|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chamskie pytanie, kto ma rację?
Cytat:
Przynajmniej będziesz zajęta i być może fajnie spędzisz czas.Rozumiem, że on się jeszcze nie odezwał?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Za bardzo mu nadskakujesz. Jak Ty bylas chora to on pil z kolegami a jak on to Ty rzucasz wszystko i jedziesz do niego na skrecenie karku bo "on ci grafik ustalił". Nie szanujesz siebie i swojego czasu dlatego on tez nie będzie go szanował. Po co ma sie starać skoro ty i tak zrobisz dla niego wszystko i jeszcze wiecej. Wyniosłas z domu taki a nie inny model związku w którym dużo sie daje i dużo otrzymuje - ale ten facet do niego nie pasuje, on chce cię wykorzystywać dając niewiele w zamian, jak ci to nie pasuje to go zostaw. Znajdz sobie faceta podobnego do siebie a bedziecie szczesliwi. to zrywanie i krzyki po pijaku to jakaś masakra. Wogole upijajacy sie facet jest żałosny i skreslilabym takiego jak najszybciej zeby sie za niego nie musieć wstydzić. Co do samego pytania o to czy mogłabys nie przyjeżdżać - gdyby poza tym wasz związek byl udany to powiedziałabym ze przesadzasz i ze facet ma prawo zmienić plany i spędzić męski wieczór. Ale po tym co dopisałas to wychodzi na to ze strasznie dajesz sie wykorzystywać i facetowi bardzo to pasuje. Jak ci tak cieżko ciagle do niego jeździć to jedz wtedy jak masz na to ochotę a nie bo on tak ci ustalił.
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak mówię, gdyby jeszcze konstruktywnie to załatwił i zadzwonił np. z tekstem "Kochanie kolega X przyjedzie jeszcze z dwoma. Proponowałem inny dzień, ale oni mogli tylko dzisiaj. Chcemy mieć swój męski wieczór. Czy moglibyśmy nasze spotkanie przełożyć?". Ale on zwyczajnie umówił się ze mną, "doprosił" jednego kolegę zapewniając że dalej mam przyjechać. A jak dwóch innych postanowiło się doczepić to powiedział, że nie będzie dla mnie miejsca w pokoju.... Tu najgorsza była ta forma. I jeszcze upieranie się że nic nie zrobił bo zapytał czy MOGĘ nie przyjeżdżać, a nie "rozkazał" :/ |
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umówiony z dziewczyną i nagle zmienia plany, bo przyjdzie więcej kumpli ? Dla mnie to chamskie. Mogłaś przyjechać, posiedzieć krócej i pojechać a on miałby tych swoich kolegów. Żal. To tak jak Ty byś powiedziała- ' wiesz jednak nie przyjeżdżaj, bo wpadną jeszcze 2 moje koleżanki i będzie 'ciasno'? ' Zresztą im mniej poświęcasz się tym bardziej Cię doceniają- coś w tym jest. Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-11-15 o 16:42 |
|
|
|
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Autorko, nadrabiam. Bedzie lanie?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie lam sie
|
||
|
|
|
|
#188 |
|
lokalna gwiazda
|
Autorka i tak wróci do faceta z podkulonym ogonem. Kiedy tylko jaśnie pan raczy zadzwonić. I oczywiście jeśli się odpowiednio i z klasą wytłumaczy.
Bo zwróćcie uwagę, jak ona do tego wraca. Że powiedział to w taki sposób. |
|
|
|
|
#189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dalej mi przykro, ale to super pokazuje jednak jego charakterek |
|
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Przesadzasz! zacznijmy od tego ze cały czas piszesz jak to ty się dla niego nie poświęcasz itp. No jasna cholera kochasz go jesteś z nim ? To skąd te żale? spotkanie z nim powinno być dla ciebie przyjemnościa ale mniejsza o to . Do tematu. Facet to facet, Chce się zobaczyć z kolegami? Daj mu na to szansę. Przecież jak miał przyjść jeden nie miał nic przeciwko.. Przyjdzie ich troche wiecej ok . daj im posiedzieć w męskim gronie, pogadać ze spokojem ,Jesteś u niego bardzo często. Mieliście plany ok. Ale jakie to plany skoro musi leżeć ? Nic co by nie można było przenieść na dzień następny.
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie o to chodzi. Jak pisałam, rozmawiałam z nim jak fajnie że będę mogła nocować z piątku na sobotę i wreszcie się wyspać....odsapnąć od tych podróży... To uno. Duo - koledzy długo nie posiedzą bo 1. przyjeżdżają już na 16 (a ja miałam być po 19), 2. jest jego mama która chodzi spać o 21 i sam mówił że dłużej nie będą.... 3. można zawsze powiedzieć coś zgrabniej niż to że ze mną będzie za ciasno 4. kolega (ten podstawowy) od 2 tygodni chciał przyjechać dowolnego dnia to mu się nie chciało (TŻtowi)... zachciało się akurat jak ja mam być i jedyny dzień to sobota, kiedy mogłabym odpocząć a nie wstawać o 6 na autobus do pracy od niego... Poza tym jak pisałam, nic takiego mu nie powiedziałam. Moja pierwsza reakcja była "ok...wpadnę w sobotę ale nie ukrywam że trochę mi przykro..." dopiero potem zaczęła się "afera", jak usłyszałam jak to ze mną się nic nie da i że nie będzie ze mną gadał... Do innych---> sorka że często się powtarzam, ale niektórym trzeba streścić cały wątek rozumiem że im sie nie chce czytać.
|
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm a ja z kolei bym się o to zdenerwowała, rozumiem Cię autorko wątku
Jeśli umówiłabym się z kimś, nastawiła na to, że będę jechać i tak planowała swój czas, aby wszystko dograć, to takie niespodziewane odwołanie uznałabym za lekki brak szacunku do swojego czasu Ja akurat bardzo cenię sobie swój czas i planuję z wyprzedzeniem co będę robić za dzień/dwa, więc też bym się zdenerwowała ;p
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
7 miesięcy i już takie nieprzyjemne akcje?
awantury po alkoholu, traktowanie Cię jak mebla? nie wyobrażam sobie, żeby mi facet powiedział "dzisiaj nie przyjeżdżaj, będzie za ciasno". raz że, jakby mówił do służącej, że może sobie wziąć wychodne, dwa, argument z pupy, że za ciasno. jakby chciał się spotkać, to nawet zaproponowałby, żebyś siedziała na kolanach hehe, zresztą, co tu się produkować, on gości przyjmuje w pudełku po telewizorze, czy jak? jakby zadzwonił i powiedział "kochanie, z iksem przyjedzie jeszcze y, z, o,p, zrobimy sobie męską nasiadówkę, nie masz nic przeciwko, że zmienimy plany i spotkamy się innym razem?". Twoje odczucia są imho całkiem normalne, jak się nudził to tęskni, kocha, a jak jest alternatywa to sajonara. to i inne kwestie, które opisałaś, to wszystko przy tak krótkim stażu kwalifikuje chłopa do odstrzału. trzymaj się i daj nam znać !
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Obstawiam, że się odezwie, jak znowu mu będzie nudno samemu. Dzisiaj pewnie nie zrobił tego, bo w końcu miał swoich kumpli. Jak będzie sam, to pewnie zaczną się prośby, byś przyjechała.
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spodziewałam się, że dziś rano napisze jakby nigdy nic kiedy przyjadę. Ale widać musi pokazać swoje urażenie.... |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, ja jestem zbyt dumna, by w takiej sytuacji jako pierwsza wyciagac reke.
|
|
|
|
|
#203 |
|
.
|
ja bym nie napisała, bo czułabym, że się poniżam :/
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie myśl o nim.
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Napisałam i tylko przekonałam się jakim jest dupkiem. Odpisał, że ja od niego wymagam pewnych rzeczy a on ode mnie WYMAGA nie robienia problemu Że to NASZ związek a nie tylko mój i nie tylko ja dyktuję warunki itp.... Że jak w takim znoju jeżdżę to mogę nie przyjeżdżać, albo rzadziej przyjeżdżać i żebym się zastanowiła co ja w ogóle robię.
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam podziwiam,że tak ustalasz swoje życie według niego.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.