Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-17, 09:36   #271
Zytus
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Laski, które mają synów... Czy Wasi chłopcy mieli kolki?????? Wczoraj dowiedziałam się, że wszyscy chłopcy mają :/
Mój synalek nie miał,chyba jakis inny był
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:39   #272
anulka3999
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Przepraszam Madziuuula ale muszę jeszcze odpisać

Ja nie mam syna, ale muszę się wypowiedzieć, bo mnie denerwuje takie coś na pewno nie wszyscy chłopcy mają kolki, ja znam chłopców, którzy nie mieli i niezmiernie denerwuje mnie jak ktoś mówi takie rzeczy: "wszyscy chłopcy mają kolki" albo "wszystkie dzieci lubią herbatki hipp" albo "wszystkie dzieci robią kupę o 17" no faktycznie wszystkie
A już w temacie kolki najlepsza była moja teściowa ukochana i babcia TŻta, które widząc Hanię raz na 2 miesiące po jej jednym zapłakaniu stwierdziły jednogłośnie "Kasia - ona na pewno ma kolkę" no myślałam, że oszaleję... na pewno ma, bo WSZYSTKIE DZIECI W RODZINIE MIAŁY! No ale Hania prawie nie z rodziny, więc nie ma to się rozpisałam
również kocham takie postawy
albo moje dziecko jest....a wasze? ojej dlaczego w tym wieku nie maja tak samo ?!

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar w ramach karty MultiSport zapisać się na jakąś jogę dla ciężarnych albo coś w ten deseń.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
joga od drugiego trymestru, tez o tym myslałam ale bardziej w jakas książke sie zaopatrze i w domku
Ja w jogę nie wierzę, ale fajne ćwiczenia oddechu mają i na rozciaganie mięśni
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:43   #273
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

kasian czemu o Tobie Napisałam nowa spamerka :p Mam sdzis wisielczy humor ale nadrabiając 5 stron rzuciło mi się w oczy no

martusia mam identyko zdjęcie pupki Olafa ale coś dyndało między nogami

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy majowo - czerwcowe

Witaj

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Właśnie to jest coś co mnie najbardziej skłania ku cesarki. Wcześniej też myślałam, że chciałabym rodzić SN, bo szybciej dojdę do siebie, ale właśnie KAŻDA ginekolożka, z którą rozmawiałam powiedziała, że jeśliby ona miała rodzić to tylko CC. Tak samo każdy ginekolog mówi, że dla swojej żony tylko CC. No nie wiem o co chodzi, ale to są ludzie, którzy mają z tym największą styczność..
Zdziwiłaś mnie, mam kumpelkę przedstawiciela medycznego i ona robiła wywiad przed swoim porodem i jej polecali SN...
Nie nastawiaj się źle, mój pierwszy poród 2,5 h wierz mi ja bólu nie pamiętam Kasian też rodziła 3,5 h co nie?

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Wczoraj piekliśmy pierniczki, tak się narobiłam jak nigdy. Ciekawe kto to będzie dekorował. Trochę ich wyszło bo samej mąki było 2 kilo
Pierniczki
Ja sie bałam cc właśnie przez tętno bo był problem z pępowiną ale Olaf sobie na szczęście poradził

Znikam bo jestem dziś cholernie nerwowa, jakąś burzę hormonów przeżywam, lepiej bym sie nie udzielała

Kasian głupolu już napisałam, dobra obiecuję sienei czepiać :p

Olaf też nie miał kolek, nie ma reguły

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2013-11-17 o 09:45
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:58   #274
VwVampirka
Zakorzenienie

Dzień Dobry!
Dziś kolejny dzień z TŻ, więc mało mnie będzie tutaj... w planach mamy wycieczkę do muzeum...

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Ten sen Kasian to film "World War Z"
Racja ten mój był o Wampirach, a Kasjan ten śniła

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Dzien doberek
Jem właśnie śniadanko i zaraz idę się szykować. Jak wstałam chciałam wszystko za szybko zrobić, zjadłam kromkę chleba i od razu poszłam głowę myć. Schyliłam się i wylądowałam przy kibelku, oby to się w gościach nie powtórzyło

Miłego dnia Wam życzę kochane mamuśki
O, ja zawsze po śniadanku min. 15 min siedze nieruchomo (np na Wizażu). W przeciwnym wypadku modły... W ich szczycie to nawet głowy na bok przekręcić nie mogłam... odważna jesteś z tym nachylaniem

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar w ramach karty MultiSport zapisać się na jakąś jogę dla ciężarnych albo coś w ten deseń.
Fajnie macie z tymi zajęciami w większych miastach... u nas tego nie ma... mam nadzieję, że chociaż na szkołę rodzenia się załapię...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:59   #275
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
[LEFT]kasian czemu o Tobie Napisałam nowa spamerka :p Mam sdzis wisielczy humor ale nadrabiając 5 stron rzuciło mi się w oczy no

Zdziwiłaś mnie, mam kumpelkę przedstawiciela medycznego i ona robiła wywiad przed swoim porodem i jej polecali SN...
Nie nastawiaj się źle, mój pierwszy poród 2,5 h wierz mi ja bólu nie pamiętam Kasian też rodziła 3,5 h co nie?

Znikam bo jestem dziś cholernie nerwowa, jakąś burzę hormonów przeżywam, lepiej bym sie nie udzielała

Kasian głupolu już napisałam, dobra obiecuję sienei czepiać :p

A no bo ja sie uaktywnilam wczoraj mocniej niz zawsze no ale dobra doczytalam, sprawdzilam kto ma najwiecej postow i ufff nie jestem najgorsza

A wisielczy humor nie jest zly wiec dawaj dawaj nie uciekaj

Ano ja 3,5 godziny rowno od 1 skurczu jazda do szpitala, podpisywanie papierow na ip, badanie na ip, podpisywanie papierow na oddziale, badanie na oddziale i na porodowce bylam chyba jakas godzine ostatecznie a dziewczyna przyjeta przede mna tez tak szybko skonczyla wiec da sie

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:23   #276
asiulka_22
Zakorzenienie

hej ,
weszłam na nasz wątek, jak zwykle cofnęłam sie o kilka stron by nadrobić co napisałyscie,,, jestem już na kolejnej stronie,,,, chce cytować a tu nie da rady,,, i kolejna część jest... a w niej juz 6 str, szalooooone!!!!!
w takim razie nadrabiam nowy wątek, nie było mnie 3 dni a tu takie zmiany
MIŁEJ NIEDZIELI
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:26   #277
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Donuś witaj jesteśmy znów razem w ciązy gdzie sie podziewasz, do klubu nie wchodzisz, dziewczyny wspominaja o Tobie

Gratuluje ciąży !

Witaj kochana Fajnie ze znów razem w ciazy :0 Co słychac? Ja do klubu nie zaglądam bo nie dostałam zaproszenia do nowego klubu. A nawet nie miałam czasu sie o nie upomniec A co u dziewczyn słychac pewnie wiekszosc juz ma drugie dzieciaczki ?

Cytat:

Donuś mam te same obawy co do wagi do Ty, ja przytyłam w ciąży z Hania 25 kg, a wcale się nie objadałam, więc się trochę boję, że będzie powtórka z rozrywki. Co prawda przytyłam 25, a zrzuciłam 30, no ale samo zrzucanie jednak trochę wyrzeczeń kosztowało, nie da się ukryć
Ja tez wczale sie nie obzeram a waga rośnie. Widocznie niektóre juz tak mają Najwyżej bedziemy potem szukac super diety

Cytat:
Ja tez nie wiem o co chodzi, może jednak o bezpieczeństwo dzidziusia? Nie mam pojęcia ale ja jestem po SN i teraz tez tak chce

Dasz radę bez względu na to jak przyjdzie Ci rodzic, ale życzę zeby bylo jak najmniej bolesnie zresztą co tu mówić - ból bólem ale za to jaka nagroda za ten trud! Najwspanialsza na świecie i w mgnieniu oka się zapomina o wszystkim

Ja jak rodzilam Hanie to położona w ramach mobilizacji mówiła "już jest główka, daj rękę dotknij" a ja nieeeeee no jakos nie chciałam i wolalam poczekać z dotykaniem

.
U mnie było dokładnie tak samo. Położna woła " prosze sobie dotknąc juz piekne czarne włoski widac " i ja dokłanie to samo powiedziałam nieeeee zaraz sama zobacze

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
witam się wieczorową porą, ale naskrobałyście od wczoraj, mam do nadrobienia 9 stron 2 częsci i 9 stron 3 części

na powitanie wrzucę tą moją pupcie

łaaaa śliczna pupcia

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:27   #278
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

wampirko- pokazywalas juz tutaj plaszczyk?

martusia - a co jest na 2 zdjeciu? pupcia?

madziula - co sie czepiasz
twoje nerwy mi sie teraz udzieliły

niki- czy naprawde nie ma mojego kalendarza nadal na 1 str? bo mowicie o nim, jakby go nie bylo a ja spradzam i jest. i nie wiem czy tylko ja go widze
top 10 tez robilam na poprzednim bo bylo miejsce, ale potem usunelam bo ty tez wkleilas
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:29   #279
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Mala już pierniczki ?? w sumie kiedy najlepiej je piec ? z jakiego przepisu robisz ?
Super że po wizycie OK i wszystko z dzidzią dobrze
Tak już zrobione. Wykorzystałam tż do ugniatania ciasta. Zawsze robię predzej bo najlepiej jak poleżą "skruszeją".

Przepis:
1 kg mąki
Przyprawa miodowo-korzenna
4 paczki przyprawy korzennej
5 lyzeczek proszku do pieczenia
2 łyzeczki sody oczyszczonej
3 łyżki kakao
4 czubate łyżeczki kawy mielonej
3 jajka
2 łyzeczki cynamonu
Kostka margaryny
1/2 kostki smalcu

Zagnieść, piec ok. 15-20 min w nagrzanym piekarniku ok. 180-200 stop.

Później można polać polewa czekoladową, albo bawić się w dekorowanie. Jak kto woli.

Może wydaje się dużo składników ale robię je od paru lat i wszyscy chwalą.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:32   #280
Light Limara
Zadomowienie

hope kalendarz już jest, ale faktycznie wcześniej go nie było
Stary 2013-11-17, 10:32   #281
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
wampirko- pokazywalas juz tutaj plaszczyk?
Pokazywałam linka do aukcji na której go kupiłam... dziś się w niego wystroję, to zrobię fotę i wrzuce do klubu

Oscar Wilde
Stary 2013-11-17, 10:45   #282
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

light limara - no to nie wiem czemu bo właściwie wczoraj od razu jak Justynka o nim wspomniala (tylko wtedy pisala do niki) to akurat go kończyłam (musialam od nowa go obrabiać bo z poprzedniego wątku się nie dało włączyć edycji już) i go wstawiłam. i był na pewno bo od wczoraj go poprawiam i edytuje i dodaje nowe wizyty a dzis jeszcze niki wciąż pyta czemu go nie ma i czy będzie. Zgłupiałam.

Wampirko
- a to chyba kojarzę taki rozszerzany pod biustem ?

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-17 o 10:46
Stary 2013-11-17, 10:46   #283
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
łaaaa śliczna pupcia
Ja nie mogę sobie tego 2 zdjęcia wyobrazić, że to pupcia bez zwisów tak? Naprostujcie moją wyobraźnię jak na to patrzeć?

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:51   #284
Light Limara
Zadomowienie

Najważniejsze, że już jest i jest kolorowy

Też mam mieć wizytę kontrolną tym tygodniu, ale nie wiem kiedy iść. Chyba w środę wezmę sobie jeden dzień urlopu

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Ja nie mogę sobie tego 2 zdjęcia wyobrazić, że to pupcia bez zwisów tak? Naprostujcie moją wyobraźnię jak na to patrzeć?

Mi się wydaje, że to są nóżki dwie , a pomiędzy nie ma nic- dziewczynka
Stary 2013-11-17, 10:58   #285
asiulka_22
Zakorzenienie

jestem już na bieżąco
ael mi się miło zrobiło, .... że o mnie pamiętacie.....
Cytat:
Napisane przez kasian86;43737935ale właśnie tak sobie pomyślałam, że [B
Asiulki_22[/B] naszej dawno chyba nie było nie? Czy się mylę?
Cytat:
Dzisiaj była na wizażu po 12 niby, ale się nie odezwała, ostatni post u nas 13.11 - tak wynika z jej profilu
hehe normalnie Scherlock Holmes z Ciebie

Cytat:
właśnie też myślałam o Asiulce...:
========================= ========================= ==
Cytat:
Dziewczyny podrzućcie jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, muszę zacząć coś robić, bo mało ruchu mam
co do ćwiczeń to ja zaopatrzyłam sie w piłke do ćwiczeń, widziałam na YT dużo filmikw z ćwiczeniami dla ciężarnych z jej wykorzystaniem.
tutaj kilka propozycji :
===
1. kanał Angeliki >> pełno zestawów ćwiczeń dla przyszłych mam, jak i po porodzie http://www.youtube.com/user/KobietaAktywnaPL/videos
http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE
--------------------------------------------------------------------------------
2. ćwiczenia z piłką
http://www.youtube.com/watch?v=GqJoYWSsGNE
----------------------
3. Program Mamafit jest stworzony dla kobiet, które chcą aktywnie spędzić czas ciąży i przygotować się fizycznie do wielkiego wydarzenia w życiu jak i szybko wrócić do formy po porodzie.
http://www.youtube.com/watch?v=vJ6iOB_-tJU
----------------------
4. http://www.youtube.com/watch?v=2qo_nCKpTcM
===========
i jeszcze info jakie ćwiczenia można wykonywac w ciązy, a czego unikać...
http://40tygodni.pl/Poradnik/9,Cwicz...sie-ciazy.html
Stary 2013-11-17, 11:12   #286
janeczka7891
Zadomowienie

Hejka
Martusia śliczny bobo

Nikii trzymam mocno kciuki za dzisiejszą rozmowę

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Witam No dziś noc była przespana,tylko niepokoi mnie fakt,że od kilku dni jak mam zapchany nos po nocy i biorę chusteczkę to "smarkam" z krwią ... nie płynie mi ona jakoś tylko jest na chusteczce i to całkiem sporo.
Dobra idę wszamać śniadanko kanapeczki z wędlinką drobiową i uciekam bo mama wyciąga mnie na bazar bo jest czynny w niedzielę
A dziś na obiad ... zupa porowa z pulpecikami
to normalne ale już dziewczyny wcześniej odpisały

Cytat:
(...)
No czy taka miła to różnie, dzieciaki się biją dużo ciągle któraś pokrzywdzona kuzynka z kuzynem pokłóceni i nie rozmawiają od wielu miesięcy moja babcia też się okropnie zachowuje, jest strasznie niesprawiedliwa, aż nie mogłam jej słuchać wczoraj... powinnam to na wiek zgonić może, ale no masakra jak tak można się zachowywać, aż nie chce mi się opowiadać
Dlatego ja się trochę boję o Twoją sprawę z dziadkami, bo wiem jak to jest z moją babcią, robi się z dnia na dzień coraz gorsza, chociaż naprawdę ją szanuję to nie wytrzymuję z nią niekiedy i naprawdę musze się bardzo często gryźć w język żeby nic nie powiedzieć.. ale oby Twoi dziadkowie byli inni, oby oby

A to o mnie? Ja przepraszam bardzo, staram się pisać sensowne posty a nie spamować zresztą dla mnie weekend to jedyny czas kiedy mogę z Wami popisać, bo mąż wtedy się trochę zajmie Hanią a tak w tygodniu to odzywam się tylko jak Hania śpi, bo inaczej nie mogę otworzyć komputera, ale jeśli piszę za dużo to już nie będę "nabijać postów"

To mieliście ciekawy spacer, nie ma się co przejmować co ludzie powiedzą, nie dziwię się, ze mama podpadła, no ale najważniejsze, że przeżyliście i jesteście już całą trójką w domu, a właściwie czwórką no bo pies też no to właściwie piątką jak tak dalej analizować

O witaj mała, dawno Cię nie było cieszę się, że wszystko ok z dzidziusiem i czekamy na 5 grudnia

A to podobno normalne w ciąży, może sobie nawilżaj trochę wodą morską?

A gdzie się podziewa Kasiab91?
oj znam to znam :/
Cytat:
Dzień dobry

my już po śniadanku

Nikii za rozmowę

Dziewczyny podrzućcie jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, muszę zacząć coś robić, bo mało ruchu mam

Laski, które mają synów... Czy Wasi chłopcy mieli kolki?????? Wczoraj dowiedziałam się, że wszyscy chłopcy mają :/

Ja we wtorek idę do laryngologa, bo codziennie rano mam strasznie nos zawalony i się męczę
G**** prawda, sorki za wyrażenie ale doprowadza mnie takie gadanie do szewskiej pasji
Mój mały nie miał kolek, miał rżnięcia brzuszka chwilowe po mojej herbatce na laktację, która zawierała koper włoski.
Aaaaaa i dobija mnie już całkiem jak ludzie "wszystkowiedzący" popłakiwania maluszków nazywają kolkami, chcieliby żeby dziecko w ogóle nie wydawało dźwięków
Kolka to zazwyczaj jest o tej samej godzinie, trwa stanowczo dłużej niż 5, 10 minut bo i nawet do 2 godzin. Dziecko aż czerwone, sine się robi tak go to boli.
Nie mówię tego tylko na przykładzie mojego syna, tylko że sporo dzieci w moim otoczeniu miało takie dolegliwości i rózni lekarze, róznie mówili ale jednym wspólnym mianownikiem było to że dorośli każdy płacz, który nie umieją uspokoić nazywają kolkami. I to lekarze w PL jak zagranicą tak mówili więc coś tym jest. Ja z obserwacji moich koleżanek mam takie samo zdanie, nie wiem dlaczego tak jest. Najgorsze, że niektóre kobiety nie dają sobie w ogóle wytłumaczyć tego.
Stary 2013-11-17, 11:32   #287
Donuś
Zadomowienie

Cytat:

Na moje to poprostu ujecie takie "od dołu" czyli pupcia i udka

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 11:33   #288
meniaa94
Wtajemniczenie

No właśnie naczytałam się,że to jest w ciąży normalnie ... morfologię miałam robioną i ginekolog powiedział,że wszystko jest w normie i krwista ze mnie babeczka,zdziwił się,że tak wyniki mam super
Ale to było jakiś czas temu,teraz po niedzieli pójdę na morfologię i mocz bo gdzies na 28 listopada mam się umówić na wizytę .

A co do pryskania wodą morską czy solą fizjologiczna to odpada ... kiedyś w szpitalu stwierdzili,że mam jakąś błonę w nosie uszkodzoną i jak prysnę to mi w ogóle zatyka całkiem nos ...
Stary 2013-11-17, 11:39   #289
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ilkas tak póżno Milcia chodzi spać ??
Normalnie w domu chodzi o 20:30. Ale tutaj o dziadków to tyyyle się działo, że z nadmiaru wrażeń nie chciała iść lulu

Witam się dzisiaj
Milcia ma właśnie drzemkę, a ja siedzę z teściami i mężem i plotkujemy sobie Pogoda marna..a szkoda bo liczyłam na fajny spacer w lesie

Pisałyście o porodach. Mój od skurczy do końca trwał 4h z czego 1,5 godz przespałam Nie wspominam tego źle, a tak jak już dziewczyny pisały, jak widzi się kruszynkę i przytula do siebie to o wszystkim się zapomina..
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 11:43   #290
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
również kocham takie postawy
albo moje dziecko jest....a wasze? ojej dlaczego w tym wieku nie maja tak samo ?!
O no własnie, to podobnie też jest denerwujące dobrze, że moje dziecko umie wszystko, jest najmądrzejsze i najzdolniejsze i nikt się do niej nie chce porównywać w związku z tym żartuję

Cytat:

Ja tez wczale sie nie obzeram a waga rośnie. Widocznie niektóre juz tak mają Najwyżej bedziemy potem szukac super diety
E tam nie ma super diet, ja się zdrowo regularnie odżywiałam, codziennie dużo spacerowałam a gdzieś tak co drugi dzień jeździłam na rowerze

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hehe normalnie Scherlock Holmes z Ciebie
No Inspektor Gadżet prawie że

Cytat:
Napisane przez janeczka

G**** prawda, sorki za wyrażenie ale doprowadza mnie takie gadanie do szewskiej pasji
Mój mały nie miał kolek, miał rżnięcia brzuszka chwilowe po mojej herbatce na laktację, która zawierała koper włoski.
Aaaaaa i dobija mnie już całkiem jak ludzie "wszystkowiedzący" popłakiwania maluszków nazywają kolkami, chcieliby żeby dziecko w ogóle nie wydawało dźwięków
O to to, moja teściowa właśnie w tym przodowała. Dostawałam szału, mąż mój też, w końcu się odezwał, że my znamy nasze dziecko lepiej i wiemy co mu jest

Cytat:
Na moje to poprostu ujecie takie "od dołu" czyli pupcia i udka
No ja też tak uważam, ze to ujęcie od dołu

Hania śpi, ja coś zjadłam szybko, bo już mi było niedobrze z głodu, a Hanka niestety dzisiaj jak na złość strasznie ciężko zasypiała
Teraz idę się wymejkapować i włosy uczesać, bo już przed 12
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 12:13   #291
asiulka_22
Zakorzenienie

hmm.... muszę się z wami tym podzielić >>> wczoraj teściowa mi uswiadomila że podczas kapania można utopić dziecko / to akurat wiem/.... ale Uwaga!!! >>> poprzez zalanie uszu !!!!!!!!
czyli jak się zamoczy całkowicie uszy to może sie zachłysnąć / ".... bo przeciez wszytsko jest w śordku połaczone: uszy, nos, przełyk "/
=========
o zalaniu uszu to ja słyszałałm że u PSA nie wolno ale u dziecka!!!!!!! normalnie mnie to rozwaliło......
takie herezje to nie mi....

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-11-17 o 12:15
Stary 2013-11-17, 12:35   #292
martuszka0
Rozeznanie

asiulka dzięki za linki do ćwiczeń, teraz to tylko trzeba ruszyć dupsko i zacząć choć to jest właśnie najtrudniejsze w tym wszystkim hihi, leń często wygrywa...

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Kolka to zazwyczaj jest o tej samej godzinie, trwa stanowczo dłużej niż 5, 10 minut bo i nawet do 2 godzin. Dziecko aż czerwone, sine się robi tak go to boli.
Nie mówię tego tylko na przykładzie mojego syna, tylko że sporo dzieci w moim otoczeniu miało takie dolegliwości i rózni lekarze, róznie mówili ale jednym wspólnym mianownikiem było to że dorośli każdy płacz, który nie umieją uspokoić nazywają kolkami. I to lekarze w PL jak zagranicą tak mówili więc coś tym jest. Ja z obserwacji moich koleżanek mam takie samo zdanie, nie wiem dlaczego tak jest. Najgorsze, że niektóre kobiety nie dają sobie w ogóle wytłumaczyć tego.
Chciałam tylko dowiedzieć się, czy Wasi chłopcy mieli kolki, bo właśnie wczoraj coś takiego usłyszałam i się bardzo zdziwiłam :/ Ja niestety nie miałam okazji widzieć maluszka z kolkami, więc niestety jestem w tym temacie zielona, a wydaje mi się, że niezależnie od płci dziecka każde może przechodzić przez to, tylko zdziwiłam się, że niby wszyscy chłopcy mają
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 12:52   #293
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

asiulka- no i nie rozumiem czemu sie dziwisz - przecież nie zamaczała uszu Twojemu Tż i się nie utopił - ma na to żywe dowody, a TY ? hehehe
a i dzięks za linki do ćwiczeń - szkoda, że jestem uziemiona, ale może przekleje dziewczynom na 1 stronę.
Stary 2013-11-17, 12:59   #294
asiulka_22
Zakorzenienie

hope >> hehe no tak coś w tym jest
no i tak wczoraj rozmawiałysmy to mówiła mi że tata męża wogóle jej nie pomagał w takich czynnosciach : kąpanie, karmienie... itp. że ani razu nie wziął swoich dzieci na ręce....
Jak to dawniej ludzie byli wychowywani...zero czułosci i okazaywania miłości, widocznie nie wyniosł tego z domu,,, jak to się mówi: " ZIMNY CHÓW". mówiła że miał inne obowiązki: budowa, warsztat itp. no ale dla mnie to nie jest wytłumaczenie...
całę szczescie że mój małż jest inny,,,, nie boi się dzieci, nosił na rękach duzo niemowalków naszych znajomych... nie bał się. jak by miał odziedziczyć takie zachowanie do dzieci po tacie swoim to normalnie nie ręczyłabym za siebie...

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-11-17 o 13:00
Stary 2013-11-17, 13:28   #295
asia27100
Zakorzenienie

hej

od wczoraj mam takiego lenia że szok.... wykończenie organizmu chorobą.. ile można...

ale mamy wytapetowane. szwagier z siostrą nam wytapetowali, znów coś do przodu

i o ile wczoraj pospałam do 10.30 (!) to dzis znów pobudka o 7 i na śniadanie biegiem...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 13:32   #296
asiulka_22
Zakorzenienie

dziewczyny nie pamiętam której z Was mąż pracuje w budowlance..... ale wiem ze ktoś taki jest i tu pytanie; czy można położyć płytki na płytki / mam tu na mysli płytki kuchenne podłogowe/ dzięki
Stary 2013-11-17, 13:50   #297
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Super szybko zacznie teraz rosnąć.
Dziewczyny ćwiczcie kręgosłup
dzięki
a co do pogrubionego, to napisałaś po zobaczeniu mojego zdjęcia czy ogólnie, bo wiesz ta moja odstająca pupa to u mnie rodzinne

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 14:15   #298
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

Wampirko
- a to chyba kojarzę taki rozszerzany pod biustem ?
Tak, taki fioletowy.

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dzięki
a co do pogrubionego, to napisałaś po zobaczeniu mojego zdjęcia czy ogólnie, bo wiesz ta moja odstająca pupa to u mnie rodzinne
No, gdybym wcześniej wstawiła foto swojej, to to pogrubione pewnie byłoby szybciej na wątku

Oscar Wilde
Stary 2013-11-17, 14:51   #299
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dzięki
To było ogólnie do wszystkich ja już mam z nim problemy i jak za długo chodzę lub stoję to mnie boli masz ładną pupcię
Stary 2013-11-17, 15:08   #300
janeczka7891
Zadomowienie

ojjjjj ból pleców to masakra

Ja też mam dziś lenia
Te linki z tymi ćwiczeniami na piłce to fajnie, gdyby na pierwszej stronie były tak jak Hope napisała

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości