Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 16:55   #4921
EVI07
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Chyba mam dzisiaj zły dzień, cukier się zbiesił i szaleje (nie lubi ścisłej diety), pogoda na spanie, a brzuch mi jakby wepchnął się pod żebra, nagle na dole mam luz, a pod biustem piłka. I już nie powiem co mnie boli...

Wiecie, chyba dopadł mnie syndrom wicia gniazda... Zaczęłam wybebeszać ciuszki niemowlęce po Wiktorii, przeglądałam co się dla chłopca nadaje, powarkuję na tżta, żeby skręcił łóżeczko, kupiłam sobie siatkowe majty (szał po prostu, antygwałty totalne!), zamówiłam przeurocze podpachy poporodowe (ja naprawdę tego po urodzeniu Wiki używałam?!), poprałam koszule do szpitala i całe 2 staniki do karmienia, które posiadam, a jeszcze koleżanka nawiozła mi cały wór ubranek po swoim synku, zaczęłam to przeglądać, rozgrzebałam na pół chałupy i postanowiłam po niedzieli kupić do łóżeczka materacyk, przewijak i pierwsze pampersy!!! Ciekawa jestem co mnie napadło, chyba to ten ambitny plan, że mam zamiar urodzić przed świętami, co by mi rodzinka sernikiem i keksem oczu nie wykłuła... Coś czuję, że lada dzień spakuję torbę do szpitala...

A, i zepsuły mi się kierunkowskazy i światła awaryjne w samochodzie... A tż powiedział (mechanik, psiakrew!), że nie ma czasu mi tego zrobić, bo ma na kanale "inną furę na której zarobi, a nie straci". Bandyta jeden, no!
Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, dziś zmniejszają mi fenoterol do 6x na dobę, mniej też,hydroksyzyny. Mam nawet się nie nastawić ze wyjdę przed niedziela. Powiedzieli, ze trzeba,będzie dociagnac fenoterol do 34 tyg a potem odstawic( u mnie aktualnie 32tc). A potem pewnie nospa i ewentualnie jakiś ośrodek referencyjny bo tu nie mają oddziału/osprzetu dla wczesniakow. Najbliższy (chyba II stopień) jest 30km od mojej miejscowości, III stopień mam sto km dalej.
Gosia, obczailam ktg- skurcze były na 50% z tym ze regularnie co trzy-cztery minuty. U mnie te skurcze jak są to właśnie regularnie.
Fotorelacji z jedzenia szpitalnego niestety nie będzie, wiecie, zbyt pyszne jest żeby tracić czas na robienie zdjęć
Co do przyttulanek to ja,mam zakaz of kors, ale wcześniej też nie wiodło nam się w tym temacie bo jak tylko zaczynaliśmy coś teges to mały zaczynał kopać ;/
Mój malz powiedział ze golic mnie nie będzie bo się boi ze mnie pokaleczy i muszę sama się męczyć ;/
Powiem wam, ze moje aktualne towarzystwo na sali jest straszne, babór jeden siedzi i pieprzy takie bajki ze aż żal słuchać. Drugi babór pali w ciąży. Dwie pozostałe są ok.
Współczuję towarzystwa na sali no i trzymam kciuki za szybki powrót do domciu!
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Poza tym nie jestem w stanie juz normalnie podnieść się z łóżka. Jak próbuje wstać z leżenia na plecach lub na boku, lub obrócić się z boku na bok to łapie mnie taki skurcz w plecach nad pośladkiem i czasem dodatkowo w pośladku ze wyje z bólu. I tak przy każdej próbie zostaje boleśnie uruchomiona, więc żeby zmienić pozycje lub wstać z każdej pozycji musze najpierw przekręcić sie na czworaka. Wyglada to komicznie i pokracznie i strasznie mi z tym źle. Moja kobiecość cierpi
Ja też wstając z łóżka wyglądam jak zawodnik sumo z przeceny...
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
W ogóle to załapałam małą schizę bo wczoraj na sr była mowa o tym że pęcherz płodowy może tak pęknąć że wody sączą sie jakby przez dziurkę. No i teraz mam schize czy mi tak nie peknie a jak do tego dołożę jeszcze fakt dość wzmorzonego nawilżenia w tamtych okolicach to już popadam w paranoje
Ja rodząc Wikę tak miałam, bardzo delikatnie się sączyło i nawet mi do łba nie przyszło, że to już, bo nic nie bolało. Dopiero jak poczułam skurcze co 3 minuty, to stwierdziłam "ja chyba k... rodzę"...
Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam pytanko zupełnie nie ciążowe. Pierwszy raz w wigilie i święta będziemy z mężem tylko w dwójkę (małej nie liczę;p) i strasznie chciałabym żeby te święta były dla nas magiczne, ciepłe, żebym wspominała je po latach. I tu pytanie co zaserwowałybyście na wigilię, jakie placki albo ciasteczka. Chcę żeby moje mieszkanie pachniało świętami Macie jakieś propozycje? Na pewno zrobię barszcz z uszkami i planuję krokiety na kolację wigilijną. Ale oprócz jakichś dwóch potraw chciałabym coś tak typowo świątecznego obojetnie czy to danie czy placek. Jakieś aromatyczne i pyszne pomysły chodzą Wam po głowie?
Podpowiem Ci babkę migdałową (pachnie w calym domu, łatwo się robi, jest pyszna i długo może stać) i sernik po wiedeńsku (pachnie może mniej intensywnie, ale za to smak...). Jak chcesz, podrzucę Ci przepisy na pw.
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Jejuuuu marzy mi się zasiąść z jakimś kalorycznym ciachem (takim tiramisu np.) i dobrą kawą
Słodyczki żegnajcie!
Wiem co czujesz... Dlatego mam coraz silniejsze postanowienie urodzić przed świętami...
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Co do chleba żytnio-razowego - POTWIERDZAM. A dzisiaj po grahamce na śniadanie miałam 122... ech a tylko połóweczkę tej bułki z wędliną i pomidorem zjadłam.
Na mnie w ogóle chleb żytni źle działa, zdecydowanie lepiej słonecznikowy razowy. Ale grahamkę też mogę, cukier po niej ok.
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
u mnie podobnie rano ostroznie z pieczywem.... uwaga teraz zjadłam naleśniki z pieczrkami w naszej wersji słodkie mamy dam znać
A ja rano muszę uważać z nabiałem, chociaż reguły nie ma, wczoraj po owsiance miałam po 1 h 96, dzisiaj po tym samym i w tej samej ilości 126 (kurrr...!!! ). Szajby już dostaję...
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Teoretycznie nie wolno nam mięsa wieprzowego. My możemy tylko kurczaki i indora...
no ewentualnie jakieś jasne chude mięcho np. chudy schab (ale nie smażony).
W wsumie Akkma o dziwo po tych zabronionych produktach ma cukier w porządku więc może i te kotleciki jej nie "przecukrzą"
Ja właśnie dzisiaj na obiad miałam pieczony schabik ze śliwkami i surówką. Cukier w porzo, chociaż dzisiaj ogólnie mi się wścieka.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Miałam się pochwalić moją córą.
Byłam dziś w szkole na rozmowie z nauczycielką (tutaj są takie indywidualne spotkania) i bardzo Wiki chwaliła. Mówi,że z angielskim radzi sobie świetnie i z czytaniem i z pisaniem. Powiedziała,że jest na wyższym poziomie niż część angielskich dzieci ,a ona uczy się dopiero 3 lata. I z matematyki powiedziała,że jest w pierwszej trójce najlepszych. Poza tym chwaliła,że jest bardzo sprawna fizycznie. A ja z radości aż się poryczałam. Ach ta ciąża
dla Wiki! Ale przyjemnie jest tak posłuchać dobrych opinii o dziecku, ja też ostatnio ryczałam w przedszkolu jak pani moją Wikę chwaliła...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 16:55   #4922
ejani
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43716207]
Dzięki. Postaram się to w grudniu/styczniu ogarnąć. Muszę najpierw znaleźć gdzieś przychodnię koło siebie. Małą i tak dopiszemy do ubezpieczenia z pracy tak aby mogła korzystać z Enel Medu razem z nami.[/QUOTE]

a, i gratulacje mieszkania (umknęło mi wcześniej )

my chyba też dopiszemy- do męża do luxmedu, bo u mnie nie można (?). myślicie, że jak dziecko będzie do karty ojca, to on będzie musiał z nim chodzić, czy ja też mogę?
Stary 2013-11-14, 16:59   #4923
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Justien - gratulacje

ja przestałam się już dawno mieścić w swoją kurtkę zimową... specjalnie ja wyciągnęłam i przymierzyłam.
Ale na szczęście moja siostra jest troszeczkę "większa" i obecnie okupuję jej płaszczyk

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:03   #4924
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
a, i gratulacje mieszkania (umknęło mi wcześniej )

my chyba też dopiszemy- do męża do luxmedu, bo u mnie nie można (?). myślicie, że jak dziecko będzie do karty ojca, to on będzie musiał z nim chodzić, czy ja też mogę?
Dziękuję Jeśli chodzi o to ubezpieczenie to nie wiem na pewno, ale dopytam u siebie w pracy. Logiczne wydaje się że oboje rodziców może pójść z dzieckiem, bo wizyta jest na dziecko a nie na dorosłego, ale w służbie zdrowia (nawet prywatnej) nic mnie nie zdziwi

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Justien - gratulacje

ja przestałam się już dawno mieścić w swoją kurtkę zimową... specjalnie ja wyciągnęłam i przymierzyłam.
Ale na szczęście moja siostra jest troszeczkę "większa" i obecnie okupuję jej płaszczyk
Dzięki Ja się w zimową mieszczę ale ledwo. Dlatego na razie przeważa opcja ubioru na cebulkę, i lżejszy płaszcz którego nie zapinam.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:06   #4925
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
kefii ja będę zamawiać z all łóżeczko z całym wyposażeniem od razu ale jeszcze nie wiem dokładnie jakie
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Ja kupilam, sosnowe z szuflada, juz skrecone i jestem bardzo zadowolona
Ja własnie szukam i zastanawiam sie jakie kupić

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
My też nadal w kropce z wózkiem. Wczoraj byliśmy w sklepach (aż całych dwóch, bo więcej nie ma ) i oczywiście wszystkie ciężkie jak diabli. Poza tym budżet ograniczony. W sumie moja mama zbiera na wózek, więc tym bardziej nie chcę narażać jej na duże koszty.
Dobrze że nie tylko ja mam problem

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:07   #4926
Angeldz21
Przyczajenie

Hej Dziewczyny!
Mam pytanie-co w ciąży można wziąść na spuchniete nogi? jestem w 29 tyg i wiem ze Furaginy wziaść mi nie wolno, a nogi mam tak spuchniete ze kostki nie widać i boli sciąga jak nie wiem. Może ktoraś z was tez ma podobne dolegliwości i mi cos dobrego poleci.
Angeldz21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:10   #4927
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Teraz była dyskusja jak to w ciąży nie można rzucać palenia i ze któraś oglądała program w kktórym lekarze mówili ze rzucanie w ciąży papierosów nic nie da bo palaczki i tak mają w sobie nikotyne. <facepalm>
Spotkałam się z opinią, że nie należy rzucać papierosów od razu a stopniowo je odstawiać, ale sama nie wiem czy to jest prawda. Nigdy żaden lekarz mi nie potwierdził tego, jedynie co to koleżanki opowiadały.

Ale sie wkurzyłam, zrobiłam zapiekankę makaronową z wędlinką, warzywami i szpinakiem. To Mojemu TŻ, królowi nie pasował szpinak i orzekł, że on już jej jutro nie będzie jadł.

A zrobiłam na dwa dni, nosz kur...
Nie wiem co on zeżre jutro, g....o mnie to obchodzi.
Ja wiecznie gotuję to co on lubi, więc niech on też zje to co ja lubię, albo nic nie je.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:11   #4928
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
U mnie dziś sphagetti
U mnie też, choć sos nie wyszedł nam tak dobrze, jak Tobie.

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzień dobry
Czytam Was od samego początku, nawet w maju po zobaczeniu II kreseczek parę postów napisałam, ale jakoś nie potrafiłam wbić się w Waszą grupę...

Do odezwania się skłoniła mnie jedna rzecz - problem z depilacją. Dlaczego żadna z Was nie stosuje kremów do depilacji?
Ja nie wyobrażam sobie innej metody A i mój lekarz nie widzi przeciwwskazań.

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę.
Bo żaden z przetestowanych przeze mnie (a dużo ich było) nie poradził sobie skutecznie z moją szczecią.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Potwierdzam! Mi też podrażnienia zniknęły, kiedy przerzuciłam się na Venus (taka pomarańczowa). I polecam do golenia oliwkę zamiast żelu/pianki, maszynka pięknie sunie i nic nie podrażnia
Rzeczywiście zmiana maszynki pomogła, ale oliwka już średnio na dłuższą metę. Nie mówiąc o bałaganie w wannie.

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
A do gina też się wstydzisz? Jak się nie ma, co sie lubi to się lubi, co sie ma Chodzę, bo muszę. Choć nie ukrywam, że pierwsze razy były wstydliwe. Zwłaszcza jak dociekliwa, bardzo skrupulatna, kosmetyczka niemalże mi głowę wsadzała w wiadomo co. By zobaczyć czy wszystkie kłaczki wyszły
Właśnie sobie to wyobraziłam.

Gosia, gratuluję córy.

Muszę niestety zrezygnować z basenu, bo niefajne rzeczy mi się dzieją ze stopami. A nigdy nie miałam takich problemów.
Stary 2013-11-14, 17:17   #4929
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

kurczę, niedługo 5000 post

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-14, 17:19   #4930
Nettk_a
Raczkowanie

Gosiu, gratuluje Małej ) Też bym się pewnie popłakała z radości Już jak czuję moje dziecko w brzuchu, to mam wrażenie, że jest między nami jakaś więź i jestem z niego dumna jak ziewa na USG, rusza oczami albo mi się rozpycha po brzuchu, więc domyślam się jaka to radość widząc swoje większe dzieci i słyszeć, że tak sobie dobrze radzą.

Któraś z Was pytała o leukocyty w moczu jakiś czas temu. Radziłabym dość szybko iść do gin. Mi wyszły na badaniu. Wczoraj miałam wizytę. Mam przepisane 2 saszetki Monuralu, żurawit i dostałam skierowanie na zrobienie posiewu z moczu przed zażyciem Monuralu, więc to dość ważne, żeby jak najszybciej na to zareagować.

Co do potraw świątecznych, to jeszcze na szybko przed świętami można zrobić muffinki cynamonowe z jabłkami. Są pyszne, mają fajną konsystencję i pachnie cynamonem i jabłkami w całym mieszkaniu

I najważniejsze info dnia W końcu mam dobre wyniki i w przyszłym tygodniu będę miała założony pessar, więc mam nadzieję, że już teraz nie rozpakuję się przed końcem grudnia Dziś znowu idę mierzyć szyjkę ale już bez stresu.
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:20   #4931
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
(...)A, i zepsuły mi się kierunkowskazy i światła awaryjne w samochodzie... A tż powiedział (mechanik, psiakrew!), że nie ma czasu mi tego zrobić, bo ma na kanale "inną furę na której zarobi, a nie straci". Bandyta jeden, no! (...)
Wiesz, zawsze możesz mu zabrać jego samochód, z zepsutym niech sam se jeździ Moja sąsiadka tak zrobiła mężowi, i jak wróciła popołudniu do domu, to już miała coś tam co się zepsuło naprawione

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Spotkałam się z opinią, że nie należy rzucać papierosów od razu a stopniowo je odstawiać, ale sama nie wiem czy to jest prawda. Nigdy żaden lekarz mi nie potwierdził tego, jedynie co to koleżanki opowiadały.(...)
Wydaje mi się że to taka wymówka dziewczyn które rzucić wcale nie chcą. Przecież im młodsza ciąża, tym łatwiej zaszkodzić dziecku, w pierwszym trymestrze rozwija się mózg i system nerwowy, najszybciej może się coś sknocić
Ja rzuciłam z miejsca, na widok dwóch kreseczek. I nie powiem że było lekko, nadal czasem chce mi się palić, ale są rzeczy ważne i ważniejsze.

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-14 o 17:21
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:30   #4932
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
A, i zepsuły mi się kierunkowskazy i światła awaryjne w samochodzie... A tż powiedział (mechanik, psiakrew!), że nie ma czasu mi tego zrobić, bo ma na kanale "inną furę na której zarobi, a nie straci". Bandyta jeden, no!
Haha jakbym mojego ojca słyszała Ja np. cały rok jeżdżę na zimówkach, bo mojemu ojcu (mechanik ) nie chce się ich zmieniać Moja mama u siebie w samochodzie za to od połowy roku po zepsutą klamkę od pasażera

Cytat:
Ale sie wkurzyłam, zrobiłam zapiekankę makaronową z wędlinką, warzywami i szpinakiem. To Mojemu TŻ, królowi nie pasował szpinak i orzekł, że on już jej jutro nie będzie jadł.

A zrobiłam na dwa dni, nosz kur...
Nie wiem co on zeżre jutro, g....o mnie to obchodzi.
Ja wiecznie gotuję to co on lubi, więc niech on też zje to co ja lubię, albo nic nie je.
Nie rób obiadu jutro Jak głód mu do dupki zajrzy to szybko opędzluje!

Słodkie mamy gorąco polecam bigos (zrobiłam w nieco dietetycznej wersji, ale jest pyszny) Mój cukier po całkiem solidnej porcji wyniósł 104 Of course beż żadnego chlebka, ani innych węgli Dla porównania wczoraj po gotowanym tuńczyku z jajkiem i masą warzyw miałam 124
Któraś z was już kiedyś wspominała, że też miała po bigosie niski wynik To chyba efekt kapusty

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
kurczę, niedługo 5000 post
Faktycznie! Któraś chętna do założenia? Ja mogę zgłosić się na ochotnika Rodzę dopiero w lutym :P
Stary 2013-11-14, 17:30   #4933
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że to taka wymówka dziewczyn które rzucić wcale nie chcą. Przecież im młodsza ciąża, tym łatwiej zaszkodzić dziecku, w pierwszym trymestrze rozwija się mózg i system nerwowy, najszybciej może się coś sknocić
Ja rzuciłam z miejsca, na widok dwóch kreseczek. I nie powiem że było lekko, nadal czasem chce mi się palić, ale są rzeczy ważne i ważniejsze.
Pewnie tak. Ja przed ciążą też paliłam od paru miesięcy, głupia wróciłam po półtorarocznej przerwie
No, ale miałam pewne kłopoty osobiste i jakoś papieros mi wtedy smakował.
Do tej pory mam ochotę na papierosa. Też znam dużo dziewczyn, które paliły w ciąży, popalały itp.

Akma: ani mi się śni gotować jutro, jak mu nie pasi, to kanapeczki niech je jaśnie pan. A co do zakładania nowego wątku to jestem za tym, żebyś to była Ty

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-11-14 o 17:32
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:31   #4934
magnusia
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43714483]

Dziewczyny super wiadomości!! Właśnie dzwonił do mnie mąż i 25 listopada mamy odbiór mieszkania
[/QUOTE]

cudowna wiadomość super
Stary 2013-11-14, 17:32   #4935
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angeldz21 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Mam pytanie-co w ciąży można wziąść na spuchniete nogi? jestem w 29 tyg i wiem ze Furaginy wziaść mi nie wolno, a nogi mam tak spuchniete ze kostki nie widać i boli sciąga jak nie wiem. Może ktoraś z was tez ma podobne dolegliwości i mi cos dobrego poleci.
Możesz wypić pokrzywę, ona działa moczopędnie, ginka mi mówiła, że w ciąży można.
Stary 2013-11-14, 17:32   #4936
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Zgadzam się..
Niestety zbyt wiele kobiet myśli, że tak można..
Moja przyjaciółka mając praktyki na oddziale patologii ciąży, wiele się naoglądała. Panie z brzuchami, wymykające się tylnym wyjściem, albo kopcące w WC :/

Żona mojego kuzyna, karmi piersią 1,5 roczne dziecko, i pali paczkę fajek dziennie !

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-14, 17:34   #4937
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość

mnie zima przeraża bo już teraz chodzę w zimowej kurtce bo moja skórka się nie dopina ... a z zimową też niedługo będą problemy ... a miałam nadzieję że przechodzę w niej całą zimę ...

mam ten sam problem, dziś 20 minut zapinałam kurtkę i ten ☠☠☠a** suwak się rozłaził w końcu wyszłam rozpięta bo już byłam cała mokra z wkur** i było mi wszystko jedno
Stary 2013-11-14, 17:35   #4938
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Żona mojego kuzyna, karmi piersią 1,5 roczne dziecko, i pali paczkę fajek dziennie !
Myślę, ze dziecku miej szkody wyrządziłaby podając mleko modyfikowane niż karmiąc piersią i paląc fajki ;/
Stary 2013-11-14, 17:38   #4939
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Spotkałam się z opinią, że nie należy rzucać papierosów od razu a stopniowo je odstawiać, ale sama nie wiem czy to jest prawda. Nigdy żaden lekarz mi nie potwierdził tego, jedynie co to koleżanki opowiadały.
Ja paliłam 10 lat prawie 5 lat temu rzuciłam z dnia na dzień... bo mój mąż (wtedy nie mąż) też przestał palić a mnie się nie chciało samej. Do dzisiaj nie zapaliłam nic a nic, nawet specjalnie mnie nie ciągnęło (co dziwne biorąc pod uwagę spory staż). Mąż czasem zapali 1-2 fajki na imprezie a mnie odrzuca.

Cytat:
cudowna wiadomość super
Dzięki!! Zrobię wirtualną parapetówkę. I na pewno będą zdjęcia. Ach teraz te zakupy, załatwianie z ekipą, malowanie - przynajmniej szybko czas zleci do USG
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:39   #4940
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Jednak robię makaron z mielonym papryką i sosem. Tylko żeby nie było nudno robię kolorowy makaron halloweenowy w kształcie pająków nietoperzy i czaszek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

poka ten makaron
Stary 2013-11-14, 17:40   #4941
gosia261282
Gang Iren

Dziekuje dziewczyny
Bardzo jestem z niej dumna
Stary 2013-11-14, 17:40   #4942
Akkma
Zadomowienie

Dziewczyny zakładać nowy wątek, czy którejś z Was na tym bardzo zależy ?
Stary 2013-11-14, 17:40   #4943
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, zawsze możesz mu zabrać jego samochód, z zepsutym niech sam se jeździ Moja sąsiadka tak zrobiła mężowi, i jak wróciła popołudniu do domu, to już miała coś tam co się zepsuło naprawione
Właśnie mu gwizdnęłam kluczyki i dokumenty od jego świętego audi (które mnie nie lubi z pełną wzajemnością, ale co robić) i zapowiedziałam, że jutro on jedzie moim świętym passatem (który jego nie lubi z pełną wzajemnością), jak to go nie ruszy, to ma pecha...
Cytat:
Słodkie mamy gorąco polecam bigos (zrobiłam w nieco dietetycznej wersji, ale jest pyszny) Mój cukier po całkiem solidnej porcji wyniósł 104 Of course beż żadnego chlebka, ani innych węgli Dla porównania wczoraj po gotowanym tuńczyku z jajkiem i masą warzyw miałam 124
Któraś z was już kiedyś wspominała, że też miała po bigosie niski wynik To chyba efekt kapusty
Faktycznie! Któraś chętna do założenia? Ja mogę zgłosić się na ochotnika Rodzę dopiero w lutym :P
Kochana, błagam, podrzuć przepis na ten bigosik, to w sobotę go zrobię, mam smaka na kapustę, a kiszonej nie mogę, bo po niej pierdzę jak z armaty i wątpia mnie bolą (wybaczcie brutalność określenia). Możesz nawet na pw.

A co do nowego wątku-jak najbardziej możesz to być Ty, ale sugerowałabym, żeby nie zmieniać nazwy...
Stary 2013-11-14, 17:41   #4944
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Myślę, ze dziecku miej szkody wyrządziłaby podając mleko modyfikowane niż karmiąc piersią i paląc fajki ;/
Też tak uważam. A ona sądzi, że jaka to z niej dobra mamusia.. że tyle czasu już......... truje swoje dziecko

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-14, 17:43   #4945
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Zakładaj, zakładaj, bo tragedia będzie jak nie będziemy miały gdzie pisać i się wyżalać.
Stary 2013-11-14, 17:43   #4946
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Zakładaj tylko nie zapomnij dopisać maluszków
Stary 2013-11-14, 17:43   #4947
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
mam ten sam problem, dziś 20 minut zapinałam kurtkę i ten ☠☠☠a** suwak się rozłaził w końcu wyszłam rozpięta bo już byłam cała mokra z wkur** i było mi wszystko jedno
szkoda nerwów, jeszcze trochę i znowu ubrania będą pasować ja na szczęście jeszcze się z moją zimowa żegnać nie muszę, ale to kwestia dni na szczęście mam jakieś w pogotowiu od znajomych, więc do stycznia jakoś sobie poradzę.

dzisiaj przeszłam samą siebie- obudziłam się o 13. zaczynam się przestawiać- w nocy się kręcę i mała się kręci, a w dzień dosypiamy. dzisiaj w ogóle wrednie obudziłam męża o 5 nad ranem i kazałam trzymać rękę na brzuchu, żeby się na własnej skórze przekonał, że nie przesadzam i to rozpychanie nie daje mi spać stwierdził, że mała urządza sobie po prostu disco- szkoda tylko, że o tej porze no i w nocy zaliczył pierwszego kopniaka od córki- chyba niedługo nie pozwoli mi się do siebie w nocy przytulać
Stary 2013-11-14, 17:44   #4948
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Miałam się pochwalić moją córą.
Byłam dziś w szkole na rozmowie z nauczycielką (tutaj są takie indywidualne spotkania) i bardzo Wiki chwaliła. Mówi,że z angielskim radzi sobie świetnie i z czytaniem i z pisaniem. Powiedziała,że jest na wyższym poziomie niż część angielskich dzieci ,a ona uczy się dopiero 3 lata. I z matematyki powiedziała,że jest w pierwszej trójce najlepszych. Poza tym chwaliła,że jest bardzo sprawna fizycznie. A ja z radości aż się poryczałam. Ach ta ciąża

no gratuluję - zdolna córa, tylko się cieszyć, że chętna do nauki
Stary 2013-11-14, 17:45   #4949
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Zakładaj, zakładaj, bo tragedia będzie jak nie będziemy miały gdzie pisać i się wyżalać.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Zakładaj tylko nie zapomnij dopisać maluszków
No to biorę się za robotę, a Wy tutaj dobijajcie to 5 tys Nazwy oczywiście nie zmieniam

EVI jak skończę to podeślę przepis na bigosik
Stary 2013-11-14, 17:45   #4950
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
zakładaj , zakładaj tylko też jestem za niezmienianiem nazwy. jakoś mnie te wszystkie rymowanki nie przekonują

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości