konsultacją lekarską 100 zł. Idziemy 19 listopada. Jako że nie jesteśmy zarejestrowane w Krakowie to mieliśmy mniej miejsc do obdzwonienia na NFZ ale niestety wszędzie tylko słyszałam"na ten rok nie mamy już terminów". Ale jak dzwoniłam jakieś dwa tygodnie temu do szpitala Siemiradzkiego to pani jeszcze nie wiedziała na kiedy będą mieć terminy bo coś z miasta mieli podpisać jakieś fundusze dać, tylko to właśnie dotyczy dzieci zameldowanych w Krakowie. Tutaj masz linka http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=175 . Dzwoniłam też na Barską ale tam też jest bezpłatne dla dzieci zameldowanych w Krakowie, a poza tym na ten rok terminów brak Cytat:
![]() A co do katarku to sama nie wiem. My w sumie tak co dwa dni teraz małą wietrzymy, wychodzimy na spacer bo kurka zimnica. Ale w sumie w zimie będzie na minusie więc musi się przyzywczajać maluch
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-11-13 o 08:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja melduję że żelki mnie okłamały i za kare zjem tego baby misia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
Robiła któras ten zakwas na zur?
Kociak, Ktosiula- ok to zrobimy tak że ja mogę teraz w listopadzie i połowie grudnia przyjmować zgłoszenia na pewno.Nie wiem jak później bo mozliwe ze mnie nie bedzie przez jakiś czas (ale to sie okaze oczywiscie) Czy któras z mamuś już rozpakowanych mogłaby być tą drugą osobą? Poza tym jesteśmy już w częsci rozpakowane, po części na porodówce, a reszta przy końcówce. MOŻE wrto usunąć zbęde info z 1 str. a zamiescic tam również to co dla mamuś byłoby przydatne? te info on ktosiuli bodajże (jak nie to wybacz) o sprawach do zaltwienia, te linki z pierwsza pomoca od babku, dokladnie te becikowe, a moze przy opisach porodu zamiescimyzdjecia swoich bobo? czy raczej nie checie by ktos oglAdal ? zrobilam skana kompa a tu pelno wirusow i mi sie komp wiesza.............. ide na tab.
#4925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może schodzić i wychodzić w innym miejscu (więcej na czole, a potem więcej na policzkach) a czym przemywasz? nasza położna mówiła tylko solą fizjologiczną lub przegotowaną wodą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Wtajemniczenie
|
A spod pachy???
Ja w swojej krótkiej karierze mamy karmiącej cycem uwielbiałam tą pozycję. Na leżąco to była dla mnie katorga, bo mała się wkurzała i nie umiała złapać.
#4927 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja robie to samo.Nie poddam sie, tyle juz wytrzymalam to i jeszcze dam rade.Uwielbiam to cycolenie ![]() Cytat:
Skad ja to znam,dotrzecie sie.Pierwsza nocka to masakraa potem juz jest lepiej.Naprawde.Swojemu dziecku nie zrobisz krzywdy.Odwagi!Dasz sobie rade.Moze tz pomoze w odbijaniu. Ja z bezsilnosci musialam podac pierwszej nocki mm,tz gnal do apteki o 2 w nocy bo ja idiotka nie mialam w domu a nie mogllam Tymka do piersi przystawic.Ryczalam jak bobr razem z moim dzieckiem brrrrr Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
nie koniecznie, ja mam OGROMNE piersi i też myslałam ze ta pozycja jest nie dla mnie, bo przygniatam mu buźkę, ale jakoś ogarnęłam to i karmiła na leżąco choć z pod pachy to dla mnie najlepsza pozycja do karmienia. Szkoda ze nie karmię, ale Ty walcz, bez sensu sie poddawać po tak krótkim czasie. MLEKO matki jest lepsze od mm, tańsze i wygodniejsze. NIe musisz wyparzac co chwile butelek czy smoczków, stać i czekać aż woda sie zrobi, ostudzić.. wyciągasz cyca i karmisz. Das rade
![]()
#4929 |
Zakorzenienie
|
Rzuciło mi się w oczy to odpisuje na posta Rybki i lecę nadrabiać
![]() Mogę być tą 2 osobą do przekazywania wiadomości o porodach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
mi teżtak położna powiedziała przy naszym trądziku.. jak znajde zdjęcie gdzie widać to Ci wkleje jak my mieliśmy i jak to wyglądało. Ale nam sie długo to trzymało. nie pamietam od kiedy, ale widze ze na policzku jeszcze ma kilka 'krostek' Przemywałam tylko wodą, tyle ze kilka razy dziennie potrafiłam... a na necie to wyczytałam ze nawet spirytem robią..
#4931 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mlelo troche pomoglo,chodzenie bez stanika i wietrzenie alez rozeaga zeby nie zawialo.Dla mnie wybawieniem jest msdc Lansinoh albo Purelan.Obydwie z lanolina.Pieknie sie goi i szybko.I nie trzeba zmywac tak jak np Maltanu. Cytat:
Kto da rade jak nie Ty slunska kobita ![]() Cytat:
Buziak ![]() Dziem dobry tak w ogole ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() Ja nie miałam problemów z blizną, czułam że mnie ciągnęło przez pierwszy tydzień ale było do wytrzymania... chyba że się za bardzo wysiliłam to bolało mocniej - wtedy sięgałam po paracetamol ![]() Ryba myślę że zdjęcia bobasków to wcale nie głupi pomysł i tak tutaj dodajemy więc i tak inni oglądają :p Nemosku witamy z powrotem ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4934 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz rację, niech się bardziej ppostara,kolacja może być dobrym początkiem, okazją do rozmowy, ale chyba D. potrzebuje więcej czasu żeby zrozumieć co trzeba. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no h&m fajne i dobre. ale w pl to wcale nie tanie. No chyba że jest wyprz ![]() kochana dostałaś moją wiadomośc na priv? Cytat:
![]() Mnie lekarz fajnie zszył, jakiś czas przy seksie czułam blizne, ale żel nawilżający załatwiał sprawe, z czasem przestałam ją czuć. Teraz z kolei nie byłam nacięta i nadal się zastanawiam jak Lenka się tam zmieściła ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja tydzien temu wlasnie mialam skurcze u dentysty ![]() MAMY prawie TYDZIEN! ![]() Ide nakarmic Titka i przesiade sie na kompiutra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | ||
Rozeznanie
|
Cześć, witam się po przespanej nocce
![]() ![]() Zuzziak ![]() lineczka ![]() ![]() dizi ![]() ![]() ![]() kyte jeszcze chwilkę i będziesz śmigać z ubieraniem Natalki ![]() ![]() Oj, widzę, że nockę miałaś ciężką ![]() ![]() ![]() Twoja teściowa urodziła teraz dziecko???? nemosek ale ponadrabiałaś wszystko ![]() Fajnie, że sobie radzicie ze wszystkim i Tymuś grzeczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do anki i kolczyka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pokaż swojego tygodniowego szkraba ![]() grulla ![]() Murzynek z marmoladką.... ![]() Trele, Babku streszczenia dla Nemoska ![]() ![]() Cytat:
![]() Ach te grudniowe mamy ![]() Właśnie doczytałam, że Margot urodziła, a ona też z grudniowym terminem, co prawda z początku, ale grudniowym, aaaa ![]() Dziewczyny, mobilizacja !! ![]() Margot, gratulacje! Witamy Kubusia ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sorento Czas edycji: 2013-11-13 o 10:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Wtajemniczenie
|
Pamiętam jak jakiś czas temu pisałam że moje dziecko nie potrafi samo poleżeć żeby nie płakać że ciągle marudzi i trzeba albo nosić albo cudować, a teraz leży już z dobre 20 minut w łóżeczku, patrzyła na karuzelke a teraz przysypia
![]()
#4938 |
Zakorzenienie
|
nie mam zdjęcia na którym widac byłoby trądzik..
mao- mi włąsnie mówiła zeby koniecznie była to czysta przegotowana woda. Najlepiej ciepła ( ale ja mojemu i tak przymywamy cieplą,)i najlepiej osobno buźkę i osobno oczka- osobne waciki znaczy sie Domii- ok to wpisuje Cię na pierwszą stronę:P Ej, mam jakieś 20 minut to zrobie teraz ten wątek nowy z tytułem Z NEMOSKIEM bo on ma obecnie 22 głosy. Czyli wygrywa. Potem jak cos bedą wprowadzane dalej dane, zmienie co ma byxc zmienione... no a z ta maruda duzo ie moge na rekach.. a potem musze go wystawić na dwór bo przecież uszy mi zwiędną. ![]() Proszę sie jeszcze tam nie udzielać ![]()
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Pojechaliśmy na kolacje o 19, było sympatycznie, do czasu... W pewnym momencie Damian zaczął mówić o tym że mama rozmawiała z siostrami i poskarżyła się na mojego tatę że ją nie raz swoimi tekstami obraża, że powiedział że nikt nie powinien wchodzić do naszej sypialni bo to nasz prywatny kącik ( tu ma akurat rację) tak mnie wkurzył że mi humor popsuł i do końca kolacji się do niego nie odzywałam... Oczywiście w pewnym momencie myślałam że się poryczę bo mnie cycki z nadmiaru mleka zaczęły boleć ![]() Dodam jeszcze że Damian napewno pożałował że zaprosił mnie na kolacje bo całą noc praktycznie spędziłam w WC ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-13 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
córa miała trądzik przez ok miesiąc, zeszło samo stopniowo i nie ma żadnych śladów na buźce ![]() najgorsze były teksty ciotek "co ty dziecku zrobiłaś" ![]() my już w 40 tc i dzisiaj wizyta - ciekawe czy coś tam się rusza w kierunku porodu ![]() co do sn: miałam długi porod z bólami krzyzowymi - łącznie 30 godz od pierwszego rozwarcia, był przebijany pęcherz, oksy, prawie 2 godz parcia (główka nie chciała się wstawić, położna ją przekręcała) i byłam nacięta (nie czułam). Trafiłam na cudowną położną. I uważam, że warto było tyle przejść ![]() ![]() A krocze super mi się zagoiło, z żelem nie czułam różnicy - mąż też ![]() teraz Roksi będzie jeszcze większa, więc nie wiem czy się uda sn ![]() Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2013-11-13 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Wtajemniczenie
|
Oczka zawsze przemywamy osobnymi wacikami, na jedno oczko jeden wacik na drugie drugi. Ja to przemywam letnią wodą i tyle, na wieczór smaruje sudocremem i szczerze widze poprawę
#4943 |
Rozeznanie
|
może spróbuj podłożyć coś pod dzidzi żeby była wyżej i w sposób żeby leżała swoim brzuszkiem do twojego /brzuszek do brzuszka/ Tylko nie podpieraj sobie głowy ręką tylko połóż głowę i rękę luźno nad małą tak żeby tobie było wygodnie. Weź sobie poduszeczkę pod głowę żeby tobie było wygodnie i żebyś się nie spinała bo wtedy mleczko nie chce lecieć. Na zdjęciu moja pozycja do karmienia tylko że mały ma już ok 4 mieś i już tak bardziej majstrował, ale od początku tak sobie leżeliśmy. Moja szwagierka płaska jak placek a mówi że na siedząco nie umie karmić tylko na leżąco właśnie i dokładnie też w takiej pozycji.
Aha jeszcze jak jest mniejsze to tą wolną ręką co ja małemu trzymam na pupci przykładasz główkę do twojego cyca, nie ty się wyginasz tylko główkę dziecia dopasowujesz. później już sam się do ciebie przystawi jak będzie starszy. Edytowane przez NEWTREND Czas edycji: 2013-11-13 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Wtajemniczenie
|
Moja nie codziennie ma taki humor żeby poleżeć samej. Teraz ciągle nie śpi ale leży w łóżeczku, ziewa, mruczy sobie. Wszystko z czasem
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Wczoraj byliśmy na zakupach z mężem, wszędzie już świąteczne ozdoby i tak sobie pomyślałam że chyba trzeba zacząć powoli kupować prezenty na święta co by nie naraz później bo popłyniemy ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Zasnęła sama w łóżeczku ![]() ![]() ![]() Ide prasować w taki razie
#4945 |
Zakorzenienie
|
da sie usunac watek? bo2 literowki zrobilam.
![]()
#4946 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mnie od jutra już na watku nie będzie. Jutro szpital, a w piątek cięcie... błaaaagam o kciuki już od rana
![]() Do kogo mam napisać smsa jak już będę po??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa, pytałas jak NAtalka - ona ze skrajności w skrajnośc, raz siostre kocha nad życie, przytula, całuje, podaje pampersy, a raz chce podrapac albo uderzć ![]() Cytat:
dla położnej ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Kociak85;43691764] A! I słuchajcie, na nowy wątek mam propozycję, żeby ktoś inny przejął dyżur telefonowy dla kolejnych dziewczyn. Bo u mnie to już nie wiadomo kiedy zacznie się coś dziać. Gdybym za to zaczęła rodzić wcześniej niż te dziewczyny, z którymi numerami się powymieniałyśmy, to wtedy przekażę kontakty tej następnej osobie dyżurującej i osobom zainteresowanym ![]() ja mogę dyzurowac, dużo teraz jestemw domku wiec jak coś zawsze moge wejśc i napisać ![]() Miloszke nabierze sił niedlugo, trzymam kciuki z całego serca ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() eh, nie będzie łatwo. Ale posiedzi troche sam w domu to zmądrzeje, zobaczysz ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() eska możesz do mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Nasturcja nie wyrzucaj nic sobie
![]() ![]() Jest lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje za tydzień ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
można się z tym w 1 dzień wyrobić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja to nie wiem jak się za to zabiore, a to już chyba na dniach.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.