![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Potwierdzam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Raczkowanie
|
piszecie i piszecie..
![]() dostałam od siostry rozowy komplecik haha ![]() ![]() ![]() jadę na wizytę, 3majcie kciuki, żebym sie dowiedziała co we mnie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=baja_86;43687260]Skoro nic niepokojącego to postaraj się nie martwić. Jeśli cię to pocieszy to ja też mam cos nie tak z tarczycą, dokładnie niedoczynność, co prawda przed ciążą wyregulowaną, ale leki i tak przyjmować trzeba. Do tego dochodzi lekka niedokrwistość ciążowa i kolki nerkowe. Przyjmuję teraz więcej leków niż kiedykolwiek wcześniej, a podobno ciąża to nie choroba
![]() ![]() PS często robisz badania tarczycowe, ja raz na miesiąc, dwa, zależy jak endo-gin zleci Baja_86 ja robie TSH i FT4 co dwa tygodnie a z endokrynologie widuje sie co miesiąc. Częściej niz z moim ginekologiem hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Piękna ta sukieneczka jest ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Aha, i jeszcze miałam zapytać. Jak ze zgagą u Was? Męczy? I co Wam pomaga? Mnie męczy okropnie, po bardzo wielu rzeczach. Najbardziej chyba banany pomagają. I pociesza mnie jedynie myśl, że z Antkiem miałam tak samo - w piątym miesiącu było strasznie, a potem jakoś przeszło. Dziwnie w sumie, bo zazwyczaj zgaga jest pod koniec... I odnośnie tych skruczy, ktoś pisał i umknęło mi cytowanie. W poprzedniej ciąży pod koniec miałąm prawdziwą masakrę (chyba już pisałam o tym). Łapały mnie w całych nogach - i dgy próbowałam jakoś odgiąć nogę, to od razu łąpało w innym miejscu... Magnez jadłam od połowy ciąży (miałąm trochę twardniejacy brzuch) i chyba niewiele pomogło... Niestety często jest tak, że maleństwo uciska na jakieś nerwy w kręgosłupie i tak to się objawia... Trzeba się ostrożnie przeciągać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sytuacji w domu współczuję ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja Wam powiem, że nie rozumiem prezentów typowo dla danej płci, jak nawet matka jej nie zna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1123 |
Raczkowanie
|
ja na szczęście mam endo-gina czyli 2w1
![]() Baja, szczęsciara ze masz endo-gin 2w1, bo ja do endokrynologa jeżdzę 70km (do Poznania) co miesiac. A na poczatku jak mi wykryto tarczyce to jezdziłam co 2 tygodnie. Wiesz ja nie znam sie czy wyniki sa wiarygodne przez 4 tygodnie czy nie, ale wole isc zaplacic i wiedziec. Bo jak na poczatku ciazy dowiedziałam sie o zagrozeniach wynikajace z tarczycy wolałam nieryzykować choc nie ukrywam wiązało sie to z duzymi kosztami. Ja o tarczycy dowiedziałam sie dopiero w ciazy wiec przed tym nic nie wiedziałam, wogóle sie nie liczyłam. Endo tez mi cały czas zwieksza dawke w tym momencie biore juz Eutyrox 100. Na szczęście juz od półtora miesiaca wyniki sie unormowały i dawki juz nie zmienialismy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, ale byłabym spokojniejsza gdyby się jednak dziecię raczyło odezwać
Castia, uparta zdrówka dla dzieci ![]() Moja 9-letnia chrześnica miała ostatnio na religii napisać list do Boga z podziękowaniami. I napisała: "Panie Boże dziekuję Ci, że ciocia Kasia zaszła w ciążę i urodzi mi siostrzyczkę albo braciszka" Tak czeka na to dziecko, ciągle dopytuje, czy chłopczyk czy dziewczynka, nie ukrywa, że liczy na siostrę, bo w rodzinie jest 3 chłopaków i ona jedna. Pamiętam, że gdy tylko jej powiedziałam, że spodziewam się dziecka, od razu o to zapytała ![]() ![]() W całej mojej rodzinie chętnych na dziewuszkę jest cała masa, a tylko jeden domaga się chłopaka- mąż ![]() ![]() Ja kibicuję wszystkim a co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja piję miętę, i zieolną herbatę. I rumianek. Może nie jest bosko, ale lepiej. I jedzenie małych porcji pomaga mi. Cytat:
![]()
![]() |
#1126 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za twój test z glukozy! ![]() Cytat:
![]() Ale dzisiaj mój mały szalał po tej glukozie w przychodni. Kopał jak nigdy dotad i w ogóle dzisiaj do tej pory jest taki ruchliwy. Któras z Was wybrała dla synka imie Dawid. Mi tez sie bardzo podoba i chciałabym tak nazwac małego ale córka i mąz maja inne typy. Maz mówi ze żeby było sprawiedliwie zobaczymy jakie imie bedzie w kalendarzu jak urodze i tak nazwiemy malucha o ile nie bedzie zbyt brzydkie. 1 marca sa imieniny Dawida wiec moze uda sie wtedy urodzic ![]()
![]() |
#1127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() teklaaa ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-13 o 15:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Raczkowanie
|
no i jak te wyniki badań? Niedobrze, że tak Cię dopada... W ciąży w sy=umie często ciśnienie się jeszcze obniża, może to przez to?
Odebrałam te wyniki i niczego specjalnego tam nie znalazłam ![]() Tylko zaczyna mi się anemia robić. Ale jeszcze nie ma tragedii. Jutro idę do gina, zobaczymy co powie. Dziewczyny, czekamy na relacje z Waszych dzisiejszych wizyt!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem po badaniu
![]() Dziekuje za wszystkie kciuki ![]() wszystkie pomiary prawidlowe. Plec potwierdzona z 13-tego tygodnia, bardzo ładnie i od razu pokazał swoje klejnoty; ) Ale buzke zakrywal wiec nie udalo sie zrobic ładnego zdjeciaw 3D. A na koncu nakryl sie nozkami, wypial pupe i tyle... maly uparciuch. A teraz szybko nadrabiam wszystkie strony co naskrobalyscie przez caly dzionek ![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
#1132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | ||
Zakorzenienie
|
Pierwsze samodzielne badanie glukozy mam za sobą.
Zużyłam dwa paski, bo coś źle zrobiłam, a kułam się chyba z 10 razy ![]() ![]() Ale wynik 100 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno będzie wspaniałą kuzynką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mam dziś schizę!!! Boję się teraz, że okaże się, że Mikołaj jest jednak dziewczynką ![]() ![]() ![]() Nikt nie ogarnie myślenia kobiety w ciąży ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiem Ci ze ten lekarz chyba wiedzial o tym - czyzby czytal wizaz? ![]() No wiec JESTEM NAJSZCZESLIWSZA OSOBA NA SWIECIE! ![]() ![]() ![]() Dzidzius jest zdrowy - wszystko prawidlowo i w normie ![]() A jako bonus potwierdzony chlopak - wracalam jak na skrzydlach ![]() Trafil mi sie cudowny lekarz, ktory na prawde poswiecil mi mnostwo czasu, czego jeszcze w tej ciazy nie zaznalam. Wszystko tlumaczyl, zartowal, a do tego mlody i przystojny ![]() Strasznie bym go chciala jako prowadzacego, ale niestety nie przyjmuje w przychodni ![]() ![]() Bardzo Wam dziekuje za kciuki - one na prawde maja magiczna moc ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.