Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 14:21   #1111
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
To się ciesz! Wiesz o tym że zwykle z cycami rośnie doopa
No to jak doopa ma nie rosnać to ja nie chcę większych cycków

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
matko jaka kiecka cudna ! Myślisz że Piotruś sie nie pogniewa jak matka go od czasu do czasu jednak na różowo ubierze i uczesze grzywkunię ??

A tak na serio jak widze te boskie dziewczyńskie rzeczy to musze w sobie wyrobić uwielbienie do małych męskich rzeczy i chcę małego w takim razie ubierać jak dorosłego chłopczyka bo te maleńkie "dorosłe" rzeczy są obłędne. Znacie tego malucha:
http://instagram.com/alonso_mateo#
to trochę przerażające ale niektóre rzeczy które zakłada są po prostu boskie
Hehehe!! Mały jest słodki)

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
skurcze lapia wlasnie przy przeciaganiu
Potwierdzam Też tak mam. Zawsze boję się przeciągać
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:22   #1112
teklaaa
Raczkowanie

piszecie i piszecie..

dostałam od siostry rozowy komplecik haha kazdy nastawiony na dziewczynkę, a ja po prostu chce juz wiedziec

jadę na wizytę, 3majcie kciuki, żebym sie dowiedziała co we mnie jest
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:22   #1113
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
o fajnie że już wróciłaś i jest OK. Piotrusie widzę takie są. Przedwczoraj w Ikei tylko jedno dzieco darło się na pół sklepu i ucieszony mąż przyleciał do mnie pytając czy wiem jak to dziecko ma na imię i jakże ucieszony stwierdził że Piotruś Mój Piotrek też wczoraj zrobił taką salwę kopniaków, że mąż spytał czy wszystko z nim OK że tak kopie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Jacuzzi w ciązy raczej nie bardzo, ale chyba głównie chodzi o infekcje, łatwiej się zarazić czymś nieprzyjemnym. Kąpiele nie są zabronione, byle by nie były gorące, a tak to można. Po prostu nie można dopuścić do stanu, w którym pociłabyś się w wannie. To mi mówiła lekarka moja, bo ja mam wannę i lubię z niej korzystać zwłaszcza w jesienne wieczory

Co do rodziców: strasznie mi przykro.
No Ja do jacuzzi się nie pchałam bo tam woda miała 33 stopnie uważam że to chyba za dużo dla brzucha

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:23   #1114
estera85
Raczkowanie

[QUOTE=baja_86;43687260]Skoro nic niepokojącego to postaraj się nie martwić. Jeśli cię to pocieszy to ja też mam cos nie tak z tarczycą, dokładnie niedoczynność, co prawda przed ciążą wyregulowaną, ale leki i tak przyjmować trzeba. Do tego dochodzi lekka niedokrwistość ciążowa i kolki nerkowe. Przyjmuję teraz więcej leków niż kiedykolwiek wcześniej, a podobno ciąża to nie choroba Będzie dobrze
PS często robisz badania tarczycowe, ja raz na miesiąc, dwa, zależy jak endo-gin zleci

Baja_86 ja robie TSH i FT4 co dwa tygodnie a z endokrynologie widuje sie co miesiąc. Częściej niz z moim ginekologiem hehe
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:28   #1115
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
agunia4ever no chyba jest ok bo skurcze mnie nie łapią, leżę non stop i aż od tego leżenia jestem taka osłabiona, że jak wstaję to "na 4 łapy" i kręci mi się w głowie, chwilę pochodzę i sapię. Czasami mnie coś w kroku ukłuje tylko ale nie mam pojęcia co to takiego. Jutro się dowiem czy mi się szyjka jeszcze skraca czy stanęła w miejscu.
No to miejmy nadzieję, że teraz już wszystko ok będzie) Oszczędzaj się

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
co innego ubrać tak dziecko na jakieś większa wyjście, a co innego ubierać tak codziennie dla mnie dziecko to dziecko, i nie chciałabym tak ubierać codziennie mojego syna, dziecko ma prawo się wyszalec na placu zabaw, wybrudzić, a nie wiem czy w takich ciuchach na co dzień jest mu wygodnie poza tym potem dorastają tacy zadufani w sobie facecie, no ale to moim zdaniem
No tak.. Nie wyobrażam sobie żeby dziecko chodziło tak do piaskownicy, ale właśnie na jakieś wyjście super

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, że masz to za sobą. Dla mnie to problem na czczo z domu wyjść, a jeszcze trzeba tyle tam siedzieć
Ja też zazdoszczę., W piątek mam wizytę i pewnie dostanę już skeirowanie na badanie. Niby słodkie lubię ale aż się boję
Stary 2013-11-13, 14:29   #1116
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No to jak doopa ma nie rosnać to ja nie chcę większych cycków[COLOR="Silver"]
Mi cycki urosły dwa rozmiary i tyłek też ale moja doopa ma to do siebie, że jak jest okazja przytyć to ona zawsze chętnie

Maja

Czytam
Stary 2013-11-13, 14:31   #1117
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Mi urósł tyłek a cycki nic ;(
No to pjjoonaa!!!
Stary 2013-11-13, 14:40   #1118
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
ja znowu jestem po nieprzespanej nocy, córcia choruje
Oj, współczuję... I dużo zdrowia dla córci (i siły dla Ciebie)

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
uparta współczuję nocki ale i u nas to samo, nasza też chora...Boże jak ona marudzi
a ja mam słaby dzień i już zdążyłam się z nią popłakać z bezsilności chyba
ehh te hormony
Castia, Tobie tez wyrazy współczucie. Chorujące dzieci to straszna sprawa męcząca potwornie dla całej rodziny

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Widziałam dyskusję nad X-landerem.
Ja się jednak na niego zdecyduję. Model X-move. Byłam w trzech sklepach wczoraj rano i oglądałam różne wózki. Oglądałam Adamex Jogger, Camarelo Carera i właśnie trzy wózki X-lander. X-move jak na moje wiejskie warunki jest wprost idealny. Ma naprawdę duże pompowane koła. Waga też jest słuszna ale mnie to nie przeraża ze względu, na to, że mam dom i nie muszę go dźwigać. Auto też mam spore więc nie ma problemu. Za to na nasze leśne dukty i zaśnieżone drogi koła i masa są jak najbardziej na miejscu. Kolorystyka jest cudna, a wykonanie wydaje się być solidne. Też czytałam w necie te negatywne opinie o wózku i nie chciałam przez nie go kupić. Jednak w sklepach panie mi wytłumaczyły, że firma po negatywnych opiniach wzmocniła stelaż i nie jest już wadliwy, na dodatek ma 36 miesięczną gwarancję (a to też daje do myślenia - gdyby to był bubel, gwarancje by była krótka), a w internecie na wielu forach najczęściej powtarzają się opinie tych samych ludzi. Poszperałam trochę i faktycznie odnoszę takie wrażenie. Opinia o złamanej rączce jest chyba na wszystkich forach, a jest to opinia jednej osoby. W każdym razie panie w trzech różnych sklepach mnie przekonały do tego pojazdu. Prowadzi się go jedną ręką, łatwo składa i naprawdę mi się podoba. Zaznaczę jednak, że jest to moja subiektywna opinia i rozumiem, jeśli ktoś ma inne zdanie. A gdybym mieszkała w mieście to pewnie bym wybrała lekki i zgrabny wózeczek
Także czekam do 2 grudnia by potwierdzić płeć mojej córki (żeby syn w różowym wózku nie jeździł) i robię zakupy.

Czekam niecierpliwie na relacje z wizyt. TeQiba w tym tygodniu chłopcy mają być?
Mieliśmy x landera. I polecam. To wygodny, porządny wózek. Dużo miejsca dla dziecka i na dole na zakupy Świetne te koła, żadna powierzchnai nie sprawi problemu. Dobrze się prowadzi, jest niesamowicie zwrotny. Tylko to kolumbryna wielka jest. Szeroki i w wielu sklepach się nie mieściłam z nim i w metrze musiałam zawsze szukać bramki dla niepełnosprawnych. I mnóstwo miejsca w bagażniku zajmuje.

Cytat:
O

Dzięki za komplementy dot. sukienki - tez jestem w niej zakochana
Piękna ta sukieneczka jest

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Aha, i jeszcze miałam zapytać. Jak ze zgagą u Was? Męczy? I co Wam pomaga?
Mnie męczy okropnie, po bardzo wielu rzeczach. Najbardziej chyba banany pomagają.
I pociesza mnie jedynie myśl, że z Antkiem miałam tak samo - w piątym miesiącu było strasznie, a potem jakoś przeszło. Dziwnie w sumie, bo zazwyczaj zgaga jest pod koniec...

I odnośnie tych skruczy, ktoś pisał i umknęło mi cytowanie. W poprzedniej ciąży pod koniec miałąm prawdziwą masakrę (chyba już pisałam o tym). Łapały mnie w całych nogach - i dgy próbowałam jakoś odgiąć nogę, to od razu łąpało w innym miejscu... Magnez jadłam od połowy ciąży (miałąm trochę twardniejacy brzuch) i chyba niewiele pomogło... Niestety często jest tak, że maleństwo uciska na jakieś nerwy w kręgosłupie i tak to się objawia... Trzeba się ostrożnie przeciągać
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:41   #1119
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
agunia4ever no chyba jest ok bo skurcze mnie nie łapią, leżę non stop i aż od tego leżenia jestem taka osłabiona, że jak wstaję to "na 4 łapy" i kręci mi się w głowie, chwilę pochodzę i sapię. Czasami mnie coś w kroku ukłuje tylko ale nie mam pojęcia co to takiego. Jutro się dowiem czy mi się szyjka jeszcze skraca czy stanęła w miejscu.
powinna się wydłużyć skoro leżysz, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A właśnie, trochę zaczynam się niepokoić, bo od czasu pierwszych ruchów (2 listopada) poczułam jeszcze ze dwa razy a potem już nic jest jeszcze dosyć wcześnie, bo zaczęłam 18 tydzień, ale skoro już poczułam a teraz nic nie czuję, martwi mnie to
nie martw się pierwsze ruchy są nieregularne

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Baja_86 ja robie TSH i FT4 co dwa tygodnie a z endokrynologie widuje sie co miesiąc. Częściej niz z moim ginekologiem hehe
ja na szczęście mam endo-gina czyli 2w1 Dziwię się, że co 2 tyg bo generalnie wyniki po zwiększeniu dawki czy zmniejszeniu są bardziej wiarygodne po co najmniej 4 tyg, ale może w ciąży jest trochę inaczej, nie wiem. Ja wyregulowaną tarczycę miałam przed ciąża, teraz podnosze dawkę, bo zwiększyło się zapotrzebowanie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:46   #1120
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

A propo's basenu itp - jak sądzicie, czy mogę sobie czasem pozwolić na jacuzzi? Czasem marzy mi się taki relaksik (i masaż), a zresztą całą godzinę nie pływam przecież. Woda w jacuzzi nie jest b.ciepła, poza tym nie siedziałabym tam przecież godzinami, tylko jakieś max.10min. Przyznam się Wam, że na początku ciąży chodziłam, potem (pierdoła) skojarzyłam to z kąpielami w wannie (które się odradza) i przestałam ale wtedy nic złego się nie działo, czułam się b.dobrze itd.
A na basen zakładasz tampon?? Bo mi gin mówił, że jak na basen to z tamponem bo bardziej na infekcję narażona jestem-więc odpuściłam sobie. Ale w grudniu chcemy jechać na termy i chciałabym się [popluskać i zrelaksować ale zastanawiam się
Co do sytuacji w domu współczuję Pamietaj, że w nas masz oparcie i wsarcie i zawsze wysłuchamy) A najważniejsze teraz żebyś Ty i dzidzia dobrze się czuła. Więc... kochana głowa do góry i olej wszystko i wszystkich Ale coś mi się wydaję, że jak maleństwo już się urodzi to wszyscy oszaleją na jego punkcie)

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a moja siostra mi cały czas mówi jak ja teraz super wyglądam, jaka seksowna jestem i że super mi z brzuszkiem... aż mi głupio tego słuchać bo tz tak do mnie nie mówi
Mi tż to powtarza, ale on raczej obiektywny nie jest Ja w każdym razie nie moge na siebie w lustrze spojrzeć...
Stary 2013-11-13, 14:48   #1121
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola_m
Mnie męczy okropnie, po bardzo wielu rzeczach. Najbardziej chyba banany pomagają.
I pociesza mnie jedynie myśl, że z Antkiem miałam tak samo - w piątym miesiącu było strasznie, a potem jakoś przeszło. Dziwnie w sumie, bo zazwyczaj zgaga jest pod koniec...
ja teraz też uwielbiam banany jeść, a dzidziuś nieźle po nich mi szaleje
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 14:51   #1122
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, że jest ok.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Daj spokój, jak ja chodzę, to i Ty możesz . Jak już pisałam, już przed ciążą byłam kobietą 'o pełniejszych kształtach' a teraz to się robię mały wielorybek ale myślę sobie, że chyba lepiej, że dbam o siebie i pływam (póki mogę, oczywiście). Lepsze to od siedzenia w domu .
No właśnie, w dżakuzi nie bardzo a ja godziny w basenie nie wytrzymam. Takiej kondycji do pływania to ja nie mam

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Mój mąż jest do koloru różowego nastawiony bardzo bojowo Z tego co mówi, to nawet jeśli będzie dziewczynka, różowy będzie na końcu listy kolorów ubraniowych
Ani ja, ani tż nie lubimy różowego i przerażają nas małe dziewczynki całe w różu ale jest naprawdę ciężko. Nie ma nic na luzie, dla dziewczynek wszędzie róż, serduszka będę musiała polubić.

Cytat:
Po prostu nie można dopuścić do stanu, w którym pociłabyś się w wannie. To mi mówiła lekarka moja, bo ja mam wannę i lubię z niej korzystać zwłaszcza w jesienne wieczory
.
No właśnie, a ja tylko takie kąpiele lubię dlatego teraz tylko prysznic

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
piszecie i piszecie..

dostałam od siostry rozowy komplecik haha kazdy nastawiony na dziewczynkę, a ja po prostu chce juz wiedziec

Kciuki za wizytę są.
Ja Wam powiem, że nie rozumiem prezentów typowo dla danej płci, jak nawet matka jej nie zna

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Mi cycki urosły dwa rozmiary i tyłek też ale moja doopa ma to do siebie, że jak jest okazja przytyć to ona zawsze chętnie
a co będzie w tyle stała Ja lubię odstające tyłki

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:02   #1123
estera85
Raczkowanie

ja na szczęście mam endo-gina czyli 2w1 Dziwię się, że co 2 tyg bo generalnie wyniki po zwiększeniu dawki czy zmniejszeniu są bardziej wiarygodne po co najmniej 4 tyg, ale może w ciąży jest trochę inaczej, nie wiem. Ja wyregulowaną tarczycę miałam przed ciąża, teraz podnosze dawkę, bo zwiększyło się zapotrzebowanie[/QUOTE]

Baja, szczęsciara ze masz endo-gin 2w1, bo ja do endokrynologa jeżdzę 70km (do Poznania) co miesiac. A na poczatku jak mi wykryto tarczyce to jezdziłam co 2 tygodnie. Wiesz ja nie znam sie czy wyniki sa wiarygodne przez 4 tygodnie czy nie, ale wole isc zaplacic i wiedziec. Bo jak na poczatku ciazy dowiedziałam sie o zagrozeniach wynikajace z tarczycy wolałam nieryzykować choc nie ukrywam wiązało sie to z duzymi kosztami. Ja o tarczycy dowiedziałam sie dopiero w ciazy wiec przed tym nic nie wiedziałam, wogóle sie nie liczyłam. Endo tez mi cały czas zwieksza dawke w tym momencie biore juz Eutyrox 100. Na szczęście juz od półtora miesiaca wyniki sie unormowały i dawki juz nie zmienialismy.
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:06   #1124
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
nie martw się pierwsze ruchy są nieregularne
Wiem, ale byłabym spokojniejsza gdyby się jednak dziecię raczyło odezwać

Castia, uparta zdrówka dla dzieci

Moja 9-letnia chrześnica miała ostatnio na religii napisać list do Boga z podziękowaniami. I napisała: "Panie Boże dziekuję Ci, że ciocia Kasia zaszła w ciążę i urodzi mi siostrzyczkę albo braciszka"
Tak czeka na to dziecko, ciągle dopytuje, czy chłopczyk czy dziewczynka, nie ukrywa, że liczy na siostrę, bo w rodzinie jest 3 chłopaków i ona jedna.
Pamiętam, że gdy tylko jej powiedziałam, że spodziewam się dziecka, od razu o to zapytała Słodka kochana moja przybrana córeczka

W całej mojej rodzinie chętnych na dziewuszkę jest cała masa, a tylko jeden domaga się chłopaka- mąż Ciekawe czy przebije tą cała hordę
Ja kibicuję wszystkim a co
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:11   #1125
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Męczy jak diabli
Ja piję miętę, i zieolną herbatę. I rumianek. Może nie jest bosko, ale lepiej.
I jedzenie małych porcji pomaga mi.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ani ja, ani tż nie lubimy różowego i przerażają nas małe dziewczynki całe w różu ale jest naprawdę ciężko. Nie ma nic na luzie, dla dziewczynek wszędzie róż, serduszka będę musiała polubić.
My z TŻem planowaliśmy na żółto i zielono ubierać, jak rozważaliśmy możliwość że będzie dziewczynka. Da się, tylko trudniej ubranka znaleźć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 15:36   #1126
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, że masz to za sobą. Dla mnie to problem na czczo z domu wyjść, a jeszcze trzeba tyle tam siedzieć

Nie wiem jak inne dziewczyny ale mi połozna kazała dzień wczesniej być na diecie bez słodkiego. Ostatni posiłek o 20.00 a rano mogłam wypic herbatę (nie słodka ale i tak nie słodze) i zjesc pół kromeczki chleba oczywiscie z niczym słodkim i tak zrobiłam. Moze dlatego przetrwałam jakos te dwie godziny.
Trzymam kciuki za twój test z glukozy!

Cytat:
piszecie i piszecie..

Ale dzisiaj mój mały szalał po tej glukozie w przychodni. Kopał jak nigdy dotad i w ogóle dzisiaj do tej pory jest taki ruchliwy.

Któras z Was wybrała dla synka imie Dawid. Mi tez sie bardzo podoba i chciałabym tak nazwac małego ale córka i mąz maja inne typy. Maz mówi ze żeby było sprawiedliwie zobaczymy jakie imie bedzie w kalendarzu jak urodze i tak nazwiemy malucha o ile nie bedzie zbyt brzydkie. 1 marca sa imieniny Dawida wiec moze uda sie wtedy urodzic
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:42   #1127
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, to jak byś pisała o moim brzuchu on był u mnie newralgicznym miejscem a teraz to po części go nienawidzę po części kocham a reaguje błyskawicznie...

Cytat:

Mnie dopadła nie wiem jak sobie z nią radzić bo nigdy nie miałam a teraz to mam czasami tak, że mi w ogóle jedzenie stoi w gardle i mi niedobrze przez to

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Baja, szczęsciara ze masz endo-gin 2w1, bo ja do endokrynologa jeżdzę 70km (do Poznania) co miesiac. A na poczatku jak mi wykryto tarczyce to jezdziłam co 2 tygodnie. Wiesz ja nie znam sie czy wyniki sa wiarygodne przez 4 tygodnie czy nie, ale wole isc zaplacic i wiedziec. Bo jak na poczatku ciazy dowiedziałam sie o zagrozeniach wynikajace z tarczycy wolałam nieryzykować choc nie ukrywam wiązało sie to z duzymi kosztami. Ja o tarczycy dowiedziałam sie dopiero w ciazy wiec przed tym nic nie wiedziałam, wogóle sie nie liczyłam. Endo tez mi cały czas zwieksza dawke w tym momencie biore juz Eutyrox 100. Na szczęście juz od półtora miesiaca wyniki sie unormowały i dawki juz nie zmienialismy.
to już dużą bierzesz ja startowałam z 25/50 a później przeszłam na same 50 i mam tsh 1,5. A na jakim poziomie jest u ciebie? Bo mi endo powiedziała że dopiero jak będzie powyżej 2,5 to trzeba będzie zwiększyć dawkę, ale mi się wydaje że to już za dużo...

teklaaa
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-11-13 o 15:44
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:44   #1128
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Moja 9-letnia chrześnica miała ostatnio na religii napisać list do Boga z podziękowaniami. I napisała: "Panie Boże dziekuję Ci, że ciocia Kasia zaszła w ciążę i urodzi mi siostrzyczkę albo braciszka"
Przesłodka

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
My z TŻem planowaliśmy na żółto i zielono ubierać, jak rozważaliśmy możliwość że będzie dziewczynka. Da się, tylko trudniej ubranka znaleźć
Ja podobno dostanę dużo różowego ale na początku, później większe będę musiała dokupywać i będę starała się szukać jakiś mniej słodkich

Stary 2013-11-13, 15:52   #1129
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja podobno dostanę dużo różowego ale na początku, później większe będę musiała dokupywać i będę starała się szukać jakiś mniej słodkich
No bo niemowlęciu niby obojętnie z jednej strony, ale z drugiej strony gust się chyba od małego kształtuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 15:54   #1130
amelka2006
Raczkowanie

no i jak te wyniki badań? Niedobrze, że tak Cię dopada... W ciąży w sy=umie często ciśnienie się jeszcze obniża, może to przez to?

Odebrałam te wyniki i niczego specjalnego tam nie znalazłam
Tylko zaczyna mi się anemia robić. Ale jeszcze nie ma tragedii. Jutro idę do gina, zobaczymy co powie.

Dziewczyny, czekamy na relacje z Waszych dzisiejszych wizyt!!!!
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:56   #1131
filupka
Rozeznanie

Dziewczyny jestem po badaniu
Dziekuje za wszystkie kciuki
wszystkie pomiary prawidlowe. Plec potwierdzona z 13-tego tygodnia, bardzo ładnie i od razu pokazał swoje klejnoty; )
Ale buzke zakrywal wiec nie udalo sie zrobic ładnego zdjeciaw 3D. A na koncu nakryl sie nozkami, wypial pupe i tyle... maly uparciuch.

A teraz szybko nadrabiam wszystkie strony co naskrobalyscie przez caly dzionek
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:59   #1132
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
wszystkie pomiary prawidlowe. Plec potwierdzona z 13-tego tygodnia, bardzo ładnie i od razu pokazał swoje klejnoty; )
Ale buzke zakrywal wiec nie udalo sie zrobic ładnego zdjeciaw 3D. A na koncu nakryl sie nozkami, wypial pupe i tyle... maly uparciuch.

świetne wieści, gratuluję
Stary 2013-11-13, 16:04   #1133
Ela87
Zakorzenienie

Pierwsze samodzielne badanie glukozy mam za sobą.
Zużyłam dwa paski, bo coś źle zrobiłam, a kułam się chyba z 10 razy palec boli okrutnie, czyli piszę do Was jednym palcem mniej. Pozostało 19
Ale wynik 100 a norma do 120

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
No bo niemowlęciu niby obojętnie z jednej strony, ale z drugiej strony gust się chyba od małego kształtuje
Nawet nie gadaj, ja mam słaby gust

Cytat:
dzieciaki już w brzuchach strzelają fochy

Stary 2013-11-13, 16:05   #1134
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

No to super te nasze dzieci mało fotogeniczne Majka też twarzy nie chce pokazać

Maja

Czytam
Stary 2013-11-13, 16:07   #1135
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
piszecie i piszecie..

I za wizytę i za potwierdzenie płci

Cytat:
Całe szczęście jeszcze nie poznałam, co to ciążowa zabójcza zgaga - wszystko przede mną

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
ja teraz też uwielbiam banany jeść, a dzidziuś nieźle po nich mi szaleje
Ooo Mikołaj też lubi banany

Cytat:
Wiem, ale byłabym spokojniejsza gdyby się jednak dziecię raczyło odezwać

Castia, uparta zdrówka dla dzieci

Tak czeka na to dziecko, ciągle dopytuje, czy chłopczyk czy dziewczynka, nie ukrywa, że liczy na siostrę, bo w rodzinie jest 3 chłopaków i ona jedna.
Pamiętam, że gdy tylko jej powiedziałam, że spodziewam się dziecka, od razu o to zapytała Słodka kochana moja przybrana córeczka

W całej mojej rodzinie chętnych na dziewuszkę jest cała masa, a tylko jeden domaga się chłopaka- mąż Ciekawe czy przebije tą cała hordę
Ja kibicuję wszystkim a co
Ale słodka Mała!!!
Na pewno będzie wspaniałą kuzynką

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Któras z Was wybrała dla synka imie Dawid. Mi tez sie bardzo podoba i chciałabym tak nazwac małego ale córka i mąz maja inne typy. Maz mówi ze żeby było sprawiedliwie zobaczymy jakie imie bedzie w kalendarzu jak urodze i tak nazwiemy malucha o ile nie bedzie zbyt brzydkie. 1 marca sa imieniny Dawida wiec moze uda sie wtedy urodzic
Bardzo mi się podoba imię Dawid - chrześniak TŻ ma tak na imię i jest super chłopcem (no prawie nastolatkiem).

Cytat:
A to uparciuch Ja dziś liczę na jakąś fotkę w 3d

Ale mam dziś schizę!!!
Boję się teraz, że okaże się, że Mikołaj jest jednak dziewczynką
Nikt nie ogarnie myślenia kobiety w ciąży

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 16:19   #1136
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

super

Cytat:
Zużyłam dwa paski, bo coś źle zrobiłam, a kułam się chyba z 10 razy palec boli okrutnie, czyli piszę do Was jednym palcem mniej. Pozostało 19

Cytat:
No to super te nasze dzieci mało fotogeniczne Majka też twarzy nie chce pokazać
moje też się za pępowiną schowało i mamy tylko kawałek buziaka
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 16:21   #1137
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję wizyty. Ależ uparciuszki z tych naszych dzieci
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 16:29   #1138
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Czekam niecierpliwie na relacje z wizyt. TeQiba w tym tygodniu chłopcy mają być?

Cytat:
TeQiba trzymam mocno kciukasy za siusiaka!!!!!! Powiedz ginowi, ze przypada tydzień chłopaków, więc niech się dobrze przyjrzy

Powiem Ci ze ten lekarz chyba wiedzial o tym - czyzby czytal wizaz?

No wiec JESTEM NAJSZCZESLIWSZA OSOBA NA SWIECIE!
Dzidzius jest zdrowy - wszystko prawidlowo i w normie
A jako bonus potwierdzony chlopak - wracalam jak na skrzydlach
Trafil mi sie cudowny lekarz, ktory na prawde poswiecil mi mnostwo czasu, czego jeszcze w tej ciazy nie zaznalam. Wszystko tlumaczyl, zartowal, a do tego mlody i przystojny
Strasznie bym go chciala jako prowadzacego, ale niestety nie przyjmuje w przychodni Mam nadzieje ze bedzie przyjmowal moj porod
Bardzo Wam dziekuje za kciuki - one na prawde maja magiczna moc
Stary 2013-11-13, 16:31   #1139
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję!!!!

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:

No i superr!! Wszystko wraca na dobre tory)
Stary 2013-11-13, 16:33   #1140
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Powiem Ci ze ten lekarz chyba wiedzial o tym - czyzby czytal wizaz?

No wiec JESTEM NAJSZCZESLIWSZA OSOBA NA SWIECIE!
Dzidzius jest zdrowy - wszystko prawidlowo i w normie
A jako bonus potwierdzony chlopak - wracalam jak na skrzydlach
Trafil mi sie cudowny lekarz, ktory na prawde poswiecil mi mnostwo czasu, czego jeszcze w tej ciazy nie zaznalam. Wszystko tlumaczyl, zartowal, a do tego mlody i przystojny
Strasznie bym go chciala jako prowadzacego, ale niestety nie przyjmuje w przychodni Mam nadzieje ze bedzie przyjmowal moj porod
Bardzo Wam dziekuje za kciuki - one na prawde maja magiczna moc
Super czekałam na takie wieści Cieszę się, że w końcu trafił ci się konkretny i fajny lekarz

Maja

Czytam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości