|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
pokaaaa
gdzie zamawiałaś?
|
|
#2732 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki napisalyscie przez weekend tyle ze chyba nie nadrobie,no chyba ze jutro bede sie w pracy bardzo nudzila
ja tez nie bede miala oprawy,wystarczy Nam to co w standardzie. Cytat:
Cytat:
U Nas 174 dni do slubu i mamy - kosciol zaklepana godzine -sala -kamera -fotograf -dj -suknia -bielizna moja -bizuteria moja -buty moje -nauki przedmalzenskie -makijazystka i fryzjerka wstepnie zaklepana -wybrane zaproszenia-trzeba tylko zamowic -obraczki -zaczelam robic dekoracje na sale i na alko -wodka i inne alkohole -wybrany bukiecik slubny i inne dodatki kwiatowe - byc moze wstapnie auto wybrane
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
idę robić obiad
![]() plan na dziś : tarta szpinakowa z kurczakiem i suszonymi pomidorami
|
|
#2734 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Semele mogę Cię przywitać i napisać jedno - sąd ja to znam?! Jednak z perspektywy czasu - poprzez odległość nauczyliśmy się na siebie czekać. Oczekuję zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
. Jak już dyskutujemy to wspomnę, już taka jestem, że lubię rozmawiać na trudne tematy , że księża nie są tylko teoretykami. Też wychowali się w rodzinie, też byli młodzi! Pamiętam historię, jak pewien ksiądz opowiadał mi, ze był w wieloletnim związku i gdzieś tam planował ślub. Jednak ich losy potoczyły się inaczej i on został księdzem, a ona jest szczęśliwą żoną i matką . Wiadomo jednak, że trzeba też na takich trafić Mnie mama wytłumaczyła to w prosty sposób - czy kardiolog musi chorować na serce aby wiedzieć co dolega pacjentowi? Bądź wiedzieć co może czuć? (PS. Ona pracuje w tej dziedzinie stąd takie rozmowy z nią zawsze mocno zapadają mi w pamięci )
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową PMkę
Cytat:
ja bym się bała, że kupię a potem na przymiarce jednak spodoba mi się inny dlatego ja chyba dopiero kupię krótki po przymiarce, a długi to już mam postanowione, że 3 m ![]() Dotka90-gratulacje z okazji rocznicy Kishlaczkowa- bardzo fajnie się Ciebie czyta![]() ysia-pokaż fotki ![]() Zapisałam nas z TŻ na kurs przedmałżeński do Jezuitów taki weekendowy 14-15 grudnia
|
|
#2736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas wokal + instrumenty + skrzypce przy składaniu życzeń (jeśli pogoda dopisze) + skrzypce na wyjściu moim i na wyjściu tż (dojazd 50km i powrót) = 750zł. W składzie jest bodajże 5 osób. Byłam dzisiaj przy okazji na naszej sali. Planują remont, ale jeszcze do końca nie wiadomo jakie kolory, dopiero w styczniu będzie wiadomo. Do tego dowiedziałam się, że oprócz pokrowców mogą być jeszcze kokardy, za free
|
|||
|
|
|
#2737 | |||
|
Konto usunięte
|
pokazuj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dotka, ładne te obrączki, dość oryginalne
Ja na Red Rubin nie patrzyłam akurat. Wenc (w ogóle nie wiedziałam, że jest Wenc i Węc, myślałam, że tylko ten drugi ) miał stosiko w jakimś dziwnym miejscu, na rogu, przy jednym z przejść i było dość małe, ale zdecydowanie najprofesjonalniej obsługiwane spośród tych jubilerskich, na które patrzyłam. No i niestety to fakt, mat trzeba odnawiać, ale są jubilerzy (w tym właśnie Wenc), którzy oferują dożywotni serwis matowienia, zmiany rozmiarów itp. Ja się nie mogę doczekać przymierzania obrączek z TŻ, bo wtedy wszystko się wyklaruje. Wczoraj zobaczyłam, że jednak z obrączkami jest jak z suknią - co innego na próbniku, co innego na palcu. Cytat:
Mój "hit" to ksiądz na spotkaniach przed bierzmowaniem, który mówił o przypowieści o synu marnotrawnym. Przypowieść jako gatunek literacki służy do intepretacji, co powiedziałam na spotkaniu i powiedziałam, że tą przypowieść można różnie interpretować i dopasowywać do sytuacji w życiu, na co ksiądz na mnie nawrzeszczał, mówiąc, że w Biblii nie ma miejsca na interpretacje i jeśli nie zmienię zdania, to mogę wyjść i nie wracać. Szczęka mi wtedy opadła i do końca spotkań się nie odzywałam... Wiadomo, to jeden przypadek na wiele, ksiądz może i mnie źle zrozumiał, ale jednak... no i niestety dużo takich perełek w moim życiu było, nie mówiąc o księdzu, który 8-letnie dziecko jakim byłam przestraszył podczas spowiedzi do łez, mówiąc, że jak jeszcze kiedyś opuszczę mszę w kościele w niedzielę to pójdę prosto do piekła i jako pokutę mam chodzić do kościoła w każde święto i niedzielę do końca życia... Jedyni cudowni księża, jakich spotkałam, to Dominikanie, ale stwierdziłam, że w końcu Kościół to Kościół jako całość i nie ma sensu, jeśli akceptuję jedynie msze u Dominikanów. Cytat:
|
||
|
|
|
#2739 | |
|
Zadomowienie
|
Chwal się!
![]() Opiumalfa bardzo ładne słomki! ![]() Cytat:
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko na chwilę się przywitać i usprawiedliwić - w najbliższym czasie mnie nie będzie, od tygodnia miałam problemy z kciukiem, wczoraj byłam na ostrym dyżurze chirurgicznym, mam zapalenie pochewki stawowej i ścięgna w nadgarstku prawej ręki, jestem na zwolnieniu lekarskim z unieruchomioną prawą dłonią. Korzystanie z komputera po kilku minutach sprawia mi ból, więc nie będę dostępna przez klilka dni. A zaczęło się od wycinania kółek do zawieszek na wódkę
Jest to częste schorzenie osób pracujących przy komputerze.Do czasu wyleczenia ręki sprawy ślubne stoją, mam nadzieję że nie umrę z nudów przez najbliższy czas bo nie mogę robić prawie nic przez dłużej niż parę min bo pojawia się ból, mimo usztywnioneego nadgarstka mięśnie się napinają. I że nie będziecie dużo pisac bo będę miała sporo nadrabiania. Buziaki!
|
#2741 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas będzie walc jeśli TŻ wymyśli układ i mnie nauczy :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
luuuuuzik !!Zgadzam się, dla mnie to jest naprawdę ważne przeżycie duchowe i wbrew wszystkiemu najważniejszy aspekt. Wiem o tym i tego przekonania nie zgubię w tłoku dekoracji, sukni, muzyki, menu itd.
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
Welon obfoce jutro bo dzisiaj już jest ciemno ;( ale możecie na mnie liczyć! Gdzie zamawialam to tez napisze jutro , bo mam wszystko na kompie w pracy
Ps. Wiem ze zaraz wyjdę na rozpustnice sezonu i esencje zła, ale dla odmiany poszłam dzisiaj na zajęcia z Pole Dance. Bardzo polecam, niezły wycisk a mięśnie brzucha czuje do teraz!
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
nasturcja1308, swiat_katarzyny, no_doubt, Anesthesia, Lemon_Drop, cashmere, mojakaren
Dziewczyny no tragedia ;( jak ja mam mu to 'z łba wybić'? Ojcu pokazałam to zaczął się śmiać... Z tym sylwestrem to dobry pomysł, może zobaczy reakcje znajomych i da mu do myślenia... To nie żart. On tak na poważnie. Siedzi i ogląda garnitury, szuka czegoś takiego... uparł się na biały bo nie chcę być jak cytuję: 'wszyscy nasi znajomi'... spodobał mu się na targach taki i koniec;/ tyle, że w stylu Pacino... Spróbuję uknuć coś, że niby przypadkiem wejdziemy do sklepu coś pomierzy i weźmiemy... Bo tak to się przeraziłam... Grace O Malley zazdroszczę... lepiej elegancik niż mój z takimi ciągotami... ![]() say-hello ten trzeci mi się podoba najbardziej! ![]() kulbensikowa u mnie na ślubie za free będzie śpiewać koleżanka (wokal operowy). Mogę dać Ci namiary. Bierze dużo mniej niż 400... skończyła szkołę muzyczną.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2013-11-18 o 19:02 |
|
|
|
#2744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój pierścionek ma nieregularny kształt /ostre rogi więc du.pa.. nie wygląda to najgorzej, w sensie razem z obrączką, ale szału też nie ma. ![]() Żeby nie było kocham go (pierścionek ) całym sercem i na inny bym nie zamieniła. Cytat:
![]() Co to ja jeszcze chciałam: Aaaaa.. widziałam, że ponownie temat kościoła, wiary, mieszkania się przewinął. Jako, że mnie temat nie dotyczy to pozwolę sobie pominąć głębsze wywody i napiszę tylko (na prawdę bez żadnych podtekstów), że podziwiam osoby w pełni oddane wierze w każdym jej aspekcie, a zwłaszcza w kwestii zachowania czystości do ślubu. Druga sprawa: Jak czytam co macie załatwione, (a niemalże każda z Was ma ślub po mnie) to zaczynam się jednak trochę bać!
|
|
|
#2746 |
|
Wtajemniczenie
|
moooniaaaa
nie przejmuj się też nie mam welonu . Poszukam może go odstraszy...
|
|
#2747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia jak tam sytuacja z kamerzystą? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Weszłam ostatnio na Twój blog, ależ Ty dziewczyno rozciągnięta i wysportowana! zazdroszczę! Aj chyba też zamówię welon na all! Bałam się że zżółknie albo coś mu się stanie, ale widzę że wszystkie tu zamawiacie jak szalone!
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2013-11-18 o 19:43 |
|||
|
|
|
#2748 |
|
Rozeznanie
|
No sala taka że ślina cieknie
U nas kolejny krok do przodu mamy papier z nauk- było nawet fajnie...trochę szkoda żę się już skończyły ![]() Za 2 tyg. jedziemy po obrączki bo znalazłam firmę "AK Biżuteria" która oferuje takie obrączki jakie mi się w aparcie podobały tyle że ok. 600-700zł tańsze! Czy któraś z was ma obrączki też z tej firmy?? |
|
|
|
#2749 | |
|
Rozeznanie
|
Paris nie daj sie tesciowej! To Twoj dzien, nie martw sie, napewno wszystko bedzie dobrze!
Say-hello piekne pierscionki, drugi mi sie najbardziej podoba Mnie sie marzy taki ![]() U nas to sie "eternity ring" nazywa i dostaje sie zazwyczaj na rocznice slubu, lub z okazji urodzenia pierwszego Dziecka jak jeczalam do TZ ze chce diamenty w obraczce to mi powiedzial, ze po co mi jak i tak taka obraczke wysadzana diamentami dostane ![]() Cytat:
ja chodziłam 4 miesiace! Bylo super tylko moja instruktorka sie przeprowadzila miesnie o ktorych pojecia nie mialam mi peacowaly moze wroce do zajec po nowym roku![]() Czekam na zdjecie welonu. Namisek biedulko powiedz mu, ze kolor bialy zarezerwowany jedynie dla Panny Mlodej! A tak na powaznie to moze zmieni zdanie..Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#2750 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samemu się zaznacza opcje które chcesz badać, a jest ich chyba z 20, seks też ( nawet opcja: rano, wieczorem, rano i wieczorem ), jest ból piersi, humorki, śluz, szyjka macict, notatki, bóle owulacyjne, popęd płciowy, leki, kolor śluzu, szyjka macicy, temperatura, bóle głowy, ciężar ciała, test ciążowy/ owulacyjny, nudności, energia, zawroty głowy, napięcie przedmiesiączkowe, bezsennośc, aapetyt, wzdęcia, choroba, trądzik, bóle pleców i można dodać swoje, niestendardowe, opisuje płodność na podstawie 17 metod, choć część się uaktywnia po pewnym czasie (do niektórych potrzebne jest minimum kilka miesięcy obserwacji) w ogole, super jest polecanCytat:
i mieszkania z nią ;(Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój Paweł bierze 200 zł, maks 250, jeśli jedzie naprawdę daleko. a powiem skromnie że kawał dobrej roboty robi. gra 2 marsze, śpiewa i gra różne Ave Maria, na życzenie, jeśli ktoś chce do Obój Gabriela, czasem nawet Love Story na podpisanie, itp... Cytat:
ale na codzień w parafiach to niestety rzadkość ![]() częściej są wypasione auta, kebaby w piątki, imprezy, itp. i wiem bo widziałam na własne oczy. nie chcę pisać tego tak publicznie. ale niestety choć tak jak mówię, są również wspaniali księża, nie można uogólniać |
|||||||
|
|
|
#2751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak bardzo personalnie to napisałaś Uwierz mi, że staram sie zrobić wszystko by mieć jak najbardziej czyste sumienie przed Bogiem, światem i samą sobą, ale to bardzo trudne, gdy przed każdymi świetami ona porusza ten temat, z dumą mówiąc, ze dostała rozgrzeszenie, bo przecież NIE MIESZKA z chłopakiem, tak jak ja... ehh... Niestety tak jak dziewczyny pisały, ja normalnych księży nie spotkałam wielu. Zazdroszczę strasznie Tobie takich pozytywnych doświadczeń. U mnie wszystkie spowiedzi były albo mechaniczne, albo z góry złowrogie.... Cytat:
Chciałabym dac im bardzo personalne prezenty. Mojej mamie chce kupić kawy smakowe i ładnie zapakować w kuferek (jest smakoszką kawy). Teściowi na pewno dębową wódkę (jest smakoszem). Mam problem mega z moim Tatą i teściową. Do takich koszyków dodałabym własnie płytę z podziekowaniami i po ładnej ramce na nasze zdjęcie ślubne. Co sądzicie o czyms takim? ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- wszystkie alkohole spirytusowe na pewno
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
Namisek Mój miał wizję, żeby wyglądać jak don Corleone... wymyślił takie biało czarne starodawne lakiery...
Biały garnitur też się przewinął... Ale na razie temat jego stroju poszedł w odstawkę.Jutro jedziemy poszastać kasiurą, kupimy wódkę i może jeszcze jakieś alkohole.
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tż rzadko kupuje mi w prezencie biżuterię :P no trudno, sama sobie kiedyś kupię
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2755 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli masz pamiątkowe złoto nie polecam. Ogólnie wykonanie szybkie i ładne, ale obsługa Więcej napiszę jak będę miała siłę. Jeśli nie masz swojego złota tylko chcesz kupować to pewnie spoko, ale ja już jestem zrażona...Cytat:
Też sobie prędzej sama kupię niż się doczekam ładnego świecidełka
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obrączkę będę miała prostą, to od czasu do czasu fajnie byłoby do niej dołożyć coś tak pięknego ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
tż kupił mi tylko pierścionek zaręczynowy i jedne kolczyki no ale on woli bardziej praktyczne prezenty
|
|
#2757 |
|
Raczkowanie
|
Tak stwierdziłam, że może podsumuję co my mamy załatwione...
- sala - dj - foto - suknia - welon - obrączki iiii to by było na tyle Aleee, wódkę już mamy wybraną jaką chcemy, tylko jeszcze poszukujemy wśród znajomych osoby z koncesją. Ostatnio znalazłam bukiet jaki bym chciała mieć i będę mogła najwcześniej jechać 6go grudnia. Najgorsze jest to, że nie mamy wybranych zaproszeń jeszcze to chyba będzie najżmudniejsze ![]() Zostało do ogarnięcia: - TŻtowy strój, calutki (garniak, koszul, but jeden i drugi i jakieś tam inne akcesorium) - spinki do mankietów - biżuteria moja - buty dla mnie - bielizna pod sukienkę - bielizna do celów rozrywkowych - fryzjer - makijażystka (tu nie wiem, może sama będę się malować )- paznokcie (już wybrałam, że robię hybrydowy, jeden kolor) - kwiaciarka/florystka - zaproszenia - winietki, plan stołów, menu, rozpiska drinków - alkohole - USC - koszyczki ratunkowe Pogrubione chciałabym załatwić w tym roku. I chyba wpadłam z kamerzystą, bo nie chciałam, ale jak pooglądałam te piękne teledyski ślubne to mi się zachciało
|
|
#2758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ta mi się wyjątkowo podoba ! Cytat:
Pięknie to będzie razme wyglądać ! Napaliłam się na takie połączenia ![]() Szkoda, że nasza nabliższa rocznica wypada w dniu naszego ślubu, tak to bym poprosiła o taki ładny pierścionek
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Ej nie załamujcie mnie z tymi podsumowaniami
My mamy: -salę - foto - DJa - buty moje - kolczyki I tyle na dniach kupimy wódkę, to z głowy, no ale w porównaniu do Was, to zaczynam się załamywać
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę szukała takiego średniego z kryształkami + długa mgiełka.Z kamerzystą stoimy w miejscu wyjdzie, że wszyscy dookoła będą ich mieli,a my nie Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

bardzo fajnie się Ciebie czyta
cala instrukcje mozna zlaesc na blogu!

najwyzej zostanie - trudno 
Jeśli masz pamiątkowe złoto nie polecam. Ogólnie wykonanie szybkie i ładne, ale obsługa 
)

wyjdzie, że wszyscy dookoła będą ich mieli,a my nie