Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 10:58   #2911
rabbitka
Rozeznanie

Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Enzunio w zaleznosci w ktorym momencie listka zapomnialas tabletki jezeli w 2,lub 3 tygodniu opakowania i wzielas na mastepny dzien to hormony nadal dzialaja, jezeli zapomnialas i wzielas w ciagu nastepnych 12h od stalej godziny co bierzesz to ochrona sie nie zmienia, jezeli powyzej 12 h to nie powinnas przerwy robic tylko zaczac nastepne opakowanie od razu, w kazdym razie tak jest z moimi, ale sobie sprawdz dokladnie w ulotce

Gracemasakra z tym złotnikiem, ja bym reklamowala!

Paris zaproscie Rodzine TZta i nie przejmuj sie tesciowa, wyobrazam sobie jak Ci jest ciezko, wazne ze ukochany jest po Twojej stronie! Moze sprobojcie jej jeszcze raz wytlumaczyc, w koncu to Twoj dzien i powinniscie go przezyc jak Wy chcecie! Trzymam kciuki, zeby sie wszystko ulozylo.

Anesthesia ja bym zostala przy czerwonych! Bukiet o dodatki na sali wystarcza piekne sa Twoje buty, szkoda by bylo noe zalozyc!

Ysia piekny welon!

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:58   #2912
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Anesthesia- ja oprócz czerwonych butów będę miała jeszcze czerwony bukiet z goździków
chciałam jeszcze paznokcie, ale dziewczyny powiedziały że za dużo by było
Czerwonych ust też bym się nie odważyła zrobić na ślub, może na sesję się pokusze
na sesje sobie zrób masz taką urodę, że przepięknie będziesz wyglądać z czerwonymi

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:03   #2913
Semele
Raczkowanie

Ad rem cudowne te kwaitwe kule Tez myślę zeby zrobic jakies własne dekoracje do ozdobienia miejsca nad nami.
Dziewczyny Wy macie już załatwione kupę rzeczy w związku ze ślubem, a ja wychodzi na to że jestem w tyle
My mamy:
-kościoł i godzinę
- salę
-auto
-orkiestre
-fotografa
-kamerzystę

Z sukienką ciągle nie wiem, mam obawy przed pojsciem do salonu i mierzeniem Teraz podoba mi się tyle sukienek, a te w wymarzonym modelu na pewno nie będą dla mnie Teraz myslę o dekoracjach kwiatowych sali. Problemjest taki, że sala jest lekkoo morelwa z elementami bordowego, więc zepsuło tocalkowicie moja koncepcję na kwaty. Sala jest elegancka, więc nie potrzebujemy zadnych balonów,ale myslałam żeby postawić na jakies oryginalne dekoracje Z tym że odczywiście chciałabymwszystko dopasować do bukietu ślubnego, zaporoszen, winetek na stół, butów itd... myslę że będzie ciężko

Czy myślicie ze mozna zrobić tak, ze bukiet, buty, ewntualn makijaz (kolor), mogą się rznic od tego na sali?
Chciałabym zeby wszystko było dopadowane, bo tak juz niestety mam, ze wszystko musi byc na tip top,a sczegolnie jesli chodzi o ślub Tż oczywiscie tego nie rozumie i smieje się z moich dekoracji kwaitów kolorów i wizji- jemu to bez roznicy - faceciii

Co do obraczek to chcialabym mieeć, takie
http://http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,7151

Edytowane przez Semele
Czas edycji: 2013-11-19 o 11:07
Semele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:04   #2914
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Anesthesia- ja oprócz czerwonych butów będę miała jeszcze czerwony bukiet z goździków
chciałam jeszcze paznokcie, ale dziewczyny powiedziały że za dużo by było
Czerwonych ust też bym się nie odważyła zrobić na ślub, może na sesję się pokusze
Ja na plener założę czerwone korale i kolczyki (Na Kasprowym )

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Ojjjjjjj podczas gdy Ty bedziesz się stresować przysięgą, ja będę jeszcze w popłochu z przygotowaniami
Kochana, ja się przysięgą nie będę stresować, będę ryczeć jak bóbr ze wzruszenia

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
200 dni do ślubu !

od jutra 1 z przodu

Zazdroszczę! i gratuluję

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:10   #2915
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dziewczyny z kolorowymi butami - czy buty to będzie jedyny kolorowy akcent w Waszej stylizacji weselnej?
Co prawda ja jeszcze swoich butów nie mam, ale planuję mieć tylko fuksjowe buty + bukiet. Jeśli boisz się że nie będą Ci do niczego pasowały to może dołóż czerwony kwiat we włosach taki jak w bukiecie?

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Jak znajdę ładne i wygodne buty kremowe/nude do 150zł to chyba sobie kupię, dla spokojniejszego sumienia...[COLOR="Silver"]
Jeśli masz być przez to spokojniejsza to kup drugie buty
Stary 2013-11-19, 11:12   #2916
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
dziewczyny... dziekuje za slowa otuchy

sprawa jest jednak dosc mocno skomplikowana. Jak tak czytalam Kishlaczkowa to lzy mi sie cisnely do oczu, bo ja niestety nie przezyje tego tak uroczyscie...

Problem z tesciowa jest taki, ze ma ona absolutne uczulenie na kosciol. Ok, jest nie wierzaca, ale czy to ja upowaznia do tego, zeby niszczyc mi moja wizje slubu i malzenstwa? Tz tez jest niewierzacy i on jakos nie widzi problemu, zebysmy slubowali w kosciele, bo wie ze dla mnie to jest bardzo wazne. To m.in dlatego decydujemy sie na duzo wczesniejszy slub cywilny, zeby to jakos wszystko pogodzic. Ja wiem, ze dla niego cywilny jest wazniejszy... Wszystko odbedzie sie w jego miejscu zamieszkania, tam gdzie on chce. Tez bedzie mala uroczystosc, ja kupuje biala sukienke na ta okazje. On chce juz wtedy nosic obraczke, bo dla niegoe bedziemy malzenstwem od tamtej chwili. Ja wymarzylam sobie, aby slubowac w kosciele bo taka jest moja wiara i wg tego chce zyc. Chce przezyc ten dzien z rodzina i przyjaciolmi a potem swietowac do bialego rana, bo dla mnie ( dla nas ) jest to szczesliwy dzien!
Moja tesciowa powiedziala, ze ona nie akceptuje takiego malzenstwa, ze to wszystko jest na nic, ze to sie nie liczy ( nawet cywilny ) wiec generalnie nie jestem milo widziana w tej rodzinie ( powiem tylko ze to bardzo mala rodzina, jego wychowuje tylko matka, a oporcz tego wszystkich "wujkow i cioc" jest doslownie garstka). Ze oni nie przyjada na wesele i na slub w Polsce, ze zadnych gosci ona nie zaporsi i tyle.

Czyli moj narzeczony bedzie sam w tak waznym dniu, rodzina go opusci i bedzie w ogole wiecej nerw niz radosci....

Ja nie wiem jak tak mozna traktowac swoja przyszla synowa. Plakac mi sie chce nad tym wszystkim. TZ nie widzi problemu, zeby slub byl w kosciele, ale on sie czuje z tym wszystkim okropnie... Jego matka jest wogole lekko.... stkunieta jak dla mnie ona wchrzania sie w nasza relacje, moja relacje z MOIMI rodzicami, jakies klamstwa opowiada, manipuluje....

Najchetniej to bym sie wyniosla daleko od niej, ale w tym momencie to jest niemozliwe
Kocham bardzo TZ, ale juz nerwowo nie wytrzymuje i on tez zreszta... i sie nawet zastanawialismy, czy tego wszystkiego nie odwolac... ale wtedy to tez bedzie chyba oznaczac nasz koniec... jestesmy juz razem na prawde dlugo i dla mnie naturalnym etapem jest slub i malzenstwo. On chce ze mna byc do kona zycia, nie wyobraza sobie byc z inna kobieta i dlatego chce wziac slub...
Ale ja jestem juz tak rozstrojona nerwowo ( nakladaja sie jeszcze inne rzeczy), ze boje sie, ze on bedzie mial juz tego wszytskiego dosc;... i mnie... i slubu... i swojej matki tez...

Nie wiem co robic. Przepraszam, ze tak sie rozpisalam, ale ja stracilam nadzieje. Ciezko jest na forum wyjasnic wszystkie aspekty i problemy, ale wyglada to mniej wiecej wlasnie tak....

Takze jak natchnie Was jakas dobra mysl, jakas porada to bede wdzieczna....
Heh, Biedo

Ja z kolei zastanawiam się ostatnio w kółko czy moja Rodzicielka nie dowali żadnego przypalu i czy w ogóle ludzie będą się bawić - jakoś boję się, że będzie dretwo...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:16   #2917
cashmere
Zakorzenienie

Dziewczyny oglądacie "Say yes to the dress"? Wręciłam się i od wczoraj katuję na YT. To wciąga hehe

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:17   #2918
Robusta
Wtajemniczenie

też będę musiała pomyśleć nad dodatkowym strojeniem naszego miejsca ...
Liczyłam dokładnie ile zostało do ślubu i wyszło równo 333 dni
ale My zastanawiamy się czy nie wziąć po nowym roku cywilnego...
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:19   #2919
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądacie "Say yes to the dress"? Wręciłam się i od wczoraj katuję na YT. To wciąga hehe
A czy to na TLC dawniej nie leciało? Jeśli tak to oglądałam nałogowo

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-11-19, 11:23   #2920
Krychulec89
Zadomowienie

Cytat:
ale nikt tu chyba kalendarzyka nie stosuje kalendarzyk był 100 lat temu (a wszyscy mają tak to zakodowane w głowach) i brał pod uwagę 1 zmienną, czas okresu tylko i wyłącznie

my stosujemy metody kilku wskaźnikowe (temperatura, śluz i szyjka macicy)
Wybaczcie ja używam krążka od takiego czasu, że po prostu się nie znam, a pisze

Szczerze gratuluje ja nie mam weny na kontrolowanie tego wszystkiego ale może poczytam o tym i się zastanowię nad zmianami
Stary 2013-11-19, 11:27   #2921
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
na sesje sobie zrób masz taką urodę, że przepięknie będziesz wyglądać z czerwonymi
jak pogrzebiesz mi w folderze na fejsie to zobaczysz że kiedyś na jakiejś imprezie białam, powiem że nawet się sobie podobałam
a że świadkowa kosmetolog, to pilnowac mi będzie ust
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ja na plener założę czerwone korale i kolczyki (Na Kasprowym )

Kochana, ja się przysięgą nie będę stresować, będę ryczeć jak bóbr ze wzruszenia

Zazdroszczę! i gratuluję
mi się wydaje że takie 'przystrojenie" pasuje góralkom no ale jak kto lubi przecież
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:31   #2922
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Raz że się różni, dwa że nam się takie mocno żółte obrączki nie podobają. Z jednej strony nie chcę robić babci TŻ przykrości, a z drugiej nie chcę całe życie nosić czegoś co mi się nie podoba. No nic, zapytam może złotnika czy jest możliwość wymiany np mojego złota na jakieś jaśniejsze i wtedy stopić razem z tamtymi obrączkami? Nie znam się na tym zupełnie i nie wiem jakie są możliwości.
Poprzez przetopienie można zmienić całkowicie kolor złota - to co my dawaliśmy było czerwone, przy wytapianiu miedź została odparowana/odłączona od reszty stopu, dodane zostało wydaje mi się srebro i ostateczny kolor wyszedł taki ładny jasnozłoty.
EDIT: te informacje miałam z kilku źródeł

Cytat:
Oglądałam nałogowo Na YT nie ma dużo odcinków, przypomnij mi się wieczorem to ci podeślę stronkę gdzie jest kilka sezonów z prawie wszystkimi odcinkami

EDIT: ja mam w planach mocny kolor ust, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Edytowane przez Grace O Malley
Czas edycji: 2013-11-19 o 11:34
Grace O Malley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:32   #2923
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
jak pogrzebiesz mi w folderze na fejsie to zobaczysz że kiedyś na jakiejś imprezie białam, powiem że nawet się sobie podobałam
a że świadkowa kosmetolog, to pilnowac mi będzie ust

mi się wydaje że takie 'przystrojenie" pasuje góralkom no ale jak kto lubi przecież
Jakby sie uparł to jestem góralką Na mieszkańców moich terenów mówi się górale niskopienni

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-11-19, 11:34   #2924
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby sie uparł to jestem góralką Na mieszkańców moich terenów mówi się górale niskopienni
no to co innego jeśli czujesz się góralką
ja np, też na Kaszubach nie mieszkam, a kaszubką jestem w połowie ( ojciec to czysty kaszub)
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:36   #2925
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
no to co innego jeśli czujesz się góralką
ja np, też na Kaszubach nie mieszkam, a kaszubką jestem w połowie ( ojciec to czysty kaszub)
Góry to mój żywioł Uwielbiam
Stąd pomysł na sesję w takim miejscu

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-11-19, 11:42   #2926
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Oglądałam nałogowo Na YT nie ma dużo odcinków, przypomnij mi się wieczorem to ci podeślę stronkę gdzie jest kilka sezonów z prawie wszystkimi odcinkami
ok

Cytat:
A czy to na TLC dawniej nie leciało? Jeśli tak to oglądałam nałogowo
Tak, to to Ja dopiero teraz odkryłam ten program, bo przez jakiś czas TLC nie miałam. Ale nadrabiam

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:43   #2927
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Anesthesia
hmm ja mam srebrne brokatowe więc mnie będzie łatwo je wpasować...
a może chociaż dodaj jakiś czerwony akcent na paznokciach ? widziałam kilka stylizacji w internecie z czerwonymi butami i wyglądały ekstra (często były to jakieś czerwone paski w sukniach), jednak trzeba mieć odwagę
Fajne
Gdzie kupiłaś i za ile?
Stary 2013-11-19, 11:48   #2928
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Imieniny teścia w planach

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Cytat:
Ja od wczoraj też magluje
Znalazłam nawet jedną suknię, które mi się strasznie podoba !
Co jest dziwne, patrząc na te kiecki

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Poprzez przetopienie można zmienić całkowicie kolor złota - to co my dawaliśmy było czerwone, przy wytapianiu miedź została odparowana/odłączona od reszty stopu, dodane zostało wydaje mi się srebro i ostateczny kolor wyszedł taki ładny jasnozłoty.

EDIT: ja mam w planach mocny kolor ust, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ja też poproszę

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:49   #2929
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
ok

Tak, to to Ja dopiero teraz odkryłam ten program, bo przez jakiś czas TLC nie miałam. Ale nadrabiam
A te suknie Pniny Tornai, które tam pokazywali....genialne wszystkie

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-11-19, 11:52   #2930
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Który odcinek?
Podrzuć link !
Proszę

Stary 2013-11-19, 11:55   #2931
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Który odcinek?
Podrzuć link !
Proszę
Oj, nie znajdę teraz, bo ja oglądałam regularnie jak leciało w TV, ale w co 2 odcinku były suknie Pniny i zawsze wyglądąły nieziemsko

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-11-19, 11:57   #2932
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam wrażenie że i tak zazwyczaj kończy się na tej przesiąkniętej kiczem i złym gustem z przezroczystym gorsetem. Normalnie co wchodzi PMka do salonu i chce sukienki tej pani to na tej się kończy,
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:59   #2933
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Oj, nie znajdę teraz, bo ja oglądałam regularnie jak leciało w TV, ale w co 2 odcinku były suknie Pniny i zawsze wyglądąły nieziemsko
Dzięki
Będę zwracać uwagę jak będą podawać nazwy, żeby zobaczyć które to.
Mnie się podoba ta w 13 min.
http://www.youtube.com/watch?v=TFS9XQknsgk

Ktoś widział jakąś podobną u nas w salonach?

Stary 2013-11-19, 12:01   #2934
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A ja mam wrażenie że i tak zazwyczaj kończy się na tej przesiąkniętej kiczem i złym gustem z przezroczystym gorsetem. Normalnie co wchodzi PMka do salonu i chce sukienki tej pani to na tej się kończy,
Jak kręcili ten serial to wtedy weszły te suknie właśnie - nigdy nie rozumiałam ich fenomenu. Jak dla mnie za dużo odkrywają
Aż z ciekawości weszłam na stronę Pniny obejrzeć kolekcję 2014 Szału nie ma, ale niektóre sa śliczne
http://www.pninatornai.co.il/eng/video1.aspx?pid=1829

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-11-19, 12:02   #2935
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Semele Pokaż wiadomość
Z sukienką ciągle nie wiem, mam obawy przed pojsciem do salonu i mierzeniem Teraz podoba mi się tyle sukienek, a te w wymarzonym modelu na pewno nie będą dla mnie Teraz myslę o dekoracjach kwiatowych sali. Problemjest taki, że sala jest lekkoo morelwa z elementami bordowego, więc zepsuło tocalkowicie moja koncepcję na kwaty. Sala jest elegancka, więc nie potrzebujemy zadnych balonów,ale myslałam żeby postawić na jakies oryginalne dekoracje Z tym że odczywiście chciałabymwszystko dopasować do bukietu ślubnego, zaporoszen, winetek na stół, butów itd... myslę że będzie ciężko

Czy myślicie ze mozna zrobić tak, ze bukiet, buty, ewntualn makijaz (kolor), mogą się rznic od tego na sali?
Chciałabym zeby wszystko było dopadowane, bo tak juz niestety mam, ze wszystko musi byc na tip top,a sczegolnie jesli chodzi o ślub Tż oczywiscie tego nie rozumie i smieje się z moich dekoracji kwaitów kolorów i wizji- jemu to bez roznicy - faceciii

Co do obraczek to chcialabym mieeć, takie
http://http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,7151
Moja sala jest w kolorach biało/brzoskwiniowo/złotych, a ja chcę i będę mieć buty i bukiet w kolorze fuksji Przynajmniej nie będę się zlewać z salą
A co do sukni - oglądanie zdjęć a przymiarki to często dwie różne bajki Na pewno znajdziesz idealną na siebie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Ja z kolei zastanawiam się ostatnio w kółko czy moja Rodzicielka nie dowali żadnego przypalu i czy w ogóle ludzie będą się bawić - jakoś boję się, że będzie dretwo...
Też się tego boję.... mam nadzieję że nic takiego nie będzie miało miejsca.

Cytat:
Dziękuję może coś z tego jeszcze będzie
Też poproszę o link do programu
Stary 2013-11-19, 12:03   #2936
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Jak kręcili ten serial to wtedy weszły te suknie właśnie - nigdy nie rozumiałam ich fenomenu. Jak dla mnie za dużo odkrywają
Aż z ciekawości weszłam na stronę Pniny obejrzeć kolekcję 2014 Szału nie ma, ale niektóre sa śliczne
http://www.pninatornai.co.il/eng/video1.aspx?pid=1829
Już wiem co to za sukienki.
Właśnie oglądałam odcinek, w którym jedna PM zdecydowała się na nią.
Nie mój styl całkowicie

Stary 2013-11-19, 12:04   #2937
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Mnie sie marzy taki

U nas to sie "eternity ring" nazywa i dostaje sie zazwyczaj na rocznice slubu, lub z okazji urodzenia pierwszego Dziecka jak jeczalam do TZ ze chce diamenty w obraczce to mi powiedzial, ze po co mi jak i tak taka obraczke wysadzana diamentami dostane
ale cudeńko
muszę TŻ namówić

Cytat:
Chwalę się - oto (jeszcze nie dokończona) kula kwiatowa sfotografowałam od strony, gdzie sa kwiatki, z drugiej na razie pusto
piękne myślałam, że to goździki a doczytałam, że chusteczki..szok

Cytat:
My nie mierzyliśmy jeszcze żadnych obrączek, ale ostatnio cały czas podobają mi się, o takie:
my też mamy te upatrzone tyle, że 4 mm z Kruka

Dziś mój TŻ miał swój pierwszy koszmar ślubny wesele-kaplica jednym słowem ja byłam ubrana w zieloną sukienkę, a on w białą koszulę (bez garniaka), na stołach stały tylko nasze domowe żółte miseczki z jakimiś sałatkami i o 22 już byliśmy zmęczeni i sobie poszliśmy do domu
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:04   #2938
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cashmere, Twój tż też jest prawosławny? a jaki bierzecie ślub? zostaje przy swojej wierze czy przechodzi na Twoją?
Bo u nas taka sama sytuacja, bierzemy ślub w kościele, ale tż zostaje przy swojej wierze. Na szczęście teściowie nawet tego nie skomentowali :P do tego chcemy mieć dwie pary świadków pod ołtarzem i prawdopodobnie cała czwórka będzie prawosławna. Wesoło będzie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
C) Mój welon ! Użytkownik na allegro Jmart
Jaką ma długość
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:06   #2939
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Wow, szacun. Ja z tż byśmy nie wytrzymali. Wiesz z tym mieszkaniem przed ślubem to jest tak ,że my np zamieszkamy raczej po ślubie ale seks uprawiamy. Jesteśmy też osobami religijnymi ale ciągnęło nas żeby skonsumować związek.
Jestem pod ogromnym wrażeniem dla Was
Dzięki wielkie

Cytat:
Dziękuję!
Kwiaty sa przypięte szpilkami do styropianowej kuli. Kwiaty robię z chusteczek higienicznych o tak je robię . Na kuli aktualnie jest 12 kwiatów i przydałoby się jeszcze z 7, czyli łącznie jakieś 20 kwiatów na kulę o średnicy 12cm. Razem z TŻtem zrobiliśmy w godzinę 9 kwiatów (a jeden ja zepsułam niechcący) Pracochłonne - ale warte pracy Jak dojdę do wprawy to na pewno szybciej mi to pójdzie
Niesamowite co można zrobić ze zwykłej chusteczki!

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Grace O Malley
ja również dostałam z TŻem obrączki po moich dziadkach
zdecydowaliśmy, że nie będziemy ich przerabiać tylko zostawimy takie jakie są, dopasujemy do naszych palców i zrobimy grawerkę.
Trafiłaś do okropnego złotnika!!
My też mieliśmy dostać obrączki po dziadkach (a nawet chyba po pradziadkach były, dziadek już nie pamiętał na 100%), ale... je ukradli
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:06   #2940
say-hello
Zakorzenienie

Paris bardzo współczuję tej teściowej.. co za wiedźma.. dlaczego ona jest tak negatywnie nastawiona do Ciebie? bo jesteś innej narodowości?
nie przejmuj się nią, zaproś rodzinę tż i postarajcie się od tej baby odseparować
Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

C) Mój welon ! Użytkownik na allegro Jmart
śliczny welon!
Cytat:
200 dni do ślubu !

od jutra 1 z przodu

gratuluję!! u mnie jeszcze ponad 250...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości