Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 20:11   #1381
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
właśnie. ! ja sie martwię cholernie. 2o tydz.. a ja co.? ;> jak to czujecie.? ;> ( wiem dziwne pytanie, ale moze wyjasnicie jakos łopatologicznie) niby slysze bardziej niz czuje, moze ja juz czuje.? jakby takie lekkie ruchy mialam wrazenie ze dzis czulam.. boje sie... lekarz w sumie nic nie mowil ze powinnam czuc ..
To jest na prawde trudne do opisania - ale po pewnym czasie po prostu bedziesz wiedziala ze to to
Stary 2013-11-14, 20:14   #1382
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
A dzisiaj Pani mi powiedziała, że woda z cytryną zbija cukier, więc nie wiem czemu pozwalają na cytrynę
u mnie w przychodni też cytryny nie pozwalają dodać. wczoraj jakoś przetrwałam. jutro się okaże jak wyniki...
Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
A właśnie, co w tym tygodniu rozdają, chłopców czy dziewczynki?
chłopców...
mam nadzieję, że moja jutrzejsza wizyta okaże się perełką w chłopięcym tygodniu
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja bym była pewnie chcętna, ale muszę się uspokoić, bo szafka Ulki zaczyna pękać w szwach... Mój najświeższy zakup - moi rodzice mają w przyszłym roku 30 ślubu, mąż ma 30te urodziny a teściu 60te, więc kupiłam elegancką sukienkę
http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../82/3688718203
:
jaka piękna sukieneczka
jak sie robii andruty? narobiłaś mi smaka
Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
co innego ubrać tak dziecko na jakieś większa wyjście, a co innego ubierać tak codziennie dla mnie dziecko to dziecko, i nie chciałabym tak ubierać codziennie mojego syna, dziecko ma prawo się wyszalec na placu zabaw, wybrudzić, a nie wiem czy w takich ciuchach na co dzień jest mu wygodnie poza tym potem dorastają tacy zadufani w sobie facecie, no ale to moim zdaniem
wiecie, jak uwielbiam moją Zuzankę w sukieneczkach. jak byłą tylko leżąca, to oczywiście okazjonalnie sukienki zakładałam, ale bez zapięć na plecach. a teraz sukienki to chleb powszedni w domu. Mała chyba też lubi. na dwór chodzimy w spodniach, bo to i cieplej i wygodniej. w ogóle wychodzę z założenia, że dziecko powinno być szczęśliwe, a nie chodzić jak w zegarku byle by się nie pobrudziło. Zatem Zuzanka opanowuje właśnie sztukę posługiwania się łyżeczką i widelcem...
Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A na basen zakładasz tampon?? Bo mi gin mówił, że jak na basen to z tamponem bo bardziej na infekcję narażona jestem-więc odpuściłam sobie.
.
łoj.. przy wyjmowaniu musiałoby boleć...
z infekcjami prawda.. moje ciało marzy o basenie i rozluźnieniu, ale po tej infekcji, którą miałam na pewno się nie zdecyduję.
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Moja 9-letnia chrześnica miała ostatnio na religii napisać list do Boga z podziękowaniami. I napisała: "Panie Boże dziekuję Ci, że ciocia Kasia zaszła w ciążę i urodzi mi siostrzyczkę albo braciszka"
Tak czeka na to dziecko
, ciągle dopytuje, czy chłopczyk czy dziewczynka, nie ukrywa, że liczy na siostrę, bo w rodzinie jest 3 chłopaków i ona jedna.
jak słodko...
Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

Któras z Was wybrała dla synka imie Dawid. Mi tez sie bardzo podoba i chciałabym tak nazwac małego ale córka i mąz maja inne typy. Maz mówi ze żeby było sprawiedliwie zobaczymy jakie imie bedzie w kalendarzu jak urodze i tak nazwiemy malucha o ile nie bedzie zbyt brzydkie. 1 marca sa imieniny Dawida wiec moze uda sie wtedy urodzic
bardzo mi się podoba. jeszcze z moją pierwszą największą miłością mi się kojarzy
Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem po badaniu
Dziekuje za wszystkie kciuki
wszystkie pomiary prawidlowe. Plec potwierdzona z 13-tego tygodnia, bardzo ładnie i od razu pokazał swoje klejnoty; )
Ale buzke zakrywal wiec nie udalo sie zrobic ładnego zdjeciaw 3D. A na koncu nakryl sie nozkami, wypial pupe i tyle... maly uparciuch.

A teraz szybko nadrabiam wszystkie strony co naskrobalyscie przez caly dzionek
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
za wspaniałe wieści
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
No wiec JESTEM NAJSZCZESLIWSZA OSOBA NA SWIECIE!
Dzidzius jest zdrowy - wszystko prawidlowo i w normie
A jako bonus potwierdzony chlopak - wracalam jak na skrzydlach
Trafil mi sie cudowny lekarz, ktory na prawde poswiecil mi mnostwo czasu, czego jeszcze w tej ciazy nie zaznalam. Wszystko tlumaczyl, zartowal, a do tego mlody i przystojny
Strasznie bym go chciala jako prowadzacego, ale niestety nie przyjmuje w przychodni Mam nadzieje ze bedzie przyjmowal moj porod
Bardzo Wam dziekuje za kciuki - one na prawde maja magiczna moc
cieszę się niezmiernie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 20:16   #1383
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
mmhym co to ciuszków też wczoraj oczywiście męża namówiłam na sekundę do ciucholandu gdzie mają te brystyjskie rzeczy same z next i odpadłam. skończyło się na jednym pajacyku ale cudownym, takim prawdziwie męskim granatowo błękitnym w paseczki. Cudo Oczywiście tylko 10zł
To jakim cudem udało CI się wyjść z tylko jednym pajacem? U mnie pajace po 3 złote, rajstopki 1,50 nawet kombinezon 9 złotych - więc biorę Teraz, jak mi bratowe będą chciały dać, to ja chyba będę zmuszona powiedzieć, że ja mam wyprawkę gotową Przez te ciucholandy

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Śliczna pościel Choć ja myślę nad kupnem tej :
http://www.smyk.com/komplet-poscieli...t-niemowlaka-p

Dziewczyny, a jak u Was z sexem?
Bo u mnie może chciałabym, ale tam na dole chyba wszystko wyschło i zdechło
Libido poniżej zera
Mnie też się ta spodobała szara - mam szare ściany No ale dalej chyba zostaje przy założeniu, że nie kupuję pościeli
Podkreślone - (ale u mnie też libido kiepskie)

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze takie szybkie pytanko- od którego tyg. czułyście maleństwo? Głównie zależy mi na info od pierworódek ja jestem już prawie w 19t i nic nie czuję tydzień temu miałam USG i Antek na monitorze szalał więc raczej jest z tych ruchliwych i powinnam go czuć a tu nic
Zdrowia dla Twojej Mamy
Ja dokładnie 18t6d, łożysko na tylnej ścianie. Ale uważam, że bardzo łatwo to pomylić z czymś innym na początku

Cytat:
jestem jakaś cofnięta ale co znaczy tytuł dziewczyn które się rozpakowaują:
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII
?? co to jest nemosek, bo googlowałam to i też nic dalej nie wiem
Ja tam trochę podczytuję je teraz, bo porody u nich na tapecie, więc chociaż nick znałam
Ale po linku od teQiby, to też się teraz podpisuje pod ich tytułem wątku
Brzmi jak bajka dla dzieci

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 20:18   #1384
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Moj syn, wtedy 5latek, posiadający troche rockujaca mamę, w czasie podniesienia w kościele, cisza jak makiem zasial, a ten pojechał po Perfect na cały głos: NIE MOGEEE CI WIEEELEEEE DAAAAC!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Każdy modli się na swój sposób
Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Pokazujecie swoje brzuszki to i ja pokażę 18t1d

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Duży masz ten brzuszek

Cytat:
A o co w ogole chodzi w tej siatce centylowej? Czemu dla jednego tygodnia sa 3 rozne wagi? Jak to czytac?
Jesteś wielka, też ciągle zapominam o to zapytać

Cytat:

Dziewczyny, własnie wróciłam z ciuchola... O ludzie, co pokupiłam Miałam się ograniczać, mąż mi już broni, ale... czapeczki kupiłam i rajstopki i nawet świetny kombinezon na przyszłą jesień lub wiosnę I taki boski pajac z krową No przeszczęśliwa znowu jestem
Pokazuj, pokazuj!!!

Cytat:

Libido poniżej zera
Po japońsku - jako tako. Ogólnie nie mam za bardzo ochoty, ale ostatnio przed wyjazdem męża się działo

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ehh dziewczyny boję się że powtórka z pierwszej ciązy mnie czeka czyli przedwczesnie skurcze i skracanie się szyjki
wzięłam magnez, nospę i leżę. juz trochę lepiej - dziękuję wam za troskę
coraz częściej już tak mi się brzuch napina....
moja Malwinka tak się o mnie martwi - takie małe dziecko a co chwila pyta czy mnie brzuszek już nie boli i co mi przynieść
tż przyszedł z pracy to się nią zajmuje a ja leżę i......patrzę na ten straszny wybuch gazu - biedni ludzie
Odpoczywajkochana
Cytat:
Znalazlam opis porodu, faktycznie brzmi lekko
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3694
Taki mógłby być

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 20:19   #1385
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jaka piękna sukieneczka
jak sie robii andruty? narobiłaś mi smaka
dzieki
Znaczy ja kupuję wafle gotowe mleko kondensowane gotuję 2 godzinki i smaruję te wafle - no chyba jak wszyscy Ale takie słodkie, że można umrzeć ze szczęscia

Drugie serce
Stary 2013-11-14, 20:20   #1386
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
ehh dziewczyny boję się że powtórka z pierwszej ciązy mnie czeka czyli przedwczesnie skurcze i skracanie się szyjki
moja Malwinka tak się o mnie martwi - takie małe dziecko a co chwila pyta czy mnie brzuszek już nie boli i co mi przynieść
tż przyszedł z pracy to się nią zajmuje a ja leżę i......patrzę na ten straszny wybuch gazu - biedni ludzie
Odpoczywaj i dbaj o siebie
A to co się stało w tej małej wsi to jest TRAGEDIA, po prostu nie mogę sobie tego wyobrazić... Stracić cały dobytek życia, pokoleń... Tragedia po prostu ;(

Cytat:
jestem jakaś cofnięta ale co znaczy tytuł dziewczyn które się rozpakowaują:
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII
?? co to jest nemosek, bo googlowałam to i też nic dalej nie wiem
Haha też widziałam ten tytuł wątku i zachodziłam w głowę, co to jest ten nemosek
A to jedna z mamusiek, która już urodziła

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
właśnie taką teraz zakupiłam mam jedną ze sklepu blanca-baby.pl, i tą będzie na zmianę i dość :P
no... chyba że jakiś komplet do wózka - ale powiedzcie, czy to się przyda, nie wystaczy kocykami opatulić? szczególnie jak dzieć w kombinezonie będzie?
Gratuluję zakupu, ja najpierw muszę kasę przeliczyć
Ale w sumie nie mam, co się spieszyć z zakupem pościeli do łóżeczka, bo Mały najpierw będzie spał w kołysce, więc rozglądam się w pierwszej kolejności za pościelą w mniejszym rozmiarze
Nawet znalazłam panią, która uszyje mi taką pościel, bo jakoś te wzory dla dzieci mi nie podchodzą

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 20:31   #1387
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dziękuję jesteś wspaniała
no coś Ty. wybacz, że pierwsze lepsze wkleiłam, ale teraz możesz sobie dokładniej poszperać.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ostatnio ktoś mi powiedział, ze jak w ciąży kobieta ma często zgagę to znaczy że dziecko ma dużo włosków na główce słyszałyście o tym?
Mona, w pierwszej ciąży od 8mc chyba miałam okropną zgagę wieczorami. nic nie pomagało. doszło do tego, że spałam praktycznie w pozycji siedzącej. no i Zuzinka urodziła się z burzą ciemnych włosków. bardziej jednak niż zabobonom wierzę w to, ze u mnie to rodzinne bo i ja i siostra też miałyśmy taką ciemną czuprynkę
1. 6doba po porodzie wreszcie w domu
2. roczne kucyczki
Cytat:
No więc kochane dziewczyny, widzę, że równowaga w przyrodzie musi być, z tego co zdążyłam się zorientować to z dzisiejszych wizyt ujawniło się dwóch chłopców i jedna dziewczynka, to ja dokładam jeszcze jedną dziewczynkę Nasza malutka ma się dobrze, wszystko w porządku i co najważniejsze znamy już płeć przyznam, że było nam obojętne czy to chłopiec czy dziewuszka więc przyjeliśmy tą wiadomość z radością przynajmniej będzie można zwracać się do malutkiej osobowo zaraz wyślę obiecane zdjęcie pokoju starszej córci i jedno zdjęcie malutkiej
kl aski:
Cytat:
pokój młodej
jakie cudo
Cytat:
Już po wizycie - gin się chyba spóźnił, bo było straszne opóźnienie, czekałam godzinę...
Ale do rzeczy - nie miałam usg... Więc nie wiem, ile dzidzia waży.
Zbadał mnie jedynie ginekologicznie, ale "stówę" i tak wziął
Mimo super atmosfery podczas wizyty, gdzie rozmawialiśmy a to o rwie kulszowej, skurczach łydek a to nieszczęsnej glukozie... Nawet poklepał mnie po ramieniu jak wychodziłam, to czuję niedosyt.
Śmiałam się, że cała rodzina czeka na zdjęcie z usg i co ja im teraz powiem, a on się śmiał "nie będziemy męczyć dziecka falami ultradźwiękowymi" (czy jakimiś innymi)... I tak się pośmialiśmy

Co do glukozy, to jak nie dam rady zrobić glukozy, to muszę sprawdzić poziom hemoglobiny A1C.

Łeee... No szkoda, że nie zobaczyłam mojego Maleństwa
ojej Justine, ale musisz być zawiedzona
Cytat:
Co do zabobonow - dzisiaj moja mama przekazala mi "ostrzezenie" od jakiejs swojej kolezanki, zebym nie kupowala wozka przed porodem
Ja rozumiem ze ktos sobie wierzy, ale po co innych tym wkurza?
My z TZ nie szarpalismy sie przed oltarzem tylko kazde obeszlo swoje krzeselko i juz ciotki klotki wywnioskowaly ze przeciez to rozejscie wrozy Nawet krzeselka moga rozwalic zwiazek, trzeba uwazac
też mam przesądy i zaboboy gdzieś

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Potwierdzil sie chlopczyk, na dowod tego mamy zdjecie klejnotow rodowych
Z synkiem wszystko ok, lekarz okreslil go jako niebywale spokojne dziecko.
Niestety okazalo sie, ze skrocila mi sie szyjka. Nie wiem ile, nie mowil. Powiedzial, ze na razie nie ma powodu do zmartwien, ale dodal tez, ze na tym etapie to sie nie powinno jeszcze dziac. Mam sie oszczedzac, obserwowac, czy brzuch sie nie napina i czy nie ma duzej ilosci 'rzadkiej wydzieliny'.
Staram sie nie martwic na razie.

Na nastepna wizyte, 11.12. mam zrobic glukoze. Bleee.

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-11-15 o 20:40
Stary 2013-11-14, 20:47   #1388
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111;43710230

Pokaze wam w koncu mój brzuszek. Zagoniłam wczoraj córcię zeby mi klikła pare zdjec bo w końcu zadnego nie bede miała. 25 tc
Na sobie mam te zamówione spodnie.

[ATTACH
5479641[/ATTACH]
Kicia, śliczny brzusio
Cytat:
U nas w szpitalu wygląda to tak: mama odrazu po narodzinach czyta napis na bransoletce (na głos) kiedy stwierdzi ze wszystko się zgadza bransoletki zakladane sa na rączkę i nozke. W taki apoaob nie ma chyba mozliwosci podmienienia naszych pociech

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
u mnie w szpitalu było prawie tak samo (pawie, bo opaski zakłądane na dwie rączki)
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę brzuszkiem
Zdjęcia z soboty - 24t 0d
śliczny!

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

-W ciąży nie wolno siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi.
-Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia.
-Trzeba unikać oblizywania noża, ponieważ grozi to wykształceniem się tzw. zajęczej wargi u dziecka.
-W ciąży nie wolno kupować wyprawki niemowlęcej, bo to przynosi pecha.
-Ciężarnej kobiecie się nie odmawia, ponieważ tego, kto odmówi, zjedzą myszy.
-Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości.
-Jeśli przyswajasz wiedzę w czasie ciąży, np. studiujesz, uczęszczasz na kurs prawa jazdy, twoje maleństwo będzie bardzo mądre.
-Farbowanie włosów jest w ciąży zakazane, ponieważ dziecko urodzi się rude. Jeśli ciężarna obetnie włosy, odbierze rozum dziecku. A jeśli przyszła mama pragnie, by jej potomek miał kręcone włosy, powinna pogłaskać lub przytulić barana.
-Nie wolno przechodzić pod rozstawioną drabiną, rozwieszonymi sznurami czy chodzić na skróty, bo dziecko owinie się pępowiną.
-Owinięcie pępowiną grozi także dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha.
-Z tego samego powodu ciężarna nie powinna nosić na szyi wisiorków, łańcuszków, korali.
-Nie wolno spoglądać przez wizjer w drzwiach, ponieważ dziecko będzie miało zeza.
-Jeśli ciężarna cierpi na zgagę, oznacza to, że dziecku rosną włosy.
-Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie.
-Nie wolno także patrzeć w ogień, bo maluszek będzie miał znamiona - myszki.
-Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna.
-Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem.
-Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach.
-Krawcowa nie powinna przypinać nic szpilkami na ubraniu ciężarnej, bo mogą pojawić się problemy z urodzeniem łożyska.
-Jeśli kobieta w ciąży zyskuje na urodzie, z całą pewnością urodzi chłopca. Z kolei dziewczynka odbiera urodę przyszłej mamie.
-Apetyt na słodkie potrawy wróży urodzenie dziewczynki, a na kwaśne i ostre - chłopca.
-W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę.
-Dotknięcie brzucha ciężarnej kobiety przynosi szczęście.
-Ciężarna nie może zostać matką chrzestną, ponieważ odbiera ochrzczonemu dziecku szczęście.
-W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem.
uwielbiam te przesądy
zatem moje drugie dziecko będzie :
rude, z krzywymi nogami, nie będzie madre (bo mam psa więc siłą rzeczy muszę na niego patrzeć - właśnie leży przytulony do mnie i fajnie grzeje mi nogę), będzie mądre, bo pochłaniam wiedzę; będzie owinięte pępowiną z zezem, z wodogłowiem, będzie miało dużo włosów i zejdzie na złą drogę będąc jednocześnie chłopcem i dziewczynkom (bo zachcianki mam różne)- chyba że okażą się bliźniaki
Cytat:
Kochane, znalazłam parę fajnych imion dla dziewczynek, napiszcie które z nich przemówi do waszego serca
1. Ingeborga
2. Ibogaina
3. Neutrofema
4. Dystrakcja
5. Dominanta
6. Atropina
7. Boguchwała
8. Wilhelmina[COLOR="Silver"]
genialne imiona!

Zapraszam
Stary 2013-11-14, 20:53   #1389
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Amelka
A ja wciąż nie dostałam cholernej grzechotki buuu chyba sobie po prostu ją kupię
Cytat:

A grzechotki ja tez wciaz nie mam
A no to juz kumam Dzieki
Ja też ciągle nie dostałam
Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Co ma byc to będzie.
A ma być dobrze
Cytat:
Nemosek to chyba jedna z dziewczyn, która już urodziła= przynajmniej tak wyczytałam "Nemosek-(Alicja ,tp: 14.11.2013)- Tymoteusz 06.11.2013 (52cm,2800g)SN" Może miała jakiś lekki i przyjemny poród o ile taki w ogóle istnieje
Oj są dziewczyny. Moja siostra przespała skurcze porodowe bo jej się wstać nie chciało I urodziła w domu. Nie zdążyła wyjść z domu. Moja mama odebrała poród. Od momentu wstania do momentu urodzenia nie minęło nawet 15 minut bo mój szwagier nie zdążył auta z garażu wyprowadzić To było nie cały rok temu

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Hej Dziewczyny Super się czyta te Wasze anegdotki o maluchach, dzieciaki są naprawdę pomysłowe
Ja się melduję już po długim weekendzie- wróciłam w poniedziałek ale zalatana byłam bo moja mamuśka rękę skręciła i trochę zamieszania było.
Może w weekend Was nadrobię
Mam jeszcze takie szybkie pytanko- od którego tyg. czułyście maleństwo? Głównie zależy mi na info od pierworódek ja jestem już prawie w 19t i nic nie czuję tydzień temu miałam USG i Antek na monitorze szalał więc raczej jest z tych ruchliwych i powinnam go czuć a tu nic
Ja smyranie poczułam w 18 tygodniu. Obecnie jestem w 20 tc i jak się położę zwłaszcza wieczorami to czuję takie piknięcia. Coś jakby pęcherzyk pękający w brzuszku. Nadal jednak nie dam sobie głowy ściąć, że to to. Ale mój TŻ wyczuł jedno z tych piknięć ręką i mówi że to to

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 20:54   #1390
mara86
Raczkowanie

Właśnie wróciliśmy od lekarza, tak więc proszę dopisać kolejnego chłopca Mały ma 285g w 19,4 tc. Poczyniliśmy z TŻ pierwszy męski zakup ogrodniczki i trampki

Uciekam spać, bo cały dzień przeżywałam wizytę i jestem padnięta. Dobranoc
Stary 2013-11-14, 20:57   #1391
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
leż, odpoczywaj i myśl pozytywnie.
Jak się teraz czujesz?

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja też ciągle nie dostałam

A ma być dobrze

Oj są dziewczyny. Moja siostra przespała skurcze porodowe bo jej się wstać nie chciało I urodziła w domu. Nie zdążyła wyjść z domu. Moja mama odebrała poród. Od momentu wstania do momentu urodzenia nie minęło nawet 15 minut bo mój szwagier nie zdążył auta z garażu wyprowadzić To było nie cały rok temu [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------
to brzmi harcorowo. co jak co, ale wolałabym uniknąć porodu w domu w tempie ekspresowym. BTW nie wyobrażam sobie przespania skurczy? ja miałam krzyżowe i gdyby nie to, że żyłam myślą, że zaraz moją córeczkę zobaczę, to normalnie nachodzily mnie różne mysli, żeby tylko to się wreszcie skońćzyło

Zapraszam
Stary 2013-11-14, 20:59   #1392
agunia4ever
Zadomowienie

O co do tych siatek centylowych to wyczytałam coś takiego:
"Przez siatkę biegnie kilka krzywych – najwyżej biegnie linia 97. centyla – oznacza ona, że u 97% dzieci z danej populacji oceniany parametr ma niższą wartość. Następne linie oznaczają 90., 75., 50., 25., 10. i 3. centyl.
parametr przyjmuje wartości mniejsze, a u drugiej połowy większe. Za normę uważa się obszar między 3. a 97. centylem, przy czym ważne jest, aby krzywa rozwoju dziecka utrzymywała się mniej więcej w tym samym centylu, a także proporcje wartości centyli dla różnych parametrów były względnie stałe".

Dziś szukałam trochę darmowych warsztatów i w Łodzi będą w tym roku jeszcze 2 spotkania. 18.11. - Bezpieczny Maluch, ale o tym już kiedyś ktoś wspominał. 5.12. - Wybieram macierzyństwo.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy od lekarza, tak więc proszę dopisać kolejnego chłopca Mały ma 285g w 19,4 tc. Poczyniliśmy z TŻ pierwszy męski zakup ogrodniczki i trampki

Gratuluje

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-11-14, 21:00   #1393
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje!

Zapraszam
Stary 2013-11-14, 21:00   #1394
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Lecę babeczki do SR dzisiaj temat poród
Też miałam dzisiaj poród
A dokładniej fazy porodu, jak oddychać, jak przeć. Przyszła babka i gadała o krwi pępowinowej.

Cytat:
A o co w ogole chodzi w tej siatce centylowej? Czemu dla jednego tygodnia sa 3 rozne wagi? Jak to czytac?
Też nie wiedziałam, ale mi głupio było pytać

Cytat:
Dziewczyny, własnie wróciłam z ciuchola... O ludzie, co pokupiłam Miałam się ograniczać, mąż mi już broni, ale... czapeczki kupiłam i rajstopki i nawet świetny kombinezon na przyszłą jesień lub wiosnę I taki boski pajac z krową No przeszczęśliwa znowu jestem
Super
Ja sobie obiecałam, że już nic więcej nie kupuję z ciuszków, ciekawe ile wytrzymam

Cytat:
Libido poniżej zera
U mnie to samo. Suchar

Cytat:
Dziękuję za miłe słowa o moim brzuszku. Ja to już czuję się jak wieloryb. Biust mi nie urósł, ale to dobrze, bo zawsze miałam pokaźny i kręgosłup mnie od niego boli. Ale najdziwniejsze jest, to że od początku ciąży przytyłam tylko 0,5 kg. Ale ja nigdy bardzo szczupła nie byłam
I jestem pewna, że w środku jest tylko jeden dzidziuś.
O matko tylko 0,5 kg?? Jestem pod wrażeniem
Ja 8,5 kg

Cytat:
Ojej....
Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

w ogóle masakra, w niedzielę normalnie się zapinałam w kurtkę, a dzisiaj myślałam, że zamka nie dopnę :P

właśnie taką teraz zakupiłam mam jedną ze sklepu blanca-baby.pl, i tą będzie na zmianę i dość :P
no... chyba że jakiś komplet do wózka - ale powiedzcie, czy to się przyda, nie wystaczy kocykami opatulić? szczególnie jak dzieć w kombinezonie będzie?
Ja dzisiaj ubrałam spodnie, które nosiłam kilka dni temu i już nie mogłam w nich usiąść, bo mi cisnęły brzuch

I mama dzisiaj powiedziała, że na początek dwa komplety pościeli wystarczą Mi to na rękę, bo nie mam gdzie trzymać

Cytat:
Obraziłam się na Ciebie!! Tak się zarzekałaś, że przytyłyśmy tyle samo, a Ty prawie bez brzucha
Bo mi poszło w uda
Zrobiła mi się na jednym dzisiaj dziwna pręga Czy rozstępy mogą być pojedynczą pręgą
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:09   #1395
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Cytat:

Zrobiła mi się na jednym dzisiaj dziwna pręga Czy rozstępy mogą być pojedynczą pręgą
Nie wiem, bo moje na piersiach żyją w stadzie

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-14, 21:16   #1396
Ela87
Zakorzenienie

maggie ale cudooo

Cytat:

klask i:

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
u mnie też

ale na brzuchu mam jednego rozstępa (rostępa?)

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:24   #1397
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

My też początkowo będziemy dzielili sypialnię z małym, nawet w sumie dość długo póki się będzie dało a mamy taki wielki obraz z Ikei nad łózkiem, więc na ścienie po prawej od łóżka planujemy takie cienie. Motyw morski też jest wymuszony tą falą. Chyba będzie pasowało co?
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2011.39.38.jpg
sliczna macie sypialnie no pewnie, ze bedzie pasowac

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
asienka213 zdjęcia pokoju małej narazie nie dodam bo aparat mi coś padł a kamerkę córcia uszkodziła,na czerwono kręci filmy
szkoda

Cytat:
ja w 1 ciazy czulam dosc pozno, okolo 20-21 tygodnia Cierpliwosci, juz niedlugo sie doczekasz

Cytat:
dobrze, ze odpoczywasz Mam nadzieje, ze wszystko przejdzie

Cytat:

Oj są dziewczyny. Moja siostra przespała skurcze porodowe bo jej się wstać nie chciało I urodziła w domu. Nie zdążyła wyjść z domu. Moja mama odebrała poród. Od momentu wstania do momentu urodzenia nie minęło nawet 15 minut bo mój szwagier nie zdążył auta z garażu wyprowadzić To było nie cały rok temu
OMG to takie rzeczy sie jeszcze zdarzaja
musi miec niezly sen jak przespala skurcze

Cytat:
super

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
no coś Ty. wybacz, że pierwsze lepsze wkleiłam, ale teraz możesz sobie dokładniej poszperać.
ale sloneczko

Cytat:

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:27   #1398
ag9
Zadomowienie

Cytat:
O

Dziś szukałam trochę darmowych warsztatów i w Łodzi będą w tym roku jeszcze 2 spotkania. 18.11. - Bezpieczny Maluch, ale o tym już kiedyś ktoś wspominał. 5.12. - Wybieram macierzyństwo.
O dzięki za info . Tego bezpiecznego malucha chyba sobie odpuszczę, bo to akurat moje urodziny, ale zaraz looknę na te kolejne warsztaty.
Stary 2013-11-14, 21:39   #1399
margo80
Zakorzenienie

fajny porod miała ta cała Nemosek.
ja swojego też źle nie wspominam, choć był "nieco" dłuższy.

a wiecie co zrobił mój małż? ja w szpitalu z Ewcią, a on wlazł na wizaż na moje mamuśki i opisał im całość ze swojego punktu widzenia. fajnie było potem porównać z moimi odczuciami.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:39   #1400
mmhym
Zadomowienie

maggie123
Śliczną masz córę!
My też z siostrą urodziłyśmy się czarne jak małpki, a teraz moja siostra ma włosy jak 5 razy moje...

Cytat:
Gratulacje! Pokaż później zakupy

Cytat:
Mogą

Drugie serce
Stary 2013-11-14, 21:46   #1401
kate1623
Zadomowienie

prześliczna laleczka

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Też miałam dzisiaj poród
A dokładniej fazy porodu, jak oddychać, jak przeć. Przyszła babka i gadała o krwi pępowinowej.
A u mnie był Pan i gadał o tej krwi pępowinowej Koleś pracuje w tej klinice in vitro o której jest program na TLC
Na wykładzie o porodzie miałam to samo co Ty

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:

a wiecie co zrobił mój małż? ja w szpitalu z Ewcią, a on wlazł na wizaż na moje mamuśki i opisał im całość ze swojego punktu widzenia. fajnie było potem porównać z moimi odczuciami.
A masz link do jej porodu ?

No co Ty gadasz fajnego masz męża mój by na to nie wpadł mimo, że Was zna i opowiadam mu o czym piszemy

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:52   #1402
justine_87
Raczkowanie

[QUOTE=agunia4ever;4372073 2]Ja też ciągle nie dostałam

A ma być dobrze

Oj są dziewczyny. Moja siostra przespała skurcze porodowe bo jej się wstać nie chciało I urodziła w domu. Nie zdążyła wyjść z domu. Moja mama odebrała poród. Od momentu wstania do momentu urodzenia nie minęło nawet 15 minut bo mój szwagier nie zdążył auta z garażu wyprowadzić To było nie cały rok temu /QUOTE]
A jednak można przespać skurcze

Cytat:

Gratuluję!!!

maggie, ale śliczna córcia ze słodkimi kucykami
Haha aż wygrzebałam swoją fotkę z dzieciństwa - urodziłam się włosami a takie miałam w wieku 11 miesięcy Już sobie wyobrażam Mikołaja z taką bujną czarną czupryną
Acha, i moja mama nie narzekała na zgagę, ale do caluśką ciążę wymiotowała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (17,4 KB, 16 załadowań)

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:54   #1403
headzik
Raczkowanie

Cytat:
biedna leż i wypoczywaj, będę trzymać kciuki żeby to był jedynie fałszywy alarm

Cytat:
Gratuluję stódniówki!!!
dziękuję bardzo

Cytat:
o matko

mara86 gratuluję synka

no a ja melduję się po wizycie- szyjka stoi w miejscu nadal 24mm. także dziękuję Wam bardzo dziewczyny za wszystkie kciuki i miłe słowa. ginka powiedziała, że w szpitalu mnie tylko nastraszyli niepotrzebnie tym, że jestem na pograniczu poronienia a porodu no i na wypisie ze szpitala mam powypisywane takie cuda wianki, że głowa mała. powiedziała jeszcze, że gdyby było tak tragicznie jak mi to lekarz przedstawił to by było widać to w leczeniu, no i co do tego szwu, że jeśli mieliby mi założyć to musieliby zrobić to już teraz bo potem prawdopodobnie już nie byłoby jak. także mam nie martwić się zbytnio i mam brać poprawkę na to co mówią w szpitalu bo w zwyczaju tamten lekarz ma zastraszanie pacjentek. mam brać magnez, który ma zminimalizować skurcze, a gdy się jednak pojawią to nospe, no i duphaston zapobiegawczo na podtrzymanie ciąży. zleciła mi wykonanie badania na zawartość magnezu w organizmie i kazała prowadzić bardzo oszczędny tryb życia, niekoniecznie całkowicie leżący. skasowała stówkę i powiedziała, że jeżeli będę się niepokoić to za tydzień zaprasza mnie na kolejną kontrolę bez umawiania i bez kolejki no i oczywiście bezpłatnie, a jak będzie się coś działo to dzwonić. zaproponowała mi jeszcze, że jeżeli chcę to może zrobić mi ktg ale to zajęłoby dłuższą chwilę i niekoniecznie by coś wykazało także moja wola. no i mój syn leży już głową w dół co w sumie dało się odczuć już od 2 dni jako parcie.

a teraz uciekam spać, dobranoc
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:55   #1404
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

A masz link do jej porodu ?
ktoras juz link wklejala https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3694 opis nadzwyczaj krotki

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 22:03   #1405
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
No niezły pomysł

Cytat:
Haha aż wygrzebałam swoją fotkę z dzieciństwa - urodziłam się włosami a takie miałam w wieku 11 miesięcy Już sobie wyobrażam Mikołaja z taką bujną czarną czupryną
Acha, i moja mama nie narzekała na zgagę, ale do caluśką ciążę wymiotowała
Ja też mam kręcone włosy po tacie wolalabym żeby Miki jednak miał proste
Agunia chciałabym przespać skurcze
Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość

no a ja melduję się po wizycie- szyjka stoi w miejscu nadal 24mm. także dziękuję Wam bardzo dziewczyny za wszystkie kciuki i miłe słowa.
Super

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-14, 22:07   #1406
teQiba
Moderator

Cytat:

Gratuluje

Cytat:

To tak jak moje

Cytat:

Ale masz fajnego meza
Stary 2013-11-14, 22:12   #1407
mona1
Zadomowienie

Uff nadrobiłam, Was gaduły

Cytat:
Ale z Ciebie laska zgrabniutki brzuszek.

Cytat:
wow spory
Cytat:
Oo... pornomama

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Fajne rzeczy w tym smyku internetowym - piękny kocyk z Motherhood chyba się skuszę http://www.smyk.com/motherhood-kocyk...t-niemowlaka-p
świetny ten kocyk, kusisz

Cytat:
pochwal się

Cytat:

mmhym co to ciuszków też wczoraj oczywiście męża namówiłam na sekundę do ciucholandu gdzie mają te brystyjskie rzeczy same z next i odpadłam. skończyło się na jednym pajacyku ale cudownym, takim prawdziwie męskim granatowo błękitnym w paseczki. Cudo Oczywiście tylko 10zł
czekamy na zdjęcia

Cytat:
Mona, w pierwszej ciąży od 8mc chyba miałam okropną zgagę wieczorami. nic nie pomagało. doszło do tego, że spałam praktycznie w pozycji siedzącej. no i Zuzinka urodziła się z burzą ciemnych włosków. bardziej jednak niż zabobonom wierzę w to, ze u mnie to rodzinne bo i ja i siostra też miałyśmy taką ciemną czuprynkę
1. 6doba po porodzie wreszcie w domu
2. roczne kucyczki
ale śliczna czarnulka

Cytat:

gratuluję synka

Cytat:
Też miałam dzisiaj poród

Cytat:

A u mnie był Pan i gadał o tej krwi pępowinowej
i co będziecie się decydować?

Cytat:

Cytat:
niezły ten Twój mąż

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-14 o 22:17
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 22:25   #1408
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
no a ja melduję się po wizycie- szyjka stoi w miejscu nadal 24mm. także dziękuję Wam bardzo dziewczyny za wszystkie kciuki i miłe słowa.
No to super

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Agunia chciałabym przespać skurcze
Ja też bym chciała Mam nadzieję, że mam to w genach gdzieś ukryte

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-11-14, 22:26   #1409
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

no a ja melduję się po wizycie- szyjka stoi w miejscu nadal 24mm. także dziękuję Wam bardzo dziewczyny za wszystkie kciuki i miłe słowa. ginka powiedziała, że w szpitalu mnie tylko nastraszyli niepotrzebnie tym, że jestem na pograniczu poronienia a porodu no i na wypisie ze szpitala mam powypisywane takie cuda wianki, że głowa mała. powiedziała jeszcze, że gdyby było tak tragicznie jak mi to lekarz przedstawił to by było widać to w leczeniu, no i co do tego szwu, że jeśli mieliby mi założyć to musieliby zrobić to już teraz bo potem prawdopodobnie już nie byłoby jak. także mam nie martwić się zbytnio i mam brać poprawkę na to co mówią w szpitalu bo w zwyczaju tamten lekarz ma zastraszanie pacjentek. mam brać magnez, który ma zminimalizować skurcze, a gdy się jednak pojawią to nospe, no i duphaston zapobiegawczo na podtrzymanie ciąży. zleciła mi wykonanie badania na zawartość magnezu w organizmie i kazała prowadzić bardzo oszczędny tryb życia, niekoniecznie całkowicie leżący. skasowała stówkę i powiedziała, że jeżeli będę się niepokoić to za tydzień zaprasza mnie na kolejną kontrolę bez umawiania i bez kolejki no i oczywiście bezpłatnie, a jak będzie się coś działo to dzwonić. zaproponowała mi jeszcze, że jeżeli chcę to może zrobić mi ktg ale to zajęłoby dłuższą chwilę i niekoniecznie by coś wykazało także moja wola. no i mój syn leży już głową w dół co w sumie dało się odczuć już od 2 dni jako parcie.

a teraz uciekam spać, dobranoc
Spóźnione gratulacje studniówki i że wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ktoras juz link wklejala https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3694 opis nadzwyczaj krotki
O rzeczywiście mega długi opis

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

i co będziecie się decydować?
Nie za duże wydatki jak dla mnie i według tego co opowiadał facet bardzo to kuleje w Polsce pod względem utrzymania tej krwi. Od początku nie chciałam, Pan teraz mnie w tym uświadomił. Gdyby istniał taki państwowy bank, który by udostępniał każdemu potrzebującemu to bym się nawet nie zastanawiała, ale w naszym cudownym kraju niestety nie ma takiego banku

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 22:33   #1410
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobranoc Mamuśki

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości