|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
![]() Witam się z rana, dziś mi się fajnie spadło ![]() Ciekawe jak ta dziewczyna się sprawdzi dziś. ... |
|
|
|
|
#602 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Na taka siły nie ma, odgryzać się można ale nie denerwuj sie bo nerwy nie wskazane |
|
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Carmena ile ludzi tyle opinii jak leżałam tam w szpitalu nie dość, że oddziały odstrzelone, że nie ma się do czego przyczepić to opieka na wysokim poziomie tak było na patologii ciąży jeśli chodzi o porodówki i oddział położniczy jest dokładnie tak samo tak samo jak rozmawiałam z kobitkami z, którymi leżałam i też one się wyrażały bardzo pozytywnie, tak samo przychylne opinie slyszały od swoich znajomych nawet na forach sprzed roku, dwóch i obecnie również znalazłam pozytywne wypowiedzi, także głowę mam spokojną jedyne na co można narzekać to na wścibskie salowe Ramona no tak właśnie jest Martuszka planujemy jak już córcia na świat przyjdzie ![]() Miłego dnia Wszystkim ;* ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Monika gratuluję udanej wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#604 |
|
Rozeznanie
|
Odnośnie kaszlu odpowiem ogólnie, dziewczyny dobrze radzą, że najlepsza herbatka z sokiem z malin, syrop z cebuli, a ja nawet kupiłam sobie syrop dla kobiet w ciaży - Prenalen
Odnośnie porodu z męzem w pierwszej ciązy jak i drugiej chciałam/chcę razem z tz Ja dziś zmykam na zkupy, tak mnie naszło na CH
|
|
|
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
monika83 najważniejsze, że z dziećmi wszystko ok
a z tą rączką też bym się wkurzyła...Nudzę się, chyba umyję piekarnik, bo mama zabroniła mi chwytać się okien, a na nich taki syf
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny...
oddam wszystko za łóżko, wczoraj o 23.30 zadzwonił do mnie kolega żeby się pochwalić że został ojcem, super bardzo się cieszę bo wiem że mieli problemy z ciążami, i najważniejsze że zdrowy kolega Ziuta jest ![]() dzięki Ziutowi wczoraj zostałam terrorystką... poszłam po Niego do przedszkola, a Pni do mnie z pytaniem "czy wiadomo mi coś na temat granatów?", nie skojarzyłam, ale jak mi wytłumaczyła że Ziut powiedział że jak jakiś kolega będzie niegrzeczny to jego mama przyniesie granat i wysadzi przedszkole... to już wiedziałam o co chodzi. Wytłumaczyłam wszystko, uśmiałyśmy się obie... i od wczoraj jestem terrorystką Moja mama się oczywiście śmieje, bo ponoć ja będąc małą dziewczynką tez tak paplałam głupoty ![]() miłego dnia i buziaki |
|
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Lolja
![]() Bez urazy do innych babeczek ... po prostu wiecie o co chodzi ![]() monika83 dam Ci jedną dobrą radę ... nie słuchaj i nie przejmuj się co mówi tesciowa ... mam podobną sytuację tylko z "przyszłą teściową" ... Po prostu masakra,ale też mój tż uważa,że czepiam się jego mamusi ... przecież ona nic nie robi. Ostatnio była mowa o tym,że jak będę rodzić ... i powiedziałam,że w planach jest cc ze względu na zdrowie to usłyszałam ... " wiesz lepiej będzie dla ciebie jak urodzisz naturalnie " z takim bulwersem bo ona rodziła naturalnie ... a ja mówię,że przecież mam problemy ze zdrowiem i podczas naturalnego może mi coś się stać z kręgosłupem to usłyszałam takie "yhym " ... I ona mieszka od nas 32 km ... stwierdziła,że przyjedzie,będę musiała ją odebrać z dworca i zasuwać z nią do fryzjera żeby się ścięła ... gdzie u siebie też ma fryzjera,przy czym mama mi zakazała wychodzić samej z domu bo 2 razy bym zemdlała w ciąży ... osłabiona jestem ostatnio i tż przekazał to swojej mamusi to dzwoniła do mnie że już nie będzie mi zawracać głowy ... Ostatnio to samo ojciec narzeczonego stanął przy mnie z papierosem i nie wnikał aż pogonili go ... A jeszcze ona do mnie czy może zapalić przy mnie bo ona w ciąży paliła i nic sie nie stało nikomu ... W ogóle dużo by tu mówić o tym ... ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Haha niezły jest ten Twój Ziut ![]() ![]() Uśmiałam się bo ciągle czytam jak piszesz o Nim !
|
#608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Twoja nazwa pewnie nie ma nic wspólnego z "Pomarańczą" na Katosach nie
?Cytat:
Ta Liwia mi się strasznie podoba jeszcze no ![]() co do bólu brzucha, to to normalne, że czasem tak zaboli, gorzej jakby ten ból promieniował, nasilał się, trwał długo lub co gorsza w regularnych odstępach brzuch zaczął boleć Cytat:
a wczoraj jak chwycił skurcz jelita to iść nie umiałam niby jem dużo owoców-bo błonnik-no ale jak widać nie działa. może potrzebuje czegoś konkretniejszego ![]() Cytat:
W szpitalu którym ja rodziłam też czasem znajdę dobrą opinię- pewnie miały więcej szczęścia (nie powiem jak bym nie trafiła na ordynatora i okropną babę z neonatologii to może bym i miała lepszą )
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-19 o 09:07 |
|||
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh, ale Wy macie z tymi Teściówkami
Ja mam cudowną Teściową, więc włos mi dęba staje jak czytam czasami co one potrafią ![]() Ciekawa jestem jaką ja będę Teściową ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Dziewczyny z zaparciami, jak macie duży problem i naturalne metody nie skutkują to może spróbujcie probiotyki. Są one bezpieczne w ciąży (tylko trzeba poczytać ulotkę) i może pomogą. Ja sama biorę, ale ja mam problemy jelitowe troszkę innego rodzaju
|
|
#610 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Niki mi też wypadają włosy garściami, ale tak już było przed ciążą i każdy lekarz rozkładał ręce, jedynym rozwiązaniem było za dużo hormonów męskich i miałam iść na badania ale zaszłam w ciążę, więc lekarz stwierdził, że zostało to wykluczone a włosy lecą nadal
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hahahaha Ziutek jest cudowny i widać, ze bardzo się przejął wybuchem granatu jak będzie niegrzeczny
|
||||||
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po prostu lubię pomarańcze a wtedy jadłam jak zakladalam i tak wyszło:-D
|
|
|
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Aldrin no mam nadzieję,że nie wyrośnie
bo wtedy chłopaka w sukienki bym musiała ubierać ![]() Nie no żartuję,mam dużo neutralnych ubranek ...
|
#613 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje MyszkoCytat:
![]() Cytat:
![]() Lolja witaj Paulka trzymam kciukasy za wizyte ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Za niedlugo to na 1 str.trzeba bedzie podliczyć Mamy ze śląska i statystyke zrobic hehPowiedzcie Mi Kochane o co chodzi z tą poduszką między nogami podczas snu? Mi codziennie pare razy ok.3-4 twardnieje brzuszek w ciągu dnia na chwilke. Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-11-19 o 09:20 |
|||||
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze muszę mieć poduchę albo koc między nogami bo wygodniej się śpi i mam pewność że wtedy na brzuch się nie przekręcę ... powiedzmy,że to taka mała amortyzacja
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam nowe meble Ale jakoś się przyzwyczajam![]() Co do teściowej to też mam ze swoją problemy, ale jakoś się uodparniam powolutku ![]() Wiecie co, jeszcze nie przyszła do mnie ta grzechotka z fisher price Jestem zawiedziona Super, że wizyty udane i 3 mam za dzisiejszeJa mam za tydzień mam nadzieję, że Babelek zrobi mamie prezent na imieniny i pokaże co ma między nóżkami
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też jeszcze ta grzechotka nie przyszła
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to lekarz interpretował
|
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie jak tak będzie z teściową dalej to nie wytrzymam i powiem jej co nieco ...
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do twardnienia brzucha to jak się zdarza 3-4 razy na dzień to nie ma się co przejmować, bo to macica się przygotowuje do porodu. Jakby jednak było często w ciągu dnia to musisz powiedzieć ginowi o tym Mi też twardnieje, najczęściej jak się napracuję Cytat:
Do mnie też nie przyszła jeszcze grzechotka, a czekam już 1,5 miesiąca
|
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja Ci nie pomogę bo u mnie ginekolog co innego pokazywał na usg prenetalnym i mówił,że to dziewczynka
|
#622 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No będę obserwować to twardnienie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#623 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
Lekarz też był u nas na wizycie domowej jakoś 2 tyg. po porodzie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co to tesciowej to trochę kobieta przesadza. W końcu to Twoje dziecko a nie jej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- a i też się pochwalę, że zaczynam coraz bardziej czuć ruchy maluszka
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje Maleństwo też wczoraj wieczorem się rozbawiło
|
|
|
#625 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś obudziłam się wykończona, jakbym całą noc w polu robiła ![]() Znowu wieczorem miałam mdłości (pewnie przez nie dobrze nie spałam) a rano małe modły... Już uwierzyłam, że ten okres mdłości się skończył, ale jak widać nie do końca... ale przynajmniej teraz czuję się już dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale nie wiem, czy w chorobie dałąbym radę go sobie zrobić... ostatnio jak mnie dopadło to wyzwaniem było zrobienie herbaty z samym miodem i cytryną... ale też pomogło.Cytat:
Cytat:
![]() a z mamusią TŻ nie przesadzasz. Nie powinna odbierać Ci dziecka, swoje już wychowała, teraz Twoja kolej! Cytat:
Na tym USG było już widać w szczęce dołki na zęby i wyglądało to jak normalne ząbki No ale w końcu dzidzia Wampirki, to może zacząć wcześniej gryźć
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem kochane mamusie!
Dzidziusie sa zdrowe!!!! Noski śliczne, przezierność po 1,8 i 1,6 mm długość 5,7 i 5,8 cmTermin zmienił się z 4 czerwca na 2. Jestem taka szczęśliwa, na usg sie popłakałam, ślicznie machały rączkami do mamy i taty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-11-19 o 09:55 |
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Szok.Carmena witaj i tutaj ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
! Pogłaszcz od nas swoje groszki, kawał z nich bobasów !
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż mówi, że czuje bulgotki
No to mu tłumaczę, że to to takie delikatne smyranie Tak więc fisher leci z nami w kulki Wzięli od nas dane i tylko tyle chybaKto kawkę?? Bo właśnie piję ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() Cieszę się bardzo
|
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
Witam się przy porannej herbatce
![]() Lolitka, nie znam sie ale ja bym obstawiała chłopaka. Bliźniaczkowym mamom gratuluje udanych wizyt, super że z dzieciaczkami wszystko ok ![]() kasiab91, herbatkę juz kończe, wiec teraz moge kawkę. co do fishera to chyba z miesiac minął jak nie wiecej i u mnie też cisza. A teraz poproszę o kopa w tyłek,bo od miesiaca zbieram sie za generalne porzadki i jakos zebrać sie nie moge, dzis w planach miałam/mam szafki kuchenne i musze to zrobić do 13, bopóźniej mlodego z przedszkola odbieram i juz po robocie bedzie.
|
|
#630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj Cytat:
A i lekarz się dopatrzył u mnie mięśniaka 3 cm :/ No ale najwazniejsze ze dzieci zdrowe, kamien z serca. Męczył mnie pół godziny, i usg miałam przez brzuszek. Zdjęcia wstawię później, jak ochłone Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-11-19 o 10:09 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

Wlasnie usnal, pobudke mielismy o 2.30.
Chyba w koncu pora zaczac sie cieszyc z ciazy bez stresu.
10 razy o uslyszalam.Przepraszam, ze sie tak rozpisalam, ale juz nie mam sil, moj maz oczywiscie uwaza ze sie czepiam mamusi... A moze rzeczywiscie sie czepiam

jeśli chodzi o porodówki i oddział położniczy jest dokładnie tak samo

a wczoraj jak chwycił skurcz jelita to iść nie umiałam 

Ja mam cudowną Teściową, więc włos mi dęba staje jak czytam czasami co one potrafią 

Gratulacje Myszko
Jestem zawiedziona
za dzisiejsze

ale nie wiem, czy w chorobie dałąbym radę go sobie zrobić... ostatnio jak mnie dopadło to wyzwaniem było zrobienie herbaty z samym miodem i cytryną... ale też pomogło.